Madridom Filmklub

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Avatar
Mickey
Hozzászólások: 1679
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 21:20

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Mickey » 2020. április 3., péntek 19:42

Kill the Irishman

Elbsztt egy magyar cím .....

Szerencsére a film az tetszett. Sokszornézős nem lesz, ahhoz számomra nem elég grandiózus, ebben a kategóriában az nekem elég lényeges szempont. ( Játékidő, sztori és karakterek megfelelő kibontása, a világ ábrázolása stb...időigényesebb )
Itt különösebben nem csűrték csavarták a dolgot, tálalták a lényegi történést és eseményláncolatot.
Maga a fő karakter egy tökös faszagyerek, akinek bejött a jelleme, a z ahogyan viszonyult a nemzetiségéhez. A nemzeti öntudat, hit, hagyomány az ősök értékrendje. Jó pont volt, hogy ezt az egészet beleszőtték a történetvezetésbe, külön is kitértek rá. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Klassz volt az anyókás jelenet, valamint a lánchoz társuló záró mozzanat is :mrgreen: :)
Eléggé rendben volt a szereplőgárda, bár V. Kilmert számomra jó és egyben rossz is volt látni... :/ de legalább ott volt. A főszereplőnk eléggé Ír volt, már amennyire meg tudom ítélni. :kalapos:
A zene különösen elkapott, mert alapjáraton is oda vagyok az ilyen stílusú dallamokért.

Összességében:
7/10

Köszönöm ezen ajánlást is, valószínű ezt sem nézem meg egyébként. :agree:

Avatar
Pipita
Hozzászólások: 2376
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 12:32
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Pipita » 2020. április 3., péntek 19:27

Kill the Irishman
Nem fordítónak való vidék

Az ír zenét szeretem, a gengszterfilmeket nem, és ezzel igazából el is mondtam mindent. :mrgreen: Népmesésen tetszett is meg nem is, igazából mindent, amit mondani tudnék, már megvitattátok előttem. Nagyon gyorsan pörögtek az események és mire felfogtam hogy kivel mi történik Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!és épp ki robbant fel, addigra már felrobbant valaki más. Lassú vagyok, nem tudtam ilyen gyorsan lekövetni hogy kivel épp mi van, és így nem is fogott meg annyira a dolog. El lett sietve, de ahogy írtátok, ha meg lassabban bontogatják, akkor meg unalomba fulladt volna. Egyes jelenetek kifejezetten idegesítettek, Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!2011-ben ilyen Who Killed Captain Alex szintű robbanásokat imitálni gáz, na.

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Danny karaktere tetszett, a többiek meg szinte benne se voltak a filmben. Ez az ír harcos büszkeségi szál nekem is nagyon tetszett. Nagyon igyekezett a film megkedveltetni Dannyt de ez párszor azért igencsak visszás volt. Az is gáz volt szerintem, amikor nagyon cukin mondta a barátjának (akinek a nevére sem emlékszem), hogy vigyázzon magára, és rögtön akkor robbant fel. Ahogy a kisgyereknek is pont jókor adta oda a láncot. Értem én hogy hatásvadászkodni kell néha, de nekem ezek most nagyon nem jöttek át, taszítóan tolták a képembe, rendesen felidegesített. :mrgreen:

Igazából egyszer nézős, számomra abszolút feledhető alkotás, de azért örülök hogy megnéztem. Azért a Keresztapát jobban untam, ez legalább rövid volt. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

6/10
"Voltam, és még leszek önmagam paródiája."

"Engem nem zavar, ha ostobák vagytok, és gyűlölködtök, csak otthon csináljátok, négy fal között!"

hijos de putas, antimadridistas. fuera!

Avatar
sonic
Hozzászólások: 2838
Csatlakozott: 2013. április 22., hétfő 22:50
Kedvenc játékosaid: Zidane, Modric

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: sonic » 2020. április 3., péntek 19:07

Faust írta: Gyere csak. :) De még beférsz a legvégére, ha akarsz. Azért a múlt pénteki adagot próbáld meg jövő péntekre letúrni.
Rendben, ma megnezem a kosokat, ha le tudom tolteni. Ncore-rol kitiltottak mar. :lol: Kill the Irishmant lattam de azt is ujranezem hamar.

Ajanlasbol most kimaradok.

..And now my watch begins.
"..We change the course of history. Everyday people like you and me.."

Avatar
Faust
El director de fotografía
Hozzászólások: 3211
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 18:47
Kedvenc játékosaid: Raúl, Alonso, Ramos

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Faust » 2020. április 3., péntek 18:59

Gyere csak. :) De még beférsz a legvégére, ha akarsz. Azért a múlt pénteki adagot próbáld meg jövő péntekre letúrni.

Avatar
sonic
Hozzászólások: 2838
Csatlakozott: 2013. április 22., hétfő 22:50
Kedvenc játékosaid: Zidane, Modric

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: sonic » 2020. április 3., péntek 18:55

Jé. Filmklub. sonic: watchonly.- ha meg johetek.

Erdekes, hogy miota korona van alig forumozok. Errol is majdnem lemaradtam. Filmeket azert nezek, szoval nagyszeru nagyszeru...
"..We change the course of history. Everyday people like you and me.."

Avatar
Faust
El director de fotografía
Hozzászólások: 3211
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 18:47
Kedvenc játékosaid: Raúl, Alonso, Ramos

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Faust » 2020. április 3., péntek 18:05

Na, megjöttem. :mrgreen:

Talán egy, vagy két turnus volt, ahol fingom nem volt, mit ajánljak, és azok nem is voltak az igaziak, nem követtem az általam felállított filmklub mércét. Most viszont, ahogy felmerült egy új kör, valamiért rögtön beugrott két cím, amit gondolkodás nélkül ajánlanék egy "értőbb" közegnek, nagyobb töprengést okozott, melyik legyen. Aztán úgy döntöttem, ilyen vészterhesebb időkben a hagyományosabb, letisztultabb és szebb, lelkileg tán többet adó alkotás mellett teszem le a voksom.

Derszu Uzala (1975)

Kuroszava Akira. De nem kell beszarni.

Kuroszaváról egyből a szamurájfilmek egész hada villan be, nem alaptalanul, hiszen leghíresebb filmjei a feudális Japánban játszódnak. A Derszu Uzala, bár a mester összes kézjegyét magán viseli, távolabb nem is lehetne a megszokott zsánerétől: a cselekmény Szibériában játszódik, a 20. század legelején. Kuroszava egyik legnagyobb sikeréről van szó (mely egyik legnagyobb bukását, a Dodeskaden flopját követte - a bukás annyira megviselte, hogy öngyilkosságot is kísérelt), 75-ben elvitte a legjobb külföldi filmnek járó Oscart is, és a Szovjetunióban is tolongtak a mozikba.

Csodálatos, és talán még aktuálisabb filmről van szó, mint hajdanán: elgondolkodtató mese a természet és a bolygó tiszteletéről, a leigázás helyett a kölcsönhatásra való törekvésről, és az igaz barátságról. Hosszabb, és lassan hömpölygő, gyönyörűen fényképezett film, nekem óriási és maradandó élményt jelentett anno, kevés film égett az agyamba egyetlen megtekintés után. A legnagyobbak ismérve. :) Sajnos nem volt időm az ajánlás előtt újrázni, de a napokban én is megteszem, hogy jobban hozzá tudjak szólni a véleményekhez. Remélem tetszeni fog mindenkinek. :) A magon van pár verzió, a kisebb méretű HD sajna egy elég idióta konverzió: szinkronos (élvezhető teljesen), de japán égetett felirattal rendelkezik, és valamiért a képarányt is eltolták, mindesetre abszolút nézhető. Akinek bírja a nete, nyilván az eredeti 70mm-es kópiából készített remuxot javaslom.

Lábjegyzet, mivel nem vagyok benne biztos, hogy lesz még turnus a jövőben, akit érdekel: a másik jelöltem a Ghost story volt. Elbaszottul jó film hihetetlen hangulattal, amennyiben valaki ráér.

Avatar
Remy
Hozzászólások: 18884
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 20:54
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Tartózkodási hely: Gotham
Kapcsolat:

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Remy » 2020. április 3., péntek 18:00

Faust írta: A Kosokat először a megjelenése után kb. egy évvel láttam, és csodálatos filmnek tartottam már akkor is. Azóta megjártam Izlandot, ez csak hozzáad az érzethez.
Elképesztő, hogy mennyivel másabb úgy filmezni, ha ismered az adott országot és kultúráját. Szinte ég és föld lesz az, amit korábban és utána kap/kapott az ember.

Bácsi/Ajeossi (The Man from Nowhere)

Napra pontosan egy évvel ezelőtt utaztunk Dél-Koreába. Egészen elképesztő volt. Talán ennél tökéletesebb alkalom nincs is arra, hogy így tisztelegjek egy olyan ország előtt, amit a mai napig visszasírok.

A 2000-es évek után Dél-Koreában elkezdtek nagybetűs filmeket gyártani (Oldboy, I saw the devil, Üldöző, Szobalány, stb stb…). A dráma/thriller/krimi zsáner virágzásnak indult. Az idei Oscaron taroló Élősködők pedig feltette az i-re is a pontot.

Épp ezért úgy gondolom, hogy bár egyre többen néznek ázsiai filmeket is, (Hál’ Istennek) még mindig nagy az a réteg, aki ódzkodik a nyelvüktől és a színészeiktől. Ha csak egy embernek is bejön a film, vagy legalább késztetést érez majd, hogy pótoljon további filmeket ebből a térségből, már megérte.

A Bácsi nem egy műalkotás, a Bácsi nem az emberek kedvence, a Bácsit már lényegében láttuk is, de mégis egy rendkívül fogyasztható darab. Egyszerre elevenedik meg benne a Léon, a profi és a Taken is. Mindezt persze koreai köntösben tálalva, földhözragadtabban, emberibben, keserédesebben. Noha inkább egy lassúbb folyású akció/dráma, a látványos akciók, a főszereplő szerethetősége, a történet helyenként megjelenő lebilincselő fordulatai azt eredményezik, hogy a Bácsi Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!célba ér.

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Bár happy endnek tűnik a befejezés, mégis inkább keserédes. A főhős és a kislány is életben maradnak. Előbbi a hidegre kerül ugyan, de megnyugvást hozhat neki az, hogy megmenthette a kislányt, utóbbi pedig egy olyan jövőképet kap, ami tele van kérdőjelekkel. Se a szomszéd, se az anyja, csak egy idegen és az élete maradt neki.

Talán egy jó 15-20 percet vágtam volna belőle, mert néhol kicsit nagyobb teret kapnak a mellékkarakterek, mint kellene.
2014 - La Décima!
2016 - La Undécima!
2017 - La Duodécima!
2018 - La Decimotercera!

Merci Zizou & CR! :sziv:

Luka Modric Ballon d'Or 2018!

Avatar
Mickey
Hozzászólások: 1679
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 21:20

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Mickey » 2020. április 2., csütörtök 23:48

Hrútar

Köszönöm az ajánlást! :salute:

Valószínűleg még jó darabig nem találkozom eme alkotással, ha nem tévedek be ide.
Nem szoktam nagy figyelmet fordítani ezen kultúra( akár a többi északi nemzettség ) műveire.

Minden szempontból remek élmény volt, nem eresztett, csupán egy egy pillanatra.
Jó volt hallani, látni és átérezni. A végkifejlet pedig felrakta azt a bizonyos pontot...

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Kedvenc jelenetem, az első "életmentéshez" kapcsolódik...a fényekkel teli, egyszerű kis szoba...a hozzá társuló zenei aláfestéssel, és a szótlan testvérpárral

8/10

Kosztolányi Dezső: Könyörgés az ittmaradókhoz
"Ha meghalok majd, mélyre ássatok,
gyarló valómban meg ne lássatok,"

Avatar
Faust
El director de fotografía
Hozzászólások: 3211
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 18:47
Kedvenc játékosaid: Raúl, Alonso, Ramos

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Faust » 2020. április 2., csütörtök 17:52

Hrútar

Hijj. Ez még mindig nagyon jó.

Aki picit jobban ismer, tudja, hogy bolondulok az északi filmekért, az ő filmjeiket érzem leginkább magaménak lelkileg. Így erősen elfogult tudok lenni, bár ha valami északi, és nem tetszik, annál nagyobbat kap tőlem. :mrgreen: Jut eszembe, össze is írok valami nordic toplistát, szokták páran kérni.

A Kosokat először a megjelenése után kb. egy évvel láttam, és csodálatos filmnek tartottam már akkor is. Azóta megjártam Izlandot, ez csak hozzáad az érzethez. Fantasztikus egy hely, csak ajánlani tudom, aki egy "kizökkentő" kirándulásra vágyik.

A bárány nemzeti eledel, ahogy a filmben fogalmaztak, fenn sem tudott volna maradni Izland népe nélkülük. Nagyon szeretik őket, és amennyire tudom, tisztelettel bánnak velük. Én megkóstoltam az ott gulyásnak számító báránylevest, és Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!kurva undorító volt, az első szimatnál az agyamig hatolt a faggyú szag, és elment az étvágyam teljesen :mrgreen: .

Az északi filmeknél azt szívlelem leginkább, hogy egy nagyon fura, az átlagfogyasztó számára néhol szokatlan/befogadhatatlan módon emberiek. Fognak egy nálunk hétköznapinak alig mondható szitut, és beleágyaznak egy egyetemes problémát, melyre nem feltétlenül adnak választ, feloldozást. Érzésem szerint náluk sokkal fontosabb, hogy egy problémáról elgondolkodj, mint hogy a szádba rágjon egy megoldást.

Jelen esetben egy birkafarmon játszódik a történet, ahol két testvér egymástól elszeparálva él, és 40 éve nem beszélnek egymással. Tökéletes felütés.

Sajnos mióta megjártam Dániát és Izlandot, hajlamos vagyok kissé túlmisztifikálni a skandináv népeket (bár tartom, hogy sokkal értelmesebben gondolkodnak a világról, mint a legtöbb nép, magyar fejjel teljesen elképesztő dolgok náluk magától értetődőek és természetesek - viszont az egyre idiótább liberális dolgaiktól kikészülök, de ez magánvélemény), és ilyenkor (is) jönnek jól az effajta filmek. Élhetsz bárhol, akármelyik, történelmileg szerencsésebb/szerencsétlenebb országban, az emberi természet sehol nem változik.

A felszín alatt ott bújik rengeteg minden, ami élethelyzettől függetlenül bár közhelynek tűnik, de vészesen jellemző ránk: a harag, a közöny, az önzőség, az önérdek előrrébb sorolása (staythefuckhome :mrgreen: ) és mindezek legmélyén: a szeretet (akár a testvérek, akár a bárányok irányába). Az ambivalens érzéseket feltörését 40 évnyi kőfal választja el, melyet két makacs és végletekig büszke férfi képtelen feloldani.

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Könnyebb elsétálni egymás mellett, átnézni a másikon, és közben átképezni a kutyát postásnak :lol: mint egy rekesz sör mellett átbeszélni a dolgokat...

Imádom a film fanyar, elő-elő bukkanó humorát, mely egyszerre késztet mosolygásra, és kényelmetlen izgés-mozgásra egyszerre. Az ablakkilövés, a szarás közbeni lebukás, stb. A csúcspontja ennek, amikor Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Kiddi újra kidől a fagyban, és Gummi markolóval megindul vele a napfelkeltében :lol: :lol: először röhögtem, hogy ez mennyire kibaszott abszurd, aztán amikor se szó, se beszéd, lekúrja a kórház elé és továbbhalad, elszégyelltem magam. Kevés film képes erre.

A vége pedig egyszerre reménytelen, és csodaszép: Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!a makacsság, és a büszkeség meghozza "gyümölcsét", a megmentett nyáj elveszik, és valószínűleg halálra fagy a hóviharban (ez egyébént nekem elsőre kicsit túlzónak és műnek tűnt, de Izland tényleg ilyen, néha napsütéses tavaszi időről vált egy pillanat alatt olyan viharra, hogy 3 napig nem tudod kinyitni a bejárati ajtót az ellenszél miatt. egyébként mérhetetlenül szimpatikus, mennyire szimbiózisban élnek a természettel, és mennyivel nyugodtabbak ott az emberek - rákényszerültek az évszázadok során), de a fiatalabb Kiddi a vészhelyzetnél "beadja a derekát", és a teste melegével próbálja életben tartani bátyját. Fantasztikus az utolsó kép, kicsit egy inverz anyaméhre emlékeztetett - hideg, fagyos, és öreg, de valahol a funkciója ugyanaz.

A hangulat, a modoros, távolságtartó megvalósítás, a helyszín, a néha panaszosan felcsendülő zene mind-mind annyira, hogyismondjam...ÉN vagyok, akár lelkileg, akár művészetileg, hogy engem anno telibetalált az alkotás. Anyámmal jó 10 éve egyébként kicsit hasonló a viszonyom, bár nem ennyire haragos (inkább részemről közönyös, talán az rosszabb is - de legalább nem a szomszédban lakik :mrgreen: ), és másodjára is mélyen elgondolkodtatott, megéri-e fenntartani ezt az állapotot, megéri-e várni rá, hogy elnézést kérjen, amíg nem késő. Vélhetően nem. De még dolgozni kell magamon.

A filmnek megvannak a hibái, és abszolút értem, ha sokaknak ingerszegénynek tűnik, vagy csak szimplán unalmasnak találják, én nagyon szeretem. Ajánlom a rendező új filmjét, a Tejháborút. Nem ennyire jó film, de egyszer bőven nézhető, és érdekes dolgokat feszeget az is. Nálam ez egy erős nyolcfél. Ha már 1-2 embernek hasonló élményt ad, mint nekem, már megérte bedobni, terveztem én is, de a kolléga megelőzött. Jól tette. :) Köszönöm szépen!

8,5/10

Avatar
Faust
El director de fotografía
Hozzászólások: 3211
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 18:47
Kedvenc játékosaid: Raúl, Alonso, Ramos

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Faust » 2020. április 2., csütörtök 17:11

Kill the Irishman

Kill the címfordító.

A gengszterfilmeknek három nagy hibája, problémája van. Az egyik a folyamatos hasonlítgatás, mindig a legnagyobbakhoz van mérve egyből minden, ilyen mérce talán egyik másik műfajnál sincs, ez pedig ugye már önmagában faszság. A másik, hogy egy kikúrt sablonműfaj az egész. Ha eltér a sablontól, szétfikázzák (lásd az Irishmant, a másikat :mrgreen: ), mondván nem is gengszterfilm. Ha pedig jönnek a sablonok, az a probléma, mert hát ezerszer láttuk már, és nem jobb, mint a Keresztapa. :mrgreen: Pedig Tony Montana annak a forgatókönyvével törli a seggét. :mrgreen: A harmadik a hosszúság, normálisan csak 2,5-3 órában lehet ezt a tipikus riseandfall sztorivonalat úgy kibontani, hogy a karakterek ne szenvedjenek csorbát.

Nagy csapda ez, nem is értem, miért vág manapság bárki gengszterfilm készítésébe, akit nem Scorsese-nek hívnak, de meglepett ez a film, őszintén megmondom, piszkosul élveztem.

Valahogy elkapott, pedig már milliószor látott sablonokból építkezik, amire néhol a szereposztás is tudatosan rájátszik, de valahogy mégis egyben van az egész. Szerintem a szereposztás elég morcos, és nem értek egyet Remyvel, hogy "ketrecbe lettek zárva" a színészek. Nekem külön öröm volt, hogy Walken, és Donofrio sem magát játssza, mint annyi mindenben, és dögöljek meg, fel sem tűnt, hogy Stevenson a főszereplő. :lol: Szóval a cast nagyon rendben volt, fájt Kilmert látni, és manapság még szörnyűbben fest.Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Külön élmény volt Bob Gunton hanyag felpofozása, a Shawshank óta nem bírom elviselni ezt az embert. :lol: Bár a Broken arrowban szebbet kap. :mrgreen:

Sok mindent nehéz lenne amúgy mondani a filmről, hiszen mind tudjuk, mi történik benne. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Jön a senkiházi, felküzdi magát, aztán a nagyobb halak eltapossák. Mert mindig van egy nagyobb hal. Ez az alap, az, hogy hányszor kerül valaki padlóra, és hányszor áll fel, mielőtt betonba öntik a lábát, kvázi lényegtelen. Érdekes belegondolni, hogy akkor mitől tud működni mindez negyvennyolcadjára is. Valószínűleg maga Greene karaktere is közrejátszik, hiszen Ő is egy munkás kisember, de nem az a fékevesztett vadállat, mint pl Tony. Ha egyet nem is értünk vele, azonosulni lehet vele.

Nekem külön íz volt Greene származásából kiinduló attitűdje, ez az egész kelta harcos szellemiség - valahol mindig irigyeltem, ha egy ember ennyire büszke a származására, ha valaki ennyire tud belőle táplálkozni, én csak szégyellem magam miatta, évről évre jobban -, és erre tökéletesen alájátszott a népi hangjegyeken megszólaló muzsika, ez az érzet nekem nagyon egybe rántotta a filmet, óriásit dob az élvezeti faktoron. Sokkal írebbnek éreztem Stevensont, mint de Nirot bármikor. :mrgreen: Egyébként visszatérve, a zenét is csak dícsérni tudom.

Tehát, sablonok, pipa. Működnek, pipa. A hosszán megbicsaklik a film. Többen írtátok, teljesen jogosan, hogy sok karakter elveszik teljesen, és Greene sincs azért száz százalékosan felépítve. Viszont kétélű fegyver a hossz, 2,5 órában ez a film masszív dögunalom lett volna szerintem.

Részletekbe nem igazán lehet belemenni. ha felállítanék valami idióta értékrendszert, ami szerint osztályozni kellene a gengszterfilmeket, sok helyen csúnyán eltaknyolna, viszont van benne valami, ami miatt nagyon élveztem, sokkal jobban, mint pár egekig magasztalt versenytársát, és ez az, ami igazán számít. Hiszen úgy vélem, a Kill the irishman csak szórakoztatni akart, nem vállal többet. Nálam teljesítette, köszönöm az ajánlást, mert magamtól soha nem néztem volna meg. :) :agree:

https://www.youtube.com/watch?v=nWRqcq9cDRk

7,5/10

Petr
Hozzászólások: 259
Csatlakozott: 2017. január 14., szombat 23:45
Kedvenc csapatod: Barcelona

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Petr » 2020. április 1., szerda 23:24

Kill the Irishman

Nem lesz a kedvenc gengszterfilmem es en jobban szeretem, ha egy ilyen jellegu film lassan novi ki magat. Ebben a kategoriaban eleg magasan van a lec.

Nem volt rossz elmeny, de a kivetelesen jo nalam nem ilyen. A zenek tetszettek, de a szineszek nem mutattak sokat magukbol (es nem is volt sok lehetoseguk szerintem). A hangulattal nem volt kulonosebb problemam, am nem kapott el igazan.

Valahogy eddig teljesen elkerult a film, de orulok, hogy belefutottam. Nem hiszem, hogy ujrazni fogom, de egynek tok jo volt. 5,5/10

Az extra fel pontot az ajanlas kapta. :)
LA VIDA HISPÁNIA BLOG | LA VIDA HISPÁNIA FB
- a spanyol foci háttere.

Avatar
Limaten
Hozzászólások: 97
Csatlakozott: 2014. február 23., vasárnap 15:52
Kedvenc játékosaid: Best, Gerrard, Henry, Modric, Zidane, Kroos
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Limaten » 2020. április 1., szerda 22:58

Kill the Irishman
Kicsit Gengszterosztag feelingem volt, h nagyot akartak, és jó is lehetett volna, de nem jött össze. Nekem túlságosan pörgött, mintha az lett volna a cél, h minél több eksön férjen bele minél kevesebb időbe. Még pár apróság szúrta a szemem/fülem, mégis azt mondom, h filmélménynek nem volt rossz (1x!), úgyhogy: 6/10.

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget! a CGI-t miért az ecserin vették :mrgreen: ?

Avatar
gunner
Hozzászólások: 2718
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 21:34
Tartózkodási hely: Medellin/Scrampton

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: gunner » 2020. március 30., hétfő 17:40

Kill the Irishman
Már láttam pár éve, de nem sokra emlékeztem.
Nekem is zsánerem a gengsztereposz, ez is tetszett. Semmiben sem emelkedik ki tulságosan, de mégis élvezhető alkotás, leköt a játékidő végéig. Sokat nem is tudok írni róla:

7/10

Hrutar
Na ez... Faust már ajánlotta régebb nekem, akkor elkezdtem de nem néztem végig. Most se történt volna meg, ha nem lett volna filmklubos film, amit azért tiszteletben tartok.
Szóval, ahogy írtátok tényleg értekezni erről a filmről. Cselekménye nem sok van, a karakterek sorsát sem tudtam átérezni. Olvastam róla, hogy a rendező elsősorban az izlandi közönségnek szánta a filmet, hát talán ők jobban megértik a mondanivalóját, de pl. a Moszkva térrel befürödnének ők is...

No offense, de akinek tetszett, írja meg hogy miért? Mi volt benne a megragadó?

Nem akarok szigorú g..i lenni, ez 4/10

Avatar
Remy
Hozzászólások: 18884
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 20:54
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Tartózkodási hely: Gotham
Kapcsolat:

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Remy » 2020. március 30., hétfő 12:21

Pipita írta:
Mindenki a gengszterekkel kezdett?
Persze, mert jelenleg esélytelen vagyok megnézni, mert nincs online a Kosok. Szóval még meg kell valahogy szereznem. :mrgreen: Itt meg nincs torrent.
2014 - La Décima!
2016 - La Undécima!
2017 - La Duodécima!
2018 - La Decimotercera!

Merci Zizou & CR! :sziv:

Luka Modric Ballon d'Or 2018!

Avatar
Pipita
Hozzászólások: 2376
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 12:32
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Pipita » 2020. március 30., hétfő 12:10

Hrútar
Kosok

Mindenki a gengszterekkel kezdett? :'( Tegnapelőtt néztem meg a filmet, de azóta keresem, mit is írhatnék róla. Túl sok nem is jut eszembe azóta sem, úgyhogy nem is fogom sokáig húzni. Nem igazán tetszett. Pontosabban szólva, tetszett, de elégedetlen vagyok. A hangulata elkapott, feszült volt, vártam végig a fénypontot, ami úgy érzem elmaradt, és nem is igazán értem, mit akart pontosan átadni ez az egész.

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!1. a pusztító járványos poént azért sikerült kihallanom :lol:

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!2. nagyon zavaró volt hogy a testvérek mennyire hasonlítanak egymásra, gyakorlatilag nem tudtam megkülönböztetni, hogy mikor van a képernyőn Gummi és mikor Kiddi (így hívták?). Iszonyú zavaró volt, *insert random african/asian joke here*. Szóval nem volt könnyű követni hogy ki mikor hol mit miért.

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!3. Nagyon cuki hogy pont karácsony este 'találkoznak', még ha érdekes körülmények között is. Az volt a fordulópont, amikor Kiddi megtalálta Gummi elrejtett állatait? Mert addig végig egymással versengtek, és azt hitték csak egymást akarják ellehetetleníteni, és amikor kiderült, hogy mindketten szembeszállnak a döntéssel, akkor döntöttek úgy, hogy félreteszik az ellenségeskedést a nyáj megmentéséért? Nagyon szép, nagyon jó, de nagyon kevésnek éreztem sajnos. Ráadásul valószínűleg nem is ez a legfelelősségteljesebb döntés, de ebbe már inkább nem mennék bele.

Tetszett a film, elkapott a hangulata, de összességében kevésnek érzem. IMDB-n 6/10-et adtam rá, azt korrektnek is érzem. Az ajánlás 10/10-es, ezért jár a +0,5 pont. :)

6,5 / 10
"Voltam, és még leszek önmagam paródiája."

"Engem nem zavar, ha ostobák vagytok, és gyűlölködtök, csak otthon csináljátok, négy fal között!"

hijos de putas, antimadridistas. fuera!

Avatar
Ewr
Hozzászólások: 330
Csatlakozott: 2013. július 20., szombat 19:30
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Ewr » 2020. március 29., vasárnap 14:51

Kill the Irishman

Maga a sztori tetszett, de a megvalósítással akadtak gondjaim.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Az film első felét összecsapottnak éreztem, ezáltal a karakterek se lettek rendesen kidolgozva, így nem is viselt meg mikor a film végére Danny kb. mindenkit elveszít.
Val Kilmer karaktere pozitívum, a Joe és Danny közti kapcsolat szerintem érdekes volt, de érzésem szerint keveset láttunk belőle.

Igazából ez a fő problémám, hogy lehetett volna kicsit hosszabb a film és kaphattunk volna több olyan jelenetet, mint amikor a két maffia vezető beszélget egymással.
Volt még néhány bugyuta rész, mondjuk amikor a testőr az elején ahelyett, hogy lelőné inkább leteszi a pisztolyt és leáll vele verekedni. :lol:


A maffiás részek, a történet és a viccek tetszettek, de a karakterek, tempó és néhány gagyi megoldás miatt sajnos nem élveztem annyira. 5/10

Plusz pont az ajánlásért, mert Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Ellie nagyon hasonlít az egyik ismerősömre. :mrgreen:

Avatar
Faust
El director de fotografía
Hozzászólások: 3211
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 18:47
Kedvenc játékosaid: Raúl, Alonso, Ramos

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Faust » 2020. március 28., szombat 22:57

Udv ujra! :)

Avatar
lordgabi
Hozzászólások: 4577
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 0:56
Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Tartózkodási hely: Kárpátalja/Budapest

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2020. március 28., szombat 22:51

Sziasztok! Minden egyes körben részt vettem eddig, végig is toltam őket az utolsó kivételével ami abba maradt még jóval a vége előtt, úgyhogy nagyszerű móka ez, örülök nagyon, hogy feltámadt. :salute:
Nem tudom még előre, hogy mennyi időm lesz filmezni, ha sikeresen lepörgetem két héten belül ezeket, akkor beírom mindenképp, és akkor maradnék értékelőnek a továbbiakban is. Ajánlani most nem szeretnék, mert csak sorozatokat néztem az elmúlt években, meg újráztam rengeteg filmet, amúgy nem is férek már bele azt hiszem a kategóriába. Vamoooos Filmklub! :sziv:
Ex-szerkesztő.
Kép
HUNGARY ESPANA REAL MADRID UKRAINA BRAZIL

2015. november 25. UEFA Bajnokok Ligája - Shakhtar Donetsk 3-4 Real Madrid C.F.
Arena Lviv, Lemberg - A nagy találkozás! :sziv: :salute:

Avatar
Remy
Hozzászólások: 18884
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 20:54
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Tartózkodási hely: Gotham
Kapcsolat:

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Remy » 2020. március 28., szombat 13:30

Nem írnek való vidék

Nem vagyok egy nagy gengszterfilm fan, viszont szeretem a jó gengszterfilmeket. Ez jó lehetett volna, ha magát a történetet nézzük.

Viszont nálam hiányzott a plusz, hiányzott, hogy legyen stílusa az egésznek. Kaptunk egy filterezett 70-es évek hangulatot, néhány találó ír kocsmazene dallamot, egy bűngyenge Ray Stevenson-t és több olyan színészt, akit veszni hagytak. Val Kilmert tök jó volt látni, Vincent D'Onofrio és Christopher Walken pedig ketrecbe voltak zárva.

Adott volt Danny Greene karaktere és életútja. A forgatókönyvnek hála,Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget! viszont magát a "legenda" státuszba való jutást rosszul bontották ki. Ugráltunk az időben, Ray lazázott minden második percben, viszont cserébe a karakterének az íve nem látszódott. Noha az utolsó néhány perc betalált, mondhatni ott célba ért a film, de az összképet tekintve nálam nem több, mint egy egyszer nézhető, ziccerként felfogható alkotás. 5,5/10

ui: Az a magyar cím. :lol: katasztrófa.
2014 - La Décima!
2016 - La Undécima!
2017 - La Duodécima!
2018 - La Decimotercera!

Merci Zizou & CR! :sziv:

Luka Modric Ballon d'Or 2018!

Avatar
soadroli
Hozzászólások: 2010
Csatlakozott: 2013. április 18., csütörtök 22:02
Kedvenc csapatod: a másik

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: soadroli » 2020. március 28., szombat 12:25

Hrútar (Kosok)
Hát nem sok izlandi filmet láttam eddig. Érdekes élmény volt. A hangulat egyből elkapott, gyönyörű tájak, a főszereplő, kosok... :D Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!az elején ez a kos szépségverseny nekem elég bizarr volt, meg hogy milyen komolyan vette az öreg. gondolom ott nagy hagyománya van ennek, meg sok lehetőség nincs szórakozásra, így marad ez :D
Átjött a film üzenete, (nekem is van egy öcsém :D ) de valami hiányzott. Nem volt hosszú de kicsit annak tűnt. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!A zárókép erős volt (meg kicsit wtf is egyben :mrgreen: )
Most hirtelen ennyi, 7/10, jó ajánlás.
Kép
Kép
Kép


Vissza: “Minden más”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 3 vendég