Mennyei futball

Foci a Real Madridon túl...
Avatar
RealMadridFanatic
Hozzászólások: 2650
Csatlakozott: 2013. április 18., csütörtök 18:56

Re: Mennyei futball

HozzászólásSzerző: RealMadridFanatic » 2019. november 21., csütörtök 14:27

Santi írta: Ahhoz képest viszont, hogy nálunk milyen kiemelt szerepe van a focinak és amennyi pénz megy bele ez elég szomorú, hogy nem tudunk felérni olyan országok szintjére sem, ahol csak sokadik dolog a foci.
:agree:

Abszolút, ezzel nem is akartam vitába szállni, csak én érzek előrelépést, akár jobb minőségű a jelenlegi keret, akár gyengébb.

Arról, hogy az érdem miként oszlik meg a mindenkori szövetségi kapitány, a játékosok, a szerencse, illetve a létszámemelés között, nem biztos, hogy érdemes vitázni, lehetetlen megítélni (kivéve utóbbit, az elengedhetetlen volt, hogy egyáltalán legyen miért izgulni).

Azt viszont, hogy a fociba, vagy az infrastruktúrába öntött milliárdok nincsenek arányban az eredményességgel, osztom. Itt viszont két további tényezőt is említenék; a pénznek mekkora hányada volt ténylegesen szükséges befektetés vajon, és mennyi vándorolt haverok zsebébe a túlárazott stadionprojektekben, illetve ahhoz, hogy lássuk mennyi létjogosultsága volt a fejlesztéseknek, még közel sem telt el elég idő.

A csillivilli környezet elengedhetetlen, hogy bevonzza a gyerekeket (vagy a szülőket) és nagyobb bázist biztosítson a kiválasztás során.

Ehhez jön az amatőr sport támogatása is, amit szükségszerűnek gondolok, ugyanakkor mélységesen felháborít, hogy BLASZ I., megye 600 szintű csapatokban annyit keresnek a botlábúak, amiért más komolyan megdolgozik, miközben ennek alapvetően (a fentebb vázolt, hosszú távon TALÁN megvalósuló pozitív hozadékain kívül) szinte semmilyen hozzáadott értéke nincs a társadalomhoz.
„Ő volt a tökéletes játékos, megvolt benne az erő, a sebesség, a technika, és a gyorsaság. Döbbenetes játékos volt, mintha egy laborban hozták volna létre." (Gianluigi Buffon Ronaldoról)

Avatar
Santi
Hozzászólások: 2443
Csatlakozott: 2013. április 15., hétfő 10:58
Kedvenc játékosaid: Santillana, RobyCarlos, Casillas, Zidane, Callejón
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Ferencváros

Re: Mennyei futball

HozzászólásSzerző: Santi » 2019. november 21., csütörtök 13:34

RealMadridFanatic írta: Jobb oldalon nem is tudom mikor volt értelmes megoldásunk, Lovrencsics nálam jobb, mint az elődök.
Bodnár

Lehet, hogy Lovrencsics jobb, ebbe nem kötök bele, csak még a válogatottban nem nagyon mutatta meg.

Az meg hogy Nagy Ádiból meg Szoboszlaiból mi lehet még az meg egy dolog, de egyelőre nincsenek az elődök szintjén, de állhat előttük még nagyobb karrier abban egyet értünk.

Persze összeveszni nem is fogunk, én továbbra is úgy gondolom Geráék valamivel erősebbek voltak, szerinted meg egál kb. A lényeg, hogy a maiak biztos nem jobbak. Ahhoz képest viszont, hogy nálunk milyen kiemelt szerepe van a focinak és amennyi pénz megy bele ez elég szomorú, hogy nem tudunk felérni olyan országok szintjére sem, ahol csak sokadik dolog a foci.

Avatar
RealMadridFanatic
Hozzászólások: 2650
Csatlakozott: 2013. április 18., csütörtök 18:56

Re: Mennyei futball

HozzászólásSzerző: RealMadridFanatic » 2019. november 21., csütörtök 13:14

Santi írta: ...
Eléggé szubjektív ez, összeveszni nem fogunk rajta. :)

A kapus poszt tényleg rendben volt többnyire.

A top Juhásznak helye lehet, Orbán nem kérdés. Bal oldalon azért nem Nagy Zsolt az alap, kényszer szülte. A többnyire játszó Korhut sem egy klasszis, de Vanczák-szintnél előrébb tart. Kádár is szokott ott feltűnni, Ő sem rossz.
Jobb oldalon nem is tudom mikor volt értelmes megoldásunk, Lovrencsics nálam jobb, mint az elődök.

A középpályáról Gera és Dárdai rendben van, leginkább előbbi, Hajnal emlékeim szerint a válogatottban nem mutatott extrát, Husztinak is pár jó meccse volt címeres mezben.
Nagy Ádám szerintem pont kimagasló képességű játékos magyar szinten, anno a Fradiban sokszor láttam, azóta bevallom nem követem. Szoboszlai még kölyök, de van benne kakaó, már most is a válogatott segítségére tud lenni, igaz, ezt Wales ellen nem láttuk. Viszont mentalitásban szerintem a többiek előtt van, reméljük okosan építi a karrierjét, mert felkapták Őt is. Ha nem akar túl sokat markolni hirtelen, akkor belőle lehet top5 ligás stabil játékos egy jó csapatban.

A korábbi támadósorok kapcsán meg inkább az rémlik, hogy fogtam a fejem akár Szabics, akár Torghelle vagy szinte bárki került oda. Szalai nem egy labdazsonglőr, de az adottságait jól használja ki, és a tizenhatoson belül megél. Inkább Ő, mint a korábbiak.

Nálam ez legfeljebb egál, de az egész onnan indult, hogy több embertől olvastam, hogy a minőség jobb volt régebben, csak nem volt edző.

Utóbbival egyetértek, előbbi érzésem szerint nem igaz.

Azt meg továbbra is tartom, hogy elsősorban nem képességbeli hiányosságok okozzák a vesztünket, hanem a gyenge mentális felkészültség. Ezen valamelyest tud segíteni egy jó motivátor (pl. Dárdai), de hosszú távon nem fogunk előrelépni anélkül, hogy a válogatott magja nem szokik hozzá a nagy téthez klubszinten is.

Persze a kiválasztásnál is meglehetnek még a haver suta kölykének előnyben részesítése szintű történések, legalábbis néhány éve biztosan megvoltak még.

A fiataloknál is az látszik, hogy amikor 18-20 évesen tűzközelbe kerülnek, akkor jön a visszaesés. Elhiszik, hogy kész vannak, befutottak. A külföldi fiatal meg az életéért megy, mert olyan a konkurencia, hogy nem fér bele a kiengedés, nemhogy ilyenkor, később sem. Itt a szülők és menedzserek szerepe is fontos lenne, de manapság egy félkész játékos, egy gyerek már "árucikk", az azonnali, maximális profit meg felülírja az érdekeit, hogy fokozatosan építsék fel a karrierjét. Így meg sok olyan játékos is eltűnhet, aki elképzelhető, hogy kellően tehetséges, csak későn érő típus.
„Ő volt a tökéletes játékos, megvolt benne az erő, a sebesség, a technika, és a gyorsaság. Döbbenetes játékos volt, mintha egy laborban hozták volna létre." (Gianluigi Buffon Ronaldoról)

Avatar
Santi
Hozzászólások: 2443
Csatlakozott: 2013. április 15., hétfő 10:58
Kedvenc játékosaid: Santillana, RobyCarlos, Casillas, Zidane, Callejón
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Ferencváros

Re: Mennyei futball

HozzászólásSzerző: Santi » 2019. november 21., csütörtök 12:19

RealMadridFanatic írta: Mi számít múlt évtizednek?
...

Egyiken sem érzem azt a nagy minőségbeli fölényt a mostaniakhoz képest, sőt, kicsit sem érzem erősebb névsornak egyiket sem.
Ezek csak véletlenszerűen, tétmeccsekről beemelt csapatok, nem néztem utána eltiltásoknak, sérüléseknek.
Én úgy gondolom ha megnéznénk az általad írt játékosokat és a Wales elleni csapatot, majd elkezdenénk játékosonként, posztonként relációt tenni az akkori és a mostani játékosok közé, akkor simán nyernének a régiek, amiből nekem azt jelenti minőségibb keretünk volt, mint most.

Kapus poszton ki lehet tenni az egyenlőség jelet. Szerintem ezen a poszton mindig megvoltunk, Sáfártól kezdve, Baboson és Királyon át, Fülöpig és Gulácsiig, mind jó kapusok voltak.

Védőknél az Anderletchtes Juhász egyértelműen beférne, a maiból pedig Orbán vita nélkül. Bal szélen bárki veri a régiek közül Nagy Zsoltot, még az ólomlábú Vanczák is. Jobboson a döntés nehezebb, de Lovrencsics a válogatottban eddig még nem sok mindent mutattot, abból, amit a Fradiban már láttunk tőle, hogy tud, így nálam itt is a régiek nyernének.

Középpályán a prime Gera, Hajnal, Huszti, Dárdai bármelyike ütné Nagy Ádiékat flawless.

Csatársorban Szabics/Kenesei/Torghelle vs. Szalai/Priskin/Némó, nehéz döntés, de ha ezt megadom Szalaiéknak még akkoris kevés.

Nem azt mondom, hogy mérföldekkel jobb játékosaink voltak akkor, de szerintem egyértelműen minőségibb volt, mégis gyenge eredményeket értek el és ezt én még mindig a kapitány számlájára tudnám írni. Matthäus meg Várhidi vagy Koeman nem egy Dárdai vagy Rossi. A legnagyobb különbséget itt érzem.

Avatar
füst
Hozzászólások: 3865
Csatlakozott: 2013. április 17., szerda 10:17
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Mennyei futball

HozzászólásSzerző: füst » 2019. november 21., csütörtök 11:55

A szabályok módosításának, és annak, hogy 2 meccsen leiskoláztuk a norvégokat. Hozzátették a srácok a magukét, ne vegyük el tőlük.
De igen, az hogy az urak kirepülhettek, köszönhető a szabálymódosításának, egy ajándék volt az az esély, amivel tudtak élni Geráék.
Na de mi a helyzet a kinti szereplésükkel?

Avatar
KAG
Hozzászólások: 9595
Csatlakozott: 2014. március 18., kedd 20:53
Kedvenc játékosaid: G.H#14 ; LuMo#19 ; M#12 ; SR#4 ; CR#7
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F

Re: Mennyei futball

HozzászólásSzerző: KAG » 2019. november 21., csütörtök 11:46

Eb részvétel is inkabb köszönhető a torna szabályainak változtatásának, mintsem a keret minőségi javulásának.
ZIDANE

major
Hozzászólások: 48
Csatlakozott: 2015. április 27., hétfő 11:08

Re: Mennyei futball

HozzászólásSzerző: major » 2019. november 21., csütörtök 10:20

RealMadridFanatic írta: Mi számít múlt évtizednek?

2003:

Végh Zoltán, Urbán Flórián, Dragóner Attila, Juhár Tamás, Fehér Csaba, Lipcsei Péter, Lisztes Krisztián, Dárdai Pál, Lőw Zsolt, Szabics Imre, Kenesei Krisztián
cserék
39' » Gera Zoltán
78' » Böőr Zoltán
65' » Lendvai Miklós

2007-ből egy felállás:

Fülöp Márton, Szélesi Zoltán, Vaskó Tamás, Juhász Roland, Vanczák Vilmos, Vass Ádám, Tőzsér Dániel, Gera Zoltán, Hajnal Tamás, Dzsudzsák Balázs, Feczesin Róbert
cserék
72' » Csizmadia Csaba
90+1' » Halmosi Péter
88' » Filkor Attila

2010-ből:

Király Gábor, Lázár Pál, Juhász Roland, Lipták Zoltán, Laczkó Zsolt, Vadócz Krisztián, Elek Ákos, Koman Vladimir, Gera Zoltán, Dzsudzsák Balázs, Rudolf Gergely
cserék
59' » Priskin Tamás
46' » Huszti Szabolcs
82' » Hajnal Tamás

Kicsit közelebbről, 2015:
Király Gábor, Fiola Attila, Guzmics Richárd, Kádár Tamás, Leandro de Almeida, Elek Ákos, Kalmár Zsolt, Németh Krisztián, Gera Zoltán, Dzsudzsák Balázs, Szalai Ádám
cserék
23' » Nagy Ádám
89' » Vanczák Vilmos
68' » Priskin Tamás

Egyiken sem érzem azt a nagy minőségbeli fölényt a mostaniakhoz képest, sőt, kicsit sem érzem erősebb névsornak egyiket sem.
Ezek csak véletlenszerűen, tétmeccsekről beemelt csapatok, nem néztem utána eltiltásoknak, sérüléseknek.
tehát akkor a konszenzus, hogy ugyan az a langyos fos mint volt csak bele lett pumpálva 1000+ milliárd ?:D Vagyis volt egy EB részvétel, mindenki döntse el megérte e.

Avatar
RealMadridFanatic
Hozzászólások: 2650
Csatlakozott: 2013. április 18., csütörtök 18:56

Re: Mennyei futball

HozzászólásSzerző: RealMadridFanatic » 2019. november 21., csütörtök 9:54

Mi számít múlt évtizednek?

2003:

Végh Zoltán, Urbán Flórián, Dragóner Attila, Juhár Tamás, Fehér Csaba, Lipcsei Péter, Lisztes Krisztián, Dárdai Pál, Lőw Zsolt, Szabics Imre, Kenesei Krisztián
cserék
39' » Gera Zoltán
78' » Böőr Zoltán
65' » Lendvai Miklós

2007-ből egy felállás:

Fülöp Márton, Szélesi Zoltán, Vaskó Tamás, Juhász Roland, Vanczák Vilmos, Vass Ádám, Tőzsér Dániel, Gera Zoltán, Hajnal Tamás, Dzsudzsák Balázs, Feczesin Róbert
cserék
72' » Csizmadia Csaba
90+1' » Halmosi Péter
88' » Filkor Attila

2010-ből:

Király Gábor, Lázár Pál, Juhász Roland, Lipták Zoltán, Laczkó Zsolt, Vadócz Krisztián, Elek Ákos, Koman Vladimir, Gera Zoltán, Dzsudzsák Balázs, Rudolf Gergely
cserék
59' » Priskin Tamás
46' » Huszti Szabolcs
82' » Hajnal Tamás

Kicsit közelebbről, 2015:
Király Gábor, Fiola Attila, Guzmics Richárd, Kádár Tamás, Leandro de Almeida, Elek Ákos, Kalmár Zsolt, Németh Krisztián, Gera Zoltán, Dzsudzsák Balázs, Szalai Ádám
cserék
23' » Nagy Ádám
89' » Vanczák Vilmos
68' » Priskin Tamás

Egyiken sem érzem azt a nagy minőségbeli fölényt a mostaniakhoz képest, sőt, kicsit sem érzem erősebb névsornak egyiket sem.
Ezek csak véletlenszerűen, tétmeccsekről beemelt csapatok, nem néztem utána eltiltásoknak, sérüléseknek.
„Ő volt a tökéletes játékos, megvolt benne az erő, a sebesség, a technika, és a gyorsaság. Döbbenetes játékos volt, mintha egy laborban hozták volna létre." (Gianluigi Buffon Ronaldoról)

Avatar
Babinho
Hozzászólások: 3157
Csatlakozott: 2013. április 18., csütörtök 15:21

Re: Mennyei futball

HozzászólásSzerző: Babinho » 2019. november 21., csütörtök 9:42

Adom füstöt. Hogy ez most a fejlődésnek köszönhető vsgx a szerencsének, mindenki döntse el. De Horvátország, Szlovákia, Wales között 2 pont híján kijutottunk

Avatar
füst
Hozzászólások: 3865
Csatlakozott: 2013. április 17., szerda 10:17
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Mennyei futball

HozzászólásSzerző: füst » 2019. november 21., csütörtök 9:36

Sem objektív, sem következetes nem voltál.

hát, ha a 2000-2010 közötti nihilt, ahol 10-12 pontokra voltunk a továbbjutástól, és már a selejtező féltávjánál csak matekoztunk a pontokkal, összehasonlítjuk azzal, hogy ebben az évtizedben csoportelsőséget értünk el egy kontintentális tornán, és nem látjuk a fejlődést, akkor nem tudom mit kéne mondanom.
EB után fiatalítás történt, és volt egy visszaesés Leekens alatt, de most ismét az utolsó fordulóig izgulhattunk a csapatunkért, 2 ponttal maradtunk le.
Bocs, de én ilyenekről csak álmodoztam kispöcs koromban, és Torghelle is nagypöcs korában.

Avatar
csababarca
Hozzászólások: 4275
Csatlakozott: 2013. április 25., csütörtök 9:48
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

Re: Mennyei futball

HozzászólásSzerző: csababarca » 2019. november 21., csütörtök 9:06

füst írta: Hát öregem, hogy ennek az összehasonlításnak mi értelme van azt szerintem te se tudod.
Ha már érvelsz, akkor ne hasonló szituációkat hozz, hanem a konkrét vitatémáról beszélj, mert minden hasonlat torzít.
Még mindig azt mondom, hogy nem lehet megállapítani csak a szerzett pontok száma alapján, hogy van-e fejlődés vagy sem.
De díjazom hogy neked ez sikerül.
objektív mérőszámok alapján IS lehet vizsgálni a fejlődést.
de akkor mi alapján vizsgálódjunk? hogy mérjük a magyar futball fejlődését?
pl hogy hány légiósunk van, akik komoly bajnokságok középcsapataiban legalább kezdők? ebben pl semmit nem fejlődtünk.

mivel te ezt is jobban tudod, szeretném tudni, hogy mi alapján jelented ki teljes mellszélességgel, hogy egyértelmű a fejlődés.
én a '16os pótselejtezős párharc, és az EB részvétel előtt-után semmiféle változást nem látok. de semmit. Az is már 3 éve volt, tehát indulhatott volna valami el azután is.

és ne azzal érvelj légyszi, hogy már nem szaladunk bele a késbe törpeországok ellen, mert ez sem igaz, max az, hogy már nem havi rendszerességgel. ez óriási előrelépés, hogy egy Máltát, akiknek kb minden fontosabb az életükben mint a foci, már "magabiztosan" verünk 1-0ra.

Horvátokat legyőztük itthon, de az egy bravúr volt, nem alapállapot. Számomra sokkal meggyőzőbb lett volna, ha a szlovákok ellen több pontot hozunk, mint ők ellenünk. Mert az a szintünk, az ki-ki meccs, de ott elhasaltunk ismét.
Nálam ez a szint, amit el kellene érni, nem azt várom el, hogy a nagyok bajszát rángassuk mindig, minden körülmény között.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

Avatar
Santi
Hozzászólások: 2443
Csatlakozott: 2013. április 15., hétfő 10:58
Kedvenc játékosaid: Santillana, RobyCarlos, Casillas, Zidane, Callejón
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Ferencváros

Re: Mennyei futball

HozzászólásSzerző: Santi » 2019. november 21., csütörtök 8:48

Meg merem kockáztatni, hogy a múlt évtized csapata minőségileg erősebb volt, mint a mai, csak nem volt edzőnk, miközben a mai a csapat szerintem valamivel szerényebb képességű, (kivéve Gulácsi, Orbán, Szoboszlai), de van edzőnk, ennyi a különbség.

Avatar
RealMadridFanatic
Hozzászólások: 2650
Csatlakozott: 2013. április 18., csütörtök 18:56

Re: Mennyei futball

HozzászólásSzerző: RealMadridFanatic » 2019. november 21., csütörtök 8:03

Egy bajnoki versenyfutásnak sok köze nincs ahhoz, hogy mennyi ponttal maradsz le egy világversenyről.

Persze a végeredmény szempontjából majdnem teljesen mindegy, hogy 1 vagy 10 pont hiányzik a kijutáshoz, de azért a valóság az, hogy jó az utolsó pillanatig szurkolni, mert egy kiélezett csoportban a legvégsőkig megvan az esély. Régen ilyen sem volt.

Persze az EB is a létszámemelés hozadéka, de odatette magát az akkori válogatott, majd a tornán való szereplésének jogosságát alá is támasztotta a csoportkörben mutatott teljesítményével.

Elvileg a régen minden jobb volt, és az idő megszépíti az emlékeket ami inkább jellemzi az embereket, de nálam a foci kapcsán csak az van meg, hogy gyerek és tinédzser fejjel mennyire ki voltam ábrándulva a válogatott siralmas teljesítményétől hosszú éveken át. Szerintem egyértelmű az előrelépés, a stabil EB-VB részvételtől viszont addig messze leszünk, amíg a játékosaink nem a legmagasabb szinten edződnek.

Szerk.:
Atyaég, micsoda csapat:
https://www.magyarfutball.hu/hu/magyar_ ... zesek/2007
„Ő volt a tökéletes játékos, megvolt benne az erő, a sebesség, a technika, és a gyorsaság. Döbbenetes játékos volt, mintha egy laborban hozták volna létre." (Gianluigi Buffon Ronaldoról)

Avatar
füst
Hozzászólások: 3865
Csatlakozott: 2013. április 17., szerda 10:17
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Mennyei futball

HozzászólásSzerző: füst » 2019. november 21., csütörtök 7:47

Melyik a jobb teljesítmény a realnak?
95 pontot gyűjteni, de 4el lemaradni így is a bajnoki címről, van 82t de csak 2vel lemaradni?
Hát öregem, hogy ennek az összehasonlításnak mi értelme van azt szerintem te se tudod.
Ha már érvelsz, akkor ne hasonló szituációkat hozz, hanem a konkrét vitatémáról beszélj, mert minden hasonlat torzít.
Még mindig azt mondom, hogy nem lehet megállapítani csak a szerzett pontok száma alapján, hogy van-e fejlődés vagy sem.
De díjazom hogy neked ez sikerül.

Avatar
Kerlon
Hozzászólások: 27899
Csatlakozott: 2013. április 15., hétfő 12:27
Kedvenc csapatod: Levante

Re: Mennyei futball

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2019. november 21., csütörtök 7:31

Miről vitatkoztok? Hova fejlődött a válogatott? Szerintem keretileg vissza, Rossi alatt taktikailag előre, előbbi nagyobb, mint utóbbi, tehát szarabbak vagyunk. Szoboszlain kívül nincs értelmes játékosunk, aki magasabb szinten helyt tud állni, illetve Dominik sem tudja ezt még tartósan hozni.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

Avatar
csababarca
Hozzászólások: 4275
Csatlakozott: 2013. április 25., csütörtök 9:48
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

Re: Mennyei futball

HozzászólásSzerző: csababarca » 2019. november 21., csütörtök 7:26

Melyik a jobb teljesítmény a realnak?
95 pontot gyűjteni, de 4el lemaradni így is a bajnoki címről, van 82t de csak 2vel lemaradni?

Vitatkozhatunk erről örökké, a lényeg amit Rossi is mondott, a képességbeli hiányosságok.
Ezt pedig nem stadionokkal lehet kompenzálni vagy javítani, hanem normális képzéssel, versenyeztetéssel.

15 éve is 5 méterre pattant el a labda egy erősebb passznál a játékosainktól meg most is.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

Avatar
füst
Hozzászólások: 3865
Csatlakozott: 2013. április 17., szerda 10:17
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Mennyei futball

HozzászólásSzerző: füst » 2019. november 21., csütörtök 7:21

Direkt oda írtam hogy hány meccs.
Örülök, én pedig ennek ellenére odaírom, hogy nem konzekvens az összehasonlítási alapod, mert nem mindegy hogy hány kalapból választanak csoportokat, nem mindegy hogy hány meccset játszunk, és ez alapján nem tudod alátámasztani az állításod, hogy nem feljődtünk semmit.
De mivel nem vagy hajlandó ezt belátni, ezért ezen a szép reggelen kénytelen vagyok egy hasonlóan értelmetlen pontgyűjtögetős összehasonlítást leírni....
Hogy melyik selejtezőn mennyi pont hiányzott a továbbjutáshoz.
2000 EB 11
2002 VB: 8
2004 EB: 6
2006 VB: 10
2008 EB: 12
2010 VB: 5
2012 EB: 5
2014 VB: 2
2016 EB: 4
2018 VB: 6
2020 EB: 2
A világszerencsétlenje Leekensnél volt visszaesés, és nyilván van 1-1 megingás, pl. Andorra, csak az előző évtizedben ezek menetrendszerűek voltak.

Avatar
Realista24
El Padre
Hozzászólások: 62794
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 0:50
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

Re: Mennyei futball

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2019. november 21., csütörtök 7:09

Marky írta: ameddig a komplett vezetoseg forditva ul a lovon es az epitoipar pumpalasa az elsodleges feladat, addig nem lesz hosszutavon semmilyen valtozas. lathato, hogy az elvileg nemetorszagban tanult hajnal is micsoda blodsegeket tud osszehordani, felrebeszel, simul. ezt a rendszerszintu problemat a komplett tarsadalom termelte ki, mert ez a hozzaallas ott van a munkahelyeken is. hany kivitelezo keptelen lecsempezni normalisan egy furdoszobat, berakni egy zuhanykabint, a hivatasos soforok kozott rengeteg a kozveszelyes vadallat... ez a leszarom-beletorodok stilus ott van mindenhol es ezt csak nagyon szeleskoru oktatasi reformokkal lehetne megvaltoztatni evtizedek alatt, ahol
az ertelmes parbeszed es vitakultura helyet kapna.
Ezt úgy írod mintha máshol a világban nem lennének koklerek.

A focival kapcsolatos reszt adom.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Marky
Hozzászólások: 1905
Csatlakozott: 2013. április 20., szombat 22:31
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

Re: Mennyei futball

HozzászólásSzerző: Marky » 2019. november 21., csütörtök 7:03

ameddig a komplett vezetoseg forditva ul a lovon es az epitoipar pumpalasa az elsodleges feladat, addig nem lesz hosszutavon semmilyen valtozas. lathato, hogy az elvileg nemetorszagban tanult hajnal is micsoda blodsegeket tud osszehordani, felrebeszel, simul. ezt a rendszerszintu problemat a komplett tarsadalom termelte ki, mert ez a hozzaallas ott van a munkahelyeken is. hany kivitelezo keptelen lecsempezni normalisan egy furdoszobat, berakni egy zuhanykabint, a hivatasos soforok kozott rengeteg a kozveszelyes vadallat... ez a leszarom-beletorodok stilus ott van mindenhol es ezt csak nagyon szeleskoru oktatasi reformokkal lehetne megvaltoztatni evtizedek alatt, ahol
az ertelmes parbeszed es vitakultura helyet kapna.

Avatar
csababarca
Hozzászólások: 4275
Csatlakozott: 2013. április 25., csütörtök 9:48
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

Re: Mennyei futball

HozzászólásSzerző: csababarca » 2019. november 21., csütörtök 6:50

füst írta: Ehh, ne viccelj már, még csak nem is ugyanakkora volt a csoportok mérete az egyes selejtezőkön, az alapján nem lehet következetesen összehasonlítani az akkori és mostani teljesítményt hogy mikor hány pontot szereztünk...

ha minden áron csak egyetlen szempontot akarsz megvizsgálni, már az is célravezetőbb lenne ha azt hasonlítanád össze, hogy az egyes selejtezőkön hány ponttal maradtunk el a csoportelsőtől vagy mennyi hiányzott a továbbjutáshoz... még ez is többet mutatna.
Bár akkor is figyelmen kívül hagyod az akkori ellenfeleinket, pedig még mindig jelezném, hogy az ezred forduló után grúzok, moldávok, lettek, bosnyákok stb. cidáztattak bennünket, a románok szintjéről meg csak álmodoztunk.
Direkt oda írtam hogy hány meccs.
Most meg Málta, Andorra, stb csapatok cicáztatnak, az mennyivel jobb:D

A játékot meg nem lehet összehasonlítani, tök szubjektív.

Ha a statisztikának nem hiszel, akkor nem tudom mi alapján állítod hogy van előrelépés.

Indexes cikk egyébkènt jól leírja mik a gondok, ezeket fent is tudják a vezetőségben, csak kutyát sem érdekel. Fele akkora országok (lakosság) fele annyi pénzből jóval előrébb tartanak mint mi. Nyilván a szerencse miatt.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."


Vissza:

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: 97 regisztrált és 0 vendég