Konyhafőnök

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Avatar
revolver
Hozzászólások: 774
Csatlakozott: 2013. április 23., kedd 18:24
Kedvenc játékosaid: Luis Figo, Xabi Alonso, Raphael Varane, Alvaro Arbeloa
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: revolver » 2015. július 10., péntek 9:59

Vagy persze Józsinál a Hegyvidék centerben vagy mi a neve. Meg ha még ott van.
Ott van még, MészárSteak hentes meg amúgy a Steakshop is király meg van a Konrády húsbolt azt hiszem a MOM-ban, de az már kicsit drágább. Ezeknél mind jó húst lehet kapni

Avatar
Realista24
El Padre
Hozzászólások: 38287
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 0:50
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Tartózkodási hely: Székesfehérvár
Kapcsolat:

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2015. július 10., péntek 9:51

Ja hát igen, a hús....hogy hány ezrest bactam ki olyan húsra, amit pörköltbe kellett volna inkább rakni :x
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Avatar
CS0ki
Hozzászólások: 2751
Csatlakozott: 2013. április 16., kedd 21:51

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: CS0ki » 2015. július 10., péntek 9:48

csak a medium rare! :D

Steakkel az a baj, hogy túl sok múlik a húson. Persze pácolással lehet más hatást elérni, de...szóval a steak a húról kell, hogy szóljon, aki viszont a jó húst akarja, ott bizony pengetni kell a jó húsért. :-( pesten mondjuk legalább beszerezhető a cucc, mondjuk a vásárcsarnok aljában. Vagy persze Józsinál a Hegyvidék centerben vagy mi a neve. Meg ha még ott van. :)

Avatar
Realista24
El Padre
Hozzászólások: 38287
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 0:50
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Tartózkodási hely: Székesfehérvár
Kapcsolat:

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2015. július 10., péntek 9:43

Steak, ha megsült, rá egy darab fűszeres vaj, lefeded 10-15 percre és....jajjj....ki hogy szereti, én általában mediumra szoktam csinálni.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Avatar
denej
Hozzászólások: 15
Csatlakozott: 2015. június 2., kedd 11:47
Kedvenc játékosaid: Zidane, Modric, R9
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: denej » 2015. július 10., péntek 9:38

reeed_ati írta:Na most ennek amit ott kinn használnak, mi lehet a magyar megfelelője? és hol tudom azt beszerezni?
Mert itthon én ilyet nem találtam a boltokban. :hmmm:
Teavaj van, meg rama, de egyik sem az ami nekem kéne.
Piacokon a "tejesnél" lehet kapni általában, Budapesten a Fővámtérin, a Lehelen, és a Rákóczi térin is biztos van. Steak-et pl fele vaj fele mangalica zsíron kisütni...hát az valami brutál :'(

apropó steak: talán a legkönnyebben elkészíthető húsféle, mellé egy kis sült zeller, spárga, és valamilyen aszalt gyümölcsöt (pl. aszalt koktélparadicsom hihetetlenül jól megy hozzá)

Veszel egy 20 dekás marha hátszín filét (lehet kisebbet is, de...minek? :mrgreen: ), bors, olíva olaj, mustár, fokhagyma pácba belerakod, és hagyod 2-3 napig a hűtőben állni, néha picit megforgatod benne. Sót csak sütés után érdemes rászórni, mert megkeményíti a húst, nehezebben sül át tőle. Aztán, függően a "szelet" vastagságától, 1-2 perc között sütöd mindkét oldalát (minél tovább sütöd , annál rágósabb lesz, szal itt vigyázni kell, könnyen gumitalpat lehet készíteni) Aki pedig véresen szereti, 1-1 percig süti, aztán már lehet is nekiesni). Én barátnőmet egyszer berántottam a málnásba, sütöttem neki steak-et véresen, eleinte fúj fúj, azóta pedig csak úgy eszi. :lol:

Avatar
RealRaúl77
Hozzászólások: 2236
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 21:02
Kedvenc játékosaid: Raúl; Modric; Marcelo
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Tartózkodási hely: bp.; Kaposvár

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: RealRaúl77 » 2015. július 10., péntek 7:33

Én is rendszeresen veszek. spar, tesco, lidl.. Szerintem mindenhol vettem már.
"Modric más dimenzió..a labda jobb helyen van nála mint magzat az anyja hasában." R.M.C.F.

https://www.youtube.com/watch?v=bIIO0WT1nX4

R.I.P. Godfather

deGea-Carvajal,Ramos,Varane,Marcelo-Verratti,Kroos,Modric-Isco-CR,Benz

Avatar
sonic
Hozzászólások: 2554
Csatlakozott: 2013. április 22., hétfő 22:50
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ramos

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: sonic » 2015. július 10., péntek 7:31

reeed_ati írta:Anno, mikor Angliában éltem és konyhán is voltam beugró, ott mindig vajat használtunk a húsokhoz.
Aztán utána otthon is azon sütöttem a csirkét, meg a halakat... és valami isteni finom ízük volt úgy.
Na most ennek amit ott kinn használnak, mi lehet a magyar megfelelője? és hol tudom azt beszerezni?
Mert itthon én ilyet nem találtam a boltokban. :hmmm:
Teavaj van, meg rama, de egyik sem az ami nekem kéne.
Pedig vajat szerintem otthon is lehet kapni. :hmmm:
".. I don't care, I'm still free. You can't take the sky from me .."

Avatar
reeed_ati
Hozzászólások: 1439
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 21:23
Kedvenc játékosaid: Zinedine Zidane, FrancIsco

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: reeed_ati » 2015. július 10., péntek 6:50

Anno, mikor Angliában éltem és konyhán is voltam beugró, ott mindig vajat használtunk a húsokhoz.
Aztán utána otthon is azon sütöttem a csirkét, meg a halakat... és valami isteni finom ízük volt úgy.
Na most ennek amit ott kinn használnak, mi lehet a magyar megfelelője? és hol tudom azt beszerezni?
Mert itthon én ilyet nem találtam a boltokban. :hmmm:
Teavaj van, meg rama, de egyik sem az ami nekem kéne.

Avatar
sonic
Hozzászólások: 2554
Csatlakozott: 2013. április 22., hétfő 22:50
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ramos

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: sonic » 2015. július 10., péntek 3:01

peti_madrid írta:Sült pisztráng
Ezt lajkolom! Masfele hallal is mukodik a formula? :)
".. I don't care, I'm still free. You can't take the sky from me .."

Avatar
peti_madrid
Hozzászólások: 1255
Csatlakozott: 2013. április 23., kedd 7:28
Kedvenc játékosaid: Zizou, Guti, Modric, CR

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: peti_madrid » 2015. július 10., péntek 1:34

Na, örülök, hogy felkaroltátok a főzős topikot, köszi szépen.

Jönnék én is egy nem túl bonyolult recepttel, ha már ötletgazdaként részt vettem a topik alapításában.

Sült pisztráng

Hozzávalók 2 (esetleg 1 elég éhes) fő részére:
- 2 db kb 20-30 dekás pisztráng (belsőségektől megszabadítva, a feje maradhat, mert jó ízt ad neki)
- 2 kisebb citrom (vagy egy nagyobb)
- 30 dkg vaj
- só
- bors
- petrezselyem

Egy tálban keverjétek ki a vajat sóval, felaprított petrezselyemmel. Reszeljétek bele egy citrom héját, illetve a citrom felét facsarjátok rá. Keverjétek ki annyira, amíg szépen elkeveredett minden hozzávaló. Ezután a hala(ka)t a faroktól a fejig kb 2 centinként irdaljátok be a gerincig (érezni fogjátok, amikor a kés eljut a gerincig), de vigyázzatok, hogy ne roppantsátok át azt. Elég az egyik oldalon beirdalni a halat, a másik oldalát nem fontos, de ha akarjátok, nyugodtan vágjátok be ott is. A kész fűszervajat töltsétek be a hal belsejébe, illetve a beirdalt részekbe is kenjetek egy kicsit. A hal másik felére a maradék vajat kell rákenni. Miután ezzel megvagytok, borsozzátok meg jó alaposan mindkét oldalát a halnak (frissen őrölt bors a legjobb hozzá). Ha ez is kész, szakítunk egy nagyobb darab alufóliát, mehet(nek) rá a hal(ak) a nem beirdalt, vajjal megkent féllel, majd bebugyoláljuk az egészet. A sütőt közben melegítsétek elő. Alul-felül sütés funkció beállít 200 fokra a sütőn (gázosnál 6-os fokozat), a csomag rá egy tepsire, és fél órára irány be. Miután letelt a fél óra, vegyétek ki a cuccot, az alufóliát óvatosan nyissátok ki (a kicsapó gőzzel óvatosan!), egy villával szurkáljátok meg a halat, és ha jónak ítélitek, kész is van. Igény szerint rá lehet pirítani kicsit a tetejére, hogy ropogjon a bőre, de ez pusztán ízlés kérdése.

Köretnek rizst és/vagy zöldsalátát ajánlok, illetve az alufólia batyuban lévő olvadt fűszervajjal locsoljátok meg a halat tálalás előtt. Aki szereti jó citromosan, mint én, az még a maradék fél citrom levét facsarja rá nyugodtan, nem fogja elrontani. Kis plusz: borsozott natúr joghurttal is meg lehet locsolni a salátát, esetleg a halat is, illetve jófajta olívaolaj is csodákat tud művelni.

Itt egy kép is róla, én ma főztem ezt magamnak ebédre, így nézett ki (a hal alatt rizs van, amibe kevertem egy kis vékonyra vágott póréhagymát is):

kép

Avatar
sonic
Hozzászólások: 2554
Csatlakozott: 2013. április 22., hétfő 22:50
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ramos

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: sonic » 2015. július 10., péntek 0:14

dodi írta:már ha nem Te gyúrod a tésztát.
Meg ha nem te neveled a disznot, meg a tehenet... De azert good point. :) Annyira nem vagyok hardcore arc. :D
".. I don't care, I'm still free. You can't take the sky from me .."

Avatar
dodi
Hozzászólások: 150
Csatlakozott: 2013. április 16., kedd 22:39

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: dodi » 2015. július 10., péntek 0:04

sonic írta:Nekem a kedvenc kajam a turos csusza, ami azert szerencses mert rohadt egyszeru megcsinalni.
már ha nem Te gyúrod a tésztát. :mrgreen:
tick. tick. tick.

Avatar
RealRaúl77
Hozzászólások: 2236
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 21:02
Kedvenc játékosaid: Raúl; Modric; Marcelo
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Tartózkodási hely: bp.; Kaposvár

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: RealRaúl77 » 2015. július 9., csütörtök 23:53

sonic írta:Meg a turoscsusza vonalon maradva, masik gyors egyszeru es finom a Carbonara. (Nem a tejszines borzalom)

Spagetti teszta majdnem keszre megfoz (nem kell szarrafozni), kozben valami jofele szalonna (eredetileg pancetta, de kicsit husosabb magyar verzio is adja) fokhagymaval megsut kis olivaolajon vagy vajon (par gerezd fokhagyma kes lapjaval osszenyomva, nem kell felapritani). Ha a szalonna megsul, a fokhagymakat kivesszuk. Kozben par tojast egy talban osszekeverunk jofele aprora reszelt olasz kemenysajttal (pl parmezan), es kis orolt borssal. A spagettit atemeljuk a fazekbol a serpenyobe amiben a szalonna van, osszekeverjuk lassu tuzon (tesztat nem kell csontszarazra lecsepegtetni, kis viz mehet vele). Serpenyot levesszuk a tuzrol (!), es a szalonnas tesztara raontjuk a tojasos kevereket, elkeverjuk,ha tul szaraz akkor minimalis viz mehet ra a teszta fozovizebol. Kesz! Vegen megszorhatjuk meg kis parmezannal. Hatranya hogy frissen melegen jo csak, kihulve, vagy ujra melegitve kuka. Elonye hogy lehet kis adagot is csinalni.

Legszívesebben most nekiállnék :lol: Nem jóllakottan tényleg veszélyes olvasni. 1-2 órája meg krumplis-gombás-csirkéset kívántam meg :mrgreen:
"Modric más dimenzió..a labda jobb helyen van nála mint magzat az anyja hasában." R.M.C.F.

https://www.youtube.com/watch?v=bIIO0WT1nX4

R.I.P. Godfather

deGea-Carvajal,Ramos,Varane,Marcelo-Verratti,Kroos,Modric-Isco-CR,Benz

Avatar
Sierra
Hozzászólások: 4234
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 23:49

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: Sierra » 2015. július 9., csütörtök 23:35

Jéé mik vannak. :D

Nem is gondoltam volna, hogy ennyi gasztroangyal van a fórumon. :lol:
Realmadrid <3

Siempre fieles e Inmortales como el tiempo, inalterables como la Historia, que tienen un nombre propio: ULTRAS SUR!!

madridista fórumon since 2008

Avatar
sonic
Hozzászólások: 2554
Csatlakozott: 2013. április 22., hétfő 22:50
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ramos

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: sonic » 2015. július 9., csütörtök 23:27

Meg a turoscsusza vonalon maradva, masik gyors egyszeru es finom a Carbonara. (Nem a tejszines borzalom)

Spagetti teszta majdnem keszre megfoz (nem kell szarrafozni), kozben valami jofele szalonna (eredetileg pancetta, de kicsit husosabb magyar verzio is adja) fokhagymaval megsut kis olivaolajon vagy vajon (par gerezd fokhagyma kes lapjaval osszenyomva, nem kell felapritani). Ha a szalonna megsul, a fokhagymakat kivesszuk. Kozben par tojast egy talban osszekeverunk jofele aprora reszelt olasz kemenysajttal (pl parmezan), es kis orolt borssal. A spagettit atemeljuk a fazekbol a serpenyobe amiben a szalonna van, osszekeverjuk lassu tuzon (tesztat nem kell csontszarazra lecsepegtetni, kis viz mehet vele). Serpenyot levesszuk a tuzrol (!), es a szalonnas tesztara raontjuk a tojasos kevereket, elkeverjuk,ha tul szaraz akkor minimalis viz mehet ra a teszta fozovizebol. Kesz! Vegen megszorhatjuk meg kis parmezannal. Hatranya hogy frissen melegen jo csak, kihulve, vagy ujra melegitve kuka. Elonye hogy lehet kis adagot is csinalni.
".. I don't care, I'm still free. You can't take the sky from me .."

Avatar
ziro4vr
Hozzászólások: 19422
Csatlakozott: 2013. május 26., vasárnap 20:46
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Kroos
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2015. július 9., csütörtök 22:30

Ja amit még kihagytam, nem vagyok a zacskós leveseknek nagy fanja, sőt, de a knoros paradicsomleves az valami brutál jó. Kis mozzarellával felturbózom meg a tetejére reszelt sajt és jeee.

Régen emlékszem nagy kedvelője voltam a tésztát is tartalmazó kb 200 forintos kínai "levesüknek", ma az már nem csúszna úgy. :lol: :lol:
Nem illik.

Avatar
sonic
Hozzászólások: 2554
Csatlakozott: 2013. április 22., hétfő 22:50
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ramos

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: sonic » 2015. július 9., csütörtök 22:27

Ezzel a topikkal az a baj, hogy cask tele hassal szabad olvasni... :-)


Nekem a kedvenc kajam a turos csusza, ami azert szerencses mert rohadt egyszeru megcsinalni. Csak a jofele fustolt szalonnat kicsit nehez beszerezni, miota nem otthon elek.

Aprora vagott szalonna megsut, csusza teszta megfoz. Szalonna zsirjat tesztaval osszekever (vagy meg is lehet benne piritani kicsit, de en nem szoktam). Turo belekever a tesztaba. talalasnal sult szalonna raszor, es jo sok tejfollel elfogyaszt. Konyhai analfabetaknak is easy mode, finom, laktato.
".. I don't care, I'm still free. You can't take the sky from me .."

Avatar
RealRaúl77
Hozzászólások: 2236
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 21:02
Kedvenc játékosaid: Raúl; Modric; Marcelo
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Tartózkodási hely: bp.; Kaposvár

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: RealRaúl77 » 2015. július 9., csütörtök 22:17

Na egyszerű és olcsóbb sütifélék jöhetnek majd, mert azt ritkán csinálunk, de néha jól jönne itthonra.. A linzert és az islert azt már nagyon vágjuk, aztán ki is fújt, ja meg a palacsinta persze.

Egy olyan kérdésem lenne sos-ben, hogy tegnap pácoltam be egy kiló disznó combot, viszont holnap megyünk le két napra vidékre. Hogy lehetne megoldani, hogy ne vesszen kárba? Ha vasárnap valamikor érnénk haza, hűtőben lesz baja? Vagy mennyire jó ötlet páccal fagyasztani?
"Modric más dimenzió..a labda jobb helyen van nála mint magzat az anyja hasában." R.M.C.F.

https://www.youtube.com/watch?v=bIIO0WT1nX4

R.I.P. Godfather

deGea-Carvajal,Ramos,Varane,Marcelo-Verratti,Kroos,Modric-Isco-CR,Benz

Avatar
ziro4vr
Hozzászólások: 19422
Csatlakozott: 2013. május 26., vasárnap 20:46
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Kroos
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2015. július 9., csütörtök 21:55

Én is rá voltam kényszerítve, mondjuk csak pár dolgot csinálok, de azokban profi vagyok.

Tonhalas tészta az egyik kedvencem, vöröshagyma/fokhagyma, tonhal, paradicsom, olivabogyó, rá a tésztára, végén reszelek rá sajtot és kész.

Palacsinta alap, rakott is vagy sima, simához már kikísérleteztem a tökéletes túrókrém receptjét.

Egyszerűbb csirkés ételek, sütik is mennek, ha bográcsolunk ott elboldogulok ilyen paprikás krumplikkal is.

Ja meg most ráfüggtem http://streetkitchen.blog.hu/2014/05/13 ... _reggelije erre, nagyon finom és pofon egyszerű.
Nem illik.

Szaki89
Hozzászólások: 24
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 20:57

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: Szaki89 » 2015. július 9., csütörtök 21:33

reeed_ati írta:
Ezt valaki írja már le, de úgy elég szájbarágósan, mert ezerszer rákerestem neten, ezerszer megkérdeztem anyámtól is, de valahogy sosem lesz az igazi ez a rántás dolog.... Vagy túl csomós lesz,vagy, amikor az olajba beleszórom a lisztet, már baszhatom is ki...
Az olajat nem kell megvárni, h felforrósodjon, mehet bele az elején a liszt, aztán folyamatosan keverni kell, hogy oda ne égjen, mert akkor kuka, jah és alacsony lángon csináld of course.
Ha levesbe akarod, akkor pirospaprika is megy bele, de azt csak a végén, mert az is könnyen leég és keserű lesz.
Ha meg már úgy látod kész, akkor meg szépen fokozatosan fel kell hígítani, állandó keverés mellett, hogy utána csomómentesen bele lehessen majd keverni pl a levesbe.
Nem egy nagy ügy. :)
Ehhez még annyit, hogy hideg vízzel húzd fel, akkor kisebb az esélye a csomósodásnak!
szakácsként látogatni fogom a topicot! :D


Vissza: “Minden más”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég