Madridom Filmklub

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Avatar
Faust
El director de fotografía
Hozzászólások: 4557
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 18:47

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Faust » 2020. május 19., kedd 20:30

Pipita, a Lobsterhez:

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Szerintem nem a szemébe szúrta.

Avatar
Limaten
Hozzászólások: 125
Csatlakozott: 2014. február 23., vasárnap 15:52
Kedvenc játékosaid: Best, Gerrard, Henry, Modric, Zidane, Kroos
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Limaten » 2020. május 19., kedd 20:09

The Lobster

Hát ez már annyira watchlistes volt, h már le is volt szedve :D. Ha megnéztem volna a kör előtt, akkor lehet én is ezt dobtam volna be, mert bizony ez nagyon rendben volt. De nagyon-nagyon. Pure gold. Egyszerűen hihetetlenül jól meg van csinálva, minden mindennel passzol, nagyon egyben van az egész film. Kép, zene (kb. mintha ugyanaz lett volna végig, de mégis pont annyira volt más, h ne zavarjon, h "ez már volt"), szereplők, színészek, történet, ... .

A második fele tényleg unalmasabb volt az elsőnél, ahogy többen írtátok, és film közben húztam is néha szemöldököm, de annyira nem hagytak nyomot, h konkrét példát nem is tudnék mondani, h mire. Lehet pont hangulatban kapott el a film, de ez ismét betalált. Ahogy Faust írta, másodjára nem jött be neki annyira, és gyanítom nálam is ez lenne a helyzet, de sztem azután se pontoznám 8 alá. Így tehát most 9/10, és danke :agree: .

Avatar
Mickey
Hozzászólások: 2557
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 21:20

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Mickey » 2020. május 19., kedd 16:56

Igen, megvoltak ezek az animek is, meg még egy pár, jó pár....akad még elég sok értékelhető, hála az égnek. :agree:
(ide is írtam egy szép adagot, pár oldallal odébb )

Majd legközelebb, ha lesz legközelebb.

Avatar
Pipita
Hozzászólások: 2643
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 12:32
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Pipita » 2020. május 19., kedd 16:08

Faust írta: (...) majd a 25. sorban:

El is határoztam, hogy az értékelésem első mondata az lesz, hogy Pipita (ebben is :mrgreen: ) egy botgeci, aztán valahogy a leányzó öngyilkossági kísérlete utáni történések teljesen belassították és szétszabdalták a tempót és nekem a hangulatot is.

Pipita véleményén gondolkodtam, mert néhol tényleg rohadt túlzó, már-már urambocsá' ostobának tűnik a karakterek nagyrésze, aztán két dolog is bevillant: egyrészt a japánokra jellemző (idegesít is), legalábbis az animekból ítélve, hogy a masszív elfojtásuk, visszafogott stílusuk miatt igen nehezen kezelik az érzelmesebb szitukat, számunkra evidens/sokat tapasztalt dolgok mérhetetlenül ki tudják őket akasztani, és teljesen káosz, ahogy próbálják ezeket megoldani. Másrészt visszagondoltam kicsit: gimnáziumban micsoda problémák tudták tönkreverni a lelkivilágunkat hetekre, hónapokra. Milyen apróságok tudtak kikészíteni, milyen mára jelentéktelennek tűnő TRAGÉDIÁk történtek. :lol: Rossz belegondolni, de erről szól az élet, a tanulás folyamata. És ha belegondolok, visszacsatolva, hát...nem lennék japán tinédzser. :lol: Szóval rendben van a dolog, más kérdés, mennyire elviselhető egyénenként.
Egyrészt azért bántottak már akkor is, mert nem ment a matek? :mrgreen: Másrészt viszont :banplz: :banplz: :mrgreen:

Igazából három dolog van ami igazán felcseszett, ezt akartam kifejzeni anno Mickeynek is, amit meg is tettem de elúszott a hsz-em :( Na de akkor vol2, szóval.

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Szóval volt a legelején hogy ugye főhősünk összegyűjti a pénzt, megold mindent és végső megoldásként véget akar vetni a saját életének. Ezt a nővére - akit addig az anyjának hittem - kideríti, és kérdőre vonja: mi az, hogy meg akartad ölni magad? Hát ha még egyszer megölöd magad, akkor felgyújtom azt a kurva sok pénzt, amiért amúgy megdolgoztál és amit értem tettél, és a bocsánatodért, és amire amúgy nekem is, neked is és a gyerekemnek is szüksége van, de nem baj geci, felgyújtom ha öngyilkos leszel, úgyhogy ne legyél öngyilkos, jó?
- Rendben hugi, eskü nem leszek
- (vigyorogva) fasza, akkor király, ne is legyél öngyilkos! köszipuszi. És felgyújtja a pénzt a gecibe.

Egyrészt takarodj anyádba te nyomorult szar, másrészt annyira nem vette komolyan a testvérét hogy az öngyilkossági kísérlete egy kicsit is meghökkentse. Egy öngyilkos merénylővel épeszű ember így nem beszél, ilyen mondatokat nem mond ki a száján neki, mert ezzel segíteni nem tud basszus, hát irtó ostoba volt, már most felkúr hogy hetekkel később visszagondolok rá. És a 2-3 óra játékidő során még előkerült párszor a tesó, de erről nem volt szó, nem kérdezte meg hogy moi van vele, milyen az élete, tervezi e hogy meggyakja magát. Egyszer röhögve megmondta neki hogy ne ölje meg magát, aztán annyi, szevasz. Nyilván nehéz erről a témáról beszélni és nem tud mindenki életmentő monológokat levágni zsigerből, nem is feltétlenül erre van szükség, de azért kibaszott ostobának sem kell feltétlenül lenni. Kivéve ha kibaszott ostoba az ember lánya, csak akkor meg ne vigyük mozivászonra, mert irtózatosan ártalmas üzenetet hordoz az egész.

Hasonló érzések kavarogtak bennem amikor a süketnéma lány akart öngyilkos lenni. Főhősünk látja hogy lánykánk öngyilkos akar lenni és le akar ugrani az emeletről. És nem az bazmeg hogy elkezd sprintelni hogy heló cica nehajjámeg, hanem súlyos másodperceket csesz el azzal, hogy levegye a cipőjét, hogy nehogy összekoszolja a nappaliban a szőnyeget, mielőtt megmenti az ember életét :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: tyűpasztmek, itt is végem volt.

A végső megjegyzésem pedig a végére vonatkozik, ami szintén egy borzasztó üzenet szerintem. Konkrétan szinte azt üzeni, hogy ha szar az életed akkor próbáld magad megölni és akkor majd lehet hogy népszerű leszel és elkezdhetsz élni. Már ha sikerül. Már hogy nem sikerül. Szörnyű, bántóan ártalmas szerintem, nagyon nagyon nagyon sok szinten félrement nálam ez az üzenet és iszonyúan ártalmasnak tartom az egészet.


Áh, tartom is a pontszámomat. Nehéz volt. Elnézést, nem bírtam.
Faust írta: The lobster

Pfijbazeg. Másodjára látom az utóbbi évek egyik legeredetibb forgatókönyvű filmjét, de sajna, elsőre jobban tetszett.

Kezdjük a pozitívumokkal, jóval több van belőle szerencsére. Maga az alaphelyzet annyira abszurd és beteg, hogy nem tudok nem vigyorogva, meleg szívdobbanásokkal gondolni rá. Egészen óriási. A színészek egytől egyik tökéletesek, Colin Farrel pályája legjobbját nyújtja a végtelenül szorongó és visszafogott épitészmérnök szerepében. Savat hányó szatíra ez, a párkapcsolatba beleerőszakoló állam (nem tudok nem finom összefüggéseket találni a csokos házasságok tízezreivel kapcsolatban, még ha szerencsére nem is tartunk itt) és az erre a ló túloldaláról válaszoló, érintkezésmentes :mrgreen: magányosok partizánjai küzdelmét vázolva. Néhol annyira bicskanyitogatóan találó, hogy az szörnyű, és nem foglal állást, hiszen mindkét oldal teljesen ugyanaz: ugyanúgy egyetlen, általuk az egy igaz útnak vélt ösvényre erőszakolnak be, és halál fia/lánya vagy, ha eltérsz róla.

Amíg David meg nem szökik az intézetből, egyszerre durván nyomasztó, és sötéten humoros a film, aztán az erdőben játszódva valahogy szép lassan, de biztosan unalomba fullad az egész. Elsőre annyira nem zavart, mert nagyon vártam a(z amúgy zseniális, és mélységesen lelombozó) végkifejletet, de másodjára nézve már erősen botladozott a film második fele, ami néhol az élvezhetőség rovására ment. :-(

A képi világ kiváló, standard Lanthimos, a zene néhol már zavaróan egysíkú, de egyébként abszolút passzol a két pólusában is végtelenül egysíkú világba, amit ábrázol a film. A görög rendezőtől eddig csak a Homárt és a Kutyafogat láttam, utóbbinak érik az újrája, mert csak arra emlékszem hogy istentelenül felbaszott. :mrgreen: Aztán majd jön a többi is. Kíváncsi vagyok rájuk. Az ajánlást köszönöm Pipita, nézd meg az Akirát. :mrgreen:

7/10
Először is köszönöm, az Akirát bewatchlisteltem, ahogy egyébként a Perfect Blue című animét is, ami elvileg a Black Swant ihlette, ha minden igaz. Mickey, ezeket te láttad? :mrgreen:

Amúgy én ott tartok hogy Rachel Weiszt látni sem kell, már ha nagjába szerelmes vagyok, isten az a nő. :sziv: :sziv: :sziv:

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Szerintem amúgy ötkéletesen állást foglal a film és tök egyértelműen elmondja hogy imndkét véglet ártalmas és ostoba. Felesleges erőltetni bármit és az őszinteség majd úgyis meghozza a gyümölcsét, szerintem ezt mondja végig. És ezért nem olyan lelombozó a vége szerintem, vagy ettől még lelombozóbb, nem tudom eldönteni. Háromféle kimenetelt látok és ugye rá van bízva ezer százalékban a nézőre, hogy hogyan gondolja a befejezést. Szerinted hogyan döntött? :shifty:
"Voltam, és még leszek önmagam paródiája."

"Engem nem zavar, ha ostobák vagytok, és gyűlölködtök, csak otthon csináljátok, négy fal között!"

hijos de putas, antimadridistas. fuera!

Avatar
Pipita
Hozzászólások: 2643
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 12:32
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Pipita » 2020. május 19., kedd 10:45

La leggenda del pianista sull'oceano
Az óceánjáró zongorista legendája

Elsőre megijedtem, hogy már megint a magyar fordítók voltak a gyökerek, de most kivételesen ők voltak a jó arcok, és az angolok érezték magukat okosabbnak. Meglepő, szokatlan.

Hogyha rendezői és nem rendezői változat között kell választanom, akkor általában a rendezőit választom, és nem is szoktam megbánni. Viszont (tudom, sosem sikerül a lényeget kiragadni)
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Volt egy jelenet a közepén amikor zongorázik a 'harmadosztályon' 1900, és mutatják ahogy az 'aljanép' (szorrivagyok) szórakozik meg mos meg mosogat meg takarít meg dolgozik a zenére, és van benne egy kb 4-5 éves kisfiú akinek másodpercekig mutatja a kamera a pöcsét. Egyrészt a szülőket sem értem, hogy miért kell így kiadni a kisgyerekét a moziba pár forintért, szerintem nem tisztességes, másrészt teljesen felesleges volt, semmivel nem vitte előbbre a történetet. Az ilyenek is rohadtul felidegesítenek, meg azok is akik meztelenül fürdetik a Balatonban a gyerekeiket. Elnézést, off vége. :lol: Szóval remélem ezt a pár másodpercet például sikerült kivágni a moziverzióból!

Szóval már a kezdő monológgal elkapta a figyelmemet a film, és nem is eresztette el, pedig két és fél órás (több) filmke esetében azért ez nem egy könnyű mutatvány. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!"You're neve really done for as long as you've got a good story, and someone to tell it to." - 10/10, így kell filmet kezdeni. Na meg aztán nyilván jó sztorikkal kell folytatni. Ez szerencsére sikerült.

Tom Roth-ot a Lie to me óta imádom, ebben is egészen zseniális, a film zenéjét is nagyon élveztem. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!A zongorapárbajos western leszámolós jelenet minden idők egyik legzseniálisabb filmes húzása volt szerintem, nem tudom mikor röhögtem annyit mint azokban a percekben, úgy, hogy közben a zene is tökéletes volt. Imádtam, teljesen egyedi és szórakoztató :agree: :mrgreen:

Több film is eszembe jutott, miközben néztem. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Egyrészt a mondanivaló miatt és a filmklub miatt adja magát hogy a Derszu Uzala modernebb, amerikaibb (olaszabb :D) változata volt ez, de a Benjamin Buttonhoz és a Forrest Gumphoz is tudnám hasonlítani a történetvezetést. Imádom az ilyen filmeket. Illetve a legelején Lanthimos Kutyafoga jutott eszembe, mikor szavakat tanít Danny TD-nek. :mrgreen: Szegény srác.. :mrgreen: :mrgreen:

A vége felé nagyon megijedtem. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Biztosra vettem, hogy az lesz a vége, hogy a csaj miatt lemegy és jaj, összejönnek, mert a szerelem ereje mindent legyőz satöbbi. Hatalmas csalódás volt, hogy visszafordult azon a hajón és végül mégsem 'szakadt le a festmény'. Tetszett, imádtam, ennek így kellett történnie.

Fasza történet volt, szórakoztató, hosszú, de cseppet sem tűnt unalmasnak, és még egyszer, az a western jelenet az valami elképesztően zseniálisra sikeredett. :lol: Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!(Még be is nyúlt a zsebébe cigiért, mintha lőni készülne, az megvan? :lol: :lol: :lol: ) Jó szórakozás volt, köszönöm az ajánlást. Sosem hallottam még a filmről és filmklub nélkül valószínűleg nem is néztem volna meg, de örülök hogy láthattam. :)

Eredetileg 7-7,5 között vacilláltam, imdb-n inkább 7-est dobtam rá, de így az értékelésem másnapra is egész pozitív, nem is tudok negatívumot felhozni, az ajánlás is 5*-os, egy-fene egyszer jó arc leszek. :mrgreen:

8 / 10

Egy filmem maradt hátra, igyekszem minél előbb hozni.
"Voltam, és még leszek önmagam paródiája."

"Engem nem zavar, ha ostobák vagytok, és gyűlölködtök, csak otthon csináljátok, négy fal között!"

hijos de putas, antimadridistas. fuera!

Avatar
Mickey
Hozzászólások: 2557
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 21:20

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Mickey » 2020. május 17., vasárnap 14:16

Remy írta: Elveszni nem vesznék el angolföldön, de azért angol felirattal nem igazán ugranék neki olyan filmnek, ahol azért - gondolom - bőven van mondanivaló.

Rajzfilmnek vagy egy Supernatural résznek simán nekimegyek azért, de inkább a magyar felirat. :)
Megértem, de egyébként a lényege, szerintem átjönne egy árva karakter nélkül is.
Maga a cselekmény, a megnyilvánulások és a gesztusok elég jól érzékeltetik sztm a tartalmat. (kellene)

Természetesen teljesebb élmény, ha az ember az utolsó betűik tisztában van a mondottakkal.

Egyébként meg, olvass vissza. Van ez és az :mrgreen:

Avatar
Remy
Hozzászólások: 21246
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 20:54
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Tartózkodási hely: Gotham
Kapcsolat:

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Remy » 2020. május 17., vasárnap 14:06

Elveszni nem vesznék el angolföldön, de azért angol felirattal nem igazán ugranék neki olyan filmnek, ahol azért - gondolom - bőven van mondanivaló.

Rajzfilmnek vagy egy Supernatural résznek simán nekimegyek azért, de inkább a magyar felirat. :)
2014 - La Décima!
2016 - La Undécima!
2017 - La Duodécima!
2018 - La Decimotercera!

Merci Zizou & CR! :sziv:

Luka Modric Ballon d'Or 2018!

Avatar
Mickey
Hozzászólások: 2557
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 21:20

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Mickey » 2020. május 17., vasárnap 14:04

Remy
Pedig mutattam linket, ott egész jó minőségben fenn van, angol felirattal.
Beszerzés nélkül meg lehet sasolni, korrektül.

De megoldottad. B-) :kalapos:

Avatar
Remy
Hozzászólások: 21246
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 20:54
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Tartózkodási hely: Gotham
Kapcsolat:

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Remy » 2020. május 17., vasárnap 13:57

AZ ÓCEÁNJÁRÓ ZONGORISTA LEGENDÁJA

Egy szép történet, ami elég furcsa végjátékba torkollik. Maga a megvalósítás,a korrajz teljesen jól működött, a zene (a jó öreg Morricone) kiváló, bár való igaz, talán néhol túl is lett használva. Roth és Pruitt Taylor Vince teljesen jók voltak.

Viszont ez csak a felszín, de a film ettől többet akar, épp ezért...

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!1900 karakterénél több gondolat is eszembe jutott, főleg a legvégén, mikor Maxszel beszélgetett a roncsban.
- Megformálja azt az embert, aki képtelen kilépni a konfortzónájából, aki nem mer belevágni az újba, az ismeretlenbe/a végtelen ismeretlenbe. Ez sok ember problémája, én is rengeteg küzdöttem/küzdök ez ellen, de végül sikerült már néhányszor lelépni a hajóról.
- Ez a konfortzóna viszont egy számomra érdekes dolog. Óriási szerepe lehet egy ember teljesítményében. Ki tudja hány - akármiben - tehetséges ember tűnik el a süllyesztőben, mert bele van kényszerítve egy olyan helyzetbe, amit nem akar, amiben nem érzi jól magát. 1900-nál is ezt éreztem, mikor a végtelen városra tekintett.

Részben tudtam azonosulni 1900-al, részben pedig nem értettem vele egyet, mert igenis rá kell lépni az új ösvényre, ha minden kötél szakadt.


Nem igazán tudok dönteni a végső pontszámról. Egyelőre dobok rá egy 7/10-et, aztán meglátjuk.

Animét meg hamarosan hozom, csak itt kint németben nincs letöltés, így be kellett szereznem máshogy. :D
2014 - La Décima!
2016 - La Undécima!
2017 - La Duodécima!
2018 - La Decimotercera!

Merci Zizou & CR! :sziv:

Luka Modric Ballon d'Or 2018!

Avatar
Mickey
Hozzászólások: 2557
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 21:20

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Mickey » 2020. május 17., vasárnap 8:31

Faust
Valóban nem könnyű azonosulni a Japánok érzelmi világával, meg az egész társadalomnak a felépítésével és régmúlt berögződésekkel/kultúrával.
Ennek az egésznek a lenyomata Nagyon is látszik az ottani tiniken( az animeken-ezen is- ), továbbá valamilyen szinten az iskolai időszak, egyfajta kikacsintási lehetőség is nekik a "fertőből".
Maga az alapvetés is az ő nézőpontjukból még megterhelőbb, utána lehet olvasni milyenek az ottani statisztikák, amik a korosztályban előferdülő öngyilokot illeti.(globális szinten) :(

Az utolsó sok perc, amire kitértél...Egyrészt kellett, mert a mangaka ( aki csinálta, ennek az alapjául szolgáló mangát ) így írta meg :mrgreen: / Sőt vannak olyan visszhangok is, még itt is kitértek rá, hogy lehetett volna hosszabb is.Biztos hogy a szereplőkből még átjött volna "ez és az", bár a sokaság elégedett volt a megnyírt dolgok kapcsán. Egyébként a vágással próbálták kicsit feltüzelni a dolgot, lendületet vinni bele. De furcsa, az tuti.

Másrészt, Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!így lett kerek a main characternek a pálfordulása. Bemutattak még egy egy történést, hogy jobban érzékeltessék a fő motívumnak (Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget! emberi jellemfejlődés, önmagunk és mások elfogadása ) a kiteljesedését. Összességében nem is igazán a románcra koncentráltak, szerintem nagyon helyesen.

Harmadrészt, Tragikus kimenetelű eseményekből, van náluk elég. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Ne akard már kikészíteni a bőrét szerencsétlennek...kapott az eleget. Az élet szép, megkapta az esély ! hogy aztán felnőttként jól benyalja :kalapos: Egyébként sem lett abszolút beteljesedés, kettejük között.


-Te aztán tudod, mennyit agyaltam, mit hozzak ide.... :lol: Gondolkodtam nagyon Miyazaki munkásságán, és lenne is olyan, ami eltér a "megszokottól"....na majd legközelebb ! Amitől nem kapnál görcsöt. :mrgreen:
De ott is elég sokat lehetne szövegelni, mi és hogy van stb....az sem könnyű. Persze fel lehet fogni egyszerűen, vagy felszínesen is a dolgokat, de hát na :)

Avatar
Faust
El director de fotografía
Hozzászólások: 4557
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 18:47

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Faust » 2020. május 17., vasárnap 5:29

Na gyerekek. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Koe no katachi

Én csípem az animéket, de inkább a scifi vonulatot, meg kell hagyni, viszont mindig örülök, ha szembejön egy alkotás, ami nem Miyazagi. Azokat egyszerűen nem tudom elviselni.

Nehéz műfaj, hiszen annyira más gondolkodású nép szülötte, ami sokszor európai fejjel teljesen agyalágyultnak tűnik. Érdemes belegondolni, hogy különböző országok filmgyártásaiban is micsoda különbségeket láthatunk, nemhogy egy másik földrész prominens képviselői társnak elénk valamit. Néha rohadt nehéz megemészteni, néha pedig - mint az említett ünnepelt zseni - befogadhatatlan. Egy kis nyitottság sosem árt feléjük, és érdemes utánaolvasni az adott műnek, pusztán némi japán insight ügyében - ezt itt Mickey megtette, köszönet érte.

Magával a filmmel kapcsolatban felemás érzéseim vannak. Inkább tetszett, mint nem, de a végére kissé eleresztett, be kell vallanom.

A kapkodósnak tűnő, mozaikszerű vágás és az ember számára jelentéktelennek tűnő részletek (cipők, lábak, különböző dekomponált képek) folyamatos kihangsúlyozása kicsit megnehezíti az elmerülést, de belejöttem pár perc alatt. Az iskolai bullyingról mindenki tudna mesélni, én egész általánosban a fasz rossz végén voltam, aztán mostanság az osztálytalálkozókon mindenki odavan, rohadjanak meg. :mrgreen: Visszakanyarodva: említettétek páran, nekem is bejött a szemszög, hogy a főhős a bántalmazó (bár konkrétan kurvára nem értettem, mi baja van, mert az alap rosszindulatnál jóval több munkálkodott benne), és ahogy végigkövetjük az útját a khm...megváltásig? Ügyesen van felépítve a cucc, és bő másfél óráig nagyon szerettem, néha azon kaptam magam, hogy úgy szurkolok a két főszereplőnek, hogy jöjjenek már össze, mintha valami 12 éves kislány lennék. :lol: El is határoztam, hogy az értékelésem első mondata az lesz, hogy Pipita (ebben is :mrgreen: ) egy botgeci, aztán valahogy a leányzó öngyilkossági kísérlete utáni történések teljesen belassították és szétszabdalták a tempót és nekem a hangulatot is. Az utolsó 20 percet hosszabbnak éreztem, mint addig az egész filmet. Filóztam, hogy az amerikai filmen felnőtt gyökér kapcsolt-e be bennem, hogy nem hepiendet kaptam, de aztán rájöttem, hogy ha a srác megdöglik a zuhanástól, teljesen elégedett lettem volna. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Szóval a vége totál szétzuhant nekem.

Pipita véleményén gondolkodtam, mert néhol tényleg rohadt túlzó, már-már urambocsá' ostobának tűnik a karakterek nagyrésze, aztán két dolog is bevillant: egyrészt a japánokra jellemző (idegesít is), legalábbis az animekból ítélve, hogy a masszív elfojtásuk, visszafogott stílusuk miatt igen nehezen kezelik az érzelmesebb szitukat, számunkra evidens/sokat tapasztalt dolgok mérhetetlenül ki tudják őket akasztani, és teljesen káosz, ahogy próbálják ezeket megoldani. Másrészt visszagondoltam kicsit: gimnáziumban micsoda problémák tudták tönkreverni a lelkivilágunkat hetekre, hónapokra. Milyen apróságok tudtak kikészíteni, milyen mára jelentéktelennek tűnő TRAGÉDIÁk történtek. :lol: Rossz belegondolni, de erről szól az élet, a tanulás folyamata. És ha belegondolok, visszacsatolva, hát...nem lennék japán tinédzser. :lol: Szóval rendben van a dolog, más kérdés, mennyire elviselhető egyénenként.

Többet igazából nem tudok írni elnézést, hogy ennyit késtem vele - ezért nem tartom szerencsésnek a dolgot, a lényeg az lenne hogy beszélgessünk a filmekről, de ennyi csúszást követően szétcsúszik a diskurzus. Sokáig élveztem, nagyon is, de az utolsó fél óra az nekem bőven a rétestészta kategóriába tartozik, néhol már atomjaira hullott az anyag. Őszintén szólva fingom nincs, mennyit adjak rá. kb a 6,75 lenne a korrekt. :mrgreen: De az ajánlás és néhány kedves emlék miatt felfele kerekítem. Köszönöm Mickey!

7/10

The sunset limited


Tegye fel a kezét, aki nem a professzorral ért egyet. :lol: :lol: :lol:

Amikor először láttam, kevésbé fogtam fel a hallottakat, de egyvalami nagyon megmaradt, ahogy Fehér 5 perc alatt porrá zúzza Fekete egész világát, aztán végül utóbbi engedi ki az ajtón, hogy - vélhetően - végre bevégezhesse életét.

Komoly mű, elég kiábrándult világképpel, rettentően fontos témákat boncolgatva. egyértelműen ott a helye a polcomon pár Tarkovszkij, Bergman, és társai művei mellett: vannak alkotások, melyeket 3-5 évente megtekintve újra és újra többek leszünk emberileg, lelkileg, és mindig mást adnak, mindig más szempontok szerint nézzük, és értelmezzük őket.

Nem másznék bele, hogy kivel értek inkább egyet, illetve hogy mennyire naívnak és együgyünek vélem azt a fajta hitet, ami Feketét jellemzi, mindenesetre meg kell jegyeznem, hogy az első megtekintésnél abszolút Fehér-párti voltam, mostanra azért látom, látni vélem, hogy működnek a Feketéhez hasonló gondolkodású emberek, és hogy sokan - akár a nem vallásosak is - miért tartják gazdagabb életnek és gondolkodásúnak a hittel teli életet. De képtelen vagyok elviselni még így is sokszor, pláne, hogy az emberek többségénél, pláne itt Európában, ez nem hit, hanem neveltetés. De ez a gondolatmenet hosszúra nyúlik, és nem biztos, hogy ez a megfelelő platform a vitára, bár kicsit sajnálom, hogy nem pattant ki valami beszélgetés erről a filmmel kapcsolatban.

Egyébiránt elsőre úgy tűnhet, hogy Fehér rommá zúzta Fekete hitét, a végén azért nincs egyértelműen kihirdetve a "nyertes" - Fekete megőrzi hitét végül, és folytatja elátkozott(?) feladatát. Kiválóan megírt karakterek, két zseniális színész megformálásában. Az összes Jászai Mari díjas színészünknek levetíteném heti egyszer - így kell csinálni, nem ripacskodni.

Engem a párbeszédek színpadias volta sem zavart, sőt, nem is éreztem szinte soha annak. Bebaszva hasonló nyelvezetű, magasröptű filozofálgatásokba szoktam belebonyolódni, csupán nem fojtom el a káromkodásokat. :lol:

Rendkívül fontos film, kiváló alkotás, jó ajánlás, köszönöm szépen!

8/10

Contratiempo


Ahogy utánaolvastam kicsit, már gyanakvóan ültem le elé, túl sok volt a SHOCKING ENDING meg a BEST PLOT TWIST EVER jellegű puffogtatás, az ilyenek általában valami teljesen középszerű, pofátlan nyüglődéssel teletolt filmeket takarnak. Na, itt szerencsére nem ez a helyzet egyáltalán, de azért nem vagyok elégedett.

Maga az alaphelyzet egyszerű, de tökéletesen működőképes, krimi is lehet, de thrillernek is jó lehet, fasza. De maga a film elbeszélési módja szerintem a rákfenéje: jön egy állítás, aztán pár perc múlva meghazudtolódik, vagy új megvilágításba helyeződik. Ez könyvben, hosszabban leírva abszolút működőképes, mert úgy az olvasó együtt gondolkodik a főszereplőkkel, agyal, mi lehet a végső megoldás. De ez egy film, egy végtelenül túlcizellált és túlírt forgatókönyvvel, és minden az arcunkba van tolva. A harmadik cáfolat után (nem így így volt, hanem TELJESEN MÁSHOGY) az agyam elengedte a picsába az egészet, hiszen láttam, hogy mire megy ki a játék: a legvégén úgyis valami olyasmi lesz, ami nem látható, és ami végig ott van az orrod előtt, és minden, amit addig láttál, nem is úgy volt. Klasszik húzás, tud is működni - pl. a legelső Fűrészben tökéletesen érezték az arányokat, de itt kb fél óra volt még a filmből, amikor egy közelinél leesett a HUGE BEST SHOCKING PLOT TWIST HOLY FUCKING SHIT IM SO THRILLED csavar, és már csak malmozva vártam a végét.

Egyébiránt nem egy rossz film ez, vitathatatlan, csak nekem az említett dolog miatt egy idő után inkább volt fárasztó, amikor már nyolcadjára derül ki, hogy mégsem úgy volt, ahogy nézem másfél órája, hát akkor mi a gecinek nézem. :mrgreen: Maga a főszereplő csávó is rossz választás szerintem, egyetlen pillanatra sem szimpatikus, így nem is izgatott egyáltalán, hiszen a sorsát úgyis tudjuk jó előre, akkora nagy twist. Kb. mint a Real Madrid BL döntői. :mrgreen: A többiek rendben voltak, az ügyvédnő jól hozza a dupla szerepet, sokáig be lehet nyalni Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!(színházó körben jöttek össze, jaj menjetek már a picsába de tényleg), a csajszi is ügyesen lavírozik. És jól áll neki a rövid haj. :mrgreen:

Nálam ez nagyon maximum egy korrekt film, de a tényleg jó krimi/thriller nem itt kezdődik, azt nem spectator módban nézi az ember, hanem együtt a karakterekkel. De azért az ajánlást köszönöm!

6/10

The lobster

Pfijbazeg. Másodjára látom az utóbbi évek egyik legeredetibb forgatókönyvű filmjét, de sajna, elsőre jobban tetszett.

Kezdjük a pozitívumokkal, jóval több van belőle szerencsére. Maga az alaphelyzet annyira abszurd és beteg, hogy nem tudok nem vigyorogva, meleg szívdobbanásokkal gondolni rá. Egészen óriási. A színészek egytől egyik tökéletesek, Colin Farrel pályája legjobbját nyújtja a végtelenül szorongó és visszafogott épitészmérnök szerepében. Savat hányó szatíra ez, a párkapcsolatba beleerőszakoló állam (nem tudok nem finom összefüggéseket találni a csokos házasságok tízezreivel kapcsolatban, még ha szerencsére nem is tartunk itt) és az erre a ló túloldaláról válaszoló, érintkezésmentes :mrgreen: magányosok partizánjai küzdelmét vázolva. Néhol annyira bicskanyitogatóan találó, hogy az szörnyű, és nem foglal állást, hiszen mindkét oldal teljesen ugyanaz: ugyanúgy egyetlen, általuk az egy igaz útnak vélt ösvényre erőszakolnak be, és halál fia/lánya vagy, ha eltérsz róla.

Amíg David meg nem szökik az intézetből, egyszerre durván nyomasztó, és sötéten humoros a film, aztán az erdőben játszódva valahogy szép lassan, de biztosan unalomba fullad az egész. Elsőre annyira nem zavart, mert nagyon vártam a(z amúgy zseniális, és mélységesen lelombozó) végkifejletet, de másodjára nézve már erősen botladozott a film második fele, ami néhol az élvezhetőség rovására ment. :-(

A képi világ kiváló, standard Lanthimos, a zene néhol már zavaróan egysíkú, de egyébként abszolút passzol a két pólusában is végtelenül egysíkú világba, amit ábrázol a film. A görög rendezőtől eddig csak a Homárt és a Kutyafogat láttam, utóbbinak érik az újrája, mert csak arra emlékszem hogy istentelenül felbaszott. :mrgreen: Aztán majd jön a többi is. Kíváncsi vagyok rájuk. Az ajánlást köszönöm Pipita, nézd meg az Akirát. :mrgreen:

7/10

Hétfő estére befejezem a turnust. :) Jóéjt. :lol:Szerk: anyádg*ci, amikor elküldtem valami hibaüzenetet írt ki, azt hittem kettéfejelem a monitort, de nem lett baj.

Avatar
Ewr
Hozzászólások: 345
Csatlakozott: 2013. július 20., szombat 19:30
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Ewr » 2020. május 16., szombat 14:08

Contratiempo

Ez megint egy remek ajánlás volt, nagyon élveztem végig a filmet!

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Nekem külön tetszett, hogy nagyon csavaros volt. A végére már annyiszor átvert a film azzal, hogy máshogy voltak elmesélve a történtek, hogy biztos voltam benne, hogy a csavar az lesz, hogy a nő megsajnálta az elhunyt fiú apját és szövetkezett vele. Erre jött az ultimate twist és csak tátottam a szám. :lol:

Színészi játék nagyon rendben volt, a zenék is bejöttek Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!főleg a maszk leszedésnél, az a muzsika megadta a hangulatot.

Köszi az ajánlást, ezt a filmet bátran fogom ajánlani ismerősöknek is, tökéletes esti thriller. :)

8.5/10

Avatar
Mickey
Hozzászólások: 2557
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 21:20

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Mickey » 2020. május 15., péntek 15:32

Az irreálisnak vélt jelenettől, az életben sokkal cifrább dolgokat is művelnek ezen korosztályban az emberek.
Ami nem egyszer sajnos tragikus kimenetelű dologhoz vezet.
Japánban pedig ez nem kis probléma.
Szóval ez nem irreális, sajnos. :(

Az életben pedig történnek felfoghatatlan dolgok, fantasztikus változáson képes átmenni az ember.

Nem vagyunk egyszerűek, és sok helyen.....sok minden megtörténik.
láttam és tapasztaltam pár dolgot én is,ebben a korban is. sajnos.

Örülök, hogy nézhető volt !
Az pedig valahol nagyon pozitív, hogy azt a jelenetsort tartod irreálisnak. Ezek szerint nem ütköztél még ilyenbe. Az a jó !
Sose legyen.

Avatar
Caraway
Hozzászólások: 971
Csatlakozott: 2014. január 4., szombat 18:07
Kedvenc csapatod: Manchester United

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Caraway » 2020. május 15., péntek 15:13

Koe No Katachi

Eddig még csak egyetlen animét láttam, az pedig a Chihiro Szellemországban című film volt, szóval mondhatni nekem teljesen újdonság ez a világ. Az emlékszem, hogy nagyon tetszett, és ez sem volt rossz, viszont valami hiányzott számomra.

A film mondandója kiváló, és az ember képes könnyen átérezni a helyzetet, akkor pedig főleg, ha vele is történtek hasonló incidensek. Talán a karakterekkel volt problémám, és azért nem jött át teljesen az egész. A Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!süket lány 5*, messze ő volt a legjobb karakter. Viszont nekem a Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!főszereplő srácnem volt valami szimpatikus, az a Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!néha megjelenő korábbi padtárs csaj pedig egyenesen irritáló volt, csak felbasztak azok a jelenetek, amikor ő szerepelt. :lol:

Amit negatívumként tudok felhozni az az, hogy néhány jelenet számomra túlságosan irreális volt, pl: Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!az, hogy a süket lány hallókészülékeit tönkreteszik és eldobálják, én nem hiszem, hogy tényleg képesek lennének erre egyesek. Ha meg igen, akkor annak annyira gyökér embernek kell lennie, hogy nem fog akkora pálfordulást venni az élete, mint a főszereplő srácnak, hogy teljesen normálissá válik.

Viszont ami nagyon pozitív volt, az az a jelenet, amikor Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!a lány ki akar ugrani, és jön a srác és megmenti. Nagyon jó gondolatokat mondtak közbe, és ahogy az egészet véghezvitték, az rohadtul tetszett.

Összességében köszönöm az ajánlást, nagyon vacilláltam a pontszámot illetően. Egyelőre 6,5/10, de a későbbiekben ez lehet felkúszhat 7-re.

Petr
Hozzászólások: 477
Csatlakozott: 2017. január 14., szombat 23:45
Kedvenc csapatod: Barcelona

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Petr » 2020. május 14., csütörtök 18:47

Igyekeztem frissiteni a pontszamokat, de siman lehet, hogy valakie kimaradt. Nezzetek ra pls:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... edit#gid=0

A harom modositasommal pedig elek, sokat nem is kellett gondolkodnom rajtuk. Igazabol a filmklub alatt mar kialakultak.

Derszu Uzala (8 -> 8,5)

Az volt a kifogasom a magasabb pontszam ellen, hogy nem volt ram igazan mely hatassal. Bar az eletrol nem gondolkodtatott el, de utana napokig eszembe jutott es egyre jobb elmenykent gondoltam ra vissza. Kilencest nagyon keves film kapott eddig tolem, abba a taborba meg nem sorolnam, de kozvetlenul mogejuk igen. Koszi az ajanlast Faust megegyszer. :) Nalam egyertelmuen a filmklub legjobbja, amit a plusz fel pont a nyolcasaimhoz kepest ki is fejez.

Gosford Park (7,5 -> 6,5)

Kellemes film volt, de igazat kell adnom az utanam ertekeloknek abban, hogy kicsit szetszort es lassu volt. Utolag kicsit mar bantam a magasabb szamot, mert sok olyan engem zavaro hibara nyilt fel a szemem, amire fel kellett volna mar korabban.

Contratiempo (8 -> 7,5)

Tartom, hogy jo film, de nekem a csavarokkal kicsit hatasvadasz volt. Ami nem baj, de ha egy filmrol nem tudok utana mit irni, akkor az nalam nem nyolcas, hiaba minosit engem is.


Koszi mindenkinek a kort, elveztem. Remelem a jovoben is megprobaljuk, igazan jo elmeny volt. Mar meg is van, mit ajanlanek. :) A pontszamokat igyekszem tovabbra is naprakeszen tartani.

Avatar
gunner
Hozzászólások: 2849
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 21:34
Kedvenc csapatod: Arsenal

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: gunner » 2020. május 14., csütörtök 18:24

Én is végeztem volna, de talán újrázom a Lobstert még.

Contratiempo

Jó, különleges, egyedi, de valami nem emeli a krimi legjei közé. Talán elmondtatok mindent róla, pár dolog spojlerben: Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!a főszereplő első perctől nem volt szimpatikus. Sok csavar volt benne, fentartotta a figyelmet. Kihasználták itt a szelektív memória tényét, bár itt sok helyen szándékosan voltak elferdítve a torténések és az események.

Sokat tényleg nem lehet írni róla.

7.5/10.

A The legend of 1900- hát nem leszek népszerű, de nekem nem tetszett. Hosszú és unalmas, mint egy házi olvasmány. Szeretem az életrajzi filmeket, ha azokat valósághűek, vagy egy híresség élete alapján készülnek, vagy egy teljesen vicces/abszurd/lehetetlen történetet mesélnek el. Itt egyik sem működött nálam. Megértem persze azokat akiket lenyűgöz, de lehet, hogy rossz hangulatban néztem meg de, sehogy sem fogott meg a darab. A rendező többi filmjét szeretem, a Puszta formalitás és a Cinema paradiso is a kedvencek között van, A senki többet is jelölt volt az ajánlásra, de ez valahogy nem jött be.

5/10 (tényleg nem személyes)

Petr
Hozzászólások: 477
Csatlakozott: 2017. január 14., szombat 23:45
Kedvenc csapatod: Barcelona

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Petr » 2020. május 13., szerda 11:09

Kozben stip-stop elso, aki vegez a filmklubbal. :)

The Legend of 1900

Tegnap este neztem meg es tetszett. Szerintem sokaknak igazan tanulsagos lehet, szoval batran fogom ajanlani masoknak is. Kicsit lehetett volna kevesebb zene es tobb tortenet, de legalabb a zene igazan szep volt.

Nehany vagokep nem tetszett es olcsonak hatott, nem ertem, miert kellett eroltetni azt, amire nincsen penz. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Gondolok itt a hajora tavolrol.

Mint emlitettem tetszik a tanulsag es tegnap meg kevesnek tartottam egy ilyen hosszu film eseteben, de mara kicsit maskeppen gondolom. Kellenek a filmek, amik ezt az aspektusat meg tudjak ragadni az eletnek es bar vannak hasonlo vegkimenetu darabok, sosem eleg. Viszont tartom, hogy nekem egy kicsit keves.

A belteri jelenetek remekek voltak, jol koreografaltak. Kiveteles munkat vegeztek a szineszek is.

7/10

Estefele pedig hozom 3 ertekelesem modositasat.

Avatar
Realfan1
Hozzászólások: 314
Csatlakozott: 2013. április 27., szombat 22:26
Kedvenc játékosaid: CR, Modric, Diego Milito , Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Realfan1 » 2020. május 12., kedd 19:30

Na most, hogy pár nehezebb zh-n és hosszabb beadandón túl vagyok, jöhetnek az értékelések. A filmeket majdnem mindet megnéztem már, csak eddig nem volt sok időm az írásra.

Koe no katachi

Nem láttam még sok animét, de tetszik a stílus. Sorozatokon belül is az utóbbi 1-2 évben ismerkedek nagyobb nevekkel a gyerekkorom nagy animéin kívül.
Örülök, hogy kellemes meglepetést tudnak nyújtani. Ez a film az elejétől beszippantott, nem olvastam utána semminek, egyedül az imdb értékelését láttam letöltéskor, ami igen magas volt, de ez okozott már csalódást korábban. Már az elején érződik, hogy nem egy sablonos történetet fogunk látni. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Tetszett, ahogy a múltbéli történésekkel felvezették. Együtt lehet érezni a szereplőkkel. Csodálatos, ahogy az elején a teljesen unszimpatikus fiú olyan szintű jellemfejlődésen megy keresztűl a szemünk láttára, hogy a film közepére már nem tudtam nem neki szorítani.

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Negatívumként a mellékszereplőket tudnám felhozni, hogy némelyik nagyon súlytalan volt. Persze be kellett mutatni, hogy a kirekesztett srác képes elnyerni a társai bocsánatát és barátokat tud szerezni, viszont a főszereplő lány húgán és a dagi barátján kívül a többit feleslegesnek éreztem olykor. Lehet ha kicsit hosszabb és jobban kibontakozik a történet akkor minden a helyére kerül. Olvastam, hogy volt aki hosszúnak találta, de szerintem épp lehetett volna hosszabb is fél órával,hogy több dolgot tudjunk meg mindenkiről.
A rajzolása szemet gyönyörködtető. Nagyon részletes, egyszerűen kifogásolhatatlan.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!A végén a lány öngyilkossági kísérlete nagyon erős volt. Arra számítottam, hogy egy szokásos filmes klisével valamilyen betegsége lesz, amit eltitkolt. Akkor pedig jön a jelenet, hogy le akarja vetni magát a mélybe. A lezárás is tetszett, utálom az indokolatlan happy endet, de ennek a sztorinak boldogan kellett véget érnie. Nagyon megérdemelte a srác, hogy elnyerte mindenkinek a megbocsátását és tiszteletét, amiért rendesen megdolgozott. Ahogy szemléltették, hogy az emberek arcáról lehull az X és újra nyitottá válik a társadalom felé Ishida nagyon megható volt.

Nagyon örülök, hogy láthattam ezt. A Derszu mellett még egy olyan filmet találtam, amit biztosan elő fogok venni a későbbiekben is. Érzelmes, megható, nagyon komoly mondanivalóval. Nagyszerű ajánlás! :) :salute:

9/10

.......................................

Nem akarok dupla hsz-t. Így jövök még egy filmmel itt.

Contratiempo

Ezt a filmet már láttam korábban és teljesen emlékeztem a történetére. Viszont nagyon szívesen újráztam. Soadroli hozzászólására reagálva, a rendezőtől az El cuerpo is tetszetős.
Műfajának egyik legjobbja az utóbbi 5 évből. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Végig fenntartja a néző érdeklődését. A játékidőt teljesen kitölti, végig van egyfajta feszült, izgalmas hangulata. Üresjáratoktól mentes. Majd a végén a csattanó felteszi az i-re a pontot. Nagyszerű thriller.

8/10

Avatar
Pipita
Hozzászólások: 2643
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 12:32
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Pipita » 2020. május 12., kedd 9:54

soadroli írta: Amúgy Lanthimostól a Kutyafog életem egyik legrosszabb filmje, az valami rettenet volt :D
Ez nálam 6,5/10
Zseniális az a film is, 10/10 :mrgreen:

Elsőre nem tudtam eldönteni, hogy utálom vagy imádom, de inkább az utáltam felé hajlottam. De annyira mély nyomot hagyott hogy később megnéztem még egyszer és azóta 10/10. :mrgreen:

Amúgy a Kedvenc is király volt, ez a top3 nálam, bár két filmje még kimaradt.
"Voltam, és még leszek önmagam paródiája."

"Engem nem zavar, ha ostobák vagytok, és gyűlölködtök, csak otthon csináljátok, négy fal között!"

hijos de putas, antimadridistas. fuera!

Avatar
soadroli
Hozzászólások: 2278
Csatlakozott: 2013. április 18., csütörtök 22:02
Kedvenc csapatod: a másik

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: soadroli » 2020. május 11., hétfő 15:22

Contratiempo

Már egy hete megnéztem csak lusta voltam írni. :D
Nagyon tetszett, rég láttam ilyen jó thrillert. Végig pörögtek a fogaskerekek. A színészek rendben voltak, meg szinte minden. Többet nagyon én se tudok írni róla. Egyetértek Remyvel, én rá is dobom a 8,5/10-et.
A rendezőtől amúgy láttam még a Julia's Eyes-t, az is erős film, aki még nem látta annak ajánlom.

The Lobster

Hát ez még mindig krvabeteg :mrgreen:
Nem egy hétköznapi történet, az biztos. Nagyon elvont az egész. Az első fele erősebb, szerintem ha egy kicsit rövidebb, jobb lett volna. De amúgy elvoltam vele, egyedi filmélmény.
Itt is nagyon jók a színészek, főleg Farell, neki jól állnak az ilyen elvont cuccok.
Amúgy Lanthimostól a Kutyafog életem egyik legrosszabb filmje, az valami rettenet volt :D
Ez nálam 6,5/10
Kép


Vissza: “Minden más”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 3 vendég