Edző és vezetőség

A Real Madrid mérkőzéseivel, átigazolásaival, aktuális edzőjével foglalkozó fórumrész.

Hányasra értékeled a vezetőség nyári munkásságát?

A szavazás 2019. szeptember 13., péntek 9:04-kor befejeződött.

0
4
4%
1
10
9%
2
42
39%
3
43
40%
4
7
7%
5
1
1%
 
Szavazatok száma: 107

Avatar
wZoLee7
Hozzászólások: 8486
Csatlakozott: 2013. május 26., vasárnap 13:36
Kedvenc játékosaid: Benzema, Modric, Marcelo, Verratti, Isco, Ramos
Kedvenc csapatod: REAL MADRID
Tartózkodási hely: Nyárasd (Szlovákia)

Re: Edző és vezetőség

HozzászólásSzerző: wZoLee7 » 2015. június 1., hétfő 19:24

Hagyjuk már DM-et...az mu-ban is kevés. Volt egy jó idoszaka, ami után elkellett adni. Kész...jó üzlet volt.
Kíváncsi leszek végül ki leszva segédedző...

Avatar
RealMadridFanatic
Hozzászólások: 1760
Csatlakozott: 2013. április 18., csütörtök 18:56

Re: Edző és vezetőség

HozzászólásSzerző: RealMadridFanatic » 2015. június 1., hétfő 17:46

Azért aranyos, hogy leírod, hogy nem realitás, de azért tegye. :D
:mrgreen:

Nem, azért írtam, hogy egy komoly sikerrel, szurkolói és játékosok általi támogatással legyen töke ahhoz, hogy ennyire szembe megy az elnökkel. Mindketten intelligens embereknek tűnnek, nem hiszem, hogy ne lehetett volna beszélni erről.
Másrészről ha Te mondasz valamit a főnöködnek, és ő szarik rá, és azt teszi, amit ő jónak gondol, aki te s vagy sáros? Itt nem az a kérdés, hogy mi az idilli kapcsolat. Ezt már többen is leírtuk. Pérez és Ancelotti között főnök-beosztott viszony állt fenn. Így Pérez figyelembe vehette az olasz véleményét, de nem kötelező neki. Ha ez a beosztottnak nem tetszik, távozhat.
Amennyiben a nevemet adom valamihez úgy, hogy közben tudom, hogy baromság, akkor igen, az vagyok. (vicces, volt ilyen esetben részem...akkor kis rizikót vállalva megmondtam, hogy abban a formában nem adom a nevem a történethez, nem is lett belőle semmi... azóta munkát keresek. :mrgreen: na jó, szerencsére nem.)

Az elnök-futballedző viszony pedig azért eléggé speciális ilyen szempontból. Normális esetben a keretkialakítás a futballhoz, mint szakmához közelebb állók dolga - sportigazgatók, szakmai tanácsadók, elsősorban edző, másodedző. Perez persze más ilyen szempontból, egyéb szempontok figyelembevételével képes önhatalmúlag dönteni.
Engem az zavar, ha mindent az ő nyakába akarunk varrni, meg mert ő az edző, akkor ő alakítja a keretet stb. miközben látszik a hírekből, nyilatkozatokból, hogy ez nem teljesen így volt. És ez sok más döntésére is erősen kihat.
Kicsit szerintem el is beszélünk amúgy egymás mellett, én nem állítottam soha, hogy mindent az Ő nyakába varrok, csak annyit mondtam, amit Te is, hogy neki is volt sara. Max. szerintem több, mint szerinted. Azt én is úgy gondolom, hogy a keretet nem egymaga alakította, Perez biztosan kavart.
Nekem az volt a bajom, hogy Ancelotti nem kapott helyettük megfelelő pótlást.
Egyértelmű, egyetértünk. Mint ahogyan azzal is, hogy DM utolsó féléve tényleg nagyon jó volt, és a BL győzelem egyik legfőbb letéteményese volt. Viszont szerintem sem volt hiba elengedni.
Pótlásnak jött James, aki szinte egészen biztos, hogy Perez ötlete volt, de szerintem Ancelotti is leokézta. Félig-meddig be is jött, csak a kiszámíthatatlansági faktor esett a játékunkban, Isco jelenléte ellenére is. Ez már hiba. De itt sem csak Perezt érzem sárosnak.

Csak a probléma az, hogy Ancelotti már nyáron kért egy komolyabb nevet (Alonso pótlására), és nem kapott
Azt elképzelhetőnek tartod, hogy egy olyan edző, aki a stabil középpálya híve, és lenyilatkozta többször, hogy kell neki DM és Alonso, csak így pótlás nélkül szélnek ereszti őket?

Nem, de akkor nem volt elég erélyes. Szerintem Ő is elszámolta magát kicsit, a Modric, Kroos, Isco, James, Illara, Khedira sort elégnek érezte, főleg úgy, hogy ilyen-olyan okoknál fogva a BBC felbonthatatlan alapesetben. Szerintem eleve kevés rotációval számolt, a sérülések meg bekavartak keményen. Már az is hiba, hogy nem kalkulálnak (nem feltétlen több hónapos) sérülésveszéllyel.
Az is látszott már nyár előtt, hogy Illarában egyáltalán nem bízik, Alonso távozása után verni kellett volna az asztalt, hogy nem lesz elég ember, mert a gyereket akkor sem játszatom, ha minden kkp. sérült... Illetve eleve azt mondani Alonsonak is, hogy annak ellenére, hogy sokat tett a csapatért, nem mehet megfelelő pótlás nélkül.
Ezzel azért óvatosan. Volt egy pár csapat, akit bedaráltunk, különösen ősszel, de az a "gála csapatunk" volt.
Védelemben: Coentrao állandóan sérült volt. Ha nem volt az, játszott, aztán félidőben lehetett lecserélni, mert inkább hátrány volt, mint előny. Arbeloa ugyanaz, csak sérülés nélkül. Varane nem tudom, hogy mennyit játszott, de neki is nem kevés hajmeresztő hibája volt. Talán gólpassza is az ellenfélnek?
Középpályán: Khedira folyton sérült volt, ha nem volt az, párszor játszott, és látszott rajta, hogy szarik bele. Illarramendi folyamatosan gólpasszokat osztogatott az ellenfélnek, így Kroos helyén nem játszhatott (így viszont senki más sem, Modricnak előrébb kellett játszania). Végül jött télen Silva, de ő sem volt valami nagy eresztés. Vele is maximum létszámban voltunk meg.
Támadók: Itt kellett volna Jamest játszatni, de kevesen voltunk a középpályán, így nem gyakran jutott ide. Így maradt Chicharito, aki év elején több lehetőséget is kapott, amíg nem kezdte hozni a formáját (labdán átesés, helyzetek kihagyása stb.), meg féltávnál (?) beszállt Jesé, aki túlsúlyos volt, és messze elmaradt attól a szinttől, amit korábban hozott. Pont annyi haszna volt mint Bale-nek. Illetve nem. Mert a walesinek legalább jó a szabadrúgása. De más nem.
Ezért írtam, hogy valamivel többet lehetett volna rotálni, de lényegesen többet - szerintem - nem. Mert lehet, hogy csereemberekkel vernénk Baktalórántházát 1-0-ra a nevek alapján, de hogy valamelyik lemarad/gólpasszt ad stb. és máris 1-1, és mivel csak 3 cserénk van, nem biztos, hogy a maradék időben be tudnánk gyötörni még 1 gólt. (Jellemzően nem tudtunk a kezdőinkkel sem.)
Coentraot szerintem pont ezért kell eladni, nem lehet rá számítani. Arbeloa a spanyol kiscsapatok ellen még vállalható lett volna szerintem. Varane formán kívül volt, kevés lehetőséggel a háta mögött, amint kicsit rendszeresebben játszott, javult a teljesítménye. Nacho szintén nem elveszett, minden védő poszton használható játékos, alig kapott lehetőséget.

Illarától én is emlékszem néhány hajmeresztő megoldásra, de arra is, amikor tényleg egész jól játszott, az is valami kisebb brigád ellen volt. Annyira nem kutyaütő azért, hogy ennyire mellőzve legyen.

Silva szerintem gyenge játékos ilyen szinthez, de ugyanaz a helyzet vele is, a végén fél órára labdát tartani teljesen jó.

Elöl pedig azért Chicharito és Jesé is használható cserének számít érzésem szerint.

Összességében amilyen hibákat kihangsúlyoztál, mind a játékhiányból fakad. Ezek az emberek kaptak elvétve 5 perceket, semmi állandóság nem volt a játékukban, esélyük nem volt formában lenni. Aztán ebből lehetett egy öngerjesztő folyamat később, amiből kifolyólag pl. Illara teljesen körön kívülre került.
Viszont ha kaptak volna rendszeresen 20-30 perceket, szerintem sokkal vállalhatóbb teljesítményt hoztak volna, a kezdők pedig legalább ennyi időt pihenhettek volna.

Még ha az nem is valósult volna meg, hogy esetleg gyengébb kezdővel állunk fel, akkor is volt bőven olyan meccs, ami a 60. perc környékére szinte teljesen eldőlt, itt sem próbálta meg felhozni a keret többi részét, vagy kímélni a kezdőket.


De egyébként tényleg nem tér el sokban a véleményünk, csak Nálad inkább Perez felé billen a mérleg nyelve, nálam pedig inkább középen táncol.
Meglátjuk majd, hogy Benítez alatt, hogyan muzsikálunk majd. Remélem jól.
Ámen. :)
„Ő volt a tökéletes játékos, megvolt benne az erő, a sebesség, a technika, és a gyorsaság. Döbbenetes játékos volt, mintha egy laborban hozták volna létre." (Gianluigi Buffon Ronaldoról)

Avatar
kiserik_2
Hozzászólások: 655
Csatlakozott: 2013. április 23., kedd 8:59
Kedvenc csapatod: Real Madrid, AC Milan, BVB

Re: Edző és vezetőség

HozzászólásSzerző: kiserik_2 » 2015. június 1., hétfő 17:15

Toky: :salute: egy az egyben ezen a véleményen vagyok én is.

gólvonal
Hozzászólások: 714
Csatlakozott: 2014. szeptember 19., péntek 10:13
Kedvenc játékosaid: James Rodríguez, Luka Modric, Sergio Ramos, Isco, Toni Kroos
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Újpest

Re: Edző és vezetőség

HozzászólásSzerző: gólvonal » 2015. június 1., hétfő 16:32

rashidm írta:
Szerintem arra értette, hogy úgy veszünk embereket, hogy nem azt nézzük, hogy mennyire lehet jó a csapatnak, hanem csak a marketing, a marketing. Egyébként meg valamilyen szinten igazat adok neki, mert koncepció így nem nagyon lesz, ha csak összevásároljuk az adott év sztárját (mielőtt még valaki mondaná, hogy nem bírom James-t, én bírom a fejét, meg egész jó szezont hozott le).
Ezt lehet úgy is értelmezni, hogy Perez nem ismerte őt, hanem Carlo, vagy valamilyen más átigazolásokkal foglalkozó ember ajánlotta, mondta neki. A másik, amit Te és Toky írtok. Fene se tudja melyik az igaz.
"We live in a kingdom of bullshit"
"I guess it's official: I am crazy!"

Avatar
rashidm
Hozzászólások: 4190
Csatlakozott: 2013. április 23., kedd 22:43
Kedvenc játékosaid: Alba, Busi, Alves... ja nem
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Edző és vezetőség

HozzászólásSzerző: rashidm » 2015. június 1., hétfő 16:29

realmadridfan írta:Ezt már leírtad kb 6-7szer a napokban de nem értem mi a baj ezzel. Miért kéne az elnöknek ismerni a Monaco játékosait? A VB-n jó volt, felfigyelt(ek) rá, aztán meg már nem tudhatod, hogy nem ült le és nézte/nézette meg az összes meccsét a portótól kezdve? Nyilván annyit nem látta, mintha a Ligában tolta volna, de ha a VB-n látottak után megnézi a stáb a gyerek képességeit meccsvideókon, összeveti a marketingértékével és utána megveszi, akkor nem értem mi a bajod ezzel, hogy előtte nem ismerte, semmi köze nincs az üzlethez. Mellesleg végül nem volt annyira rossz döntés, ősszel is jó volt, tavasszal beilleszkedése után meg még jobb.
Szerintem arra értette, hogy úgy veszünk embereket, hogy nem azt nézzük, hogy mennyire lehet jó a csapatnak, hanem csak a marketing, a marketing. Egyébként meg valamilyen szinten igazat adok neki, mert koncepció így nem nagyon lesz, ha csak összevásároljuk az adott év sztárját (mielőtt még valaki mondaná, hogy nem bírom James-t, én bírom a fejét, meg egész jó szezont hozott le).

Avatar
realmadridfan
Hozzászólások: 530
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 21:23
Kedvenc játékosaid: Isco

Re: Edző és vezetőség

HozzászólásSzerző: realmadridfan » 2015. június 1., hétfő 15:47

Toky írta:De amikor Pérez lenyilatkozza, hogy fogalma sem volt, ki az a James, de kell, és kifizet 80 milliót érte, akkor nehezemre esik nem őt szidni (mármint az elnökünket).
Ezt már leírtad kb 6-7szer a napokban de nem értem mi a baj ezzel. Miért kéne az elnöknek ismerni a Monaco játékosait? A VB-n jó volt, felfigyelt(ek) rá, aztán meg már nem tudhatod, hogy nem ült le és nézte/nézette meg az összes meccsét a portótól kezdve? Nyilván annyit nem látta, mintha a Ligában tolta volna, de ha a VB-n látottak után megnézi a stáb a gyerek képességeit meccsvideókon, összeveti a marketingértékével és utána megveszi, akkor nem értem mi a bajod ezzel, hogy előtte nem ismerte, semmi köze nincs az üzlethez. Mellesleg végül nem volt annyira rossz döntés, ősszel is jó volt, tavasszal beilleszkedése után meg még jobb.

Avatar
Toky
Hozzászólások: 657
Csatlakozott: 2013. április 18., csütörtök 15:17
Kedvenc játékosaid: Casillas, Varane, Ramos, Benzema, Marcelo, Alonso, di María, Isco
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.
Tartózkodási hely: Pétfürdő

Re: Edző és vezetőség

HozzászólásSzerző: Toky » 2015. június 1., hétfő 15:06

RealMadridFanatic írta:Akkor meg fel lehet állni. Nyilván nem realitás, főleg nem egy BL-győzelem után, hogy magától lelép, de egy sikeres év után, amikor az évtizedes "átkot" sikerül megtörni, a szurkolók, játékosok maximálisan támogatják, akkor oda lehetett volna állni Perez elé - nyilván kulturált formában - és megmondani neki, hogy pontosan kire van szükség. Így utólag most díszeleg egy szimpatikus szerepben, mert Ő semmiről nem tehet kis túlzással, de ha hagyta odáig fajulni a helyzetet, hogy gyakorlatilag le sem sz*rja senki, hogy Ő mit szeretne, abban akárhogyan nézem saras.
Azért aranyos, hogy leírod, hogy nem realitás, de azért tegye. :D
Igen, én is írtam, hogy felállhat, ha nem tetszik. De a nyilatkozatai alapján nagyon megszerette a csapatot, játékosokkal, a stadionnal, a szertárossal, a szurkolókkal, a várossal egyetemben. Jól érezte itt magát. És az nem semmi üzenet lett volna, ha feláll. Akkor most Benitez sem valószínű, hogy elvállalná, nemhogy "komolyabb" edzők. Felteszem, nem akarta így cserben hagyni a csapatot, ha már megkedvelte őket, és viszont.
Másrészről ha Te mondasz valamit a főnöködnek, és ő szarik rá, és azt teszi, amit ő jónak gondol, aki te s vagy sáros? Itt nem az a kérdés, hogy mi az idilli kapcsolat. Ezt már többen is leírtuk. Pérez és Ancelotti között főnök-beosztott viszony állt fenn. Így Pérez figyelembe vehette az olasz véleményét, de nem kötelező neki. Ha ez a beosztottnak nem tetszik, távozhat.
És végül, egy szóval sem írtam, hogy Ancelotti feddhetetlen. Valamivel többet is rotálhatott volna. Valamelyest Bale is felróható neki. (Nem, lényegesen többet nem hiszem.) Engem az zavar, ha mindent az ő nyakába akarunk varrni, meg mert ő az edző, akkor ő alakítja a keretet stb. miközben látszik a hírekből, nyilatkozatokból, hogy ez nem teljesen így volt. És ez sok más döntésére is erősen kihat.
RealMadridFanatic írta:Amúgy Di Maríának volt egy erős fél éve nálunk, se előtte, sem utána nem nyújtott kiemelkedőt, garancia nem volt rá, hogy tartani tudja ezt a szintet. Alonso-t rengetegen melegebb éghajlatra kívánták korábban. Persze ettől függetlenül hiba volt így elengedni megfelelő pótlás nélkül.
DM-nek több erős féléve is volt nálunk, másrészről nagyban ennek az utolsó erős félévnek köszönhetjük a BL serleget a véleményem szerint. Az meg, hogy sokan Alonsot elküldték volna, tegyék. Az nem az én véleményem. Van sajátom. :)
Valóban, az utolsó hozzászólásban nem írtam ezt oda, így nem tudhattad, de ha visszaolvasol az egyik korábbiban ott van, hogy nekem sem azzal van a bajom, hogy elengedték őket. Mind a ketten menni akartak, akkor menjenek. Nekem az volt a bajom, hogy Ancelotti nem kapott helyettük megfelelő pótlást.
RealMadridFanatic írta:Továbbra sem tartom amúgy elképzelhetőnek, hogy ennyire drasztikus volt a helyzet. Biztosan vannak stiklijei Pereznek, meg hoz minden évben olyat, aki leginkább Ő szeretne fehérben látni, de nem tudom elképzelni, hogy teljesen ignorálja a mindenkori edző kéréseit.
Pedig a hírek, nyilatkozatok eléggé ebbe az irányba mutatnak.
El tudom képzelni, hogy voltak hátráltató tényezők, például Khedira maradása, vagy Verratti/Pogba megszerezhetetlensége az első évben, ezért Illarramendi, Di Maria és Alonso távozási szándéka, esetleg pénzügyi okok. De amikor Pérez lenyilatkozza, hogy fogalma sem volt, ki az a James, de kell, és kifizet 80 milliót érte, akkor nehezemre esik nem őt szidni (mármint az elnökünket).
Vagy fordítsd meg a kérdést. Azt elképzelhetőnek tartod, hogy egy olyan edző, aki a stabil középpálya híve, és lenyilatkozta többször, hogy kell neki DM és Alonso, csak így pótlás nélkül szélnek ereszti őket?
RealMadridFanatic írta:De még abban az esetben is óriási baki a rotálás hiánya, ha minden igaz, és bábként asszisztálta végig a nyarat, mert teljesen egyértelműen lefutott meccseken, vagy kiesőjelöltek ellen SEM merte megbontani a csapatot. Nem lenézve az ellenfeleket, azért bőven van olyan csapat, akit 5-6 "kezdővel" és kiegészítőkkel is verni tudunk szinte bármikor.
RealMadridFanatic írta:Ráadásul azon kívül, hogy kért egy embert, Kroost továbbra sem volt képes pihentetni SOHA, amire semmilyen épkézláb magyarázatot nem lehet adni.
Ezzel azért óvatosan. Volt egy pár csapat, akit bedaráltunk, különösen ősszel, de az a "gála csapatunk" volt.
Védelemben: Coentrao állandóan sérült volt. Ha nem volt az, játszott, aztán félidőben lehetett lecserélni, mert inkább hátrány volt, mint előny. Arbeloa ugyanaz, csak sérülés nélkül. Varane nem tudom, hogy mennyit játszott, de neki is nem kevés hajmeresztő hibája volt. Talán gólpassza is az ellenfélnek?
Középpályán: Khedira folyton sérült volt, ha nem volt az, párszor játszott, és látszott rajta, hogy szarik bele. Illarramendi folyamatosan gólpasszokat osztogatott az ellenfélnek, így Kroos helyén nem játszhatott (így viszont senki más sem, Modricnak előrébb kellett játszania). Végül jött télen Silva, de ő sem volt valami nagy eresztés. Vele is maximum létszámban voltunk meg.
Támadók: Itt kellett volna Jamest játszatni, de kevesen voltunk a középpályán, így nem gyakran jutott ide. Így maradt Chicharito, aki év elején több lehetőséget is kapott, amíg nem kezdte hozni a formáját (labdán átesés, helyzetek kihagyása stb.), meg féltávnál (?) beszállt Jesé, aki túlsúlyos volt, és messze elmaradt attól a szinttől, amit korábban hozott. Pont annyi haszna volt mint Bale-nek. Illetve nem. Mert a walesinek legalább jó a szabadrúgása. De más nem.
Ezért írtam, hogy valamivel többet lehetett volna rotálni, de lényegesen többet - szerintem - nem. Mert lehet, hogy csereemberekkel vernénk Baktalórántházát 1-0-ra a nevek alapján, de hogy valamelyik lemarad/gólpasszt ad stb. és máris 1-1, és mivel csak 3 cserénk van, nem biztos, hogy a maradék időben be tudnánk gyötörni még 1 gólt. (Jellemzően nem tudtunk a kezdőinkkel sem.)
RealMadridFanatic írta:Modric sérülése után is igaz, hogy kért egy középpályást, de mindenki tudja, hogy a tél az esetek döntő többségében semmire sem jó, vagy silány tűzoltásra, bele is néztünk ebbe. Amikor ilyen helyzet áll fenn, hogy kapkodni kell télen, ott már a nyári átigazolási szezonban keresendő a hiba.
Ehhez hozzátartozik, hogy Ancelotti Modric és Alonso MELLÉ kért valakit. Meg is kapta Kroost. Mindenki boldog volt. Csakhogy Alonso távozott, így megint kellett volna egy középpályás. NEM télen, MÁR nyáron kérte így Verrattit. De gondolom mivel Khedira maradt, így megkapta, hogy lehet őt használni (nem lehetett). Aztán Modric kidőlt, így Pérez belátta, hogy kell valaki. Ezért jött télen Silva.
Abban egyetértünk, hogy télen csak az igazol, aki nyáron nem végezte el a házi feladatot, és komoly nevet ilyenkor nem lehet szerezni. Csak a probléma az, hogy Ancelotti már nyáron kért egy komolyabb nevet (Alonso pótlására), és nem kapott. Ha kapott volna, könnyen lehet, hogy most arról beszélnénk, hogy milyen kár, hogy Modric kiesésével Isco kell, hogy játsszon a BL döntőn Verratti és Kroos mellett. Illetve, hogy milyen szépen fest az újabb bajnoki serleg.

Meglátjuk majd, hogy Benítez alatt, hogyan muzsikálunk majd. Remélem jól.

Avatar
hunmadridista
Hozzászólások: 1353
Csatlakozott: 2014. március 17., hétfő 19:37
Kedvenc játékosaid: Zidane, Figo, Beckham, Ronaldo, CR
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Edző és vezetőség

HozzászólásSzerző: hunmadridista » 2015. június 1., hétfő 14:52

realistahuni írta:Olvasom a magyar Napoli blogot, van aki a Vezúvnál akaszaná fel Benítezt... :lol:
Lesznek még itt nálunk is lázongások ellene...nagyon megosztó személyiség...eddig szinte mindenhonnan kiutálták ahol volt...de azért remélem jövőre egy kupára jók leszünk azért vele...

Avatar
realistahuni
Hozzászólások: 5754
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 10:57
Kedvenc játékosaid: Zidane, Van Nistelrooy, Modric, Varane, Kovacic, Gerrard
Kedvenc csapatod: Reyes de Europa
Tartózkodási hely: Székelyföld

Re: Edző és vezetőség

HozzászólásSzerző: realistahuni » 2015. június 1., hétfő 12:01

Olvasom a magyar Napoli blogot, van aki a Vezúvnál akaszaná fel Benítezt... :lol:
"Nincs gyűlölködés. Csak óriási csalódás van. Nekem az atleti az életem. Megint nem sikerült. Nem tudod milyen érzés. Megalázo. Elvesztettem a foci iránti érdeklődésem. Na mindegy. Most már leszarom."

Gengszter Zoltán, 2019

Avatar
Anthony
Hozzászólások: 5384
Csatlakozott: 2013. április 23., kedd 8:33
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Edző és vezetőség

HozzászólásSzerző: Anthony » 2015. május 31., vasárnap 21:59

Lehet itt sorolni Carlo hibáit (vannak neki), csak éppen fölösleges. Minden edzőnek vannak hibái. Azonban ha évente-kétévente kidobod az edzőt, akkor nem kell csodálkozni, hogy nem nyeri a csapat sorra a kupákat. Az elnök elfogyasztott 9 edzőt, talán itt kellene keresni a problémát...

Avatar
RealMadridFanatic
Hozzászólások: 1760
Csatlakozott: 2013. április 18., csütörtök 18:56

Re: Edző és vezetőség

HozzászólásSzerző: RealMadridFanatic » 2015. május 31., vasárnap 19:43

Ott volt, amikor jelezte, hogy kell neki Di Maria, ott volt, amikor mondta, hogy Alonso alappillére a csapatnak, ott volt, amikor jelezte, hogy kell még egy normális támadó (nem Chicharito nem az). Mióta idejött, meg már előtte is kérte Verrattit (vagy Vidalt), Kroos érkezése után is, mikor Alonsot elengedték. Akkor nem volt ott, amikor Pérez elismerte, hogy fogalma sem volt róla ki az a James, de hallotta, hogy a VB-n tündököl, és úgy döntött elhozza.
Akkor most hogy is volt ez a keret kialakítás?

Akkor meg fel lehet állni. Nyilván nem realitás, főleg nem egy BL-győzelem után, hogy magától lelép, de egy sikeres év után, amikor az évtizedes "átkot" sikerül megtörni, a szurkolók, játékosok maximálisan támogatják, akkor oda lehetett volna állni Perez elé - nyilván kulturált formában - és megmondani neki, hogy pontosan kire van szükség. Így utólag most díszeleg egy szimpatikus szerepben, mert Ő semmiről nem tehet kis túlzással, de ha hagyta odáig fajulni a helyzetet, hogy gyakorlatilag le sem sz*rja senki, hogy Ő mit szeretne, abban akárhogyan nézem saras.


Amúgy Di Maríának volt egy erős fél éve nálunk, se előtte, sem utána nem nyújtott kiemelkedőt, garancia nem volt rá, hogy tartani tudja ezt a szintet. Alonso-t rengetegen melegebb éghajlatra kívánták korábban. Persze ettől függetlenül hiba volt így elengedni megfelelő pótlás nélkül.

Továbbra sem tartom amúgy elképzelhetőnek, hogy ennyire drasztikus volt a helyzet. Biztosan vannak stiklijei Pereznek, meg hoz minden évben olyat, aki leginkább Ő szeretne fehérben látni, de nem tudom elképzelni, hogy teljesen ignorálja a mindenkori edző kéréseit.


De még abban az esetben is óriási baki a rotálás hiánya, ha minden igaz, és bábként asszisztálta végig a nyarat, mert teljesen egyértelműen lefutott meccseken, vagy kiesőjelöltek ellen SEM merte megbontani a csapatot. Nem lenézve az ellenfeleket, azért bőven van olyan csapat, akit 5-6 "kezdővel" és kiegészítőkkel is verni tudunk szinte bármikor.
Modric sérülése után is igaz, hogy kért egy középpályást, de mindenki tudja, hogy a tél az esetek döntő többségében semmire sem jó, vagy silány tűzoltásra, bele is néztünk ebbe. Amikor ilyen helyzet áll fenn, hogy kapkodni kell télen, ott már a nyári átigazolási szezonban keresendő a hiba.
Ráadásul azon kívül, hogy kért egy embert, Kroost továbbra sem volt képes pihentetni SOHA, amire semmilyen épkézláb magyarázatot nem lehet adni.


Érdekes, de amint mondtam, én adtam volna még egy évet az olasznak, szabad kezet kapva mindezek ellenére, de így, hogy leülepedett kicsit a dolog, azért a kardomba nem dőlök. Perezt én is ludasabbnak érzem kicsit, mert biztos, hogy nem volt meg az a jogköre Ancelottinak, ami szerintem a mindenkori edzőt megilleti, ennek ellenére Ő is ludas.
„Ő volt a tökéletes játékos, megvolt benne az erő, a sebesség, a technika, és a gyorsaság. Döbbenetes játékos volt, mintha egy laborban hozták volna létre." (Gianluigi Buffon Ronaldoról)

Avatar
sander
Hozzászólások: 371
Csatlakozott: 2013. április 28., vasárnap 21:11
Kedvenc játékosaid: Varane
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Edző és vezetőség

HozzászólásSzerző: sander » 2015. május 31., vasárnap 19:24

R.M.C.F írta:Azt azért senki se higgye el,hogy carlonak semmi szava nem volt a keret kialakitásában....az biztos hogy pereznek vannak emberei,vagy kéri/ajánlja/követeli hogy ez vagy az játsszon......de azt kétlem,hogy jön a nyár,perez összerakja a létszámot,majd átadja a játékosokat az edzőnek hogy itt vannak.....ez a jövő évi kereted. pont.
Én úgy képzelem el nálunk az átigazolásokat hogy mondjuk Carlo kér egy irányított egy szélső hátvédet és ajánl pár nevet hozzájuk. Ha mondjuk van olyan akit Perez is kedvel akkor megpróbálja leigazolni ha nincs akkor nézz olyan embert aki szerinte jó lenne... persze mondhatja hogy "igen mi igazoltunk ide erre a posztra..." az már mondjuk más kérdés hogy lehet hogy kiváló játékos de a mi rendszerünkbe nem illek. Nálam például ilyen James... jó játékosnak tartom de nem DM egykori posztján. Vagy csak egy másik példát mondok. Tavaly nyáron tartalék csatár után nézelődtünk, de kiváncsi lennék hogy kik voltak a tényleges nevek. Aki számomra nagyon megmaradt az Falcao. Őt is a maga módján jó játékosnak tartom, de nem a mi stilusunk fekszik neki -legolábbis nem az amit Carlo nyomatott- nekünk inkább olyan játékos kellene aki az összjátékban is jó és képes az okos játékra. Ehhez képest egy olyat akartunk leigazolni akinek ez annyira nem megy. Ha Benzemát szeretném mondjuk rotálni akkor olyan játékost keresgetnék aki ügyes és labdabiztos -tudom hogy nem sok van-. És azért van az edző hogy ő észrevegye azt a játékost aki képes lenne erre, nem biztos hogy képes lesz de nagy a valószínűsége annak hogy sikeresebben képesek vagyunk beépíteni egy tartalék szerepkörbe.
-------------------Casillas--------------
Salgado--Ramos--Hierro--R.Carlos;
-------------------Makelele
Beckham---------Zidane-------Figo;
----------Ronaldo----C.Ronaldo---

Avatar
kiserik_2
Hozzászólások: 655
Csatlakozott: 2013. április 23., kedd 8:59
Kedvenc csapatod: Real Madrid, AC Milan, BVB

Re: Edző és vezetőség

HozzászólásSzerző: kiserik_2 » 2015. május 31., vasárnap 19:14

Miért érzem azt, hogy egyesek csak írnak, de nem olvasnak?

Toky leírta a véleményét, majd alátámasztotta, hogy ezekről voltak hírek is, erre jön a : " ne hogy má' Perez igazójjon'!".

Carlonak kellett: Alonso, DM, minőségi cserecsatár, minőségi kp-s (ugye Verratti, Vidal neve merült fel, majd lett belőle a VB Kroos) = 3 kp-s, egy csatár előre. Erre kapott: -Alonso, -DM, + Kroos, + Chicha, + James = 1 kp-s, 2 csatár.
Illarrával tavaly sem számolt (a teljesítménye miatt), de őt Alonso klónjának vette Perez, így maradt, Khedira meg mutatta a fukkot, bár Carlo mondogatta, hogy a sérülése után számítani fog rá, de (teljesen érthető módon) a klub büntette azzal, hogy be sem engedte a stadionba. + télen is kérte Carlo a kp megerősítését, erre elhozták a vezetőség által kifigyelt aktuális brazil fölkapott tinit.
A legárulkodóbb Iker helyzete: tavaly második számú kapus volt Carlonál, bakizott a BL döntőben, "remekelt" a VB-n, megkapta az aktuális "kapussztárt" maga mellé, jöttek a hírek az eligazolásáról, majd Perez beszélgetéséről ( "maradnod kell, mert téged jobban szeretnek az emberek, mint engem") és lőn, Iker kirobbanthatatlan kezdő.

Pereznek egy dolog számít, az pedig a pénz. A Real Madrid cég jól menjen. Mindent ennek vet alá, ha nyerünk akkor azt, ha nem akkor azt.

Másik probléma pedig véleményem szerint nem edző függő. Mióta ez a magja a csapatnak, azóta előfordulnak, hogy leengednek a vezetés után és kapnak ki végül ( szinte nyugodtabb vagyok, ha X-el fordulunk, mint ha 2 gólos előnnyel, az 1 gólostól meg egyenesen félek), nem tudnak felpörögni a nagyobb meccsekre, stb.

ui.: mindenki elmondja, hogy mennyire megbukott Carlo, meg milyen szar évünk volt. BL legjobb 4 (ahol tudjuk, hogy bármi megtörténhet), 92 pont a bajnokságban (tavaly 87, ez 5 pont fejlődés), ami 2, azaz kettő darab pont lemaradást eredményezett a Barcához képest. Emellett egész szezonban volt sérült kulcsjátékosunk. Még egyszer elmondom én nem Carlo mellett vagyok, és nem Perez ellen, csak úgy leírtam ezeket :mrgreen:

gólvonal
Hozzászólások: 714
Csatlakozott: 2014. szeptember 19., péntek 10:13
Kedvenc játékosaid: James Rodríguez, Luka Modric, Sergio Ramos, Isco, Toni Kroos
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Újpest

Re: Edző és vezetőség

HozzászólásSzerző: gólvonal » 2015. május 31., vasárnap 18:27

Toky írta:
gólvonal írta:Milyen jól tudod ezeket a dolgokat...Ki a kémed?
Chicharito és Verrattis HÍREK kivételével nem kell kém, mivel nyilatkozatokat adott ezekről Ancelotti (DM és Alonso) és Pérez (James). Csak ugye egyszerűbb szarkazmussal támadni, mint rákérdezni. :roll:
Tudom, elég nehéz lehet elhinni, de Perez se egy vasmacskaetető barom. CA-nak legalább annyi része volt az igazolsáokban, mint Pereznek, csak őt könnyebb bemártani.

Ha pedig teljes mértékben Perez dönt, akkor egy jó húzása (DM-James) volt.
"We live in a kingdom of bullshit"
"I guess it's official: I am crazy!"

R.M.C.F
Hozzászólások: 9085
Csatlakozott: 2013. április 21., vasárnap 20:45
Kedvenc játékosaid: Sergio
Kedvenc csapatod: Még is KI lehetne? Hagyjuk már a divatokat. A legnagyobb: REAL MADRID.

Re: Edző és vezetőség

HozzászólásSzerző: R.M.C.F » 2015. május 31., vasárnap 18:21

Azt azért senki se higgye el,hogy carlonak semmi szava nem volt a keret kialakitásában....az biztos hogy pereznek vannak emberei,vagy kéri/ajánlja/követeli hogy ez vagy az játsszon......de azt kétlem,hogy jön a nyár,perez összerakja a létszámot,majd átadja a játékosokat az edzőnek hogy itt vannak.....ez a jövő évi kereted. pont.
Ha a fogalmatlan osztja az észt akkor nagy a baj.....úgyhogy nagy a baj.

Avatar
Toky
Hozzászólások: 657
Csatlakozott: 2013. április 18., csütörtök 15:17
Kedvenc játékosaid: Casillas, Varane, Ramos, Benzema, Marcelo, Alonso, di María, Isco
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.
Tartózkodási hely: Pétfürdő

Re: Edző és vezetőség

HozzászólásSzerző: Toky » 2015. május 31., vasárnap 18:18

gólvonal írta:Milyen jól tudod ezeket a dolgokat...Ki a kémed?
Chicharito és Verrattis HÍREK kivételével nem kell kém, mivel nyilatkozatokat adott ezekről Ancelotti (DM és Alonso) és Pérez (James). Csak ugye egyszerűbb szarkazmussal támadni, mint rákérdezni. :roll:

gólvonal
Hozzászólások: 714
Csatlakozott: 2014. szeptember 19., péntek 10:13
Kedvenc játékosaid: James Rodríguez, Luka Modric, Sergio Ramos, Isco, Toni Kroos
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Újpest

Re: Edző és vezetőség

HozzászólásSzerző: gólvonal » 2015. május 31., vasárnap 17:27

Toky írta: Ott volt, amikor jelezte, hogy kell neki Di Maria, ott volt, amikor mondta, hogy Alonso alappillére a csapatnak, ott volt, amikor jelezte, hogy kell még egy normális támadó (nem Chicharito nem az). Mióta idejött, meg már előtte is kérte Verrattit (vagy Vidalt), Kroos érkezése után is, mikor Alonsot elengedték.
Milyen jól tudod ezeket a dolgokat...Ki a kémed?
"We live in a kingdom of bullshit"
"I guess it's official: I am crazy!"

Avatar
Toky
Hozzászólások: 657
Csatlakozott: 2013. április 18., csütörtök 15:17
Kedvenc játékosaid: Casillas, Varane, Ramos, Benzema, Marcelo, Alonso, di María, Isco
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.
Tartózkodási hely: Pétfürdő

Re: Edző és vezetőség

HozzászólásSzerző: Toky » 2015. május 31., vasárnap 17:14

RealMadridFanatic írta:Mondjuk ettől függetlenül is felróható neki, olyan feltételekkel ne vállaljon munkát, hogy esetleg valamibe nincs beleszólása. Mou ezt meg tudta tenni.
Nem tudhatod, hogy ideigazolásakor nem kapott-e erre ígéretet, aztán meg lett belőle ami. Nem ő kezelte a csapat pénzét, és nem is az ő neve kellett, hogy a papírokon álljon egy-egy átigazoláskor. Ha meg nem tetszik, ahogy Pérez csinálja, lehet lépni. Akkor is, ha szereted a csapatot, a várost stb. Vagy csöndben maradsz, és abból főzöl, amid maradt.
Mourinhonál Pérez kényszerhelyzetben volt. Ha nem ad meg neki mindent, amit/akit kér, és megszerezhető, akkor a csapat komoly szarban lett volna. A portugál megkapott mindent, amit lehetett, aztán Pérez látta, hogy ez nem jó ötlet. Gondolom Ancelotti is ezt szívhatta meg.
RealMadridFanatic írta:Így vagy úgy, de hibás volt az olasz sok mindenben, leginkább a keret kifacsarásában, ami már okozat persze, de a keret kialakításánál Ő is ott volt.
Ott volt, amikor jelezte, hogy kell neki Di Maria, ott volt, amikor mondta, hogy Alonso alappillére a csapatnak, ott volt, amikor jelezte, hogy kell még egy normális támadó (nem Chicharito nem az). Mióta idejött, meg már előtte is kérte Verrattit (vagy Vidalt), Kroos érkezése után is, mikor Alonsot elengedték. Akkor nem volt ott, amikor Pérez elismerte, hogy fogalma sem volt róla ki az a James, de hallotta, hogy a VB-n tündököl, és úgy döntött elhozza.
Akkor most hogy is volt ez a keret kialakítás?

A nagyobb csapatok elleni rossz mérlegbe beletartozik, hogy általában 2 gólt kaptunk, és 2 gólt rúgtunk. Mi ebből a tanulság? Hogy Alonso jobb hátul a védekezésben mint Kroos, és jobban szűrte a második vonalat. AtMa ellen meg különösen kijött, hogy Di Maria a sebességével, és kiszámíthatatlanságával többet ért a védelem megbontásában, mint James biztosabb labdatartása. Hogy is mondta Gerrard, Ronaldo meccseket nyer, de Alonso nyeri a bajnokságot? Vagy miért is beszélt Ancelotti annyit a stabilitásról?
Amúgy a bajnoki meccseink a top5 ellen:
Barca: 3-1 és 1-2
AtMa: 2-2 és 0-4 (0-0 és 1-0 a BL-ben)
Valencia: 2-2 és 1-2
Sevilla: 2-1 és 3-2

Avatar
RealMadridFanatic
Hozzászólások: 1760
Csatlakozott: 2013. április 18., csütörtök 18:56

Re: Edző és vezetőség

HozzászólásSzerző: RealMadridFanatic » 2015. május 31., vasárnap 16:17

Én meg vagyok győződve, hogy Carlo kényszer alatt dolgozott. Bale igazolásába nem szólhatott bele, mit mondhatott volna, hogy nem kell? Onnantól meg a 90 milliós játékost játszatni kellett, a miértre egyszerű a válasz: image. A klub nem engedhette meg magának, hogy padozzon. A többi igazolást/nem igazolást nem tudom, egyszerűen nem értem. Khedirát bedobta a BL döntőre, aztán azóta alig játszott, Illara még annyit sem. Miért maradtak tavaly nyáron nem tudom. Khedirát lehet büntizték, mert nem akart hosszabbítani/eligazolni pénzért? Illara megint kiarakat spanyol igazolás, nem lehetett eladni?

Én is így gondolom. Mondjuk ettől függetlenül is felróható neki, olyan feltételekkel ne vállaljon munkát, hogy esetleg valamibe nincs beleszólása. Mou ezt meg tudta tenni. Nem Őt dicsőítem, vagy sírom vissza persze.

Bale-nél mondjuk szerintem rábólintott, de nem Ő erőltette nyilván. Azért nem kutyaütőként jött ide, az akkori Bale-ben benne volt, hogy nálunk is robbantani tud, sajnos besült keményen.
Az, hogy miért nem volt képes a padra rakni, nem tudhatjuk. Vagy bízott benne a végsőkig, hogy jókor hoz egy klasszis teljesítményt, vagy volt egy kis "sugallat" felsőbb körökből, hogy azért rendszeresen játsszon.

Khedira szerintem elásta magát amikor nem hosszabbított, itt szerintem Perez is jelezte, hogy "egy" Khedira nem fog diktálni, irány a pad. Carlo szerintem számított volna rá még (persze közben sérült is volt egy ideig).

Egyedül Illara az, akiben egyáltalán nem bízott, nem gondolnám, hogy Őhozzá pl. foggal-körömmel ragaszkodott a vezetés, nyugodtan el lehetett volna adni, amennyiben Carlo jelzi, hogy nem számít rá.


Így vagy úgy, de hibás volt az olasz sok mindenben, leginkább a keret kifacsarásában, ami már okozat persze, de a keret kialakításánál Ő is ott volt.

Én a hibák ellenére még egy évet adtam volna neki, mert az alapkoncepció jó volt, a keret minősége pedig magas. Azt meg nem gondolom, hogy ha ott és olyan nevekkel erősítünk (kkp, kapus, támadó) ami szükséges, akkor ne tudta volna újra csúcsra járatni a brigádot. Alapvetően továbbra is az volt a legnagyobb baj, hogy a keret összetétele nem az edző elképzeléseinek megfelelő volt szerintem. Hagyni kellett volna, hogy idén hozza a "saját" embereit és egy évet várni még.


Ettől függetlenül szorítani fogok Beníteznek, annak ellenére, hogy nem tartom kimagasló edzőnek, illetve félek attól, hogy a madridi primadonnáknak nem fog tetszeni, ha erélyesebben lép fel.
Azért bízok a legjobbakban.
„Ő volt a tökéletes játékos, megvolt benne az erő, a sebesség, a technika, és a gyorsaság. Döbbenetes játékos volt, mintha egy laborban hozták volna létre." (Gianluigi Buffon Ronaldoról)

Avatar
___Samy___
Hozzászólások: 6669
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 20:51

Re: Edző és vezetőség

HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2015. május 31., vasárnap 15:48

pontosan ezért írtam, hogy nem maxolta ki a keretet az idén
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"


Vissza: “Labdarúgás”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: Majestic-12 [Bot] valamint 4 vendég