Madridom Filmklub

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Avatar
Faust
El director de fotografía
Hozzászólások: 3290
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 18:47
Kedvenc játékosaid: Raúl, Alonso, Ramos

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Faust » 2020. április 7., kedd 2:05

:)

Azért az, hogy 90 előtti film, és Chaplin, az kurva nagy szakadék, lehet ott csemegézni. :D Nyilván teljesen más fejjel nézi az ember, és nem tudja kizárni az őt ért hatásokat (pl. megnézed a Hetediket, utána mindegyik Hitchcock kurva unalmas, pedig ugye az öreg nélkül nem létezne Fincher sem), de azért a nyitottság néha meghálálja magát. Ha pedig látsz egy rossz/unalmas/lassú filmet, sebaj, szar mostanság is van bőven.

A spoilereidhez:

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Én nem látom a Kapitányt ekkora tahónak, a tapétázás valóban ostobán hangzik, de igazából ennyit tud tenni. Ha nem invitálja magához, Dersu éhenhal az erdőben, nincs jó választás.

A vége erősebb lenne szerintem, ha a legeleje a legvégére lenne bevágva, tényleg el is felejti az ember, pedig az az üzenet egyik lényege. Az ember, aki kiszakadt a természetből a civilizációba, ahol végül ugyanolyan feleslegesen pusztítják el, ahogyan maga a civilizáció is a természetet - a sírhelyén pedig ledarálják az erdőt, és falut építenek. Brrr.


Nagyon örülök, hogy "gazdagabbnak" érzed magad tőle.

Avatar
Pipita
Hozzászólások: 2405
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 12:32
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Pipita » 2020. április 7., kedd 0:32

Dersu Uzala

Két és fél órás orosz film 1975-ből. Igyekszem nyitottan állni a filmekhez de statisztikailag az 1990 előtt készült filmeket magamtól, önszántamból egyszerűen nem tudom megnézni. (Például egy Chaplin filmet sem bírtam még végignézni :( ) Szóval nem Faust lett a kedvenc fórumozóm amikor megláttam az ajánlást. Filmklub meg nyitottság meg minden, próbáltam kizárni az előítéleteimet de azért száz százalékban nem sikerült.

Két részletben sikerült megnézni a filmet, de legalább volt idő ülepedni. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Az elején nagyon idegesített hogy hosszú másodpercekig csak sétálnak, megijedtem, hogy ennyi lesz, de azért titkon reménykedtem egy Sztalkerhez hasonló filmben. Megkaptam, azt hiszem.

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Dersu egy nagyon szerethető karakter, nagyon hamar megkedveltem, az a harmónia, az a tisztelet, az az egyszerű emberi szeretet az egyszerűen olyan dolog ami mellett érző ember nem tud elmenni. Csak csodálni lehet. Amikor először Nagyon tetszett hogy volt alákommentálás és elmagyarázta, hogy mit miért csinált Dersu - például amikor rizst, sót és gyufát hagytak a kunyhóban, majd megjegyezte a Kapitány, hogy milyen különleges ember, aki egy olyan személy szükségleteire gondol, akit soha életében nem látott és jó eséllyel nem is fog. Nagyon megható volt amikor a vasútnál egyszerűen kisétált a Kapitány életéből, de szép volt hogy pár évvel később újra találkoztak. Megijedtem hogy valahogy arra fog rámenni a film, hogy mi minden változott köztük az évek alatt, vagy hogy esetleg megőrült volna Dersu - főleg amikor a nem létező tigrissel kezdett ordibálni, aki "ott jött mögöttük". Örülök hogy nem ez lett. Aztán ahogy a film vége felé elmagyarázza a Kapitány hogy az addigra már egyértelműt, hogy a tigris az Dersu félelmeinek kivetülése, az valami egészen zseniális volt.

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Vele szemben viszont a kapitány egy igazi fasz. Jó, nem, túlzok. Nyilván segíteni akart, amikor az öregedő barátját elvitte a szabadságból a városba. Kényelmet akart nyújtani neki és meghálálni mindazt, amit érte tett. De amikor Dersu teljesen nyíltan elmondja neki, hogy be van zárva a négy fal közé és nem tud csinálni a városban semmit, ami ő lenne, akkor lehet hogy nem kéne olyan istenverte nyomoréknak lenni hogy az a reakció hogy nem baj komám, majd kitapétázzuk neked a szoba falát hogy jobban érezd itt magad. Fú de felkúrt, idióta.

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!A film végére elfelejtettem a legelejét, viszont a csodálatos VLC-mre be van kapcsolva az azonnali ismétlés, szóval ahogy végetért, indult is újra a film így gyakorlatilag az első képkockák voltak nálam az utolsók. Ajánlom mindenkinek, aki olyan szitaagyú, mint én :mrgreen: Erős.

Ha nincs a filmklub, jó eséllyel sosem bírtam volna végignézni és most egy sokkal szegényebb ember lennék. Köszönöm szépen :agree: :salute:

8 / 10
Nálam is ez az erőssége, nekem egy másodpercig nem volt a fejemben, h filmet nézek, így utólag is mintha vmi naturalista dokumentumfilm lett volna vagy nem tudom :D.
Az meg oké hogy ez az erőssége, de ugyanakkor pont ez a gyengesége is szerintem. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
"Voltam, és még leszek önmagam paródiája."

"Engem nem zavar, ha ostobák vagytok, és gyűlölködtök, csak otthon csináljátok, négy fal között!"

hijos de putas, antimadridistas. fuera!

Avatar
Realfan1
Hozzászólások: 290
Csatlakozott: 2013. április 27., szombat 22:26
Kedvenc játékosaid: CR, Modric, Diego Milito , Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Realfan1 » 2020. április 6., hétfő 21:42

Kill the Irishman

A magyar cím mint korábban is említették páran, borzalmas :lol:

Korábban már láttam ezt a filmet kb mikor kijött 8-9 éve. Nagy nyomot nem hagyott bennem, de arra emlékeztem, hogy tetszett. Miután múlthéten újranéztem sem gondolom ezt másképp, viszont sokkal többet is adhatott volna, mint ami kisült belőle.

Szeretem a gengszterfilmeket, ezért akaratlanul is a régi klasszikusokhoz mérem, pedig nem szabad.

Az alapsztoriban van fantázia, érdekes, viszont a rövid játékidő miatt nem tud rendesen kibontakozni. A történetvezetés sebessége egyszerre pozitívum is, mert a képernyő elé szegez, de negatívum, mert a sztori rovására megy. Sokszor volt olyan érzésem, hogy elkapkodtak bizonyos jeleneteket. Műfajbeli közhelyektől és sablonoktól sem mentes, de ezeket nem tudom hibaként felhozni. Vincent D'Onofriot imádom, mióta láttam a Full Metal Jacket-ben, az ő alakítása most is tetszett.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Sajnos a vége nagyon kiszámítható. Ez is ront az összélményen.

Összegezve a hibái ellenére is egy viszonylag könnyen fogyasztható, szórakoztató film. A műfaján belül igencsak B kategóriás, de szerethető, ha nincsenek nagy elvárások az elkezdése előtt. A saját szintjén kezelve egy nagyon pörgős, élvezetes mozi amit egyszer érdemes látni.
Nem bántam meg, hogy újranéztem. Köszönöm az ajánlást! :agree:

6.5/10

Avatar
Limaten
Hozzászólások: 102
Csatlakozott: 2014. február 23., vasárnap 15:52
Kedvenc játékosaid: Best, Gerrard, Henry, Modric, Zidane, Kroos
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Limaten » 2020. április 6., hétfő 17:49

Ewr írta: Hrútar

Ami nálam a legnagyobb plusz, hogy sokszor emlékeztetnem kellett magam, hogy színészeket nézek, nem pedig tényleges Izlandi birkatenyésztőket.
Úúú, igen, ez az! Nálam is ez az erőssége, nekem egy másodpercig nem volt a fejemben, h filmet nézek, így utólag is mintha vmi naturalista dokumentumfilm lett volna vagy nem tudom :D.

Avatar
Ewr
Hozzászólások: 333
Csatlakozott: 2013. július 20., szombat 19:30
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Ewr » 2020. április 6., hétfő 16:57

Hrútar

Szerintem eddig még sosem láttam Izlandi filmet, ez tökéletes volt elsőnek, ugyanis nagyon tetszett. :D

Gyönyörűek voltak a tájak, amiknek szépségéhez hozzátett a remek operatőri munka.
Elég lassú volt a film, de ennek ellenére egy percig sem untam, kíváncsi voltam, hogy hova vezet a történet.

Ami nálam a legnagyobb plusz, hogy sokszor emlékeztetnem kellett magam, hogy színészeket nézek, nem pedig tényleges Izlandi birkatenyésztőket. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Teljesen hiteles volt a testvéri viszály, a viták és a végén az érzelmes ölelés.
Sokszor nem szeretem, amikor a készítők a nézőre bízzák a film végét és a karakterek sorsát, de itt nagyon tetszett a megvalósítás és ha őszinték vagyunk magunkkal, akkor csak egy lehetséges vége van az egész történetnek.
DE mivel én szeretem a happy endeket, ezért azt képzelem, hogy pár perc múlva megtalálták őket a kutyával együtt és 1-2 tál húsleves után jókat beszélgettek a jövőbeli terveikről. :mrgreen:


Gyönyörű, érzelmekkel teli film, remek ajánlás!

8,5/10 :salute:

Avatar
lordgabi
Hozzászólások: 4620
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 0:56
Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Tartózkodási hely: Kárpátalja/Budapest

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2020. április 6., hétfő 12:10

Enter The Void az. :mrgreen:
Az enyém is kellett, A hetedik kontinens, meg is ölte az utolsó turnust. :shifty: Illene amúgy nagyon a mostani "bezártságos" hangulathoz, akit érdekel mindenképp nézze meg, nagyon nyomasztó lesz egy idő után és szinte belecsöppen az ember a filmbe. :/
Ex-szerkesztő.
Kép
HUNGARY ESPANA REAL MADRID UKRAINA BRAZIL

2015. november 25. UEFA Bajnokok Ligája - Shakhtar Donetsk 3-4 Real Madrid C.F.
Arena Lviv, Lemberg - A nagy találkozás! :sziv: :salute:

Avatar
soadroli
Hozzászólások: 2028
Csatlakozott: 2013. április 18., csütörtök 22:02
Kedvenc csapatod: a másik

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: soadroli » 2020. április 6., hétfő 11:25

nem az Antikrisztus kezdődik úgy? :D
Kép
Kép
Kép

Avatar
Pipita
Hozzászólások: 2405
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 12:32
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Pipita » 2020. április 6., hétfő 11:15

sonic írta: Na most nem emlekszek biztosan de mintha o hozta volna azt a filmet amiben a vaginan belulrol nezhetted meg ahogy beleejakulal egy penisz.... :mrgreen: :D
Jó kis Enter the void, nem? Kellett is az ide. :mrgreen: :mrgreen:
"Voltam, és még leszek önmagam paródiája."

"Engem nem zavar, ha ostobák vagytok, és gyűlölködtök, csak otthon csináljátok, négy fal között!"

hijos de putas, antimadridistas. fuera!

pluszegy
Hozzászólások: 127
Csatlakozott: 2018. augusztus 16., csütörtök 11:17

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: pluszegy » 2020. április 6., hétfő 11:10

Kill the Irishman

Alapvetően szeretem a gengszterfilmeket. Szerintem nem is volt még olyan film a témában, amit elkezdtem nézni és maximum egy néhány perces szünetet beiktatva végig ne néztem volna egyben.
Most sajnos nem ez volt a helyzet. Az első 40 percet háromszori nekifutásra sikerült letudnom. Valahogy nem tudott beszippantani a film hangulata és a színészi játék sem hozott számomra semmi extrát. Aztán a film második fele valamivel jobban lekötött, de úgy érzem nem volt egy olyan karakter, egy olyan zene vagy egy olyan jelenet, amire utólag azt mondanám, hogy na ezért érdemes volt megnézni ezt a filmet.
A történet maga jó, volt pár jó poén is benne, de összességében számomra igencsak feledhető alkotás. Ha nem muszáj, akkor nem fogom újra megnézni, ennek ellenéri köszi az ajánlást!

5/10

Avatar
Süti
Hozzászólások: 3948
Csatlakozott: 2015. november 8., vasárnap 20:12
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Tartózkodási hely: Budapest/Győr

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Süti » 2020. április 6., hétfő 10:16

Hrútar

Megmondom őszintén, húztam amíg lehet, valahogy nem vitt rá a lélek. :mrgreen:

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Nem igazán szeretem a skandináv filmeket, valahogy nem én vagyok a célközönsége ennek a kicsit depresszív, szándékosan beszürkített világnak. Értem náluk ennek az okait, de nekem nehezen emészthetővé teszi a filmjeiket. Ehhez képest pozitívan csalódtam, bár amik miatt nem szeretem az északi filmeket, azok ebben is megvoltak.

Az egész konfliktus, és az állatok fontossága annak a közösségnek szerintem innen nehezen érthető, úgyhogy simán próbáltam elfogadni, hogy egy ilyen helyzetben racionális lehet leütni a rendőrt, hogy pár birkát felhajts a hegyre, vagy hogy pár életben maradt példány elég lehet egy 40!!! éven át tartó ellenségeskedés végéhez. Ezt az én pozíciómból nehezen tartom reálisnak, de talán tényleg itt jön ki, hogy ez nekik készült ott a szigeten.

A konfliktus felvezetése, és előadása parádés volt, nekem ez mentette meg a filmet. Ha valami nekem emészthetőbb forrása lett volna, vagy valami, amivel tudok azonosulni, el tudom fogadni mint ilyen mértékű forrás, akkor talán jobban meg is érintett volna. Skandináv filmek közül (számomra) mindenképp a jobbak között van, így6,5/10 :agree:
Legends Never Die.

...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic... :sziv:

Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

Avatar
portillo
Hozzászólások: 304
Csatlakozott: 2013. április 18., csütörtök 14:16
Kedvenc játékosaid: Javier Portillo, Robinho, Varane, Isco,
Kedvenc csapatod: Real Madrid CF
Tartózkodási hely: Bépé
Kapcsolat:

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: portillo » 2020. április 6., hétfő 9:50

Faust írta: Szívesen. Engem érdekelne bővebben, a többieket meg ki nem szarja le, én vagyok a rangidős. :mrgreen:
Nem nagyon lesz spolier, de azért belerakom.

Engem a mondanivalója alapvetően nem fogott meg annyira, inkább a történetmesélés.Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget! Végig éreztem benne a könyvet, mintha könyvet olvasnék. Nem kell óriási fordulatokra számítani, de nem is lényeg, mert úgy telik el az idő, hogy közben az ember folyton figyel. A párbeszédekre, a "narrátori monológokra", az elsőre teljesen értelmetlennek tűnő, majd később megmagyarázott jelenetekre.

Nekem ez egy szép sztori volt, két jó karakterrel, és filmben ritkán jól bemutatott barátság fejlődéssel (nem vagyok benne biztos, hogy van ilyen kifejezés). A lezárás is várható, ugyanakkor pont ezért még sem szomorú szerintem.

Helyenként éreztem, hogy jobban kilehetne bontani a karakterfejlődést, egy-egy részt, de az nyilván a játékidő rovására ment volna, így inkább arra késztet, hogy az ember elolvassa a könyvet is majd.


Egyébként miután megnéztem, ajánlottam faternak, mert szereti az ilyesmi filmeket, de csak annyi választ kaptam, hogy már hatszor látta. :lol:
Szégyen a kukás, de hasznos.

Avatar
Limaten
Hozzászólások: 102
Csatlakozott: 2014. február 23., vasárnap 15:52
Kedvenc játékosaid: Best, Gerrard, Henry, Modric, Zidane, Kroos
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Limaten » 2020. április 5., vasárnap 23:10

Hrútar

Sajnos nem tudom olyan jól leírni, ami a fejemben van, mint itt mások (irigyellek is titeket :D ), szóval röviden: tetszett. Nem gyakran nézek északi és/vagy művészfilmet, és nekem ez nem is tűnt annak. Nekem könnyen fogyasztható volt, h annak kategorizáljam, de valszeg erre rásegített az, h szeretem az egyhelyszínes, kevés szereplős műveket. Ami nem jött be az a "zene" volt, kicsit erőltetettnek éreztem a feelingjét, mintha rámerőszakolták volna, hogy ez művészfilm, és nézzem is úgy.
Világjárókat kérdezem, h ez ilyen északi dolog, h Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget! amikor jöttek az elrejtett juhokért, ott állt 3 csávó, és a csaj cipelte a 10 kilósnak tűnő szerszámos ládát v micsodát? :mrgreen:

Jó ajánlás, a komfortzónámon kívül, de még az élvezhetőség határain belül, Köszi :agree:
7.5/10

Avatar
Faust
El director de fotografía
Hozzászólások: 3290
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 18:47
Kedvenc játékosaid: Raúl, Alonso, Ramos

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Faust » 2020. április 5., vasárnap 22:47

portillo írta:
Faust írta:
Derszu Uzala (1975)

Kuroszava Akira. De nem kell beszarni.
Olyan szépen beharangoztad, megjött hozzá a kedvem, tegnap meg is néztem.

Tetszett, köszi az ajánlást!
Többet nem írok róla, mert csak "readonly" vagyok. :mrgreen:
Szívesen. Engem érdekelne bővebben, a többieket meg ki nem szarja le, én vagyok a rangidős. :mrgreen:

Remy, örülök, hogy tetszett, sonic Te meg ne fossá'. Kuroszava és a mindfuck... :mrgreen:

Avatar
sonic
Hozzászólások: 2879
Csatlakozott: 2013. április 22., hétfő 22:50
Kedvenc játékosaid: Zidane, Modric

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: sonic » 2020. április 5., vasárnap 21:18

Na most nem emlekszek biztosan de mintha o hozta volna azt a filmet amiben a vaginan belulrol nezhetted meg ahogy beleejakulal egy penisz.... :mrgreen: :D
"..We change the course of history. Everyday people like you and me.."

Avatar
Remy
Hozzászólások: 19025
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 20:54
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Tartózkodási hely: Gotham
Kapcsolat:

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Remy » 2020. április 5., vasárnap 21:13

sonic írta: Nem tudom eldonteni hogy ezt a Bácsit lattam-e mar.valami nagyon remlik de lehet csak halucinalok. Ezzel fogom kezdeni a masodik kort, gondolom Faust valami brutalis mindfuckot hozott... :mrgreen: Eddig kivalo ez a filmkub, orulok hogy idoben eszrevettem.
Nem kell félni Fausttól. :D
2014 - La Décima!
2016 - La Undécima!
2017 - La Duodécima!
2018 - La Decimotercera!

Merci Zizou & CR! :sziv:

Luka Modric Ballon d'Or 2018!

Avatar
sonic
Hozzászólások: 2879
Csatlakozott: 2013. április 22., hétfő 22:50
Kedvenc játékosaid: Zidane, Modric

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: sonic » 2020. április 5., vasárnap 21:11

Nem tudom eldonteni hogy ezt a Bácsit lattam-e mar.valami nagyon remlik de lehet csak halucinalok. Ezzel fogom kezdeni a masodik kort, gondolom Faust valami brutalis mindfuckot hozott... :mrgreen: Eddig kivalo ez a filmkub, orulok hogy idoben eszrevettem.
"..We change the course of history. Everyday people like you and me.."

Avatar
soadroli
Hozzászólások: 2028
Csatlakozott: 2013. április 18., csütörtök 22:02
Kedvenc csapatod: a másik

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: soadroli » 2020. április 5., vasárnap 19:51

Kill the Irishman
Láttam én már ezt régebben, de szinte semmire nem emlékeztem. Szerintem ez egy átlagos gengszterfilm. Az oké hogy játékidő barátságos, de így nekem is elég kapkodósnak tűnt. Ha hosszabb lett volna akkor meg valószínű unalmas :mrgreen: Hát na, nem könnyű ebben a műfajban. Láttunk már ilyet, az ismert sablonokból építkezik de mégis odaszegezett a tv elé.
Az elején annyira nem voltam megbarátkozva Ray Stevensonnal, de aztán meggyőzött.
Vannak itt ilyen B-s arcok is, Vinnie Jones, Val Kilmer :mrgreen: Az öreg Walkent még néztem volna, kár hogy nem sok időt kapott.
Összességében nemrossz film, 6,5/10.

Akkor lassan jöhet a Faust filmje :D
Kép
Kép
Kép

Avatar
Remy
Hozzászólások: 19025
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 20:54
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Tartózkodási hely: Gotham
Kapcsolat:

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Remy » 2020. április 5., vasárnap 19:49

DERSZU UZALA

Kurosawa-tól sok filmet kell még pótolnom, így mindenképpen örültem anna, hogy most lényegében kötelezően meg kell néznem egy olyan filmet, amit már korábban watchlistre írtam.

Derszu a középiskolai biosztanáromat juttatta eszembe. Egy az egyben ez a tisztelet a természet iránt elevenedett meg benne is, mikor mesélt.

Csodaszép. Talán ez a legjobb szó rá.

A felszín nem tűnik bonyolultnak. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Nincsenek meg a kötelező körök, nincs meg a csúcspont, a mélypont, majd pedig a "kötelező" happy end. Tök jó volt látni, hogy a történet nem akar konfliktusokba belemenni. Nem akarja a karaktereit fölösleges körökbe belerángatni. Megmarad emberinek, kicsit öregesnek, szerethetőnek és szépnek. Derszu karaktere kivetül az egész filmre. Mindenki más rajta kívül csak vendég, ahogyan az ember is csak egy vendég a természetben.

Ugyanis itt sokkal mélyebbre kell menni. Ami a feszín alatt van, az egészen elképesztő. Elgondolkodtató. Olyan témákba nyúl bele, amikről beszélni kell, amikre oda kell figyelni.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Az emberi kapcsolatok, a barátság, sőt igazából maga a tisztelet. Tisztelet embertársaink iránt, legyen az szó egy ismert vagy ismeretlen személyről. Tisztelet a természet iránt, ami ételt, italt és életet ad számunkra.

És a vége… Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!a civilizált világ, ami börtönbe képes zárni az embert, ami korlátoz. Bármennyire is képesek vagyunk csodákra, ugyanannyira képesek vagyunk a rosszra is. Pusztítani és tiszteletlenül bánni.

Örökre aktuális marad ez a film. 8/10

ui: Ez volt az idei 100. filmem. Méltó volt rá.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Remy 2020. április 5., vasárnap 19:52-kor.
2014 - La Décima!
2016 - La Undécima!
2017 - La Duodécima!
2018 - La Decimotercera!

Merci Zizou & CR! :sziv:

Luka Modric Ballon d'Or 2018!

Avatar
portillo
Hozzászólások: 304
Csatlakozott: 2013. április 18., csütörtök 14:16
Kedvenc játékosaid: Javier Portillo, Robinho, Varane, Isco,
Kedvenc csapatod: Real Madrid CF
Tartózkodási hely: Bépé
Kapcsolat:

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: portillo » 2020. április 5., vasárnap 18:01

Faust írta:
Derszu Uzala (1975)

Kuroszava Akira. De nem kell beszarni.
Olyan szépen beharangoztad, megjött hozzá a kedvem, tegnap meg is néztem.

Tetszett, köszi az ajánlást!
Többet nem írok róla, mert csak "readonly" vagyok. :mrgreen:
Szégyen a kukás, de hasznos.

Avatar
sonic
Hozzászólások: 2879
Csatlakozott: 2013. április 22., hétfő 22:50
Kedvenc játékosaid: Zidane, Modric

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: sonic » 2020. április 5., vasárnap 15:29

Kill the Irishman:

Evekkel ezelott mar lattam a filmet, es az ujranezes elott probaltam felidezni mire emlekszek belole, de nagyjabol semmire azon kivul hogy egy Ir maffiozorol szol. Ugy tunik semmilyen szinten nem volt emlekezetes elso nezesre. Ujraneztem, es masodjara sem... Jo film, nem tudnam ra azt mondani hogy rossz, de szerintem egy elemeben sem tud kiemelkedot vagy maradandot nyujtani. Barmelyik masik maffia film re-skinje lehetne, de kevesebb a sarmja mint az igazi nagy klasszikusoknak, egy polccal lejjebrol vannak a szineszek, egy kicsivel kevesbe erdekes a tortenet stbstb... Tobbszor egesz biztosan nem nezem meg. Ettol fuggetlenul egy nezesre teljesen jo a film, de szamomra valami hianyzott hogy igazan nagyot szoljon.

6/10
"..We change the course of history. Everyday people like you and me.."


Vissza: “Minden más”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: realistahuni valamint 12 vendég