Madridom Filmklub

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Avatar
danianevem
Hozzászólások: 739
Csatlakozott: 2014. július 23., szerda 21:46
Kedvenc játékosaid: Puyol, Messi, Koeman, Xavi, Ronaldinho, Cruyff
Kedvenc csapatod: Barcelona

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: danianevem » 2015. május 4., hétfő 19:14

francois írta:van ma ajánlás? vagy haluzok és nem is hétfőn szokott lenni? :lol:
Még az én ajánlásomat sem nézted meg. :D Amúgy igen, majd Faust hozza elvileg.

Avatar
francois
Hozzászólások: 299
Csatlakozott: 2013. április 15., hétfő 11:40
Kedvenc csapatod: FC Barcelona, Olympique de Marseille, FC Parma

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: francois » 2015. május 4., hétfő 19:12

van ma ajánlás? vagy haluzok és nem is hétfőn szokott lenni? :lol:
Kép
Kép
Kép

Avatar
gunner
Hozzászólások: 2716
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 21:34
Tartózkodási hely: Medellin/Scrampton

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: gunner » 2015. május 4., hétfő 13:32

Bibliotheque Pascal

-A film a román újhullámra jellemző realisztikusságal indít, főleg mikor a jogi hátterét olvassák fel a főszereplő keresetének. Nem tudom mennyire követitek az ország filmiparát, de érdemes belenézni párba, nagyon jó darabok készülnek. Itt is volt már ajánlva romániai film (A dombokon túl), valamit az origo is írt pár éve egy nagyon jó cikket róluk: ITT. Ha valakit érdekel privátban szívesen küldök még pár címet, azok közül melyek tetszettek nekem.

-Nem tudom tudatosan-e, szerintem igen, Hajdu merített ezeknek a filmeknek a stílusából, de ez ugye csak az elején és a végén érződik elsősorban, keretet adva ezzel a filmnek. A köztes rész Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!a fantázia, álom stb. az a rendezői szabadságára/költségvetésre volt bízva. Egy kritikát olvasva, azért válaszotta a rendező a Regátot (ahogy a filmben is említik :D ), hogy egy ilyen történet tényleg a Balkánon kell, hogy játszódjon.

-Szürrealizmus elsőrendő mozgatója a filmnek. Ugye mindenki ismeri a bürokrácia útvesztőjét, de ez Romániában sokszorosa még a közép-kelet európai átlagnak is. Egy megértő hivatalnokkal találkozunk, aki gyakorlatilag dönt igennel vagy nemmel a további kérdésekben, már is egy szokatlan alak. A mese, álom, fikció nem szüli azt, hogy a vizualitás átvegye a film lényegét, így tökéletesen elég ez.

-Kiemelném a jelmezes és az operatőr munkáját, nélkülük szerintem eltörpült volna az alkotás.

Beugrott egyik középiskolai tanár mondása:
-Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Ne a szépet mond, hanem az igazat.

9/10

Avatar
gunner
Hozzászólások: 2716
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 21:34
Tartózkodási hely: Medellin/Scrampton

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: gunner » 2015. május 4., hétfő 12:45

Calvary

(Entschuldigung, bitte)

Reagálok a többiek véleményére, esetenként kiegészítem az én észrevételeimmel. Engedelmetekkel:
danianevem írta: Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Igazából csak egy negatívumot tudnék felhozni: Fiona karaktere. Akár az In Bruges-ben, akár a The Guardban, de még a Seven Psychopatsban (bár itt nem egyértelműen) sikerült írni egy olyan társat a főszereplő mellé, aki kellően elmélyítette a főhős személyiségét, ezáltal beteljesítve a katarzist.
Itt viszont pont ez hiányzott. Minden téren sikeresen építkeznek, egyre komolyabb csapások érik Jamest, igazából nem akar elköszönni, miért is akarna (remek húzás). Viszont a lányával olyan szinten toporognak egy helyben, hogy az hihetetlen.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!

Teljesen egyetértek ezzel, én is kiakartam hangsúlyozni.

danianevem írta:Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!A fényképezés fantasztikus
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!

Bár nem látványfilm, de tényleg nagyon jó volt, pedig nem is hd-ben néztem. Az ír part nagyon remekül volt szemléltetve, bár csak háttérelem volt. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Plusz a végén, gondoltam, hogy humánusabb lesz a gyilkosság, de eléggé naturalistára sikerült...

nmate írta: Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!A mű sikerének kulcsa, hogy nem fél mélyre hatolni a témában, McDonagh tökös gyerek.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!

A dogmatika tényleg legérdekesebb és legkényesebb témáit feszegeti, kellően tapintatosan de azért pikánsan is, nem vitte túlzásba mégsem, és ez jó így szerintem.

Anyaka írta: Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Ami kifejezetten tetszett az a karakterek tudatos kialakítása a Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!hét főbűn szerint. Kevélység, fösvénység, bujaság, irigység, torkosság, harag, jóra való restség. Mindegyik megjelenik valakinél, és elég gyakori emberi tulajdonságok is, így sokan magukra ismerhetnek a nézők közül is.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!

:coffee: Na, ez nem is tűnt fel nekem, a film nem rágja az ember szájába, de lehetett volna követni, jó meglátás :)


RealRaúl77 írta: Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!A konkrét történésekre nem térnék ki, bár bőven lehetne beszélni azokról is, de úgy gondolom, nem ott kell keresni a lényeget, hogy mi történt a filmben, hanem számomra inkább az érdekes, és biztos vagyok benne, hogy a film egyik célja is az volt, hogy ezt átadja, mi történt Hámesz atyában. Alapból egy érdekes személyiség volt, mely a film folyása alatt folyamatosan bontakozott ki, és folyamatosan fejlődött. Nem mindennapi atya volt, az biztos, nem mindennapi körülményekkel (előélet, lánya, alkohol).
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!

Végig ezen töprengtem a filmen: hogy a katolikus egyház ezt megengedi? Arról hallottam, hogy sok megözvegyült ember beáll valamelyik rendbe, de úgy tudom, hogy a 7 szentség közül hatot vehet fel egy ember, a papság és a házasság közül az egyiket. Utánaolvasok, ez nem teljesen világos számomra. Kicsit eltértem most a témától, de emiatt is volt abszolút furcsa a karakter.

RealRaúl77 írta:Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Amit Máté írt, az Istenkérdés, nem is fordult meg az fejemben, csak most, hogy olvastam az írását, mindenesetre jó meglátás, mondasz valamit.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!

Erre sem figyeltem oda... Végülis Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!a kálvária, a szenvedéstörténet, és az emberek általi üldöztetés, csapások stb. megvolt, de a feltámadás és ezáltal a megváltás, ami a katolikus hittételek lényege, az nem következett be. Inkább vértanúként funkcionál a karakter szvsz, nem mint megváltó.

És akkor pár saját gondolat:

-archetípusokat mutat be a film, tele sztereotípiákkal, gyakorlatilag az emberek pozitív oldala nincs reflektálva a nézők felé.
-a rendező miatt gondoltam, lesz pár nyomasztó vicc, hát volt is benne, meg a karakterek is hordoztak némi jellemkomikumot, de ezzel a keserű atmoszférát nem tudták feloldani, legalábbis nálam.


Jó film, ajánlásként elmegy kategóriás :mrgreen:

8/10

Avatar
francois
Hozzászólások: 299
Csatlakozott: 2013. április 15., hétfő 11:40
Kedvenc csapatod: FC Barcelona, Olympique de Marseille, FC Parma

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: francois » 2015. május 4., hétfő 11:39

calvary

hát ez sajnos santihoz hasonlóan nekem sem jött be. pedig imádom az ilyen pár szereplős kisvárosi full drámákat, de míg a legtöbbjüket az életszerűség viszi el, itt semmi ilyen nem volt, a bedobott szereplők 90%-a teljesen szürreális volt. mint mikor csinálnak egy olyan, vmi C kategoriás akciomoviet, hogy "dobjunk le 10 embert egy laktalan szigetre és meneküljenek meg, de egy értelmes se legyen köztük, csak hülyék" ... volt egy baromira erős indítás Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!azt még elnézem, ha egy ember van olyan hülye hogy halálosan megfenyegetik, aztán tesz rá és másnap felkel mint ha semmi sem történne.., de utána teljes unalomba fulladt az egész. oké, hogy bemutatták a pap kálváriáját, Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!ahogy a sok beteg ember teljesen leépíti és ő maga is meghülyül, de annyira életszerűtlen, erőltetett és főként unalmas volt, hogy elég nehezen tudtam végignézni. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!és igazából az sem érdekelt, hogy melyik hülye lehetett a gyóntatószékben, pedig gondolom ha erősen figyeltem volna a hangra, a későbbiekben biztos felismertem volna. bár az igazat megvallva, sztem itt teljesen huszadrangú kérdés volt, hogy melyik hülye lesz az

egyedül brendan gleeson játéka tartotta bennem a lelket, uhogy megy egy

6/10
Kép
Kép
Kép

Avatar
danianevem
Hozzászólások: 739
Csatlakozott: 2014. július 23., szerda 21:46
Kedvenc játékosaid: Puyol, Messi, Koeman, Xavi, Ronaldinho, Cruyff
Kedvenc csapatod: Barcelona

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: danianevem » 2015. május 4., hétfő 10:54

Örülök, hogy tetszett. A filmet (főleg a spoileres rész utolsó bekezdése alapján) úgy értelmezted mint én, úgyhogy arról felesleges lenne írnom, inkább a magyar filmekre vonatkozó gondolatodra reagálnék.

Az ajánlásomnál előítéletességnek neveztem a magyar nézők általános mentalitását, viszonyulását a hazai alkotásokhoz. Elvárják a hollywoodi filmek színvonalát, de ha magasabb büdzsét biztosítanak egy filmhez, akkor egyből kritizálnak, hogy miért nem lehet másra költeni azt a pár száz milliót (ami nemzetközi szinten talán nem is kimagasló összeg). Ha közönségfilmet próbálnak készíteni, akkor vagy az alkotók esnek át a ló túloldalára (komolytalan és túlzó koppintások), vagy megint csak a nézők cincálják szét az alkotást, miszerint a magyar filmeseknek nincs eredeti ötlete. Ha meg valaki megpróbál eltávolodni a mainstream vonulattól, akkor az a baj, hogy a rendező egy művészieskedő hipszter, aki az elefántcsonttornyából akarja megmondani a frankót. Ezáltal maguk a filmek nem, vagy csak ritkán részesülnek megfelelő fogadtatásban. Na meg a kritikusok... Akik olyan elképesztően következetlenek, hogy nem csoda, ha már senki sem bízik meg a dicsérő szavaikban. Főleg, ha az egy magyar filmmel kapcsolatos... Megjegyzem: én is csak külső szemlélő vagyok, de leginkább ennek tudom be a helyzetet. Valamint szerintem nincs temérdek el nem ismert magyar gyöngyszem, csak pár, ami valahogy elveszett a sok "selejt" között.

Avatar
gunner
Hozzászólások: 2716
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 21:34
Tartózkodási hely: Medellin/Scrampton

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: gunner » 2015. május 4., hétfő 9:39

nmate írta:Messideco?
Pár óra és jövök, elnézést a késért :)

Avatar
RealRaúl77
Hozzászólások: 2236
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 21:02
Kedvenc játékosaid: Raúl; Modric; Marcelo
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Tartózkodási hely: bp.; Kaposvár

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: RealRaúl77 » 2015. május 3., vasárnap 23:58

Bibliotheque Pascal

Az első gondolatom a filmmel kapcsolatban, hogy nagyon örülök az ajánlásnak. Ha a magyar filmiparra gondolok, elsősorban a gagyibbnál gagyibb szarok jutnak eszembe, melyet az adók mostanság a torkunkon próbálnak lenyomni. Persze láttam igazi magyar klasszikusokat is, illetve olyan alkotásokat, melyek elég jó szórakoztatást nyújtanak, de mindnek a nézése közben az jut elsősorban eszembe, hogy hiányzik belőle egy igen fontos dolog, a minőség. Lehet egyedül leszek ezzel a véleményemmel, de ez inkább egy olyan beidegződés, melyet tényleg mintha a torkomon akartak volna lenyomni. Természetesen tisztelet a kevés kivételnek. Jobban nem igazán tudnám kifejteni, de egyszerűen ég és föld a kontraszt, amit érzek.
Itt, és ha már emlegetve volt pl a Taxidermián is éreztem ezt a minőséget. Nem a sztoriról beszélek, hanem inkább egyelőre csak a látvány, hangzás, színészi teljesítmény, hasonló kategóriákra gondolok. Persze előfordulhat, hogy csak én nem vagyok elég jártas, de többször felmerült bennem, hogy egy ilyen film, miért nem jut el az egyszerű köznép tudatáig. Bárhonnan nézem, csak a minősíthetetlen alkotásokkal találkozom, és az igazán minőségi filmek, mintha rejtegetve lennének. Ha nincs ez az ajánlás, ha nem ajánlja nekem valaki a Taxidermiát, vagy az egyéb szintén minőségi kategóriába tartozó filmet, amit láttam, szinte biztos, hogy úgy élem le az életem, hogy nem is hallok róla. Ellenben a gagyibbnál gagyibb alkotások a csapból is tudnak folyni.
De még egyszer: lehet, hogy ez csak az én szegénységi bizonyítványom, és saját magam okolhatom, hogy nem szerzek tudomást ezekről.

Maga a film.
Elsősorban beteg volt, de az nagyon, aztán valami fantasztikus elképzelés, ami a szitut illeti, és végül éreztem rajta erőteljesen, hogy magyar. Nem az a gagyi magyar, de valahogy ezeknek a filmeknek meg van egy olyan sajátos hangulata, mely hamisíthatatlanul magyar.
Magát a sztorit csak futólag, néhány részletet vizsgálnék meg, nem mennék bele, az egész filmen érintő elemezgetésbe, mert bár szinte minden kis történés komoly gondolatokat tudott bennem ébreszteni, jelenleg úgy érzem legtöbbjük irreleváns. Nekem is fárasztó, és talán olvasni is az, legjobban egy élőszavas beszélgetés alatt lehetne vesézgetni ezeket.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!AZ egész, akármennyire is lehetetlen, elképesztő, irreális volt, mégis elhittem. Azokat a valóban nagyon irreális részeket betudtam egyfajta alkotói túlzásnak (buziverésért egy komplett kommandó, álomkivetülés, maga az egész Pascal birodalom stb), inkább egyfajta színezetnek vettem, melyről lehet tudni, hogy nem valós, de mégis jól mutat, érdekes. Leginkább ez az eladom a lányom prostinak téma fogott meg, és foglalkoztatott, talán ez volt a film egyik legütősebb része, számomra mindenképp, és az ezután következő részek. Az a prostikereskedelem, amit bemutattak. Ereje a realitásban rejlett, hogy ez valóban olyan dolog, mely megtörténhet. Az utána lévő rész, mikor ott fogva tartották, az alapjait nézve brutálisabb, és durvább volt, de azon érezhető volt, hogy talán a valóságnak bár nem mond ellent, de az egész környezet, a folyosó, a szobák, a jelmezek miatt mégis egyfajta túlzás volt, mely kissé irrealitás érzetét keltette, így kevésbé vágott gyomorszájon, mint az előtte lezajló rész.
Mindenesetre a fent említetten hosszú percekig pörögtem, hogy hogy átbaszta, aztán eladta, majd a halála nem elégtétel volt, hanem csak értelmetlenséget adott neki, mely miatt még jobban kiakadtam rajta. Bravúros volt szerintem.
Aztán meg a végén jött az "álomallegória", mely szintén totál bullshit, de ezek ellenére úgy gondoltam, hogy egy fasza kis sztori.
Ennél fogva, kicsit negatívan hatott rám a legvége, mikor kiderült, hogy mi is ez valójában. Lassan összeállt a kép. Az hogy a végén sírva adta elő a másik sztorit, mely csak egy kierőszakolt "hazugságnak" tűnt, meg a legvégén, mikor a kislánynak mesélt Mona, arról aztán eszembe jutott, hogy a történet folyamán is többször tanúi lehettünk, hogy milyen jól tudja a sztorikat alakítgatni, milyen jó mesélő is ez a hölgy. Akkor esett le, hogy a kikényszerített hazugság a valóság, a sírás miatt, az egész sztori, amit láthattunk, pedig csak egy kitalált történet, a jó mesélőke miatt. Ez kicsit nem annyira volt jó hatással az összképre nálam, hogy az addigiak melyeket átéltem a filmmel, melyek megfogtak, foglalkoztattak, csupán a főszereplő totális kitalációja.


Összességében véve még így is remek sztorinak tartom, egy nagyon jó szórakozás, melynek van jó pár olyan momentuma, mely foglalkoztathatja a nézőt, mely gondolkodásra, véleménynyilvánításra készteti, még ha most nem is tettem ezt meg maradéktalanul. Minőségi alkotásnak tartom, mely hamisíthatatlanul magyar (legalábbis érezni a hangulatán). Ugyanakkor a rengeteg elvontság már néha azért fájt, főleg az elején, mikor még a téma sem volt olyan nagyon érdekes.

9/10

eddig bitang jó a kör, mindenkinek respect, bár ehhez hozzátartozik, hogy én az én ajánlásom is élveztem, ez másra nem feltétlen igaz :mrgreen:
"Modric más dimenzió..a labda jobb helyen van nála mint magzat az anyja hasában." R.M.C.F.

https://www.youtube.com/watch?v=bIIO0WT1nX4

R.I.P. Godfather

deGea-Carvajal,Ramos,Varane,Marcelo-Verratti,Kroos,Modric-Isco-CR,Benz

Avatar
nmate
Hozzászólások: 11613
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 22:24
Kedvenc játékosaid: Figo, Ronaldo, Bergkamp, Modric, Arbeloa
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: nmate » 2015. május 3., vasárnap 23:08

Messideco?
AntiCRclub vezető

Avatar
francois
Hozzászólások: 299
Csatlakozott: 2013. április 15., hétfő 11:40
Kedvenc csapatod: FC Barcelona, Olympique de Marseille, FC Parma

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: francois » 2015. május 3., vasárnap 20:46

én ma este nézem meg roli filmjét, de mivel éjszaka már nem gépezem, holnap hozom a normális értékelést.
Kép
Kép
Kép

Avatar
Remy
Hozzászólások: 18867
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 20:54
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Tartózkodási hely: Gotham
Kapcsolat:

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Remy » 2015. május 3., vasárnap 13:10

Még jó, hogy Máté beírta, mert teljesen kiment a fejemből. Szerdán vizsgázok, és közöm nincs az élethez. Viszont szerdán, legkésőbb csütörtökön már hozom is a Calvaryt, ha nem gond. :)
2014 - La Décima!
2016 - La Undécima!
2017 - La Duodécima!
2018 - La Decimotercera!

Merci Zizou & CR! :sziv:

Luka Modric Ballon d'Or 2018!

Avatar
nmate
Hozzászólások: 11613
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 22:24
Kedvenc játékosaid: Figo, Ronaldo, Bergkamp, Modric, Arbeloa
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: nmate » 2015. május 3., vasárnap 13:04

Izé. Faust jelzett időben, többiek hozzák ma a Calvaryt!
AntiCRclub vezető

Avatar
lordgabi
Hozzászólások: 4574
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 0:56
Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Tartózkodási hely: Kárpátalja/Budapest

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2015. május 2., szombat 4:03

danianevem írta:Helyette inkább a Fehér tenyérnek adj egy esélyt, az a legkevésbé "hajdus". Bár lehet azt is láttad már és nem tetszett.
Egy jó 45 percet elkaptam régebben belőle (nagy elalvás lett a vége), amikor hajnalban adta a TV2, köszi, hogy felhoztad a címét, sok dolog eszembe jutott a filmből, biztosan bepótolom majd. :agree:
Az ajánlásért pedig pacsi, biztosan kimaradt volna az életemből, nem is hallottam még róla, különleges film volt, én is megvárok egy-két értékelést, szétnézek majd napközben a kritikák között, IMDb-n kapott egy stabil hetest, ami igazából hétfél, eddig... :)
Ex-szerkesztő.
Kép
HUNGARY ESPANA REAL MADRID UKRAINA BRAZIL

2015. november 25. UEFA Bajnokok Ligája - Shakhtar Donetsk 3-4 Real Madrid C.F.
Arena Lviv, Lemberg - A nagy találkozás! :sziv: :salute:

Avatar
Faust
El director de fotografía
Hozzászólások: 3192
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 18:47
Kedvenc játékosaid: Raúl, Alonso, Ramos

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Faust » 2015. május 2., szombat 3:00

A Calvary-t egészen biztos, hogy nem fogom tudni vasárnapra hozni, kedd este talán, elnézést érte. Összeszaladtak a dolgok elég rendesen.

Mentsgemre legyen szólva hogy az eddigiekkel mind megvagyok és valószínűleg a saját ajánlásomat is láttam már. :mrgreen:

Avatar
gunner
Hozzászólások: 2716
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 21:34
Tartózkodási hely: Medellin/Scrampton

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: gunner » 2015. április 29., szerda 14:02

A Bibliotheque Pascal tényleg nagyon jó, megkockáztatom a tízest, de alszok még rá. Kicsit utána kell olvasnom a dolgoknak :)

A Calvaryt is megnézem még ma.

Avatar
Victor
Hozzászólások: 2870
Csatlakozott: 2013. április 21., vasárnap 16:24
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Norwich City

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Victor » 2015. április 29., szerda 9:12

Calvary
Nekem kifejezetten tetszett, persze azért nem annyira, mint RealRaúlnak :mrgreen: Vele nagyjából teljesen egyetértek, már tervbe volt nálam amúgy is a film, úgyhogy köszönöm az ajánlást, nem csalódtam benne. James atya karaktere nekem is nagyon átjött, de bevallom, nem nagyon tudtam volna más filmet mondani a Harry Pottert leszámítva így hirtelen, amiből Brendan Gleeson neve rémlett (rémszem :mrgreen: ) volna.A vége tetszett, mert elgondolkodtatott rendesen, a közepe pedig kicsit leült, viszont nagyon jól kezdett, és szinte végig lefoglalt. A zenék is kellően megteremtették a drámát, nálam pedig ez fontos elem. Hú, hát nem is tudom mit adjak, talán ha egy kicsit lelkizősebb pillanatomban kap el (mint anno a David Gale élete például) akkor jobban betalál nálam is, de mindenképpen faszentos volt.

ebben a körben eddig szinte csak nagyon jó ajánlás volt, megérte most is értékelőnek jelentkeznem, így tovább skacok :agree:

8/10

a magyar vonatkozású filmen is túl vagyok már, de azt csak jövőhéten hozom, mert arról hosszabban szeretnék értekezni a mivoltja végett :)
Kép
Kép
Kép

Avatar
RealRaúl77
Hozzászólások: 2236
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 21:02
Kedvenc játékosaid: Raúl; Modric; Marcelo
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Tartózkodási hely: bp.; Kaposvár

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: RealRaúl77 » 2015. április 28., kedd 23:56

Santi írta:Mostanában am pont nem, mert eddig eléggé betaláltak az ajánlók a filmeikkel, szinte kivétel nélkül tetszettek és élveztem őket az utóbbi időben, de most sikerült hozni egy olyat, ami nem a zsánerem sajnos. Nem szar fim, szal nem dobom rá a ketteseket, hármasokat, de nálam 5-nél nem több sajna. Nekem ez kb mint a Shame-Rundskop kettős, de a többieknél ezek rendszerint sikert aratnak, szóval hajrá. :)
Nem az, hogy tetszik-e vagy nem, csak előzőleg bedobtál egy sima pontszámot, minden egyéb nélkül, amit persze később bővítettél, most meg írtál kerek 5 szót a filmről :lol:
No offense, csak vicces volt :mrgreen:
"Modric más dimenzió..a labda jobb helyen van nála mint magzat az anyja hasában." R.M.C.F.

https://www.youtube.com/watch?v=bIIO0WT1nX4

R.I.P. Godfather

deGea-Carvajal,Ramos,Varane,Marcelo-Verratti,Kroos,Modric-Isco-CR,Benz

Avatar
Santi
Hozzászólások: 2062
Csatlakozott: 2013. április 15., hétfő 10:58
Kedvenc játékosaid: Santillana, RobyCarlos, Casillas, Zidane, Callejón
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Ferencváros

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Santi » 2015. április 28., kedd 23:41

Mostanában am pont nem, mert eddig eléggé betaláltak az ajánlók a filmeikkel, szinte kivétel nélkül tetszettek és élveztem őket az utóbbi időben, de most sikerült hozni egy olyat, ami nem a zsánerem sajnos. Nem szar fim, szal nem dobom rá a ketteseket, hármasokat, de nálam 5-nél nem több sajna. Nekem ez kb mint a Shame-Rundskop kettős, de a többieknél ezek rendszerint sikert aratnak, szóval hajrá. :)

Avatar
RealRaúl77
Hozzászólások: 2236
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 21:02
Kedvenc játékosaid: Raúl; Modric; Marcelo
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Tartózkodási hely: bp.; Kaposvár

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: RealRaúl77 » 2015. április 28., kedd 23:29

Santi írta:Kálvária (Calvary) - 2014

Nem érdekelnek az ilyen filmek. Tessék egy egysoros és még nincs is vasárnap este. :mrgreen:

5/10
Egyre lazább vagy :mrgreen:
"Modric más dimenzió..a labda jobb helyen van nála mint magzat az anyja hasában." R.M.C.F.

https://www.youtube.com/watch?v=bIIO0WT1nX4

R.I.P. Godfather

deGea-Carvajal,Ramos,Varane,Marcelo-Verratti,Kroos,Modric-Isco-CR,Benz

Avatar
Santi
Hozzászólások: 2062
Csatlakozott: 2013. április 15., hétfő 10:58
Kedvenc játékosaid: Santillana, RobyCarlos, Casillas, Zidane, Callejón
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Ferencváros

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Santi » 2015. április 28., kedd 23:26

Kálvária (Calvary) - 2014

Nem érdekelnek az ilyen filmek. Tessék egy egysoros és még nincs is vasárnap este. :mrgreen:

5/10


Vissza: “Minden más”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 3 vendég