Taktikai háború (Legyél Ancelotti)

A Real Madrid mérkőzéseivel, átigazolásaival, aktuális edzőjével foglalkozó fórumrész.

Mit vársz ma este a Lipcse ellen?

A szavazás 2024. március 7., csütörtök 8:44-kor befejeződött.

Nyerünk és továbbmegyünk
29
76%
Döntetlennel megyünk tovább
5
13%
Kikapunk, hosszabbítás/büntetők, majd továbbjutás
0
0 szavazat
Kikapunk, hosszabbítás/büntetők, majd kiesés
2
5%
Kiesünk rendes játékidőben
2
5%
 
Szavazatok száma: 38

Avatar
RealMadridFanatic
Hozzászólások: 2632
Csatlakozott: 2013. április 18., csütörtök 18:56

Re: Taktikai háború (Legyél Zidane)

HozzászólásSzerző: RealMadridFanatic » 2019. augusztus 12., hétfő 10:42

Mendyvel nincs szerintem baj (bár saját vélemény, hogy nem egy nagy spíler), de Ő mindenképpen kellett, mert amint látjuk is sajnos, Marcelo a beach-bodyval is gyenge, a védekezése kritikán aluli. A 3 védős rendszerhez sok-sok idő kellene, és nem erre lett felhúzva a keret, az meg önmagában is luxus lenne, hogy Marcelo támadójátéka miatt (ami a tegnapi ellenére sem olyan, mint fénykorában) borítsunk mindent. Persze a formációváltás nem kizárólag a brazil miatt lenne.

Pogbánál meg szerintem nem volt kibaszás. Már a legelején is jelezte a MU, hogy nem akarják elengedni. Élő szerződése van, simán megtehette ezt a United.
Közben viszont kerestek is alternatívát. Eriksen szerintem jönne bármikor, van de Beek meg fél lábbal Madridban van.
Az, hogy Ők mennyire jelentenek előrelépést, majd az idő eldönti (a dán szerintem nem fog jönni amúgy), de a piacon nem repkednek a csúcs b2b játékosok. Volt Ndombele, akivel még szintén várnék, pletyka szinten felmerült, lehet, hogy hiba volt nem Őt hozni, de ZZ foggal-körömmel ragaszkodott Pogbához. Gondolom a vezetőség is bízott benne, hogy valahogy mégis sikerül kicsikarni az elengedését, csak mi nem megyünk el katalán-féle lázadásra uszításig. Valószínűleg kicsit elszámolták magukat ezzel.

Mivel nem látunk a színfalak mögé, így nehéz ítéletet mondani.
„Ő volt a tökéletes játékos, megvolt benne az erő, a sebesség, a technika, és a gyorsaság. Döbbenetes játékos volt, mintha egy laborban hozták volna létre." (Gianluigi Buffon Ronaldoról)

p.csabi1
Hozzászólások: 2206
Csatlakozott: 2013. április 23., kedd 12:00

Re: Taktikai háború (Legyél Zidane)

HozzászólásSzerző: p.csabi1 » 2019. augusztus 12., hétfő 10:34

A baj a mozgással van.Ki hova mennyen.
Szegény integethet az oldalvonalról,akkor megcsinálják de máskor maguktól nem.
Nincs aki megbontsa a védelmet,mondjuk egy szélre kimozgással stb.

Ezt kellene begyakorolni ezerszer vagy még többször,hogy mondjuk mi van ha Hazard kijön szélre akkor Modric vagy Kroosnak fel kell lépni stb. stb.
Amúgy tegnap Vinicius egy az egyben sokszor megverte az emberét valami ilyesmiket kellene csinálni.

Ami még nagyon nagy baj az Bale esete.Na ez tudat alatt is hat a játékosokra.Leszarja az egészet mégis játszik felveszi a nagylóvét stb.
James is itt van még.

Már rég kikellett volna rakni őket.
„Úgy élünk együtt, két kis idegen,
valahol messze, mese-szigeten.”

Avatar
Yazid
Hozzászólások: 3372
Csatlakozott: 2013. május 2., csütörtök 8:57
Kedvenc játékosaid: Zidane

Re: Taktikai háború (Legyél Zidane)

HozzászólásSzerző: Yazid » 2019. augusztus 12., hétfő 10:30

ami picit zavar az h padra vettunk egy mendyt, jovicot akik addig nem fognak játszani amíg marci, benz két lábon bír járni, ehhez elég lett volna regu meg mariano? nem tudom. oke h probalkoztunk pogbaval mar az elején de vhogy ereztuk sokan h meg fognak szopatni mint annó degeaval. nem kellett volna a hatterban azert komolyabban szetnezni kp sorban? nem utolso ket hetben fejetlenul, ha beüt a balhe. nem akarok okoskodni mert igy utolag konnyu, de azert ott gondolom okosabb hozza ertobb emberek ulnek mint mi, foleg ezert bosszantó az egesz h egesz nyar alatt jött egy szem hazard es kifujt. benne van h nem fog menni a szekér h fogja toleralni perez, mert akk megint kezdodik egy edzokeringo.

Fenoo
Hozzászólások: 1230
Csatlakozott: 2019. február 17., vasárnap 14:21
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Taktikai háború (Legyél Zidane)

HozzászólásSzerző: Fenoo » 2019. augusztus 12., hétfő 10:20

Én azt látom, hogy nem a felállással van a baj legfőképpen hanem, hogy a csapat fele valós szintje alatt teljesít jóval. Carvajal és Marcelo teljesítménye közelít a nullához, a középpálya pedig úgy néz ki mintha 3 random embert felrakott volna ZZ, hogy szaladgáljanak, körülbelül akkor is ennyi lenne az összhang.

Attól, hogy igazolunk egy középpályást nem fog Marcelo védekezni, nem jön formába Carvajal, nem fog futni Kroos és Modric se lesz fiatalabb. Nem azt mondom, hogy nem kell igazolni, csak 1 igazolástól nem várom a megváltást. Valami nagy gond van a fejekben, talán a jóllakottság, motiválatlanság ami látszólag nem akar változni és ez nem most kezdődött. Már ZZ első korszakának a végén is ez volt a csapatra jellemző, viszont akkor még a BL-be összekapták magukat.

A másik dolog ami tegnap is feltűnt, hogy valami új trend alakult ki nálunk mert senki se kéri a labdát helyette inkább sétálás közben mutogat a labdát vezető játékosnak, hogy merre rúgja a labdát.

Avatar
RealMadridFanatic
Hozzászólások: 2632
Csatlakozott: 2013. április 18., csütörtök 18:56

Re: Taktikai háború (Legyél Zidane)

HozzászólásSzerző: RealMadridFanatic » 2019. augusztus 12., hétfő 9:22

A Marca is elemezgeti ezt a 3-5-2, 5-3-2-féle felállást.

Elöljáróban azt hozzáteszem, hogy nem két meccs után kell nagy következtetéseket levonni, vagy elküldeni ZZ-t melegebb éghajlatra.

Viszont az azért érződik, hogy kétségbeesetten próbálja stabilizálni a csapatot, tegnap a kezdőben a 3+2 védő mellé ott volt Casemiro és Valverde is, aki szintén nem feltolva játszott. És ugyanúgy nem működött.
Marcelo még látványosabban maradt le védekezésben az emberéről, Militao pedig azt sem tudta mit kezdjen a 3 belső védős felállással. Nem tudta merre helyezkedjen, sokszor látszott rajta a tanácstalanság, gyengén is játszott. A másodikban már jobb volt, 4 védős felállásnál tudta mi merre hány méter.
Ha át szeretnénk állni ilyesmire, az lassan fog menni és rengeteget kell gyakorolni a mozgásokat csapatszinten, mert ez egyelőre káosz.

Támadásban még mindig úgy teszünk, mintha lenne egy Cé, aki valahogy úgyis oda fog keveredni. Nincs tudatos mozgás, csak a gyerekkorból hozott sablonok, vagy a körbepasszolgatás, ami szintén semmit nem ér, ha közben senki nem mozdul keresztbe, nem húzza el a védőjét pozícióból, és olyan sincs, aki ezeket a réseket megtalálja.
Teljesen esetleges az egész, egyéni villanásokra akarunk építeni, ami még egy Messivel valahol érthető is lenne, de szerintem ebben a Realban Ő is elveszne.

A védekezés még rosszabb, de ami a leginkább bántotta a szememet, hogy elöl 4 ember kiszalad letámadni (még nagyjából jól is helyezkedve), a másik 6 meg a felezővonalon vár. Ezekből jöttek is a lerohanások, amiért megint nehéz elővenni a védőket, amikor viszonylag gyors támadók szabadon, lendületből vihetik rájuk. Ezen nem segít, ha tele van rakva a térfelünk védekező felfogású játékosokkal, de a csapat képtelen együtt mozogni.


Jelenleg azt látom, hogy vagy "elengedjük" a szezont és rámegyünk arra, hogy működjön a taktika (ebben benne van, hogy a rajtnál beragadunk, de az év második felére össze lehetne rakni ezt szerintem), vagy visszaállunk a 4-3-3-ra, bízunk benne, hogy van de Beek kicsit felrázza az állóvizet a közepén és jobb szélre berakjuk Brahimot, Rodrygot vagy Viniciust, bár utóbbinak nem nagyon ízlik ez a poszt. A fenti hármasból egyikük reméljük beválik, legalább annyira, hogy egy LV-Isco párost lenyomjon. Ezzel nincs túl magasan a léc.


Ehhez képest a hétvégi kezdőnk szerintem majdnem biztosan ez lesz:

Courtois - Carvajal,Varane,Ramos,Marcelo - Modric,Casemiro,Kroos - Isco (LV),Benzema,Hazard

Ami elkeserítő lenne, semmi változás lényegében.
Bízok ZZ-ben, de most nagyon fel van adva a lecke.
„Ő volt a tökéletes játékos, megvolt benne az erő, a sebesség, a technika, és a gyorsaság. Döbbenetes játékos volt, mintha egy laborban hozták volna létre." (Gianluigi Buffon Ronaldoról)

Avatar
Kerlon
Hozzászólások: 27844
Csatlakozott: 2013. április 15., hétfő 12:27
Kedvenc csapatod: Levante

Re: Taktikai háború (Legyél Zidane)

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2019. augusztus 11., vasárnap 20:39

Dupla D írta: 3-5-2

Nekem bejön. De ha tényleg ebben a felállásban fogjuk nyomni a tétmeccseken, akkor kell még legalább egy középső védő, LV-nek nem lesz helye (pedig ebben a felállásban lenne a leghasznosabb), mert ott lesz Carvajal és Odriozola, ahogy Viniciusék posztja is kérdéses. Középpályára meg jó lenne még két ember. Kíváncsi vagyok, hogy ez 3-4-1-2 Modriccal/Valverdével a középpálya előtt vagy 3-5-2.
De kár, hogy LVnek nincs helye. :/ :/ :/

Halott felállás, Benzema mellé ide még egy golszabo kene es nem Eden. 343 akkor mar. Kkpvel nem.lehet mit kezdeni...
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

Avatar
Dupla D
Hozzászólások: 2843
Csatlakozott: 2013. április 15., hétfő 20:30
Kedvenc játékosaid: Guti, Carvajal
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Taktikai háború (Legyél Zidane)

HozzászólásSzerző: Dupla D » 2019. augusztus 11., vasárnap 18:48

3-5-2

Nekem bejön. De ha tényleg ebben a felállásban fogjuk nyomni a tétmeccseken, akkor kell még legalább egy középső védő, LV-nek nem lesz helye (pedig ebben a felállásban lenne a leghasznosabb), mert ott lesz Carvajal és Odriozola, ahogy Viniciusék posztja is kérdéses. Középpályára meg jó lenne még két ember. Kíváncsi vagyok, hogy ez 3-4-1-2 Modriccal/Valverdével a középpálya előtt vagy 3-5-2.
"Louie, I think this is a beginning of beautiful friendship" - Garga Pitic.

Avatar
Realista24
El Padre
Hozzászólások: 62625
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 0:50
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

Re: Taktikai háború (Legyél Zidane)

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2019. augusztus 11., vasárnap 10:07

Realista24 írta: James, Bale, Mariano. Kimaradnak a holnapi keretből.
Bale mégis keretben.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Avatar
Remy
Hozzászólások: 27248
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 20:54
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Tartózkodási hely: Gotham
Kapcsolat:

Re: Taktikai háború (Legyél Zidane)

HozzászólásSzerző: Remy » 2019. augusztus 10., szombat 20:20

Persze, mert kezdők lesznek a Celta ellen. :lol:
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

Zidane’98
Hozzászólások: 209
Csatlakozott: 2018. június 12., kedd 12:23

Re: Taktikai háború (Legyél Zidane)

HozzászólásSzerző: Zidane’98 » 2019. augusztus 10., szombat 20:17

Realista24 írta: James, Bale, Mariano. Kimaradnak a holnapi keretből.
YESSS
“Senki se feledje, hogy az az éra, mely Messinek rendeltetett, végül Cristianoé lett.” /Tomas Roncero/ :goat: :goat: :goat: +1(+1) :workout: x5

Avatar
Realista24
El Padre
Hozzászólások: 62625
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 0:50
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

Re: Taktikai háború (Legyél Zidane)

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2019. augusztus 10., szombat 20:13

James, Bale, Mariano. Kimaradnak a holnapi keretből.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Zidane’98
Hozzászólások: 209
Csatlakozott: 2018. június 12., kedd 12:23

Re: Taktikai háború (Legyél Zidane)

HozzászólásSzerző: Zidane’98 » 2019. augusztus 10., szombat 19:43

Zizou, nem kell neked az a kanárimadár!
“Senki se feledje, hogy az az éra, mely Messinek rendeltetett, végül Cristianoé lett.” /Tomas Roncero/ :goat: :goat: :goat: +1(+1) :workout: x5

Avatar
ateeemadrid
Hozzászólások: 4427
Csatlakozott: 2013. április 15., hétfő 18:04

Re: Taktikai háború (Legyél Zidane)

HozzászólásSzerző: ateeemadrid » 2019. augusztus 7., szerda 19:16

Közben rájöttem, csak a stream zavarban hirtelen annyit láttam, hogy Marcelo elől van és vissza se néz :mrgreen:
Ez mondjuk felállástól független. :mrgreen:

kiserik
Hozzászólások: 5750
Csatlakozott: 2016. március 14., hétfő 9:23

Re: Taktikai háború (Legyél Zidane)

HozzászólásSzerző: kiserik » 2019. augusztus 7., szerda 19:10

Kerlon írta:
kiserik írta:

Na mit mondtam? :lol:
Simán 3412 ez
Közben rájöttem, csak a stream zavarban hirtelen annyit láttam, hogy Marcelo elől van és vissza se néz :mrgreen:

Avatar
Kerlon
Hozzászólások: 27844
Csatlakozott: 2013. április 15., hétfő 12:27
Kedvenc csapatod: Levante

Re: Taktikai háború (Legyél Zidane)

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2019. augusztus 7., szerda 19:09

kiserik írta:
kiserik írta: Aztán nehogy meglepődjünk és Marcelo lesz támadóba :lol: Amúgy volt már 4231 is :D
Na mit mondtam? :lol:
Simán 3412 ez
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

kiserik
Hozzászólások: 5750
Csatlakozott: 2016. március 14., hétfő 9:23

Re: Taktikai háború (Legyél Zidane)

HozzászólásSzerző: kiserik » 2019. augusztus 7., szerda 19:07

kiserik írta: Aztán nehogy meglepődjünk és Marcelo lesz támadóba :lol: Amúgy volt már 4231 is :D
Na mit mondtam? :lol:

Avatar
Kerlon
Hozzászólások: 27844
Csatlakozott: 2013. április 15., hétfő 12:27
Kedvenc csapatod: Levante

Re: Taktikai háború (Legyél Zidane)

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2019. augusztus 7., szerda 18:30

Tottinho írta:
Kerlon írta: utolsó felkészülési meccsen végre elkezdtünk kísérletezni!!!!!!! :kalapos: :kalapos:
Utolsó előtti, még lesz a Roma ellen.
Jaaa, azt hittem ennyi volt a nagyszerű felkészülésünk. Kössz amúgy az stream linket is.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

Avatar
Tottinho
Hozzászólások: 4355
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 22:29
Kedvenc játékosaid: Ramos, CR, Varane, Carvajal, Kroos, Totti.
Kedvenc csapatod: Real Madrid.

Re: Taktikai háború (Legyél Zidane)

HozzászólásSzerző: Tottinho » 2019. augusztus 7., szerda 18:06

Kerlon írta: utolsó felkészülési meccsen végre elkezdtünk kísérletezni!!!!!!! :kalapos: :kalapos:
Utolsó előtti, még lesz a Roma ellen.
!El mejor defensor y Capitán del mundo!
Sergio Ramos:Vesztes az, aki hátat fordít és menekül, ha nehézség éri.
"A döntőket nem lejátszani kell, hanem megnyerni."
Sergio Ramos - EL Capitan | CL Final Specialist

kiserik
Hozzászólások: 5750
Csatlakozott: 2016. március 14., hétfő 9:23

Re: Taktikai háború (Legyél Zidane)

HozzászólásSzerző: kiserik » 2019. augusztus 7., szerda 18:03

Aztán nehogy meglepődjünk és Marcelo lesz támadóba :lol: Amúgy volt már 4231 is :D

Avatar
Kerlon
Hozzászólások: 27844
Csatlakozott: 2013. április 15., hétfő 12:27
Kedvenc csapatod: Levante

Re: Taktikai háború (Legyél Zidane)

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2019. augusztus 7., szerda 17:54

utolsó felkészülési meccsen végre elkezdtünk kísérletezni!!!!!!! :kalapos: :kalapos:

na jó, eddig is volt 433 és 442.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K


Vissza:

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: 65 regisztrált és 0 vendég