Kommentáld a híreket

A Real Madrid mérkőzéseivel, átigazolásaival, aktuális edzőjével foglalkozó fórumrész.

Melyik párost választanád?

A szavazás 2021. április 27., kedd 21:25-ig van érvényben.

Haaland & Ödegaard
23
27%
Mbappé & Camavinga
63
73%
 
Szavazatok száma: 86

tubatibi
Hozzászólások: 2796
Csatlakozott: 2013. április 16., kedd 12:11

Re: Kommentáld a híreket

HozzászólásSzerző: tubatibi » 2013. július 1., hétfő 15:50

Legalább Thiago jöhetne(úgysem jön), akkor valahogy megtudnám bocsátani, hogy Neymar nem hozzánk jött,az a gyerek szétfogja szivatni európát, őszintén szólva,félek nagyon tőle...
nekünk esetleg egy vidal-thiago-verratti csomaggal lenne esélyünk most a bl-re,de mivel mind a kettő esélytelen,így marad illaramendi,gündogan,kondogbia szintű játékosok,hát nem tudom,hogy mi sül ki belőle.

a hírekhez....remélem vihar előtti csend és az előszezonig a középpályás igazolásokkal rendbeleszünk. thiagoért csak perkálni kell és a játékossal megegyezni,sajnos annyira lehetetlen ez. :(

thiago-isco-modric. :sziv:

Avatar
Gerr90
Hozzászólások: 373
Csatlakozott: 2013. április 22., hétfő 10:04
Kedvenc játékosaid: Luka Modrić, Isco, Sergio Ramos, Marcelo, Raphaël Varane, Iker Casillas, Xabi Alonso.
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Kommentáld a híreket

HozzászólásSzerző: Gerr90 » 2013. július 1., hétfő 15:43

Anthony írta: Ez az Illara ez vkp?
Mélységi irányító, egy fiatal Xabi. Mostanában nagyon felkapott a torna miatt, de szerintem nekünk nem rá lenne szükségünk. Egy kihalóban lévô poszt fiatalja nem a legkecsegtetôbb a jövô Madridjának.

Avatar
ateeemadrid
Hozzászólások: 2978
Csatlakozott: 2013. április 15., hétfő 18:04

Re: Kommentáld a híreket

HozzászólásSzerző: ateeemadrid » 2013. július 1., hétfő 15:41

Ez az Illara ez vkp?
Nem. Ha igazak ezek a kp-s hírek akkor szerintem sanszos, hogy 4-3-3at fogunk játszani, és Modric mellé szeretnénk még hozni valakit.
De egyébként nem is értem, ennyire megvannak elégedve Khedirával a klubbnál? Vagy úgy gondolják, hogy Casemiro és Khedira bőven elegek lesznek vkpnak? Mert rendre Xabi utódjáról szólnak a hírek, Gündogan, Verrati, Thiago, Illaramendi... Egyikőjük sem az a tipikus védekező játékos... Mostmár tényleg egyedül Kondogbia az, akinek a nevét még hallani a sajtóban, és Khedira helyén is tudna játszani.

Egyébként ez a Jovetic srác mit tud? Életemben nem láttam még játszani, és neki sem először dobják már be a nevét.

Avatar
Anthony
Hozzászólások: 5862
Csatlakozott: 2013. április 23., kedd 8:33
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Kommentáld a híreket

HozzászólásSzerző: Anthony » 2013. július 1., hétfő 15:37

mohaola írta:Ma nagy a csend, egyedül Jovetic-ről írnak aki Cavani és Suarez helyett jöhet, mivel sokkal olcsóbb mint az említett két játékos.
Hát már napok óta nagy a csend. Ennyi van még, remélem nem baj ha fb-ról idézek
A Cadena SER szerint Ancelotti tisztában van vele, hogy a Real Madridnak elsősorban a középpályás játékán kell javítania, így Thiago Alcántara és Asier Illarramendi leigazolását kérte Florentino Péreztől.
Ez az Illara ez vkp?

Avatar
accel
Hozzászólások: 474
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 16:48

Re: Kommentáld a híreket

HozzászólásSzerző: accel » 2013. július 1., hétfő 15:33

az első edzés egyébként mikor lesz, azoknak, akik nem voltak nyáron konf. kupán vagy korosztályos vb-n/eb-n? :)

mohaola
Hozzászólások: 232
Csatlakozott: 2013. május 2., csütörtök 8:39
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Kommentáld a híreket

HozzászólásSzerző: mohaola » 2013. július 1., hétfő 15:28

Galacticos írta:azt lehet tudni hogy szerdán kb hány óra körül mutatják be iscot?
Valószínűleg 13:00-kor lesz

Az El Confidencial szerint Neymar nagyon közel volt a Real Madrid-hoz, azonban Perez-nek a játékos fizetési igénye nem tetszett, ezért hiúsult meg az átigazolás és végül fogadta el a Barcelona kecsegtetőbb ajánlatát, megemlítik, hogy Neymar apja is a Madridot részesítette előnybe a Barcelona-val szemben.

Ma nagy a csend, egyedül Jovetic-ről írnak aki Cavani és Suarez helyett jöhet, mivel sokkal olcsóbb mint az említett két játékos.
Fehér szív fehér lélek, madridista leszek amíg élek.

Ryel
Hozzászólások: 30
Csatlakozott: 2013. április 24., szerda 11:35
Kedvenc játékosaid: Raul, Morientes, Figo, Higuain, Cristiano Ronaldo, Varane, Modric
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Kommentáld a híreket

HozzászólásSzerző: Ryel » 2013. július 1., hétfő 15:27

R.M.C.F írta:Volt egy kis vita a 4-3-3 és a 4-2-3-1 ről akit érdekel akkor írok pár dolgot:


Nézzünk pár dolgot(tényleg nem akarok senkit sem untatni):

A felállási formákat két rendszerre lehet bontani, az egyik az elmozgó rendszer(4-3-3, 4-3-1-2, 4-2-2-2) pl ék játékok, a másik a poziciós rendszerek(4-2-3-1 , 4-1-4-1) ezek főként a centerjáték miatt különböznek az elmozgótól. Tehát megállapíthatjuk hogy alapvető különbség van a két felállási forma között,mint elhelyezkedés,mint feladatkör egyénileg és csapatszinten is.

A különbségek részletesebben(nehéz leírni,ehhez mágnestábla kellene és 2-3 óra hogy jól be lehessen mutatni minden csínját-bínját):

A feladatköreik:
A nevükben is benn van, az elmozgó rendszer tagjai nem annyira elhatároltak egymástól mint a pozicióséban,az elmozgó rendszerben "összemosódottabbak" a posztok,és a feladatok is.....maximálisan a csapatmunka a cél,ezzel lehet sikert elérni. Együtt támadni és együtt védekezni elv.....vagyis a kommunista vonal:).
A poziciósban jobban elkülönülnek a feladatok,szűrők,szélsők,center........ezek jobban levázolt területeken mozognak,ellenben az elmozgóban ahol együttes mozgás van,a 3 kpás mind szinte egyforma feladatot lát el,ha az ellenfél labdát szerzett akkor odatámad,ha megszerezték,akkor megy az oldaljáték,a labdatartás amivel az ellenfelet magas koncentrációra késztetik......ezzel tudnak hibákat kieszközölni amit mélységi passzokkal büntetnek meg........
Nagyon fontos megjegyezni,hogy a mai barcelona focija,már jól elkülönül a klasszikus 4-3-3 afféle totális focitól....abból ered,de a mozgásai egységesebbek,kifinomultabbak,robotszerűbbek vagyis precízebbek,ezt a barca az akadémiára hozott rendszerből merítette,minden korosztály ezt tanulja és játssza , jól összehangolva.

A játékkép:
A 4-3-3 sablonosabb,nem vonultatja fel (direkt módon) a foci minden elemét,szélsőjáték,kontra,átlövés,centerezés(vonalrafutás a védelem mögékerülésével)fejjáték,pontrúgások fontossága.......vannak benne,de nem annyira markánsan mint a pozicósban,ott több a szélsőfeladat,a fejrejáték,centerezés,lövésrekínálás,visszajátszások a megvert bekk után a második hullámban,a center védelem lekötő szerepe amivel nyitja a területet a mozgásával az ellentétes szélsőnek stb......

A területi képe:
A 4-3-3 szűkebb területen alkalmazandó,mint szélességben mint hosszban.....ez egyébként a játékuk egyik alapvető fontossága,ezt tudja jól a barcelona,és ezt nem tudják jól mások pl az első JM féle chelsea.
A 4-2-3-1 hosszabb elhelyezkedésű,szélességben is,széthúzza jobban az ellenfél vonalait(ezért is egyöntetűen a legjobb forma a 4-3-3 ellen),feltéve ha a duplaszűrő jó munkát végez,mert a 4-3-3 kpás többlete ott csapódik le.

A mozgásaik:
A 4-3-3 ban a fő cél a labdatartás,amit az ellenfél koncentrációjának a magas szinten tartása miatt végzik,ez azért fontos,mert ha valaki/kik 90 percen át folyamatosan full koncentrálnak, akkor könnyebben hibáznak bizonyos helyzetekben mert ennyi ideig elég nehéz ennyire részletesen levédekezni azt a szemnek is jojózós focit........megy az oldalra játék(XAVI),ami az ellenfelet tolódásra,oldalra mozgásra kényszeríti(itt a fő hibaforrás,mert a nagy koncentrációban,az előre megbeszélt formában,felállásban kimozdulnak,ki vannak mozdítva) és hibáznak.......akkor megy a mélységi átadás,a befelé mozgó szélső támadónak(villa,pedro,alexis)....aki a kapu elé is tud már érkezni,ezeket ellenünk nagyon sokszor vetették be és sikeresen.
A 4-2-3-1 ben a mozgások jobban egyénibbek,a center feladata(benzema és higu)-a szélsők feladata (CR és Dm vagy callejon illetve ha özilt tették ki),a két szűrő feladata.....stb. Ebben a rendszerben jobban tudnak az egyéniesebb játékosok érvényesülni.....
Nálunk benzema a poziciós játékra nem jól alkalmazható,ő inkább az elmozgó rendszerekben érezheti magát otthon,ahol mehet a kisjáték,az elmozgások,visszalépek és lekérem,leteszem oldalra neki,beindítom stb.......a pozicós játékhoz jobban alkalmazható higu,ő brusztosabb,erőszakosabb,beáll a védő elé,kiteszi a karját,betúrja magát,megkerüli rárúgja ha lát egy kis rést a kapun.....persze higu sem a top cenyó példánya,ezt tudjuk,mert soha nem lesz belőle egy csúcson lévő RVN,akire akkor is vigyázni kellett még 2-3 percig ha a bíró már lefújta a meccset.....mert még az öltözőből is képes volt gólt szerezni.
A két szűrő kizárólag a labdaszerzésre koncentrál,ez a feladata,semmi más......illetve a tolódásokban aktívan részt venni,de azt ugye labdanélkül teszik így most ezt ne forszírozzuk.
A védők a 4-3-3ban feltolják magukat (területszűkítés),mert ha labdát veszít a kp-a akkor hamarabb támadnak vissza......még a labdabirtoklás váltás ideje alatt szerzik vissza(ez az amit már 1x említettem hogy magyarországon a legtöbb edző azt sem tudja mit jelent ez,mi ez a labdabirtoklás váltás),ezzel verte meg a barcelona a világot 5-6 éven át.

Szóval......sokat lehetne írni a két rendszer közötti különbségekről,és még van is,de fáradok,és most más hirtelen nem jut eszembe......azt azért szívesen meghallgatnám,hogy a sok sztáredző vagy szakértő mit tudna ezekről mondani,pl zombori,vagy hegyi......akikkel ha beszélnék ezekről az kb olyan lenne mint ha egy felnőtt beszélgetne egy kisiskolással.....mert iszonyat mennyire nem tudják miről beszélnek,mit jelentenek ezek......totálisan foci amatőrök......elég hallgatni miről beszélnek,hétről hétre,hát szörnyű.

Hogy nálunk a 4-2-3-1 bejött -e JM alatt? Igen is meg nem is.......a 4-2-3-1 be nem való se alonso sem benzema.......ez fontos. Alapvetően döntő hiba alonso két védekezős rendszerben való játszatása.Viszont a barca ellen idővel jól ment ez a forma......de tovább kellett volna JMnak fejlesztenie.
Hogy a 4-3-3 jobb lett volna-e? Lehet,de ahhoz több idő kell kialakítani és JMnak ennyi ideje nem volt,hiszen azonnal kellett az eredmény.
De talán igen,egy jól működő összeszokott 4-3-3 lehet jobb lett volna,feltéve ha az nem barcásodik el annyira hogy a labdatartás már a fixa ideájuk,az sem baj ha ezt a meccs zömében a félpályánál teszik......akkor nem.

Nem is tudom......talán egy másik , egy 3. felállás? :hmmm: de pl pellegrini féle 4-2-2-2 megint nem jó,mert szenvedünk a gyengébbek ellen,középen tömörültünk.......mondjuk ha marcelo és carvajal megy fel és bontja a szélt,akkor oké.....akkor ancelotti még sikeres is lehet ezzel......

Hogy mit fog játszatni ? Nagyon kiváncsi lehet rá mindenki.....majd az igazolások menték már körvonalazódik....kit adnak el és kit nem pótolnak.

Bocs ha valakit untattam..... :shutup: :ozil:
Nagyon jó dolgokat írsz, de kiegészíteném. A pocíziós és az elmozgós játék mindkét rendszerben működik. A BL győztes Chelsea (vagy a tavalyi Milan a Barca ellen) hiába játszott 4-3-3-at-at erőteljesen pozíciós játékot játszott, csak pár játékos kapta meg a liszenszt hogy labdaszerzéskor kirobogjanak a rögzített pozícióból. (na jó a Chelsea ránézésre inkább játszott 9-0-1-et :D ) a Dortmund pedig hiába játszik 4-2-3-1-et erőteljesen elmozgós focit játszik, ahol szinte akármelyik két játékos felválthatja egymást, csapatként mozognak védekezésben és támadásban is, ezért is olyan rohadt gyors a labdakihozataluk.

A formáció alapvetően a játékosok által bejátszott és bejátszható területeket jelenti, sőt azt is leginkább labdaszerzés után. (védekezésben a 4-2-3-1 általában 4-4-1-1-lesz a 4-3-3 pedig 4-1-4-1).
A hátsó négyes, a csatár és a két szélső mindkét rendszerben hasonló pozíciókat és szerepeket vehet fel, az igazi különbség a középső középpályán van.

Itt alapvetően pozíció szempontjából beszélhetünk védekező-, középső- és támadó középpályásokról.

A védekező középpályások a védő vonal előtt olyan 5-10 méterrel játszik. Fő feladata hogy megakadályozza, hogy az ellenfél közvetlenül rávezesse a labdát a középső védőkre, illetve bejátsza a labdát a középpályások és a védők közé. Ezen kívül labdaszerzés, a támadások szélre szorítása helyezkedéssel, kisegíteni a szélső hátvédeknek, az ívelt labdák előrefejelése.
Ezen belül extra szerep a mélységi irányítóé (aki hosszabb rövidebb offenzív passzokkal diktálja a tempót és indítja a támadást) és a romboló középpályásé (kell többet mondani mint Makalele)

A középső középpályás poszt igényli a legnagyobb univerzitást, egyaránt kell tudnia segíteni a védekezésben és a támadásban is. Itt is lehet játszatni romboló karaktereket, irányítókat, vagy igazi box-to-box embereket aki a két 16-os közötti területeten futkároznak fel alá védelmi és támadási opciót kínálva.

A támadó középpályás közvetlenül a csatár mögött játszik, feladata első sorban a támadójáték segítése, és mivel jóval magasabban játszik a középső középpályásoknál kevésbé kritikus a védekező munkája leginkább letámadásokra és passzsávok levédésére korlátozódik.
Itt is több szerep lehetséges az archetípus kényszerítőkkel, távoli lövésekkel, második hullámos érkezéssel és résbe befutásokkal operál. Itt is játszhat irányító típusú játékos, aki mélyebbre jön labdáért, megtartja azt és indítással, beadással, kényszerítőkkel közvetlen gólhelyzetet teremt a 16-oson belül. A középső szélső labdaszerzésnél a szélre húzódik és segít a szélsőknek és a felfutó szélsőhátvédeknek létszámfölényes szituációkat kialakítani. A kiveszőfélben lévő trequaristák pedig labdaszerzésnél becsücsülnek a "lyukba" és amint lehetséges gólra törnek a csatár mellett.
Ugyan ennél a posztnál másodlagos a jó védekező képesség, de a mélységi irányítók miatt több csapat játszik védekezni is képes támadó középpályásnál, hogy már a támadó harmadban megszerezzék a labdát és kiugrassák a csatárt, vagy legalább a labdakihozatalt, hosszú indításokat megakadályozzák.

A különbség a 4-2-3-1 és a 4-3-3 között az hogy az előbbiben két védekező középpályás játszik és egy támadó, a 4-3-3-ban pedig rendszerint egy védekező és két középső. Az utóbbiban a két középső középpályás együtt végzi el a hiányzó védekező és a hiányzó támadó középpályás munkáját, kevésbé szakad kétfelé a csapat, könnyen uralja a középső részét vertikálisan és hozizontálisan is a pályának, valamint elősegíti a labdakihozatalt és a labdatartást, ezt támogatandó szűkebben játszanak mindkét tengelyen. A 4-2-3-1-ben az átmenetet a támadás és a védelem között vagy a mélyési irányító vagy a szélső hátvédek intézik, vagy az egyik védekező középpályás kellően robbanékony és fordulékony ahhoz, hogy felrobogjon a labdával (pl. Yaya Touré amikor a City ezt a formációt használja, vagy nálunk Modric is alkalmas lehet erre a szerepre)

Mou taktikai hibái:
-Két lassú pivot, így a labdakihozatalok leredukálódtak jobb esetben Xabi, rosszabb esetben Pepe előrevágott labdáira nagyobb csapatok ellen
-Lyukas jobbhátvéd poszt, így beállt védelem ellen Khedira futott fel hogy meglegyen a 6 játékos a támadóharmadban
-Döcögős csapatvédekezés (amikor Benzemának kell visszazárnia Ronaldo helyére)
-Túlpozicionált támadójáték (Özil elbújik a két szűrő között, a csatár nem mozdulhat el 5 méternél messzebb a két középső védőtől, mindezt azért hogy Di Mariá belevezesse az emberébe, vagy Ronaldo rádurrantsa 25 méterről)

Amit remélem Carlo kijavít:
-A Xabi-Cristiano sematikus támadóvonalunk helyett rábízni a szabad támadásszervezést Özilre, Iscora és Modricra, akik vagy megcsinálják kicsiben vagy kiugratják a szélsőinket, csatárunkat
-Beállt védelem ellen mindkét szélsőhátvédünk fusson fel támogatni (nem kell egyszerre, de ne legyünk annyira egyoldalasak)
-Modric játéka Xabi helyett/mellett
-6-8 emberes összecsiszolt csapatvédekezés magas védelmi vonallal és félpályás letámadással
-5 aktívan támadó játékos (a támadónégyes és az egyik szélsőhátvéd) 1-2 ember támogatással (Modric és a másik szélsőhátvéd)

Avatar
Galacticos
Hozzászólások: 5362
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 20:58

Re: Kommentáld a híreket

HozzászólásSzerző: Galacticos » 2013. július 1., hétfő 14:56

azt lehet tudni hogy szerdán kb hány óra körül mutatják be iscot?

Avatar
morientes
Hozzászólások: 10620
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 13:47
Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)
Tartózkodási hely: mikorhol

Re: Kommentáld a híreket

HozzászólásSzerző: morientes » 2013. július 1., hétfő 13:27

Sztm a klub min. 25-öt vár ,az alatt nem hiszem hogy odaadnák.Az az arsenalos 30 csak médiahír volt,ami ugye vagy igaz,de inkább nem.
Szal a juve kiesrtt a buliból,hisz megvették Tevezt,az arsenalnak nincs vetélytárs,nyugodtan alkudozhat,más érdeklődő meg nem igazán van.
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az... 

Avatar
___Samy___
Hozzászólások: 6978
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 20:51

Re: Kommentáld a híreket

HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2013. július 1., hétfő 12:29

Volt egy kis vita a 4-3-3 és a 4-2-3-1 ről akit érdekel akkor írok pár dolgot:
jó a szó :salute:
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"

Avatar
Gerr90
Hozzászólások: 373
Csatlakozott: 2013. április 22., hétfő 10:04
Kedvenc játékosaid: Luka Modrić, Isco, Sergio Ramos, Marcelo, Raphaël Varane, Iker Casillas, Xabi Alonso.
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Kommentáld a híreket

HozzászólásSzerző: Gerr90 » 2013. július 1., hétfő 12:08

kelemen.istvan írta: Tudod,a rutin meg az évek :D :D

Szerintem az Arsenal jól jár Higuval,ide kevés,ott császár lehet. :x
Én sem tudtam volna így leírni, noha az alapvető különbségeket magam is érzékeltem, de ennyire részletekbe menően még nem látom át.
Higuaín szerintem is nagyon jó lehet az Arsenalban, de a Juveban is megállta volna a helyét, sőt talán ott még jobban. Remélem eligazol minél hamarabb, és ezt nem azért mondom mert utálom - sőt, mindig kedveltem - hanem mert neki és a csapatnak is az a legjobb, ha külön utakon folytatják. Attól, hogy az utóbbi időben nem működött ez a "házasság" még nem jelenti azt, hogy bármelyik féllel is komolyabb gond lenne.

Avatar
ikelemen5
Hozzászólások: 2193
Csatlakozott: 2013. április 15., hétfő 9:06
Kedvenc játékosaid: Zidane,Guti,Modric, Kroos
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Kommentáld a híreket

HozzászólásSzerző: ikelemen5 » 2013. július 1., hétfő 12:00

R.M.C.F írta:írok pár dolgot:
Tudtam,hogy te reagálni fogsz erre a vitára,ezért is nem mentem bele én részletesen,na meg nem tudom leírni így. :salute:
Gerr90 írta: hogy honnan tudsz ilyen dolgokat ilyen részletességgel?
Tudod,a rutin meg az évek :D :D

Szerintem az Arsenal jól jár Higuval,ide kevés,ott császár lehet. :x
“I don’t trust fish.They breathe water…..that’s crazy.”

MorataMartin
Hozzászólások: 1081
Csatlakozott: 2013. április 26., péntek 17:38
Kedvenc játékosaid: Morata, Zidane, Cristiano Ronaldo
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Kommentáld a híreket

HozzászólásSzerző: MorataMartin » 2013. július 1., hétfő 11:53


Avatar
Demes
Hozzászólások: 1011
Csatlakozott: 2013. április 17., szerda 9:53

Re: Kommentáld a híreket

HozzászólásSzerző: Demes » 2013. július 1., hétfő 11:50

Pedig jól kezdődik a nap :lol:
Hát Bl győzelemhez kihagyhatatlan egy Higuain szóval megértem :D

Aztán a végén tényleg rajtunk marad ez a srác, aztán mehet az ünneplés amikor Khedirával együtt szerződést hosszabbítanak :lol:

Avatar
Gerr90
Hozzászólások: 373
Csatlakozott: 2013. április 22., hétfő 10:04
Kedvenc játékosaid: Luka Modrić, Isco, Sergio Ramos, Marcelo, Raphaël Varane, Iker Casillas, Xabi Alonso.
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Kommentáld a híreket

HozzászólásSzerző: Gerr90 » 2013. július 1., hétfő 11:49

[quote="R.M.C.F"][/quote]

Nagyon érdekes leírás volt, kimondottan élveztem olvasni, de érdekelne, hogy honnan tudsz ilyen dolgokat ilyen részletességgel? Mivel még csak mostanában lendültem tovább a foci szeretetén, és kezdtem foglalkozni a taktikák hobby-elemzésével, a felállások és elmozgások figyelésével, a vonalak eltolódásával, stb., nagyon hasznos dolognak érzem az ilyen leírásokat. Viszont soha nem olvastam utána, vagy hasonlók, egyszerűen csak nyitott szemmel követem a meccseket.

Avatar
nmate
Hozzászólások: 11871
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 22:24
Kedvenc játékosaid: Figo, Ronaldo, Bergkamp, Modric, Arbeloa
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Kommentáld a híreket

HozzászólásSzerző: nmate » 2013. július 1., hétfő 11:44

Mi az a Mediaset?

Marca meg már 30 milláért eladta. Úgyis elmegy, nem marad itt.

Avatar
Anthony
Hozzászólások: 5862
Csatlakozott: 2013. április 23., kedd 8:33
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Kommentáld a híreket

HozzászólásSzerző: Anthony » 2013. július 1., hétfő 11:42

Na miaz, semmi hír, mindenki alszik még? :)
A Mediaset szerint Ancelotti blokkolta Higuaín eladását, mivel számít az argentin csatárra a következő szezonban.
Pedig jól kezdődik a nap :lol:

Avatar
doncsontos
Hozzászólások: 952
Csatlakozott: 2013. május 13., hétfő 14:12
Kedvenc játékosaid: Luis Figo, Ronaldo, Zidane
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

Re: Kommentáld a híreket

HozzászólásSzerző: doncsontos » 2013. június 30., vasárnap 22:36

ha ancelotti valós célpontjai bale és gündögan akkor valószínűsíthető, hogy nem fog változtatni a felálláson.. és akkor ez kizárja a csatár érkezését is. Benzemanak meglesz adva a bizalom, ő mögötte ott lesz a titán Morata és ha para van akkor Jesé is beugorhat. Carlo mindeképp a 4-2-3-1-el fog indítani szerintem... ez a "bevállt" és hát olyan játékosok alkotják a keretet akikből igy lehet a legtöbbet kihozni.
Luis Figo 10
Ronaldo Nazárió 9
Zinedine Zidane 5

arni26
Hozzászólások: 10
Csatlakozott: 2013. június 30., vasárnap 16:35

Re: Kommentáld a híreket

HozzászólásSzerző: arni26 » 2013. június 30., vasárnap 22:35

1-2 év de rossira bőven jó...nálam a roma olyan csapat hogy na....legyen egy roma az olasz bajnokságba...s egy ilyen csapatban is kiemelkedő.társak kellenek,amit a romában nem nagyon kapott meg.a legnagyobb legmegbizhatóbb olasz s küzd a végsőkig,azután jöhetnek a fiatalok,beépiteni s jelenleg nem tudok jobbat aki mozditható s megbizható mint de rossi,
várom a vele kapcsolatos hireket

R.M.C.F
Hozzászólások: 9085
Csatlakozott: 2013. április 21., vasárnap 20:45
Kedvenc játékosaid: Sergio
Kedvenc csapatod: Még is KI lehetne? Hagyjuk már a divatokat. A legnagyobb: REAL MADRID.

Re: Kommentáld a híreket

HozzászólásSzerző: R.M.C.F » 2013. június 30., vasárnap 22:19

Volt egy kis vita a 4-3-3 és a 4-2-3-1 ről akit érdekel akkor írok pár dolgot:


Nézzünk pár dolgot(tényleg nem akarok senkit sem untatni):

A felállási formákat két rendszerre lehet bontani, az egyik az elmozgó rendszer(4-3-3, 4-3-1-2, 4-2-2-2) pl ék játékok, a másik a poziciós rendszerek(4-2-3-1 , 4-1-4-1) ezek főként a centerjáték miatt különböznek az elmozgótól. Tehát megállapíthatjuk hogy alapvető különbség van a két felállási forma között,mint elhelyezkedés,mint feladatkör egyénileg és csapatszinten is.

A különbségek részletesebben(nehéz leírni,ehhez mágnestábla kellene és 2-3 óra hogy jól be lehessen mutatni minden csínját-bínját):

A feladatköreik:
A nevükben is benn van, az elmozgó rendszer tagjai nem annyira elhatároltak egymástól mint a pozicióséban,az elmozgó rendszerben "összemosódottabbak" a posztok,és a feladatok is.....maximálisan a csapatmunka a cél,ezzel lehet sikert elérni. Együtt támadni és együtt védekezni elv.....vagyis a kommunista vonal:).
A poziciósban jobban elkülönülnek a feladatok,szűrők,szélsők,center........ezek jobban levázolt területeken mozognak,ellenben az elmozgóban ahol együttes mozgás van,a 3 kpás mind szinte egyforma feladatot lát el,ha az ellenfél labdát szerzett akkor odatámad,ha megszerezték,akkor megy az oldaljáték,a labdatartás amivel az ellenfelet magas koncentrációra késztetik......ezzel tudnak hibákat kieszközölni amit mélységi passzokkal büntetnek meg........
Nagyon fontos megjegyezni,hogy a mai barcelona focija,már jól elkülönül a klasszikus 4-3-3 afféle totális focitól....abból ered,de a mozgásai egységesebbek,kifinomultabbak,robotszerűbbek vagyis precízebbek,ezt a barca az akadémiára hozott rendszerből merítette,minden korosztály ezt tanulja és játssza , jól összehangolva.

A játékkép:
A 4-3-3 sablonosabb,nem vonultatja fel (direkt módon) a foci minden elemét,szélsőjáték,kontra,átlövés,centerezés(vonalrafutás a védelem mögékerülésével)fejjáték,pontrúgások fontossága.......vannak benne,de nem annyira markánsan mint a pozicósban,ott több a szélsőfeladat,a fejrejáték,centerezés,lövésrekínálás,visszajátszások a megvert bekk után a második hullámban,a center védelem lekötő szerepe amivel nyitja a területet a mozgásával az ellentétes szélsőnek stb......

A területi képe:
A 4-3-3 szűkebb területen alkalmazandó,mint szélességben mint hosszban.....ez egyébként a játékuk egyik alapvető fontossága,ezt tudja jól a barcelona,és ezt nem tudják jól mások pl az első JM féle chelsea.
A 4-2-3-1 hosszabb elhelyezkedésű,szélességben is,széthúzza jobban az ellenfél vonalait(ezért is egyöntetűen a legjobb forma a 4-3-3 ellen),feltéve ha a duplaszűrő jó munkát végez,mert a 4-3-3 kpás többlete ott csapódik le.

A mozgásaik:
A 4-3-3 ban a fő cél a labdatartás,amit az ellenfél koncentrációjának a magas szinten tartása miatt végzik,ez azért fontos,mert ha valaki/kik 90 percen át folyamatosan full koncentrálnak, akkor könnyebben hibáznak bizonyos helyzetekben mert ennyi ideig elég nehéz ennyire részletesen levédekezni azt a szemnek is jojózós focit........megy az oldalra játék(XAVI),ami az ellenfelet tolódásra,oldalra mozgásra kényszeríti(itt a fő hibaforrás,mert a nagy koncentrációban,az előre megbeszélt formában,felállásban kimozdulnak,ki vannak mozdítva) és hibáznak.......akkor megy a mélységi átadás,a befelé mozgó szélső támadónak(villa,pedro,alexis)....aki a kapu elé is tud már érkezni,ezeket ellenünk nagyon sokszor vetették be és sikeresen.
A 4-2-3-1 ben a mozgások jobban egyénibbek,a center feladata(benzema és higu)-a szélsők feladata (CR és Dm vagy callejon illetve ha özilt tették ki),a két szűrő feladata.....stb. Ebben a rendszerben jobban tudnak az egyéniesebb játékosok érvényesülni.....
Nálunk benzema a poziciós játékra nem jól alkalmazható,ő inkább az elmozgó rendszerekben érezheti magát otthon,ahol mehet a kisjáték,az elmozgások,visszalépek és lekérem,leteszem oldalra neki,beindítom stb.......a pozicós játékhoz jobban alkalmazható higu,ő brusztosabb,erőszakosabb,beáll a védő elé,kiteszi a karját,betúrja magát,megkerüli rárúgja ha lát egy kis rést a kapun.....persze higu sem a top cenyó példánya,ezt tudjuk,mert soha nem lesz belőle egy csúcson lévő RVN,akire akkor is vigyázni kellett még 2-3 percig ha a bíró már lefújta a meccset.....mert még az öltözőből is képes volt gólt szerezni.
A két szűrő kizárólag a labdaszerzésre koncentrál,ez a feladata,semmi más......illetve a tolódásokban aktívan részt venni,de azt ugye labdanélkül teszik így most ezt ne forszírozzuk.
A védők a 4-3-3ban feltolják magukat (területszűkítés),mert ha labdát veszít a kp-a akkor hamarabb támadnak vissza......még a labdabirtoklás váltás ideje alatt szerzik vissza(ez az amit már 1x említettem hogy magyarországon a legtöbb edző azt sem tudja mit jelent ez,mi ez a labdabirtoklás váltás),ezzel verte meg a barcelona a világot 5-6 éven át.

Szóval......sokat lehetne írni a két rendszer közötti különbségekről,és még van is,de fáradok,és most más hirtelen nem jut eszembe......azt azért szívesen meghallgatnám,hogy a sok sztáredző vagy szakértő mit tudna ezekről mondani,pl zombori,vagy hegyi......akikkel ha beszélnék ezekről az kb olyan lenne mint ha egy felnőtt beszélgetne egy kisiskolással.....mert iszonyat mennyire nem tudják miről beszélnek,mit jelentenek ezek......totálisan foci amatőrök......elég hallgatni miről beszélnek,hétről hétre,hát szörnyű.

Hogy nálunk a 4-2-3-1 bejött -e JM alatt? Igen is meg nem is.......a 4-2-3-1 be nem való se alonso sem benzema.......ez fontos. Alapvetően döntő hiba alonso két védekezős rendszerben való játszatása.Viszont a barca ellen idővel jól ment ez a forma......de tovább kellett volna JMnak fejlesztenie.
Hogy a 4-3-3 jobb lett volna-e? Lehet,de ahhoz több idő kell kialakítani és JMnak ennyi ideje nem volt,hiszen azonnal kellett az eredmény.
De talán igen,egy jól működő összeszokott 4-3-3 lehet jobb lett volna,feltéve ha az nem barcásodik el annyira hogy a labdatartás már a fixa ideájuk,az sem baj ha ezt a meccs zömében a félpályánál teszik......akkor nem.

Nem is tudom......talán egy másik , egy 3. felállás? :hmmm: de pl pellegrini féle 4-2-2-2 megint nem jó,mert szenvedünk a gyengébbek ellen,középen tömörültünk.......mondjuk ha marcelo és carvajal megy fel és bontja a szélt,akkor oké.....akkor ancelotti még sikeres is lehet ezzel......

Hogy mit fog játszatni ? Nagyon kiváncsi lehet rá mindenki.....majd az igazolások menték már körvonalazódik....kit adnak el és kit nem pótolnak.

Bocs ha valakit untattam..... :shutup: :ozil:
Ha a fogalmatlan osztja az észt akkor nagy a baj.....úgyhogy nagy a baj.


Vissza: “Labdarúgás”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 13 vendég