Elektronika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
h3x0r
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Elektronika

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2025. április 16., szerda 14:50

10 eve 80-as tv kerult a nappaliba, mert olyan volt a szekreny kialakitasa, hogy csak az fert el. (igy is nagynak erzodott a regi 52-es vagy 55-os tv-hez kepest) Majd tavaly meg az EB elott :D egy szekrenyatalakitas utan 140-est rendeltem. Kb 2 nap utan kuldtem vissza, mert hogy egy 160-as mennyivel jobban mutatna azon a mostmar nagy helyen. Egy het alatt megszoktam es mar nem is tunt nagynak, az EB donton meg mar azon gondolkodtam, hogy egy 180-as is befert volna. Szoval en nem hiszek abban, hogy tul nagy TV. :mrgreen:

Anthony
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo

HozzászólásSzerző: Anthony » 2025. április 16., szerda 14:30

Jah, már vaksi lettem, szemüveg nélkül sosem látom Vinicius sikeres cseleit :lol:

Nika91127

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2025. április 16., szerda 14:29

Anthony írta: TV topic volt már?

Nézegettem olvasgattam, eddig amit kinéztem az a TCL MiniLed 55C765, csak azon gondolkoztam hogy nem olyan hatalmas a szoba ahova tenném, és 139 cm-s a legkisebb ebből a sorozatból amit találok és az már lehet picit nagy lenne? 126 cm-re gondoltam, végülis az nem olyan sokkal kisebb. Van még a 805C széria, az olcsóbb és van belőle kisebb, de azt írják sokkal jobban megéri ezt a 7-est megvenni, főleg ugye az ember nem 1-2 évre veszi a TV-t.
65ösben van. Imádom. Vedd meg!

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2025. április 16., szerda 13:37

Szintén, nekem 138-as van, nagynak tűnik, aztán azonnal megszokod és az ilyen 100-120 már kicsi lesz. :lol:
Nem illik.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. április 16., szerda 13:32

Nézegettem olvasgattam, eddig amit kinéztem az a TCL MiniLed 55C765, csak azon gondolkoztam hogy nem olyan hatalmas a szoba ahova tenném, és 139 cm-s a legkisebb ebből a sorozatból amit találok és az már lehet picit nagy lenne? 126 cm-re gondoltam, végülis az nem olyan sokkal kisebb. Van még a 805C széria, az olcsóbb és van belőle kisebb, de azt írják sokkal jobban megéri ezt a 7-est megvenni, főleg ugye az ember nem 1-2 évre veszi a TV-t.
Amilyet venni akarsz (mert hogy az is eleg), annal egy merettel nagyobbat vegyel. Tizbol kilenc ember ezt ajanlja. :)
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. április 16., szerda 13:18

Vannak neten táblázatok, képek, hogy milyen távolságból melyik képátló az ajánlott. Örök érvényű TV-knél, hogy ami azok szerint belefér, annál nincs olyan, hogy túl nagy :)
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

Anthony
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo

HozzászólásSzerző: Anthony » 2025. április 16., szerda 11:56

TV topic volt már?

db97

HozzászólásSzerző: db97 » 2025. április 16., szerda 10:19

AdamTaylor írta:
h3x0r írta: MiVue J60 kameram van, de mar egy ideje tervezgetem a lecsereleset. Ez csak Full HD, az elottem levo rendszama latszik, 10+ meter tavolsagban mar nem.
Van bizonyito ereje egy ilyen felvetelnek? Figyelembe veszi rendorseg vagy birosag?
BPiAutosok csatornara nagy szamban mennek fel ezek a felvetelek azt latom, de kozben a teszt videokban minden evben az jon szoba hogy a felvetel bizonyito ereje meg kerdeses.
Én úgy tudom már egy ideje hajlandó használni ezeket a felvételeket a rendőrség és bizonyító erejűnek számítanak Magyarországon.

Én elképzelhetetlennek tartom hogy enélkül közlekedjek Bp-n, de igazából akárhol. Én 70mai A800-at használok amúgy, teljesen megvagyok vele elégedve. Hátsó kamerát mondjuk még nem szereltem fel mert egyrészt rövid a kábel is (Mazda 6 kombi :D) másrészt még nem volt lélekjelenlétem a tetőkárpitot megbontnai hogy ne valami kókány undorító megoldás legyen csak, vagy ami még rosszabb a függönylégzsák réseibe benyomkodva a vezeték amit rengeteg youtube videóban látok az agyasoktól. :D

p.csabi1

HozzászólásSzerző: p.csabi1 » 2025. április 16., szerda 10:03

Szerintem nem kérdéses mert azok alapján a felvételek alapján ami azon az oldalon van sokszor mondják a tv-ben hogy a rendőrség nyomoz.
„Úgy élünk együtt, két kis idegen,
valahol messze, mese-szigeten.”

AdamTaylor
Kedvenc játékosaid: Zidane, Guti

HozzászólásSzerző: AdamTaylor » 2025. április 16., szerda 10:00

h3x0r írta: MiVue J60 kameram van, de mar egy ideje tervezgetem a lecsereleset. Ez csak Full HD, az elottem levo rendszama latszik, 10+ meter tavolsagban mar nem.
Van bizonyito ereje egy ilyen felvetelnek? Figyelembe veszi rendorseg vagy birosag?
BPiAutosok csatornara nagy szamban mennek fel ezek a felvetelek azt latom, de kozben a teszt videokban minden evben az jon szoba hogy a felvetel bizonyito ereje meg kerdeses.

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. április 15., kedd 21:30

És honnan tudod, hogy nem az ai generálta gyerekképeket fogja elküldeni tesomsznk? :lol:
Dédi sosem tudja meg :lol: :kalapos:
thereisonly1ronaldo

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2025. április 15., kedd 21:28

Azert arra erdemes figyelni, hogy a csaladi kepek ne az OpenAI-nal kossenek ki, aztan a "draw me a kid" promptra a gyerkocoket generalja le :mrgreen:
En minden eszkozt igyekszek letiltani a netrol.

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. április 15., kedd 21:17

Ha jól látom van sok ilyen cucc a frameo appal, az kell neked, rateszed wifire, van a cuccnak pl 32gb belső memóriája, és te meg az appal fel/letoltod a cuccra a kepeket.

Amit írtam vpn-es malackodas az az ágyúval lövünk a remyre esete, felesleges
thereisonly1ronaldo

TheBull6

HozzászólásSzerző: TheBull6 » 2025. április 15., kedd 21:13

AdamTaylor írta: Ha szeretnéd egyszerűbben megúszni akkor szerintem wifis és mobilappos digitális képkeretet veszel. Karácsonyra feleségem szülei kaptak ilyet tőlünk, specifikációban fel se tűnt hogy mobilappos, csak mondták hogy szedje le az appot és töltse fel a képeket, én meg forgattam a szemem hogy milyen zöldséget beszélnek. Jobb is így mert a család többi része is otthonról tudja rá pakolni a képeket.
Valamelyik mediamarktosat vettük, ha kell holnap kiderítem melyik volt.
Ilyesmi tetszene ahha, minél egyszerűbb,annal jobb, köszi ha kideríted :)

Meg a többieknek is köszi persze :sziv:

AdamTaylor
Kedvenc játékosaid: Zidane, Guti

HozzászólásSzerző: AdamTaylor » 2025. április 15., kedd 20:54

Ha szeretnéd egyszerűbben megúszni akkor szerintem wifis és mobilappos digitális képkeretet veszel. Karácsonyra feleségem szülei kaptak ilyet tőlünk, specifikációban fel se tűnt hogy mobilappos, csak mondták hogy szedje le az appot és töltse fel a képeket, én meg forgattam a szemem hogy milyen zöldséget beszélnek. Jobb is így mert a család többi része is otthonról tudja rá pakolni a képeket.
Valamelyik mediamarktosat vettük, ha kell holnap kiderítem melyik volt.

mentamas

HozzászólásSzerző: mentamas » 2025. április 15., kedd 19:39

TheBull6 írta: 80+ os Dédinek szeretnék valami megoldást találni arra hogy tudja "követni" a dédunokák felnövését. Ő pécsi, mi győriek, szóval viszonylag keveset látja őket, mert nem utazunk el hozzá minden hétvégén. A mama nem igazán digitális beállítottságú, régi nyomógombós teló, se laptop, se facebook, se semmi.

Tudom hogy vannak ilyen digitális képkeretek, de engem olyan érdekelne, aminek a tárhelyét én tudom menedzselni távolról. Legyen ez akár egy google drive vagy bármilyen felhős mappa amibe pakolgatom a képeket, vagy egy app. Mamánál meg menjenek a képek, ne kelljen neki semmit csinálni, max nézni.
Valaki esetleg használ/használt valami ilyesmit?

Köszike :salute:
Egy egyszerű megoldás egy Google Nest Hub lenne. Egy Google fiók kell hozzá, amiben létrehozol egy albumot és beállítod, hogy a Nest Hub ezt használja a háttérképekhez. Előnye az, hogy semmilyen technikai tudást nem igényel és a Nest Hub-ot tudná használni digitális óraként is. De valószínűleg létezik erre olcsóbb device is, ami ezt tudja a sok felesleges Google funkcionalitások nélkül.

Egy másik megoldás egy olcsó Raspberry Pi lehetne, amelyen Docker Containerben futattnál egy Wireguard VPN szervert (vagy Tailscale-t, ehhez nem kellene a routereden portot megnyitni), amelyre bárhonnan rá tudnál csatlakozni. Valamint a VPN szerver mellett egy médiaszervert, amelyre csatlakoztatnád a digitális képkeretet. Ez kicsit komplikáltabb, de ha szeretsz ilyesmikkel játszani, akkor ez is egy opció.

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. április 15., kedd 15:35

TheBull6 írta: 80+ os Dédinek szeretnék valami megoldást találni arra hogy tudja "követni" a dédunokák felnövését. Ő pécsi, mi győriek, szóval viszonylag keveset látja őket, mert nem utazunk el hozzá minden hétvégén. A mama nem igazán digitális beállítottságú, régi nyomógombós teló, se laptop, se facebook, se semmi.

Tudom hogy vannak ilyen digitális képkeretek, de engem olyan érdekelne, aminek a tárhelyét én tudom menedzselni távolról. Legyen ez akár egy google drive vagy bármilyen felhős mappa amibe pakolgatom a képeket, vagy egy app. Mamánál meg menjenek a képek, ne kelljen neki semmit csinálni, max nézni.

Lehet faszsag, amit mondok, de pécsen kell egy wifi-t és egy hozzávaló vpn routert kiepitened (magyarul internet kell neki, ha még nincs), amit aztán gyorbol (vagy bárhonnan) el tudsz érni, ezután csak a wifi-kepes digitális képkeretet kell csatlakoztatni pécsen a wifihez, és tudod szórni otthonról neki a képeket.
Legalábbis ilyesmi van a fejemben
thereisonly1ronaldo

TheBull6

HozzászólásSzerző: TheBull6 » 2025. április 15., kedd 14:53

80+ os Dédinek szeretnék valami megoldást találni arra hogy tudja "követni" a dédunokák felnövését. Ő pécsi, mi győriek, szóval viszonylag keveset látja őket, mert nem utazunk el hozzá minden hétvégén. A mama nem igazán digitális beállítottságú, régi nyomógombós teló, se laptop, se facebook, se semmi.

rashidm
Kedvenc játékosaid: Alba, Busi, Alves... ja nem

HozzászólásSzerző: rashidm » 2025. április 15., kedd 13:58

nmate írta:
hehetheoriginal írta: Máté kurvagazdag programozógyerek.
Van pénz rendes autóra, amiben már eleve 360 fokos kamera és dashcam van.
Hát na, a 2011-es Touranra már csak a hihetetlenül magas magyar startupos programozófizuból futja, már ha kiutalják. :mrgreen:
Neked legalább az van... :mrgreen: :mrgreen:

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2025. április 15., kedd 13:49

hehetheoriginal írta: Máté kurvagazdag programozógyerek.
Van pénz rendes autóra, amiben már eleve 360 fokos kamera és dashcam van.
Hát na, a 2011-es Touranra már csak a hihetetlenül magas magyar startupos programozófizuból futja, már ha kiutalják. :mrgreen:

Vissza: