Mennyei futball

Foci a Real Madridon túl...
Avatar
'shutterisland
Hozzászólások: 8501
Csatlakozott: 2013. április 16., kedd 1:45
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg
Tartózkodási hely: UK

Re: Mennyei futball

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2019. augusztus 30., péntek 14:40

nem ugy volt, hogy orosz es ukran csapat nem lehet egy csoportban ? :mrgreen:

btw sikerult egy kevesbe erdekes/kozonsegcsalogato csoportot osszehozni ami meg igy is baromi nehez. :kalapos:

Avatar
Toti
Hozzászólások: 4757
Csatlakozott: 2013. április 17., szerda 19:39

Re: Mennyei futball

HozzászólásSzerző: Toti » 2019. augusztus 30., péntek 13:45

CSZKA, Ludogorec, Espanyol, Ferencváros

nagyágyú nincs, cserébe a bolgárok vért isznak majd a bosszúra hajtva. :mrgreen:
"A gólöreme nem volt szép nekem mégis óriási örömöt okozott mert abban a pillanatban tudtam mennyi Real\Cr gyülölő rohad el belülről életük legszörnyűbb élménye az agyukba is beleégett úgy odarakta a köcsögöknek..." - dzsi91

Avatar
Santi
Hozzászólások: 2443
Csatlakozott: 2013. április 15., hétfő 10:58
Kedvenc játékosaid: Santillana, RobyCarlos, Casillas, Zidane, Callejón
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Ferencváros

Re: Mennyei futball

HozzászólásSzerző: Santi » 2019. augusztus 30., péntek 11:49

Mondjuk a tegnapi meccsen 4 magyar kezdett, mind a 4 válogatott kerettag. Így a válasz igen, profitálhat belőle a magyar foci és a válogatott.

Persze lehetne nagyobb is magyarok száma, de még az út elején jár a csapat, illetve azok a magyarok, aki beférnének a Fradiba, a zöme vagy külföldön játszik vagy a Vidiben, így egyelőre meg kell érteni, hogy kellenek a légiósok, de idővel ez még változhat és reméljük fog is. Pl ha Kádárt hazatudnánk hozni (hallottam a nyáron ilyesmit, hogy volt tapogatózás róla), aki dolgozott is már Rebrovval.

Avatar
géza
Hozzászólások: 1139
Csatlakozott: 2017. január 25., szerda 17:09

Re: Mennyei futball

HozzászólásSzerző: géza » 2019. augusztus 30., péntek 11:23

Galacticos írta: Szeribtem egyertelmuen profitalunk. Az egesz nemzet klubhovatartozastol fuggetlenul ki van ehezve ezekre.
Nezzetek meg majd a jegyvasarlasnal, allitom a jegyek 4xeset is siman elvinnek.
Tavaly bealltam fel orara a jegypenztar nyitasanal az ulloin a sorba es mae odajott a biztonsagi fonok h ha a chelsea miatt jottem akkor sorba se alljak mert 10perc alatt elvittek mindent.
Az atlag emberek profitalnak szerintem is, de kerdes hogy a magyar foci fejlodni tud-e? Jonnek a jegyeladasok, a premium, de ezzel csak azt erjuk el, hogy meg tobb ukran, brazil, szlovak legiost vegyunk, mert ez tunik mukodokepes modellnek jelenleg.

Avatar
Galacticos
Hozzászólások: 6655
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 20:58

Re: Mennyei futball

HozzászólásSzerző: Galacticos » 2019. augusztus 30., péntek 11:15

géza írta: Amennyire utalom ezt az egesz helyzetet, ami MO.-t es a foci kapcsolatat jellemzi, annak azert orulok, hogy zsinorban ket eve sikerul eljutni Europaba. Viszont kerdes, hogy a magyar foci mennyit profital megis ebbol? Velemenyem szerint tok jo lenne, ha minden evben lenne egy magyar csapat Europaban, mert a jatekosok nagyobb szinvonallal is megismerkednek, jobba valhatnak, es ezaltal a valogatott teljesitmenye is nohet. Viszont ugy nehez lesz, ha csak ugy sikerul kijutnunk az EL-be, hogy a kornyezo orszagok feltehetseges jatekosait felvasaroljuk, meg kioregedett brazilokat veszunk, es van netto 2 magyar a csapatban.
Szeribtem egyertelmuen profitalunk. Az egesz nemzet klubhovatartozastol fuggetlenul ki van ehezve ezekre.
Nezzetek meg majd a jegyvasarlasnal, allitom a jegyek 4xeset is siman elvinnek.
Tavaly bealltam fel orara a jegypenztar nyitasanal az ulloin a sorba es mae odajott a biztonsagi fonok h ha a chelsea miatt jottem akkor sorba se alljak mert 10perc alatt elvittek mindent.

Avatar
géza
Hozzászólások: 1139
Csatlakozott: 2017. január 25., szerda 17:09

Re: Mennyei futball

HozzászólásSzerző: géza » 2019. augusztus 30., péntek 10:58

Amennyire utalom ezt az egesz helyzetet, ami MO.-t es a foci kapcsolatat jellemzi, annak azert orulok, hogy zsinorban ket eve sikerul eljutni Europaba. Viszont kerdes, hogy a magyar foci mennyit profital megis ebbol? Velemenyem szerint tok jo lenne, ha minden evben lenne egy magyar csapat Europaban, mert a jatekosok nagyobb szinvonallal is megismerkednek, jobba valhatnak, es ezaltal a valogatott teljesitmenye is nohet. Viszont ugy nehez lesz, ha csak ugy sikerul kijutnunk az EL-be, hogy a kornyezo orszagok feltehetseges jatekosait felvasaroljuk, meg kioregedett brazilokat veszunk, es van netto 2 magyar a csapatban.

Avatar
RealMadridFanatic
Hozzászólások: 2648
Csatlakozott: 2013. április 18., csütörtök 18:56

Re: Mennyei futball

HozzászólásSzerző: RealMadridFanatic » 2019. augusztus 30., péntek 9:23

Nekem csak másodkézből van infom a honi legmagasabb szintről utánpótlásban, de több közeli barátom is focizott akadémiákon is, 15 évvel ezelőttől kezdve egészen napjainkig és még mindig jelen van a haver/pénzes szülő suta kölykének előnyben részesítése. Mondjuk aki igazán tehetséges, az oda tud kerülni, de az ideálistól messze van a kiválasztás.

Aztán jön, amit R24 írt. 17-18 éves korig versenyképesek a válogatottjaink is, és a fiatalok sem rosszabbak, mint kint, csak ekkor jönnek az ügynökök, edzők, szülők, akik elhitetik a gyerekkel, hogy Ő a király, kapják a borzalmas mennyiségű pénzt és elhiszik, hogy övék a világ. Ezen a ponton pedig "véget is ér a karrierjük".

Anno Filkornak is milyen menedzsmentje volt, Inter, meg anyámkínja és semmi nem lett belőle. Németh Krisztiánt is úgy tolták, hogy el sem hittem (mondjuk Őt többször láttam játszani és soha nem volt túlzottan kiemelkedő). Legalább válogatott lett, de az Ő pályája is egy vicc, főleg ahhoz a hisztériához képest, amit felépítettek köré. Mondjuk ha az nincs, azt sem tudom, hogy válogatott lett volna-e.

Szóval a felnövés kapujában látom a legnagyobb hibát, a legtöbb gyerek ott kallódik el, amikor rá kellene tenni még egy lapáttal, helyette meg mennek a bulik, meg a királykodás. Pedig ez jelen van külföldön is, az életkor velejárója, mégsem hiszem, hogy ilyen mennyiségben tűnnek el az ígéretek.
valóban focista akar lenni, mit feláldoznak és 14-17 évesen mennek "világgá", neves klubok akadémiáira.
Ez még ide tartozik.
Borzasztó nagy áldozat ez mindenkitől.
Csapattársam fia Fradi-nevelés, nem jutott az egybe, csak valami haknimeccsen, de lett volna lehetősége kimenni akadémiára külföldre (már nem emlékszem hová), de itthon maradt már viszonylag idősen (17-18 éves fejjel), mert nem tudta itthagyni a családot, nagyapját, barátnőt. Pedig tényleg futballista akart lenni, csak az edzője kiölte belőle, mert az apja nem tudott úgy tejelni, mint a konkurens gyereké.
„Ő volt a tökéletes játékos, megvolt benne az erő, a sebesség, a technika, és a gyorsaság. Döbbenetes játékos volt, mintha egy laborban hozták volna létre." (Gianluigi Buffon Ronaldoról)

Avatar
Berti
Hozzászólások: 3456
Csatlakozott: 2013. április 27., szombat 20:57

Re: Mennyei futball

HozzászólásSzerző: Berti » 2019. augusztus 30., péntek 9:18

Ha már témánál vagyunk.
Akkor mi a helyzet Rus Adriannal? Ő amúgy romániai, aki a balmazzal jutott el magyar első osztályig, majd megvette a Vidi. Idén nyáron a román korosztályos csapatban jól szerepelt, majd mikor kezdődött a bajnokság azt hiszem két meccsen is kezdő volt a vidiben. Ezután jött a bonyodalom, mert be akarták hívni a felnőtt román válogatottba, amire a magyarok reagálva a sajátjukba is be akarták hívni, azzal győzködve, hogy nem elég jó oda. A gyerek szólt, hogy inkább a románt választaná..erre fel meg bezavarták a második csapatba. :lol:
Elméletileg igazol is Bukarestbe.

Nagy tehetség amúgy. Hátul vezér, fejjel kiemelkedően jó és szabadrúgásokat is sokszor ő lövi.

Avatar
Realista24
El Padre
Hozzászólások: 62791
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 0:50
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

Re: Mennyei futball

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2019. augusztus 30., péntek 9:12

Süti írta:
Kerlon írta:

Ha annyira jo lenne az utanpotlas, akkor egyszer ketszer azert kijonne egy ertelmesebb jatekos. Ott is csak a haver edzo jo penzert... akit gondolom meg elobb megkennek a gazdag szulok.
Kiemelt UP EB-n rendszeresen elitkörösek a válogatottak, többször döntőbe jutva. A játékosok 80%-át a hazai akadémiák adják. A legtöbb helyen minimum UEFA A licenszes edzők foglalkoznak velük, azt puszira haver edző nem kapja meg.
Beszélgess olyan játékosokkal, vagy családjukkal, akik kiemelt akadémiáknál fociznak, és akkor nem terjednek majd ezek az urban legendek.

A legnagyobb problémát Realista leírta, a végtelen mennyiségű pénz hamar megtartja ezeket a srácokat ezen a szinten. Mi motiválna egy 17 évest, mikor látja hogy mindene megvan, és elég bohóckodnia.
Amúgy sokan szerintem nem is tudják, hogy az a néhány üdítő kivétel, akit nem a pénz vonz, hanem valóban focista akar lenni, mit feláldoznak és 14-17 évesen mennek "világgá", neves klubok akadémiáira.

Sok olyan játékos van, aki most is Portugáliában vagy Németországban edződik jó csapatok akadémiáján. De ezeket a játékosokat nem szereti a rendszer, mert ellene mennek.

Volt olyan, akit nem akartak behívni válogatottba, mert elment külföldre, mondták semmi gond, akkor az adott ország örömmel látja őt a korosztályos válogatottban. Na akkor mégis kapott meghívót.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Avatar
Mickey
Hozzászólások: 3787
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 21:20
Kedvenc játékosaid: bappe
Kedvenc csapatod: párizs saint germain

Re: Mennyei futball

HozzászólásSzerző: Mickey » 2019. augusztus 30., péntek 8:59

Kerlon írta:
Realista24 írta:

Szerintem rosszul látod.

Rengeteg pénz megy az utanpotlasba, remek akadémia vannak, parádés tehetségekkel.

A gond ott van, hogy hamar elkezdik tömni őket pénzzel, az ügynökök ott nyomulnak és nem mellékesen ott is tucatszam sikkasztjak el a lóvét.

Szóval jelenleg - egy két kivételtől eltekintve - az igaz, amit először írsz, hogy nem érdekli őket hogy mire jutnak a játékosok és a csapatok, mert a pénzük meglesz.
Ha annyira jo lenne az utanpotlas, akkor egyszer ketszer azert kijonne egy ertelmesebb jatekos. Ott is csak a haver edzo jo penzert... akit gondolom meg elobb megkennek a gazdag szulok.
Játékosként első kézből tapasztaltam, hogy biza nem éppen az van a pályán, kinek ott kellene lennie.
Élvonal utánpótlásáról szólva.
:/

De Utánpótlás szinten, sztm egészen vállalhatóak vagyunk.
"jo de te ilyen gyuros kis sportbuzi lehetsz, aztan az ejszakaban is csak hajtod meg futsz a nok utan, azt hallottam."
:mrgreen:

Avatar
Süti
Hozzászólások: 5891
Csatlakozott: 2015. november 8., vasárnap 20:12
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Tartózkodási hely: Budapest/Győr

Re: Mennyei futball

HozzászólásSzerző: Süti » 2019. augusztus 30., péntek 8:57

Kerlon írta:

Ha annyira jo lenne az utanpotlas, akkor egyszer ketszer azert kijonne egy ertelmesebb jatekos. Ott is csak a haver edzo jo penzert... akit gondolom meg elobb megkennek a gazdag szulok.
Kiemelt UP EB-n rendszeresen elitkörösek a válogatottak, többször döntőbe jutva. A játékosok 80%-át a hazai akadémiák adják. A legtöbb helyen minimum UEFA A licenszes edzők foglalkoznak velük, azt puszira haver edző nem kapja meg.
Beszélgess olyan játékosokkal, vagy családjukkal, akik kiemelt akadémiáknál fociznak, és akkor nem terjednek majd ezek az urban legendek.

A legnagyobb problémát Realista leírta, a végtelen mennyiségű pénz hamar megtartja ezeket a srácokat ezen a szinten. Mi motiválna egy 17 évest, mikor látja hogy mindene megvan, és elég bohóckodnia.
Legends Never Die.

...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic... :sziv:

Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

Avatar
SzB
Hozzászólások: 323
Csatlakozott: 2018. január 14., vasárnap 11:04
Kedvenc játékosaid: CR7
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Mennyei futball

HozzászólásSzerző: SzB » 2019. augusztus 30., péntek 8:57

Nem is értem miről beszéltek. Az U-17-esek ott vannak a VB-n. Nem velük van baj, mert tehetség az van. Az ifiedzők viszont már megérnének egy kört - felkészületlenek, piások, bunkók, ahogy a szülők elmondják (én csak tőlük hallom), így aki teheti, viszi a gyerekét külföldre. Szoboszlai a korosztályának 12 legdrágább középpályása között van a világon. és egy csomó tehetségünk van még szanaszét Európában. Inkább az a félő, hogy a kis-Dárdai német válogatott lesz, és nem magyar, és ez a többivel is előfordulhat.
A Fradiban meg így is kevés pénz van ahhoz, hogy nemzetközi szinten ottmaradjon hosszú távon. Ahhoz még évi 15 millió eurót kellene beletenni, és csak akkor működne, ha ezt megkapná egy másik magyar csapat is, akivel partiban tudna lenni.
A bajnokság teljes szervezete a rossz (12 csapatos NB I. falusi csapatokkal? - ahol meg lenne közönség, oda nem jut támogató), és a mérhetetlen szervezetlenség, a suskus és a bujtatott járandóságok, ja és a futballdiplomáciai erőnk, amit jól bizonyít a Honvéd példája.
Ha Gulácsi német nemzetiségű lenne, nem 12 millióra taksálnák, hanem 24-re. De 12.

Avatar
Kerlon
Hozzászólások: 27898
Csatlakozott: 2013. április 15., hétfő 12:27
Kedvenc csapatod: Levante

Re: Mennyei futball

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2019. augusztus 30., péntek 8:27

Realista24 írta:
kierkegaard írta: Nagyon rossz koncepció az, hogy a fradiba verni kell a dellát meg a többi zsákfos magyar csapatba. Ebből tökéletesen látszik az, hogy 1. valójában nem érdekük felvirágoztatni a magyar focit/magyar bajnokságot 2. nem értenek a focihoz.

Tök egyértelmű mit kell csinálni. Főnix akadémiai koncepciót bevinni az utánpótlás csapatokba és meglesz a jutalma később. Addig is marad a milliók elszórása fekákra meg a balkániakra.
Szerintem rosszul látod.

Rengeteg pénz megy az utanpotlasba, remek akadémia vannak, parádés tehetségekkel.

A gond ott van, hogy hamar elkezdik tömni őket pénzzel, az ügynökök ott nyomulnak és nem mellékesen ott is tucatszam sikkasztjak el a lóvét.

Szóval jelenleg - egy két kivételtől eltekintve - az igaz, amit először írsz, hogy nem érdekli őket hogy mire jutnak a játékosok és a csapatok, mert a pénzük meglesz.
Ha annyira jo lenne az utanpotlas, akkor egyszer ketszer azert kijonne egy ertelmesebb jatekos. Ott is csak a haver edzo jo penzert... akit gondolom meg elobb megkennek a gazdag szulok.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

Avatar
istimester
rex madridistae
Hozzászólások: 3295
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 13:22
Kedvenc játékosaid: Iván Helguera, Raúl
Kedvenc csapatod: DAC
Tartózkodási hely: Felvidék

Re: Mennyei futball

HozzászólásSzerző: istimester » 2019. augusztus 30., péntek 8:21

RealAsensio írta:
istimester írta:

Melyik univerzumban?
Pedig nem mondott hulyeseget.
Pedig de.
Talán a zsolnai és a nagymihályi stadion kivételével végigjártam az összes szlovák ligás stadiont. Ha valamiről, akkor erről első kézből vannak információim.

Avatar
Süti
Hozzászólások: 5891
Csatlakozott: 2015. november 8., vasárnap 20:12
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Tartózkodási hely: Budapest/Győr

Re: Mennyei futball

HozzászólásSzerző: Süti » 2019. augusztus 30., péntek 8:20

Realista24 írta:
Szerintem rosszul látod.

Rengeteg pénz megy az utanpotlasba, remek akadémia vannak, parádés tehetségekkel.

A gond ott van, hogy hamar elkezdik tömni őket pénzzel, az ügynökök ott nyomulnak és nem mellékesen ott is tucatszam sikkasztjak el a lóvét.

Szóval jelenleg - egy két kivételtől eltekintve - az igaz, amit először írsz, hogy nem érdekli őket hogy mire jutnak a játékosok és a csapatok, mert a pénzük meglesz.
Szóról szóra így.
Legends Never Die.

...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic... :sziv:

Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

Avatar
Realista24
El Padre
Hozzászólások: 62791
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 0:50
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

Re: Mennyei futball

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2019. augusztus 30., péntek 8:14

kierkegaard írta: Nagyon rossz koncepció az, hogy a fradiba verni kell a dellát meg a többi zsákfos magyar csapatba. Ebből tökéletesen látszik az, hogy 1. valójában nem érdekük felvirágoztatni a magyar focit/magyar bajnokságot 2. nem értenek a focihoz.

Tök egyértelmű mit kell csinálni. Főnix akadémiai koncepciót bevinni az utánpótlás csapatokba és meglesz a jutalma később. Addig is marad a milliók elszórása fekákra meg a balkániakra.
Szerintem rosszul látod.

Rengeteg pénz megy az utanpotlasba, remek akadémia vannak, parádés tehetségekkel.

A gond ott van, hogy hamar elkezdik tömni őket pénzzel, az ügynökök ott nyomulnak és nem mellékesen ott is tucatszam sikkasztjak el a lóvét.

Szóval jelenleg - egy két kivételtől eltekintve - az igaz, amit először írsz, hogy nem érdekli őket hogy mire jutnak a játékosok és a csapatok, mert a pénzük meglesz.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

kierkegaard
Hozzászólások: 1686
Csatlakozott: 2018. július 17., kedd 14:59

Re: Mennyei futball

HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2019. augusztus 30., péntek 6:49

Nagyon rossz koncepció az, hogy a fradiba verni kell a dellát meg a többi zsákfos magyar csapatba. Ebből tökéletesen látszik az, hogy 1. valójában nem érdekük felvirágoztatni a magyar focit/magyar bajnokságot 2. nem értenek a focihoz.

Tök egyértelmű mit kell csinálni. Főnix akadémiai koncepciót bevinni az utánpótlás csapatokba és meglesz a jutalma később. Addig is marad a milliók elszórása fekákra meg a balkániakra.

Avatar
RealVazquez
Hozzászólások: 6656
Csatlakozott: 2013. április 15., hétfő 17:51
Kedvenc játékosaid: CR
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Mennyei futball

HozzászólásSzerző: RealVazquez » 2019. augusztus 30., péntek 0:40

istimester írta:
Drake írta:
mégis erősebb a szlovák bajnokság színvonala,és
Melyik univerzumban?
Pedig nem mondott hulyeseget.
:goat:

Avatar
Santi
Hozzászólások: 2443
Csatlakozott: 2013. április 15., hétfő 10:58
Kedvenc játékosaid: Santillana, RobyCarlos, Casillas, Zidane, Callejón
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Ferencváros

Re: Mennyei futball

HozzászólásSzerző: Santi » 2019. augusztus 29., csütörtök 22:42

Ha bejut a csapat csoportkörbe, akkor verni kell a pénzt, mondván most már ott vagyunk Európában, a keret viszont még nem európai színvonalú, mert a csoportkörben szarrá fognak verni minket, erősíteni kell.
Ha nem jut be a csoportkörbe, akkor meg verni kell a pénzt, mert még mindig gyengék vagyunk ergo erősíteni kell, tehát ugyanaz.

Az elbaszott pénzek miatti ellenszurkolás így aztán total pointless.

Avatar
füst
Hozzászólások: 3865
Csatlakozott: 2013. április 17., szerda 10:17
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Mennyei futball

HozzászólásSzerző: füst » 2019. augusztus 29., csütörtök 22:34

Nna, hát akkor további jó szurkolást a Fradi ellen, lesz még pár lehetőség ősszel. :D
Mi a 6 éves keresztfiammal kettesben végigizgultuk ezt a meccset, és ez egy óriási élmény volt mindkettőnknek. Viszontagságos volt ez a bő másfél évtized, úgy böjtöltem ezt ki mint a tizediket. Más kérdés, hogy még a másodosztályban tengődő Fradi is szimpatikusabb volt a mostaninál, de ez most nem számít, ezek a botlábú teszetoszák csak összehoztak végre valamit. Gála. :D


Vissza:

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: 94 regisztrált és 0 vendég