Oldal: 19 / 21

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2015. július 9., csütörtök 23:35
Szerző: Sierra
Jéé mik vannak. :D

Nem is gondoltam volna, hogy ennyi gasztroangyal van a fórumon. :lol:

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2015. július 9., csütörtök 23:27
Szerző: sonic
Meg a turoscsusza vonalon maradva, masik gyors egyszeru es finom a Carbonara. (Nem a tejszines borzalom)

Spagetti teszta majdnem keszre megfoz (nem kell szarrafozni), kozben valami jofele szalonna (eredetileg pancetta, de kicsit husosabb magyar verzio is adja) fokhagymaval megsut kis olivaolajon vagy vajon (par gerezd fokhagyma kes lapjaval osszenyomva, nem kell felapritani). Ha a szalonna megsul, a fokhagymakat kivesszuk. Kozben par tojast egy talban osszekeverunk jofele aprora reszelt olasz kemenysajttal (pl parmezan), es kis orolt borssal. A spagettit atemeljuk a fazekbol a serpenyobe amiben a szalonna van, osszekeverjuk lassu tuzon (tesztat nem kell csontszarazra lecsepegtetni, kis viz mehet vele). Serpenyot levesszuk a tuzrol (!), es a szalonnas tesztara raontjuk a tojasos kevereket, elkeverjuk,ha tul szaraz akkor minimalis viz mehet ra a teszta fozovizebol. Kesz! Vegen megszorhatjuk meg kis parmezannal. Hatranya hogy frissen melegen jo csak, kihulve, vagy ujra melegitve kuka. Elonye hogy lehet kis adagot is csinalni.

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2015. július 9., csütörtök 22:30
Szerző: ziro4vr
Ja amit még kihagytam, nem vagyok a zacskós leveseknek nagy fanja, sőt, de a knoros paradicsomleves az valami brutál jó. Kis mozzarellával felturbózom meg a tetejére reszelt sajt és jeee.

Régen emlékszem nagy kedvelője voltam a tésztát is tartalmazó kb 200 forintos kínai "levesüknek", ma az már nem csúszna úgy. :lol: :lol:

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2015. július 9., csütörtök 22:27
Szerző: sonic
Ezzel a topikkal az a baj, hogy cask tele hassal szabad olvasni... :-)


Nekem a kedvenc kajam a turos csusza, ami azert szerencses mert rohadt egyszeru megcsinalni. Csak a jofele fustolt szalonnat kicsit nehez beszerezni, miota nem otthon elek.

Aprora vagott szalonna megsut, csusza teszta megfoz. Szalonna zsirjat tesztaval osszekever (vagy meg is lehet benne piritani kicsit, de en nem szoktam). Turo belekever a tesztaba. talalasnal sult szalonna raszor, es jo sok tejfollel elfogyaszt. Konyhai analfabetaknak is easy mode, finom, laktato.

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2015. július 9., csütörtök 22:17
Szerző: RealRaúl77
Na egyszerű és olcsóbb sütifélék jöhetnek majd, mert azt ritkán csinálunk, de néha jól jönne itthonra.. A linzert és az islert azt már nagyon vágjuk, aztán ki is fújt, ja meg a palacsinta persze.

Egy olyan kérdésem lenne sos-ben, hogy tegnap pácoltam be egy kiló disznó combot, viszont holnap megyünk le két napra vidékre. Hogy lehetne megoldani, hogy ne vesszen kárba? Ha vasárnap valamikor érnénk haza, hűtőben lesz baja? Vagy mennyire jó ötlet páccal fagyasztani?

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2015. július 9., csütörtök 21:55
Szerző: ziro4vr
Én is rá voltam kényszerítve, mondjuk csak pár dolgot csinálok, de azokban profi vagyok.

Tonhalas tészta az egyik kedvencem, vöröshagyma/fokhagyma, tonhal, paradicsom, olivabogyó, rá a tésztára, végén reszelek rá sajtot és kész.

Palacsinta alap, rakott is vagy sima, simához már kikísérleteztem a tökéletes túrókrém receptjét.

Egyszerűbb csirkés ételek, sütik is mennek, ha bográcsolunk ott elboldogulok ilyen paprikás krumplikkal is.

Ja meg most ráfüggtem http://streetkitchen.blog.hu/2014/05/13 ... _reggelije erre, nagyon finom és pofon egyszerű.

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2015. július 9., csütörtök 21:33
Szerző: Szaki89
reeed_ati írta:
Ezt valaki írja már le, de úgy elég szájbarágósan, mert ezerszer rákerestem neten, ezerszer megkérdeztem anyámtól is, de valahogy sosem lesz az igazi ez a rántás dolog.... Vagy túl csomós lesz,vagy, amikor az olajba beleszórom a lisztet, már baszhatom is ki...
Az olajat nem kell megvárni, h felforrósodjon, mehet bele az elején a liszt, aztán folyamatosan keverni kell, hogy oda ne égjen, mert akkor kuka, jah és alacsony lángon csináld of course.
Ha levesbe akarod, akkor pirospaprika is megy bele, de azt csak a végén, mert az is könnyen leég és keserű lesz.
Ha meg már úgy látod kész, akkor meg szépen fokozatosan fel kell hígítani, állandó keverés mellett, hogy utána csomómentesen bele lehessen majd keverni pl a levesbe.
Nem egy nagy ügy. :)
Ehhez még annyit, hogy hideg vízzel húzd fel, akkor kisebb az esélye a csomósodásnak!
szakácsként látogatni fogom a topicot! :D

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2015. július 9., csütörtök 20:30
Szerző: PEEtör
sentry írta:
Anthony írta:Pizza:
https://youtu.be/D3c27ZyV_oI
:lol: :fpalm: :iszunk:

Ez a csávó tönkre vág. Még láttam tőle régebb egy salátásat, na az vitt mindent, de nem találom. Beteg :D
Ez a srác elmebeteg :lol: De ezen a videón is annyit röhögtem hogy a végén már fájta hasam és a könnyem kicsordult. :lol:
Az ötletadó Macho Saláta. :)

Amúgy Fördös Zé-nek fasza receptjei vannak, én szoktam abból mazsolázni.

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2015. július 9., csütörtök 20:13
Szerző: revolver
Nna, ki hogy csinál hamburgert?

Nekem ez a befutó, bár inkább felsálból

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2015. július 9., csütörtök 20:07
Szerző: Realista24
Ha marad, lesz. LV

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2015. július 9., csütörtök 19:51
Szerző: realistahuni
Jobb ez a topik mint gondoltam. :mrgreen:
De azért egy dezodor topikot még hiányolok.

ja és lucas vazquez sincs még mindig :shutup:

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2015. július 9., csütörtök 19:20
Szerző: szilamer
Vééégre :D Imádok finomakat enni.

Facebookon egyik legjobb kajás ötlet ahol eléggé nem hétköznapi de elkészíthető kajákat mutatnak az a Tastemade.

De most leírom egyik kedvelt receptemet, ami elég egyszerű és nem lehet elrontani. Mennyiséget nem írok hozzá, mindenki ahogy akarja. Szóval kell bele
krumpli
csirkemell
gomba
tejföl
sajt
tojás

Először is pár darab krumplit héjában megfőzünk, ezzel egy időben a csirkemellet felkockázzuk és borsosan puhára sütjük.
Ha meg van egy tűzálló edénybe alul rakjuk a krumplit miután puhára főtt és meghántottuk, karikákra vágva belevágjuk az aljába (egy kis olajat alája töltve). So, bors, én szoktam még fűszer keveréket meg oregánót is rárakni, ezután a gombát, majd a csirkemelleket. A tetejére öntjük a sajtos tejfölöt, ami annyiból áll, hogy a tejfőlbe belekeverünk két tojássárgáját, és jó sok reszelt sajttal összekevrjük. Ezt a tetejére önteni, és ízlés meg lehetőség szerint megszórni oregánóval a tetejét. Majd így be a sütőbe kb 40 percre 180 fokon.

Nagyon egyszerű és istenien finom.

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2015. július 9., csütörtök 18:55
Szerző: sentry
Anthony írta:Pizza:
https://youtu.be/D3c27ZyV_oI
:lol: :fpalm: :iszunk:

Ez a csávó tönkre vág. Még láttam tőle régebb egy salátásat, na az vitt mindent, de nem találom. Beteg :D
Ez a srác elmebeteg :lol: De ezen a videón is annyit röhögtem hogy a végén már fájta hasam és a könnyem kicsordult. :lol:

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2015. július 9., csütörtök 18:50
Szerző: RealRaúl77
Nem tudom mikor kell majd legközelebb rántás, de akkor majd visszanézek ide, köszi! :)

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2015. július 9., csütörtök 18:45
Szerző: ikelemen5
morientes írta:Én meg azt hittem hogy átnevezték a legyél te is Benitez topicot
:lol: :lol: :lol:

Rántottához tipp: Tegyetek mustárt a tojáshoz sütés elött. Nagyon finom lesz. Egyszer nem volt itthon kb semmi a són kívül és nyomtunk bele. Azóta így készül. :)

Egyik kedvenc vacsorám: tortilla lap a serpenyőbe, vágni bele többféle sajtot(pannónia, camambert, gauda) rátenni még 1 tortilla lapot, majd oldalanként 2-3 percig sütni, míg a sajt meg nem olvad. Könnyed és isteni!

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2015. július 9., csütörtök 18:45
Szerző: reeed_ati
Ezt valaki írja már le, de úgy elég szájbarágósan, mert ezerszer rákerestem neten, ezerszer megkérdeztem anyámtól is, de valahogy sosem lesz az igazi ez a rántás dolog.... Vagy túl csomós lesz,vagy, amikor az olajba beleszórom a lisztet, már baszhatom is ki...
Az olajat nem kell megvárni, h felforrósodjon, mehet bele az elején a liszt, aztán folyamatosan keverni kell, hogy oda ne égjen, mert akkor kuka, jah és alacsony lángon csináld of course.
Ha levesbe akarod, akkor pirospaprika is megy bele, de azt csak a végén, mert az is könnyen leég és keserű lesz.
Ha meg már úgy látod kész, akkor meg szépen fokozatosan fel kell hígítani, állandó keverés mellett, hogy utána csomómentesen bele lehessen majd keverni pl a levesbe.
Nem egy nagy ügy. :)

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2015. július 9., csütörtök 18:44
Szerző: rashidm
Realista24 írta:Kell konyhaklub :lol: adott receptet megcsinalni es fotot feltölteni, kajat értékelni :D
Jó, legyen. Ha csinálsz vadhúsból valami finomat, akkor megkóstolom és értékelem. :mrgreen: :mrgreen:

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2015. július 9., csütörtök 18:42
Szerző: rashidm
RealRaúl77 írta:
rashidm írta:csinálsz hozzá rántást
Ezt valaki írja már le, de úgy elég szájbarágósan, mert ezerszer rákerestem neten, ezerszer megkérdeztem anyámtól is, de valahogy sosem lesz az igazi ez a rántás dolog.... Vagy túl csomós lesz,vagy, amikor az olajba beleszórom a lisztet, már baszhatom is ki...
Felforrósítom az olajat, de ne annyira, hogy belerakom a lisztet és már oda is égeti. :D Majd belerakok 1-2 evőkanál lisztet (attól függ hogy mennyire kell sűrűre csinálni a kaját), majd egyből leveszem a tűzről és jól elkeverem, hogy ne legyen csomós.

Ettől függetlenül amikor belerakom a levesbe, akkor egy idő után nekem is csomós lesz :mrgreen: , de leszarom, mert amikor elkezd forrni a leves, akkor szétmennek a csomók+fakanállal lehet egy-kettőt nyomkodni. Azért dobhatod ki az egészet, mert túlságosan is felforrósítod az olajat.
RealRaúl77 írta:
rashidm írta:palacsintához:
mi régebben sokszor sütöttünk paalcsintát, azt a hagyományosat, amit rashidm is írt, de egy a baj, hogy kétszer annyi ideig sütögeted, meg kenegeted, mint hogy elfogy.. Anyám szokta nagyüzembe kiscsaládnak egy délelőtt így 100-120 darabot lesütni, de barátnőmmel mi már 10-20 után megunjuk, az meg alig elég valamire, de így is borzasztó időigényes szokott lenni.
átálltunk egy másik fajtára, ami elvileg francia palacsinta, amúgy meg jóég tudja:
2 bögre liszt, fél bögre porcukor, 50g vaj kicsit meglangyosítva, 5 tojás, 1/4 l tej, 1/4 l habtejszín, 1 csomag vaníliáscukor, 1 teáskanál vanília aroma, vagy ízlés szerint kakaópor, nem az az ivós, hanem a kiscicás, ha nem vaníliásra, hanem kakaósra akarjátok a tésztát. Na ezt jól összekeverni, aztán vajon kisütni. Vajból elég kevés, és ne legyen forró, csak langyos, mert odaég. Ebből átlag ki szokott jönni 6-8 darab palacsinta, még úgy is, hogy a tésztának viszonylag vastagnak kell lennie (általában 1,5-2 merőkanállal elég). Az tény, hogy egy palacsinta sokáig sül, de nagyjából 2 darab nekem elég szokott lenni bőven, pedig nagyevő vagyok. Barátnőm kb 1, max másfél, amit meg szokott enni belőle. Lehet enni lekvárral, nutellával, pudinggal, tejszínhabbal, meg amit csak kívántok hozzá. Ja és tekeréssel ne próbálkozzatok, én a két palacsinta közé szoktam lekvárt tenni, ha nagyon édesre vágyom, akkor még a tetejét megönteni valamivel (még friss, folyós puding, tejszínhab), a kevésbé édesszájúaknak meg savanykásabb (pl meggy) lekvárral ajánlott.
Ezt köszi, majd kipróbálom. :salute: :D

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2015. július 9., csütörtök 18:42
Szerző: Realista24
Kell konyhaklub :lol: adott receptet megcsinalni es fotot feltölteni, kajat értékelni :D

Re: Konyhafőnök

Elküldve: 2015. július 9., csütörtök 18:39
Szerző: morientes
Én meg azt hittem hogy átnevezték a legyél te is Benitez topicot :lol:

No majd dobok fel egy két frankó receptet én is