Madridom Filmklub

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Avatar
soadroli
Hozzászólások: 2833
Csatlakozott: 2013. április 18., csütörtök 22:02
Kedvenc csapatod: a másik

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: soadroli » 2020. május 4., hétfő 10:37

Faust írta: Chained
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!
A stáblista alatt mi a lófasz történik? Nem tudtam összerakni. Annyi a csajnak? Kár érte. :mrgreen:
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!wiki szerint Tim returns to Bob's house and shuts the garage door. As the closing credits roll, the sounds of him entering the house, opening the fridge, cutting paper, walking back into the garage, entering the cab, and re-opening the garage door are heard. :D
Faust írta: Bár kíváncsi lennék, mi volt benne, amiről úgy gondoltad, hogy ezt aztán látni kell. :mrgreen:
Az általad is felsorolt erények miatt, illetve nem nagyon volt még ilyesmi a klubban szerintem :D Nemtom mit vagy kiakadva azon a csavaron, simán jó. Na nem egy Hatodik érzék-féle, de nekem bejött :mrgreen:


The Sunset Limited

Már nagyon rég óta terven van, vége nem halogatom tovább, pacsi az ajánlásért. Szeretem az ilyen filmeket, ezzel is elvoltam.
A dialógusok érdekesek voltak, bár néhol untam kicsit. A két színészóriás itt is pazar, főleg Samuel MF Jackson. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!A börtönsztorit ahogy előadta pl. az kurvajó volt.
Vannak jobb kamaradrámák, de ez is nagyon profi munka. 7/10
Kép

Avatar
Ewr
Hozzászólások: 345
Csatlakozott: 2013. július 20., szombat 19:30
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Ewr » 2020. május 4., hétfő 2:03

Gosford Park

Bevallom elolvastam előtte az IMDB ismertetőt és az alapján egy Clue vagy Knives Out szerű filmre számítottam. Na hát nem azt kaptam, amivel amúgy semmi gond nincs, más témákon van itt a fókusz, mint azt sokan írtátok is, a gazdagok-szolgálók viszonya van remekül bemutatva.

A hangulatot nagyon jól eltalálták, a színészi játék és zene is pazar volt, de magát a történetet nagyon súlytalannak éreztem, a központi szál pedig számomra nem volt izgalmas.

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Mindenkit mellékszereplőnek éreztem és az egész gyilkosság mintha senkit nem érdekelt volna, mindenki simán továbblépett, senkit sem zavart, hogy egy gyilkos ott van velük együtt a házban.

A sztorit kb. két mondatban el lehet mondani, viszont érdekes volt látni ezt az 1930-as időszakot így a filmen keresztül. Összességében örülök, hogy megnéztem, köszi az ajánlást!

Mary akcentusa zseniális volt, már az egyik Black Mirror részben is imádtam. :D

6.5/10

Avatar
Faust
El director de fotografía
Hozzászólások: 8354
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 18:47

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Faust » 2020. május 2., szombat 18:08

Chained

Hát nem tudom, utánaolvasgattam és mindenki kivolt, milyen hihetetlen nyomasztó film. Hát én már rengeteg sokkal nyomasztóbbat láttam. :mrgreen:

Na de.

Kezdjük az erényekkel, vannak azért bőven. Nagyon tetszett, hogy egy 2012-es, magát horrornak aposztrofáló film nem belezéssel, ócska indokolatlan és túltolt vérözönnel, szilikondudákkal, 10 percenként menetrendszerűen érkező jumpscare-el operál, és így is AKAR és tud hatást gyakorolni. A történet maga sem valami teljesen aberrált eliroth-i faszság, hanem sajnos egy elég életszerű szituáció, ami akár a szomszédban is megtörténhet.

Addig működik a film, amíg nem akar nagyobbat markolni, mint amennyire képes. Maga a sztori épülget, a karakterek jók - bár Bob karaktere egyébiránt félelmetesen elnagyolt és egydimenziós, de D'onofrio miatt abszolút működik. Nekem egyértelmű volt, hogy miért nem vágja el Bob torkát láncra verve a srác, hiszen attól még nem szabadul ki, és valószínűleg nem is tud. Miután eloldozta, más kérdés, azért stockholm szindrómának nyoma sem volt. Angie megérkezésével egyértelmű, mi fog történni, mégis valahogy a legerősebb 10-12 perc az egész filmben, még úgy is hogy nem teljesen értem Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Angie mi alapján kínálja fel magát, miután egyértelmű hogy attól még, hogy beleül a dákóba, nem menekül meg.

Annyira egyébként nem győzött meg a film, semmi extra de nem is kíván az lenni, és ezzel rendben is voltam, de az utolsó """"""""""""csavar""""""""""" olyan szinten felesleges, erőltetett, blőd és nevetséges, és olyan szinten kúrt fel, hogy az hihetetlen. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Hogy Rabbit faterja rendelésére történt az egész? Tényleg miután ez kiderül, a csávónak az első dolga hogy megerőszakolja a feleségét? :lol: :lol: Jaj ne már bazmeg. Tényleg valami még nagyobbat kellett dobni? Az ég világon semmit nem szolgál az egész, csak csűrni csavarni akar egyet feleslegesen, hogy valami megmaradjon az emberben a filmről. Szégyenletesen ostoba, üres és hatásvadász.

Az utolsó képsorok talán kozmetikáznak kicsit, de engem már teljesen elvesztett a film pár perc alatt.

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Nem nagy meglepetés, hogy Rabbit vélhetően Bob nyomdokaiba lép, szerintem ennyi trauma után lehetetlen újra normális életet élni, ahhoz már túl halott a lelkünk, amit hiába próbált ellenállni Bobnak végig, csak egy kis lökés kellett, ami ilyen élethelyzetben elkerülhetetlen.

A stáblista alatt mi a lófasz történik? Nem tudtam összerakni. Annyi a csajnak? Kár érte. :mrgreen:


Szóval nálam a vége nagyon, nagyon lehúzta, amúgy egynek jó volt, köszönöm szépen az ajánlást! Bár kíváncsi lennék, mi volt benne, amiről úgy gondoltad, hogy ezt aztán látni kell. :mrgreen:

6/10

Avatar
Remy
Hozzászólások: 27402
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 20:54
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Tartózkodási hely: Gotham
Kapcsolat:

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Remy » 2020. május 2., szombat 16:35

ESKÜVŐ UTÁN

Egy remek film egy remek történettel, de a végére kicsit elfáradó forgatókönyvvel.

Tetszett, ahogy felvezették az egész történetet. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Jacob a jófiú, Jorgen a gonosz gazdag, majd ahogyan haladunk előre, úgy kapjuk az arcunkba mindazt, ami teljesen felforgatja az egész addig kialakított képet. Jacob felelősségvállalása végül beteljesül(het), egész életében bukott projektekbe fogott, mint, ahogyan azt Jorgen is említette neki. Lényegében egyik napról a másikra kap egy új életet, amivel visszakaphat olyan élményeket, amik kimaradtak neki (saját család, fiatal gyerekek, nő), mindeközben pedig ha nem is személyesen, de az indiai segítségnyújtást továbbra is véghez tudja vinni. Mikkelsen egészen zseniális, de Rolf Lassgårdnak sem kell szégyenkeznie.

Rendkívül sok fájdalom érződik a képernyőn, ezeket szerintem megfelelően sikerült átadniuk a készítőknek. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Aztán elértünk az utolsó 10-15 perchez, ahol egyik pillanatban még Jorgen menekülni szeretne a halál elől, a másikban már el is temetik. Illetve a végén lévő indiai jelenetet sem éreztem szükségesnek, legalábbis nem így. Bár a kis Pramodot végül elvesztette, de nálam jobban ütött volna, ha meg sem találja a fiút.

Mindent egybevéve viszont egy remek film és remek ajánlás.

7,5/10
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

Avatar
Limaten
Hozzászólások: 143
Csatlakozott: 2014. február 23., vasárnap 15:52
Kedvenc játékosaid: Gerrard, Henry, Modric, Zidane, Kroos
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Limaten » 2020. május 2., szombat 14:19

Efter brylluppet

Megint egy film, ami jó volt, de ennyi. Érdekes story, fasza színészi játék, meg kimondható, hogy összességében tetszett. De azért nem annyira. Az utolsó 20 perc nehezen csúszott Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!valszeg azért, mert lehetett tudni, a nevelőfater halálán kívül semmi nem fog történni. A kamera nekem is furcsa volt, ezzel a sok közelivel, meg voltak számomra tök indokolatlan kamerarángatások, amikre nem értettem miért van szükség, (majd vki hozzáértő elmagyarázhatja :-(), amik inkább elvettek, mint hozzáadtak . A zene megint -1 pont, sry, finnyás vagyok :D .

Szóval rossz semmiképp nem volt, de emlékezetes sem, pedig az az érzésem, h lehetett volna az. Jó, de nekem mégis olyan semmilyen. Kicsit ilyen "futószalagon gyártott film" érzésem volt. Újrázásra semmi esélyt nem látok. Egy kis lelkiismeretfurdalás mellett adok 6.5/10-t, de mégis ezt érzem igaznak.

Avatar
Caraway
Hozzászólások: 1673
Csatlakozott: 2014. január 4., szombat 18:07
Kedvenc csapatod: Manchester United

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Caraway » 2020. május 2., szombat 12:00

Na, tegnap sikerült két filmet is pótolnom.

The Sunset Limited

Nem hallottam még erről a filmről, viszont mindkét színészt nagyon szeretem. Imádom azokat a filmeket, amelyek egy helyszínen játszódnak, így nekem ez külön öröm volt. Igen komoly témákat feszegetnek 1,5 órán át, viszont egy pillanatra se fullad unalomba a darab. Nagyon szeretem hallgatni az okos embereket, már csak azért is, ahogyan beszélnek, illetve sokat lehet tanulni tőlük. Ebben a filmben pedig kiváló dialógusok vannak.

Képes arra, hogy 1,5 órán át végig gondolkozzak ezeken a megtárgyalt témákon. Mikor melyik személy pártját fogjam, a valóéletben én hogyan gondolkoznék egy-egy szituációban stb..

Az utolsó 15-20 perc az szerintem parádé, amikor Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Jones teljesen "megőrül", és perceken át kiosztja Jacksont, emellett bemutatja a saját gondolatait az életről. Egy igen komoly, mély és egyben rohadt nyomasztó részletet meg is jegyeztem belőle: Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Sötétség, csend, béke. Mindez csak egy szívdobbanásra van.

Egyébként én nagy részben Jonessal értettem egyet, bár én magamat egy pozitív személyiségnek gondolom, aki megpróbálja minden esetben a "jót" meglátni a dolgokban.

Összességében nagyon tetszett, köszi. A pontszám 8/10.


Jöjjön a második film.

Ajeossi

Ezt én magam sem értem hogyan, de nekem ez rohadtul tetszett. :mrgreen:

Leszögezném, hogy nem igazán bírom az akciófilmeket. Kifejezetten irritál, ha valaki egyszemélyes hadseregként megy és ledarál mindenkit, aztán ő egy horzsolással a homlokán megússza az egészet. Miközben néztem a filmet, gondolkoztam is, hogy itt ez egyáltalán nem probléma, mivel a főszereplő egyenként bánik el az emberekkel, szóval ez így teljesen hihető sztori. Viszont...

Ez azért a film utolsó szakaszára megváltozott, és emberünk átment egy kicsit John Wickbe. :mrgreen: De ettől el tudtam valahogy vonatkoztatni addigra, mivel maga a film nagyon tetszett. Valószínűleg azért nem zavart, mivel nem repülő golyókat került ki Mátrixos mozdulatokkal, emellett pedig rohadt látványosak és brutálisak voltak a harcjelenetek. Az ilyen nagyon vérengzős, könyörtelen kivégzéseket imádom. :mrgreen: (Persze addig a pontig, amíg az az ésszerűség határán belül marad.)

A sztori nem valami bonyolult, sőt a végére teljesen kiszámítható, engem mégis magával ragadott az egész. Valószínűleg ebben nagy szerepe van a főszereplőnek is, szerintem kiváló választás volt.

Amit hanyagolhattak volna a filmből, az a nagyon klisés "én most megváltozom, szóval kötelezően ledúrom a hajam" rész, emellett pedig az, mikor a disco közepén farkasszemet néz a főellenséggel, az szerintem nagyon gáz volt. :D

Nekem a 2 órás játékidővel sem volt problémám, szerintem viszonylag gyorsan eltelt. Ami zavart, az az, hogy az összes rohadt koreai kis túlzással ugyanúgy néz ki, és ugyanaz a nevük, ráadásul koreaiul is néztem, szóval nagyon kellett figyelni. :mrgreen:

Összességében talán eddig ez tetszett a legjobban, szóval köszi az ajánlást. A pontszám 8,5/10.

Avatar
Mickey
Hozzászólások: 3795
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 21:20
Kedvenc játékosaid: bappe
Kedvenc csapatod: párizs saint germain

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Mickey » 2020. május 1., péntek 22:21

The Sunset Limited

Ez a film már megvolt, de nagyon nem mostanság. Persze ez az értékéből nem von le semmit, pusztán fölfelé nem kerekítem.paradox.

Közel áll hozzám a kamaradráma, alapjában véve szeretek agyalni, nagyon leegyszerűsítve.
Érdekes, hogy "A forgatókönyvíró saját színdarabjából írta meg a szkriptet, ő pedig Cormac McCarthy". Nem véletlenül lett az egész olyan, amilyen. Persze semmi nem a véletlen műve.

Adott volt a helyszín, a szereplő"gárda". A kezdés nagyon tetszett, nem emlékeztem minden képkockára. Amilyen módon és minőségben peregtek indulásnál a képek, az nagyon megfogott.
Pedig semmi extra, csupa naturalizmus, végtelenül minimalizálva. De akkor is hatásos a számomra.

A főszereplők remekül játszottak, két nagy kedvenc mutatta meg, mire is képes egy ilyen műfajban, is. Szöges ellentét rajzolódott ki, minden téren. Az ember szemét is kiszúrja, de nem mondanám erőltetettnek, jól sikerült vele fokozni a hatást. Esetemben.

Az -"események"- témák, jobbnál jobb eszmefuttatások, párbeszédek csak úgy záporoznak a nézőre, csak győzze követni és felfogni annak mélységét. Az alakítások nagyon hatásosak voltak, igazi lendületet vitt bele az egész filmbe. Nem laposodik el, nem válik unalmassá vagy gagyivá. Pedig akár hasonlóra is lehetne gondolni, ha az ember az alap felállást veszi,csak.
Ez nem egy Michael Bay movie. Nagyon nehéz lehet ily módon fenntartani a közönség érdeklődését, fokozni a feszültséget és eltalálni a ritmust. Dramaturgiailag nem kis kihívás, (sem). De sztm sikerült.

A karakterek jól kidolgozottak, sok sok dologról lehull a lepel. Szépen felépítették őket, ügyesen nyílnak meg egymás előtt. A kérdéskör, melyet boncolgat, vagyis elénk tár a mozi, az nagyon is komoly hangvételű, de mégis megfelelően emészthető a számomra. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Etnikum, hovatartozás,vallás,erkölcs, kultúra és hit stb... A darab nem túl elnyújtott, nekem pont eltalálták a játékidőt, kicsit fel is lélegeztem a hosszát látva.

Ez nekem most
7,5/10
Még lehet változtatok rajta.

I think
Therefore i am
"jo de te ilyen gyuros kis sportbuzi lehetsz, aztan az ejszakaban is csak hajtod meg futsz a nok utan, azt hallottam."
:mrgreen:

Avatar
Faust
El director de fotografía
Hozzászólások: 8354
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 18:47

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Faust » 2020. május 1., péntek 19:59

Gosford park

Az ajánlás befutásakor nagyon örültem, hiszen bár nem vagyok túlzottan kiművelt a témában (sőt), szeretem nagyon a krimi műfaját. Maga a korszak és miliő adott, a cast brutál, gondoltam, mi baj lehet!

Fú.

Érdekes film egyébként, de nagyon szenvedtem vele több okból kifolyólag. Azon, hogy nem feltétlenül az elvárt krimit hozza, túllendültem viszonylag hamar, már 20-30 perc után teljesen egyértelmű volt, hogy itt a alsó-felső ház egymáshoz való viszonya, valamint folyamatos tükröztetése lesz a fő csapásirány - a szolgák között ugyanaz az áskálódás, álszentség, hierarchikus egymáson (át)taposás a jellemző, ahogy gazdáik körében is. A legnagyobb különbség, hogy kevésbé lehet őket cinikusan, ironikusan ábrázolni, hiszen lényeges különbség, hogy náluk mindez sokkal szofisztikáltabban, elfojtottabban működik - szimplán azért, mert gazdagékkal ellentétben nem érnek erre rá munkájuk miatt, hogy egész életüket ennek szenteljék.

Szellemes cinizmussal vannak felfestve a karakterek, valahogy tényleg így képzeljük el az 1930-as évek eleji angol urakat, úrnőket, akik tudattalanul élik gondtalan(nak tűnő) életük, korszakuk legvégét - a háború lassan kopogtat. Éppen ezért nem értettem, hogy Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!a nyomozót miért kellett ilyen idétlenre, burleszkes baromra venni, teljesen megöli az egészet a csetlő botló balfaszkodása - pedig örültem nagyon a legendás Frynak. :-( hatalmas mínusz.

És nálam igazából itt megállt ami a pozitívumok sora. Ez a film egy kínos magyar színdarab, csak itt nem üvöltözve, hadonászva ripacskodnak az ún. színészek, hanem valódi művészek játszanak (többnyire). Charles Dance-nek külön örültem, imádom a hangját, épp ezért vertem a fejem a falba nem sokkal az indítás után. Talán az életben nem volt még ilyen, hogy 15 perc után átkapcsoljak szinkronra: felirattal egyszerűen teljesen esélytelen volt követni a dolgokat, ki kivel van, ki ez, mi ez, mit akar és egyáltalán mi a faszról beszél. Rengeteg keresztbe beszélés, párhuzamosan folyó dialóg, végtelenül fárasztó követni, és nincs időd felfogni a karaktereket, elhelyezni őket a térképen. Kicsit olyan, mint amikor először mentél általánosba/gimibe, és azt se vágod, kikkel vagy körülvéve, mindenki bemutatkozik de már a harmadiknál kevered és még vannak tizennyolcan, és szép lassan inkább a pofájukról jegyzed meg őket de igazából nem is érdekelnek. :lol: Ezt a stílust majdnem végig fenntartja a film, és teszi mindezt számomra végtelenül unalmasan, vontatottan és érdektelenül. Ez inkább személyes probléma, de hát ilyen a filmművészet. :mrgreen: A minimális csavarokat(?) elárulja jó előre a film, mintha nem is lenne lényeges: a Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!mérgeket, a színészgyerek kikúrt ócska akcentusát és a FOX FILMSES ÖVÉT, mintha maga a történet teljesen lényegtelen lenne a gazdagokról való fröcsögés mellett. Akkor meg minek krimiköntösbe ágyazni, a gyilkosság semminek nem a katalizátora, csak arra való, hogy a leggazdagabb tetűre ráhányjuk a legnagyobb zsák szart, metoo before it was cool.

Technikailag, színészileg, hangulatilag és művészeti kivitelezésben ott van a film, de nálam a történet szinte teljes hiányánál és a szinte mérhetetlen unalomnál teljesen elhasalt a cucc. Nem mondanám viszont rossz filmnek, még csak feleslegesnek sem, vannak benne bőven érdekes dolgok, csak kicsit úgy érzem, ez az egész sokkal jobban megélt volna egy sorozat formájában, több tartalommal, de ugyanezzel a célzattal. Persze akkoriban még nem létezett a sorozat, ami formájában tekintve, viszont utánaolvasva feltűnt valahol, hogy a Downtown Abbey-t először spinoffnak szánták, és csak ezután fejlődött önálló produktummá.

Egyébiránt még így sem tudom komoly pofával azt mondani, hogy bántam, hogy láttam, de sajna nem fogok jó szívvel emlékezni rá. Mindenesetre az ajánlást köszönöm szépen!

5/10
Remy írta: Na, a Rock-maratonnal végeztem. Ma nekiállok az elmaradt filmeknek.

.

ráadásul Altman sem hozott sose lázba. Igaz, csak a Popeye-t láttam tőle, de a jobb címei sem igazán izgatnak.
Vigyen el a koronavírus te szerencsétlen. :lol: :lol: :lol: :mrgreen:

Petr
Hozzászólások: 495
Csatlakozott: 2017. január 14., szombat 23:45
Kedvenc csapatod: Barcelona

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Petr » 2020. május 1., péntek 19:33

The Lobster

Regota terveztem ujranezni, raadasul Lanthimos nagy kedvencem. Kedvet kapva az alkalmon, gyorsan meg is neztem.

A gorog rendezonek van egy egyedi stilusa, amit ebbe a filmbe is paradesan beleszott. Humor, drama, abszurditas es romantika: sok temat es megis keveset erint a film, de egyenes tud maradni, nem csapong. Fokuszban tartja, amit fontosnak tart.

Szeretem benne a szatirikus elemeket a parkapcsolatra es egyedulletre vonatkozoan. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Az elso reggeli az egyik kedvenc jelenetem. Amikor David nem tudja egyedul rendesen bekenni a hatat, szinten nagyon egyedi es meglepo bemutatasa az egyedulletnek. A vegefele a gyilkossag es utanzas pedig meg egy lapattal ra tud tenni a humorfaktorra.

A zenejet is szeretem, bar nekem a vegere picit leereszt, egysikuva valik.

Szerencsere a film nem hosszabb, igy nem urul ki a tartalombol es cselekmenybol, de megis hianyolom belole az elementaris erot, ami elgondolkodtat. Nyilvan nem ilyennek keszult es nehezen tudom megfogalmazni, de mintha egy lepes meg hianyozna belole, hogy ne "csak" baromi egyedi es kimagaslo legyen, hanem hatassal is legyen ram.

Orulok, hogy ismet szembejott a film es ujraztam. A pontozassal gondban vagyok, de egyelore 7,5/10.

A kor vegen biztosan kihasznalom a 3 lehetosegemet valtoztatni a pontjaimon. :)

Avatar
Remy
Hozzászólások: 27402
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 20:54
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Tartózkodási hely: Gotham
Kapcsolat:

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Remy » 2020. május 1., péntek 18:26

A SUNSET LIMITED

Röviden és tömören: Egyszerű és nagyszerű.

Ez az a film, amit könnyedén el lehetett volna baszni és tömény unalomba tudott volna fulladni, de nem így lett szerencsére. Alapvetően a szövegkönyve kb hosszabb, mint az elmúlt 20 év Marvel filmjeinek összesen és mindösszesen csak másfél óra (egy perccel sem szabadott volna hosszabbra vágni), de nem is ez a lényeg. Egy helyszín, két karakter, mély és fontos gondolatok. Ez az a film, amiről lehet beszélni, sőt kell is időközönként beszélni.

Kifejezetten jó volt a színészválasztás is, lényegében minden téren. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!A két eltérő felfogás az életről, a fény és sötétség bemutatása fekete és fehér bőrszínnel fűszerezve.

Fura, mert nem tudok egyik oldalhoz sem csatlakozni. Van, amiben Jacksonnak adtam igaza, van, amiben viszont Tommy Lee mellett álltam.Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget! Mind a vallás, mind pedig életfelfogás kérdésében. Hogy ez jó vagy rossz, az majd kiderül. Igaz, a lehető legtöbbször mindenben a pozitívumokat keresem, a legkisebb dolgoknak is örülni kell, hogy ne húzzon le a mélybe a sötétség.

Úgy érzem, hogy ez a film ki lett maxolva. És alapvetően nem is magát a filmet kell kifejezetten dicsérni, hanem a témájával kell foglalkozni. 7,5/10
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

Avatar
sonic
Hozzászólások: 4205
Csatlakozott: 2013. április 22., hétfő 22:50
Kedvenc játékosaid: Zidane, Modric

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: sonic » 2020. május 1., péntek 15:26

Es akkor amik hatravannak: sunset, eskuvo utan, contratiempo, lobster. -. Mindet lattam. :D

De legalabb mind jo film.
"..We change the course of history. Everyday people like you and me.."

Avatar
sonic
Hozzászólások: 4205
Csatlakozott: 2013. április 22., hétfő 22:50
Kedvenc játékosaid: Zidane, Modric

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: sonic » 2020. május 1., péntek 15:24

Gosford Park:

Imadom a krimiket. Barmennyi Agatha Christie konyvet / filmet / sorozatot el birok fogyasztani. Az utobbi idoben a knives out volt az egyik kedvencem azok kozul a filmek kozul amiket neztem. Ugyhogy nagy elannal ultem neki ennek is. Ez a film valamelyest elter a szokasos whodunit koncepciotol, es a kozponti elem nem is maga a nyomozas vagy a bunteny hanem inkabb a ket tarsadalmi osztaly kozti feszultseg erzekeltetese. Valahogy ezt a kettot kellett balance-olni megfelelo aranyban mixelni, es szerintem sikerult is. Az egyetlen problemat a filmben a rengeteg szereplo jelenti... Borzaszto nehez lekovetni mi tortenik es rettenet mod kell koncentralni hogy ne maradjunk le. En elkovettem azt a hibat hogy angoly nyelvvel es magyar felirattal neztem. Barmilyen mas megoldas (angol felirat - magyar szinkron) jobb lett volna. Keptelenseg egyszerre olvasni a feliratot memorizalni az arcokat es kovetni a cselekmenyt, foleg a film elso feleben... El voltam veszve kicsit. A vegere szerencseee azert letisztult hogy ki kicsoda es mit csinal,de nem volt egyszeru. A szineszi jatek es a szereposztas szerintem kivalo, van 1-2 kiemelkedo alakitas es a rengeteg szereplo kozul nagyjabol mindenki hozza a kotelezot. Jo a diazlet es a ruhak, szoval hozza amit egy kosztumos filmnek kell. Szepen vegigmutogatja ennek a vilagnak a bunos mivoltat: Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!unatkozo gazdagok egymast kibeszelik a masik hata mogott, feltekenyseg, megcsalas, felrekefeles, mindezek elsikalasa nem eppen legalis eszkozokkel, stb... Eshat mint kiderul a szolgak sem eppen szent eletuek.

Tetszett a film lehet megnezem majd megegszer felirat nelkul.

7/10
"..We change the course of history. Everyday people like you and me.."

Avatar
Remy
Hozzászólások: 27402
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 20:54
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Tartózkodási hely: Gotham
Kapcsolat:

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Remy » 2020. május 1., péntek 14:30

Na, a Rock-maratonnal végeztem. Ma nekiállok az elmaradt filmeknek.

Sunset már megvolt, a többi most hétvégén lemegy.

Lobsterrel már szemezgettem egy ideje, szóval annak külön örülök.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

Avatar
Faust
El director de fotografía
Hozzászólások: 8354
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 18:47

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Faust » 2020. május 1., péntek 14:14

Kurva beteg ez a film de oriasi. :lol:

Avatar
Mickey
Hozzászólások: 3795
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 21:20
Kedvenc játékosaid: bappe
Kedvenc csapatod: párizs saint germain

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Mickey » 2020. május 1., péntek 14:07

Egyik ajánlást sem láttam, frankó !

Mondjuk ez a homáros cím... :hmmm:

:mrgreen:
"jo de te ilyen gyuros kis sportbuzi lehetsz, aztan az ejszakaban is csak hajtod meg futsz a nok utan, azt hallottam."
:mrgreen:

Avatar
Pipita
Hozzászólások: 3137
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 12:32
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Pipita » 2020. május 1., péntek 14:01

Akkor nem várok én sem estig az ajánlással, köszi. :mrgreen:

The Lobster
A homár

Az ember társas lény. Ez van, ilyennek lettünk programozva. Akkor vagyunk igazán boldogok, ha van valaki, akivel megoszthatjuk a boldogságunkat.

Ezen analógia mentén pedig a logikus következtetés nyilvánvalóan az, hogy aki szingli, az magányos, tehát boldogtalan, tehát segítségre szorul. A segítséget pedig a Pártaláló Szálloda nyújtja, ahova a magányos szingliket szállítják be a városból, kvázi mint egy haláltáborba a ’kiválasztottakat’. Innentől pedig két választásod marad: vagy találsz magadnak párt, és boldogan éltek míg meg nem haltok – kettesben, szerelemben, a városban, a többi pár között a civilizációban; vagy pedig vadállattá változtatnak és az erdőben kell leélned életed hátralévő részét, ahol új esélyt kapsz a párválasztásra.

Ebben a történetben Colin Farrell a főhősünk, aki csak boldogságra vágyik. És hát hogyan lehet megtalálni a boldogságot egy olyan társadalomban, ami gyakorlatilag párkapcsolatra kényszeríti az embert?

Erre keressük a választ mindannyian.

Lanthimos a második kedvenc rendezőm, A homár pedig az egyik kedvenc filmem. Remélem a többségnek újdonság lesz, azt tudom, hogy soadroli már látta innen, tőle ezúton is elnézést kérek. Ezzel együtt pedig szívesen amiért újrázhatod. :mrgreen:

Petr
Hozzászólások: 495
Csatlakozott: 2017. január 14., szombat 23:45
Kedvenc csapatod: Barcelona

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Petr » 2020. május 1., péntek 13:57

Faust írta: A The three burials of Melquiades Estrada is rohadt jo! Nem lehet nem imadni az oreget.

Na most szegyellem magam, Arriaga miatt pont ajanlottam valakinek a kozelmultban, de nem esett le, hogy Tommy Lee rendezte. :D

Igen, zsenialis az a film.

Avatar
Faust
El director de fotografía
Hozzászólások: 8354
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 18:47

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Faust » 2020. május 1., péntek 13:56

Petr írta: The Sunset Limited

Nem is tudtam, hogy Jones rendezett is, bar szinhazi multja miatt nem kene annyira meglepodnom.
A The three burials of Melquiades Estrada is rohadt jo! Nem lehet nem imadni az oreget.

Petr
Hozzászólások: 495
Csatlakozott: 2017. január 14., szombat 23:45
Kedvenc csapatod: Barcelona

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Petr » 2020. május 1., péntek 13:52

The Sunset Limited

Nem is tudtam, hogy Jones rendezett is, bar szinhazi multja miatt nem kene annyira meglepodnom.

Nagyon tetszett a koncepcio es remek szineszeket talaltak annak kivitelezesehez. Amikor eloszor megneztem a stablistat nem hittem el, hogy mikent epul fel. Nagyon kellemesen meglepett.

A masfel ora nem hosszu ido, de a film jellege miatt azt varna az ember, hogy ellaposodik. Ezt nem ereztem. Nem is sikerult volna abszolvalni ezt a teljesitmenyt, ha a dialogusok es a tema nem zsenialisak. Szerencsere nagyon is kivetelesek lettek.

Semmi igazan ujat nem mutatott be a film, de nem is hianyoltam. Amit mutatott, azt remek minosegben tette es bevonzodtam a teremtett legkorbe.

Koszi az ajanlast, nem is tudtam a film letezeserol. 8/10

Avatar
Caraway
Hozzászólások: 1673
Csatlakozott: 2014. január 4., szombat 18:07
Kedvenc csapatod: Manchester United

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Caraway » 2020. május 1., péntek 13:48

Üdv, megjöttem az ajánlásommal.

Először is tényleg bocsánat a hatalmas csúszásomért, de jövőhét végéig én is bepótolom az összes elmaradt filmemet. Ez a legelső filmklubos kalandom, nem sikerült elég gyorsan felvennem a tempót a megtekintéseket illetően. :mrgreen:

Eddig tényleg nagyon változatos filmeket hozott mindenki; volt itt ír, izlandi, koreai, dán, sőt még anime is… így egy pillanatig sem kellett gondolkozzak azon, hogy én pedig egy spanyol filmet mutassak be. Mostanság elég sok spanyol filmet/sorozatot nézek, főleg a La Casa De Papel miatt.

Az ajánlásom pedig:

Contratiempo (2016)

Remélhetőleg még nem láttátok sokan, mivel se a korábbi filmklubokba nem lett ajánlva, se a fórumon a Mozi,filmek topicba nem írt róla senki.

Oriol Paulo nevéhez fűződik a film, aki szerintem kiváló író és rendező. Tőle származik a The Body és a Mirage című film is, szerintem azok is remek művek.

Szeretem az olyan filmeket, ahol a cselekményt valaki elmeséli a háttérből, és a Contratiempo is ehhez hasonló, mivel a film alapja egy ügyvéd és egy vádlott beszélgetése. Néhol feszült, pörgős a film, és szerintem kifejezetten gyorsan eltelik a 1,5 órás játékidő. Mondanám, hogy a cselekmény egy helyszínen játszódik, viszont ez nem teljesen igaz a különböző visszatekintések miatt. Ez nem egy művészfilm, az embernek nem lesznek világmegváltó gondolatai tőle, viszont egy kiváló krimi/thriller, ami egy esti filmnézéshez tökéletes.

Spoilermentesen nagyjából ennyit tudok róla írni, remélem könnyen fogyasztható darab lesz mindenki számára. Én spanyolul néztem, nektek is úgy ajánlom. Ncoreon bár angolnak írja, a 720p-s verziója az tuti spanyol, viszont az 1080p-ről nem tudok nyilatkozni.

Jó szórakozást mindenkinek! :)


Vissza:

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: 152 regisztrált és 0 vendég