Madridom Filmklub

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Petr
Hozzászólások: 495
Csatlakozott: 2017. január 14., szombat 23:45
Kedvenc csapatod: Barcelona

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Petr » 2020. április 9., csütörtök 22:23

Ajeossi

Nem birom a kelet-azsiai nyelveket es mivel azt olvastam, hogy angolul szornyu, megneztem magyarul.

Valamiert mindig nehezen veszem ra magam a kelet-azsiai vonalra, igy nem sok filmet lattam toluk, ami nagyon nagy hiba, mert amikor eljutok a filmjeikig, mindig van, ami tetszik es zsenialis.

Nem probal elterni a mufajatol, de mikozben neztem, egyaltalan nem bantam, hogy nem igazan igyekszik kilepni a kategoriajabol. Nem lesz unalmas a vegere sem, jol lekot vegig.

Igazabol nem tudok rola olyan sokat irni es meg tudom ismetelni, amit a tobbiek: nem hozott ujat, minden amit csinalt nem ereztem kiemelkedonek, de tok korrektnek.

Remek ajanlas volt, ritkan talalkozom ezzel a vonallal es ismet bizonyitast nyert, hogy baratkoznom kene a tavolkeleti filmekkel. Csak ne lennenek a fulemet banto nyelveik, de ez az en hibam. 6,5/10

Igerem, a heten eljutok a Derszu Uzalaig is. Az szovjetek filmiskolaja egy hatalmas fekete lyuk szamomra, raadasul ahogy nezem a japanokkal keszult koprodukcioban, szoval mindent kipipal, mint ritkan latott szarmazasi hely. :D

Avatar
Caraway
Hozzászólások: 1671
Csatlakozott: 2014. január 4., szombat 18:07
Kedvenc csapatod: Manchester United

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Caraway » 2020. április 9., csütörtök 0:53

Kosok

Elnézést, hogy eddig húztam, holnap hozom a másik film értékelését is.

Először is leszögezném, hogy én még sohasem láttam skandináv filmet szerintem, így mindenképp kíváncsi voltam, hogy mi fog kisülni ebből. Update: Hazudtam, közben eszembe jutott, hogy a Den skyldige-t(A bűnös) már láttam korábban.

Imádom az egy helyszínen játszódó filmeket, nekem valahogy sokkal jobban megmaradnak a későbbiekben az emlékezetemben, szóval ez számomra nem volt probléma. A főszereplő zseniálisan alakít, minden mozdulatában és mimikájában látszik a fájdalom, és a juhok iránti szeretet. A film közepén és a végén is volt egy gyönyörű zongoraszó, amik nagyon tetszettek.

Maga az alapsztori és cselekmény elég unalmas így elsőre, viszont ha jobban belegondol az ember, akkor azért van bőven mondandó az egész filmben. Belegondolva tényleg hihetetlen unalmas lehet egy idő után ennyire elhagyatott helyen élni szerintem. Nyilván gyönyörű a táj, a természet, amikbe beleszeret az ember, de ha már ott él sok ideje, akkor az sem elegendő. A másik égető probléma pedig ténylegesen az, hogy mennyire belefáradhatunk más emberekbe, és a hülyeségeikbe (a mások által már említett testvéri problémán kívül).

Két teljesen abszurd jelenet azért volt számomra a filmben Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!az egyik, hogy a legnagyobb esemény a juhverseny, a másik pedig a traktoros jelenet, azon szakadtam :lol: Először azt hittem, hogy a Gummi annyira megunta, hogy a tesó folyamat részeg, hogy beledobja a folyóba. :mrgreen:

Örülök, hogy csak másfél óra volt a film, mert ha ezt továbbnyújtják, akkor számomra átment volna eléggé unalmasba. Még így is volt nekem a film közepén egy 5-8 perc üresjárat, ahol kicsit elvesztettem a koncentrációmat.

Összességében ez egy minőségi film, remek képi világgal és színészi játékkal, ellenben számomra mégis hiányzott belőle valami, amitől teljesen magával tudott volna ragadni. Emellett pedig teljesen kiszámíthatóan történtek a dolgok(nem mintha lett volna bármilyen hatalmas fordulat benne), és nekem a film lezárása annyira nem tetszett.

Köszönöm az ajánlást, a pontszám 6,5/10.

Avatar
Faust
El director de fotografía
Hozzászólások: 8312
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 18:47

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Faust » 2020. április 8., szerda 23:42

Ajeossi

Kb ugyanazt leírhatnám két bekezdésben, mint amit az Irishmannél, csak a zsánerjellemzőket a bosszúfilmre igazítva. :mrgreen: De működik ez is, és ennél is megfejthetetlen igazából, miért.

Mindent láttunk már ebből a filmből, de mindent jó helyről lopkodtak össze, és egyben van teljesen. De keresem a szavakat mit tudnék mondani azon túl, hogy undorodom a kínaiaktól, mocskos egy szarházi népség. Sajnos hozzájuk kell szokni, szerintem 10-15 év, és gazdasági egyeduralkodók lesznek. :-(

Tetszettek az amerikai modelltől eltérő pillanatok, megvalósítási kis nüanszok, de egyébként olyan, mintha félprofi amcsik forgatták volna az egészet. Hangulatos, de az akciójelenetek nagyon szarul vannak rendezve és felvéve (és ebből következően vágva is): nem látni semmit, nagyon brutális és zsigeri akar lenni, de a késszúrások/döfések/vágások sosem látszanak szinte, csak hangban oldják meg, a kamerát rángatják mint egy faszt, és az egész inkább tűnik sokszor egy dél-koreai vizsgafilmnek, mint komoly produkciónak.

Nehézkes még nekem az ázsiai paletta, hülyét kapok tőle hogy mind ugyanúgy néz ki, és amikor beindul a sztori és csak úgy jönnek és jönnek az újabb karakterek, néha csak kapkodtam a fejem hogy most az új csingcsángcsung mégis kivel van. :lol: De ez nem a film hibája, fel sem róvom neki.

Ugyanakkor néha imádom az ízét, a retardált karaktereket, a gondolkodásukat, vagy amikor Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!páros lábbal beleszállnak az ellenfélbe. :lol: :lol: :lol: ha jól emlékszem, a Halál jelében is volt valami hasonló, idióták. :lol:

Kicsit hiányoltam a Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!mélyebb betekintést a bűnszervezet életébe, kicsit felszínesnek tűnt nekem az egész körítés, mintha csak azért lenne hogy egy fokkal jobban aggódjunk a gyerekért. De valahogy semmi tétje nincs az egésznek, végig érződik, hogy semmi baja nem lesz. Hol van ez a hozzáállás az Üldözőhöz képest? :-(

Egy valami irritál még, és ez ugyanúgy ázsiai vonulat: elképesztően idegesítő és fapados a film zenéje, mintha valami stock oldalról töltötték volna le, ott is a diszkont kategóriából.

Mindezek ellenére abszolút szórakoztató alkotás, nem is akar több lenni. Tegnap néztem meg, de gondoltam várok, hadd ülepedjen, de hát nem nagyon van minek. :lol: Köszönöm az ajánlást, tetszett, ilyen tán még nem is volt a filmklub történetében, hogy négy film 7 pont, vagy afelett felett végezzen nálam. :mrgreen:

7/10

Egyébként nem gondoltam, hogy a Kosok így fog végezni, örülök neki. :agree: :salute:

Avatar
Realfan1
Hozzászólások: 336
Csatlakozott: 2013. április 27., szombat 22:26
Kedvenc játékosaid: CR, Modric, Diego Milito , Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Realfan1 » 2020. április 8., szerda 13:32

Kosok

Mostanában vadászok ezekre a kevésbé ismert, ámbár nagyon is jó európai/északi/skandináv filmekre. Úgy ültem le megtekinteni, hogy gőzöm sem volt mire számíthatok tartalom szempontjából.
Az első perctől kezdve magával ragad a hangulata miatt, és nem is ereszt a végéig. A hely ahol játszódik lélegzetelállító, sokszor éreztem, hogy ha nem történne semmi akkor is tudnám nézni még hosszú ideig és gyönyörködni a táj szépségében. A szereplőket is nagyon jól vezetik fel, hiába egy teljesen más, eltérő kultúra, mint a miénk. Könnyen lehet azonosulni a karakterekkel. Nagyon feldobja ezt az alapjában véve komor sztorit az a minimális fekete humor amiből pont annyi van amennyire szükség van. A hosszára sem lehet panasz, egy percig sem unatkoztam a 1.5 óra alatt.
Nagyon kellemes csalódást okozott ez a tanulságos érzelmekkel teli történet Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget! a testvérpár viszájáról, és a megbékélésről.

Remek ajánlás! :salute:
8.5/10

pluszegy
Hozzászólások: 127
Csatlakozott: 2018. augusztus 16., csütörtök 11:17

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: pluszegy » 2020. április 8., szerda 12:09

Hrútar

Izland a bakancslistámon van, a közeljövőben szeretnék eljutni oda, bár ennek sok köze nincs a filmhez :D
Úgy érzem már csak ezért a filmért érdemes volt belevágnom ebbe a filmklubba. Engem az első perctől fogva megvett a hangulat és mivel imádom az állatokat úgy általánosságban (nem csak kutya meg macska), valamint az északi kultúrát és filmeket, ezért nekem minden szempontból átjött a film. Bár sok poén nem volt benne, de amikor Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Gummi traktorral viszi be a kórházba a kihűlt tesóját, ott azért felröhögtem :lol:
Szerintem jól megmutatja, hogy ha tragédia történik, akkor a legnagyobb ellenségekből is lehetnek szövetségesek, pláne testvérek között.
A játékidő pont elég volt ehhez a sztorihoz, a zenék passzoltak, a hangulata magával ragadott és azt hiszem, ha egy film tud érzelmeket kiváltani a nézőből (nem undorra vagy hasonlóra gondolok), akkor az már olyan rossz film nem lehet.
8/10

Bocsánat, hogy eddig húztam az értékelést, a többi filmet igyekszem nem az utolsó napokra hagyni.

Avatar
Remy
Hozzászólások: 27365
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 20:54
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Tartózkodási hely: Gotham
Kapcsolat:

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Remy » 2020. április 8., szerda 9:35

soadroli írta: . Hasonlóan jó koreai film még az I Saw the Devil, talán még jobb is egy kicsit.
Örülök, hogy tetszett neked is, meg Limatennek is. :)

I saw nálam más kategória. Az az egész koreai filmgyártás egyik ékköve.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

Avatar
soadroli
Hozzászólások: 2829
Csatlakozott: 2013. április 18., csütörtök 22:02
Kedvenc csapatod: a másik

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: soadroli » 2020. április 8., szerda 9:06

Bácsi/Ajeossi (The Man from Nowhere)
Kicsit álmosan kezdtem neki, nem gondoltam hogy egybe végig fogom nézni. De nem bírtam félbehagyni. Pedig tényleg láttunk már ilyet, de ezek a bosszúfilmek úgy tűnik a gyengéim.
A fsz csávó az emos hajával eléggé idegesített az elején, és úgy fiatalabbnak is néz ki mint a flashbackben. Majd lehet nekem is ilyen lesz később, hogy ne tűnjek öregnek :D Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!mikor kiderül hogy kicsoda-micsoda, akkor néztem is, hogy wtf? ez a pali max 25-30 éves :mrgreen:
Az akciók faszántosak, a forgatókönyvön még lehetett volna csiszolni. A kategóriáján belül ez egy nagyon jó kis film. Hasonlóan jó koreai film még az I Saw the Devil, talán még jobb is egy kicsit.
Jó ajánlás, 7,5/10, de majd később lehet felmegy 8-ra.
Kép

Avatar
Limaten
Hozzászólások: 143
Csatlakozott: 2014. február 23., vasárnap 15:52
Kedvenc játékosaid: Gerrard, Henry, Modric, Zidane, Kroos
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Limaten » 2020. április 7., kedd 22:42

Ajeossi

Tetszett. De ennyi. Jók voltak az arányok, megfelelő mennyiségű akció/érzelem/humor/morbidság volt, de a plusz minden irányból hiányzott. Átlagos film de a jobbak közül. Ahogy Remy fogalmazott, ezt már láttuk. Nem ismerem a dél-koreai filmművészetet, nem tudom, h ennek mitől kellett volna másnak lennie :hmmm: , nekem olyan volt, mintha egy Hollywoodban készült filmet láttam volna ázsiai szereplőkkel. Ami végül is lehet egy jó pont ha úgy nézzük.
Amit külön negatívumként meg tudok említeni az megint a zene, nekem sehol se jött be :( .

Jó film, élveztem, de semmi extra: 7/10

Avatar
Mickey
Hozzászólások: 3788
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 21:20
Kedvenc játékosaid: bappe
Kedvenc csapatod: párizs saint germain

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Mickey » 2020. április 7., kedd 9:08

Pipita


A 90' előti filmeket nem nagyon nézed önszántadból?

Ne már...
Pedig van mit, de ezt biztos Te is tudod. :mrgreen:
"jo de te ilyen gyuros kis sportbuzi lehetsz, aztan az ejszakaban is csak hajtod meg futsz a nok utan, azt hallottam."
:mrgreen:

Avatar
Faust
El director de fotografía
Hozzászólások: 8312
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 18:47

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Faust » 2020. április 7., kedd 2:05

:)

Azért az, hogy 90 előtti film, és Chaplin, az kurva nagy szakadék, lehet ott csemegézni. :D Nyilván teljesen más fejjel nézi az ember, és nem tudja kizárni az őt ért hatásokat (pl. megnézed a Hetediket, utána mindegyik Hitchcock kurva unalmas, pedig ugye az öreg nélkül nem létezne Fincher sem), de azért a nyitottság néha meghálálja magát. Ha pedig látsz egy rossz/unalmas/lassú filmet, sebaj, szar mostanság is van bőven.

A spoilereidhez:

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Én nem látom a Kapitányt ekkora tahónak, a tapétázás valóban ostobán hangzik, de igazából ennyit tud tenni. Ha nem invitálja magához, Dersu éhenhal az erdőben, nincs jó választás.

A vége erősebb lenne szerintem, ha a legeleje a legvégére lenne bevágva, tényleg el is felejti az ember, pedig az az üzenet egyik lényege. Az ember, aki kiszakadt a természetből a civilizációba, ahol végül ugyanolyan feleslegesen pusztítják el, ahogyan maga a civilizáció is a természetet - a sírhelyén pedig ledarálják az erdőt, és falut építenek. Brrr.


Nagyon örülök, hogy "gazdagabbnak" érzed magad tőle.

Avatar
Pipita
Hozzászólások: 3134
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 12:32
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Pipita » 2020. április 7., kedd 0:32

Dersu Uzala

Két és fél órás orosz film 1975-ből. Igyekszem nyitottan állni a filmekhez de statisztikailag az 1990 előtt készült filmeket magamtól, önszántamból egyszerűen nem tudom megnézni. (Például egy Chaplin filmet sem bírtam még végignézni :( ) Szóval nem Faust lett a kedvenc fórumozóm amikor megláttam az ajánlást. Filmklub meg nyitottság meg minden, próbáltam kizárni az előítéleteimet de azért száz százalékban nem sikerült.

Két részletben sikerült megnézni a filmet, de legalább volt idő ülepedni. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Az elején nagyon idegesített hogy hosszú másodpercekig csak sétálnak, megijedtem, hogy ennyi lesz, de azért titkon reménykedtem egy Sztalkerhez hasonló filmben. Megkaptam, azt hiszem.

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Dersu egy nagyon szerethető karakter, nagyon hamar megkedveltem, az a harmónia, az a tisztelet, az az egyszerű emberi szeretet az egyszerűen olyan dolog ami mellett érző ember nem tud elmenni. Csak csodálni lehet. Amikor először Nagyon tetszett hogy volt alákommentálás és elmagyarázta, hogy mit miért csinált Dersu - például amikor rizst, sót és gyufát hagytak a kunyhóban, majd megjegyezte a Kapitány, hogy milyen különleges ember, aki egy olyan személy szükségleteire gondol, akit soha életében nem látott és jó eséllyel nem is fog. Nagyon megható volt amikor a vasútnál egyszerűen kisétált a Kapitány életéből, de szép volt hogy pár évvel később újra találkoztak. Megijedtem hogy valahogy arra fog rámenni a film, hogy mi minden változott köztük az évek alatt, vagy hogy esetleg megőrült volna Dersu - főleg amikor a nem létező tigrissel kezdett ordibálni, aki "ott jött mögöttük". Örülök hogy nem ez lett. Aztán ahogy a film vége felé elmagyarázza a Kapitány hogy az addigra már egyértelműt, hogy a tigris az Dersu félelmeinek kivetülése, az valami egészen zseniális volt.

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Vele szemben viszont a kapitány egy igazi fasz. Jó, nem, túlzok. Nyilván segíteni akart, amikor az öregedő barátját elvitte a szabadságból a városba. Kényelmet akart nyújtani neki és meghálálni mindazt, amit érte tett. De amikor Dersu teljesen nyíltan elmondja neki, hogy be van zárva a négy fal közé és nem tud csinálni a városban semmit, ami ő lenne, akkor lehet hogy nem kéne olyan istenverte nyomoréknak lenni hogy az a reakció hogy nem baj komám, majd kitapétázzuk neked a szoba falát hogy jobban érezd itt magad. Fú de felkúrt, idióta.

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!A film végére elfelejtettem a legelejét, viszont a csodálatos VLC-mre be van kapcsolva az azonnali ismétlés, szóval ahogy végetért, indult is újra a film így gyakorlatilag az első képkockák voltak nálam az utolsók. Ajánlom mindenkinek, aki olyan szitaagyú, mint én :mrgreen: Erős.

Ha nincs a filmklub, jó eséllyel sosem bírtam volna végignézni és most egy sokkal szegényebb ember lennék. Köszönöm szépen :agree: :salute:

8 / 10
Nálam is ez az erőssége, nekem egy másodpercig nem volt a fejemben, h filmet nézek, így utólag is mintha vmi naturalista dokumentumfilm lett volna vagy nem tudom :D.
Az meg oké hogy ez az erőssége, de ugyanakkor pont ez a gyengesége is szerintem. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Avatar
Realfan1
Hozzászólások: 336
Csatlakozott: 2013. április 27., szombat 22:26
Kedvenc játékosaid: CR, Modric, Diego Milito , Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Realfan1 » 2020. április 6., hétfő 21:42

Kill the Irishman

A magyar cím mint korábban is említették páran, borzalmas :lol:

Korábban már láttam ezt a filmet kb mikor kijött 8-9 éve. Nagy nyomot nem hagyott bennem, de arra emlékeztem, hogy tetszett. Miután múlthéten újranéztem sem gondolom ezt másképp, viszont sokkal többet is adhatott volna, mint ami kisült belőle.

Szeretem a gengszterfilmeket, ezért akaratlanul is a régi klasszikusokhoz mérem, pedig nem szabad.

Az alapsztoriban van fantázia, érdekes, viszont a rövid játékidő miatt nem tud rendesen kibontakozni. A történetvezetés sebessége egyszerre pozitívum is, mert a képernyő elé szegez, de negatívum, mert a sztori rovására megy. Sokszor volt olyan érzésem, hogy elkapkodtak bizonyos jeleneteket. Műfajbeli közhelyektől és sablonoktól sem mentes, de ezeket nem tudom hibaként felhozni. Vincent D'Onofriot imádom, mióta láttam a Full Metal Jacket-ben, az ő alakítása most is tetszett.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Sajnos a vége nagyon kiszámítható. Ez is ront az összélményen.

Összegezve a hibái ellenére is egy viszonylag könnyen fogyasztható, szórakoztató film. A műfaján belül igencsak B kategóriás, de szerethető, ha nincsenek nagy elvárások az elkezdése előtt. A saját szintjén kezelve egy nagyon pörgős, élvezetes mozi amit egyszer érdemes látni.
Nem bántam meg, hogy újranéztem. Köszönöm az ajánlást! :agree:

6.5/10

Avatar
Limaten
Hozzászólások: 143
Csatlakozott: 2014. február 23., vasárnap 15:52
Kedvenc játékosaid: Gerrard, Henry, Modric, Zidane, Kroos
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Limaten » 2020. április 6., hétfő 17:49

Ewr írta: Hrútar

Ami nálam a legnagyobb plusz, hogy sokszor emlékeztetnem kellett magam, hogy színészeket nézek, nem pedig tényleges Izlandi birkatenyésztőket.
Úúú, igen, ez az! Nálam is ez az erőssége, nekem egy másodpercig nem volt a fejemben, h filmet nézek, így utólag is mintha vmi naturalista dokumentumfilm lett volna vagy nem tudom :D.

Avatar
Ewr
Hozzászólások: 345
Csatlakozott: 2013. július 20., szombat 19:30
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Ewr » 2020. április 6., hétfő 16:57

Hrútar

Szerintem eddig még sosem láttam Izlandi filmet, ez tökéletes volt elsőnek, ugyanis nagyon tetszett. :D

Gyönyörűek voltak a tájak, amiknek szépségéhez hozzátett a remek operatőri munka.
Elég lassú volt a film, de ennek ellenére egy percig sem untam, kíváncsi voltam, hogy hova vezet a történet.

Ami nálam a legnagyobb plusz, hogy sokszor emlékeztetnem kellett magam, hogy színészeket nézek, nem pedig tényleges Izlandi birkatenyésztőket. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Teljesen hiteles volt a testvéri viszály, a viták és a végén az érzelmes ölelés.
Sokszor nem szeretem, amikor a készítők a nézőre bízzák a film végét és a karakterek sorsát, de itt nagyon tetszett a megvalósítás és ha őszinték vagyunk magunkkal, akkor csak egy lehetséges vége van az egész történetnek.
DE mivel én szeretem a happy endeket, ezért azt képzelem, hogy pár perc múlva megtalálták őket a kutyával együtt és 1-2 tál húsleves után jókat beszélgettek a jövőbeli terveikről. :mrgreen:


Gyönyörű, érzelmekkel teli film, remek ajánlás!

8,5/10 :salute:

Avatar
lordgabi
Hozzászólások: 6480
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 0:56
Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Tartózkodási hely: Kárpátalja/Budapest

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2020. április 6., hétfő 12:10

Enter The Void az. :mrgreen:
Az enyém is kellett, A hetedik kontinens, meg is ölte az utolsó turnust. :shifty: Illene amúgy nagyon a mostani "bezártságos" hangulathoz, akit érdekel mindenképp nézze meg, nagyon nyomasztó lesz egy idő után és szinte belecsöppen az ember a filmbe. :/
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.
UEFA Bajnokok Ligája - Shakhtar Donetsk 3-4 Real Madrid C.F.
Arena Lviv, Lemberg - A nagy találkozás! :sziv: :salute:

Avatar
soadroli
Hozzászólások: 2829
Csatlakozott: 2013. április 18., csütörtök 22:02
Kedvenc csapatod: a másik

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: soadroli » 2020. április 6., hétfő 11:25

nem az Antikrisztus kezdődik úgy? :D
Kép

Avatar
Pipita
Hozzászólások: 3134
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 12:32
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Pipita » 2020. április 6., hétfő 11:15

sonic írta: Na most nem emlekszek biztosan de mintha o hozta volna azt a filmet amiben a vaginan belulrol nezhetted meg ahogy beleejakulal egy penisz.... :mrgreen: :D
Jó kis Enter the void, nem? Kellett is az ide. :mrgreen: :mrgreen:

pluszegy
Hozzászólások: 127
Csatlakozott: 2018. augusztus 16., csütörtök 11:17

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: pluszegy » 2020. április 6., hétfő 11:10

Kill the Irishman

Alapvetően szeretem a gengszterfilmeket. Szerintem nem is volt még olyan film a témában, amit elkezdtem nézni és maximum egy néhány perces szünetet beiktatva végig ne néztem volna egyben.
Most sajnos nem ez volt a helyzet. Az első 40 percet háromszori nekifutásra sikerült letudnom. Valahogy nem tudott beszippantani a film hangulata és a színészi játék sem hozott számomra semmi extrát. Aztán a film második fele valamivel jobban lekötött, de úgy érzem nem volt egy olyan karakter, egy olyan zene vagy egy olyan jelenet, amire utólag azt mondanám, hogy na ezért érdemes volt megnézni ezt a filmet.
A történet maga jó, volt pár jó poén is benne, de összességében számomra igencsak feledhető alkotás. Ha nem muszáj, akkor nem fogom újra megnézni, ennek ellenéri köszi az ajánlást!

5/10

Avatar
Süti
Hozzászólások: 5891
Csatlakozott: 2015. november 8., vasárnap 20:12
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Tartózkodási hely: Budapest/Győr

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Süti » 2020. április 6., hétfő 10:16

Hrútar

Megmondom őszintén, húztam amíg lehet, valahogy nem vitt rá a lélek. :mrgreen:

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Nem igazán szeretem a skandináv filmeket, valahogy nem én vagyok a célközönsége ennek a kicsit depresszív, szándékosan beszürkített világnak. Értem náluk ennek az okait, de nekem nehezen emészthetővé teszi a filmjeiket. Ehhez képest pozitívan csalódtam, bár amik miatt nem szeretem az északi filmeket, azok ebben is megvoltak.

Az egész konfliktus, és az állatok fontossága annak a közösségnek szerintem innen nehezen érthető, úgyhogy simán próbáltam elfogadni, hogy egy ilyen helyzetben racionális lehet leütni a rendőrt, hogy pár birkát felhajts a hegyre, vagy hogy pár életben maradt példány elég lehet egy 40!!! éven át tartó ellenségeskedés végéhez. Ezt az én pozíciómból nehezen tartom reálisnak, de talán tényleg itt jön ki, hogy ez nekik készült ott a szigeten.

A konfliktus felvezetése, és előadása parádés volt, nekem ez mentette meg a filmet. Ha valami nekem emészthetőbb forrása lett volna, vagy valami, amivel tudok azonosulni, el tudom fogadni mint ilyen mértékű forrás, akkor talán jobban meg is érintett volna. Skandináv filmek közül (számomra) mindenképp a jobbak között van, így



6,5/10 :agree:
Legends Never Die.

...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic... :sziv:

Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

Avatar
portillo
Hozzászólások: 416
Csatlakozott: 2013. április 18., csütörtök 14:16
Kedvenc játékosaid: Javier Portillo, Robinho, Varane, Fede
Kedvenc csapatod: Real Madrid CF
Tartózkodási hely: Bépé
Kapcsolat:

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: portillo » 2020. április 6., hétfő 9:50

Faust írta: Szívesen. Engem érdekelne bővebben, a többieket meg ki nem szarja le, én vagyok a rangidős. :mrgreen:
Nem nagyon lesz spolier, de azért belerakom.

Engem a mondanivalója alapvetően nem fogott meg annyira, inkább a történetmesélés.Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget! Végig éreztem benne a könyvet, mintha könyvet olvasnék. Nem kell óriási fordulatokra számítani, de nem is lényeg, mert úgy telik el az idő, hogy közben az ember folyton figyel. A párbeszédekre, a "narrátori monológokra", az elsőre teljesen értelmetlennek tűnő, majd később megmagyarázott jelenetekre.

Nekem ez egy szép sztori volt, két jó karakterrel, és filmben ritkán jól bemutatott barátság fejlődéssel (nem vagyok benne biztos, hogy van ilyen kifejezés). A lezárás is várható, ugyanakkor pont ezért még sem szomorú szerintem.

Helyenként éreztem, hogy jobban kilehetne bontani a karakterfejlődést, egy-egy részt, de az nyilván a játékidő rovására ment volna, így inkább arra késztet, hogy az ember elolvassa a könyvet is majd.


Egyébként miután megnéztem, ajánlottam faternak, mert szereti az ilyesmi filmeket, de csak annyi választ kaptam, hogy már hatszor látta. :lol:
Szégyen a kukás, de hasznos.


Vissza:

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: 100 regisztrált és 0 vendég