Értékeld a legutóbbi meccset

A Real Madrid mérkőzéseivel, átigazolásaival, aktuális edzőjével foglalkozó fórumrész.
Avatar
Steve
Hozzászólások: 4439
Csatlakozott: 2013. április 24., szerda 22:53
Kedvenc játékosaid: R9, RC, Guti, Zidane, Ramos, Marcelo
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Értékeld a legutóbbi meccset

HozzászólásSzerző: Steve » 2015. december 14., hétfő 20:55

nmate írta:Szégyen, de kezd nagyon nem érdekelni a szezonunk. Nem is az, hogy nem megy a csapatnak, vagy hogy jobb a riválisunk, olyan már volt mégsem tántorított el... hanem ahogyan nem megy.
Kretén orvosi stáb, béna foci, nem ide való edző, érthetetlen vezetőségi döntések, lelketlen játékosok.
Igazából fájdalommal tölt el ez az egész, és nem esik jól nézni..
Ezt írtam én is többször,merre jött Mike, hogy már elmondtam mégis itt vagyok..

Én is hasonlóan érzem. Nem a vereség fáj, nem is az, hogy nincs esélyünk sem ismét a Barcával..nem ezek..

A játék képe, a fogalmatlan orvosok, edzői stáb, ez az amatőr szánalmas légkör ami ismét lett.

Calderón alatt volt az az érzése az embernek, hogy nyerhetünk 5-0-ra is, de a gijon is elverhet minket.

Unalmasak a meccsek, nincs foci, nincs szépség amiért nézhetném a meccset...nekem ez jobban fáj egy vereségnél.

Avatar
___Samy___
Hozzászólások: 6557
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 20:51

Re: Értékeld a legutóbbi meccset

HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2015. december 14., hétfő 20:40

többre mennénk, ha szabad kezet kapna, és CR-Bale-James helyett Lucasok, Casemirok és Cherisevek játszhatnának, mert ők meg tudják valósítani azt, amire Benitez kéri őket, a CBJ nem.
Nem feltétlen. Ilyen tucatokkal sosem érnénk oda a végére semminek, tehát a végeredmény megint ugyanaz, mintha a mostaniak játszanak.

De mindig ugyanoda lyukadunk ki. Benítez nem ide való.
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"

Avatar
ziro4vr
Hozzászólások: 19997
Csatlakozott: 2013. május 26., vasárnap 20:46
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Kroos
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Értékeld a legutóbbi meccset

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2015. december 14., hétfő 19:40

Mondjuk ahol nem szabad spórolni, az pont a kp. De amúgy egyetértek, ezért is írtam, hogy Iscoval kéne foglalkozni komolyan, mert nagyon sok van még benne. Akár ha nem is a legjobb szintű, de egy fehér mezben szaladgáló Iniesta. Pogbát viszont akkor sem érzem, ha a két vadló elmegy. Legalábbis nagyon sokat kéne érnie, tisztulnia.
Nem illik.

Avatar
sander
Hozzászólások: 371
Csatlakozott: 2013. április 28., vasárnap 21:11
Kedvenc játékosaid: Varane
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Értékeld a legutóbbi meccset

HozzászólásSzerző: sander » 2015. december 14., hétfő 19:35

Sunsky írta:Pont ezzel nem leszünk előrébb, hogy ilyen Pogba féléket igazolunk. El kell felejteni ezeket az álomfizetéseket, mikor lehet okosan is csapatot építeni. Carvajal, Lucas Vasquez-ekben kell gondolkodni. .......Viszont mindehhez az kell, hogy Perez eltűnjön, mert ő már nem fog megváltozni.
+1 A legjobb példa szerintem a Carvajal - Danilo esett. nem minden a kifizetett összeg. Kár hogy ezt egyesek nem értik.... Viszont ehhez az kell hogy a klub kialakítson egy koncepciót. Mert még eddig sem sikerült eljutni... körülbelül ahány edző annyi féle elképzelés. Most csak egy példát... Carlo megpróbált a labdatartásra törekedni... próbált létrehozni egy stilust... most az hogy ez mennyire volt sikeres azt hagyjuk, de a klub vélemény szerint amikor kirugta akkor szembe ment és hozott egy teljes más tipusu edzőt amivel saját magának többet ártott mint amit használt.
-------------------Casillas--------------
Salgado--Ramos--Hierro--R.Carlos;
-------------------Makelele
Beckham---------Zidane-------Figo;
----------Ronaldo----C.Ronaldo---

Avatar
ziro4vr
Hozzászólások: 19997
Csatlakozott: 2013. május 26., vasárnap 20:46
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Kroos
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Értékeld a legutóbbi meccset

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2015. december 14., hétfő 19:21

MesQueUnClub írta:
ziro4vr írta:.
Pogba papíron nagyon illene abba a szerepkörbe, amit Matt említett, nála ugye az volna a nagy gond, hogy 12m fizetés mellett, a profizmus vagy az Ego kerekedne felül, mert arra aztán semmi szükségetek, de a képességei viszont arra presszionálják, hogy a világ egyik legnagyobb klubjai valamelyikében játsszon. Itt az a kérdés, hogyha esetleg Pogba lenne a választása pereznek, mert az igazolás politikába beleillene (csillogás, marketing, eladhatóság, hogy EB előtt vagy EB után venné meg, mert szerintem a 2 dátum között (Ha a franciák odateszik magukat és akár megnyerik) kb 30 millió euró kül. lehet.
Őő én nem ezt írtam? :D

Amúgy az ára szerintem is fix.
Nem illik.

Avatar
kiserik_2
Hozzászólások: 655
Csatlakozott: 2013. április 23., kedd 8:59
Kedvenc csapatod: Real Madrid, AC Milan, BVB

Re: Értékeld a legutóbbi meccset

HozzászólásSzerző: kiserik_2 » 2015. december 14., hétfő 18:17

Pogbával az a baj, hogy nagy a rizikófaktor, sőt, ha az árát is nézzük, akkor hatalmas. Szerintem Kovacic simán tudja azt hozni (talán fizikai erőben nem, de van, amiben jobb), és még a miénk is. Modric mellé/helyére meg jöhetne a kebabos bagóért, hogy ziro is örüljön :D

Avatar
Matt009
Hozzászólások: 1909
Csatlakozott: 2013. április 17., szerda 9:44
Kedvenc játékosaid: Casillas, Higuain, Varane, Modric, Özil NEM
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Értékeld a legutóbbi meccset

HozzászólásSzerző: Matt009 » 2015. december 14., hétfő 17:57

Carlo kialakíthatott volna itt egy elég erős csapatot ha hagyták volna dolgozni....
Ez igaz. Pont ezért lesz a következő edzőnek szerencséje, mert amit nyáron Benitez maga után hagy... nos nem fogja megköszönni egyik edző sem. Ezek után ide értelmes edző csak úgy jön, ha övé lesz mindenben az utolsó szó. Perez kényszerhelyzetben lesz, lemond vagy feladja a beleszólását az edző munkájába. Azt nem engedheti meg magának a mostani szezon után, hogy szerez egy noname bábot a Real élére.
Pont ezzel nem leszünk előrébb, hogy ilyen Pogba féléket igazolunk.
Szerintem is erősen kérdéses a dolog, de ő az egyetlen, aki a Kroos-Modric páros mellé tud olyat adni, ami kiegészíti őket egy gyilkos trióvá. Ha megnézzük a BL győztes kp-t: Modric-Xabi-DM, a Modric-Kroos-Pogba alapkoncepciója ugyanaz, mint a régi kp-nak. Ugyanazok a szerepkörök, a játékosok ugyanazokkal az előnyökkel és hátrányokkal rendelkeznek.
Amúgy Pogba leigazolásától én nem félnék, ha két feltétel fennállna. Az egyik, hogy legyen egy normális edzőnk, aki tényleg a főnök, nem pedig csak egy báb (Erre ugye van esély). A másik feltétel pedig a CR-Bale páros eltakarítása, mert ők szennyezik leginkább az öltözőt a kiváltságaikkal. Nélkülük többé-kevésbé egyenlő lenne mindenki, és egy tényleges hatalommal rendelkező edző kézben tudná tartani a dolgokat. Ez a nehezebb, de talán Perez szeme is felfog nyílni végre, és belátja, hogy Bale egy fék, de ha Perez megbukik, akkor Bale lesz az első, aki repül Madridból, ez 100%.
Azért én erre a Modric kiöregedésre nem vennék mérget még. Nem elsősorban a sebességéből él, persze robbanékony, hanem a testcseleiből és ahogy jobbal simán tudja osztogatni pontosan a labdákat belsővel, külsővel (!!) 3--4 év még simáj benne lehet.
2013 nyarán, amikor először felmerült CR eladása pusztán pletykaszinten, mindenki hasonlóan vélekedett, mára ott tartunk, hogy nettó emberhátrány. Sokan írták, hogy amilyen erőben van az ember 38 éves koráig ezen a szinten tolja, butaság lenne eladni. Én voltam az egyetlen, aki max 2-3 jó évet jósoltam neki. Igaz ő a fizikai erejéből élt elsősorban.

Modricra visszatérve, szerintem sem lesz vele semmi gond 2 év múlva sem, de ezt biztosra nem lehet mondani. Addigra 32 éves lesz. Kicsit lassabb lesz, és ott fogunk tartani, mint a Juve Pirloval, ha ki akarjuk használni az erényeit, akkor némi terhet le kell venni a válláról. Na most ez 4-2-3-1-ben elképzelhetetlen. 4-3-3-ban Pogbával és Kroosszal Modric elfocizgatna, de a 4-2-3-1-ben Kroosszal párban kevés lesz. Kroos helyett egy sokat futó, gyors partnerrel még szódával elmenne, de túl sokat tennénk kockára. Ha azt célozzuk meg, hogy a csapat 2 múlva érjen a csúcsra, akkor bizony nem célszerű Modriccsal tervezni. Csakis olyan szerepkörben érdemes vele számolni, amelyik fizikálisan kevesebbet vesz ki belőle, vagy a kiesése esetén tudjuk megfelelően pótolni. A fenti példánál maradna a Kova-Kroos-Pogba hármas kielégítő alternatívája Modric-Kroos-Pogba triónak.

Avatar
Sunsky
Hozzászólások: 1475
Csatlakozott: 2013. április 21., vasárnap 10:30
Kedvenc játékosaid: Ibra, Modric, Isco, Neymar
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Értékeld a legutóbbi meccset

HozzászólásSzerző: Sunsky » 2015. december 14., hétfő 17:34

Pont ezzel nem leszünk előrébb, hogy ilyen Pogba féléket igazolunk. El kell felejteni ezeket az álomfizetéseket, mikor lehet okosan is csapatot építeni. Carvajal, Lucas Vasquez-ekben kell gondolkodni. Lehetett hozni Modric, Kroos, Isco-t is viszonylag olcsón, olyan emberek kellenek akik tényleg azért akarnak itt játszani, mert ez a Real Madrid. Az ilyen Pogba félékkel megint az lesz, hogy egyik évben 12, másikban 15-öt akarnak, aztán látják ezt a többiek és követelnek. Jamest is bármennyire szeretem, az ő helyére is bőven találtunk volna 20-25-ért játékost, Bale-ről meg már inkább ne is beszéljünk... Ráadásul az áruk miatt még játszatni is kell őket....

Viszont mindehhez az kell, hogy Perez eltűnjön, mert ő már nem fog megváltozni.

Avatar
Realista24
El Padre
Hozzászólások: 40529
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 0:50
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Tartózkodási hely: Székesfehérvár
Kapcsolat:

Re: Értékeld a legutóbbi meccset

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2015. december 14., hétfő 17:26

(csillogás, marketing, eladhatóság, hogy EB előtt vagy EB után venné meg, mert szerintem a 2 dátum között (Ha a franciák odateszik magukat és akár megnyerik) kb 30 millió euró kül. lehet.
Egy forintot nem fog, vagyis eurót feljebb menni az ára, maximum akkor, ha szerződést hosszabbít.
Pogba ára (és nem az értéke) 70 és 100 között van, ezen még egy Aranylabda sem emelne, nincs mögötte marketing, csak egy nagypofájú ügynök.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Avatar
MesQueUnClub
Hozzászólások: 2913
Csatlakozott: 2014. október 21., kedd 23:29
Kedvenc játékosaid: Ronaldinho, Ronaldo, Zizou, Kaká, Messi, Eto'o, CR, Deco
Kedvenc csapatod: Barca

Re: Értékeld a legutóbbi meccset

HozzászólásSzerző: MesQueUnClub » 2015. december 14., hétfő 17:21

ziro4vr írta:.
Pogba papíron nagyon illene abba a szerepkörbe, amit Matt említett, nála ugye az volna a nagy gond, hogy 12m fizetés mellett, a profizmus vagy az Ego kerekedne felül, mert arra aztán semmi szükségetek, de a képességei viszont arra presszionálják, hogy a világ egyik legnagyobb klubjai valamelyikében játsszon. Itt az a kérdés, hogyha esetleg Pogba lenne a választása pereznek, mert az igazolás politikába beleillene (csillogás, marketing, eladhatóság, hogy EB előtt vagy EB után venné meg, mert szerintem a 2 dátum között (Ha a franciák odateszik magukat és akár megnyerik) kb 30 millió euró kül. lehet.
♠Ronaldo♣Ronaldinho♥Zidane♦

Avatar
sander
Hozzászólások: 371
Csatlakozott: 2013. április 28., vasárnap 21:11
Kedvenc játékosaid: Varane
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Értékeld a legutóbbi meccset

HozzászólásSzerző: sander » 2015. december 14., hétfő 17:14

Matt009 írta:Ancelotti összerakott egy látványos támadójátékot. (fontos itt kezdeni, hogy lássuk, a probléma nem elsősorban Benitez alkalmatlansága, az csak felerősíti a tüneteket.)
Amiket leírtál abban szerintem igazad van, viszont ha beleszámítjuk arról amiről Carlo nem tehet akkor nem feltétlen csak az ő hibája. És te is tudod nagyon jól hogy nem lehet mindig mindent megnyerni. Carlo kialakíthatott volna itt egy elég erős csapatot ha hagyták volna dolgozni.... csak szerintem úgy elég nehéz dolgozni ha a pénz szembe megy sportteljesítménnyel... nem azt mondom hogy Carlo nem tehet semmiről mert ő is benne volt. Csak az a baj hogy nem láttunk teljesen a színfalak mögé. Így pedig elég nehéz itélkezni legalábbis nekem. Abból tudunk csak amit láttunk vagy épp olvasunk. Tudom hogy nem tartozik a kedvenceid közé de olyat tett le az asztalra (és talán úgy hogy félig meg volt kötve a keze) amit nagyon kevesen fognak lerakni.
-------------------Casillas--------------
Salgado--Ramos--Hierro--R.Carlos;
-------------------Makelele
Beckham---------Zidane-------Figo;
----------Ronaldo----C.Ronaldo---

Avatar
Sunsky
Hozzászólások: 1475
Csatlakozott: 2013. április 21., vasárnap 10:30
Kedvenc játékosaid: Ibra, Modric, Isco, Neymar
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Értékeld a legutóbbi meccset

HozzászólásSzerző: Sunsky » 2015. december 14., hétfő 15:31

Azért én erre a Modric kiöregedésre nem vennék mérget még. Nem elsősorban a sebességéből él, persze robbanékony, hanem a testcseleiből és ahogy jobbal simán tudja osztogatni pontosan a labdákat belsővel, külsővel (!!) 3--4 év még simáj benne lehet.

Avatar
realistahuni
Hozzászólások: 5660
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 10:57
Kedvenc játékosaid: Zidane, Van Nistelrooy, Modric, Varane, Kovacic, Gerrard
Kedvenc csapatod: Reyes de Europa
Tartózkodási hely: Székelyföld

Re: Értékeld a legutóbbi meccset

HozzászólásSzerző: realistahuni » 2015. december 14., hétfő 14:54

Most a taktikáktól meg az igazolásoktól elvonatkoztatva kicsit, engem még mindig az akarás hiánya idegesít a legjobban, egyszerűen elfogadhatatlan, felháborító a legtöbb játékos hozzáállása. Így nem lehet ezt a címert viselni. Rosszul lehet játszani, de így nem. Kitől látsz olyan brusztolást mint amit Chicharito nyújtott tavaly például? Hogyha nem megy a kp-soknak miért nem jönnek vissza a támadók több labdát kérni és kisegíteni a társat? Egyszerűen nem hajlandóak futni bazdmeg, több millió eurós fizetés mellett. Céronaldo is csak várja a tizenhatosnál az indítást amikor hátrányba vagyunk. Barcánál ilyenkor meg lehet nézni, hogy Messi és Neymar is mennyire visszavontan játszik, többet futnak, jobban odateszik a csontot, magasabb fokozatra kapcsolnak, Suarezről nem is beszélve. Ők se nyertek meg minden meccset de legalább a szurkolóik elkönyvelhetik, hogy most nem volt szerencsénk, majdk következő meccsen lesz, a játékosok pedig úgy jönnek le a pályáról , hogy mindent megpróbáltak. Nem Benitezért kellene focizni, hanem saját és a csapat dicsőségéért, ennyi pénzért el lehet viselni Benitezt pár óráig naponta. De nem, inkább megfúrnak 10-ből 9 edzőt csak hogy nekik kényelmesebb legyen.
Szégyen. Nem rég írtam, hogy nem értem azokat akik már nem kapcsolják be a tévét, azt hiszem elnézést kell kérnem tőlük. Nem azt mondom, hogy mától én is ezt teszem, de én is egyre kevésbé érzem magaménak ezt a csapatot. Lehet itt Benitezre mutogatni, de akik a pályán vannak átverik és szembeköpik az egész madridizmust!
"Nincs gyűlölködés. Csak óriási csalódás van. Nekem az atleti az életem. Megint nem sikerült. Nem tudod milyen érzés. Megalázo. Elvesztettem a foci iránti érdeklődésem. Na mindegy. Most már leszarom."

Gengszter Zoltán, 2019

Avatar
ziro4vr
Hozzászólások: 19997
Csatlakozott: 2013. május 26., vasárnap 20:46
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Kroos
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Értékeld a legutóbbi meccset

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2015. december 14., hétfő 14:38

Jó írás Matt, nagy részét adom. Amire reagálnék:

Szerintem is a kp-t kell rendbetenni, ami minden működő futballfilozófia alapja ugye. Megnézzük a BM-et, mennyi mindennel próbálkozott Guardiola amíg az elképzeléseihez legjobban idomuló kp-s felállást megtalálta. Vagy a Barcát, ahol egy Xavi-Iniesta duó már nem volt elég a nagy hármasuk kiszolgálására, és kellett a rendszerbe a tökéletesen passzoló Rakitic.

Viszont, a javaslatod, Pogba kapcsán én szkeptikus vagyok. Pogba képességei kiemelkedőek, az adottságai jól idomulnak ahhoz a szerepkörhöz, amit te is leírtál és amelyre szükségünk lenne, de a mentalitása, a szerintem nagy meccseken nyújtott gyengébb játéka és a pályán kívüli élete miatt szerintem a madridi karrierje egy körvonalazódó Isco vagy egy végső stádiumu Özil útját követné. Nem véletlenül alakultak ki ott problémát, kezdve a némettel, aztán DM majd most Isco. Olyan áldozatokat kellene vagy keleltt volna hozniuk ezeknek az embereknek, amelyeket vagy nem tudtak, vagy nem akartak, vagy több pénzért akarták. Merthogy alapból egyik sem illett oda, viszont főként a támadóhármasok miatti kényszer olyan helyzetet szült, hogy nekik is alkalmazkodniuk kellene vagy kellett volna.

Szóval én Pogbát kilőném a jelen körülmények között, amit Carlo elkezdett és már pislákolni is kezdett valamicske fény, az ugye Isco beépítése, amit te is írtál. Én ebben sok lehetőséget látnék, ha már kéznél van egy ilyen nemes alapanyag, ki kellene használni. Ugyanakkor viszont elveszítenénk elölről az egyetlen előnyt teremteni képes embert, szóval akkor ahogy te is írtad, kellene egy Alexis kaliber, vagy akár egy olyan meglepetésembert találni mint a BM Douglas Costát vagy akár Comant is.

A problémát tovább súlyosbítja, hogy bár Modric jelenleg a világ legjobb kps-a, de 31 lesz nyáron, mikor érdemi változtatásokat lehet végezni. Na most, mellette egy nem túl gyors Krossal, és egy nem jól elvégzett 3. kps odaillesztésével, könnyen úgy belassulhat, eldugulhat az a csapatrész, ahogy pl a Barcáé is eldugult mikor Xavi kiöregedett, ott volt a lassabb Busquets, Iniesta pedig nem találta a helyét. Amint a dugulást elhárították, rögtön jöttek az eredmények és a kupák.

Szóval összességében azt mondom, hogy nagyon figyelni kell hogyan építjük fel a csapatrészt, és csak egy kiemelkedő megoldással lehet a Kroos-Modric páros tudását kiaknázni, mert különben egyikük sem nyújtja a legjobbját, és akkor marad az idei szezon focija, edzőtől függetlenül. Végül pedig ismét bedobnám akkor én is a nevemet: Gündogan. Visszatért a régi forma, nincsenek egészségügyi problémát, hatékony passzolás, fürgeség, kiváló helyezkedés. Meg egy kis elfogultság talán a részemről.
Nem illik.

Avatar
Matt009
Hozzászólások: 1909
Csatlakozott: 2013. április 17., szerda 9:44
Kedvenc játékosaid: Casillas, Higuain, Varane, Modric, Özil NEM
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Értékeld a legutóbbi meccset

HozzászólásSzerző: Matt009 » 2015. december 14., hétfő 14:17

Figyelem hosszú hsz következik, amely megzavarhatja egyes emberek nyugalmát!

Ezt a hsz-t a Malmö elleni meccs után akartam bepötyögni, de nem volt rá időm, így kiegészülve a Villareal elleni meccs elleni tapasztalatokkal átfogóbb és szemléletesebb tud lenni. A cél elsősorban néhány tévhit eloszlatása és a probléma gyökerének a megtalálása. Ez utóbbit egyébként egyszerű megnevezni CR és Bale, de személyes véleményem az, hogy naivitás azt hinni, hogy a két úriember távozásával a gondok megoldódnak. Az összkép javulna, és egy lyuk foltozásra kerülne, de a megoldás komplexebb.

Na a lényeg.

Első tévhit: Ancelotti összerakott egy látványos támadójátékot. (fontos itt kezdeni, hogy lássuk, a probléma nem elsősorban Benitez alkalmatlansága, az csak felerősíti a tüneteket.)

Ennek a kijelentésnek a cáfolása volt a Malmö elleni meccs. 8-0, azon kívül még kihagytunk legalább ennyi ziccert, sebességben minden téren felülmúltuk az ellenfelünket. Isco-CR-Benz-James támadósor azt csinált, amit akart. A meccs kísértetiesen hasonlított Carlo legszebb meccseire. Benitez összerakta végre a támadójátékot? A válasz egyértelmű nem. Azonban a fenti négyes labdaügyes, kreatív játékosokból áll, akik egyénileg kimagasló játékosok, és a legtöbb csapatot képesek pusztán technikai felsőbbrendűségük miatt megverni. Ha az ellenfél még területet is hagy, akkor pedig mészárlás lesz, mert akkora a különbség játéktudásban a négyesünk javára, hogy egy bizonyos szint alatt az ellenfél nem képes lelkesedéssel, szervezettséggel kompenzálni. Ennek a ténynek volt az eredménye az a bizonyos "10 meccs".
Milyen bizonyítékok szólnak ez mellett:

1. Nem furcsa, hogy egy teljes év és egy felkészülési szezon alatt nem sikerül játékot felépíteni, majd a nehéz meccsek (3 Atma elleni meccs a szezon elején) elmúltával a gyengék ellen a csapat magára talál, és minden klappol? Hol volt egy a játék az Atma ellen?

2. Modric eltűnésével hova tűnt a játék? Ez csak akkor következhetne be, ha az egész játékunk alfája és omegája Modric lett volna. Azonban nem köré épült a csapat, ő csak a ravasz volt, aki a labdákat dobálta. CR, Benzema, James, Isco, Marcelo, Carvajal, Kroos mind-mind kiemelkedő labdarúgók, ilyen szintű játékosok mellett fel sem szabadott volna tűnnie, hogy Illaramendi játszik Modric helyett. Modric nélkül ugyan lelassult picit fejben a kp-nk, de attól még a többi játékos által begyakorolt mozgásoknak a meg kellett volna maradniuk, és Kroos valamint Illara képes lett volna labdával tömni a támadókat. Idén játszik legjobban, hogy mozgás nélkül (amihez meg terület kellene) Modric sem tud labdákat adni. A csapatnak kellett volna megteremteni azokat a lehetőségeket, amelyekbe Modric bepasszolhatta volna a labdákat. Ha a mozgások megvannak, Illara is dobálhatta volna a kulcspasszokat. Talán kisebb mennyiségben, mint Modric, de a játék alapjai nem változtak volna.

3. Bale nélkül CA nem építhetett támadójátékot. Ez felsőbb utasítás, CA csak olyan foci építésének állt volna neki, amelyiknek Bale a része. Bale visszatértével Isco került volna ki a csapatból (ha Modric nem sérül le), de lényegében ez mindegy, mert az alapmozgások ugyanazok maradtak volna, így a játéknak Bale visszatérésével nem szabadott volna eltűnni teljesen, maximum a csapat kissé egyoldalú lett volna Balet sokszor kihagyva a játékból.

Konklúzió: Ancelotti nem épített semmilyen játékot, pusztán csak a gyenge ellenfelek ellen jól muzsikált a labdaügyes négyesünk, akik idén is mindenféle játék nyoma nélkül jól muzsikálnak, ha az ellenfél hagyja őket játszani. Annyi talán Ancelotti javára írható, hogy az a szint, ami alatt mi ficánkoltunk, magasabb volt Carlo idejében, mint most Benitez alatt, de amikor elég erős csapattal találkoztunk, mindkét edzőnél az ívelgetés ment.

2. Tévhit: A labdaügyes négyes működőképes felállás.

CR-t sokszor kiveséztük, még egyszer nem írom le. Benzemával van a legkisebb gond a négyesből, őt most nem venném elő. Vele akkor lesz baj, ha CR és Bale elmennék, és neki kellene a csapatot a vállára vennie, de ha lesz egy kis szerencsénk, eddig a pontig nem jutunk el. Koncentráljunk Jamesre és Iscora. Ugye az ő előnyük a labdaügyességük és a játékintelligenciájuk mellett, hogy sokat melóznak, és sokat mozognak.

James azonban nem villogott sosem a nagy meccseken, talán a Juve elleni párharc a kivétel, de ott is inkább vállalható teljesítményt hozott le, nem pedig jó vagy kiemelkedő teljesítményt. Az ő legnagyobb problémája, hogy lassú, és ennek köszönhetően nem tud 1v1-ezni, így nem tudja magát olyan pozícióba játszani, ahonnan hasznát vehetnénk annak, amit tud: a játékintelligenciájának és a párját ritkító rúgótechnikájának. Talán az ő játékában van legnagyobb különbség a kicsik és nagyok elleni meccs között. A kicsit ellen, ahol van területe villog, ficánkol, szórja a zseniálisabbnál, zseniálisabb labdákat, míg a nagyok ellen (részben a csapat kevés mozgása és szerzett terület hiányában) semmit nem látunk ebből. A világ legjobb játékosa lenne, ha 1v1-ezni tudna. De mivel nem tud, kell köré egy olyan csapat, amelyik megteremteni neki a lehetőséget az alkotáshoz. Bale és CR erre képtelenek. Végeredmény: CR és Bale-lel a fedélzeten James is inkább csak nehezék, akármennyit is melózik.

Isco esete egy kicsit más, mert ő jól cselez, meg tudja magának teremteni a szükséges területet. De túl mélyről indul, túl nagy teher, hogy egyedül ő képes erre. Neki nem a félpályáról kellene indulnia, mert onnan a mai futballban lehetetlen egy felállt védelem ellen végigcselezni a pályát, neki 20-30 méterre az ellenfél kapujától kellene lendületből indulnia. Optimális esetben a bal oldalról. Jobb oldalról a cselei értelemszerűen sokkal kevésbé ülnek. Játékintelligenciája megfelelő, ha többször kerülhetne a kapu elé, ha ővé lehetne CR mostani posztja, akkor talán minőségi javulás lenne a játékában. Vannak kétségeim afelől, hogy elég jó játékos-e ehhez, mert a nagyok ellen ő is betli rendszeresen, akárcsak James, de benne pusztán az 1v1-ezési képessége miatt jobban bízom. A személyes véleményem azonban az, hogy ők együtt csak abban az esetben szerepelhetnek eredményesen a Realban, ha megmaradnak, mint támadó négyes (jön Hazard/Sanchez/Agüero/Lewa). A Benzemával kiegészült hármasuk szerintem gyenge egy Realhoz képest.

Ez bevezeti a harmadik tévhitet, ami igazából már nem is tévhit, hanem a probléma olyan oldala, amiről sem CA sem Benitez nem beszélhettek nyíltan, mert szorosan kapcsolódik Bale-hez és az ő játszatásához.

Ez pedig az a kérdés, hogy a Kroos-Modric kp-sor elegendő-e? A labdaügyes négyessel együtt, ha Isco és James védekezésben odateszik magukat, akkor elég lehet. A probléma az, hogy ebben az esetben James és Isco is túl hátulról indulnak, nem lesz dinamika a kontráinkban, és rákényszerülünk arra, hogy felállt védelmeket törjük fel, amire reális esélyünk az első félidőben lesz csak, hiszen Isco és James erejét a védekezés felőrli majd. Az egyetlen értelmes megoldás erre az lehet, hogy Isco helyett egy vkp/kkp kezd, és a 60. perc körül kicsit fáradtabb ellenfél ellen bedobjuk Iscot, hogy eldöntse a meccset. De ha eleve nem az alapcsapat kezd, akkor az nevezhető alapcsapatnak, alaptaktikának? Szerintem furcsa lenne...

Marad a másik megoldás miszerint 4-3-3, azaz Modric és Kroos kiegészülve valakivel. Erre a problémára egyébként Benitez rájött, és Casemirot próbálgatta 3. kkp-ként, de előre játékban nem elég jó ehhez, és Kroosnak sem fekszik a box to box pozíció. Megoldás az lenne, hogy Kroos hátsó irányító, és előtte Modric valamint egy harmadik labdabiztos, CSELEZNI, 1V1-EZNI TUDÓ, sokat melózó játékos legyen. A piacon egyetlen ideális játékos van, nevezetesen Pogba. Vidallal is többé-kevésbé működne a dolog, de Pogba pont a nekünk kellő box to box-tkp átmenet. Di Maria rövid távon képes volt ezt a szerepet betölteni, ezért volt nagyon nagy hiba az eladása, de hogy hosszútávon alkalmas lett volna-e, az egy másik kérdés, mivel ilyen játékos nincs sok a piacon, ezért megért volna egy próbát. (Kovát ki lehetne próbálni, mert ő talán hosszútávon erre alkalmas lehet, és talán (de nagyon csak talán) Isco játékát el lehetne mozdítani ebbe az irányba. Nem biztos, hogy a vásárlás az egyetlen megoldás, de Pogba kb. az elmúlt 3 évben ebbe tanult bele, nekünk pedig időt kellene adni a kandidánsunknak a poszt követelményeinek elsajátítására, és garancia nincs, hogy egyszer majd megfelelne az elvárásoknak)

A harmadik megoldás egy teljesen a nulláról felépített támadóalakzat, amibe egyedül Isco maradna meg a 4231 btkp-ja ként (de mivel btkp-t könnyebb, mint jtkp-t szerezni, ezért az is egy opció, hogy csak James marad meg, és a másik 3 posztra szerzünk új embert), a többi három posztra kellenének a mostaninál alkalmasabb játékosok. Ehhez azonban az új edzőnek a saját elképzelései szerint kellene játékosokat vásárolnia, és 2 átigazolási szezonba telne, mire mindegyik posztra megvesszük a megfelelő elemet, ami pont Modric kiöregedésével lesz egy időben, tehát lényegében értelmetlen.

Röviden összefoglalva a nyáron Pogba és Sanchez leigazolásával, Bale, CR és Benitez elpaterolásával nagyon sok probléma megoldódna.

A tegnapi vereség egy komoly dolog miatt fájó. Mert ez volt Benitez első olyan veresége, amikor tényleg az ő csapat kapott ki. Casemiro az ő embere, pályán volt, és láttuk, hogy az elképzelése abszolút működésképtelen. A keret nem alkalmas Benitez futballfilozófiájához, többre mennénk, ha szabad kezet kapna, és CR-Bale-James helyett Lucasok, Casemirok és Cherisevek játszhatnának, mert ők meg tudják valósítani azt, amire Benitez kéri őket, a CBJ nem.

Köszi, ha végigolvastad!

Avatar
morientes
Hozzászólások: 10606
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 13:47
Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)
Tartózkodási hely: mikorhol

Re: Értékeld a legutóbbi meccset

HozzászólásSzerző: morientes » 2015. december 14., hétfő 14:15

Realista24 írta:Ez nem a motiváció hiánya szerintem. Engem sem kell motiválni a melóhelyen, feladatot kapok, elvégzem, kontroll nélkül.
Ez szerintem az, hogy szarba se nézik Rafát, akire pedig nem tudsz felnézni...azt hogy kövesd tűzön-vízen át? Rafa üvöltözhetne, csapkolódhatna, csinálhatna, amit akar, ha nincs meg a tisztelet felé, akkor halott az egész ügy. Eltelt a fél szezon lassan, és szurkolók, játékosok, újságírók egyfolytában Carlóznak. És nem azért mert domináltunk volna, vagy mert szarrá nyertük volna magunkat, hanem a legtöbben azért, mert erre a csapatra rossz ránézni, nincs egység, nincs jókedv, csak egy szendót majszoló edző a padon, meg néhány beleszarok, idényvégén úgyis kirúgják az edzőt vagy úgyis eligazolok játékos.
+1
Hasonlokat kivántam irni de megeloztèl.Adom.
BBeno írta:Beniteznek már le sem szállt a repülője Madridban de már ki volt kiáltva egy hozzánemértő nímandnak.es nem volt igazam mar akkor? nyar ota erositi meg minden heten ezeket a jelzoket
Ott tart ahol Mou.Semmivel sem rosszabb idèn.

Ami meg Zizout illeti,most rálocsolni ezt a csapatot,ahogy irtam a multkor,rányomná a bèlyegèt az egèsz további edzo karrierjère.
Bár szezon vègèn mondhatná,hogy benntartotta a csapatot :lol:
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az... 

Avatar
M1Ö
Hozzászólások: 4654
Csatlakozott: 2013. április 23., kedd 6:36
Kedvenc játékosaid: Zidane; Modric, Isco, Ramos; Nagy Ádám; Özil, Xabi
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Értékeld a legutóbbi meccset

HozzászólásSzerző: M1Ö » 2015. december 14., hétfő 12:46

ThePilgrim írta:Viszont ez annyira logikus lenne, hogy ez úgysem lesz... :mrgreen:
Annyira nem lenne logikus, mert így leírva szépen néz ki. Meg jogos is, egy normális világban csak így menne. De a spanyol sajtó úgy kicsinálná, ahogy illik...
De Gea - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modric, Kroos, Verratti - Isco - Benzema, Agüero

Avatar
Remy
Hozzászólások: 18742
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 20:54
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Tartózkodási hely: Gotham
Kapcsolat:

Re: Értékeld a legutóbbi meccset

HozzászólásSzerző: Remy » 2015. december 14., hétfő 12:45

Majd nyaron hozzuk Dardait. :mrgreen:
2014 - La Décima!
2016 - La Undécima!
2017 - La Duodécima!
2018 - La Decimotercera!

Merci Zizou & CR! :sziv:

Luka Modric Ballon d'Or 2018!

ThePilgrim
Hozzászólások: 117
Csatlakozott: 2013. április 23., kedd 13:30
Kedvenc játékosaid: Modric, Ronaldo, Varane, Carvajal, Isco, Kroos
Kedvenc csapatod: Real Madrid CF

Re: Értékeld a legutóbbi meccset

HozzászólásSzerző: ThePilgrim » 2015. december 14., hétfő 12:33

Realista24 írta:
Kell az új tréner,ha nem más,simán megpróbálnám Zidane-t.
Semmit nem vesztenénk vele.
Mi nem, de Zidane sokat veszíthet.

Valaki írta már korábban, de én is azon a véleményen vagyok, hogy Zidane-t csak egyféle szcenárióban tudnám elképzelni, mégpedig akkor ha télen kineveznék, de kijelentve, hogy csak ideiglenesen, a szezon hátralevő részére. Ha bejönne, win-win, ha viszont nem, akkor nyáron szépen, különösebb szégyen nélkül visszamehetne a Castillába, rá lehetne húzni, hogy nem az ő hibája a rossz szereplés, ideiglenesen nem tudta megváltani a világot, de nem is bukott meg, hiszen nem lenne kirúgva. Ráadásul közben lenne egy fél szezon, amíg már nyugodtan lehetne keresni a fix edzőt.

Viszont ez annyira logikus lenne, hogy ez úgysem lesz... :mrgreen:

Fixen kinevezve szerintem hatalmas kockázat lenne neki, hiszen egy esetleges bukás szerintem örökre távol tartaná a padunktól.

Avatar
MesQueUnClub
Hozzászólások: 2913
Csatlakozott: 2014. október 21., kedd 23:29
Kedvenc játékosaid: Ronaldinho, Ronaldo, Zizou, Kaká, Messi, Eto'o, CR, Deco
Kedvenc csapatod: Barca

Re: Értékeld a legutóbbi meccset

HozzászólásSzerző: MesQueUnClub » 2015. december 14., hétfő 12:11

miro írta: Kell az új tréner,ha nem más,simán megpróbálnám Zidane-t.
Semmit nem vesztenénk vele.
Ha már Zizou, szerintem azért ő megérdemelné, hogy tisztalapos csapattal kezdjen és igazolásokat is kérhessen, így leginkább bajnokság lezárta után lenne értelme kinevezni, azért ne szerencsétlenre maradjon az év közbeni takarítás Benítez után, meg azért 1 nyár alatt tudnának taktikákat is gyakorolni.
♠Ronaldo♣Ronaldinho♥Zidane♦


Vissza: “Labdarúgás”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég