Konyhafőnök

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
PEEtör
Hozzászólások: 1405
Csatlakozott: 2013. április 17., szerda 1:37

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: PEEtör » 2015. július 9., csütörtök 20:30

sentry írta:
Anthony írta:Pizza:
https://youtu.be/D3c27ZyV_oI
:lol: :fpalm: :iszunk:

Ez a csávó tönkre vág. Még láttam tőle régebb egy salátásat, na az vitt mindent, de nem találom. Beteg :D
Ez a srác elmebeteg :lol: De ezen a videón is annyit röhögtem hogy a végén már fájta hasam és a könnyem kicsordult. :lol:
Az ötletadó Macho Saláta. :)

Amúgy Fördös Zé-nek fasza receptjei vannak, én szoktam abból mazsolázni.
Suarez nagyon képzett,és a vérében van a kapu támadása,olyan akit ha megkötözöl,és elé tolsz egy kaput, akkor elkezd habzani a szája,és ha elvágod a kötelet akkor orra bukik,mert menne mint az állat a kapura. - R.M.C.F.

Avatar
revolver
Hozzászólások: 774
Csatlakozott: 2013. április 23., kedd 18:24
Kedvenc játékosaid: Luis Figo, Xabi Alonso, Raphael Varane, Alvaro Arbeloa
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: revolver » 2015. július 9., csütörtök 20:13

Nna, ki hogy csinál hamburgert?

Nekem ez a befutó, bár inkább felsálból

Avatar
Realista24
El Padre
Hozzászólások: 38287
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 0:50
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Tartózkodási hely: Székesfehérvár
Kapcsolat:

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2015. július 9., csütörtök 20:07

Ha marad, lesz. LV
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Avatar
realistahuni
Hozzászólások: 5301
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 10:57
Kedvenc játékosaid: Zidane, Van Nistelrooy, Modric, Varane, Kovacic, Gerrard
Kedvenc csapatod: Reyes de Europa
Tartózkodási hely: Székelyföld

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: realistahuni » 2015. július 9., csütörtök 19:51

Jobb ez a topik mint gondoltam. :mrgreen:
De azért egy dezodor topikot még hiányolok.

ja és lucas vazquez sincs még mindig :shutup:

Avatar
szilamer
Hozzászólások: 654
Csatlakozott: 2013. április 20., szombat 19:54
Kedvenc játékosaid: Cristiano, Özil, Varane, Isco
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Arsenal

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: szilamer » 2015. július 9., csütörtök 19:20

Vééégre :D Imádok finomakat enni.

Facebookon egyik legjobb kajás ötlet ahol eléggé nem hétköznapi de elkészíthető kajákat mutatnak az a Tastemade.

De most leírom egyik kedvelt receptemet, ami elég egyszerű és nem lehet elrontani. Mennyiséget nem írok hozzá, mindenki ahogy akarja. Szóval kell bele
krumpli
csirkemell
gomba
tejföl
sajt
tojás

Először is pár darab krumplit héjában megfőzünk, ezzel egy időben a csirkemellet felkockázzuk és borsosan puhára sütjük.
Ha meg van egy tűzálló edénybe alul rakjuk a krumplit miután puhára főtt és meghántottuk, karikákra vágva belevágjuk az aljába (egy kis olajat alája töltve). So, bors, én szoktam még fűszer keveréket meg oregánót is rárakni, ezután a gombát, majd a csirkemelleket. A tetejére öntjük a sajtos tejfölöt, ami annyiból áll, hogy a tejfőlbe belekeverünk két tojássárgáját, és jó sok reszelt sajttal összekevrjük. Ezt a tetejére önteni, és ízlés meg lehetőség szerint megszórni oregánóval a tetejét. Majd így be a sütőbe kb 40 percre 180 fokon.

Nagyon egyszerű és istenien finom.
In vino veritas.

"Varane, boss of Real defence"




Casillas-Carvajal-Varane-Ramos-Coentrao--Isco-Modric-Kroos--Cristiano-Benzema-Bale

sentry
Hozzászólások: 1888
Csatlakozott: 2013. április 17., szerda 12:44

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: sentry » 2015. július 9., csütörtök 18:55

Anthony írta:Pizza:
https://youtu.be/D3c27ZyV_oI
:lol: :fpalm: :iszunk:

Ez a csávó tönkre vág. Még láttam tőle régebb egy salátásat, na az vitt mindent, de nem találom. Beteg :D
Ez a srác elmebeteg :lol: De ezen a videón is annyit röhögtem hogy a végén már fájta hasam és a könnyem kicsordult. :lol:

Avatar
RealRaúl77
Hozzászólások: 2236
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 21:02
Kedvenc játékosaid: Raúl; Modric; Marcelo
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Tartózkodási hely: bp.; Kaposvár

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: RealRaúl77 » 2015. július 9., csütörtök 18:50

Nem tudom mikor kell majd legközelebb rántás, de akkor majd visszanézek ide, köszi! :)
"Modric más dimenzió..a labda jobb helyen van nála mint magzat az anyja hasában." R.M.C.F.

https://www.youtube.com/watch?v=bIIO0WT1nX4

R.I.P. Godfather

deGea-Carvajal,Ramos,Varane,Marcelo-Verratti,Kroos,Modric-Isco-CR,Benz

Avatar
ikelemen5
Hozzászólások: 1823
Csatlakozott: 2013. április 15., hétfő 9:06
Kedvenc játékosaid: Zidane,Guti,Modric, Kroos
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: ikelemen5 » 2015. július 9., csütörtök 18:45

morientes írta:Én meg azt hittem hogy átnevezték a legyél te is Benitez topicot
:lol: :lol: :lol:

Rántottához tipp: Tegyetek mustárt a tojáshoz sütés elött. Nagyon finom lesz. Egyszer nem volt itthon kb semmi a són kívül és nyomtunk bele. Azóta így készül. :)

Egyik kedvenc vacsorám: tortilla lap a serpenyőbe, vágni bele többféle sajtot(pannónia, camambert, gauda) rátenni még 1 tortilla lapot, majd oldalanként 2-3 percig sütni, míg a sajt meg nem olvad. Könnyed és isteni!
“I don’t trust fish.They breathe water…..that’s crazy.”

Avatar
reeed_ati
Hozzászólások: 1439
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 21:23
Kedvenc játékosaid: Zinedine Zidane, FrancIsco

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: reeed_ati » 2015. július 9., csütörtök 18:45

Ezt valaki írja már le, de úgy elég szájbarágósan, mert ezerszer rákerestem neten, ezerszer megkérdeztem anyámtól is, de valahogy sosem lesz az igazi ez a rántás dolog.... Vagy túl csomós lesz,vagy, amikor az olajba beleszórom a lisztet, már baszhatom is ki...
Az olajat nem kell megvárni, h felforrósodjon, mehet bele az elején a liszt, aztán folyamatosan keverni kell, hogy oda ne égjen, mert akkor kuka, jah és alacsony lángon csináld of course.
Ha levesbe akarod, akkor pirospaprika is megy bele, de azt csak a végén, mert az is könnyen leég és keserű lesz.
Ha meg már úgy látod kész, akkor meg szépen fokozatosan fel kell hígítani, állandó keverés mellett, hogy utána csomómentesen bele lehessen majd keverni pl a levesbe.
Nem egy nagy ügy. :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára reeed_ati 2015. július 9., csütörtök 18:46-kor.

Avatar
rashidm
Hozzászólások: 4021
Csatlakozott: 2013. április 23., kedd 22:43
Kedvenc játékosaid: Alba, Busi, Alves... ja nem
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: rashidm » 2015. július 9., csütörtök 18:44

Realista24 írta:Kell konyhaklub :lol: adott receptet megcsinalni es fotot feltölteni, kajat értékelni :D
Jó, legyen. Ha csinálsz vadhúsból valami finomat, akkor megkóstolom és értékelem. :mrgreen: :mrgreen:

Avatar
rashidm
Hozzászólások: 4021
Csatlakozott: 2013. április 23., kedd 22:43
Kedvenc játékosaid: Alba, Busi, Alves... ja nem
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: rashidm » 2015. július 9., csütörtök 18:42

RealRaúl77 írta:
rashidm írta:csinálsz hozzá rántást
Ezt valaki írja már le, de úgy elég szájbarágósan, mert ezerszer rákerestem neten, ezerszer megkérdeztem anyámtól is, de valahogy sosem lesz az igazi ez a rántás dolog.... Vagy túl csomós lesz,vagy, amikor az olajba beleszórom a lisztet, már baszhatom is ki...
Felforrósítom az olajat, de ne annyira, hogy belerakom a lisztet és már oda is égeti. :D Majd belerakok 1-2 evőkanál lisztet (attól függ hogy mennyire kell sűrűre csinálni a kaját), majd egyből leveszem a tűzről és jól elkeverem, hogy ne legyen csomós.

Ettől függetlenül amikor belerakom a levesbe, akkor egy idő után nekem is csomós lesz :mrgreen: , de leszarom, mert amikor elkezd forrni a leves, akkor szétmennek a csomók+fakanállal lehet egy-kettőt nyomkodni. Azért dobhatod ki az egészet, mert túlságosan is felforrósítod az olajat.
RealRaúl77 írta:
rashidm írta:palacsintához:
mi régebben sokszor sütöttünk paalcsintát, azt a hagyományosat, amit rashidm is írt, de egy a baj, hogy kétszer annyi ideig sütögeted, meg kenegeted, mint hogy elfogy.. Anyám szokta nagyüzembe kiscsaládnak egy délelőtt így 100-120 darabot lesütni, de barátnőmmel mi már 10-20 után megunjuk, az meg alig elég valamire, de így is borzasztó időigényes szokott lenni.
átálltunk egy másik fajtára, ami elvileg francia palacsinta, amúgy meg jóég tudja:
2 bögre liszt, fél bögre porcukor, 50g vaj kicsit meglangyosítva, 5 tojás, 1/4 l tej, 1/4 l habtejszín, 1 csomag vaníliáscukor, 1 teáskanál vanília aroma, vagy ízlés szerint kakaópor, nem az az ivós, hanem a kiscicás, ha nem vaníliásra, hanem kakaósra akarjátok a tésztát. Na ezt jól összekeverni, aztán vajon kisütni. Vajból elég kevés, és ne legyen forró, csak langyos, mert odaég. Ebből átlag ki szokott jönni 6-8 darab palacsinta, még úgy is, hogy a tésztának viszonylag vastagnak kell lennie (általában 1,5-2 merőkanállal elég). Az tény, hogy egy palacsinta sokáig sül, de nagyjából 2 darab nekem elég szokott lenni bőven, pedig nagyevő vagyok. Barátnőm kb 1, max másfél, amit meg szokott enni belőle. Lehet enni lekvárral, nutellával, pudinggal, tejszínhabbal, meg amit csak kívántok hozzá. Ja és tekeréssel ne próbálkozzatok, én a két palacsinta közé szoktam lekvárt tenni, ha nagyon édesre vágyom, akkor még a tetejét megönteni valamivel (még friss, folyós puding, tejszínhab), a kevésbé édesszájúaknak meg savanykásabb (pl meggy) lekvárral ajánlott.
Ezt köszi, majd kipróbálom. :salute: :D

Avatar
Realista24
El Padre
Hozzászólások: 38287
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 0:50
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Tartózkodási hely: Székesfehérvár
Kapcsolat:

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2015. július 9., csütörtök 18:42

Kell konyhaklub :lol: adott receptet megcsinalni es fotot feltölteni, kajat értékelni :D
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Avatar
morientes
Hozzászólások: 10537
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 13:47
Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)
Tartózkodási hely: mikorhol

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: morientes » 2015. július 9., csütörtök 18:39

Én meg azt hittem hogy átnevezték a legyél te is Benitez topicot :lol:

No majd dobok fel egy két frankó receptet én is
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az... 

Avatar
P. Krisz
Hozzászólások: 3031
Csatlakozott: 2013. április 17., szerda 12:37
Tartózkodási hely: Szigetvár

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: P. Krisz » 2015. július 9., csütörtök 18:35

Boronatárcsán húst sütni , aaaaz már igen . B-)
A környéken nagy hagyománya van . :lol:
Hogy híjják?
Bill.
Ide hallgass Bill!... Bill??!!! Mi a lófaszt hallok én, Bill?

Avatar
RealRaúl77
Hozzászólások: 2236
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 21:02
Kedvenc játékosaid: Raúl; Modric; Marcelo
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Tartózkodási hely: bp.; Kaposvár

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: RealRaúl77 » 2015. július 9., csütörtök 18:29

rashidm írta:csinálsz hozzá rántást
Ezt valaki írja már le, de úgy elég szájbarágósan, mert ezerszer rákerestem neten, ezerszer megkérdeztem anyámtól is, de valahogy sosem lesz az igazi ez a rántás dolog.... Vagy túl csomós lesz,vagy, amikor az olajba beleszórom a lisztet, már baszhatom is ki...

palacsintához:
mi régebben sokszor sütöttünk paalcsintát, azt a hagyományosat, amit rashidm is írt, de egy a baj, hogy kétszer annyi ideig sütögeted, meg kenegeted, mint hogy elfogy.. Anyám szokta nagyüzembe kiscsaládnak egy délelőtt így 100-120 darabot lesütni, de barátnőmmel mi már 10-20 után megunjuk, az meg alig elég valamire, de így is borzasztó időigényes szokott lenni.
átálltunk egy másik fajtára, ami elvileg francia palacsinta, amúgy meg jóég tudja:
2 bögre liszt, fél bögre porcukor, 50g vaj kicsit meglangyosítva, 5 tojás, 1/4 l tej, 1/4 l habtejszín, 1 csomag vaníliáscukor, 1 teáskanál vanília aroma, vagy ízlés szerint kakaópor, nem az az ivós, hanem a kiscicás, ha nem vaníliásra, hanem kakaósra akarjátok a tésztát. Na ezt jól összekeverni, aztán vajon kisütni. Vajból elég kevés, és ne legyen forró, csak langyos, mert odaég. Ebből átlag ki szokott jönni 6-8 darab palacsinta, még úgy is, hogy a tésztának viszonylag vastagnak kell lennie (általában 1,5-2 merőkanállal elég). Az tény, hogy egy palacsinta sokáig sül, de nagyjából 2 darab nekem elég szokott lenni bőven, pedig nagyevő vagyok. Barátnőm kb 1, max másfél, amit meg szokott enni belőle. Lehet enni lekvárral, nutellával, pudinggal, tejszínhabbal, meg amit csak kívántok hozzá. Ja és tekeréssel ne próbálkozzatok, én a két palacsinta közé szoktam lekvárt tenni, ha nagyon édesre vágyom, akkor még a tetejét megönteni valamivel (még friss, folyós puding, tejszínhab), a kevésbé édesszájúaknak meg savanykásabb (pl meggy) lekvárral ajánlott.
"Modric más dimenzió..a labda jobb helyen van nála mint magzat az anyja hasában." R.M.C.F.

https://www.youtube.com/watch?v=bIIO0WT1nX4

R.I.P. Godfather

deGea-Carvajal,Ramos,Varane,Marcelo-Verratti,Kroos,Modric-Isco-CR,Benz

ThePilgrim
Hozzászólások: 104
Csatlakozott: 2013. április 23., kedd 13:30
Kedvenc játékosaid: Modric, Ronaldo, Varane, Carvajal, Isco, Kroos
Kedvenc csapatod: Real Madrid CF

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: ThePilgrim » 2015. július 9., csütörtök 18:17

Hasonló az előbbi svéd cucchoz:

https://www.youtube.com/user/EpicMealTime

Hihetetlen agyamentek... :mrgreen:

Avatar
___Samy___
Hozzászólások: 6164
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 20:51

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2015. július 9., csütörtök 17:54

én ha főzök, akkor innen szoktam ötletet meríteni
muszáj voltam elkezdeni főzni, mert rá voltam utalva, de innen még semmit nem tudtam elrontani, pedig már sok mindent megcsináltam
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"

Avatar
rashidm
Hozzászólások: 4021
Csatlakozott: 2013. április 23., kedd 22:43
Kedvenc játékosaid: Alba, Busi, Alves... ja nem
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: rashidm » 2015. július 9., csütörtök 17:54

RealRaúl77 írta:A krumplipüréhez annyit fűznék hozzá, hogy aki szereti a fokhagymát, én imádom!, annak mindenképp javaslom, hogy fokhagymasót, vagy granulátumot szórjon bele, nem kell sajnálni. Nagyon feldobja, és isteni lesz. Ugyanígy teszünk a panírba a tojásba. Teljesen más ízvilága lesz, mint egy sima pürének/rántott húsnak.
Vagy fokhagymás-tejes pácban belerakod a rántott húsokat, és berakod a hűtőbe egy éjszakára. Isteni.

Avatar
nmate
Hozzászólások: 11434
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 22:24
Kedvenc játékosaid: Figo, Ronaldo, Bergkamp, Modric, Arbeloa
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: nmate » 2015. július 9., csütörtök 17:52

AntiCRclub vezető

Avatar
rashidm
Hozzászólások: 4021
Csatlakozott: 2013. április 23., kedd 22:43
Kedvenc játékosaid: Alba, Busi, Alves... ja nem
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: rashidm » 2015. július 9., csütörtök 17:51

Paprikás krumpli:

Vöröshagymát (de fokhagymával jobb szerintem) kicsit megpirítod olajon, majd beleteszed a felkockázott krumplit a lábasba. Ízesíted só, bors, ételízesítő, piros arany, stb. amit csak akarsz. Amikor felforrt, belerakod a paprikát és a felszeletelt kolbászt. Ezután leveszed takarékra, néha megkevergeted. Voálá. :mrgreen: Nálam nem mindig lesz sűrű, össze lehet nyomni egy-két krumplit, attól besűrűsödik. Kijön kb 1000 Ft-ból bőven ha 2 napra csinálod magadnak. Jah, és tejföllel még jobb. :D

Borsó leves:

Fokhagymát megpirítasz, majd hozzáöntöd a zöldségeket (répa, fehér répa), hozzá egy kis víz. Így párolod kb 4-5 percig, majd felöntöd vízzel. Ízesíted, majd ha felforrt, csinálsz hozzá rántást. Amikor már lassan elkészül a leves, hozzáöntöd a borsót (nem kell neki sok idő). Kb tíz percig forrald és utána kész.

Palacsinta:

Liszt, só, ásványvíz---> összekevered--->megsütöd. :mrgreen:

CSirkemell:

ezt sokféleképpen meg lehet csinálni. Ehhez van egy csomó recept a neten, én annyit szoktam, hogy bepácolom és megsütöm, nem lacafacázok. :D Mellé meg krumplipüré vagy sült krumpli.


Vissza: “Minden más”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég