Madridom Filmklub

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Avatar
Demes
Hozzászólások: 1011
Csatlakozott: 2013. április 17., szerda 9:53

Re: Madridista Filmklub

HozzászólásSzerző: Demes » 2013. május 2., csütörtök 18:02

Nos eljott az ido az En ajanlasomhoz. Csak mint a legtobb embernek, nekem is sok ido volt eldonteni hogy melyik filmet ajanljam. En nem ismerek annyi regi klasszikust de nem akartam tul ismert filmet hozni.

Ezert esett a valasztasom a Garden State-re, bizok benne hogy meg nem lattatok es erdekes lesz a film szamotokra.

sajnos mobilrol nem tudom URL be rakni a linket, de talan az imdb-s link nem huzza szet a forumot (remelem)
http://www.imdb.com/title/tt0333766/?ref_=sr_1

Varom az ertekeleselet, remelem tetszeni fog.
:-)

(az esetleges elirasokert elnezest kerek, mobilrol irtam)

Avatar
Demes
Hozzászólások: 1011
Csatlakozott: 2013. április 17., szerda 9:53

Re: Madridista Filmklub

HozzászólásSzerző: Demes » 2013. május 2., csütörtök 1:12

In the Heat of the Night

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Én akkor benéztem az elején a gyilkost, nem gondoltam volna hogy ennyire egyértelmű lesz, azt hittem hogy csak fejben kicsit buta a srác, nem gondoltam volna hogy ő lesz a gyilkos. Én még a feleségre is gondoltam. Aztán amikor másodjára kérette vissza Tibbset akkor gondoltam hogy, lehet mégse.
Illetve amikor Tibbs 4v1ben harcolt abban a garázsban vagy miben én arra számítottam hogy lezúzza mind a 4et mert kemény srác. :D

Egy pontot fontos kiemelni az pedig a klasszikus rendőrfőnök ábrázolása és hogy ezt milyen jól játszotta el Rod Steiger, nagyon jó volt, pont így képzelnél el egy akkori rendőrfőnököt.

Az volt a gond a filmmel, hogy az ügy maga olyan semmilyen volt, azzal egy kis pluszt talán lehetett volna adni a filmhez, de azért így is megér egy 7/10-et.

Ma délután pedig jövök az Én ajánlásommal, így vagy úgy, valahogy kint lesz. Addig is ne feledjük:
They call me Mister Tibbs! :lol:

Avatar
RealRaúl77
Hozzászólások: 2236
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 21:02
Kedvenc játékosaid: Raúl; Modric; Marcelo
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Tartózkodási hely: bp.; Kaposvár

Re: Madridista Filmklub

HozzászólásSzerző: RealRaúl77 » 2013. május 2., csütörtök 1:04

Red 2008

:mrgreen:

Szóval megnéztem ma este azt is, amit jeremah, bocsánat, yvette ajánlott.
Azt hiszem az a '10-es jobban tetszett. De ez sem volt rossz, sőt kellemes kis mozi volt, csak úgy igazán semmi kiemelkedő. Úgy volt, jó volt, szerettem nézni, de semmi extra, csak eltelt a játékidő és vége. Persze van, ami kiemelkedően tetszett/megfogott ki is fejtem később.
Kicsit olyan Eden lake-esen kezdődött, szerencsére nem úgy folytatódott, fura lett volna az öreggel. Nem szeretnék csücsülni a kitiltottak listáján, ezért visszafogom magam. Gyűlölöm a kis p :cens: cs :cens: ket, az undorító beképzelt g :cens: c :cens: ket, rájuk nézek, és :cens: :cens: :cens: :cens: :cens: :cens: gyűlölöm őket, az összeset. Beképzelt nagyképű f :cens: szarcokat. Bocsánat, de ezt az érzést keltette bennem a film. Ez tetszett benne nagyon, hogy ilyen hatást tud rám gyakorolni, az már jó film. Felcseszett agyilag. Ez volt az egyik kiemelkedő hatás.
Sajnos aztán nem folytatódott ilyen kiemelkedően. Tetszett mondjuk az érzelmi szála az egésznek, a kutya, és az ember kapcsolata, teljesen megértem ennek a vonulatnak a mondanivalóját, és osztom is azt. Az öreg szívszorító története is meghatott/elborzasztott valamilyen szinten. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Tetszett még az is, amikor elment először apuhoz, és kérte a méltó megtorlást. Szóval, amikor még nem hiperkedett, csak szépen bűnbánatot kért, és hogy az édesapa kellő nevelésben részesítse a kölyköket.
Aztán ami számomra kicsit érdektelen volt, Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!az ez a bíróságos, nyomozós vonulat, az erőlködés, a folyamatos járkálás az emberekhez beszélni velük. Kicsit unalmas volt. Nem is tudtam emiatt belemerülni úgy igazán, úgy átérezni az egészet, elgondolkodni, elfilozofálgatni az egészről. Az ok-okozatiságról, a lélektani folyamatokról, az általam érzett, és a film által kellett érzelmekről.
Aztán a vége megint jó volt szerintem. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Egész jól játszotta az öreg, ahogy megőrül. Aztán az elfajult dolgok még több utálatot keltettek, tetézték az elején leírtakat. Csak már utáltam az apát is, meg a bíróságot, a sajtót is, aki nem akart tenni semmit. Örültem a happy endnek, hogy győzedelmeskedett az igazság, még ha egy kissé brutális módon is. De a bűntudat legalább ott volt az öregben a végén. Aztán az új kutyás rész aranyos volt.

Egy erős közepest megajánlok neki:
7/10
"Modric más dimenzió..a labda jobb helyen van nála mint magzat az anyja hasában." R.M.C.F.

https://www.youtube.com/watch?v=bIIO0WT1nX4

R.I.P. Godfather

deGea-Carvajal,Ramos,Varane,Marcelo-Verratti,Kroos,Modric-Isco-CR,Benz

Avatar
yvettebourne
Hozzászólások: 71
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 0:03
Kedvenc játékosaid: Guti
Tartózkodási hely: Pécs

Re: Madridista Filmklub

HozzászólásSzerző: yvettebourne » 2013. május 1., szerda 14:47

Bosszú (Red)


Hát, amikor először láttam, jobban tetszett. :D Nagyjából egyet tudok érteni az értékelésekkel, bár rólam tudni kell, hogy a kutyás filmek a gyengéim ( :D ), itt alapvetően nem ezen volt a hangsúly. Odáig nem volt baj a filmmel, Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!amíg ki nem ásta szegény kutyát, onnantól már túlságosan is elrugaszkodott a valóságtól a sztori. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Ettől függetlenül az ilyen embereket irtanám. :vivo:
Nem nagyon tudok mást írni, a többiek már mindent elmondtak előttem.
Összességében szerintem korrekt kis film, de nem egy többször nézős darab.
6/10
"A person doesn't just wake up and stop loving somebody! Love is forever."

Avatar
gunner
Hozzászólások: 2680
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 21:34
Kedvenc játékosaid: Deco, Messi, Zidane, Puyol,Ramsey
Tartózkodási hely: Csíkországban

Re: Madridista Filmklub

HozzászólásSzerző: gunner » 2013. április 30., kedd 23:06

Forró éjszakában

Kínoztam, de nem tetszett egyáltalán... Az első negyvenöt perc eltelt, de tovább már halálosan unalmas volt. Effektíven nem tudok semmit írni róla, érdekes volt Harry Morgant látni más filmben is (nem csak a Dexterben), a feka nyomozó is jó volt (a néger Emerson - h Lipcseit idézzem :mrgreen: )

Az ajánlás az jó volt, nem személyes a pontszám,

3.5/10

Avatar
Kerlon
Hozzászólások: 21906
Csatlakozott: 2013. április 15., hétfő 12:27
Kedvenc csapatod: Levante

Re: Madridista Filmklub

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2013. április 30., kedd 20:26

Forró éjszakában (In the Heat of the Night)
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!A film eleje a számomra egészen unalmas volt. Nagyon idegesítő volt mikor két felnőtt ember ilyen makacsul viselkedik és ilyen modorral. Aztán ahogy szépen egymásra talál Virgil és a Gillespie úgy indul be a film is. Szerintem jól, fokról fokra van felépítve a film és szépen ível fel felé. Ahogy a nyomozó és a rendőrfőnök kapcsolata is. A végén a csattanó is nagyon tetszik. Azt se mondanám rá, hogy kiszámítható volt, de látszott, hogy a pultos gyerekkel nincs valami rendben. Először csak szimplán fogyatékosnak gondoltam illetve bu :cens: zinak. Sam gyanús viselkedése meg egy kis pitiáner beetetés volt, viszont jól belekevert és mindenáron azt vártam, hogy Endicottra, hogy fog kijönni a végső lépés, de ártatlan volt. Gillespie jellemváltozása tetszett a legjobban. A kemény főnökből jó barát lett. Az első 30-40 percet szerintem kicsit túl kell élni, de összességében nem bántam meg, hogy megnéztem.
6.5/10
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

Avatar
Kerlon
Hozzászólások: 21906
Csatlakozott: 2013. április 15., hétfő 12:27
Kedvenc csapatod: Levante

Re: Madridista Filmklub

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2013. április 29., hétfő 22:33

Bosszú (Red)

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Én a film elején nem számítottam ilyen drasztikus mészárlós befejezésre. A sztori eleje amúgy nem lett volna rossz, de a vége felé ez az adok-kapok és a mészárlás már valami bandaháború szerű volt. Utálom az ilyen jellemtelen suttyókat, akik apuci pénzén vergődnek és nem tanították meg őket a tiszteletre. A film közepe nagyon leült, mikor elkezdett az öreg nyomozni utána, viszont kegyetlenül beindult. A riporter nő tényleg teljesen jellemtelen és a végén az a szájra puszi, mikor ráerőszakolja az öreg a kis kutyát... Kiverte a biztosítékot. Harold szerepében azért tehettek volna egy csavart a filmben, mivel látszott rajta, hogy nem a bátyja illetve az apja felfogásával él és még is ő volt Vörös után az az ártatlan szerencsétlen, aki meghalt. Az ő szerepével változtathattak volna, de ez már csak egy hozzávetés. Igazság szerint engem nem fogott meg a film. Nem is tudom, hogy milyen közönségnek ajánlanám. Egy közepes dráma. A főszereplőnk jelleme és mentalitása viszont nagyon is tetszett, ezért nem húzom le a filmet.

6/10.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

Avatar
Kerlon
Hozzászólások: 21906
Csatlakozott: 2013. április 15., hétfő 12:27
Kedvenc csapatod: Levante

Re: Madridista Filmklub

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2013. április 29., hétfő 21:35

bármit elküldök emailben. :lol:
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

Avatar
Anyaka
Hozzászólások: 1672
Csatlakozott: 2013. április 22., hétfő 0:48
Kedvenc játékosaid: Raul
Kedvenc csapatod: Hungary

Re: Madridista Filmklub

HozzászólásSzerző: Anyaka » 2013. április 29., hétfő 20:36

Kerlon írta:Megvan. :shifty:
OFF:
Ha esetleg valakinek beszerzési problémái akadnak, mert mondjuk MAGtalan, akkor írjon privátot. Hajlandó vagyok beáldozni kemény pénzeket :D, hogy tudjak küldeni "képeslapot", de csak klubtagok részére.


ON:
A mostani filmet (In the Heat of the Night) ne röstelljétek megnézni feliratosan. Jobb, mint a szinkronos változat, ráadásul HD. Tegnap megnéztem szinkronnal, és nem volt az igazi.

Avatar
Kerlon
Hozzászólások: 21906
Csatlakozott: 2013. április 15., hétfő 12:27
Kedvenc csapatod: Levante

Re: Madridista Filmklub

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2013. április 29., hétfő 19:28

Megvan. :shifty:
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

Avatar
Kerlon
Hozzászólások: 21906
Csatlakozott: 2013. április 15., hétfő 12:27
Kedvenc csapatod: Levante

Re: Madridista Filmklub

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2013. április 29., hétfő 19:13

Bosszú (Red)honnét szereztétek meg? :D Nem találok rá sehol... :kivagyhe:
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

Avatar
Santi
Hozzászólások: 2036
Csatlakozott: 2013. április 15., hétfő 10:58
Kedvenc játékosaid: Santillana, RobyCarlos, Casillas, Zidane, Callejón
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Ferencváros

Re: Madridista Filmklub

HozzászólásSzerző: Santi » 2013. április 28., vasárnap 12:40

RealRaúl77 írta:Oké, de te miből következtettél arra, hogy arról van szó, és nem a Bruce-osról? Az ajánlásból szerintem nem derül ki egyértelműen.
Innen:
jeremah írta:Szóval az én filmem a
Bosszú (Red)
:D

Avatar
RealRaúl77
Hozzászólások: 2236
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 21:02
Kedvenc játékosaid: Raúl; Modric; Marcelo
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Tartózkodási hely: bp.; Kaposvár

Re: Madridista Filmklub

HozzászólásSzerző: RealRaúl77 » 2013. április 28., vasárnap 12:35

Santi írta:Onnan derül ki, hogy a filmklub oldalára mindig felrakom poszterrel és imdb-s linkkel együtt. :kacsint:
Oké, de te miből következtettél arra, hogy arról van szó, és nem a Bruce-osról? Az ajánlásból szerintem nem derül ki egyértelműen. Amúgy jogos, megnézhettem volna az oldalt.
Eszterke írta:Te is beleszaladtál Bruce Willisbe? :'D Először én is azt néztem meg édesapámmal, sírtunk a röhögéstől
Nekem is rohadtul tetszett :mrgreen:
"Modric más dimenzió..a labda jobb helyen van nála mint magzat az anyja hasában." R.M.C.F.

https://www.youtube.com/watch?v=bIIO0WT1nX4

R.I.P. Godfather

deGea-Carvajal,Ramos,Varane,Marcelo-Verratti,Kroos,Modric-Isco-CR,Benz

Avatar
Eszterke
Hozzászólások: 88
Csatlakozott: 2013. április 20., szombat 20:25
Kedvenc játékosaid: Mesut Özil, Luis Figo, Sheva, Kaká, Torres, Navas, Reus

Re: Madridista Filmklub

HozzászólásSzerző: Eszterke » 2013. április 28., vasárnap 12:26

RealRaúl77 írta:Húú! Még jó, hogy elolvastam az értékeléseket. Azt hiszem egy teljesen más filmet néztem meg, mint azt kellett volna. Jó, hogy nem kezdtem el arról írni. Egyébként honnan derül az ki egyértelműen, hogy melyik Red-et kell megnézni?
Mindenesetre nem bánom, jó film volt a másik is szerintem, de akkor ma este megnézem az ajánlást is. :mrgreen:
Te is beleszaladtál Bruce Willisbe? :'D Először én is azt néztem meg édesapámmal, sírtunk a röhögéstől :mrgreen:
Real Madrid means triumph in victory and triumph in loss. Real Madrid was yesterday, it is today and it will be tomorrow. Real Madrid are words that I still do not know how to express.

Avatar
Santi
Hozzászólások: 2036
Csatlakozott: 2013. április 15., hétfő 10:58
Kedvenc játékosaid: Santillana, RobyCarlos, Casillas, Zidane, Callejón
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Ferencváros

Re: Madridista Filmklub

HozzászólásSzerző: Santi » 2013. április 28., vasárnap 10:19

Onnan derül ki, hogy a filmklub oldalára mindig felrakom poszterrel és imdb-s linkkel együtt. :kacsint:

Avatar
RealRaúl77
Hozzászólások: 2236
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 21:02
Kedvenc játékosaid: Raúl; Modric; Marcelo
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Tartózkodási hely: bp.; Kaposvár

Re: Madridista Filmklub

HozzászólásSzerző: RealRaúl77 » 2013. április 28., vasárnap 8:35

Húú! Még jó, hogy elolvastam az értékeléseket. Azt hiszem egy teljesen más filmet néztem meg, mint azt kellett volna. Jó, hogy nem kezdtem el arról írni. Egyébként honnan derül az ki egyértelműen, hogy melyik Red-et kell megnézni?
Mindenesetre nem bánom, jó film volt a másik is szerintem, de akkor ma este megnézem az ajánlást is. :mrgreen:
"Modric más dimenzió..a labda jobb helyen van nála mint magzat az anyja hasában." R.M.C.F.

https://www.youtube.com/watch?v=bIIO0WT1nX4

R.I.P. Godfather

deGea-Carvajal,Ramos,Varane,Marcelo-Verratti,Kroos,Modric-Isco-CR,Benz

Avatar
Kerlon
Hozzászólások: 21906
Csatlakozott: 2013. április 15., hétfő 12:27
Kedvenc csapatod: Levante

Re: Madridista Filmklub

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2013. április 27., szombat 20:26

Huhh. :D Jó, akkor még rá is érek... Mondjuk szerintem jövőhéten mindenképpen megnézem őket, mert lesz elég szabadidőm. Amúgy ajánlásnál mindegy a műfaj :
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

Avatar
Santi
Hozzászólások: 2036
Csatlakozott: 2013. április 15., hétfő 10:58
Kedvenc játékosaid: Santillana, RobyCarlos, Casillas, Zidane, Callejón
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Ferencváros

Re: Madridista Filmklub

HozzászólásSzerző: Santi » 2013. április 27., szombat 18:06

Jövőhét vasárnap (május 5.) éjfélig van határidő a Bosszúra, gkovi filmjére pedig az azt követő vasárnap a határidő.

Avatar
Kerlon
Hozzászólások: 21906
Csatlakozott: 2013. április 15., hétfő 12:27
Kedvenc csapatod: Levante

Re: Madridista Filmklub

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2013. április 27., szombat 17:30

Na én beleestem abba a dologba, hogy nem jó két felé figyelni és így az első hétről le is maradtam. Szóval, ha még nem raktatok ki ilyen indokkal, akkor a Bosszút és a Forró éjszakában-t jövőhéten bepótolnám. Sajnos kiment a fejemből a dolog... :mrgreen:
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

Avatar
Anyaka
Hozzászólások: 1672
Csatlakozott: 2013. április 22., hétfő 0:48
Kedvenc játékosaid: Raul
Kedvenc csapatod: Hungary

Re: Madridista Filmklub

HozzászólásSzerző: Anyaka » 2013. április 26., péntek 15:55

In the Heat of the Night

7|10

Krimi a jobbik fajtából. Nem a legjobból, mert nekem túl hamar lelőtte a gyilkos kilétét, azzal, hogySpoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!az elején túlságosan beteg módon ábrázolta a fiút, ahogy gyilkolja a legyeket, így hamar meglett a néző első gyanúsítottja.
Ettől eltekintve, és innentől kiválóan keverte a szálakat a forgatókönyvíró, és nagyon jól terelte a gyanút, de sajnos engem már nem igen vezetett el máshova, ha valaki elkapja az a pillanatot akkor őt sem fogja.
Egyetlen szál volt, amit nagyon gyengének éreztem az pedig Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Endicott, akit sokáig hitt Virgil a tettesnek, pedig nem az a jellem volt, annak ellenére, hogy rasszista volt.
A legjobb karakter nekem a filmben Gillespie-é volt. Szerintem hatalmasat játszott, és így utólag megnézve örömmel látom, hogy meg is kapta érte az Oscar-t, mert egyből az villant be, hogy "Na ez megérdemelné." (A másik megérzésem a forgatókönyvíró volt, és ő is bezsebelte megérdemelten, bár amikor láttam, hogy öt díjat kapott, már tudtam, hogy ez a kettő benne van.)
Komoly történethez képest némi humor is volt a filmben, ami pont kellő mennyiségű volt, és jó.
Sidney Poitier (Virgil-t) egyébként ismerhetik páran, mert gyerekként láthattuk egy-két filmjét a tv-ben. Lee Grant-et, a halott férfi feleségét, pedig felnőttkorban, pár horror filmben.. :D
Technikailag a korhoz képest modern volt a megvalósítása szerintem, így arra nem lehet panasz.
Manapság sajnos nincs ilyen jó forgatókönyvvel ellátott krimi, pedig minden más adott lenne, hogy összedobjanak egy kiváló darabot.
Az értékelésem kicsivel 7 alatt van, de mivel kerekítenem kellet így 7 lett. Valamivel több feszültséget kellett volna a filmbe csempészni szerintem. Illetve a már fent leírt jelenetet kevésbé agresszív módon ábrázolni, hogy a nézőt ne vezesse egyből célra. Persze ezt mi mai fejjel mondjuk, de akkoriban egy nagy csavarnak számított, ma már sokan ellőtték, ezért ismerjük, de a 70-es években nem ismerték, így nem véletlen, hogy ennyi díjat nyert.


Vissza: “Minden más”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: alexoxladjackoxi, Bing [Bot] valamint 3 vendég