Sorozatok, TV műsorok

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Avatar
dzsi91
Hozzászólások: 11133
Csatlakozott: 2013. december 3., kedd 0:26
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos, Karim Benzema, Luka Modrić
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F

Re: Sorozatok, TV műsorok

HozzászólásSzerző: dzsi91 » 2019. április 30., kedd 20:39

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget! Ez egyáltalán nem haterkedés. Mégha elfogadom ,hogy a story jó volt csak én vagyok a hülye a kivitelezés akkor is pocsék volt szinte végig. Ha már aryabol akarunk hírót csinálni akkor van neki egy epic képessége. Kikellett volna nyíratni vele egy whitewalkert felvette volna az arcát és jól fültövön szúrja az nk-t. Vagy akár bran feláldozhatta volna magát arya felveszi az ő arcát miután kinyírta és szemenszúrja az nk-t. Legyártottak egy tonna dragon glassból készült fegyvert amit végül használni sem kellett mert a white walkerek díszletek voltak.

Az egész sorozat a télre és a zombikra volt felépítve, Komédia lesz számomra ,hogy az a cersei lesz a főgonosz akinek már az előző évadban megkellett volna halnia. És akkor megy a levesbe azor ahai, az egész winter a mad king bekattanásának sem lett magyarázata + a vargolás is csak egy kis varjúreptetésre volt jó.

Lekellett volna rendezni az előző évadban a vastrónt meg cerseit és hagyni egy évadot a great warra.

"Real Madrid have made me feel small, as if I had a small penis...Football is my religion and I don't like that there are gods bigger than mine."- Robbie Williams

Razdar
Hozzászólások: 6
Csatlakozott: 2019. április 30., kedd 19:11

Re: Sorozatok, TV műsorok

HozzászólásSzerző: Razdar » 2019. április 30., kedd 20:37

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!IMDB-s értékelések nem túl reálisak. Ha kell lehúznak valamit mert úgy tartja kedvük. Rotten Tomato már egy fokkal reálisabb képet ad, az ottani 75% bőven mutatja azokat a problémákat amiket itt már sokan leírtak.

Nekem nincsen semmi bajom azzal, hogy Arya ölte meg NK-t, a baj ott van, ahogyan ezt megírták. Az oké, hogy Melisandre emlékezteti a jóslatra vagy mire, de ne mondjátok hogy ott hirtelen átkapcsol a nagy assasin módba :lol:

Számomra is NK volt A fő gonosz a sorozatban, amit az első rész óta készítettek elő, majd elintézték egy 10 perccel, aminek a felében csak nézett Branre. Kihagyott ziccer az egész karakter. Én nem éreztem semmiféle katarzist a végén, még ha nem veszem figyelembe azt a rengetek logikai buktatókat (pl. nem nagyon láttam említeni azt, hogy Jorah hogyan teleportált ki Danyhez, miközben mindenhol zombik voltak? :lol:). Nagyon idegennek tűnt az egész a sorozathoz, megjegyzem ez már a hatodik évad óta érezhető, meglepő módon azóta hagyták le Martin könyveit.

Úgy érzem, hogy ha már itt vége kellett legyen ennek a szálnak, meg lehetett volna írni jobban is, nem pedig inkább a fan servicet kiszolgálni. Sokkal több halál, white walkerek is csinálhattak volna a semminél többet, jobban előkészített NK halál stb.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Razdar 2019. április 30., kedd 20:42-kor.

Avatar
Anthony
Hozzászólások: 8013
Csatlakozott: 2013. április 23., kedd 8:33
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Sorozatok, TV műsorok

HozzászólásSzerző: Anthony » 2019. április 30., kedd 20:36

Remy írta: Azért arról a nagy lóról illik leszállni, mert így nincs értelme beszélgetni semmiről. :)
Milyen ló?
Úgy látom elbeszélünk egymás mellett, mert csak ugyanazt fújják. De mint mondtam én is csalódtam már sorozatban, pl. Lost.
Egy film-tv-színház, akárminél meg kell nézni az elvárási horizontot. Mondom, sokan fan teóriákra alapozva másra számítottak, mint amit kaptak, az elvárások nem voltak reálisak, és nem találkoztak a megvalósítással.

Avatar
Remy
Hozzászólások: 27248
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 20:54
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Tartózkodási hely: Gotham
Kapcsolat:

Re: Sorozatok, TV műsorok

HozzászólásSzerző: Remy » 2019. április 30., kedd 20:30

Haters gona hate.
Nem lehet meggyőzni őket
Azért arról a nagy lóról illik leszállni, mert így nincs értelme beszélgetni semmiről. :)

Az a legszebb az egészben, hogy bár Haxor jött a számokkal, szintén csak statisztika. Úgy forgatod, ahogy bármelyiket.

Nekem sok problémám van ezzel a résszel, csalódtam is, DE BASSZA MEG. Egy epikus, zeneileg, 10/10-es momentumokkal tarkított rész volt még így is. Rázott a hideg, tátott szájjal néztem szinte midnen pillanatat, mégis ott volt a hiányérzet. (erről már írtam) Szóval az, hogy valaki csalódott, még bőven találhatott a részben jó dolgokat és nem 2/10-el értékelné imdb-n.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

Avatar
csababarca
Hozzászólások: 4236
Csatlakozott: 2013. április 25., csütörtök 9:48
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

Re: Sorozatok, TV műsorok

HozzászólásSzerző: csababarca » 2019. április 30., kedd 20:17

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Arya assasin, igen, de nem eltűnőművész.
Lopakodni meg láthatatlanná válni nem ugyanaz.

Itt nekem ez nem tetszett egyedül, hogy az NK és a zombi sereg között volt egy 5-6 méteres üres tér. Nah ott, hogy nem vette észre senki időben? akkorát meg nem ugorhatott hogy átugrott az egész zombisereg felett.
Én erre egy magyarázatot látok, hogy az NK irányít mindenkit, nemcsak a zombikat, de a Másokat is, és egyszerűen nem figyelte a környezetét. De ez elég nagy plothole azért.

Mondjuk jobban belegondolva Sam is leszúrt egy Mást hátulról anno :lol:

ez nem haterkedés egyébként, hanem a logika diktálná, hogy nem hátulról ront az Éjkirályra ahol látható a többiek által, hanem mondjuk a fáról felülről leugorva esetleg.

Na mindegy, Arya odavágott, az odajutása nekem lyukas, és nem értelmezhető.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

Avatar
Anthony
Hozzászólások: 8013
Csatlakozott: 2013. április 23., kedd 8:33
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Sorozatok, TV műsorok

HozzászólásSzerző: Anthony » 2019. április 30., kedd 20:05

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!
Kerlon írta: Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Hozzáteszem, hogy a csatában zajló hadviselési baromságok nekem sem tetszettek. Arya meg továbbra is egy assassin, akik meg a lopakodás mesterei.

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Ezen gondolkoztam egy kicsit, és nem biztos hogy olyan baromság az. A terv az volt, hogy csalják elő a NK-et. Namost ha behúzódnak a várba, akkor bekerítik őket, és akkor nem igazán tudják odacsalogatni Branhoz a NK-et. Ez volt a cél, hogy nyílt színen találkozzanak vele, akár veszteségek árán is.

Haters gona hate.
Nem lehet meggyőzni őket

Avatar
h3x0r
Hozzászólások: 9151
Csatlakozott: 2013. április 22., hétfő 11:24
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Tartózkodási hely: Nagyvárad

Re: Sorozatok, TV műsorok

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2019. április 30., kedd 20:02

RaúlCF írta: Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!amerre megyek a neten mindenhol egy a közös: csalódás.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Ez kicsit olyan, mint amikor egy video alatt van 100 komment, amibol 90 szidja, hogy ez milyen gyenge lett. Ami igaz is, hogy a kommentelok legnagyobb reszenek nem tetszett, csak a videot nem 100 ember nezte meg, hanem 30 ezer.

Egyebkent imdb-n 80 ezer ember 70%-a 10-esre ertekelte a reszt. Persze lehetne ez a szam 90% felett is, mint peldaul 160 ezer szavazattal a battle of the bastards. De az egyaltalan nem igaz, hogy az emberek legnagyobb resze csalodott. Altalaban akinek tetszik valami, az csendben szokott maradni.

Azert mennyit valtozott a vilag, par eve meg mindenki sirt ha egy kedvence meghalt, most meg mar az a baj, hogy a legtobben tuleltek. :mrgreen:

A NK nem mutatta meg elegge a hatalmat? A sarkanytuzre csak mosolygott, Jon meg csak megkozeliteni sem tudta, Theont egy mozdulattal kivegezte es meg egy hatulrol tamado profi bergyilkost is megallitott. Kit kellett volna meg megoljon?

Cersei valoban erdektelen lett, de hat pont errol szol a kovetkezo resz, hogy ujra "felhuzzak a hangulatot".

Lehet en tudom rosszul, vagy csak nem figyeltem, de akit dragon glass-el olnek meg, azt mar nem lehet ujra feltamasztani. En ugy emlekszem, hogy a Night King sem az o eredeti sereget elesztette fel, hanem az eszakiakat, dothrakiakat, stb.

Most nezem, hogy a legtobben abba haltak meg, hogy valakit vedtek: Theon Greyjoy (Brant vedte), Lord Beric Dondarrion (Aryat vedte), Melisandre, Lyanna Mormont (vs orias), Ser Jorah Mormont (Danyt vedte), Edd Tollett (miutan Samet megmentette), Viserion (azert egy kamehameha vs final flash stilusban osszecsaphattak volna a sarkanyok), Night King, nagyjabol az osszes Dothraki es a legtobb Unsullied

Akik tuleltek: Jon es Daenerys (mehetnek a vastronert), Jaime es Tyrion (harcolhatnak Bronn ellen), Brienne (megmentheti Jaimet akar az elete aran?), Arya, Bran, Sansa, Sandor (a testvere ellen egy epic battle?), Gendry (utolso Baratheon), Davos, Sam, Tormund (egy oriassal azert o is megkuzdhetett volna, ha mar a tejuket megitta), Podrick, Grey Worm, Varys, Gilly es Missandei (valamelyikuket azert kinyirtam volna, csak hogy a sirkamranak is legyen egy komolyabb aldozata), Drogon es Rhaegal (Dany sarkanyat lattuk, de vegul Jon sarkanya is tulelte csak megsebesult?), Ghost (Jon farkasa)


Avatar
ikelemen5
Hozzászólások: 2927
Csatlakozott: 2013. április 15., hétfő 9:06
Kedvenc játékosaid: Zidane,Guti,Modric, Kroos
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Sorozatok, TV műsorok

HozzászólásSzerző: ikelemen5 » 2019. április 30., kedd 20:00

GoTSpoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!A sorozat valóban Trónok harca, de a könyv A tűz és jég dala. Remélem a könyvekben, ha végre kiadják, ki lesz fejtve az Éjkirály története. Alapból a könyvekben több a misztikum, mágia.
“I don’t trust fish.They breathe water…..that’s crazy.”

Avatar
Kerlon
Hozzászólások: 27844
Csatlakozott: 2013. április 15., hétfő 12:27
Kedvenc csapatod: Levante

Re: Sorozatok, TV műsorok

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2019. április 30., kedd 19:42

füst írta: Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Hát jó...

Szóval több lehetett volna azzal, hogy nem herdálják így el a NK karakterét. Messze érdekesebb és félelmetesebb mint Cersei, a NK tökéletes fő antagonista lett volna.
Semmit nem tudtunk meg a motivációjáról, hogy miért volt neki annyira fontos Bran, hogy mindent feltett érte, és a NK kinyírása igazi hollywood-i kliséhalmaz volt. A pilot óta épült a mítosza, és szerencsétlen amint átkelt a falon az első akadálynál elvérzett. Ráadásul mint egy igazi idióta, úgy viselkedett az ostrom során, túl sokat vállalt, kapkodott, a serege pedig egy vicc volt, de erről lentebb. Ez csak a NK.

Az ostrom menete siralmas volt, laikus szemmel élvezhető lehetett, de aki egy kicsit is érdekel a téma, az fogta a fejét, hogy milyen idióta taktikával készülnek a védők. Semmivel nem lett volna több munka értelmesen felvonultatni a védőket, és akkor nem azt érezné az ember, hogy azért fogytak el 10 perc alatt, mert komplett idióta volt a hadvezetés, hanem azért, mert tényleg ennyire esélytelenek a holtak ellen. (sehol egy nyílzápor, katapultok idióta elhelyezése a gyalogság előtt, a gyalogság a várárok előtt (wtf), erősen megkérdőjelezhető dothraki roham, várfalakat nem használják ki, stbstb.)
Elméletileg harcedzett veteránok állták körbe a "sakk"táblát a taktikai teremben, nem értem Jaime vagy Jorah miért nem verte tarkón Jont, amikor felpakolta a kockákat a táblára.

Nem láttuk a NK seregéből az óriásokat, illetve 1 db volt, pedig az előző évadból láthattuk, hogy voltak jónéhányan, de elkoptak valahol fél úton. A white walkerek kihasználatlan biodíszletek voltak, a jégsárkány feleslegessen lett beáldozva. Az iszonyúan fontos volt, hogy elkapják Brant (miért? ki tujda), de amikor végre megvan, akkor minden zombi körbeállja, és várnak, a NK szép lassan odacammog, és merednek egymásra Brann-nel, mire végre képes a kardjáért nyúlni. Kínos időhúzás volt csak azért, hogy jöhessen a terminátrya.

A rengeteg klisé... utolsó pillanatos megmenkülések, tucatjával. Samnek vagy 20szor kellett volna meghalnia, de még fentrengve is döfködte a másokat. Nehéz volt komolyan venni.
De kb. minden szereplő a pár kivételt leszámítva a falhoz szorítva küzdöttek percekig, (a várfal fél perc alaatt elbukott) mégis majdnem mind életben maradt. Ezek teljesen felesleges jelenetek voltak, nem tudok mást mondani rá, ez Disney-s volt, nem Got-os.
Emlékszünk az elején milyen elsöprő rohammal nyitottak a holtak? Miután újra felélesztette őket a NK, hova lett a lelkesedésük? csakmert Jont több százan fogták körbe, és szinte noszogatni kellett őket hogy elinduljanak felé, pár snittel később pedig felszívódtak valahol az éterben, és Jon simán visszament a várba bújócskázni. Arya a könyvtárban nem tudott észrevétlen maradni pár mezei zombival szemben, pár perccel később bolonddá tette a komplett white walker bagázst. Rengeteg plot hole, nagyon szegény történetírás.

Rengeteg lehetőség lett volna ebben a NK történetszálvan, a sorozat lényege az élők vs holtak küzdelme lett volna, és nagyon el lett herdálva. Konkrétan azt érzem, hogy a sorozat írói nem tudták hogy Martin mit is akar vele kezdeni, ők maguk pedig nem voltak képesek rendesen levezetni a sztoriját, és inkább túl akartak lenni rajta, hogy visszatérhessünk Cerseihez.

Lehetett volna ezt máshogy is, el lett kapkodva, még van hátra fél évad, Cersei-féle szálat kellett volna hamarabb lezárni, erről is ítam múlt héten, tucatnyi jobb megoldást olvastam itt-ott, mint amit végül megalkottak a sorozat készíői. Ennek kellett volna lennie a csúcspontnak, de én kicsit se éreztem katarzist amikor véget ért, és akkor még izgulnom kéne hogy ki bukik el Cersei ellen. Hát, őszintén már nem nagyon tudok. A fő mission teljesíve, ezek után kit izgat ki ül a székbe? Nagyon rossz ritmusa lett az évadnak.

Lehetne még sorolni, de minek?
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Leírtad a logikai buktatókat, ebből áll az írás 80%-a, amiket rég elismertem és mondtam, hogy ezektől eltekintve mi máson kellett volna még ezen változtatni.

A történet címe pedig A trónok harca és nem A holtak vs élők. Szóval lehet vitázni itt a sorozat lényegéről... Ezt a csatát nem igazán lehetett húzni több részen keresztül, el kellett dönteni. Ha az élőket elnyomják, akkor végük, menekülni esélyük sincs. A walkerek meg nem sérültek, hanem egyből haltak.

NK motivációja tudtommal elhangzott. Bran elmondta, hogy érte jön, több hollót is próbált már megölni, eltörölni a világot, és ő ennek a világnak az emlékezete. Végtelen éjszakát teremtve. Erre Sam hozzá tette, hogy feledésbe lökni így mindenkit. Bran itt azt is elmondta, hogy fel fogja fedni magát, mert elmegy érte.

Személyes ügy volt, elbízta magát, meghalt.

Hozzáteszem, hogy a csatában zajló hadviselési baromságok nekem sem tetszettek. Arya meg továbbra is egy assassin, akik meg a lopakodás mesterei.

Amúgy továbbra is ez egy sorozat és még derülhetnek ki dolgok a következő részben, ezért nem teljesen indokolt itt minden cselekményt eltemetni.

Abban megint egyetértek, hogy Cerseik enyhén érdektelenek lettek így a számomra is. De hát ez van, ő húzott nagyot. Él, megvan a serege és egy gyengült hadat várhat.

"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

Avatar
RaúlCF
Hozzászólások: 5087
Csatlakozott: 2013. április 29., hétfő 13:10
Kedvenc játékosaid: Raúl, Modric, Casillas, Zidane, Ronaldinho, Marcelo, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Sorozatok, TV műsorok

HozzászólásSzerző: RaúlCF » 2019. április 30., kedd 19:28

füst írta: Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Hát jó...
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!yes. +8000 :agree: teljesen. 8 évadnyi gondosan felépített veszedelem puff szertefoszlik.az első rész első képkockáin már ez volt a sztori hogy kit érdekel a kicsinyes élők marakodása amikor van egy nagyobb bibi is a fal mögött. ezt dobták ki a kukába. nem húzni kellett volna a night kinget hanem kibontani.

ezek után amit Cersei meg az abszolút irritáló a semmiből hirtelen előbukkanó mekkora spíler Euron csinál totál érdektelen és bármi komoly veszteség lesz akkor komikus is.

Avatar
ateeemadrid
Hozzászólások: 4427
Csatlakozott: 2013. április 15., hétfő 18:04

Re: Sorozatok, TV műsorok

HozzászólásSzerző: ateeemadrid » 2019. április 30., kedd 19:02

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Azt se értem, hogy ki miért akart volna még több részt erre szánni, illetve az Éjkirályt tovább húzni.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Nekem ez a szál volt talán a legizgalmasabb, mégiscsak winter is comingot nyomták évadokon keresztül, illetve azért elég badass főellenség volt, mégiscsak az egész emberiség túlélése volt a tét, ezért csalódás, hogy 1 harccal letudták az egészet. Én speciel ezért vártam, hogy húzzák még.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Arya meg nyilván nem a részen belül volt csavar, hanem a sorozat szempontjából. Ő egy random külön szálon futó harcos volt, aki csak beszállt segíteni a tesónak. Közben Melisandre ráébresztette arra, hogy mást is tud és nem csak a kis listájáról kihúzni a neveket.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Csavarnak csavar volt, de én speciel amúgysem értem, Aryán mit kedvelnek sokan annyira, nekem egy teljesen semleges karakter, ráadásul ha nem lesz megmagyarázva, hogy hogy tudta ilyen simán megcsinálni ezt, akkor elég gyenge csavar. Azért mégiscsak egy full zombi army és white walkerek között ugrándozott. Nekem ezért volt komolytalan, azért megmutatták, hogy milyen ereje van és milyen brutális ellenség, erre ilyen idióta módon kinyírják. Én azt nem értem, hogy sokaknak ez hogy nem volt idegesítő.

Avatar
füst
Hozzászólások: 3856
Csatlakozott: 2013. április 17., szerda 10:17
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Sorozatok, TV műsorok

HozzászólásSzerző: füst » 2019. április 30., kedd 18:57

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Hát jó...

Szóval több lehetett volna azzal, hogy nem herdálják így el a NK karakterét. Messze érdekesebb és félelmetesebb mint Cersei, a NK tökéletes fő antagonista lett volna.
Semmit nem tudtunk meg a motivációjáról, hogy miért volt neki annyira fontos Bran, hogy mindent feltett érte, és a NK kinyírása igazi hollywood-i kliséhalmaz volt. A pilot óta épült a mítosza, és szerencsétlen amint átkelt a falon az első akadálynál elvérzett. Ráadásul mint egy igazi idióta, úgy viselkedett az ostrom során, túl sokat vállalt, kapkodott, a serege pedig egy vicc volt, de erről lentebb. Ez csak a NK.

Az ostrom menete siralmas volt, laikus szemmel élvezhető lehetett, de aki egy kicsit is érdekel a téma, az fogta a fejét, hogy milyen idióta taktikával készülnek a védők. Semmivel nem lett volna több munka értelmesen felvonultatni a védőket, és akkor nem azt érezné az ember, hogy azért fogytak el 10 perc alatt, mert komplett idióta volt a hadvezetés, hanem azért, mert tényleg ennyire esélytelenek a holtak ellen. (sehol egy nyílzápor, katapultok idióta elhelyezése a gyalogság előtt, a gyalogság a várárok előtt (wtf), erősen megkérdőjelezhető dothraki roham, várfalakat nem használják ki, stbstb.)
Elméletileg harcedzett veteránok állták körbe a "sakk"táblát a taktikai teremben, nem értem Jaime vagy Jorah miért nem verte tarkón Jont, amikor felpakolta a kockákat a táblára.

Nem láttuk a NK seregéből az óriásokat, illetve 1 db volt, pedig az előző évadból láthattuk, hogy voltak jónéhányan, de elkoptak valahol fél úton. A white walkerek kihasználatlan biodíszletek voltak, a jégsárkány feleslegessen lett beáldozva. Az iszonyúan fontos volt, hogy elkapják Brant (miért? ki tujda), de amikor végre megvan, akkor minden zombi körbeállja, és várnak, a NK szép lassan odacammog, és merednek egymásra Brann-nel, mire végre képes a kardjáért nyúlni. Kínos időhúzás volt csak azért, hogy jöhessen a terminátrya.

A rengeteg klisé... utolsó pillanatos megmenkülések, tucatjával. Samnek vagy 20szor kellett volna meghalnia, de még fentrengve is döfködte a másokat. Nehéz volt komolyan venni.
De kb. minden szereplő a pár kivételt leszámítva a falhoz szorítva küzdöttek percekig, (a várfal fél perc alaatt elbukott) mégis majdnem mind életben maradt. Ezek teljesen felesleges jelenetek voltak, nem tudok mást mondani rá, ez Disney-s volt, nem Got-os.
Emlékszünk az elején milyen elsöprő rohammal nyitottak a holtak? Miután újra felélesztette őket a NK, hova lett a lelkesedésük? csakmert Jont több százan fogták körbe, és szinte noszogatni kellett őket hogy elinduljanak felé, pár snittel később pedig felszívódtak valahol az éterben, és Jon simán visszament a várba bújócskázni. Arya a könyvtárban nem tudott észrevétlen maradni pár mezei zombival szemben, pár perccel később bolonddá tette a komplett white walker bagázst. Rengeteg plot hole, nagyon szegény történetírás.

Rengeteg lehetőség lett volna ebben a NK történetszálvan, a sorozat lényege az élők vs holtak küzdelme lett volna, és nagyon el lett herdálva. Konkrétan azt érzem, hogy a sorozat írói nem tudták hogy Martin mit is akar vele kezdeni, ők maguk pedig nem voltak képesek rendesen levezetni a sztoriját, és inkább túl akartak lenni rajta, hogy visszatérhessünk Cerseihez.

Lehetett volna ezt máshogy is, el lett kapkodva, még van hátra fél évad, Cersei-féle szálat kellett volna hamarabb lezárni, erről is ítam múlt héten, tucatnyi jobb megoldást olvastam itt-ott, mint amit végül megalkottak a sorozat készíői. Ennek kellett volna lennie a csúcspontnak, de én kicsit se éreztem katarzist amikor véget ért, és akkor még izgulnom kéne hogy ki bukik el Cersei ellen. Hát, őszintén már nem nagyon tudok. A fő mission teljesíve, ezek után kit izgat ki ül a székbe? Nagyon rossz ritmusa lett az évadnak.

Lehetne még sorolni, de minek?

Avatar
Kerlon
Hozzászólások: 27844
Csatlakozott: 2013. április 15., hétfő 12:27
Kedvenc csapatod: Levante

Re: Sorozatok, TV műsorok

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2019. április 30., kedd 18:38

Swineherd írta:
Kerlon írta: Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!...hogy Vyserion programját felülírja és átveszi az irányítást. De azt is tudjuk, hogy ő még alig ismeri az igazi erejét.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Simán lehet, hogy belevargolt Viserionba, így távol tartva Janit az éjkirálytól. Mert szemtől szemben legyakni nem igazán lehetett az NK-t.
Kerlon írta:Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Arya meg szerintem hatalmas nagy csavar volt annak ellenére, hogy abban is volt egy kis döccenő.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Számomra nem volt nagy csavar. Kb. adta magát onnantól, hogy Melisandre kvázi elmondta neki, mit kell tenned.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Viserionos résszel most nem tudom, hogy mit akartál mondani.

Arya meg nyilván nem a részen belül volt csavar, hanem a sorozat szempontjából. Ő egy random külön szálon futó harcos volt, aki csak beszállt segíteni a tesónak. Közben Melisandre ráébresztette arra, hogy mást is tud és nem csak a kis listájáról kihúzni a neveket.

Nagyjából ennyi. Szerintem a logikátlan részeken kívül ez nem volt rossz rész. Azt se értem, hogy ki miért akart volna még több részt erre szánni, illetve az Éjkirályt tovább húzni.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

Avatar
Swineherd
Hozzászólások: 818
Csatlakozott: 2013. április 17., szerda 9:03
Kedvenc játékosaid: Il Fenomeno

Re: Sorozatok, TV műsorok

HozzászólásSzerző: Swineherd » 2019. április 30., kedd 18:23

Kerlon írta: Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!...hogy Vyserion programját felülírja és átveszi az irányítást. De azt is tudjuk, hogy ő még alig ismeri az igazi erejét.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Simán lehet, hogy belevargolt Viserionba, így távol tartva Janit az éjkirálytól. Mert szemtől szemben legyakni nem igazán lehetett az NK-t.
Kerlon írta:Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Arya meg szerintem hatalmas nagy csavar volt annak ellenére, hogy abban is volt egy kis döccenő.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Számomra nem volt nagy csavar. Kb. adta magát onnantól, hogy Melisandre kvázi elmondta neki, mit kell tenned.
Schmeichel - Cafú, Nesta, Ramos, RC - Modric, Redondo - Laudrup, Zidane - Ronaldo, Benzema

Avatar
csababarca
Hozzászólások: 4236
Csatlakozott: 2013. április 25., csütörtök 9:48
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

Re: Sorozatok, TV műsorok

HozzászólásSzerző: csababarca » 2019. április 30., kedd 18:17

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Sokan Dany vs Jont várnak a végére.
Megmondom őszintén, nekem ez elég random lenne, mert Dany kétszer is megmentette, ebből egyszer akkor amikor már tudta a származását.
Plusz itt pl Dany vesztett sokkal többet azzal hogy északra jött, konkrétan a seregét meg egy sárkányát, plusz a másik kettőt is kockára tette.
és akkor csak azért hogy majd jól Jonnak mehessen a Mások leverése után?

nekem ez random dolog lenne nagyon, nem érzem megalapozottnak semennyire, ami emellett szól az Jon öröksége és hogy Dany akarja a trónt.
ennyi, slussz passz.
itt most ezt 3 részben kifordítani szerintem hülyeség lenne, alaptalan, úgyhogy remélem egy kis vitán kívül nem az lesz, hogy egymással acsarkodnak majd. nincs is rá annyi idő, még Cerseit is félre kéne állítani.

tehát ez egy elvárásom, és ha itt teljesen kifordítják a szereplőket az eddigi karakterívükből, akkor marha pipa leszek.
inkább haljanak meg mindketten más miatt, de ne egymás elleni harc legyen már.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

Avatar
Anthony
Hozzászólások: 8013
Csatlakozott: 2013. április 23., kedd 8:33
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Sorozatok, TV műsorok

HozzászólásSzerző: Anthony » 2019. április 30., kedd 18:01

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!De mit vártatok már Brantól? :lol: Az előtte levő Three Eyed Raven is évszázadokat (vagy többet?) ült egy barlangban, begyökerezett, mint egy fa.

Azt kérditek Jont minek élesztik fel meg ilyenek?
Nélküle nem lett volna összefogás a zombik ellen, pont az volt a csavar, hogy nem ő nyírta ki a NK-et, de attól még Jon elég fontos karakter, a fucking Iron Throne jogos örököse. Neki ez lesz a sorsa, a bastard gyerek felül a Vastrónra, nem elég fontos?
Aryát meg erre képezték ki elég hosszadalmasan Braavosban (a könyben ez elég sokáig tart). Gondolom Melisandre ráébresztette, hogy a zombik ellen is úgy kell viselkednie, mint bármilyen más ellenféllel szemben. Majd a kövi részben tuti lesz róla info.

Avatar
Kerlon
Hozzászólások: 27844
Csatlakozott: 2013. április 15., hétfő 12:27
Kedvenc csapatod: Levante

Re: Sorozatok, TV műsorok

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2019. április 30., kedd 17:48

Még mindig nem írt senki semmit, csak azt, hogy elmaradt a várakozásoknak és ennyi.
ateeemadrid írta: Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!nekem már az sokkal több lett volna, hogyha a 8 évadon át felépített aztakurvamennyirebrutális éjkirályt nem a semmiből öli meg egy kislány, aki 10percel előtte ugyanabban a részben 6 szaros kis zombitól pánikbeteg volt.
említhetném még brannt, aki azt hittem, hogy az egyik érdekesebb karakter lesz, erre részek óta betépve magyaráz monoton hangon és ül a kis tolószékébe :lol:
ami meg kb. az egyik legjobb dolog volt a sorozatban, hogy akármelyik főbb szereplő meghalhat akármikor, annak a szöges ellentétjét láthattuk most, simán ki kellett volna nyiratni még pár arcot szerintem.

innentől 2 út van, az egyik a klisés, full nem trónok harcás folytatás, happy enddel, jonnal a vastrónon. a másik, hogy cerseiék alkotnak valami nagyot, de azért az meg komolytalan lenne nekem, hogy NK-ék ellen győznek, cerseiékkel meg nem bínrak.

mindenesetre én még reménykedek valami fordulatba, de ostoba happy endet nem akarok látni egy trónok harcában, akkor már inkább #teamcersei. :mrgreen:


na de ha a trónok harcát kiveséztük, beszéljünk valami komolyabb sorozatról :mrgreen: , az Odaát évadzáró nagyon betegre sikeredett, 3-4 szarabb évad ide vagy oda, úgy néz ki méltó lezárást fog kapni.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Arya elvileg már 18, nem? Múltkor a szexjelenet után tisztázták. Ráadásul egy képzett Assassinról beszélünk továbbra is és nem egy "kislányról".

Egy nyomoréktól ismét nem tudom, hogy mit vártatok. Max annyit tudtam volna elképzelni, hogy Vyserion programját felülírja és átveszi az irányítást. De azt is tudjuk, hogy ő még alig ismeri az igazi erejét.

Illetve Bran szerepére még bőven kaphatunk válaszokat is a következő részben.

A főbb szereplők közül szerintem is halhattak volna. Pl. Dany, Tormund, Sandor -bár szerintem Clegane-bowlra tartogatják-, Szürkeféreg, Jaime... utóbbi 4ért különösen senki sem sírt volna, de mivel a trónok harcában az a megszokott, hogy valaki meghal, ezért lehet már az is klisé lett volna, hogy Danynak kampó.

Érted? Az a fura, hogy nincs fura.

Arya meg szerintem hatalmas nagy csavar volt annak ellenére, hogy abban is volt egy kis döccenő.

Cerseinek meg egy megtizedelt fáradt hadsereg ellen kell már harcolnia, bármi benne van a pakliban szerintem.

Az Odaát meg nem érdekel, de örülök, hogy ott elégedett voltál.


füst, visszakeresek, pill

Te is csak azt írtad, hogy mi volt neked csalódás, de azt nem, hogy mi lehetett volna máshogy a halálozásokon kívül.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Amúgy NK nem türelmetlen volt szerintem, hanem elbízta magát.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

Avatar
füst
Hozzászólások: 3856
Csatlakozott: 2013. április 17., szerda 10:17
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Sorozatok, TV műsorok

HozzászólásSzerző: füst » 2019. április 30., kedd 17:48

Hányszor írjam még le? :D

Avatar
pheco
Hozzászólások: 6670
Csatlakozott: 2013. április 20., szombat 0:03
Kedvenc játékosaid: David Beckham, Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.
Tartózkodási hely: Bp.

Re: Sorozatok, TV műsorok

HozzászólásSzerző: pheco » 2019. április 30., kedd 17:27

Kerlon írta:
füst írta: Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!

Én is ilyen véleményeket olvasok túlnyomó többségben, és megnyugtat hogy nem vagyok ezzel egyedül. Csalódás volt. Nem mondom hogy élvezhetetlen, de már nézés közben is felemás érzéseim voltak, egy nappal később már tisztán úgy érzem, hogy ez egy disney film volt, nem trónok harca. Megértem ha valakinek tetszett, de szerintem ez nem volt méltó a sorozathoz, és nem is nagyon várom már a folytatást, felkelni biztos nem fogok érte hajnalban. :D Sokkal többet ki lehetett volna hozni ebből, kár, hogy csak ennyit sikerült.


De mi az a sokkal több? Irjatok mar le pls.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!A sorozat két főszála az volt, hogy megy a harc a vastrónért és, hogy közeleg a tél és jaj jönnek a holtak, nem élik túl. Aztán az egyiket egy rész alatt le is zárják. Nekem ez nagyon nem GoT-hoz méltó. Függetlenül attól, hogy nem mondom, hogy szar rész volt, de a nagy katarzis elmaradt. A nagy baszó főgonosz NK-ból kb semmit nem láttunk.
Kicsit olyan volt, mint a SW - Baljós Árnyakban Darth Maul :lol: Semmit nem tudunk róla csak, hogy erős aztán azonnal meg is hal.

Avatar
ateeemadrid
Hozzászólások: 4427
Csatlakozott: 2013. április 15., hétfő 18:04

Re: Sorozatok, TV műsorok

HozzászólásSzerző: ateeemadrid » 2019. április 30., kedd 16:58

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!nekem már az sokkal több lett volna, hogyha a 8 évadon át felépített aztakurvamennyirebrutális éjkirályt nem a semmiből öli meg egy kislány, aki 10percel előtte ugyanabban a részben 6 szaros kis zombitól pánikbeteg volt.
említhetném még brannt, aki azt hittem, hogy az egyik érdekesebb karakter lesz, erre részek óta betépve magyaráz monoton hangon és ül a kis tolószékébe :lol:
ami meg kb. az egyik legjobb dolog volt a sorozatban, hogy akármelyik főbb szereplő meghalhat akármikor, annak a szöges ellentétjét láthattuk most, simán ki kellett volna nyiratni még pár arcot szerintem.

innentől 2 út van, az egyik a klisés, full nem trónok harcás folytatás, happy enddel, jonnal a vastrónon. a másik, hogy cerseiék alkotnak valami nagyot, de azért az meg komolytalan lenne nekem, hogy NK-ék ellen győznek, cerseiékkel meg nem bínrak.

mindenesetre én még reménykedek valami fordulatba, de ostoba happy endet nem akarok látni egy trónok harcában, akkor már inkább #teamcersei. :mrgreen:


na de ha a trónok harcát kiveséztük, beszéljünk valami komolyabb sorozatról :mrgreen: , az Odaát évadzáró nagyon betegre sikeredett, 3-4 szarabb évad ide vagy oda, úgy néz ki méltó lezárást fog kapni.


Vissza:

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: 59 regisztrált és 0 vendég