Madridom Filmklub

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Avatar
Faust
El director de fotografía
Hozzászólások: 8348
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 18:47

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Faust » 2020. szeptember 17., csütörtök 13:21

Na, ennek is vége. Köszönöm szépen mindenkinek a türelmet és az odaadást. Van pár tapasztalat újra:

- nyáron mostantól nincs filmklub, kivéve karantén esetén :mrgreen:

- bár ez kicsit sérti a “bármit ajánlhatsz” alapelvet, néha lehet kicsit adaptálódni kell pár emberkének az előző ajánlásokhoz, gondolok itt arra, hogy pl. most túlzottan sok volt a kicsit nyomasztóbb dráma, és amikor egy csúszás miatt ez egymásra pakolódik, ember legyen a talpán, aki behozza a hátrányt és nem dobja be a törölközőt. Ez nem ing, nem kell senkinek magára vennie, csak lehet, műfajilag kicsit lehetünk lazábbak, változatosabbak.

- ilyet tőbbet magamnak sem engedek meg, hogy másfél hónap csuszit csinálok. Inkább fejezzük be öten a turnust 10 helyett, de kb egy hónapja semmi párbeszéd a filmekről, mert mindenki rohan a végére. Ennek ebben a formában nem sok értelmét látom. De, mondom, ebben most én is ludas vagyok.

A fentiekről, és egyebekről értekezve ha gondoljátok, idén még beleférhet egy kör, 1-2 hét pihit követően. Várom a tippeket, ötleteket.

Gratulálok sonicnak, aki így a legvégén behúzta az első helyet, most is szuper filmélményekkel gazdagodtunk!

1. Den skylidge (sonic, 8,15)
2. Perfect blue/Short term 12 (Remy/Ewr, 7,45)
3. Pájaros de verano (Petr, 7,20) - ez meglepett hogy ilyen jól végzett!

Köszönöm szépen mindenkinek!

Avatar
Faust
El director de fotografía
Hozzászólások: 8348
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 18:47

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Faust » 2020. szeptember 17., csütörtök 13:10

Monos

Hu, ez egy nagyon furcsa élmény volt, de nem tudom azt mondani, hogy nem tetszett, annak ellenére, hogy untam. Ilyen sem volt még talán. :mrgreen:

Maga az alaphelyzet van annyira érdekes, hogy megáll a lábán az egész, tetszett ennek a közösségnek a léte ebben a fiktív konfliktusban, és bár nagyon keveset tudunk róluk meg valójában (kb. amit összekaparsz magadnak infót, mert semmi nincs kimondva), én simán el tudom képzelni, hogy léteznek hasonló "hadtestek". Olvastam egyszer egy tanulmányt erről, hogy az öregedés miatt a jövő háborúi így néznének ki, ha nem egy gombnyomással vívnák meg őket: nem csak a háború vége felé jelennének meg a fiatal hadtestek, hanem a legelejétől fogva.

Hangulatos egy darab, annyi szent, és masszívan tartalmazza azokat az ún. távolságtartó elemeket, amiket az Átkelésben is annyira dícsértem. Kurva szépen van fényképezve (ilyen helyszíneken egyébként ez nem akkora dolog), a zenék is moodyk, a színészek(?) szerintem pöpecek. Ami a legnagyobb baj a filmmel, és ami az összes probléma epicentruma, hogy egyszerűen nincs eldöntve, mi a történet, mi a lényeg igazából. A doktornő? Bigfoot lázadása? Rambo sorsa, menekülni vágyása? Mindenbe belevág a film, de semmi nincs kibontva, csak a rétegek vannak egymásra pakolva, ami az említett szűkös információ mennyiséggel kombinálva gyakorlatilag megfojtja a nézőt, ezt sokan nem tudják tolerálni, és nem is lehet őket érte kárhoztatni.

Újabb olyan ajánlás, amivel soha nem találkoztam volna ha nincs a filmklub, ezért plusz köszönet.

7/10


Living in oblivion

Imádom ezt a szakmát. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Ennyi idiótát (pozitív és negatív értelemben egyaránt) egy helyre zárni és várni, mi sül ki belőle (mellékes mit forgatnak), órákig tudnék én is mesélni.

És mások is, bármilyen szakma is az övék. Viszont a filmszakma annyira egy más világ, hogy kétlem, hogy a felszínt megkapargatva érdekes tud lenni egy ilyen film a laikus számára hosszabb ideig. Vicces szituációk, és sajna a nem profi berkekben állandóak is, de kevés ez egy filmhez szerintem. Bár én már annyi ilyet átéltem, hogy én csak néha mosolyogtam és kuncogtam, laikusként nem tudom, viccesebb-e mindez. Ezeken kívül pedig vékony a film. Szórakoztató, de vékony. Egyébként nem mondom, jól esett a sok dráma után, de annyi nem fog belőle megmaradni Buscemin kívül.

Nem tudom, online elérhető-e a Rossz színész c. rövidfilm, ami hasonló stílusban egy diplomafilm elkészültét rajzolja fel. Visítottunk anno a moziban, hiszen mindannyian átéltük, de pl. egy teljesen laikus “csak” mosolyogva nézte végig, hiszen nem rezonált annyira vele a dolog. Mindenesetre érdemes megtekintenetek.

Az ajánlást ezúton is köszönöm!

6/10

Raazi


Na itt elfogytam már teljesen, nagyon sajnálom hogy ennyire elhagytam a turnus második felét. Ezt többet nem engedem meg magamnak, előbb dobom ki magam.

Őszintén megmondom, halogattam amíg tudtam, rosszul vagyok az indiaiaktól mióta dolgoztam velük három napot. Persze ennek a filmhez vajmi sok köze.

Mit is írhatnék. Korrekt kis kémsztori, sok kurkumával, gyömbérrel és curryvel. Engem az egész stílusuk taszít és ledob bármiről, de nem mondom, hogy nincs korrekten megvalósítva, indiaiakhoz képest még visszafogott is. De magán a származásán kívül nem sok mindent tud felmutatni, amit nem láttunk már sokszor. Fél órát ha csippantanak belőle, lehetne egy gyenge hetes is, de így sajna nem. :( írni sem nagyon tudok róla pár lózungnál többet .

6/10

Avatar
géza
Hozzászólások: 1140
Csatlakozott: 2017. január 25., szerda 17:09

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: géza » 2020. szeptember 17., csütörtök 11:00

Monos

Szamomra ez a film nagyon nem talalt be. Nagyon vontatott volt az egesz, igazi cselekmeny nelkul, a karakterek laposak voltak Big Footot leszamitva. Nekem az sem tetszett, hogy igazabol nagyon keveset tudunk meg olyan dolgokrol, hogy mi a celjuk az egyes szereploknek.

Sokan irtak, hogy mennyire szep vagasok es kepekkel operal a film, nekem ezek se tuntek annyira extranak. Lenyegeben nem nagyon volt olyan aspektusa ami tetszett volna a filmnek.

4/10

Living in Oblivion

Sokat nem lehet errol a filmrol sem irni, okes volt. Buscemi jo alakitast nyujtott, valaki irta, hogy jo volt hogy meg Tyrion is feltunt, nekem inkabb drama professor Sean Garrity nyujtott oromot. :mrgreen:

Ket sokat elpuffantot mozis kliset nem szeretek ugy nagy altalanossagban, Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!az egyik a Dallas fele Samantha felebred a zuhany alattot, a masik pedig a film alanarralasat, itt ugye az elso megjelent duplan is, de oszinten szolva nem annyira zavart, hiszen itt inkabb hozaadott a filmhez, mintsem elvett volna belole valamit.

Nagyon faraszto volt a film humora, de en csipem ezt a humort, a vegen pedig a 30 mp-s terhang felvetel jelenet az egyik legfeszultebb snitt volt, amit valaha lattam. :mrgreen:


Osszesegeben egy okes filmrol van szo, 6/10

Den skyldige

Rear Window, Panic Room, Buried, Gravity, Cube, 12 Angry Men, Das Boot,The Platform, Den skyldige, stb.


Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Imadom az egy terben jatszodo filmeket, ez az alkotas sem volt kivetel. Mar amikor eloszor lattam a trailert regebben, tudtam, hogy ez egy minosegi film lesz, de valamiert nem neztem meg azota se, igy nagyon orultem ennek az ajanlasnak.

A film remek munkat vegez abban, hogy szepen adagolja a feszultseget, es bevonzza a nezot. A foszereplovel egyutt tudjuk meg az uj reszleteket az ugyrol, egyutt gondolkozunk vele, hogy mit kene tennunk, egyutt erezzuk azt, hogy meg van kotve a kezunk egy telefon mogott, egyutt mondunk egy nagy basszamegakurvaeletet amikor kiderul a fordulat a film masodik harmadaban. Kulon orultem, hogy a fejhallgatommal neztem meg a filmet a tv-n, igy meg jobban olyan erzesem volt, mintha egy lennek a foszereplovel.

Valaki irta korabban, hogy a no nem erdemelte volna meg a megmentest, es szerintem ez egy olyan tema, amin erdemes lehet picit vitazni, hogy ki hogy latja. Megbocsathatlan bun, viszont ahogy Asger is mondta, nem feltetlen tehetett rola Iben. En inkabb arra voltam merges, hogy Rashid (Asger partnere) talalt egy papirt arrol, hogy pszichiatriai kezeles alatt alt a no, es ezek utan is egyedul nevelhetett ket gyereket. Ez szerintem nagyon nincs rendben.


Osszesegeben egy nagyon jo filmet lathattunk, 8.5/10.

Ket dolgot valtoztatok igy a vegen: Raazi 8.5--> 7.5, Perfect Blue 7 --> 6

Koszonom ezt a kort, remelem hamarosan lesz egy uj is, lehetoleg csak egy helyen jatszodo filmekkel. :mrgreen:

Avatar
nmate
Hozzászólások: 13786
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 22:24
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: nmate » 2020. szeptember 17., csütörtök 8:58

Den skyldige

Meh, felcsigáztatok a sok 8+ értékeléssel, ahhoz képest csalódás volt picit.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Alapvetően nagyon jó, kreatív és izgalmas film volt, de úgy valahol ott vesztettem el az egészet picit, hogy egy sorozatgyilkos engedi, hogy telefonáljanak ellenőrizetlenül mellőle... nyilván drámailag rendben volt, a csavarok is jól jöttek, a végén a beismerés sokkolóan tud hatni, de bevallom eléggé zavar, hogy ahhoz, hogy a drámát felhúzzák, kellett ez a túlzó telefon.
A végén a feletteseit hívta, szerintem egyértelmű.
Kicsit lehetett volna életszagúbb, még akkor is, ha nem azon van a hangsúly.

7-esre jó nálam, pár dolgot leszámítva minőségi darab, de nem hagyott valamiért mély nyomot.

Változtatnék, Spring és Monos 7 -> 7.5, ennél jobban tetszettek valamivel.

Avatar
Faust
El director de fotografía
Hozzászólások: 8348
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 18:47

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Faust » 2020. szeptember 16., szerda 21:53

Éjfélig írja be mindenki a pontszámokat, értékelés jöhet holnap, de pontozás már nem. Köszi!

Avatar
nmate
Hozzászólások: 13786
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 22:24
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: nmate » 2020. szeptember 16., szerda 17:59

Megnéztem, beírtam. Szöveg holnap. Köszi

Avatar
soadroli
Hozzászólások: 2832
Csatlakozott: 2013. április 18., csütörtök 22:02
Kedvenc csapatod: a másik

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: soadroli » 2020. szeptember 16., szerda 16:56

off is meg nem is, de Gyllenhaal lesz A bűnös remake főszereplője. :D
Kép

Avatar
nmate
Hozzászólások: 13786
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 22:24
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: nmate » 2020. szeptember 16., szerda 8:21

Faust írta: Holnap éjfél, tényleg véglegesen? :) Én már megvagyok, csak nem akarom összecsapni az értékeléseket.
Megpróbálom napközben megnézni, ha jól látom csak másfél óra, egy ebédszünetbe hátha belefér :D
Ha nem, akkor nem, szorri.
Puszi

Avatar
géza
Hozzászólások: 1140
Csatlakozott: 2017. január 25., szerda 17:09

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: géza » 2020. szeptember 15., kedd 19:38

En nekem nagyon jol jonne a holnap ejfel, addigra biztos befejezem. :)

Avatar
Faust
El director de fotografía
Hozzászólások: 8348
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 18:47

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Faust » 2020. szeptember 15., kedd 18:53

Holnap éjfél, tényleg véglegesen? :) Én már megvagyok, csak nem akarom összecsapni az értékeléseket.

Petr
Hozzászólások: 495
Csatlakozott: 2017. január 14., szombat 23:45
Kedvenc csapatod: Barcelona

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Petr » 2020. szeptember 13., vasárnap 21:31

Monos

Tavolrol a legelejen azt gondoltam, hogy ez valami Beasts of No Nation fele film lesz. Hat nem lett az es ezt nem rossz ertelemben mondom.

Engem meg lehet venni a remek kameramunkaval es helyszinekkel, ami itt jelen is van. Nem lenne korrekt ezt nem kiemelni, mert kituno mindketto. Ellenben nekem a jelenetek eleg mu hatast keltettek, ami kicsit furcsa, leven minden hozzavalo adott volt a szineszeket beleertve. Itt is sonic hozzaszolasat tudnam felhozni. Moises Arias mar regota a palyan van es bar nem gondolom, hogy igazan elismert szinessze none ki magat, nem okozott csalodast.

Igazan nagy melyseget en nem kaptam, de eljutnak a karakterek A-bol B-be es bemutatasra kerul az elet utani vagy, vagy inkabb akarat.

Valamiert igy osszessegeben ez nekem megsem volt egy igazan jo elmeny. Sokszor ereztem azt, hogy nem haladunk elore es egy idoutan be is zarult kicsit a film, ami nyomasztott. Felteszem ez volt a szandek es jo okkal tettek, mert a karakterek is hasonlo utat jarnak be, de nekem elvett az elvezeti ertekbol. Kicsit nalam at is csapott fajdalmasba igy nehany ponton.

Shakira pedig nem is tehen. :mrgreen:

Koszi az ajanlast, engem ez a film eddig teljesen elkerult. 6,5/10

Egy modositassal pedig elnek. Nekem Faust ajanlasa, az A Ghost Story okozta a legnagyobb elmenyt, meg most is sokszor eszembe jut es megy a dallam a fulemben. Igy 7,5-rol 8,5-re emelem fel a pontszamomat. Nem ereztem a film megnezese utan, hogy sokat adott volna, de mostanra leulepedett es megerett annyira, hogy ezt az allitasomat felulbiraljam. Ismet koszi az ajanlast, ugy tunik az elozo kor utan ismet a te filmed nyert nalam. :)

A kort pedig koszi mindenkinek, remelem az ev vegeig meg belefer meg egy, ha nem is azonnal.

Petr
Hozzászólások: 495
Csatlakozott: 2017. január 14., szombat 23:45
Kedvenc csapatod: Barcelona

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Petr » 2020. szeptember 13., vasárnap 20:42

Raazi

Bollywood nekem mindig picit idegen marad, de furcsa mod ennek ellenere, vagy inkabb pontosan ezert izgalmasnak tunik. Bevallom, nem sok filmet lattam az indiaiaktol, de volt amikbe belefutottam es nem tudnam rajuk oszinten azt mondani, hogy rosszak voltak, csak szamomra a jo nem kifejezetten ilyen, ambar megertem, ha valakinek tetszik. Nem tudom, van-e erre jo szo, en most nem talaltam.

Szamomra itt is furcsa volt a korites es a beallitasok is nekem kicsit szappanoperasak, de talan ez nem meglepetes. A foszereplo csaj szerintem baromi korrekt volt, jol hozta a szerepet. Engem az erdekes zenekkel mindig meg lehet fogni es bar nem allitom, hogy kepes lennek hetente tobbszor hallgatni az indiait, autentikus kontoben nem zavar. Sot, nekem elvezheto.

Adom, amit sonic irt, igazabol a tortenet semmilyen nagy truvajt nem mutatott, mondhatni lattuk mar. Megis erdekes tudott maradni, de lehet, hogy innen nyugatrol tunik csak igy es aki tobb kem-megoldast latott mar Indiabol azt mondana, hogy nem mutatott ujat.

Nalam a film hat pont lenne, de dijazom az ajanlast es azt, hogy egy ilyen tavoli kulturabol sikerult beemelni valamit, amitol ha tobbnek nem is erzem magam, de jo szorakozast nyujtott. 6,5/10

A Monosszal szerintem valamikor meg ma este jovok. Mar megneztem, de megszulnem a gondolataimat es a pontszamot.

Avatar
Faust
El director de fotografía
Hozzászólások: 8348
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 18:47

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Faust » 2020. szeptember 13., vasárnap 19:50

nmate írta:
Faust írta:

Vasarnap ejfelre akkor belojuk a vegso hataridot. :)
Szégyellem magam, de így sem. Egyszerűen odáig nem jutottam el, hogy letöltsem...nem tudok fix időt.
Meglesz az hamar. :)

Ha nem tudtok értékelni, csak később, az nem gáz, én is befejeztem, de nem lesz időm legépelni.

Avatar
soadroli
Hozzászólások: 2832
Csatlakozott: 2013. április 18., csütörtök 22:02
Kedvenc csapatod: a másik

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: soadroli » 2020. szeptember 13., vasárnap 19:48

Den skyldige

Újráztam, ez is megérdemli. Szeretem az ilyen kamaradarabokat, ezzel se volt másként. A skandináv cuccokat meg főleg.
Végig izgalmas, remek színészi játék és forgatókönyv. Még így másodjára se untam egy percet se. Még több ilyet!
Hasonló még a Élve eltemetve Ryan Reynoldsszal, aki nem látta csekkolja.
8,5/10
Én is gondoltam hogy bedobom, de azt hittem már sokan látták :D

Raazi

Nem emlékszem láttam-e már indiai filmet, úgyhogy köszi az ajánlást, magamtól biztos nem nézem meg soha.
Tetszett is meg nem is. A sztori jó, csak a stílus meg a színészi játék nekem olyan idegen volt.
Amerikai vagy európai köntösben azért jobb lett volna ez, de ne legyek már keci rasszista. Kicsit lehetett volna a rövidebb, de amúgy egy korrekt kis kémfilm.
6,5/10

Jó kör volt, végére kicsit ellustultam, de pacsi mindenkinek. Idén még 1 turnus azért csak lesz. :D
Kép

Avatar
füst
Hozzászólások: 3865
Csatlakozott: 2013. április 17., szerda 10:17
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: füst » 2020. szeptember 13., vasárnap 19:01

Én viszont ma megnéztem minden elmaradt filmet, be is írtam szépen a pontokat a táblázatba. Viszont. 2 hét alatt se sikerült bekötni a netet a telekomnak az új lakásba, és idegzsábát kapnék mire telefonon megfogalmazom a gondolataimat. Ezért aztán holnap délelőtt írnám meg az irodában (munkaidőben :mrgreen:) az értékeléseket, sajnos máshogy nem tudom megoldani. Addigis köszi mindenkinek az ajánlást, nagyon élveztem az első filmklubos körömet, remek filmeket ajánlottatok!

Avatar
nmate
Hozzászólások: 13786
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 22:24
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: nmate » 2020. szeptember 13., vasárnap 18:49

Faust írta:
nmate írta: Sajnos nekem péntek nem fog menni, meló miatt. Vasárnap este amikorra ad1 meg tudom nézni a filmet ad2 tudok róla írni is majd normálisan, illetve másokét végigolvasni.
Ha ez így nem fér bele sorry, max majd mozis topikba írok. Kicsit fordult a kocka melóban, kevesebb az időm az első pár körhöz képest.
Vasarnap ejfelre akkor belojuk a vegso hataridot. :)
Szégyellem magam, de így sem. Egyszerűen odáig nem jutottam el, hogy letöltsem...nem tudok fix időt.

Avatar
Limaten
Hozzászólások: 143
Csatlakozott: 2014. február 23., vasárnap 15:52
Kedvenc játékosaid: Gerrard, Henry, Modric, Zidane, Kroos
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Limaten » 2020. szeptember 12., szombat 15:00

Den skyldige

Az ilyen egyhelyszínesek a gyengéim, főleg azok, amelyek megszakítás vagy ugrás nélkül vezetik a sztorit (mint pl az előző körös The Sunset Limited), szóval ha szar film lett volna, nálam akkor is jó lett volna :D . De nem nem volt szar, SŐT. Ki voltam már egy kicsit éhezve egy ilyesfajta feszfenntartó filmre, Köszönöm az ajánlást.

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!A csavar se olyan volt, h félrevezetve és becsapva éreztem magam, hanem ledöbbenve, legalább annyira, mint főhősünk. Szerintem ezt nem könnyű elérni, úgyhogy ez nagy +. Tetszett, hogy az egész csendben zajlott, nem volt hatalmas pánik hangulat, és ugyanakkor végig feszült és izgalmas volt.

Erre most vhogy nem jönnek a szavak, sry, igazából a film magáért beszél :mrgreen: .

Erős 8,5/10.

Avatar
Raúlito
Hozzászólások: 278
Csatlakozott: 2018. július 26., csütörtök 14:04
Kedvenc játékosaid: Raúl, Cristiano Ronaldo, Modric, Isco, Ramos, Marcelo
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Raúlito » 2020. szeptember 11., péntek 22:35

Den skyldige

Örültem az ajánlásnak, mivel már hetekkel ezelőtt láttam, így csak értékelnem és pontoznom kell :mrgreen: Komolyra fordítva a szót, az egyik legjobban felépített és megírt thriller, amit valaha láttam és már meg sem lepődöm rajta, hogy egy dán mestermunkával állunk szemben.
Gyakorlatilag nem lehet hibapontot találni e filmben: jó megírt szinopszis; folyamatosan adagolt feszültség; csavar a film utolsó harmadában; pontos és hiteles színészi játék.
Pedig nagyon minimalista a koncepció, de miközben nézed, rájössz hogy az egész érted, a NÉZŐÉRT van. Mert miről is van szó? Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Egy rendőrt látunk, aki - mint később kiderül, büntetésből - diszpécserként a segélyhívásokat fogadja és küldi a kollégákat a bajba jutottakhoz. A film döntő részében őt látjuk premier plánban amint telefonál, amire mondhatnánk, hogy ez nem sok...
Mégis e 85 percet olyan tartalommal tölti meg a rendező, Gustav Möller és a főszerepet játszó Jakob Cedergren, amiről filmes berkekben szakdolgozatot lehetne írni :salute: A rendező a mi képzeletünkre bízza a cselekmény fonalát, de csak oly mértékben tudjuk követni az eseményeket és következtetéseket levonni belőlük, mint amennyire Asger Holm, a diszpécser vagyis vak vezet világtalant: csak információ morzsákat kapunk és azokból kell építkezni. Talán soha még rendező nem vállalt ilyen kockázatot: a film csak akkor működik, ha azonosulunk Asgerrel és a képzeletünkre bízzuk magunkat. Megéri belemenni e játékba :)
Jakob Cedergren a másik tartóoszlopa e filmnek, csak a mimikája és a hangja változtatására építhetett, hiszen végig zárt térben, csak telefonon keresztül interakciókat kezdeményezve kellett élettel megtöltenie a karaktert, ráadásul egy jellemfejlődési ívet is bemutat nekünk ezalatt. Zseniális a pali!

Egy igazi remekművel zárult a kör, köszönet érte az osztályzatom pedig 9/10

Köszönöm, hogy csatlakozhattam e körhöz és a jövőben is itt leszek, mert remek érzés értő filmfogyasztókkal közösen gondolkodni a látottakról :)
Két pontszám módosítással élnék: The Invention of Lying 6-ról 5-re és Tropa de Elite 5,5-ről 6-ra
"Vannak, akik azt hiszik, a futball olyannyira fontos, hogy úgyszólván élet-halál kérdése. Mindig elszomorít, ha ilyen véleményt hallok. Biztosíthatok mindenkit: a futball sokkal, de sokkal fontosabb."

Bill Shankly

Avatar
Remy
Hozzászólások: 27388
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 20:54
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Tartózkodási hely: Gotham
Kapcsolat:

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Remy » 2020. szeptember 11., péntek 14:59

Pipita írta:
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Szerintetek kit hívott a legvégén Asger? A partnerét, a feleségét, vagy a bíróságot/feletteseit?

Szerintem utóbbit, viszont ha feladja magát, azzal nem szívatja meg a társát is? Lévén hogy az már tanúskodott mellette és hazudott érte.

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Szerintem is utóbbi. Aztán ,ah feldobja magát és azt mondja, hogy kényszerítette a társát, akkor ki tudja milyen végkifejlet lesz belőle. De mindenesetre nekem is az utóbbi lehetőség jutott eszembe.

A BŰNÖS

Fú, na végre! Így a végére azért megérkezett a filmklub és az a film, amit vártam már. Megmondom őszintén kurva gyenge volt számomra ez a kör, mert úgy Isten igazából egyiket sem igazán élveztem. Nem volt meg az az érzés, ami itt igen.

A játékidő tökéletesre lett vágva. A sztorihoz ez a 85 perc hibátlan. Nem hosszú, de épp elegendő ahhoz, hogy ezt a sztorit így kibontsák és a feszültséget,Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget! a csavarokat és minden egyébet jól adagoljanak és tálaljanak. Így kell kinéznie egy kevés helyszínen, kevés szereplővel játszódó filmnek.

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Bár a végkifejlettel nem feltétlenül értek egyet, de ez saját vélemény és talán túl szélsőséges is, de aki felszabdalja a gyermekét, az... inkább ne menjünk bele. Ettől függetlenül nyilván az, hogy Asger a beismerésével megmentett egy életet, az kellett a lelkiismeretének és a bűnbocsánathoz. Megértem ezt a nézőpontot is. Talán itt jön képbe, hogy minden helyzet más és más és soha nem lehet tudni, hogy ki hogyan reagálja le az adott dolgot. Emiatt is lett számomra emberi az egész.

8/10

2 értékelést módosítanék.

Short Term 7,5-ről 7-re.
Tropa de Elite 7-ről 6-ra.

Köszönöm mindenkinek!
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

Avatar
Faust
El director de fotografía
Hozzászólások: 8348
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 18:47

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Faust » 2020. szeptember 11., péntek 13:40

nmate írta: Sajnos nekem péntek nem fog menni, meló miatt. Vasárnap este amikorra ad1 meg tudom nézni a filmet ad2 tudok róla írni is majd normálisan, illetve másokét végigolvasni.
Ha ez így nem fér bele sorry, max majd mozis topikba írok. Kicsit fordult a kocka melóban, kevesebb az időm az első pár körhöz képest.
Vasarnap ejfelre akkor belojuk a vegso hataridot. :)


Vissza:

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: 114 regisztrált és 0 vendég