Értékeld a legutóbbi meccset

A Real Madrid mérkőzéseivel, átigazolásaival, aktuális edzőjével foglalkozó fórumrész.
Avatar
madridronie
Hozzászólások: 1921
Csatlakozott: 2013. április 16., kedd 11:52
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo & Sergio Ramos, Benzema, Modric, Kroos, Marcelo (Ronaldo, Figo, R. Carlos, Beckham, Zidane, Guti, Kaká, Xabi Alonso & Totti)
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Tartózkodási hely: Szeged

Re: Értékeld a legutóbbi meccset

HozzászólásSzerző: madridronie » 2014. március 24., hétfő 12:24

Amúgy most van csak igazán kezünkben a bajnokság, az Atletico es a Barca ki fogjak egymást pontozni, úgyhogy ha nyerjük a meccseinket, akkor behúzhatjuk. Nincs veszve semmi, meg kell nyerni a hátralevő meccseket, ennyi a képlet. Ha a játékosok akarják, akkor bajnokok leszünk, ultraerős csapat ellen (ATMA, BILBAO, BARCA) mar nem fogunk játszani a bajnokságban, úgyhogy mégegyszer mondom, ha a játékosok odateszik magukat teljes mertekben, akkor bajnokok leszünk.
Amúgy ez a Barcelona nagyon klappolt tegnap, ok ilyenek is lesznek meg egy ideig, a nagy meccsekre felszívják magukat, de konstans jó teljesítményt nem tudnak majd lehozni, mindig botlani fognak. Tegnap nagyon jól látszott viszont, hogy aki nagyon akarja, megverheti őket. Ha bemennek a helyzeteink, nagyon nagy verést is kaphattak volna, de nem így lett, majd a kupadöntőn :shifty:
Röviden, tömören! B-)
úgy veszem észre, hogy a középpályások és a középső védők között nagy helyet hagyunk. a tegnapi meccsen is volt egy-két olyan alkalom mikor pont ebbe a kb. 10-20 méteres részbe tudták betenni a Barca középpályások a labdát, ahol mindig volt támadójuk. és ez nem csak most fordult elő, sokszor kisebb csapatok ellen is ez van. bepasszolják oda a labdát és a támadójuk egyből mehet rá a két belső védőnkre.
Ez nekem is feltűnt tegnap. :roll:
ha van elég tartás a játékosokban, és ha kellőképp motivált a csapat. Aztán ha a végén mégsem nyerjük meg a bajnokságot, de minden hátralévő meccset hozunk, akkor sem leszek elégedetlen, le a kalappal a csapat előtt. Mérges akkor leszek, ha most feladjuk, és lélektelen játékkal lötyögünk csak a kis és középcsapatok ellen.
+1, de ha valamit tud ez a csapat, akkor küzdeni mindenképp én pontosan ezért nem aggódom különösképpen a bajnokságot illetően! A csapat legnagyobb betegsége inkább az, hogy mindig utólag eszmél és szinte állandó jelleggel kénytelen az eredmény, történések után futni, pedig picit több odafigyeléssel (megelőzve ezeket) sokkal egyszerűbb, kényelmesebb is lehetne a helyzetünk! :x
kkp: Pogba&Camavinga
támadó: Mbappé&Haaland

Ronaldo ◄ The number one influence ► ★★★★★

Ronaldo Fenomeno vs Cristiano Ronaldo ● The Battle For The Name ● Best Skills

Courtois-D.Carvajal,Varane,S.Ramos,Mendy-Casemiro,Pogba,Kroos-Hazard,Mbappé,Halaand

RealMadrid

"Cristiano es un extraordinario Comandante"

besteve7
Hozzászólások: 1457
Csatlakozott: 2013. április 26., péntek 10:12
Kedvenc játékosaid: Raúl, Casillas, Falcaó
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Értékeld a legutóbbi meccset

HozzászólásSzerző: besteve7 » 2014. március 24., hétfő 12:18

Hát egy baromi jó meccs volt, ahol az volt a legnagyobb baj, hogy igazán csak akkor játszottunk, amikor égett a ház, amint meg volt a vezetés leült a csapat, és az a legrosszabb, hogy még így is simán lezárhattuk volna.
A játékvezetés pocsék, a barca két 11-sétől eltekintve, mert szerintem adhatóak voltak, bár igazán Ramos sem tehetett róla, mert látszott, hogy nem akar szabálytalankodni, de a brazil keresztbe futott előtte, és szerintem ha minimálisan is de megkoccantotta a lábát, és ez szerintem a 3. gifen látszik jól(ahogy Neymar emeli a lábár futás közben találkozik Ramos térdével).
Ami a legfájóbb, hogy egy embert lehet pozitív irányban kiemelni, az pedig DM, amit az az első félidőben leművelt, az brutális, igaz a második félidőre elfáradt, bár érthető is volt. Számomra egyre egyértelműbb, hogy neki ez a legideálisabb poszt, és ha jön is valaki nem az ő helyére, mert itt sokak által istenített Pogba sem hoz le, főleg nem támadásban. Nagy kár, hogy senki sem nőtt fel tegnap a szintjére. Egyértelmű MOM volt.
Hiába a két gól Benzemától, nem tudom megdicsérni, mert bár játékban sem volt rossz, de túl gyenge volt a helyzetkihasználása, ennyi helyzetet nem lehet egy ilyen fontos meccsen elrontani.
Bale biztató volt főleg az első félórában, utána eltűnt, Modric az első félidőben láthatatlan volt, DM lecserélése után vállt aktívabbá, Alonso egész meccsen észrevehetetlen volt.
Carvajal, és Ronaldo a két leggyengébb, és talán még Marcelo, a 11-s nél is ő ragadt benn, és maradt le Neymarról.

Avatar
kimber
Hozzászólások: 84
Csatlakozott: 2013. április 22., hétfő 8:44
Kedvenc játékosaid: Raul, Guti, Zidane, Modric, James
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Értékeld a legutóbbi meccset

HozzászólásSzerző: kimber » 2014. március 24., hétfő 12:05

A hátralévő meccseket elvileg simán nyerni kellene, ha van elég tartás a játékosokban, és ha kellőképp motivált a csapat. Aztán ha a végén mégsem nyerjük meg a bajnokságot, de minden hátralévő meccset hozunk, akkor sem leszek elégedetlen, le a kalappal a csapat előtt. Mérges akkor leszek, ha most feladjuk, és lélektelen játékkal lötyögünk csak a kis és középcsapatok ellen.

Avatar
Chancee9
Hozzászólások: 80
Csatlakozott: 2013. április 24., szerda 11:46
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Benzema, Ramos, Modric, Xabi Alonso, Marcelo
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Értékeld a legutóbbi meccset

HozzászólásSzerző: Chancee9 » 2014. március 24., hétfő 12:05

ahogy így olvasgattam a mérkőzési utáni érzéseket, véleményeket én is úgy éreztem le kell írnom a saját gondolataimat. többnyire Sierra, nmate és El Unico véleményével értek egyet.
még mindig nem vészes a bajnoki helyzetünk ezzel a vereséggel együtt. a bajnokságban az állandóság és az egyensúly a lényeg, ahogy Carlo mondja. nem hiszem amúgy, hogy csak a csapat egyes mérkőzéseken nyújtott teljesítményére érti általában ezt a "fő az egyensúly" dolgot, hanem ilyen formán az egész szezonunkra. és ez a felfogás inkább a bajnokságnak fekszik, mint sem a kupasorozatokra. aztán, hogy most ez előny vagy hátrány, azt döntse el mindenki magában.
az elég szomorú, hogy a Barca és az Atletico elleni 4 meccsből csak 1 döntetlenre futotta és az a tény, hogy a keményebb presszinget alkalmazó csapatok ellen is szenvedünk elég rossz előjel a szezon hátralevő részére. lehet bizakodni, mert jó játékosaink vannak és a csapategység is alakul, sokszor vagyunk képesek csapatként játszani. viszont ameddig Cristiano itt lesz, addig nem lesz soha teljes az összkép. ez egy tény. az is az, hogy hatalmas játékos, karakter, gólvágó, egyik kedvencem a mostani csapatból, iszonyatos munka van mögötte, viszont nem túl sokszor hasznos a mezőnyben. természetesen leköti a védők figyelmét, jól mozog üresbe, rengeteg jó tulajdonsága van, viszont nem mindig van hasznukra a "játéka". a másik nagy hátrányuk Xabi Alonso, másik kedvenc játékosom. a játékintelligenciája kimagasló, nagyon higgadt, jól irányítja a csapatot és sokat számít a jelenléte a csapatnak. viszont annyira lelassult fizikailag, hogy szinte fáj nézni, és az még nagyobb probléma, hogy fejben is lassult (nem nagyon, de pont elég arra, hogy a gyorsabb támadók túljárjanak az eszén).
szerintem a csapat szerkezete most megfelelő, fekszik a játékosoknak ez a 4-3-3, a szerepek is jól el lettek találva. a jövőre nézve Xabi helyettesítését kell megoldani és Varane-t beépíteni a védelembe. nagyjából ennyi, maximum Di Maria helyett találni egy nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb játékost, viszont neki is majdnem ennyit kéne robotolni, csak kisebb hibaszázalékkal.
egy utolsó pont ebben a monster posztban (nem tudom, hogy ez Ancelotti taktikája vagy a játékosok csinálják rosszul): úgy veszem észre, hogy a középpályások és a középső védők között nagy helyet hagyunk. a tegnapi meccsen is volt egy-két olyan alkalom mikor pont ebbe a kb. 10-20 méteres részbe tudták betenni a Barca középpályások a labdát, ahol mindig volt támadójuk. és ez nem csak most fordult elő, sokszor kisebb csapatok ellen is ez van. bepasszolják oda a labdát és a támadójuk egyből mehet rá a két belső védőnkre.
ha valamiben tévedek vagy rosszul látom, nyugodtan javítsatok ki. végig még nem olvastam az eddig megírt kábé 10 oldalt, szóval ha valaki magára ismer, az csak a véletlen műve :D

Avatar
schranzer
Hozzászólások: 762
Csatlakozott: 2013. május 3., péntek 17:26
Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Ronaldo (R9)
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Értékeld a legutóbbi meccset

HozzászólásSzerző: schranzer » 2014. március 24., hétfő 11:58

Sajnos kikaptunk, de menni kell tovább. Szorosabbá kellett tenni a spanyol ligát :mrgreen:
Amúgy tegnap borzalmasan megverték a védelmunket, mármint nem mukodott ugy a vedekezes, mint ahogy azt megszokhattuk. Ezért kijelenthetjuk, hogy még nincs kész teljesen ez a csapat, es nagyon is szukseg van egy igazi robotolós KP-ra, mert Alonso nemcsak hogy lassu, de korulmenyes is. Eljárt felette az ido, kikell vetni a hálót POgbára vagy Vidalra. A második félidore lehet behoztam volna Illarramendit Alonso helyett, de nem akarok en itt okoskodni, nem en vagyok az edzo.
Amúgy most van csak igazán kezunkben a bajnokság, az Atletico es a Barca ki fogjak egymast pontozni, ugyhogy ha nyerjuk a meccseinket, akkor behuzhatjuk. Nincs veszve semmi, megkell nyerni a hátralevo meccseket, ennyi a képlet. Ha a játekosok akarják, akkor bajnokok leszunk, ultraeros csapat ellen (ATMA, BILBAO, BARCA) mar nem fogunk játszani a bajnokságban, ugyhogy megegyszer mondom, ha a jatekosok odateszik magukat teljes mertekben, akkor bajnokok leszunk.
Amúgy ez a Barcelona nagyon klappolt tegnap, ok ilyenek is lesznek meg egy ideig, a nagy meccsekre felszivjak magukat, de konstans jo teljesitmenyt nem tudnak majd lehozni, mindig botlani fognak. Tegnap nagyon jól látszott viszont, hogy aki nagyon akarja, megverheti oket. Ha bemennek a helyzeteink, nagyon nagy verést is kaphattak volna, de nem igy lett, majd a kupadonton :shifty: . A védelmuk nagyon szar, ha beadások jonnek a 16osba, akkor nekuk veguk van, egyszeruen nem tudnak azzal semmit se tenni, 2 gol is abbol szuletett tegnap, és meg legalább ennyi szulethetett is volna vagy tobb, ha picit szerencsesebbek vagyunk. Lehet hulye példa, de egy MU ellen, aki kb osszes támadását a beívelésekre alapozza, fogná a fejét a Barcelonai védelem (és itt csak szigorúan ezekre a keresztezésekre gondolok, nem hogy itt valaki azt szuri le ebbol, hogy az MU elverné a Barcát, korántsem ezt akarom ezzel mondani :lol: , mindossze zat, hogy ez régen is gyengepont volt a Barcánál, mára viszont ez hatványozottan igaz rájuk).
Navas - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Kovacic, Kroos, Modric - Isco - Bale, CR

Avatar
LeagueofLesbians
Hozzászólások: 314
Csatlakozott: 2013. szeptember 28., szombat 16:10
Kedvenc játékosaid: Raúl
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Értékeld a legutóbbi meccset

HozzászólásSzerző: LeagueofLesbians » 2014. március 24., hétfő 11:57

Itt olvastam és valami hasonlót szerettem volna én is megfogalmazni:
"Ha a helyzeteink belőjük most mindegy lett volna mit csinál a bíró ."

Csúnyán ereszt a lufink 2-3hete. Remélem ez a meccs csak feltüzeli őket és újra felszívják magukat.
[FIFA WORLD]

Avatar
madridronie
Hozzászólások: 1921
Csatlakozott: 2013. április 16., kedd 11:52
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo & Sergio Ramos, Benzema, Modric, Kroos, Marcelo (Ronaldo, Figo, R. Carlos, Beckham, Zidane, Guti, Kaká, Xabi Alonso & Totti)
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Tartózkodási hely: Szeged

Re: Értékeld a legutóbbi meccset

HozzászólásSzerző: madridronie » 2014. március 24., hétfő 11:50

Valahogy én is igy érzem. Nem tudom Benzemát bántani, mert egyáltalán nem hozott le rossz meccset. DE annyiszor odavarázsolták elé a labdát, pontot, és másik 3 felkiáltójelet tehetett volna a mondat végére. Nem érzem azt hogy Benzema ott lenne a legjobb csatárok között (még?), azért, mert amikor szorul a hurok, amikor a legkiélezettebb a helyzet, akkor nem tudja nekünk eldönteni a meccset. Jó, tudom a két gól az két gól. De az van hogy minden ziccer úgy jött ki hogy Benzema lábában volt a befejezés, és nem tudtuk eldönteni a meccset, a két gólos előny sehogy sem akart jönni, pedig megvolt rá az esély. Nem is kicsi, minden adott volt. Nem hibáztatom Benzemát, de nagyon sajnálom hogy nem használt ki több gólhelyzetet. Úgy érzem ha Ronaldónak nem megy jól, ha kiveszik a játékból, akkor baszhatjuk.

Tőlünk nagyon hiányoltam az agresszív letámadásokat, a 16. percig szinte próbálkozás se volt, később is csak fellángolások, amúgy a meccs nagy részében pedig egészen gyámoltalanul védekeztünk. Inkább csak a hajamat téptem amikor láttam hogy a területvédekezésünk annyira életképes mint egy darab kő. Xavi ezt az enervált impotens valamit még 40 évesen is röhögve átjátszaná nempláne Iniesta aki egy életveszély még mindig.
Ezekkel maximálisan egyetértek, nincs nagyon mit hozzáfűzni! :roll:
Ami a kis csapatok ellen elég lehet, magyarul egy-két villanás a sztárjaink részéről, akik képesek megteremteni a különbséget egy-egy meccsen, az egy csapatként funkcionáló, hasonló erőt képviselő sztárcsapat ellen ma még kevés. Főleg, ha egy-két sztárunk betlizik is. Hiába villogott tegnap szegény DiMaria, és játszott végre csatárhoz illően Benzema, ha a többiek nem tudták hozzátenni a sajátjukat.
Szintén nagy igazság; bár ebből talán optimizmus is meríthető (mostanában megint lassan érkeznie kell egy kiváló teljesítménynek, jó lenne, ha egyszer végre a legfontosabb pillanatban jönne), hisz amellett, hogy a védelem kompletten Xabival és Cristianoval együtt is mélyen alulteljesített még így is bőven megvolt a lehetőségünk egy jó eredményre, de az fix, hogy a nagy dolgokhoz 11 emberből 2 jó + 2 elfogadhatóbb teljesítmény baromira kevés lesz! :coffee:
A bajnokság még nincs veszve, most megmutathatja a csapat, hogy van-e tartása, mint annak idején a Capello gárdának, akik minden meccsen bajnoki döntőt vívtak, és nyertek. A Barca csak akkor lehet bajnok, ha mi még egyszer botlunk, és verik az Atleticot, mi pedig csak akkor, ha az Atletico is botlik még legalább egyszer, mi meg 100 %-osan zárjuk a véghajrát.
A bajnokság miatt én egyelőre nem aggódnék, simán benne van, hogy a jövő hétvégén már ismét a hurráoptimizmus lesz itt úrrá a fórumon, mert újra pontokkal megyünk a többiek előtt! A csapat érezhetően nem tört meg, szépen menni kell tovább és kész! B-)
kkp: Pogba&Camavinga
támadó: Mbappé&Haaland

Ronaldo ◄ The number one influence ► ★★★★★

Ronaldo Fenomeno vs Cristiano Ronaldo ● The Battle For The Name ● Best Skills

Courtois-D.Carvajal,Varane,S.Ramos,Mendy-Casemiro,Pogba,Kroos-Hazard,Mbappé,Halaand

RealMadrid

"Cristiano es un extraordinario Comandante"

Avatar
kimber
Hozzászólások: 84
Csatlakozott: 2013. április 22., hétfő 8:44
Kedvenc játékosaid: Raul, Guti, Zidane, Modric, James
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Értékeld a legutóbbi meccset

HozzászólásSzerző: kimber » 2014. március 24., hétfő 11:39

A 11-es amit a javunkra befújt egyértelmű, hogy kint volt, amikor megkaptuk, már tudtam, hogy ahogy rászólnak a bíróra, valamikor kompenzálni fog, és ezzel ki is csúszott a kezéből a meccs. Ramos sosem tanul a hibáiból, Neymar gusztustalanul feldobja magát ahogy lehetősége van rá, mindkettőt tudhattuk előre, orosz rulett Ramossal minden barca meccs. A kiállítás -utolsó emberként- egyenes következménye volt az esetnek ha már befújta a spori, mindegy, hogy jogos volt-e a tizi, vagy sem. nem kellet volnaA második 11-es fújható volt, megint a saját ostobaságunknak köszönhetjük. Ha a helyzeteink belőjük most mindegy lett volna mit csinál a bíró .

Avatar
ikelemen5
Hozzászólások: 2123
Csatlakozott: 2013. április 15., hétfő 9:06
Kedvenc játékosaid: Zidane,Guti,Modric, Kroos
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Értékeld a legutóbbi meccset

HozzászólásSzerző: ikelemen5 » 2014. március 24., hétfő 11:26

Én tényleg csak azt nem értem,hogy 107 millióért Neymar miért nem gólt akar szerezni,hanem várja a kontaktot..alig várta,hogy hozzáérjen Ramos, aki szerencsétlen épphogy hozzáért a bal kezével és már dobta is magát..de szerintem például Ibra nem esett volna el,hanem ba :cens: a volna kegyetlenül hasonló helyzetben és így mindenkinek jobb lenne... :vivo:
“I don’t trust fish.They breathe water…..that’s crazy.”

Avatar
Victor
Hozzászólások: 2895
Csatlakozott: 2013. április 21., vasárnap 16:24
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Norwich City

Re: Értékeld a legutóbbi meccset

HozzászólásSzerző: Victor » 2014. március 24., hétfő 11:24

viszont a harmadikon mintha lenne kontakt a két játékos bal lába között
úgy látszik, de ha kikockázod, észreveszed, hogy nem találkozott a két játékos lába, és neymar csupán földbe rúgott.

itt látszik

ugyanakkor azt is be kell vallani, a bírónak rohadt nehéz dolga volt, ugyanis ezt hátulról, 1 másodperc alatt megítélni baromira nehéz lehet, ráadásul így kikockázás után könnyen mi könnyen beszélünk, de ő csak annyit látott, mint mi első ránézésre a gifen/videón, ahol még úgy tűnhet talán, hogy volt kontakt :roll:

Avatar
pheco
Hozzászólások: 6387
Csatlakozott: 2013. április 20., szombat 0:03
Kedvenc játékosaid: David Beckham, Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.
Tartózkodási hely: Bp.

Re: Értékeld a legutóbbi meccset

HozzászólásSzerző: pheco » 2014. március 24., hétfő 11:21

Victor írta: 1
2
3
saját kép
Érdekes eset, mert az első két gifen úgy tűnik, hogy semmi nem volt, viszont a harmadikon mintha lenne kontakt a két játékos bal lába között és amiatt esik el Neymar. Persze szokás szerint rájátszott.

Avatar
Victor
Hozzászólások: 2895
Csatlakozott: 2013. április 21., vasárnap 16:24
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Norwich City

Re: Értékeld a legutóbbi meccset

HozzászólásSzerző: Victor » 2014. március 24., hétfő 11:15

a ramos esetről nem láttam döntő videófelvételt, se képet, hogy les volt-e, de gifeket találtam több szögből is, ami mutatja, hogy szerintem sem kézzel, sem lábbal (felemelt kézzel futott) nem ért hozzá, sőt a harmadik gifen láthatjátok, mintha a saját lábában esne el neymar, nézzétek csak a bal lábát, földbe rúg. csináltam róla saját képet, és egyértelmű az eset.
1
2
3
saját kép

az iniestás eset szerintem egyértelmű, hogy büntetőt ért.
gif


a mi oldalunkról viszont ronaldo tizenegyese még csak nem is kérdőjeles, ugyanis biztos, hogy kint volt.
kép
gif

Avatar
kimber
Hozzászólások: 84
Csatlakozott: 2013. április 22., hétfő 8:44
Kedvenc játékosaid: Raul, Guti, Zidane, Modric, James
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Értékeld a legutóbbi meccset

HozzászólásSzerző: kimber » 2014. március 24., hétfő 11:06

Bár nagyon szomorú vagyok a tegnapi eredmény miatt, nem temetem a csapatot, nem akarok edzőt cserélni, és öngyilkos sem leszek ha nem nyerjük meg a bajnokságot.

Az igazságos ezen a meccsen az X lett volna. A Barcelona a mezőnyben dominált, mi pedig veszélyesebb helyzeteket alakítottunk ki. Ha a befejezéseknél pontosabbak vagyunk most mindenki örül, pedig ettől még a gondok megvannak, amik most jól ki is jöttek. Sok jó játékos még nem jó csapat, és a jelenlegi Madrid még mindig inkább csak sok jó játékos egy csapatban, de nem jó csapat. Itt látszik a vezetés (Perez) rossz igazolási taktikája, ami nem Carlo hibája, ő abból főz, ami a konyhában van. Majd ha ő megy vásárolni, és azután sem ízlik a főztje, akkor lehet elővenni a szakácsot.

De az irány szerintem jó, csak az idő volt még kevés ahhoz, hogy a legjobbak fölé sikerüljön nőni. Már ott vagyunk a küszöbön, csak be kell lépni, ha nem ma, akkor holnap. Ami a kis csapatok ellen elég lehet, magyarul egy-két villanás a sztárjaink részéről, akik képesek megteremteni a különbséget egy-egy meccsen, az egy csapatként funkcionáló, hasonló erőt képviselő sztárcsapat ellen ma még kevés. Főleg, ha egy-két sztárunk betlizik is. Hiába villogott tegnap szegény DiMaria, és játszott végre csatárhoz illően Benzema, ha a többiek nem tudták hozzátenni a sajátjukat.

Nem írom le Bale játékát sem, emlékezzünk Modricra, majd jövőre meglátjuk mire lesz képes a Madridban, de a fejlődés látszik már most. Igaz, nem őt hoztam volna, és ma is tartom, hogy kár volt leigazolni, de ha már itt van, drukkoljunk neki, és örüljünk annak, ha sikeresen be tud majd illeszkedni a csapatba. Meg kell még szoknia a spanyol bajnokság légkörét, a kötöttebb szerepkörét, azt, hogy nem rá épül a csapat játéka, de látszik rajta, hogy akar, csak még sokszor eltünedezik, kiesik a játékból, és ez mínusz egy ember.

Ronaldot kevésbé értem, úgy látszik örökös hiszti kriszti marad, reklamál, csapkod, ahelyett, hogy futna vissza védekezni. Nem lesz a kedvencem emiatt sosem, de a góljainak azért örülök. :)

Ramos a másik akit nem értek, miért nem tud ésszel játszani. Néha tanár, néha a szamárpadba ültetném. Carlonak is meg kellene tanulnia, hogy Ramost jobb, ha kihagyja ezeken a meccseken, vagy ha számol vele, akkor gyakoroltassa a 10 a 11 elleni játékot is.

A bajnokság még nincs veszve, most megmutathatja a csapat, hogy van-e tartása, mint annak idején a Capello gárdának, akik minden meccsen bajnoki döntőt vívtak, és nyertek. A Barca csak akkor lehet bajnok, ha mi még egyszer botlunk, és verik az Atleticot, mi pedig csak akkor, ha az Atletico is botlik még legalább egyszer, mi meg 100 %-osan zárjuk a véghajrát.

Az lenne az igazságos, ha a bajnokságot az Atletico nyerné, mi meg behúznánk a kupát. Mondom ezt úgy, hogy nem szeretem a városi riválist, mert alattomos, sunyi játékosai vannak, de amit idén csináltak azért járna nekik ez az év. Ha mi nyerünk a végén, akkor boldog leszek, de marad egy kis rossz szájíz, hogy nem sikerült rangadót nyerni, de jövőre már erre sem emlékszem majd. :)

Amit legjobban szeretnék, hogy tanuljunk ezekből a sokak által látott hibákból, ez a meccs szolgáljon tanulságul, és nyerjük meg a fontosabb kupadöntőt, mert ha azt bukjuk, ott nincs javításra lehetőség.

tubatibi
Hozzászólások: 2781
Csatlakozott: 2013. április 16., kedd 12:11

Re: Értékeld a legutóbbi meccset

HozzászólásSzerző: tubatibi » 2014. március 24., hétfő 10:54

Amúgy szerintem Bale kummajó lesz jövőre, már idén is vannak jelek rá.

Nem megy a világbajnokságra, egész nyáron készülhet, teljes előszezon, nagyjából ismerni fogja a légkört, lesz spanyol bajnokságból tapasztalata, a nyelvet is sokkal jobban fogja tudni, ismerni fogja a csapattársait.

Avatar
hunmadridista
Hozzászólások: 1354
Csatlakozott: 2014. március 17., hétfő 19:37
Kedvenc játékosaid: Zidane, Figo, Beckham, Ronaldo, CR
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Értékeld a legutóbbi meccset

HozzászólásSzerző: hunmadridista » 2014. március 24., hétfő 10:52

Ami a BL.-t illeti, továbbra is lutri és nagyban függ majd az elődöntős ellenfelünk kilététől
Még egyáltalán nem vagyunk az elődöntőben! Ne becsüljük le a Dortmundot a sok hiányzója ellenére sem...nagyon kemény meccsek lesznek azok is...

Aludva a tegnapi meccsre egyet, továbbra is azt gondolom, hogy a helyzetkihasználáson ment el...a Barca ellen kíméletlenül be kell verni az adódó helyzeteket, különben megbüntetnek érte, ahogyan az ma is történt...szerintem az X-re rászolgáltunk volna, de a Barca nagyon jó volt, haraptak ahogy kellett...kár még temetni őket, továbbra is nagyon jók.
Mi viszont fejben továbbra is gyengék vagyunk...nem mindenki, de a csapat nagy része az.

Avatar
Victor
Hozzászólások: 2895
Csatlakozott: 2013. április 21., vasárnap 16:24
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Norwich City

Re: Értékeld a legutóbbi meccset

HozzászólásSzerző: Victor » 2014. március 24., hétfő 10:31

Matt, szinte teljesen egyetértek veled, nagyon jó kis írást hoztál össze, grat! :agree:
én nem szaporítanám a szót, borzalmasan el voltam keseredve, mert ugyan a Mourinho-féle Realnál sokkal jobban helytálltunk és helytállunk, sokkal látványosabb a játék, de az igazán nagy párharcokon még mindig sorra elbukunk, pedig már nincsen itt özil, nem játszik khedira, és di maria középen remek teljesítményt nyújt.
én is azt gondolom, ennek egyik fő oka xabi alonso, aki borzalmasan lassú és körülményes, és ez egy igazán nagy csapat ellen rendkívül szembetűnő.
a barca középpályája még úgy is sokkal erősebb, hogy xavi véleményem szerint kezd kiöregedni, már nem a régi, viszont iniesta zseniális, busquets sokkal többre vitte, mint amit régen gondoltunk volna, elől a messi-sanchez (neymar)-pedro (fabregas) hármas legalább olyan veszélyes, mint a mi bbc-nk, csak mezőnyjátékban többet mutatnak, egyedül a védelmük gyenge, valdést ugye ismerjük, mascherano szerintem egyáltalán nem barca kezdő szint, piqué is hajlamos a megingásra, alves hátul viszonylag könnyen verhető (elől viszont elég jó, bár borzalmasan ad be), alba ott van a szeren.

összességében (mint a legtöbb komoly téttel bíró meccsünk) ez a meccs is a középpályán, és valahol a taktikán ment el, no meg a szokásos borzalmas helyzetkihasználáson. bírózni nem fogok, mi is kaptunk egy kamutizit (noha a szabálytalanság ténye nem vitatható, és ronaldo végül bent esett el, el lehet nézni), a barca első tizenegyese elég kérdőjeles (a piros nálam nagyon az), a másodikat pedig szerintem 10/9 alkalommal befújják, ugyanis iniesta túljutott már két emberen, a kontakt meg volt xabi alonsóval, szóval ez teljesen megadható volt.
ebből is látszik, hogy valahol magunkat vertük meg (noha a barca is majdnem ezt tette magával, mascherano hibái, valdés szokásos teljesítménye...) mert xabi és ramos is borzalmasan bután viselkedett véleményem szerint.

a meccs előtt én is nagy reményekkel ültem le, mondván, mikor verjük meg a barcát, ha nem most, hiszen ők már nem azok, akik eddig voltak, mi pedig rengeteget javultunk az elmúlt időszakban, de kiderült: nem eleget.

a mérkőzésen nekem bebizonyosodott, hogy a rohadt életbe nem fogom se cristianót, se messit a világ legjobbjaiként emlegetni, szerintem egyik sem zseni, ronaldo játékban sose volt túl erős, csak gólokkal szokott villanni, messi pedig tegnap szerintem talán labdához sem ért, mégis adott egy gólpasszt, és lőtt három gólt a real madrid ellen, tehát ő ugyan végső soron jobban kivette a játékból a részét, és eldöntötte a meccset, pedig alig volt észrevehető. nálam egy iniesta sokkal nagyobb klasszis mindkettőnél például. :roll:

sevillában nem lesz ramosunk, nem lesz di mariánk, ha ott nem győzünk, szerintem búcsút inthetünk a bajnokságnak, hiszen a barcának ez lélektanilag nagyon komoly lökést adhat. egyedül abban lehet bízni, hogy a bl-ben lefárasztják egymást, de nekünk innentől kezdve nem szabad hibázni, pedig komoly meccsek vannak még hátra. :roll:

nyáron váltani kell, én bírom carlót,szerintem az elmúlt évek toronymagasan legszerethetőbb madridját építette fel, de amíg xabi alonso fog játszani alappillérként és rá van bízva minden, (márpedig carlonál szinte biztos, no meg hosszabbítottak is vele), a bbc játékban semmit nem mutat, és az egy szem épkézláb csatárunk elpuskáz több ziccert is, addig szinte semmi esélyünk nincs igazán komoly ellenfelek ellen.

összességében borzalmasan elkeserítő, hogy egy igazán erős ellenfél ellen rendre elvérzünk, így már nem tudom értékelni a kiscsapatok elleni brillírt.

Avatar
madridronie
Hozzászólások: 1921
Csatlakozott: 2013. április 16., kedd 11:52
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo & Sergio Ramos, Benzema, Modric, Kroos, Marcelo (Ronaldo, Figo, R. Carlos, Beckham, Zidane, Guti, Kaká, Xabi Alonso & Totti)
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Tartózkodási hely: Szeged

Re: Értékeld a legutóbbi meccset

HozzászólásSzerző: madridronie » 2014. március 24., hétfő 9:52

Nem Di Maria helyett kell középpályás, mert megmutatta, hogy a Barcelona ellen is képes god mod játékra, hanem Alonso helyett..... :ike:
Pogba-Modric-Di Maria
szegény Xabi nagyon vakon volt....
Az argentin tegnap nálam is 5-ösre vizsgázott; soha nem lesz a kedvencem, de egyértelmű, hogy meg kell tartani, mert az a mérgezett egér módjára letett munka, az nem gyenge (amit ott Karim fölé lőtt helyzete előtt is letolt a meccs elején ... :ozil: :agree: )!
a másik dolog meg ez a nagy várakozás.. mire volt jó? nemtudom hányan írtátok, hogy megcsapjuk őket, meg hendikeppel is mehet, meg feltöröljük velük a padlót, meg ilyenek.
Legközelebb talán óvatosabban fogalmaznak egyesek :coffee: ; egyébként a poén az egészben, hogy a meccs képe alapján 15.-től a 63. percig ez is simán benne volt a meccsben (la. 3X-szor lezárhattuk volna a meccset)! De mint a legtöbben mondták, jósolták abszolút 3 esélyes meccs, ahol nüanszok döntenek majd; így is lett. :-*
A bajnokság még így is meglehet, csak ezek után a BL az nem több, mint álom kategória,
Lépésről-lépésre kell haladni, aztán meglátjuk; jó hír, hogy szerintem a meccsnek nem lesz demoralizáló hatása a fiúkra, sőt, így talán egy picit élesebbek is leszünk a bajnokság hátralévő részében, a Kupadöntőről már nem is beszélve! Ami a BL.-t illeti, továbbra is lutri és nagyban függ majd az elődöntős ellenfelünk kilététől, ami biztos, hogy jó eséllyel 2 csapat (Bayern, Barca) ellen nem fogunk tudni játékban dominálni és ellenük nem tudjuk majd teljes mértékben a saját focinkat játszani, mert amire mi is építünk, vagyis a labdatartásban jobbak nálunk, de ettől még bőven partiban lehetünk velük és nyerni is simán nyerhetünk ellenük is, ahogy a tegnapi mérkőzés is kiválóan bizonyította! A 2 legnagyobb ellenfél ellen egyértelmű, hogy a kontrákra kell elsődlegesen építeni, agresszív letámadás és védekezés mellett --> ez a tegnapi köztes megoldás (ímmel-ámmal csináljuk is meg nem is) szemnek örömteli (jó, élvezetes mecset hoz), viszont a két fenti csapat ellen nem elég ahhoz, hogy a magunk javára billentsük azt a bizonyos mérleget! :sly: :( Többet kell rúgnunk, mint az ellenfél azt csókolom .... :Đ :smile: :ike:
hazai pályán 4 gólt kapni, ebből se lesz BL döntő..
Hát igen, oda-visszavágós párharcoknál nem jó omen, de mondom; nagyban függ majd az elődöntős ellenfelünktől; így látatlanban azt mondanám, hogy a Bayernnel csak a döntőben kellene találkozni, mert 1 meccsen bőven partiban lehetünk a címvédő bajorokkal is, sőt (plusz addigra talán Arbeloa és Khedira is visszatérhet, stabilizáció és taktikai szempontból sajnos nem mind1 a variációs lehetőségek száma) :rock: ; ami pedig a Barcát illeti, nos ott véleményem szerint 2 meccsen az elődöntő is meglehet, abszolút egy szinten van a 2 gárda, mind1 melyik stadionban játszanak a srácok!
Erről van szó. Gyökér Ramosnak meg van pofája ilyeneket nyilatkozni, hogy rablás...
Ami a fiúkat illeti; egy biztos --> a meccset a piros, tizi kombó döntötte el, abban is van nem kis igazság, amit mondanak (CR7 --> irigység duma, Ramos --> mindig ők a jó fiúk, Neymar lesen volt, elismerték CR7 jogtalan tizijét is, Mallenco teljesítménye nem ütötte meg a mérkőzés színvonalát stb., mint ahogy Xavi jobbak voltunk dumája is barokkos túlzás --> volt ott katalán részről bőven hideg zuhany, fehér pofa, tanácstalan tekintet a meccsen :lol: :lol: :lol: ) ugyanakkor a srácok is magukba nézhetnének már egyszer végre; kismilliomodik eset, amikor a döntőpillanatokban nem vagyunk képesek átlépni a saját árnyékunkon --> ahogy az AtMa elleni meccset (vagy tavaly Dortmundban), úgy a tegnapit is elkönnyelműsködték a fiúk (1 gól nem gól, jobban meg kellene tudni becsülni az előnyt) --> Cristiano (görcsös akarásnak, nyögés a vége), Ramos (rossz döntések, elalszik) sajnos megint a rosszabbik arcát mutatta, Xabi megöregedett, míg a védelem 2 széle igen botrányos helyezkedési hibákat követ el már sokadjára! :sly:

Ettől függetlenül továbbra sem vagyunk rossz helyzetben (sőt, abszolút nem), szóval bízzunk a jobb folytatásban; hisz az nevet (igazán), aki utoljára nevet! :mrgreen: :shifty: Hala Madrid!
kkp: Pogba&Camavinga
támadó: Mbappé&Haaland

Ronaldo ◄ The number one influence ► ★★★★★

Ronaldo Fenomeno vs Cristiano Ronaldo ● The Battle For The Name ● Best Skills

Courtois-D.Carvajal,Varane,S.Ramos,Mendy-Casemiro,Pogba,Kroos-Hazard,Mbappé,Halaand

RealMadrid

"Cristiano es un extraordinario Comandante"

Avatar
Legkisebbtobi
Hozzászólások: 173
Csatlakozott: 2013. április 21., vasárnap 7:42

Re: Értékeld a legutóbbi meccset

HozzászólásSzerző: Legkisebbtobi » 2014. március 24., hétfő 8:56

Toti írta: a másik dolog meg ez a nagy várakozás.. mire volt jó? nemtudom hányan írtátok, hogy megcsapjuk őket, meg hendikeppel is mehet, meg feltöröljük velük a padlót, meg ilyenek. a legjobb a facebook volt, ott meg óránként jöttek a szövegek, h már csak 10 óra 42 perc a mérkőzésig, már csak 9óra a kezdésig. a barca játékosok jó kedvvel érkeztek, de vajon hogy távoznak? stb.. azt jött a szokásos és a nagykönyvben jól megírt koppanás. vissza kellene venni ebből az egészből.
tokeletesen egyetertek. olyan mintha a facebook oldalt egy 10 eves csinalna.

Avatar
Sunsky
Hozzászólások: 1475
Csatlakozott: 2013. április 21., vasárnap 10:30
Kedvenc játékosaid: Ibra, Modric, Isco, Neymar
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Értékeld a legutóbbi meccset

HozzászólásSzerző: Sunsky » 2014. március 24., hétfő 8:17

én is optimista voltam, 2-3 gólos győzelmet vártam. és??? mi a probléma ezzel? nem estem pofára, mert a játék alapján meglehetett volna. nem kell itt a csapatot szapulni, végre játszottuk a játékunkat. szánalmas az h megint itt világvége hangulat van, meg ligát bukunk, mindent..

Avatar
ateeemadrid
Hozzászólások: 2804
Csatlakozott: 2013. április 15., hétfő 18:04

Re: Értékeld a legutóbbi meccset

HozzászólásSzerző: ateeemadrid » 2014. március 24., hétfő 8:11

+1.

ennyi, lehet a saját csapatunkat oltani, hogy bekellett volna verni a helyzeketet, jobban kellett volna védekezni stb...
de akkor is, a faszomba már az ilyen senkiházi bírókkal, mint undiánó k**vaanyja...
egy kamutizi + piros kombóval elintézte, hogy ne legyen esélyünk nyerni.
az már önmagában röhejes, hogy beraktak 1 olyan bírót a meccsre, aki évről-évre gyengébb teljesítményt nyújt, nem beszélve arról, hogy az őszi clasicon is elég érdekes ítéletei voltak.. 2 jogos tizi elmaradt, stb...

lehetett utálni Mourinhot, de ő legalább látta, hogy mennyire feltűnően nyomják a Barcát. és ki is mondta. ezek tények.

szerdán viszont szerintem ha nyerünk, akkor befogjuk húzni a bajnokságot.


Vissza: “Labdarúgás”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: fes1885 valamint 7 vendég