Mozi, filmek

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Tapsolni vagy nem tapsolni, ez itt a kérdés.

Igen
14
16%
Nem
76
84%
 
Szavazatok száma: 90

Avatar
Faust
El director de fotografía
Hozzászólások: 2941
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 18:47
Kedvenc játékosaid: Raúl, Alonso, Ramos

Re: Mozi, filmek

HozzászólásSzerző: Faust » 2015. november 12., csütörtök 18:44

Igazán nincs mit. :) A Dicsőség ösvényeitől nézve nem találsz rossz filmet a filmográfiájában, a Lolitát kivéve. Az szar. :lol:
soadroli írta:Srácok, melyik a jobb, a Volt egyszer egy vadnyugat, vagy a Jó, a Rossz és a Csúf? Tudom hogy mindkettő alap, de még egyiket se láttam, de most megnézném valamelyiket :D
Volteccer.

A Jó a rosszal én furcsán vagyok, egybe nyomtam le anno a Dollár trilógiát, és a második rész után úgy voltam, hogy ha annál csak egy picivel jobb a harmadik, akkor le leszek nyűgözve. Aztán koppantam, egyáltalán nem értem, miért van mindenki oda azért a filmért. Az utolsó 20 percet kivéve persze, az utánozhatatlan.

Szóval Volteccer aztá nézd meg a Dollár trilógiát aztán a Halál kezét, és felesleges több westernt nézned, mert a krémjét láttad. :)

Avatar
sebydani
Hozzászólások: 6583
Csatlakozott: 2013. április 23., kedd 11:02
Kedvenc játékosaid: Raúl, Zidane, Modric, Hazard, James
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Eagles
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Mozi, filmek

HozzászólásSzerző: sebydani » 2015. november 12., csütörtök 18:05

Faust írta:Szóval Sájning.
Minden várakozásom felülmúltad :salute:
Nagyon érdekeseket és hasznos gondolatokat mondtál. :)
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Ez az elme-útvesztő párhuzam nagyon tetszik. Nagyon ötletes és természetesen még több gondolkodni valót ad. :D A végére adott magyarázatod is helyénvalónak tűnik, valamiféle ilyesmi fogalmazódott meg bennem is, persze közel sem ilyen konkrét formában. A holdraszállásos elméletek közül csak párat olvasgattam át, de basszus tényleg durva, és annyi párhuzam található nehéz lenne csak a véletlenre fogni, legalábbis szerintem. A nő terrorizálását olvastam én is, így azért kicsit más köntösbe kerül azért a dolog, bár ettől függetlenül talán nálam ő a "rossz" pontja a filmnek, és ezt a rosszt nagyon nagy idézőjelbe tettem, mert nem is igazán rossz pont és a szerepét is értem meg, hogy mit akart vele megmutatni, csak na. Zsiráfarca van :mrgreen:
A dokumentumfilmet lehet bepróbálom majd valamikor. Viszont nem is nagyon emlékszem arra, hogy egy film a megnézése után mikor gondolkodtatott el ennyi ideig, meg melyik film után kutakodtam ennyit, tényleg nagy élmény volt, valóban ebben rejlik szerintem is a legnagyobb zsenialitása :) Szóval tényleg köszi! Élmény volt olvasni a gondolataid a filmről, hasznos volt mindegyik :) Folytatom majd Kubrick munkásságát, ha minden igaz hétfő este nekitudok feküdni 1 akár 2 filmjének is, már nagyon várom.
Köszönöm mégegyszer! :agree:
"A Barcelona történelme, amely az elmúlt 10 évből áll, soha nem lesz egyenlő a Real Madridéval.”- Álvaro Arbeloa

Avatar
pheco
Hozzászólások: 6153
Csatlakozott: 2013. április 20., szombat 0:03
Kedvenc játékosaid: David Beckham, Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.
Tartózkodási hely: Bp.

Re: Mozi, filmek

HozzászólásSzerző: pheco » 2015. november 12., csütörtök 17:10

soadroli írta:Srácok, melyik a jobb, a Volt egyszer egy vadnyugat, vagy a Jó, a Rossz és a Csúf? Tudom hogy mindkettő alap, de még egyiket se láttam, de most megnézném valamelyiket :D
Volt egyszer egy vadnyugatot ugyan nem láttam még, de a Jó, a Rossz és a Csúfban Clint annyira gizda, hogy már csak miatta is megéri megnézni :D

Avatar
soadroli
Hozzászólások: 1947
Csatlakozott: 2013. április 18., csütörtök 22:02
Kedvenc csapatod: a másik

Re: Mozi, filmek

HozzászólásSzerző: soadroli » 2015. november 12., csütörtök 16:57

Srácok, melyik a jobb, a Volt egyszer egy vadnyugat, vagy a Jó, a Rossz és a Csúf? Tudom hogy mindkettő alap, de még egyiket se láttam, de most megnézném valamelyiket :D
Kép
Kép
Kép

Avatar
Faust
El director de fotografía
Hozzászólások: 2941
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 18:47
Kedvenc játékosaid: Raúl, Alonso, Ramos

Re: Mozi, filmek

HozzászólásSzerző: Faust » 2015. november 12., csütörtök 13:18

Szóval Sájning.

A filmmel kapcsolatban kb nem lehet konkrétumokról beszélni, annyi fajta értelmezése van ahány csillag az égen - némelyik, pl. a vérözön holokauszt interpretációja elég...faszság szerintem, de a holdraszállást övező elméletek szerintem érdekesek és nem kizárt, hogy van bennük igazság. Elég para.

Van egy egész estés dokumentumfilm is, Room 237 címmel, ami kizárólag a film különböző értelmezéseivel foglalkozik. Sajnos még nem láttam, nincs magyar felirat, és az angolja elég összetett.

Mindenesetre kérdéseidre válaszolva:


Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Nagyon régen olvastam a könyvet, alig emlékszem valamire, de az megvan, hogy Jack karaktere egészen más: míg a könyvben King felvillantja a jó oldalait is, emberibbé és sebezhetőbbé téve a főszereplőt, addig filmben gyakorlatilag a legelejétől kezdve teljesen kattant (csak palástolja). Van egy jelenet, amikor Jack felülről nézi a hotel melletti labirintus kicsinyített mását, és látjuk benne, ahogy Danny és Wendy mászkálnak benne. Ez gyakorlatilag - szerintem - Jack elméjének labirintusára, útvesztőjére utal, és egy sor elméletet vonz magával: lehet, hogy az egész csak Jack fejében játszódik, de lehet, hogy csak az egyik része. Ha igen, melyik?

Erre az útvesztő érzetre ráerősít a hotel felépítése. Vannak videók a neten amik csak ezt elemzik, gyakorlatilag úgy van felépítve az egész, ahogyan nem szabadna: egymásba nyíló ajtók, folyosók, termek sorozata, mindenféle logikát, mérnöki munkát nélkülözve.

(Ebből a perspektívából nézve a film vége is érdekes, hiszen Jack saját elméje útvesztőjének a legmélyén elveszve hal meg: a könyvben ha jól emlékszem, ez is teljesen máshogy van)

Visszatérve a kérdésedre: a film vége szerintem valamiféle "egyetemességet" jelképez: az őrület már régebben is megtörtént ugyanitt - vagy éppen még meg fog történni, lesznek még "Jackek". Ezt nálam erősíti magának a ragyogásnak a léte: Halloran úgy aposztrofálja a gyereknek a ragyogást, mint képességet a múltba, ill. a jövőbe való pillantásba. Innentől szaporodnak meg a látomásai, és ki tudja, mi történt régen, és mi fog a jövőben - ennek "tudatában" szerintem a vérözön egyszerű szimbólum, mely a régvolt/eljövendő mészárlásokat jelképezi.

Wendy karaktere kibaszott idegesítő valóban, de ha leélnél hosszú éveket egy ilyen ember mellett, és gyereked is lenne tőle, ki tudja, Te milyen lennél. :lol: Szerencsétlen nő, nagyon megszenvedett ezzel a szereppel, Kubrick gyakorlatilag folyamatosan terrorizálta lelkileg hogy ennyire "kész" legyen, és még Arany Málnát is kapott érte. :lol: Life sucks.


Szóval a fene tudja. Kubricknak két ilyen filmje van, a Ragyogás, és a 2001, mely erősen épít a szimbolikára és "kevésbé" magyarázza meg a történteket. Csak míg a 2001 narratívája kicsit egyenesebb, és több megnézésre egyre több mindent lehet belőle kibontani, addig a Ragyogás minden megtekintés után mást ad. Nehéz darab, nagyon fasza film, még ha nincs is benne a Kubrick top 3-amban. remélem tudtam valami hasznosat mondani, de mégegyszer megjegyzem: korrekt, pontos infót SOHA nem fogsz találni a filmmel kapcsolatban, max elméleteket. Aztán hogy melyik áll közel hozzád, ill. mit gondolsz ki Te magad, az már rajtad múlik. Ebben rejlik amúgy a nagyszerűsége a filmnek, hogy ekkora szellemi munkát is bele lehet fektetni amennyiben "igényled", de szimpla filmélményként is működik úgy, hogy nem akarsz belemászni hogy gecezmostmivótésezmivótésez...?

Avatar
soadroli
Hozzászólások: 1947
Csatlakozott: 2013. április 18., csütörtök 22:02
Kedvenc csapatod: a másik

Re: Mozi, filmek

HozzászólásSzerző: soadroli » 2015. november 11., szerda 21:26

új Triple 9 trailer. nagyon várós.
Kép
Kép
Kép

Avatar
lordgabi
Hozzászólások: 4504
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 0:56
Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Tartózkodási hely: Kárpátalja/Budapest

Re: Mozi, filmek

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2015. november 11., szerda 14:28

Fúú, köszi szépen, nem nézegettem mostanában a keresőt, hogy ilyen remekül működik, film után visszaolvasgatok. :agree:
Ex-szerkesztő.
Kép
HUNGARY ESPANA REAL MADRID UKRAINA BRAZIL

2015. november 25. UEFA Bajnokok Ligája - Shakhtar Donetsk 3-4 Real Madrid C.F.
Arena Lviv, Lemberg - A nagy találkozás! :sziv: :salute:

Avatar
reeed_ati
Hozzászólások: 1580
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 21:23
Kedvenc játékosaid: Zinedine Zidane, FrancIsco

Re: Mozi, filmek

HozzászólásSzerző: reeed_ati » 2015. november 11., szerda 14:14

nmate írta:Hát ha csak 25 perc lenne az a film, akkor még el is menne, amúgy egy trágya. Emilia Clarke külön vicces a 150 centijével, amilyen karaktert formál.
+1
Anno már írtam róla spoileresen, íme

Avatar
nmate
Hozzászólások: 11466
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 22:24
Kedvenc játékosaid: Figo, Ronaldo, Bergkamp, Modric, Arbeloa
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Mozi, filmek

HozzászólásSzerző: nmate » 2015. november 11., szerda 13:53

Hát ha csak 25 perc lenne az a film, akkor még el is menne, amúgy egy trágya. Emilia Clarke külön vicces a 150 centijével, amilyen karaktert formál.
AntiCRclub vezető

Avatar
lordgabi
Hozzászólások: 4504
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 0:56
Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Tartózkodási hely: Kárpátalja/Budapest

Re: Mozi, filmek

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2015. november 11., szerda 13:25

Nem tudom, hogy voltatok vele, de az első 25 perc után roppant érdekes az új Terminator, előtte visszaolvasgattam a Wikipédián az első négy rész összegzését, mert időm nincs újrázni őket, kíváncsi vagyok, mit hoznak ki belőle, egy remekül tartja a feszültséget, és meglepett. :)
Ex-szerkesztő.
Kép
HUNGARY ESPANA REAL MADRID UKRAINA BRAZIL

2015. november 25. UEFA Bajnokok Ligája - Shakhtar Donetsk 3-4 Real Madrid C.F.
Arena Lviv, Lemberg - A nagy találkozás! :sziv: :salute:

Avatar
Süti
Hozzászólások: 3828
Csatlakozott: 2015. november 8., vasárnap 20:12
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Tartózkodási hely: Budapest/Győr

Re: Mozi, filmek

HozzászólásSzerző: Süti » 2015. november 11., szerda 11:31

Köszönöm mindenkinek, akkor nézős. :cheers:
Legends Never Die.

...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic... :sziv:

Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

Avatar
Matt009
Hozzászólások: 1909
Csatlakozott: 2013. április 17., szerda 9:44
Kedvenc játékosaid: Casillas, Higuain, Varane, Modric, Özil NEM
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Mozi, filmek

HozzászólásSzerző: Matt009 » 2015. november 11., szerda 11:11

btw. Agymanók, valaki? Megér egy próbát? Vagy szokásos sablon animációs téma?
Az a mese, amit minden embernek látnia kellene, és talán pozitívabban látná a világot. Amúgy a mondanivaló mellett nagyon szórakoztató is, és nem idétlen, gyerekes humorral, hanem intelligens humorral. Én csak ajánlani tudom.

Avatar
sebydani
Hozzászólások: 6583
Csatlakozott: 2013. április 23., kedd 11:02
Kedvenc játékosaid: Raúl, Zidane, Modric, Hazard, James
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Eagles
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Mozi, filmek

HozzászólásSzerző: sebydani » 2015. november 11., szerda 8:06

Szerintem iszonyatosan jó "mese", de lényegében az animált köntösbe öltöztetett utazás az agyban. Baromi jó alapötlet és megvalósítás szerintem. Pont, az az egy gond lehet vele, hogy a célközönségének túl összetett lehet, bár én is moziba láttam anno, és ugyanúgy nevettek a kisgyerekek is a nekik szánt részeken, szóval ha a lényegi részt nem is fogják fel teljesen, azért egy aranyos képet ad nekik arról mi is zajlik a fejünkben :)
"A Barcelona történelme, amely az elmúlt 10 évből áll, soha nem lesz egyenlő a Real Madridéval.”- Álvaro Arbeloa

Avatar
RealRaúl77
Hozzászólások: 2236
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 21:02
Kedvenc játékosaid: Raúl; Modric; Marcelo
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Tartózkodási hely: bp.; Kaposvár

Re: Mozi, filmek

HozzászólásSzerző: RealRaúl77 » 2015. november 11., szerda 7:59

Agymanókat megnéztem még anno moziban. Meglepően jó, sőt! És egyáltalán nem sablon. Mindenképp ajánlom, ha más nem, egyszeri megtekintésre, rendkívül találóan és baromi jól és pontosan van szimbolizálva az emberi agy működése. Nem vagyok persze professzor, de érdekel a téma, és volt pár ezzel foglalkozó órám. És nem csak az egyértelmű dolgok, hanem az ilyen apróságok is. Szóval meglepően intelligens és értelmes alkotásnak találom. És szórakoztató is.
"Modric más dimenzió..a labda jobb helyen van nála mint magzat az anyja hasában." R.M.C.F.

https://www.youtube.com/watch?v=bIIO0WT1nX4

R.I.P. Godfather

deGea-Carvajal,Ramos,Varane,Marcelo-Verratti,Kroos,Modric-Isco-CR,Benz

Avatar
ikelemen5
Hozzászólások: 1948
Csatlakozott: 2013. április 15., hétfő 9:06
Kedvenc játékosaid: Zidane,Guti,Modric, Kroos
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Mozi, filmek

HozzászólásSzerző: ikelemen5 » 2015. november 11., szerda 7:22

Süti írta:btw. Agymanók, valaki? Megér egy próbát? Vagy szokásos sablon animációs téma?
Nekem tetszett. Jó az alapötlet, a gondom csak az, hogy egy gyerek nem biztos, hogy megérti a teljes filmet.
“I don’t trust fish.They breathe water…..that’s crazy.”

Avatar
Süti
Hozzászólások: 3828
Csatlakozott: 2015. november 8., vasárnap 20:12
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Tartózkodási hely: Budapest/Győr

Re: Mozi, filmek

HozzászólásSzerző: Süti » 2015. november 11., szerda 2:17

Az erre minek pazaroltam el majd 2 órát az életemből mai nyertese: (nem, nem a Sevilla elleni meccs felvételről :lol: )

American Ultra (BeSZERvezve)

Nem is tudom hova helyezzem (a lomtáron kívül), ilyen hulladékot nagyon régen nem láttam. Annyira borzasztó volt, hogy meg kellett néznem az elkövetőjét. Nima Nourizadeh :kivagyhe: neve mellett még egy Project X található, más semmi. Ott még elment hogy gagyi itt-ott és igénytelen, mert nem is akart komolyabb lenni annál ami... De ez? A 6.2 imdb pontból talán a 0.2-t megérdemli Walton Goggins játéka miatt, de ez a legtöbb pozitívum ami elmondható.

10/2

:|btw. Agymanók, valaki? Megér egy próbát? Vagy szokásos sablon animációs téma?
Legends Never Die.

...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic... :sziv:

Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

Avatar
sebydani
Hozzászólások: 6583
Csatlakozott: 2013. április 23., kedd 11:02
Kedvenc játékosaid: Raúl, Zidane, Modric, Hazard, James
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Eagles
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Mozi, filmek

HozzászólásSzerző: sebydani » 2015. november 10., kedd 16:12

Faust írta:Közben nyugodtan illesz be egy Kubrick maratont, leírhatatlanul gazdagabb leszel - élményekkel legalábbis.
Abszolút tervben van, a watchlistem elejére fel is dobáltam a filmjeit. Azt még nem tudom mivel fogom folytatni de az biztos, hogy nagyon érdekel a munkássága :) Azért is írtam neked, emlékeztem hogy te nagyon szereted és ismered.
"A Barcelona történelme, amely az elmúlt 10 évből áll, soha nem lesz egyenlő a Real Madridéval.”- Álvaro Arbeloa

Avatar
Faust
El director de fotografía
Hozzászólások: 2941
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 18:47
Kedvenc játékosaid: Raúl, Alonso, Ramos

Re: Mozi, filmek

HozzászólásSzerző: Faust » 2015. november 10., kedd 16:09

Nézd meg az Ördögűzőt. :mrgreen:

Avatar
RealRaúl77
Hozzászólások: 2236
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 21:02
Kedvenc játékosaid: Raúl; Modric; Marcelo
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Tartózkodási hely: bp.; Kaposvár

Re: Mozi, filmek

HozzászólásSzerző: RealRaúl77 » 2015. november 10., kedd 16:08

konkrétan az eddigi egyetlen könyv (és a filmeket tekintve is igaz), ami be tudott fosatni... mondjuk a film már ezt nem érte el :)
"Modric más dimenzió..a labda jobb helyen van nála mint magzat az anyja hasában." R.M.C.F.

https://www.youtube.com/watch?v=bIIO0WT1nX4

R.I.P. Godfather

deGea-Carvajal,Ramos,Varane,Marcelo-Verratti,Kroos,Modric-Isco-CR,Benz

Avatar
Faust
El director de fotografía
Hozzászólások: 2941
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 18:47
Kedvenc játékosaid: Raúl, Alonso, Ramos

Re: Mozi, filmek

HozzászólásSzerző: Faust » 2015. november 10., kedd 16:08

Közben nyugodtan illesz be egy Kubrick maratont, leírhatatlanul gazdagabb leszel - élményekkel legalábbis.


Vissza: “Minden más”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég