Oldal: 18 / 26

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2015. december 12., szombat 16:09
Szerző: pheco
Örökzöld, mint a modik :mrgreen:

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2015. december 12., szombat 15:44
Szerző: ziro4vr
Már R24-nek is be akartam tolni egy kefires poént, de gondoltam a fórum kinőtte már. Ezek szerint nem. :lol:

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2015. december 12., szombat 15:42
Szerző: Realista24
:lol: :lol: :lol: :lol:

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2015. december 12., szombat 15:39
Szerző: pheco
ziro4vr írta:
realistahuni írta:A jó töltöttkáposztát semmi nem übereli.

Már most kívánom.

https://www.youtube.com/watch?v=JpG0ENEoB9s
Ne is mond...60 kiló tejföllel. ááhhh
Aztán nehogy véletlen kefírt tegyél rá megszokásból :mrgreen:

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2015. december 12., szombat 15:25
Szerző: ziro4vr
Realista24 írta: Egesz karaj kolbásszal atbokve, hagymalekvarral.
Valami lazac vagy harcsapaprikás.
Na meg par szelet szuzerme baconben.
Na ezek mennek nálunk is, legalábbis mamáknál. Az első különösen adja. De egyjó kacsa, lilakáposztával és krumplipürével, na az mindent ver. Meg a halászlé.

Amúgy én pl nem vagyok nagy sütifogyasztó ilyenkor, szokott lenni torta, asszony mézeskalácsa, anyám brutál alkoholos tiramisuja de addigra már rendszerint tele a tank. :lol:

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2015. december 12., szombat 15:10
Szerző: morientes
Maestro...
3 BIT szelet
-tojásfehèrje (6db tojás)
-20dkg cukor
-15dkg dio (darált)
-5dkg rètesliszt
-0,5csomag sutopor
-20dkg háztartási keksz
KRÈM
-6db tojás (sárgája)
-2tasak pudingpor (vanilia)
-7dl tej
-20dkg margarin
-3ev.kanál kakaopor
-1cs vanilliás cukor
-1ev.kanál porcukor
TETEJE
-10dk ètcsoki (belga)
-2ev.kanál olaj
A tojásfehérjékből kemény habot verünk, közben kanalanként hozzáadjuk a cukrot, óvatosan a darált diót, majd a sütőporral elkevert lisztet. Ezt a masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük. Ha kész, kifordítjuk a formából, és levesszük róla a papírt.
A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a pudingport, csomómentesre keverjük a tejjel, rozsdamentes edényben folytonos keverés mellett felforraljuk és besűrítjük. Néha megkevergetve kihűtjük. Ekkor hozzáadjuk a habosra kevert margarint.
A krémet kétfelé vesszük, az egyikbe belekeverjük a vaníliás cukrot, a másik felébe a kakaóport és 1 ek porcukrot.
A tésztára simítjuk a vaníliás krémet, kirakjuk keksszel, erre jön a kakaós krém, amit szintén gondosan elsimítunk.
A csokit gőz fölött felolvasztjuk, hozzákeverjük az olajat, és ezt a kakaós krémen ügyesen eloszlatjuk.
Hűtőben tartjuk pár órán át, akkorra szeletelhetővé válik. De másnap, sőt harmadnap még finomabb!
sütési hőfok: 180°C

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2015. december 12., szombat 15:02
Szerző: L.Miki
Nálunk karácsonyi ünnepi vacsora évről- évre általában mindig ugyanaz:
Francia- és krumplisaláta, sült csirkével és rántott sertés hússal. A húsleves mellett ez nálunk elhagyhatatlan.

Sütemények közül a havasháztető, csakhogy illusztráljuk a havat, a kinderszelet, a briósok vagy néha a (lagzi) lajcsi szelet. :mrgreen:

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2015. december 12., szombat 14:55
Szerző: reeed_ati
Most nem ezekhez kapcsolódóan, de ahhoz képest, hogy ez milyen egyszerű, én imádom.
Főleg ezt a borsós májas ragut és én általában csirkemellel kérem. :)
El Maestro írta:Nekem süteményreceptek kellenének amit leadhatok rendelésként nagymamámnál. :mrgreen: Ne kíméljetek!
Képviselő fánk, de nem ám ilyen hoki bolti, zacskós krémmel, mint kb a zacskós krumplipüré. :mrgreen:
Főzött krémmel isteni finom.

Aztán ami abszolút kedvencem, az mamám diótortája, ez mindig a szülinapomra készül, na ezzel, de még kb. hasonlóval sem találkoztam soha máshol. :mrgreen:
Az ilyen cukrászdában készült torták a kanyarban sincsenek ehhez képest. :Đ

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2015. december 12., szombat 14:53
Szerző: P. Krisz
Kocsonya , töltött káposzta és halászlé biztos lesz .
Mamámnál pedig :
Húsleves többféle húsból , fokhagyma és meggymártás . Bacon-be tekert csirkemáj , töltött csirkecomb , rántott gomba , oldalas , sült nyak , rántott húsok , köretek , stb .

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2015. december 12., szombat 14:43
Szerző: El Maestro
Nekem süteményreceptek kellenének amit leadhatok rendelésként nagymamámnál. :mrgreen: Ne kíméljetek!


R24-nek meg egy figyelmeztetés amiért ilyen papucs. Csíra Laci bácsi konyhája. :mrgreen: :mrgreen:

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2015. december 12., szombat 14:35
Szerző: Realista24
ziro4vr írta:
Realista24 írta: Egyiket sem szoktam csinálni :D meghagyom az ötlethiányában szenvedőknek :lol:
Én sem csinálom, csak eszem. Aztán teli hassal mehet a darts. :shifty:

De most már kíváncsi vagyok mi felétek a menü. :mrgreen:
Egesz karaj kolbásszal atbokve, hagymalekvarral.
Valami lazac vagy harcsapaprikás.
Két sajtos spenótos martassal töltött palacsinta.
Csirkebol meg vagy csirketorta vagy ozgerinces okosság.
Na meg par szelet szuzerme baconben.
Nehány köret, levesnek meg valami kremleves vagy tárkonyos csirkeragu leves.
Ezek vannak a fejemben egyelőre, de ha jönne valami jó ötlet, akkor lecserelek valamit szívesen.

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2015. december 12., szombat 14:32
Szerző: realistahuni
Btw, te is 50 féle hússal meg tudod tölteni, mint Fásy Ádám?
Nem tudom miről beszélsz, nekem nem az atv.hu a kezdőlapom. :lol:

Amúgy én nem szoktam főzni, de az tuti, hogy a töltöttkáposztát úgy lehet a legjobban elcseszni ha sima bolti darálthússal készíted. Ha van lehetőség rá friss hússal érdemes amit saját magad bedarálsz és ízesíted. Ég és föld a különbség. (húsgomboclevesnél egyébként még jobban érződik)

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2015. december 12., szombat 14:12
Szerző: ziro4vr
realistahuni írta:A jó töltöttkáposztát semmi nem übereli.

Már most kívánom.

https://www.youtube.com/watch?v=JpG0ENEoB9s
Ne is mond...60 kiló tejföllel. ááhhh

Btw, te is 50 féle hússal meg tudod tölteni, mint Fásy Ádám? :lol: :lol:

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2015. december 12., szombat 14:11
Szerző: realistahuni
A jó töltöttkáposztát semmi nem übereli.

Már most kívánom.

https://www.youtube.com/watch?v=JpG0ENEoB9s

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2015. december 12., szombat 13:57
Szerző: ziro4vr
Realista24 írta: Egyiket sem szoktam csinálni :D meghagyom az ötlethiányában szenvedőknek :lol:
Én sem csinálom, csak eszem. Aztán teli hassal mehet a darts. :shifty:

De most már kíváncsi vagyok mi felétek a menü. :mrgreen:

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2015. december 12., szombat 13:56
Szerző: csababarca
Mi pulykacombot szoktunk megsütni, baromi finom dolog, ha jól van elkészítve.
Ha érdekel leíratom nővéremmel a receptet, az tudományomat már meghaladja a dolog :D
Persze a halászlé nálunk alap, meg régen a kacsa/libacomb is volt...utóbbi években már inkább a pulykára szavaztunk.

Két ünnep között meg esszük a tatárbeafsteket :mrgreen:

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2015. december 12., szombat 13:38
Szerző: Nagy_Fönök
Realista24 írta:Na, jöhetnek ötletek karácsonyi kajákra. Elképzelésem már van, de hátha valaki bedob valami jót.

Tyúkhúsleves és lehet h szentségtörés de egy jó nagy adag cigánypecsenye. Nálunk ez lesz a menü :D

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2015. december 12., szombat 13:32
Szerző: Realista24
ziro4vr írta:
Realista24 írta:Na, jöhetnek ötletek karácsonyi kajákra. Elképzelésem már van, de hátha valaki bedob valami jót.
Unod már a kacsa, halászlé, töltött káposzta szentháromságot? :mrgreen:
Egyiket sem szoktam csinálni :D meghagyom az ötlethiányában szenvedőknek :lol:

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2015. december 12., szombat 12:45
Szerző: ziro4vr
Realista24 írta:Na, jöhetnek ötletek karácsonyi kajákra. Elképzelésem már van, de hátha valaki bedob valami jót.
Unod már a kacsa, halászlé, töltött káposzta szentháromságot? :mrgreen:

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2015. december 12., szombat 12:38
Szerző: Realista24
Na, jöhetnek ötletek karácsonyi kajákra. Elképzelésem már van, de hátha valaki bedob valami jót.