Madridom Filmklub

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Avatar
Pipita
Hozzászólások: 2643
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 12:32
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Pipita » 2020. július 28., kedd 21:46

Pájaros de verano
Az átkelés madarai

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Igazság szerint láttuk már ezt a filmet ezerszer, ezer féle köntösben. A sztoritól azonnal tudjuk, mit várhatunk, nincs olyan egetrengető sokkolás. Hogyha valakinek mégis kétségei lennének, az öregasszony mindent lelő előre, hogy nehogy legyen min izgulni, és elmondja hogy mit látott az álmaiban, azaz hogy mi fog történni. És mégis működik, és mégis izgalmas, és mégis jó.

Talán a szokatlan környezet, talán a (gondolom részben) igaz történet miatt, talán az ismeretlen tájak, népek, nyelv és kultúra miatt. Itt megjegyezném hogy mindig boldogan nézek spanyol nyelvű filmeket, úgyhogy tök megörültem hogy dél-amerikai ajánlás jött. A két óra alatt volt is vagy húsz mondat spanyolul. :lol: :lol:

Voltak elgondolkodtató jelenetei és részei, mint minden ilyen filmnek. Nyilván rengeteg konfliktus van, előkerül család, barátság, karrier, hagyomány, kultúra... Nyomás ezer oldalról, dilemmák itt, dilemmák ott, döntésképtelenhelyzet innen és onnan. Könnyen átérezzük a szereplők helyzetét (az összesét!).

Minden egyes karakternek megvan a maga hite, a maga motivációja, mindenki képvisel bizonyos értékeket, amik mellett a végsőkig kitart. Aztán az, hogy ki kivel tud azonosulni, az már ugye teljesen szubjektív, de bármelyik karakter érthető igazából. Szerintem ebben rejlik a film igazi ereje és ez teszi igazán jóvá. Szeretem, ha nem fekete-fehér a karakterábrázolás, ebben pedig elég jól bemutatták mindenki értékrendszerét. Tudjuk, hogy kinek mi a legfontosabb, és eszerint cselekszik is mindenki következetesen. ami azért ritka, általában a "következetesség" részénél szoktak nagyot bukni a tetőpont elérése érdekében. Itt erre nem volt szükség hálistennek.

Egyébként ilyen filmek közül nálam a Blow az abszolút etalon, ami azt hiszem a filmklubban is volt ajánlva korábban. Aki még nem látta, nézze, jó. :D


Köszönöm az ajánlást, fasza film volt. :salute:

8 / 10
füst írta: Pájaros de verano

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!

Ez egy nagyon jó film, pár apróbb kellemetlenség volt benne, és egy nagy. Leonidas. Öregem. Már az első percben szívlapáttal vernéd tarkón ahogy röhögcsél a halotti szertartáson és köp egy nagyot. És végig a filmben. Ő a kilógó lóláb, annyira negatív szegény, egyetlen jó pillanatot nem kapott, szinte már valóságtól elrugaszkodó, hogy annyira kellemetlenkedő kis retek, hogy minden jelenet amiben szerepel, rávernél egy nagyot. Biztos tudatosan lett ennyire ellenszenvesnek ábrázolva a karakter, de ez szerintem már túlzás lett, fele ennyiből is lehetett volna érteni, hogy ő egy gyökér.

A film vége felé tudnék pár dolgot kiemelni, és minden Leonidashoz kapcsolódik, azon a ponton, amikor napszámosnak küldik. Utána már minden kialakuló bonyodalom felesleges, nem tartom elég jó megoldásnak ahogy folytatódik a film, azon a ponton nincs olyan hogy nem parancsolják valamelyik fogdmegnek hogy végig leonidas nyakban lihegjen árnyékként, és hagyják hogy a kis görcs megerőszakolja a lányt, akire egyértelműen rá van gerjedve és ezt mindenki tudja is róla.
De jó, megtörtént a dolog. De itt még mindig menthető lett volna a béke, és feleslegessé válik minden további áldozat, ha Leonidas megfizeti az árát a tettének. Bizony oda kellett volna adni a megerőszakolt lány apjának hogy nesze, mérj rá méltó büntetést, ahogy jónak látod. Emiatt van egyedül hiányérzetem.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Ekkoriban még egyben volt a család, márpedig a főszereplő csávó (elnézést, szörnyá a névmemőriám) számára A Család a legfontosabb. Minden, ait tett, értük tette. Azért szállt be a bizniszbe, hogy megkapja az asszonyt, és azt az utasítást kapta a nagybátyjától, hogy a család az első, ezért tegyen mindent, ez a legfontosabb, és eszerint is cselekedett. Tudta, hogy a fia egy selejt, de nem áldozhatta fel a saját fiát, mert azzal saját magát és a családja egységét áldozta fel neki. Ami ugye a mindene. Könnyű megoldás lett volna, de rossz, és nem állt volna ki azért, amit előtte végig képviselt, mert a legtöbb gengszter filmmel ellentétben szerintem itt tök egyértelműen lejön, hogy tényleg nem a pénz szeretete miatt csinálta az egészet, hanem csakis a családja érdekében. Erre a kedvenc jelenetem az, amikor mutatják a luxusvillájukban a modern hálószoba gyönyörű ágyát, mégis a függőágyban fekszenek a feleségével, ahogy kezdték. De azok a jelenetek is erre utalnak, amikor a barátjával beszélt - rengetegszer szóvá tette, hogy miért szórja a pénzt, mire jó ez neki. Na meg ugye az egyetlen barátját is feláldozta a családja érdekében. Mindent megtett A Családért. Ami Ursulának a hagyomány, az neki a család, innentől pedig szerintem egyértelmű volt hogy nem szabad feláldoznia Leonidast. Még a békéért sem.
"Voltam, és még leszek önmagam paródiája."

"Engem nem zavar, ha ostobák vagytok, és gyűlölködtök, csak otthon csináljátok, négy fal között!"

hijos de putas, antimadridistas. fuera!

Avatar
sonic
Hozzászólások: 3577
Csatlakozott: 2013. április 22., hétfő 22:50
Kedvenc játékosaid: Zidane, Modric

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: sonic » 2020. július 28., kedd 13:42

soadroli írta: A Pájaros de verano-hoz tud valaki olyan verziót amin nincs égetett felirat?
Nekem is olyan verziom van csak. Viszont el tudod takarni magyar felirattal media player classic-ban ha beallitasz keretet neki.

En hozom hamarosan mindket ertekelest meg pentekig remelhetoleg. Multhet vegen "nyaraltam" amiatt csuszok kicsit.
"..We change the course of history. Everyday people like you and me.."

Avatar
nmate
Hozzászólások: 12048
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 22:24
Kedvenc játékosaid: Figo, Ronaldo, Bergkamp, Modric, Arbeloa
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: nmate » 2020. július 28., kedd 13:07

Most meg fogok csuszni en is, kvazi nyaralok, jovo heten fogok csak potolgatni.

Petr
Hozzászólások: 477
Csatlakozott: 2017. január 14., szombat 23:45
Kedvenc csapatod: Barcelona

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Petr » 2020. július 28., kedd 12:47

soadroli írta: A Pájaros de verano-hoz tud valaki olyan verziót amin nincs égetett felirat?

En nem is nagyon kerestem oszinten szolva, de estefele megnezem, mik vannak.

Avatar
soadroli
Hozzászólások: 2278
Csatlakozott: 2013. április 18., csütörtök 22:02
Kedvenc csapatod: a másik

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: soadroli » 2020. július 28., kedd 12:44

A Pájaros de verano-hoz tud valaki olyan verziót amin nincs égetett felirat?
Kép

Avatar
füst
Hozzászólások: 2713
Csatlakozott: 2013. április 17., szerda 10:17
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: füst » 2020. július 27., hétfő 19:14

Pájaros de verano

Ez döfi volt.
Nem is tudom hol kezdjem.
Nagyon sok erénye van a filmnek, de van egy vezérfonál, ami végigkísért; a tradíciók fontossága. Hűnek maradni a gyökereinkhez, kitartani az elveink mellet, akkor is nagy árat fizetünk érte. Ez az én értékrendemben nagyon előkelő helyen szerepel, ezért külön öröm volt egy olyan filmet látni, ami arra ösztönöz, hogy ilyesmi érzéseim legyenek.
Az adott szónak értéke van. Legyen szó szerződésről, házasságról, akár bosszúról. Nehéz így élni, nem is lehet, a legjobbaknak sem sikerül, valahol valamikor egy adott ponton mindenki követ el hibákat, és ha meg kell fizetni az árát, akkor bizony tartani kell azt a hátat és kérni az ostort.
Hát itt ez megvolt.
Beszippantott a film hangulata, a helyszín, a nyelv, a karaktrerek, és legfőképp a kultúra, ami nagyon távoli, számomra nagyon ismeretlen, de mégis nemes a maga módján.

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Nem találtam a filmben olyan karaktert aki ellenszenves lett volna, 1 kivétel van, róla később, külön. De nagyon élő, egyben nagyon halandó karaktereket ismerhettünk meg testközelből. Imádom, hogy nem tökéletes megjelenésű színészek játszanak benne, nincsenek agyonsminkelve, ettől autentikus lesz az egész, sokkal hitelesebbé és befogadhatóbbá számomra.

A sztori nagyon tetszik, jó követni az eseményeket. Fenntartja az érdeklődést. ÉS óriási élmény, hogy mindenki halandó benne. Nincsenek csodával határos megmenekülések, halhatatlan karakterek. Ezért aztán végig lehet izgulni, nem lehet kiszámíthatóságról beszélni.
Jó volt látni az egyszerű, de nem könnyű útját a meggazdagodásnak, a semmiből való felemelkedésnek. Viszont az út során folyamatos értékvesztést láthatunk, a tradícióktól való eltávolodást, a sziklaszilárd kikövezett útról való letérést.
És az ebből eredő tragédiát, a bűnös életvitel egyre több problémát szül, melyből olyan konfliktusok kerekednek, amiket már nem lehet kezelni, így a karakterek sorra szállnak alá a pokolba, miközben egyre elemibb tradícikókat és erkölcsi vezérelveket szegnek meg. És nincs happy end, aki a járatlan útra tért, megfizette az árát az utolsó pezóig.

Ez egy nagyon jó film, pár apróbb kellemetlenség volt benne, és egy nagy. Leonidas. Öregem. Már az első percben szívlapáttal vernéd tarkón ahogy röhögcsél a halotti szertartáson és köp egy nagyot. És végig a filmben. Ő a kilógó lóláb, annyira negatív szegény, egyetlen jó pillanatot nem kapott, szinte már valóságtól elrugaszkodó, hogy annyira kellemetlenkedő kis retek, hogy minden jelenet amiben szerepel, rávernél egy nagyot. Biztos tudatosan lett ennyire ellenszenvesnek ábrázolva a karakter, de ez szerintem már túlzás lett, fele ennyiből is lehetett volna érteni, hogy ő egy gyökér.

A film vége felé tudnék pár dolgot kiemelni, és minden Leonidashoz kapcsolódik, azon a ponton, amikor napszámosnak küldik. Utána már minden kialakuló bonyodalom felesleges, nem tartom elég jó megoldásnak ahogy folytatódik a film, azon a ponton nincs olyan hogy nem parancsolják valamelyik fogdmegnek hogy végig leonidas nyakban lihegjen árnyékként, és hagyják hogy a kis görcs megerőszakolja a lányt, akire egyértelműen rá van gerjedve és ezt mindenki tudja is róla.
De jó, megtörtént a dolog. De itt még mindig menthető lett volna a béke, és feleslegessé válik minden további áldozat, ha Leonidas megfizeti az árát a tettének. Bizony oda kellett volna adni a megerőszakolt lány apjának hogy nesze, mérj rá méltó büntetést, ahogy jónak látod. Emiatt van egyedül hiányérzetem.

Nagyon tetszett a madármotívum, ahogy fontosabb jelenetekben megjelent a szimbólum. De bevallom első nézésre csak addig jutottam el, hogy feltűnjön a dolog, második nézésre ráfókuszálok, és jobban megfogom érteni mit is akar jelenteni.
Merthogy újra fogom nézni, ez egy nagyon jó film.


Első megnézésre 8/10.
Idővel fentebb kúszhat ha ülepedik, nagyon köszönöm az ajánlást.

Avatar
Faust
El director de fotografía
Hozzászólások: 4557
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 18:47

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Faust » 2020. július 27., hétfő 14:57

Mindenki megoli mar ezt a kort, talan vegigmegy a turnus de ez mar eleg nagy szenvedes. Nekem penteken eskuvo, csak azert nem nagyon nezek semmit, de nem fogok elmaradni. :workout:

Petr
Hozzászólások: 477
Csatlakozott: 2017. január 14., szombat 23:45
Kedvenc csapatod: Barcelona

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Petr » 2020. július 27., hétfő 14:41

Megoltem a kort? :'(

Avatar
Ewr
Hozzászólások: 345
Csatlakozott: 2013. július 20., szombat 19:30
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Ewr » 2020. július 24., péntek 13:25

Megjöttem az ajánlásommal, ami nem más, mint a Short Term 12

A központban a gyerekkori trauma és a bántalmazás áll. Elég nehéz témák, engem nagyon megfogott, amikor néztem és gondoltam, hogy elhozom nektek is, mert akad benne olyan, amiről lehet beszélgetni.

Nekem szerencsére nem kellett átélnem olyan dolgokat, amiket a film mutat be, de mégis úgy éreztem a végén, hogy betekintést nyerhettem a karakterek világába. Ehhez sokat hozzátettek az olyan jelenetek, mint Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Marcus rappelése vagy Jayden meséje.

Főszerepben Brie Larson, akit a Marveles filmjei miatt sokan nem kedvelnek, de szerintem itt nagyon is rendben volt, bár nálam a gyerekek alakítása volt a legkiemelkedőbb.

Nem egy történet orientált darab, inkább a karaktereken van a hangsúly, ezért nagyon érdekel, hogy mit fogtok gondolni róla.


Többet nem is írnék róla, kíváncsian fogom olvasni az értékeléseket, remélem lesz, akinek tetszeni fog. :)

Avatar
Raúlito
Hozzászólások: 199
Csatlakozott: 2018. július 26., csütörtök 14:04
Kedvenc játékosaid: Raúl, Cristiano Ronaldo, Modric, Isco, Ramos, Marcelo
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Raúlito » 2020. július 23., csütörtök 18:41

Pájaros de verano

Először is Petr, nagy pacsi az ajánlásért :salute: , bár a Cinego-n láttam a filmek között, de valószínűleg - csak a címéből kiindulva - jóval később néztem volna meg, már a Filmklub mostani köre után :)
Eddigi legnagyobb filmélményem e remekmű az eddigi ajánlások közül, nagyon ritka hogy egy film több stílusban is képes sokat mondani de Ciro Guerra és Cristina Gallego sokrétű alkotással ajándékozza meg a nézőt: Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget! Az első percekben egy kolumbiai indián törzs szokásaiba pillanthatunk bele, mintha egy néprajzi tanulmányt nénénk, a dokumentarista stílust csak a narrátor hiánya miatt nem érezzük, majd egy gengszterfilmbe csöppenünk, Scorsese opusaiban gyakran ábrázolt felemelkedés-és-bukás történetet látunk, véres leszámolásokkal, de párhuzamosan követjük egy kis közösség társadalomrajzát, amelynek pusztulását a drog és az azzal beáramló pénz okozza: először csak a tradíciók tűnnek el, megjelennek a nyugati világ státuszszimbólumai, végül maguk a wajuu indiánok is áldozatává válnak a marihuána kereskedelemnek...
De nem csak a történet és a film sokrétűsége megsüvegelendő; a karakterek lecsupaszítottak, nagyon természetes a színészek játéka, mintha amatőrök lennének (a kivétel a törzs legerősebb asszonya, Úrsula, aki nagyon erősen jelen van a vásznon); a zene melynek dallamai jelzik a dramaturgiai fordulatokat és e taktusok remekül aláfestik a filmet hangulatilag is; az operatőri munka - bár ehhez, ahogy olvasom Faust ért a legjobban itt - mely bemutatja az indiánok élőhelyét, ami kevés esélyt ad a megélhetésre; a kifinomult állatszimbolika (a pusztulást hozó sáskák és a jó hírt és rosszt hírt hozó madarak)
Elfogult pontozás lesz de nézzétek el, régen láttam ennyire nagyszerű filmet :) Az osztályzatom így 9,5/10
"Vannak, akik azt hiszik, a futball olyannyira fontos, hogy úgyszólván élet-halál kérdése. Mindig elszomorít, ha ilyen véleményt hallok. Biztosíthatok mindenkit: a futball sokkal, de sokkal fontosabb."

Bill Shankly

Avatar
nmate
Hozzászólások: 12048
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 22:24
Kedvenc játékosaid: Figo, Ronaldo, Bergkamp, Modric, Arbeloa
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: nmate » 2020. július 21., kedd 14:37

Faust írta: Sztahanovista. Adjak párat privátban, hogy ne érezd szarul magad? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Valami elbaszott művész cucc jöhet, bár klasszikusokat pótolok mostanában. Ill. nagyjából eddig tartott a sok filmes szabadidőm, jönnek a nyaralások.

Avatar
Faust
El director de fotografía
Hozzászólások: 4557
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 18:47

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Faust » 2020. július 21., kedd 13:12

Sztahanovista. Adjak párat privátban, hogy ne érezd szarul magad? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Avatar
nmate
Hozzászólások: 12048
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 22:24
Kedvenc játékosaid: Figo, Ronaldo, Bergkamp, Modric, Arbeloa
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: nmate » 2020. július 21., kedd 13:11

Faust írta: Nézzétek a filmeket :mrgreen:
Elfogytak :mrgreen:

Avatar
Faust
El director de fotografía
Hozzászólások: 4557
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 18:47

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Faust » 2020. július 21., kedd 12:43

Na jó, gunnernek megköszöntük a részvételt. Nézzétek a filmeket, mostantól a szokott időpontokban kíméletlenül kivágok mindenkit, magamat is beleértve. :mrgreen:

Avatar
füst
Hozzászólások: 2713
Csatlakozott: 2013. április 17., szerda 10:17
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: füst » 2020. július 20., hétfő 22:10

Szóval természetesen a Spring-ről írtam, bocsi az elírásért, cserébe kaptok még tőlem róla egy picit;
hát az elején az a 3 perc kiborított, nem tudom ti hogy vagytok vele, én már abban a korban érzem magam, amikor egyre rosszabb érzés az elmúlásra gondolni. Évről évre rosszabb ez, öregszünk, de ki nem szarja le. Viszont minden szerettünk velünk öregszik, ami viszont már sokkal lélekörlőbb érzés.
Kell ez, kell, hogy tudatosodjon az ember, ezért nem bánok ha néha ilyen dolgot látok, mert ez kötelezően szar dolog. szar, de látnod kell, hogy a saját életedben egy hangyányit is könnyebb legyen, ha eljön az idő.
Amikor néztem, ezek a gondolatok suhantak át az agyamon, emiatt nem bánom, hogy pár perccel később jöttek azok a mézédes, telt, játékos, gömbölyded ikrek.

Avatar
füst
Hozzászólások: 2713
Csatlakozott: 2013. április 17., szerda 10:17
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: füst » 2020. július 20., hétfő 21:40

Sring
Spolieres, de már úgyis láttátok, szóval;

Valóban elsomfordáltam amikor írnom kellett volna róla, de Faust könnyen jobb belátásra bírja az embert. Vagy esetemben égésterméket. De lássátok be nem volt egyszerű ez a film, nekem most van a legnehezebb dolgom.
Vegyes érzéseim vannak ugyanis. A párbeszédek tetszenek, jók ezek a kis romantikus nyali-fali beszélgetések. Ez a része jól lett megírva és eljátszva, ezt könnyen befogadtam, jó volt nézni.
Viszont a polipos nyúlevős nightmare vonal mindig kizökkentett.
Nagyjából ez a két dolog érdekelt végig, így amikor a gigapélós képeket nézegették, vagy Angelo gyűjtögette a hernyókat, teljesen hidegen hagytak.
A cselekményről nincs mit írnom, nem szövevényes, de elég. Számomra ez egy hangulatfilm, nagyon könnyű ráhangolódni az érzésre hogy ott egy csaj annyira izgalmas, hogy bármit megtennél érte, az életed rá megy, ez esetben szó szerint, amikor a kis csápjaival akar megölni miközben beszélsz hoz... na és akkor ennyit a ráhangolódásról.
Ilyen ez a film, irtó fura, nagyon tetszene, csak aztán puff az egésznek, mert nyulat belez az álmaink asszonya.

Viszont a helyszín nem veszít a varázsából egész végig. Dél-Itália. Minden pillanatában élvezem amikor látom, nagyon jól lett ez kiválasztva.

Az elején a brunette cickói viszont nem engednek. nem hagytam volna ott semmilyen tunyacsápért, na azokért küzdöttem volna igazán. Azok ott párban fél-fél pontot dobnak ezen a filmen, ahogyan ott remegnek meg imbolyognak, hullámzanak és hömpölyögnek, varázslatos.
6/10.

Avatar
Faust
El director de fotografía
Hozzászólások: 4557
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 18:47

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Faust » 2020. július 20., hétfő 20:34

Füst, gunner, hányjatok valamit ide kérlek éjfélig különben ágyő. Köszi!

Avatar
nmate
Hozzászólások: 12048
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 22:24
Kedvenc játékosaid: Figo, Ronaldo, Bergkamp, Modric, Arbeloa
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: nmate » 2020. július 20., hétfő 11:51

Aludtam rá.

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Tartom amit a legutóbbi spoilerben írtam. Megvannak a kellően minőségi képek, a konfliktusok és voltak elég erős jelenetek is, de nincs kohézió, nincs jól összerakva, nincs egy flow a filmben. Nehezen is tudom értelmezni egy egész filmként.
Mindenesetre érdekes volt egynek, de nagyon nehéz fókuszálni alatta, így nem sok szempontból élvezhető.


Kizárólag a téma és pár jelenet minősége húzza fel egy kulturált pontszámra nálam, egyáltalán nem az újranézős kategória. Sokkal érdekesebb filmet lehetett volna ebből kihozni.

5.5

Avatar
nmate
Hozzászólások: 12048
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 22:24
Kedvenc játékosaid: Figo, Ronaldo, Bergkamp, Modric, Arbeloa
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: nmate » 2020. július 19., vasárnap 21:54

Petr írta: ...
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Szívem szerint kettészedném a pontszámot, mert nem élveztem a filmet, de voltak minőségi percei bőven és tényleg egyedi aspektussal mutatja be a témát. De tényleg alszok még rá.
Friss gondolatok: amit a legjobban hiányoltam belőle, az valami ami fenntartja az érdeklődést. A karakterek önmagukban kicsit jellemtelenek, nagyon nyers, szinte dokumentarista stílus. Amivel nincs baj, mert rengeteg jó filmet csináltak már így, viszont nem tudom megmondani mi, de valami hiányzik, ami végig leköt. Sok ponton élesen elkalandozik a film és kikacsint azokra a dolgokra, mint pl. amiket felsoroltál, a hatalmi harc, az emberi kapcsolatok, a nyomorúság - lelki és fizikai szempontból is. Egyszerűen nagyon nehezen köti le a figyelmet. Valahogy minden ott van, csak olyan az egész, mintha úgy ennéd meg a palacsintát, hogy megiszol fél liter tejet meg szódát, eszel kis lisztet, tojást aztán magadba csapod a lekvárt és a nutellát.

Petr
Hozzászólások: 477
Csatlakozott: 2017. január 14., szombat 23:45
Kedvenc csapatod: Barcelona

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Petr » 2020. július 19., vasárnap 20:56

nmate írta: ...hát erre még aludnom kell. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Sorry, de nagyon rég láttam ilyen unalmas filmet ebben a témában, perpill nem tudnék semmit írni róla. Rosszat se, mert annyira semmilyen film.

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Egyebkent en is ugyanigy voltam vele, amikor lattam. Nagyon szerettem volna szeretni es bar unalmasnak egyaltalan nem ereztem, azt gondoltam, lehetne sokkal gyorsabb es/vagy rovidebb.

Aztan ahogy aludtam ra egyet-kettot megvaltozott a velemenyem es meglattam benne azt, ami nagyon tetszik benne. Illetve lattam korabban is, de nem ertekeltem ugy, mint kesobb: a sikerhez es bukashoz vezeto ut, szemelyek es kozossegek tragediaja, a hatalom altali befolyasolhatosag, egy korcsosulo tarsadalom gyermekei es ertekrendjeik. Mindez megspekelve valodi kulturaval es zsenialis kepekkel.

Nem mondom, hogy en halalra izgultam magam a film alatt, de szerintem ez nem is volt cel, hanem egy torzs eletenek (amennyi ido alatt lejatszodik, kb szo szerinti) bemutatasa a verrel szerzett hatalom arnyekaban. Nekem ez egy jo elmegy volt, de nekem kivetelesen nagy turelmem az ilyenekhez. gunnertol peldaul biztos kapom majd a savat. :D


Vissza: “Minden más”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég