Oldal: 1 / 136

Re: Kézilabda

Elküldve: 2021. január 15., péntek 22:08
Szerző: 'shutterisland
van mar par erdekes eredmeny a vb-rol, pl szlovenia-korea 51-29 (wtf 80 gol) vagy a japan-horvat dontetlen. :lol:

nekunk is sikerult 7 golt koze rakni a 6 cserevel jatszo zold-foki szigetek ellen. :box:

Re: Kézilabda

Elküldve: 2021. január 13., szerda 9:27
Szerző: ziro4vr
Érdekes lesz ez a kézi vb Egyiptomban, 2 csapat leomdta, last minute beugrottak helyettük, zöld foki szigetek csapata 2 hete karanténban..most lehetne nagyot alkotni, amúgy sem rossz a sorsolás.

Ja meg a játékosok egy része ki se ment, németeknél meg a svédeknél egy 4-5 ember köszönte de nem kért a vb-ből.

Re: Kézilabda

Elküldve: 2020. december 31., csütörtök 21:07
Szerző: ziro4vr
Azért egy Barcelona vagy Párizs sokkal vonzóbb, majd minden szempontból, kivéve fizetés ügyileg, az meg mondjuk durva.

De ahogy egy Kielce vagy Vardar megcsinálta úgy meg lehetne, jó edző, 9-10 jó játékos, csapategység és némi szerencse, ennyi.

Re: Kézilabda

Elküldve: 2020. december 31., csütörtök 19:35
Szerző: csababarca
Mondjuk a spanyol liga se túl vonzó, a Barcelona az egyedüli húzóerő ott, utána nagy a szakadék.
Persze a város maga lehet döntő tényező.
Fizetésekben se hiszem, hogy a spanyol liga, vagy akár a francia olyan sokkal a Veszprém előtt lenne, sőt.

Maga a magyar közeg nem fekszik az embereknek, nem véletlen lett Palmarsson se kiutálva innen 2 év alatt.

Bundás az a húzóerő, azzal nem nagyon lehet versenyezni, bàr onnan se lehetetlen, lásd Lauge.

Re: Kézilabda

Elküldve: 2020. december 31., csütörtök 19:16
Szerző: _Bushido_
Ez mondjuk zseniális húzás lenne!
Ambros vissza Győr, Danyi menni SIófok!
Ha már Győrben Ambros tette le az alapokat, jó lenne, ha visszahoznák őt, s újra helyes útra terelné a csapatot (ha eredményességben nincs is baj még, de mutatott játékban bőven akad).
illgner írta: Mocsai távozása óta tényleg teljes a káosz Veszprémben. Semmiféle identitása nincs a csapatnak, össze-vissza vásárolják a többnyire máshonnan kikopott "klasszisokat", bár tegyük hozzá, igazi klasszis nem is fogja a magyar bajnokságot választani a Bundesliga vagy a spanyol, esetleg francia liga helyett. Kéne egy erős magyar mag, amihez kötődni is lehet, a szurkolók is sokkal jobban szeretnének egy ilyen csapatot, mégha csak szökőévente jutna is a F4-ba. Nem igaz, hogy nincsenek tehetséges magyar játékosok, csak foglalkoztatni kéne őket, a külföldiekkel sem fognak BL-t nyerni, mert ezek a játékosok csak pár évet játszanak itt, vagy még annyit sem, igazából nincs semmilyen kötődésük a csapathoz.
Az a baj, hogyha már így kialakult a dolog, szerintem nehéz lenne sokat visszalépni és azt mondani, hogy állj, innentől fele magyar, fele külföldi, építsünk a magyarokra is. Szép lenne, de kötve hiszem, hogy ezt bevállalnák.

Gajicért meg hatalmas kár, már miután elment is látni lehetett, hogy bőven jobb ő annál, mint amilyennek beállították.

Re: Kézilabda

Elküldve: 2020. december 30., szerda 21:36
Szerző: ziro4vr
Teljesen felesleges egy 20as keret tele zsoldossal, a többi európai élklubbnak van 9-10 meghatározó játékosa, a többi vagy veterán vagy fiatal hazai tehetség. Egy Szita, Ilic Zoran/Máthé simán beférne, de Manaskov játékát mondjuk egy Bóka ugyanúgy lehozná. Csak hát folyik be a ner pénz, el kell költeni padozó légiósokra.

Re: Kézilabda

Elküldve: 2020. december 30., szerda 20:57
Szerző: illgner
Mocsai távozása óta tényleg teljes a káosz Veszprémben. Semmiféle identitása nincs a csapatnak, össze-vissza vásárolják a többnyire máshonnan kikopott "klasszisokat", bár tegyük hozzá, igazi klasszis nem is fogja a magyar bajnokságot választani a Bundesliga vagy a spanyol, esetleg francia liga helyett. Kéne egy erős magyar mag, amihez kötődni is lehet, a szurkolók is sokkal jobban szeretnének egy ilyen csapatot, mégha csak szökőévente jutna is a F4-ba. Nem igaz, hogy nincsenek tehetséges magyar játékosok, csak foglalkoztatni kéne őket, a külföldiekkel sem fognak BL-t nyerni, mert ezek a játékosok csak pár évet játszanak itt, vagy még annyit sem, igazából nincs semmilyen kötődésük a csapathoz.

Re: Kézilabda

Elküldve: 2020. december 30., szerda 10:19
Szerző: csababarca
illgner írta: Nem értem, hogy lehet nem kedvelni ezt a Kielt, nekem már a Lövgren-Staffan Olsson-Wislaner-féle Kiel is nagy kedvencem volt :smile:

kézilabdában utálom a németeket, Kölnben egészen elképesztő fújásokat kapnak a német csapatok sokszor, bár utóbbi 2-3 évben már nem jellemző. de a kiel az kegyeltje az ehf-nek, ez is nyílt titok.
A Lövgren-Olsson féle csapat azért egész más volt, itt ránézek egy két ember arcára és kapásból elkap a hányinger.

Ziro jól látja, nincs koncepció, azt látom a Veszprémen, hogy egy helyben toporog évek óta, persze magas szinten toporognak, de mégis a cél messze van teljesítményben.

Re: Kézilabda

Elküldve: 2020. december 30., szerda 9:59
Szerző: ziro4vr
A Győrrel kár összehasonlítani, más a piac, más piaci szereplő, plusz azért ott is volt elég kudarc előtte.

A Veszprémet azért igencsak megtörte a Kielce döntő, utána egyértelműen kialakult egy köln fóbia, mondjuk ezt meg is értem.

Sajnos a csapatépítés nem megy, nincs egy koncepció, ami alapján ki lenne alakítva a keret. Itt van 20 játékos, erre kb 3 tud rendesen hármas védőt játszani. Markussent miért kellett idehozni? Vagy az orosz szélsőt, megjegyzem, Gajic vezeti a francia góllövő listát, dehát ide öregnek ítélte Nagylaci, aki 38 éves koráig tolta.

Davis és Perez nem alkalmasak, lelkes motivátorok de ennyi, nincs taktika, csak egyénieskedés. Nenadic-kultusz, aztán ha neki nem megy, akkor nincs játék. Egyértelműen edzőt cserélnék, durva kimondani, de Mocsai óta a keret alulteljesít, nem felül vagy tudása szerint. Mahét mondjuk divat felhozni, középen sem a válogatottban, sem flensburgban nem volt alapember, sőt. Szerintem neki nagyobb a füstje mint a lángja, de hogy alul van használva az tuti. Valamint tele a keret vagy csak támadni tudó, vagy csak védekezni tudó emberekkel. Ki válogatta így össze a keretet? NL meg Davis..

Semmi identitása nincs a csapatnak, jó lenne pár használható magyart beépíteni, Szita adott, Ilic/Máthé adott, illetve Bánhidi távozni fog Szegedről, a pletykák szerint van realitása.

Re: Kézilabda

Elküldve: 2020. december 30., szerda 1:22
Szerző: tibi18
Kicsit úgy tűnt, hogy a 4 csapat közül a Veszprém volt az egyetlen, akik nem a csapatjátékra, hanem az egyéni megoldásra építettek ebben a két napban. Még így is majdnem meglett, de akkor meg a padon hibáztak. Jól mutatta, hogy ma próbálta javítani, hogy pl. emberhátrányban nem hoztuk le a kapust, ezzel pont igazat adott azoknak, akik ezt a fejére olvasták (mármint, hogy +4-nél miért kell kapust lehozni, 5 perccel a vége előtt).

Hogy a francia világbajnok irányító, miért perceket kap a posztján, az érdekes kérdés.
Hogy a padon ülő lövők nem kapnak egy percet sem, érdekes kérdés.
Az egész idei szezonban nem sikerül megoldani a beálló körüli védekezést, ilyen belső négyessel, érthetetlen.
A bronz meccses hozzáállás, mentalitás meg szánalmas.
Emellett az eddigi legjobbjaink csődöt mondtak, Nenadic, Nilsson, védekezésben Blagotinsek.
Lékait lehet magasztalni, mint a MAGYAR FIÚT, de csak a vak nem látja, hogy mennyire kevés kezdő irányítónak. (nem érdekel a PSG elleni 9 gólja, legalább ennyi hibája volt..)

A forma alapján Lauge kiesése hatalmas érvágás volt pluszban, de az egyéni és taktikai hibák nélkül a döntőnek minimum meg kellett volna lennie.

Győrben tudatos építkezés van és játékrendszer, amit Ambros letett az asztalra, Danyi pedig próbálgatja fenntartani, de ez a Győr, sem az a Győr már. Viszont női szinten ez még elég, egyelőre.

Re: Kézilabda

Elküldve: 2020. december 29., kedd 23:48
Szerző: illgner
Nem értem, hogy lehet nem kedvelni ezt a Kielt, nekem már a Lövgren-Staffan Olsson-Wislaner-féle Kiel is nagy kedvencem volt :smile:

Ma egészen elképesztően simán behúzták a döntőt, végig vezetve, szemernyi esélyt sem adva a Barcának (pedig az előjelek alapján mindenki arra számított, hogy szépen elfogynak majd a végére).

Re: Kézilabda

Elküldve: 2020. december 29., kedd 23:28
Szerző: csababarca
_Bushido_ írta:

Akik úgy jobban képben vannak a témában.... én csak néha-néha nézek kézimeccseket, akkor is inkább a döntőket, FF4-okat. Sok kommentet olvasva, sokan húzzák rá az edzőre is a meccset (meccseket +4rl kikapni... és már már a nagyon sokadik ilyen, volt +9ről kikapás is). Meg aztán a keret vegyessége is, 1 magyarral. Győri ETO-t azért valahogy jobban felépítették, ott se sok magyar van, aki alapember, de mégis akadnak. Ennyrie jobb az ő szisztémájuk a sikerre?
Igen.
Meg azért ott tényleg sikerült többször szűk elitet igazolni (Löcke, Lunde, Groot, Oftedal pl), akik tényleg top 3 posztos játékosok.
Másrészt a férfi mezőny azért sűrűbb.
Harmadrészt Ambros Martin elég komoly edzői munkát tett le az asztalra.

Re: Kézilabda

Elküldve: 2020. december 29., kedd 23:23
Szerző: _Bushido_
csababarca írta: durvák ezek a kézilabda FF-k, hogy nagy arányban az underdog nyer.
triplán fáj mert a Veszprémet szeretem, a Barcát is, a Kielt meg mióta az eszemet tudom gyűlölöm.
erre ezek megnyerik...gg a Veszprémnek, mert jó edzővel a tegnapit meg lehetett volna nyerni.

ez még kellett 2020ra, jobban dühít ez a csicska kiel győzelme, mint bármi más a sportban.
Akik úgy jobban képben vannak a témában.... én csak néha-néha nézek kézimeccseket, akkor is inkább a döntőket, FF4-okat. Sok kommentet olvasva, sokan húzzák rá az edzőre is a meccset (meccseket +4rl kikapni... és már már a nagyon sokadik ilyen, volt +9ről kikapás is). Meg aztán a keret vegyessége is, 1 magyarral. Győri ETO-t azért valahogy jobban felépítették, ott se sok magyar van, aki alapember, de mégis akadnak. Ennyrie jobb az ő szisztémájuk a sikerre?

Re: Kézilabda

Elküldve: 2020. december 29., kedd 23:06
Szerző: ziro4vr
A 4 csapat közül a leggyengébb edzőpárosú lett a 4. (Perez legenda de a seggrepacsin kívül mit csinál?)

Re: Kézilabda

Elküldve: 2020. december 29., kedd 22:08
Szerző: csababarca
durvák ezek a kézilabda FF-k, hogy nagy arányban az underdog nyer.
triplán fáj mert a Veszprémet szeretem, a Barcát is, a Kielt meg mióta az eszemet tudom gyűlölöm.
erre ezek megnyerik...gg a Veszprémnek, mert jó edzővel a tegnapit meg lehetett volna nyerni.

ez még kellett 2020ra, jobban dühít ez a csicska kiel győzelme, mint bármi más a sportban.

Re: Kézilabda

Elküldve: 2020. december 29., kedd 21:49
Szerző: 'shutterisland
ez nem a barcelona sportklub napja. :mrgreen:

landin god mode.

Re: Kézilabda

Elküldve: 2020. június 29., hétfő 21:21
Szerző: kapor_89
_Bushido_ írta: Lehet költői kérdés, de talán tud rá valaki magyarázatot:
Miért kellett törölni a Pesti 4es döntőt?
Ha mellette majdnem az összes focibajnokságot képesek befejezni, BL-EL is 1 meccsesre zsugorodva, de folytatódik, akkor a kézilabda meccseket miért nem lehet lejátszani? NSO fórumon olvasgattam korábban (még mielőtt lefújták volna), hogy az oroszok keze lehet benne, ha ők nem lehetnek ott, akkor senki se legyen. Elég kurtán-furcsán ér így véget sok játékos pályafutása a kézilabdában is.
Nem hiszem, hogy az oroszok keze van benne, a gyerekes bosszún kívül ennek semmi értelme nem lenne. A női kézilabdában messze nincs annyi pénz mint a férfi szakágban, ezért mindenáron nem fogják megrendezni. A férfiaknál is a decemberi időpont már több mint kínos, azt (még) nem merték lemondani, pedig az lett volna a helyes döntés. Ahogy Bartha Csaba is elmondta, kérvényezték a final4 októberi megrendezését, de egy ilyen kaliberű esemény megrendezése több mint megkérdőjelezhető lett volna még októberben is, amennyiben a külföldi állapotokból indulunk ki.

Re: Kézilabda

Elküldve: 2020. június 29., hétfő 21:02
Szerző: _Bushido_
Lehet költői kérdés, de talán tud rá valaki magyarázatot:
Miért kellett törölni a Pesti 4es döntőt?
Ha mellette majdnem az összes focibajnokságot képesek befejezni, BL-EL is 1 meccsesre zsugorodva, de folytatódik, akkor a kézilabda meccseket miért nem lehet lejátszani? NSO fórumon olvasgattam korábban (még mielőtt lefújták volna), hogy az oroszok keze lehet benne, ha ők nem lehetnek ott, akkor senki se legyen. Elég kurtán-furcsán ér így véget sok játékos pályafutása a kézilabdában is.

Re: Kézilabda

Elküldve: 2020. február 16., vasárnap 21:01
Szerző: ziro4vr
Idén meglesz nekik a FF. A Veszprémnek nem.

Re: Kézilabda

Elküldve: 2020. február 16., vasárnap 20:57
Szerző: Kercsó
nem semmi comebacket nyomott a Szeged :ozil: :agree: