Konyhafőnök

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Avatar
RealRaúl77
Hozzászólások: 2236
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 21:02
Kedvenc játékosaid: Raúl; Modric; Marcelo
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Tartózkodási hely: bp.; Kaposvár

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: RealRaúl77 » 2015. július 9., csütörtök 22:17

Na egyszerű és olcsóbb sütifélék jöhetnek majd, mert azt ritkán csinálunk, de néha jól jönne itthonra.. A linzert és az islert azt már nagyon vágjuk, aztán ki is fújt, ja meg a palacsinta persze.

Egy olyan kérdésem lenne sos-ben, hogy tegnap pácoltam be egy kiló disznó combot, viszont holnap megyünk le két napra vidékre. Hogy lehetne megoldani, hogy ne vesszen kárba? Ha vasárnap valamikor érnénk haza, hűtőben lesz baja? Vagy mennyire jó ötlet páccal fagyasztani?
"Modric más dimenzió..a labda jobb helyen van nála mint magzat az anyja hasában." R.M.C.F.

https://www.youtube.com/watch?v=bIIO0WT1nX4

R.I.P. Godfather

deGea-Carvajal,Ramos,Varane,Marcelo-Verratti,Kroos,Modric-Isco-CR,Benz

Avatar
ziro4vr
Hozzászólások: 19586
Csatlakozott: 2013. május 26., vasárnap 20:46
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Kroos
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2015. július 9., csütörtök 21:55

Én is rá voltam kényszerítve, mondjuk csak pár dolgot csinálok, de azokban profi vagyok.

Tonhalas tészta az egyik kedvencem, vöröshagyma/fokhagyma, tonhal, paradicsom, olivabogyó, rá a tésztára, végén reszelek rá sajtot és kész.

Palacsinta alap, rakott is vagy sima, simához már kikísérleteztem a tökéletes túrókrém receptjét.

Egyszerűbb csirkés ételek, sütik is mennek, ha bográcsolunk ott elboldogulok ilyen paprikás krumplikkal is.

Ja meg most ráfüggtem http://streetkitchen.blog.hu/2014/05/13 ... _reggelije erre, nagyon finom és pofon egyszerű.
Nem illik.

Szaki89
Hozzászólások: 25
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 20:57

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: Szaki89 » 2015. július 9., csütörtök 21:33

reeed_ati írta:
Ezt valaki írja már le, de úgy elég szájbarágósan, mert ezerszer rákerestem neten, ezerszer megkérdeztem anyámtól is, de valahogy sosem lesz az igazi ez a rántás dolog.... Vagy túl csomós lesz,vagy, amikor az olajba beleszórom a lisztet, már baszhatom is ki...
Az olajat nem kell megvárni, h felforrósodjon, mehet bele az elején a liszt, aztán folyamatosan keverni kell, hogy oda ne égjen, mert akkor kuka, jah és alacsony lángon csináld of course.
Ha levesbe akarod, akkor pirospaprika is megy bele, de azt csak a végén, mert az is könnyen leég és keserű lesz.
Ha meg már úgy látod kész, akkor meg szépen fokozatosan fel kell hígítani, állandó keverés mellett, hogy utána csomómentesen bele lehessen majd keverni pl a levesbe.
Nem egy nagy ügy. :)
Ehhez még annyit, hogy hideg vízzel húzd fel, akkor kisebb az esélye a csomósodásnak!
szakácsként látogatni fogom a topicot! :D

PEEtör
Hozzászólások: 1405
Csatlakozott: 2013. április 17., szerda 1:37

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: PEEtör » 2015. július 9., csütörtök 20:30

sentry írta:
Anthony írta:Pizza:
https://youtu.be/D3c27ZyV_oI
:lol: :fpalm: :iszunk:

Ez a csávó tönkre vág. Még láttam tőle régebb egy salátásat, na az vitt mindent, de nem találom. Beteg :D
Ez a srác elmebeteg :lol: De ezen a videón is annyit röhögtem hogy a végén már fájta hasam és a könnyem kicsordult. :lol:
Az ötletadó Macho Saláta. :)

Amúgy Fördös Zé-nek fasza receptjei vannak, én szoktam abból mazsolázni.
Suarez nagyon képzett,és a vérében van a kapu támadása,olyan akit ha megkötözöl,és elé tolsz egy kaput, akkor elkezd habzani a szája,és ha elvágod a kötelet akkor orra bukik,mert menne mint az állat a kapura. - R.M.C.F.

Avatar
revolver
Hozzászólások: 775
Csatlakozott: 2013. április 23., kedd 18:24
Kedvenc játékosaid: Luis Figo, Xabi Alonso, Raphael Varane, Alvaro Arbeloa
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: revolver » 2015. július 9., csütörtök 20:13

Nna, ki hogy csinál hamburgert?

Nekem ez a befutó, bár inkább felsálból

Avatar
Realista24
El Padre
Hozzászólások: 39176
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 0:50
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Tartózkodási hely: Székesfehérvár
Kapcsolat:

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2015. július 9., csütörtök 20:07

Ha marad, lesz. LV
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Avatar
realistahuni
Hozzászólások: 5450
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 10:57
Kedvenc játékosaid: Zidane, Van Nistelrooy, Modric, Varane, Kovacic, Gerrard
Kedvenc csapatod: Reyes de Europa
Tartózkodási hely: Székelyföld

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: realistahuni » 2015. július 9., csütörtök 19:51

Jobb ez a topik mint gondoltam. :mrgreen:
De azért egy dezodor topikot még hiányolok.

ja és lucas vazquez sincs még mindig :shutup:
"Nincs gyűlölködés. Csak óriási csalódás van. Nekem az atleti az életem. Megint nem sikerült. Nem tudod milyen érzés. Megalázo. Elvesztettem a foci iránti érdeklődésem. Na mindegy. Most már leszarom."

Gengszter Zoltán, 2019

Avatar
szilamer
Hozzászólások: 654
Csatlakozott: 2013. április 20., szombat 19:54
Kedvenc játékosaid: Cristiano, Özil, Varane, Isco
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Arsenal

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: szilamer » 2015. július 9., csütörtök 19:20

Vééégre :D Imádok finomakat enni.

Facebookon egyik legjobb kajás ötlet ahol eléggé nem hétköznapi de elkészíthető kajákat mutatnak az a Tastemade.

De most leírom egyik kedvelt receptemet, ami elég egyszerű és nem lehet elrontani. Mennyiséget nem írok hozzá, mindenki ahogy akarja. Szóval kell bele
krumpli
csirkemell
gomba
tejföl
sajt
tojás

Először is pár darab krumplit héjában megfőzünk, ezzel egy időben a csirkemellet felkockázzuk és borsosan puhára sütjük.
Ha meg van egy tűzálló edénybe alul rakjuk a krumplit miután puhára főtt és meghántottuk, karikákra vágva belevágjuk az aljába (egy kis olajat alája töltve). So, bors, én szoktam még fűszer keveréket meg oregánót is rárakni, ezután a gombát, majd a csirkemelleket. A tetejére öntjük a sajtos tejfölöt, ami annyiból áll, hogy a tejfőlbe belekeverünk két tojássárgáját, és jó sok reszelt sajttal összekevrjük. Ezt a tetejére önteni, és ízlés meg lehetőség szerint megszórni oregánóval a tetejét. Majd így be a sütőbe kb 40 percre 180 fokon.

Nagyon egyszerű és istenien finom.
In vino veritas.

"Varane, boss of Real defence"




Casillas-Carvajal-Varane-Ramos-Coentrao--Isco-Modric-Kroos--Cristiano-Benzema-Bale

sentry
Hozzászólások: 1888
Csatlakozott: 2013. április 17., szerda 12:44

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: sentry » 2015. július 9., csütörtök 18:55

Anthony írta:Pizza:
https://youtu.be/D3c27ZyV_oI
:lol: :fpalm: :iszunk:

Ez a csávó tönkre vág. Még láttam tőle régebb egy salátásat, na az vitt mindent, de nem találom. Beteg :D
Ez a srác elmebeteg :lol: De ezen a videón is annyit röhögtem hogy a végén már fájta hasam és a könnyem kicsordult. :lol:

Avatar
RealRaúl77
Hozzászólások: 2236
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 21:02
Kedvenc játékosaid: Raúl; Modric; Marcelo
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Tartózkodási hely: bp.; Kaposvár

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: RealRaúl77 » 2015. július 9., csütörtök 18:50

Nem tudom mikor kell majd legközelebb rántás, de akkor majd visszanézek ide, köszi! :)
"Modric más dimenzió..a labda jobb helyen van nála mint magzat az anyja hasában." R.M.C.F.

https://www.youtube.com/watch?v=bIIO0WT1nX4

R.I.P. Godfather

deGea-Carvajal,Ramos,Varane,Marcelo-Verratti,Kroos,Modric-Isco-CR,Benz

Avatar
ikelemen5
Hozzászólások: 1892
Csatlakozott: 2013. április 15., hétfő 9:06
Kedvenc játékosaid: Zidane,Guti,Modric, Kroos
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: ikelemen5 » 2015. július 9., csütörtök 18:45

morientes írta:Én meg azt hittem hogy átnevezték a legyél te is Benitez topicot
:lol: :lol: :lol:

Rántottához tipp: Tegyetek mustárt a tojáshoz sütés elött. Nagyon finom lesz. Egyszer nem volt itthon kb semmi a són kívül és nyomtunk bele. Azóta így készül. :)

Egyik kedvenc vacsorám: tortilla lap a serpenyőbe, vágni bele többféle sajtot(pannónia, camambert, gauda) rátenni még 1 tortilla lapot, majd oldalanként 2-3 percig sütni, míg a sajt meg nem olvad. Könnyed és isteni!
“I don’t trust fish.They breathe water…..that’s crazy.”

Avatar
reeed_ati
Hozzászólások: 1531
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 21:23
Kedvenc játékosaid: Zinedine Zidane, FrancIsco

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: reeed_ati » 2015. július 9., csütörtök 18:45

Ezt valaki írja már le, de úgy elég szájbarágósan, mert ezerszer rákerestem neten, ezerszer megkérdeztem anyámtól is, de valahogy sosem lesz az igazi ez a rántás dolog.... Vagy túl csomós lesz,vagy, amikor az olajba beleszórom a lisztet, már baszhatom is ki...
Az olajat nem kell megvárni, h felforrósodjon, mehet bele az elején a liszt, aztán folyamatosan keverni kell, hogy oda ne égjen, mert akkor kuka, jah és alacsony lángon csináld of course.
Ha levesbe akarod, akkor pirospaprika is megy bele, de azt csak a végén, mert az is könnyen leég és keserű lesz.
Ha meg már úgy látod kész, akkor meg szépen fokozatosan fel kell hígítani, állandó keverés mellett, hogy utána csomómentesen bele lehessen majd keverni pl a levesbe.
Nem egy nagy ügy. :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára reeed_ati 2015. július 9., csütörtök 18:46-kor.

Avatar
rashidm
Hozzászólások: 4098
Csatlakozott: 2013. április 23., kedd 22:43
Kedvenc játékosaid: Alba, Busi, Alves... ja nem
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: rashidm » 2015. július 9., csütörtök 18:44

Realista24 írta:Kell konyhaklub :lol: adott receptet megcsinalni es fotot feltölteni, kajat értékelni :D
Jó, legyen. Ha csinálsz vadhúsból valami finomat, akkor megkóstolom és értékelem. :mrgreen: :mrgreen:

Avatar
rashidm
Hozzászólások: 4098
Csatlakozott: 2013. április 23., kedd 22:43
Kedvenc játékosaid: Alba, Busi, Alves... ja nem
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: rashidm » 2015. július 9., csütörtök 18:42

RealRaúl77 írta:
rashidm írta:csinálsz hozzá rántást
Ezt valaki írja már le, de úgy elég szájbarágósan, mert ezerszer rákerestem neten, ezerszer megkérdeztem anyámtól is, de valahogy sosem lesz az igazi ez a rántás dolog.... Vagy túl csomós lesz,vagy, amikor az olajba beleszórom a lisztet, már baszhatom is ki...
Felforrósítom az olajat, de ne annyira, hogy belerakom a lisztet és már oda is égeti. :D Majd belerakok 1-2 evőkanál lisztet (attól függ hogy mennyire kell sűrűre csinálni a kaját), majd egyből leveszem a tűzről és jól elkeverem, hogy ne legyen csomós.

Ettől függetlenül amikor belerakom a levesbe, akkor egy idő után nekem is csomós lesz :mrgreen: , de leszarom, mert amikor elkezd forrni a leves, akkor szétmennek a csomók+fakanállal lehet egy-kettőt nyomkodni. Azért dobhatod ki az egészet, mert túlságosan is felforrósítod az olajat.
RealRaúl77 írta:
rashidm írta:palacsintához:
mi régebben sokszor sütöttünk paalcsintát, azt a hagyományosat, amit rashidm is írt, de egy a baj, hogy kétszer annyi ideig sütögeted, meg kenegeted, mint hogy elfogy.. Anyám szokta nagyüzembe kiscsaládnak egy délelőtt így 100-120 darabot lesütni, de barátnőmmel mi már 10-20 után megunjuk, az meg alig elég valamire, de így is borzasztó időigényes szokott lenni.
átálltunk egy másik fajtára, ami elvileg francia palacsinta, amúgy meg jóég tudja:
2 bögre liszt, fél bögre porcukor, 50g vaj kicsit meglangyosítva, 5 tojás, 1/4 l tej, 1/4 l habtejszín, 1 csomag vaníliáscukor, 1 teáskanál vanília aroma, vagy ízlés szerint kakaópor, nem az az ivós, hanem a kiscicás, ha nem vaníliásra, hanem kakaósra akarjátok a tésztát. Na ezt jól összekeverni, aztán vajon kisütni. Vajból elég kevés, és ne legyen forró, csak langyos, mert odaég. Ebből átlag ki szokott jönni 6-8 darab palacsinta, még úgy is, hogy a tésztának viszonylag vastagnak kell lennie (általában 1,5-2 merőkanállal elég). Az tény, hogy egy palacsinta sokáig sül, de nagyjából 2 darab nekem elég szokott lenni bőven, pedig nagyevő vagyok. Barátnőm kb 1, max másfél, amit meg szokott enni belőle. Lehet enni lekvárral, nutellával, pudinggal, tejszínhabbal, meg amit csak kívántok hozzá. Ja és tekeréssel ne próbálkozzatok, én a két palacsinta közé szoktam lekvárt tenni, ha nagyon édesre vágyom, akkor még a tetejét megönteni valamivel (még friss, folyós puding, tejszínhab), a kevésbé édesszájúaknak meg savanykásabb (pl meggy) lekvárral ajánlott.
Ezt köszi, majd kipróbálom. :salute: :D

Avatar
Realista24
El Padre
Hozzászólások: 39176
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 0:50
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Tartózkodási hely: Székesfehérvár
Kapcsolat:

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2015. július 9., csütörtök 18:42

Kell konyhaklub :lol: adott receptet megcsinalni es fotot feltölteni, kajat értékelni :D
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Avatar
morientes
Hozzászólások: 10593
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 13:47
Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)
Tartózkodási hely: mikorhol

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: morientes » 2015. július 9., csütörtök 18:39

Én meg azt hittem hogy átnevezték a legyél te is Benitez topicot :lol:

No majd dobok fel egy két frankó receptet én is
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az... 

Avatar
P. Krisz
Hozzászólások: 3061
Csatlakozott: 2013. április 17., szerda 12:37
Tartózkodási hely: Szigetvár

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: P. Krisz » 2015. július 9., csütörtök 18:35

Boronatárcsán húst sütni , aaaaz már igen . B-)
A környéken nagy hagyománya van . :lol:
Hogy híjják?
Bill.
Ide hallgass Bill!... Bill??!!! Mi a lófaszt hallok én, Bill?

Avatar
RealRaúl77
Hozzászólások: 2236
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 21:02
Kedvenc játékosaid: Raúl; Modric; Marcelo
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Tartózkodási hely: bp.; Kaposvár

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: RealRaúl77 » 2015. július 9., csütörtök 18:29

rashidm írta:csinálsz hozzá rántást
Ezt valaki írja már le, de úgy elég szájbarágósan, mert ezerszer rákerestem neten, ezerszer megkérdeztem anyámtól is, de valahogy sosem lesz az igazi ez a rántás dolog.... Vagy túl csomós lesz,vagy, amikor az olajba beleszórom a lisztet, már baszhatom is ki...

palacsintához:
mi régebben sokszor sütöttünk paalcsintát, azt a hagyományosat, amit rashidm is írt, de egy a baj, hogy kétszer annyi ideig sütögeted, meg kenegeted, mint hogy elfogy.. Anyám szokta nagyüzembe kiscsaládnak egy délelőtt így 100-120 darabot lesütni, de barátnőmmel mi már 10-20 után megunjuk, az meg alig elég valamire, de így is borzasztó időigényes szokott lenni.
átálltunk egy másik fajtára, ami elvileg francia palacsinta, amúgy meg jóég tudja:
2 bögre liszt, fél bögre porcukor, 50g vaj kicsit meglangyosítva, 5 tojás, 1/4 l tej, 1/4 l habtejszín, 1 csomag vaníliáscukor, 1 teáskanál vanília aroma, vagy ízlés szerint kakaópor, nem az az ivós, hanem a kiscicás, ha nem vaníliásra, hanem kakaósra akarjátok a tésztát. Na ezt jól összekeverni, aztán vajon kisütni. Vajból elég kevés, és ne legyen forró, csak langyos, mert odaég. Ebből átlag ki szokott jönni 6-8 darab palacsinta, még úgy is, hogy a tésztának viszonylag vastagnak kell lennie (általában 1,5-2 merőkanállal elég). Az tény, hogy egy palacsinta sokáig sül, de nagyjából 2 darab nekem elég szokott lenni bőven, pedig nagyevő vagyok. Barátnőm kb 1, max másfél, amit meg szokott enni belőle. Lehet enni lekvárral, nutellával, pudinggal, tejszínhabbal, meg amit csak kívántok hozzá. Ja és tekeréssel ne próbálkozzatok, én a két palacsinta közé szoktam lekvárt tenni, ha nagyon édesre vágyom, akkor még a tetejét megönteni valamivel (még friss, folyós puding, tejszínhab), a kevésbé édesszájúaknak meg savanykásabb (pl meggy) lekvárral ajánlott.
"Modric más dimenzió..a labda jobb helyen van nála mint magzat az anyja hasában." R.M.C.F.

https://www.youtube.com/watch?v=bIIO0WT1nX4

R.I.P. Godfather

deGea-Carvajal,Ramos,Varane,Marcelo-Verratti,Kroos,Modric-Isco-CR,Benz

ThePilgrim
Hozzászólások: 113
Csatlakozott: 2013. április 23., kedd 13:30
Kedvenc játékosaid: Modric, Ronaldo, Varane, Carvajal, Isco, Kroos
Kedvenc csapatod: Real Madrid CF

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: ThePilgrim » 2015. július 9., csütörtök 18:17

Hasonló az előbbi svéd cucchoz:

https://www.youtube.com/user/EpicMealTime

Hihetetlen agyamentek... :mrgreen:

Avatar
___Samy___
Hozzászólások: 6307
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 20:51

Re: Konyhafőnök

HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2015. július 9., csütörtök 17:54

én ha főzök, akkor innen szoktam ötletet meríteni
muszáj voltam elkezdeni főzni, mert rá voltam utalva, de innen még semmit nem tudtam elrontani, pedig már sok mindent megcsináltam
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"


Vissza: “Minden más”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: Google [Bot] valamint 2 vendég