Madridom Filmklub

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Avatar
Faust
El director de fotografía
Hozzászólások: 8294
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 18:47

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Faust » 2020. május 22., péntek 10:11

soadroli írta:Remélem nem kell megint ennyit várni következő turnusra :D
Ez egy jo kerdes, aki szeretne jelezheti, hogy szeretne-e ujabbat 1-2 het pihit kovetoen. Az tisztan latszik, hogy a heti 2 film tarthatatlan, maradnek az egynel, de reszemrol egyebkent semmi akadalya.

Realfan1 kapott az ertekelesekre vasarnapig hataridot az egyetemi agyfasz miatt, de a filmeket mar megnezte, a pontszamokat elmeletileg be is veste, hogy vegso atlagot vonhassunk.

Avatar
soadroli
Hozzászólások: 2828
Csatlakozott: 2013. április 18., csütörtök 22:02
Kedvenc csapatod: a másik

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: soadroli » 2020. május 22., péntek 10:08

The Legend of 1900
Én se tudtam semmit a filmről, és a hosszabb verziót néztem. Ha jól láttam majdnem 40 percnyi eltérés van a 2 változat között, jól megvagdoshatták :D
Néhol engem a Benjamin Buttonra emlékeztetett, nem tudom miért. Elvoltam vele, kedves film, nem tudom hogy maradt eddig ki. Moriccone zenéje, Koltai képei mind gyönyörűek.
Színészek is jók voltak, Tim Rothot ritkán látni mostanában, főleg nagyobb szerepekben. Csodálkoznék ha ő zongorázott volna, de nekem néha úgy tűnt :D A párbajos részt azt kiemelném, az nagyon ott volt.
Tornatore-tól a Puszta formalitást és a Best Offert láttam ezzel együtt, és mind nagyon tetszett. A Malénát és az Ismeretlen néztem ki tőle, lehet a hétvégén lenyomom őket.
Köszönöm az ajánlást, nálam 8/10.

Koe no katachi
Sokáig halogattam, de nagy nehezen rávettem magam :mrgreen:
Újat nem igazán tudok mondani vele kapcsolatban, rosszabbat vártam, de így is megszenvedtem vele néhol. Nekem ez a fajta animáció nem igazán tetszik, nem tudom miért. Voltak pillanatai mikor egész jól elvoltam vele, de a végére már nagyon szétesett nálam. A karakterekkel se nagyon tudtam azonosulni.
Odaát is volt egy anime a klubban (Sword of the Stranger), az jobban betalált. De azért nem bántam meg hogy megnéztem, most már bátrabban és sűrűbben fogok animékhez nyúlni. Na azért annyira nem sűrűn, de évente 1-2 igényesebb jöhet majd,
6/10


Ez egy jó kör volt jobbnál jobb filmekkel. Hát sajnálom hogy az enyém nem lett valami nagy siker, legközelebb próbálok jobbat ajánlani. Remélem nem kell megint ennyit várni következő turnusra :D
Kép

Avatar
Ewr
Hozzászólások: 345
Csatlakozott: 2013. július 20., szombat 19:30
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Ewr » 2020. május 22., péntek 4:12

Efter Brylluppet


Nagyon érzelemmel teli és megindító volt. Egy hétköznapinak mondható, viszonylag egyszerű helyzetből bontakozott ki a történet egy-két csavarral, de a hangsúly itt nem a sztorin volt, hanem a főszereplőkön és hogy ők hogyan élik meg a szituációkat.

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Jorgen, Jacob, Anna és Helen is remek volt, sokat mond a filmről az, hogy meg tudtam jegyezni a nevüket :mrgreen:

Jorgennel nagyon szimpatizáltam, főleg miután kiderült, hogy miért szervezte meg ezt az egész akciót. A film végén az a hirtelen vágás a sírása és összeomlása után a temetésre nálam nagyon betalált, szerintem remek megoldás volt.

Jacob és Anna egymásra találása is jól lett kidolgozva, a két alakítás nagyban hozzájárult ehhez.

Illetve én is azok táborát erősítem, akiknek tetszettek a közeli felvételek a szemekről, szájakról, különböző tárgyakról, kicsit feldobták az amúgy nem túl akciódús részeket és jó volt nézni is. :D


Úgy érzem, hogy minden fronton korrekt film, remek színészi játékkal és pazar felvételekkel. Köszönöm az ajánlást, örülök, hogy láthattam!

8/10

gunner
Hozzászólások: 2905
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 21:34
Kedvenc csapatod: Arsenal

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: gunner » 2020. május 21., csütörtök 20:05

No, itt volnék :) Majd elolvasgatom sorra a ti irományaitokat is:

The Lobster

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Abszurd, szatirikus, meghökkentő film, egyáltalán nem könnyű darab.
Olvastam sok helyen, hogy nevetni is lehet rajta, hát én abba a csoportba tartozok, amely inkább megrökönyödve fogadta a látottakat.
A nézése közben nem is jöttem rá, de valószínűleg merített a rendező/forgatókönyvíró Orwell 1984 c. remekművéből. Ha jobban megnézem akkor tényleg:
hatalom által elrendelt társadalmi normák, kötelező? fajfenntartás, majd a motívum, hogy a választott nővel elszöksz és menekülsz az államaparátus szervei elől.

A pároknál, ha szerelem van, akkor hasonló betegségeket/tüneteket fognak kimutatni? Ez elvárás, vagy csak véletlenül valakinél kialakult, a többi pár folytatja a sormintát.Szerintem ezért a végén a késes jelenet. Nyilttá teszi a végét, szerintem ez jó huzás: ha beleszúrja a kést, akkor a hotelbeli normákat követi, ha viszont nem akkor, talán még jobban el fog hidegülni a szeretett nőtől.

A klasszikus zene erőltetése jellemző a rendezőnél, elég idegesítő faktor volt.

Arra még kíváncsi lennék, hogy melyik mítoszból merített a rendező, mert pl. A szent szarvas meggyilkolása egy görög hitregét dolgoz át. Nem találtam az általam olvasott cikkekben infót erről.

Aha, és ismét a metamorfózus jelenik meg a rendező és a görög bizarhullám filmjeinél is, lásd pl. az előző címet, jelen esetbe a túlélésért küzdő, lassan elállatiasodó görög népre utal. Na erre sem jöttem volna rá magamtól.

Még az is érdekes téma, hogy ez a kapcsolat, család, szingliség hatásköre mennyire magán- vagy közügy. Ugye itt politikai nézeteket lehet hozni, konzervatív meg a liberális ideológia feszülhet egymással. Ez is a film, és a filozófikus filmekben is ezt szeretem, lényege, hogy nem válaszokat ad, már az jó dolog, hogy a kérdést felteszi a sapiens.


8/10

Nagyon eredeti ötlet alapján készült a film. Ezért is érdemes a filmklub :)

Bocsi, ha sokszor szűkszavú, illetve szigorú itész voltam, van hogy nem tetszik a film már az elején, és akkor már a piócás ember sem segíthet.

Köszi viszont a remek értékeléseket a filmemről, sejtettem, hogy látták páran a nagyobb filmes szakik közül, de így is okozott meglepetést másoknak, sokkal több ilyen filmre lenne szükség (mint pl. ez is természetesen).

(ezzek meg is van talán a leghosszabb hsz-om a fórumban :D )
"And my heart will leave you never."

Avatar
Pipita
Hozzászólások: 3134
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 12:32
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Pipita » 2020. május 21., csütörtök 19:41

Ewr írta: The Lobster


Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Nekem az állattá változtatás nagyon gyanús, az a legelrugaszkodottabb dolog a filmben. Végig azt gyanítottam, hogy az egész egy átverés és hogyha nem vagy alkalmas párt találni, akkor ugyanúgy mész a szököttek közé, akiket megölnek és felhasználják a szerveiket. Végülis a kutyagyilkos nőből se láttuk, hogy milyen állat lett.
Lehet, hogy túlgondolom a dolgot :mrgreen:

A másik, ami nem tiszta, hogy miért voltak, annak a megszállottai, hogy olyannal jöjjenek össze, akinek ugyanolyan baja van? pl. rövidlátó, orrvérzős, majd később ez annyira elfajul, hogy készül megvakítani magát, csak azért, hogy legyen közös vonásuk a nővel.
Ez arra akar utalni, hogy mi is megszállottan olyan társat akarunk találni magunk mellé, akivel van közös érdeklődési körünk, vagy esetleg fogyatékosságunk, hibánk?
Vagy az is lehet, hogy ez annak a disztópikus társadalomnak az egyik fura vonása, mint az is, hogy egysíkúan, érzelemtől mentesen beszélnek :kalapos:
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Az állattáváltoztatás nekem sem tiszta, és főleg nem értem hogy miért homár akar lenni, és miért ez lett a film címe (hacsak azért nem mer tmindenki kutya akar lenni, vagy oroszlán, ő meg nem akar beidomulni ebbe az egységes gondolkodásmódba, de ez is nagyon belemagyarázás és biztos van ennél értelmesebb magyarázat, csak az most nincs előttem. :-(

A másik részre: nem ilyenek vagyunk mindannyian? Tudat alatt mindig hasonlóságokat keresünk abban, akit meg akarunk kedvelni. Aztán nyilván ha már megkedveltük, akkor már mindegy, hogy hogy van ez, de kell valami ami alapján kötődni tudok a másikhoz. Szerintem ez épp ezt a görcsösséget mutatja be. Normális kapcsolatokban ezek a dolgok maguktól kialakulnak - gagyi példa, de ott van pl a HIMYM-ben az olivabogyó hasonlat, ami szerint Lily és Marshall azért szeretik így egymást, mert az egyik imádja, a másik meg utálja az olivabogyót. Ez ugyanaz, csak hasonlóság helyett különbség. Viszont ott pár év múlva kiderül, hogy MArshall is szereti az olivabogyót, de nyilván nem befolyásolja a kapcsolatukat, mert nem ez a lényeg egy kapcsolatban, ez csak egy kezdeti dolog, ami mentén kialakul a szimpátia eleinte, de ez nem valós befolyásoló tényező.

Szerintem épp ezért reális opció hogy nem marad együtt Rachel Weisz és Colin Farell a film végén (bocsi, szörnyű a névmemóriám karakterekre :( ), mert Colin Farell megértette, hogy ez csak a látszat és a szeretet nem arról szól, hogy ugyanaz-e bennünk a közös (és neki is milyen hosszú út vezetett eddig a felismerésig!), de a lány olyat kért tőle, ami alapjkán tök nyilvánvaló, hogy nincsenek egy szinten, mert ilyet egyszerűen nem kérünk senkitől. És akkor elgondolkodik az ember hogy valóban szereti-e őt a lány, vagy csak ideig-óráig megtetszett neki?


Áh, szeretem ezt a filmet.
sonic írta:A homarral is vegeztem egyebkent de sokkot kaptam, nem emlekeztem hogy ez ennyire elmebeteg, meg toprengek mit mondjak erre... :)
gunner írta:Újráztam a Lobstert, elolvasok pár elemzést/kritikát, hogy kicsit tisztuljon a kép, tiszta allegória az egész. :hmmm:
Az ilyenek nagyon boldoggá tesznek amúgy. :mrgreen:

Közben tegnap befejeztem a Contratiempot is, tetszett, beírtam a pontszámot, igyeksze meste megfogalmazni amit meg lehet róla. Ne zárjatok ki légyszi légyszi. :mrgreen:

gunner
Hozzászólások: 2905
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 21:34
Kedvenc csapatod: Arsenal

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: gunner » 2020. május 21., csütörtök 19:14

Újráztam a Lobstert, elolvasok pár elemzést/kritikát, hogy kicsit tisztuljon a kép, tiszta allegória az egész. :hmmm:
"And my heart will leave you never."

Avatar
Faust
El director de fotografía
Hozzászólások: 8294
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 18:47

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Faust » 2020. május 21., csütörtök 19:00

Holnap éjfél a határidő. :)

Avatar
sonic
Hozzászólások: 4205
Csatlakozott: 2013. április 22., hétfő 22:50
Kedvenc játékosaid: Zidane, Modric

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: sonic » 2020. május 21., csütörtök 18:51

Koszi! Akkor nem szamoltam el semmit. Holnap estig jovok az utolso 2 ertekelessel remelem az meg belefer. :)
"..We change the course of history. Everyday people like you and me.."

Avatar
Faust
El director de fotografía
Hozzászólások: 8294
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 18:47

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Faust » 2020. május 21., csütörtök 18:22

sonic:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... sp=sharing

Avatar
sonic
Hozzászólások: 4205
Csatlakozott: 2013. április 22., hétfő 22:50
Kedvenc játékosaid: Zidane, Modric

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: sonic » 2020. május 21., csütörtök 18:21

The Legend of 1900:

Nem neztem utana a filmnek egyaltalan, ugyhogy nem tudtam mire szamitsak, Arra tippeltem hogy valami eletrajzi lesz, de vegulis nem teljesen az. Mufajilag nem tudnam olyan jol behatarolni - tortenelmi, zenes, kosztumos, drama, misztikus? Nem tudom mi a mano volt ez, de jo volt. Latvany es zene rendesen el van talalva a filmben, mondjuk nem kis nevek felelnek erte, szoval ertheto. Szamomra a szineszi jatek Tim Roth-ot leszamitva inkabb csak atlagos, de szerencsere Tim Roth nagy kedvencem ugyhogy az osszkepen sokat javit. Nagyon birom a csavot, szerintem kivalo szinesz, kar hogy nem annyira felkapott. Itt is jol hozza ezt a szentinentalis serult lelku muvesz zsenit. A tortenet kicsit mesterkelt es nem is tul erdekfeszito az elso 5-10 perc utan, de megis jol esett nezni a filmet, es ez fontosabb. En a fohossel nem tudtam azonosulni, pont az ellenkezoje vagyok, Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!ha valahol sokaig kell maradnom mar minden bajom van es mennek vilagga - szerintem ezen az se valtoztatna ha egy hajon szulettem volna. Nem tudom hogy felhet valaki annyira az ismeretlentol hogy inkabb meghal egy hajoroncson... De nem vagyunk egyformat - es ez szerencsere nem vett el az elmenybol. Koszonom az ajanlast, ez azon filmek egyike amit szerintem amugy biztosan nem neztem volna meg, pedig megeri.

7/10


Efter Bryllupet:

Hu, na ez kemeny volt. Nem emlekeztem ra hogy ez a film ennyire eros. Nem egy konnyed matine film. Regen lattam ugyhogy mar a sztorira sem emlekeztem, emiatt teljesen jo elmeny volt ujranezni. Ez is tipikus minimalista skandinav drama, nagyon eletszagu, es a szineszi jatekoknak illetve a rendezesnek koszonhetoen szerintem nagyon elethuen van megjelenitve. Mads Mikkelsen a legnagyobb nev, de szerintem nem o jatszik ebben a filmben a legjobban. Nalam a Jorgen-t alakito Rolf Lassgård viszi el a showt - hihetetlenul jol hozza a karaktert. Aki meg sok szerepet kap azok kozul nekem Anna kicsit idegesito volt nehol, Helene meg valamivel szurkebb mint a tobbiek, de meg igy sem panaszkodhatok. Durva egyebkent hogy mennyire hasonlit a ket szineszno, tenyleg lehetnenek rokonok is. Az o negyesuk dominalja a filmet, es a legjobb jelenetek azok amikor kozuluk csak ketten vannak egyszerre a vasznon. Ezek a 1-on-1 jelenetek nagyon erosek, barmilyen parositasban. A film legerosebb pillanatait pedig Jacob es Jorgen parbeszedei, illetve Jorgen utolso jelenete a felesegevel adja - foleg utobbi, az eleg komoly gyomros. Hoseink eleg nehez valosztasok ele kenyszerulnek es beszippantja a nezot a "vajon en mit tennek ebben a helyzetben' dilemma. Skandinav filmhez hiven nincsen hos es antihos, nincs a szankba ragva hogy mi a jo es mi a rossz, a moralis kerdesek amiket feszeget a film nyitottak maradnak, igy a film a megnezese utan meg orakkal vagy akar napokkal is az agyunkban motoszkal. Maradando elmeny, es nagyon jo film.

8.5/10


A homarral is vegeztem egyebkent de sokkot kaptam, nem emlekeztem hogy ez ennyire elmebeteg, meg toprengek mit mondjak erre... :) Contratiempot pedig ma ujranezem - lattam mar nem is olyan regen, de mindegy belefer egy ujrazas.

Valaki bedobja a linket a filmek listajarol, illetve a pontokrol? Elvileg nem hagytam ki semmit, de azert leellenoriznem magam.
"..We change the course of history. Everyday people like you and me.."

Avatar
Ewr
Hozzászólások: 345
Csatlakozott: 2013. július 20., szombat 19:30
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Ewr » 2020. május 21., csütörtök 17:03

The Lobster


Na hát kezdésnek annyit, hogy ez az egyik legegyedibb film, amit eddig láttam. Annyira abszurd volt, hogy néha tátott szájjal néztem a karakterek akcióit és voltak jelenetek, amiken hangosan nevettem,mert zseniálisan voltak felvezetve. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!amikor térden rúgja a kislányt az annyira nevetségesen ostoba volt, mégis imádtam :lol:

Azt meg kell jegyeznem, hogyha ez nem filmklubos ajánlás lett volna, akkor egy bizonyos résznél biztosan kinyomom.Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!az a kutya gyilkolós rész nekem túl sok volt, valamiért az ilyenekre mindig érzékenyebb voltam.
Szerencsére folytattam és összességében tetszett, amit láttam, bár Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!az erdős résztől nekem is kicsit unalmassá vált a sztori, bár ott is voltak emlékezetes pillanatok.

Úgy gondolom, hogy a fő üzenetet és témát sikerült megértenem, néhány kérdésem azért lenne hozzátok, hátha tudtok segíteni megérteni azokat. :D

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Nekem az állattá változtatás nagyon gyanús, az a legelrugaszkodottabb dolog a filmben. Végig azt gyanítottam, hogy az egész egy átverés és hogyha nem vagy alkalmas párt találni, akkor ugyanúgy mész a szököttek közé, akiket megölnek és felhasználják a szerveiket. Végülis a kutyagyilkos nőből se láttuk, hogy milyen állat lett.
Lehet, hogy túlgondolom a dolgot :mrgreen:

A másik, ami nem tiszta, hogy miért voltak, annak a megszállottai, hogy olyannal jöjjenek össze, akinek ugyanolyan baja van? pl. rövidlátó, orrvérzős, majd később ez annyira elfajul, hogy készül megvakítani magát, csak azért, hogy legyen közös vonásuk a nővel.
Ez arra akar utalni, hogy mi is megszállottan olyan társat akarunk találni magunk mellé, akivel van közös érdeklődési körünk, vagy esetleg fogyatékosságunk, hibánk?
Vagy az is lehet, hogy ez annak a disztópikus társadalomnak az egyik fura vonása, mint az is, hogy egysíkúan, érzelemtől mentesen beszélnek :kalapos:


Elgondolkodtató, kreatív és egyedi ajánlás volt, néhány résznél kellemetlenül éreztem magam, illetve az erős kezdést nem sikerült végig megtartania, de mindenképp pozitív élmény marad. :)

7.5/10



Este jövök az utolsó filmmel, kicsit ellustultam :shutup:

Avatar
Mickey
Hozzászólások: 3783
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 21:20
Kedvenc játékosaid: bappe
Kedvenc csapatod: párizs saint germain

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Mickey » 2020. május 21., csütörtök 15:24

A mangára nézzél rá, ha teheted. Meglehet, ott máshogy jön át.
Read Koe No Katachi / A Silent Voice Manga Online in High Quality

Adaptáció miatt, jobban nem igazán lehetett volna sűríteni a filmet, meg hát egész estés mozi.

Legközelebb, majd egy más stílus jeles képviselőjét hozom, ha lesz ilyen. Egyszer.

:salute:
"jo de te ilyen gyuros kis sportbuzi lehetsz, aztan az ejszakaban is csak hajtod meg futsz a nok utan, azt hallottam."
:mrgreen:

Avatar
Remy
Hozzászólások: 27346
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 20:54
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Tartózkodási hely: Gotham
Kapcsolat:

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Remy » 2020. május 21., csütörtök 14:55

Koe no katachi

Gyönyörűen animált, ezer meg egy kérdésbe belefogó történet egy kegyetlenül hosszúra nyújtott tálalásban. Mangaként biztos, hogy nagyobbat ütne, de így animeként nem igazán éreztem magaménak.

Imádom az animéket, noha óriási hiányosságaim vannak még a műfajban, de mindig a lehető legpozitívabban állok hozzájuk, mert imádom Japánt, meg úgy az egész távol-keleti kultúrát.

Ha a Covid nem baszta volna szét ezt az évet, akkor augusztus legvégén a repülőn ülve indulnánk neki a 3 hetes japán kalandunknak. De hát erre már nem sok esélyt látok...

Lassú volt és szenvedtem vele. Nem a történet miatt vagy mert érdektelen volt az egész, egyszerűen annyira stílusidegen volt számomra az egész összképe, hogy nem csúszott. Pedig Mijazakitól kezdve a 80-es évekig jöhet bármi, de ez valahogy nem.

Ettől függetlenül örültem neki és nem bántam meg, hogy letudtam. 6/10


Ezzel végeztem is a filmklubbal. Összességében tetszett, jó filmeket hoztatok! Köszi!
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

Avatar
Limaten
Hozzászólások: 143
Csatlakozott: 2014. február 23., vasárnap 15:52
Kedvenc játékosaid: Gerrard, Henry, Modric, Zidane, Kroos
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Limaten » 2020. május 20., szerda 23:59

Contratiempo

Hmm. Hát ez gagyi volt. Na jó, azért annyira nem. Ami tetszett, az maga az alapsztori, Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!balesetből meghal vki, megpróbálják eltusolni és biztosra mennek, szülők nem hagyják, megpróbálják maguk megoldani, aztán vhogy furfangosan átverik az elkövetőt, h beismerje. Ami viszont nem tetszett az kb minden más. Rettentően erőltetettnek éreztem az egészet, főleg a részleteket, az előadásmódot. Túl nagy hatást akartak elérni, és hát végül is sikerült, csak a másik irányba. Egyik színészre se tudnám rámondani, hogy ne játszotta volna a túl a szerepét, egy kicsit már idegesítő volt. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Mondjuk azt elismerem, h az áldozat anyjának ez volt a dolga.Talán a képi világa az egésznek ami még nem volt rossz. A zenéből semmi nem maradt meg, kivéve a végén lévő túltolt Fűrész szerű tételt. Csatlakozom a "felénél elengedtem" csapathoz, a végére meg nem mondanám, hogy már a film közepétől egyértelmű, de aki kicsit is elgondolkozik rajta, az sztem rájön.

Overall amúgy egynek elment. 6/10

Avatar
Mickey
Hozzászólások: 3783
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 21:20
Kedvenc játékosaid: bappe
Kedvenc csapatod: párizs saint germain

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Mickey » 2020. május 20., szerda 15:09

Contratiempo

Elsőre nem sikerült végigérnem rajta, nem túl jókor kezdtem neki, idő szempontjából, ennek sem..... Másfelől a film első része(harmada?), nem is annyira fogott meg. Se eseményekben sem pedig dialógusokban, eszmefuttatásokban nem kötött le túlságosan.

Ezt követően nekiestem ismét, jobb állapotban folytattam. A film is kibontakozott, kezdett érdekelni hova is fajulhat az egész, mit hoznak ki a nem kevés fordulatból.
Az utolsó harmadra egészen belejöttem, meg is tetszett, bár a vége nekem leesett előbb, így nem ütött akkorát, de nagyon okosan ki lett fejtve az egész történet.
Egy részét a filmnek, sikerült átéreznem kellően, a szülők helyzetét kiváltképpen. Nekik is szurkoltam, onnantól hogy képbe kerültek, szó szerint.
A másik oldal fő -fő szereplőjét, nem tudtam befogadni, ellenszenves volt, lehet egy más karakterű emberkét kellett volna választani a szerepre, de ez ízlés kérdése. Viszont a partner jó volt, minden tekintetben megkapó.

Egy egy helyszín és a fényképezés is tetszett, az egésznek jó volt a megvalósítása, leszámítva a hangzást, onnan nem maradt meg sok dolog, semmi fülbemászó. számomra.

Nekem egy kicsit sok volt a csavar, vagyis erőltetett. Ami másnál biztos bejön, de részemről a kevesebb, több lett volna, egyéb módon adagolva. Túlságosan hamar ráéreztem az egésznek a lényegére, így elvesztette valamilyen szinten a varázsát. Inkább kiokoskodtam, és lezártam magamban, mintsem belemerültem volna totálisan. Kicsit olyan érzésem volt, mint a Crash esetében, annak is megvolt a szigorúan vett mondandója, amit agyon hajszoltak több nézőpontból. Itt is volt egy lényegi irány, amibe kellő energiát raktak, szó se róla...,de nálam ez átfordult párszor.

Jó darab, lehet újrázom is....de egy része miatt, valamint egyik másik kisebb negatívum okán, nem lesz számomra felejthetetlen, csak szimplán jó.

7/10


Egyébként jó ajánlás ez is, nem láttam még, és nem bánom hogy időt szakítottam rá. Kétszer is :)
Köszönöm !

Be is fejeztem, azt hiszem.

Jó móka volt, bár egyszer egyszer már kezdtem belefásulni, nem mindig úgy jutottam rá a dolgokra, ahogy ideális lett volna, de azért csak csak....
Nagyon tetszett ez a sokszínűség, diverzitás. Igazi multikulti lett a végére, meg az elejére is.

Én az értékeléseimen nem változtatok.

Minden filmet próbáltam kellően átrágni, azt is ami kevésbé a zsánerem. Mert volt ilyen, nem is egy. Voltak bosszantó darabok is, de teljes egészében egyik sem harcolt le, nem éreztem végletekig menő ellenszenvet az alkotások irányába. ( bár a Chainedhez hasonló témákat nem szívlelem, ki is fejtettem. ) Ami tetszett, vagy közelebb áll hozzám, azt úgy is pontoztam. Ami pedig nem feltétlen az én ízlésem, nem kötött le teljesen, azt kevésbé emeltem fel. Viszont mindegyik műben van minőség, és pozitívum, több vagy kevesebb negatívum és ellenszenv mellett. Számomra.
Nem találkoztam rossz filmmel. A maga kategóriájában, mind megfelelő szintet képvisel, nálam.
"jo de te ilyen gyuros kis sportbuzi lehetsz, aztan az ejszakaban is csak hajtod meg futsz a nok utan, azt hallottam."
:mrgreen:

Avatar
Pipita
Hozzászólások: 3134
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 12:32
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Pipita » 2020. május 19., kedd 22:05

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Nekem az amúgy eszembe sem jutott hogy öngyilkos lett volna. :mrgreen: Előttem az a három lehetőség lebegett hogy a) tényleg kiszúrta a szemét hogy együtt éljenek vak párként vagy b) nem szúrja ki a szemét de eljátssza hogy ő is vak, és akkor "boldogan élnek együtt, míg meg nem vakulnak halnak c) nem szúrja ki a szemét és ott hagyja, mert csalódott benne amiért a nő mindezek után ugyanott tartott, ahol Cloin Farrell a film kezdetén (hogy csak ugyanolyannal lehet együtt aki pont úgy rövidlátó, mint ő, mintha ez a lényegtelen semmiség lenne a legfontosabb). De az öngyi sem rossz tipp. Imádom a végét is, 10/10. :mrgreen:

Avatar
Faust
El director de fotografía
Hozzászólások: 8294
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 18:47

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Faust » 2020. május 19., kedd 21:21

Magamból indultam ki. :lol:

Avatar
Pipita
Hozzászólások: 3134
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 12:32
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Pipita » 2020. május 19., kedd 21:12

Faust írta: Pipita, a Lobsterhez:

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Szerintem nem a szemébe szúrta.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Lehet nem is szúrt semmit sehova.

Avatar
Faust
El director de fotografía
Hozzászólások: 8294
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 18:47

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Faust » 2020. május 19., kedd 20:30

Pipita, a Lobsterhez:

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Szerintem nem a szemébe szúrta.

Avatar
Limaten
Hozzászólások: 143
Csatlakozott: 2014. február 23., vasárnap 15:52
Kedvenc játékosaid: Gerrard, Henry, Modric, Zidane, Kroos
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Limaten » 2020. május 19., kedd 20:09

The Lobster

Hát ez már annyira watchlistes volt, h már le is volt szedve :D. Ha megnéztem volna a kör előtt, akkor lehet én is ezt dobtam volna be, mert bizony ez nagyon rendben volt. De nagyon-nagyon. Pure gold. Egyszerűen hihetetlenül jól meg van csinálva, minden mindennel passzol, nagyon egyben van az egész film. Kép, zene (kb. mintha ugyanaz lett volna végig, de mégis pont annyira volt más, h ne zavarjon, h "ez már volt"), szereplők, színészek, történet, ... .

A második fele tényleg unalmasabb volt az elsőnél, ahogy többen írtátok, és film közben húztam is néha szemöldököm, de annyira nem hagytak nyomot, h konkrét példát nem is tudnék mondani, h mire. Lehet pont hangulatban kapott el a film, de ez ismét betalált. Ahogy Faust írta, másodjára nem jött be neki annyira, és gyanítom nálam is ez lenne a helyzet, de sztem azután se pontoznám 8 alá. Így tehát most 9/10, és danke :agree: .


Vissza:

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: 33 regisztrált és 0 vendég