Martin Ødegaard - 21

Archívum
Avatar
oroszisti
Hozzászólások: 770
Csatlakozott: 2013. április 23., kedd 18:54
Kedvenc játékosaid: Raúl,
Kedvenc csapatod: Real Madrid, EgriFC

Re: Martin Ødegaard - 21

HozzászólásSzerző: oroszisti » 2021. január 28., csütörtök 10:45

A CKM brutal jo, vilagklasszis jatekosok. Viszont lassu, iszonyatosan. A szelsovedok nem a regiek. Carvajal folyton serult, Mendy nem egy Marcelo. Nem nyernek 1v1et. Ahogy a ckm-se. A tamado harmadban a kiprobalt variacokbol hianyzik a sebesseg(Asensio,Benzema,Hazard) vagy epp A vallalkozo kedv, tokosseg. Na hat ez a tamado teip nem kompatibilis a CKM-el az tuti. Mert kontrazni nem tudunk, de vedelmet megbontani se. Vagy kene sebesseg a kozeppalyara es a tamado sorba, hogy gyors tamadasokat vezessunk( Valverde, Odegard, Rodrygo) vagy olyan jatekosokat kene hasznalni akik megbontjak a vedelmet, mozognak, teruleteket nyitnak. Ez kb Benzema, Hazard ha jatszik meg esetleg Modric, ide meg befert a regi Isco, Asensio de ebbol mar semmit nem latunk. De ki lehetne sok mindent probalni... viszont ugyanaz a sablon sz*r megy hetrol-hetre...
Danilo--Woodgate---Heinze—-Drenthe
-----Gravesen-Gago-Khedira---
Hazard---------------------------Faubert
----------------Jovic------------------

Avatar
füst
Hozzászólások: 3865
Csatlakozott: 2013. április 17., szerda 10:17
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Martin Ødegaard - 21

HozzászólásSzerző: füst » 2021. január 28., csütörtök 10:43

A játékosok felét nem akarta? Az új igazolásokat se? Ha Pepet szidjuk, hogy milliárdokat költ el, csak úgy tud építkezni, akkor miért lenne elvárás, hogy csak klasszisokat vegyünk 100+ millióért (mert neki elég sok mindenki nem szint, ahogy látszik). Adott a feladat. Kevés pénzből, okosan igazolva, adott kerettel kell valamit elérni. Tavaly még úgy ahogy ment, idén ennek a közelébe se járunk.
De legutóbb ugye egyáltalán nem igazolhatott, előtte pedig mindössze 2 játékos, Hazard és Jovic volt az erősítés, hát már amennyire erősítés. Továbbra is a támadóknál maradva.
A többieket készen kapta, Bale kapásból hátráltató tényező, aki a lelátón tette az agyát és céltábla miatta a csapat.
Mariano szintén nehezíti a dolgot, mert a szűkös anyagi lehetőségeinken szorít mégjobban az ittléte. Ők nem ZZ döntése, Lopetegui ideje alatt lettek bebetonozva. (Isco is)
A többiekből kéne valamit összehoznia ZZ-nek, és ez sajnos nem sikerült neki idáig, ezt fel lehet írni a számlájára. Sajnos a készen kapott anyaggal nem boldogul, de ha lesz alkalma végre a kezdőbe igazolni, akkor esetleg javíthat ezen, meglátjuk lesz-e még rá esélye.

Viszont a sok elszalasztott játékos mellett, melyek ZZ nevéhez fűződnek, azért meg lehet említeni, hogy spórolt is nekünk ZZ. Eriksen leigazolását ugyanis ő vétózta meg, és inkább Valverdét választotta, mellyel elég nagy terhet levett a büdzsé válláról. Csak hogy ez is legyen megemlítve a rossz döntései mellett. Kellemetlen lenne, ha feledésbe merülne, hogy mennyi savat kapott az előző szezon kezdetén, amiért nemet mondott Eriksenre, ja meg Van de Beekre, és a szűk középpálya okozza majd a vesztét.

Avatar
Dupla D
Hozzászólások: 2846
Csatlakozott: 2013. április 15., hétfő 20:30
Kedvenc játékosaid: Guti, Carvajal
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Martin Ødegaard - 21

HozzászólásSzerző: Dupla D » 2021. január 28., csütörtök 10:26

füst írta: Én azért vagyok elnéző, mert az erőteljes minőségi visszaesés mellett folyamatos sérülések harmadolták a támadósorunkat, és a játékosok felét nem is akarta ZZ az első perctől kezdve. Csak ugye nincs a kezében eszköz, hogy ezen változtasson. Egyelőre.
A játékosok felét nem akarta? Az új igazolásokat se? Ha Pepet szidjuk, hogy milliárdokat költ el, csak úgy tud építkezni, akkor miért lenne elvárás, hogy csak klasszisokat vegyünk 100+ millióért (mert neki elég sok mindenki nem szint, ahogy látszik). Adott a feladat. Kevés pénzből, okosan igazolva, adott kerettel kell valamit elérni. Tavaly még úgy ahogy ment, idén ennek a közelébe se járunk.

Ha minden nyáron elkölthetnénk 200 milliókat, akkor a világon szinte bármelyik edző ütőképes csapatot csinálna. De a klub nem ilyen helyzetben van. Ha két év alatt találtunk olyan embert a klubnak elfogadható áron, akiket az edző kért, akkor az edzővel van a probléma. Márpedig mióta Zidane visszajött, azóta csak Mendy épült be a keretbe, de elköltöttünk (Hazard-t nem számolva, mert ZZ nem tehet róla, hogy mindig sérült) 200+ milliót. Ha nem alkalmas arra, hogy klasszisok nélkül egy korrekt csapatot építsen, akkor nem ő a legmegfelelőbb ember a feladatra.
"Louie, I think this is a beginning of beautiful friendship" - Garga Pitic.

Avatar
füst
Hozzászólások: 3865
Csatlakozott: 2013. április 17., szerda 10:17
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Martin Ødegaard - 21

HozzászólásSzerző: füst » 2021. január 28., csütörtök 10:12

poronty írta: Pedig bátran kanyarodhatunk ZZ felé, mert, ha szeretnél gólt látni, akkor az edzőtől elvárhatnánk begyakorolt sémákat, új formációkat vagy bármi arra mutatót taktikai elemet, hogy ezen javítani szeretne.
Felőlem kanyarodhatunk, de akkor onnan fussunk neki, hogy nem 5 éve van itt. 2 év sem telt el visszatérése óta. Ha első regnálásán számonkérni valód van, lelked rajta, én azzal nem foglalkoznék.
Amióta visszatért, Benzemából, Baleből,Viniből, Jovicból, Rodryból, Hazardból, Asensióból és Marianóból kellett volna egy olyan elegyet alkotnia ami megoldja a csapat támadójátékát. Ez sajnos idáig nem sikerült neki, és ez a legnagyobb baja a csapatnak. És ez ZZ legnagyobb hibája is. Én azért vagyok elnéző, mert az erőteljes minőségi visszaesés mellett folyamatos sérülések harmadolták a támadósorunkat, és a játékosok felét nem is akarta ZZ az első perctől kezdve. Csak ugye nincs a kezében eszköz, hogy ezen változtasson. Egyelőre.
Ezt szerencsére azért tudta valamelyest kompenzálni a védelem megszervezésével, mert olyan huszáros hajrát tudott összehozni a csapattal, ami bajnoki címet ért. Sajnos azóta a védelem is romlott, döcög a széleken, mert Mendy felemás képet mutat, Carvajal meg folyton sérült. Ráadásul belső védelem is megbomlani látszik, mivel a csapatkapitányunk úgy néz ki hogy sátrat bont.
Szóval ilyen körülmények között, tehát úgy, hogy a támadó harmadra nem találja a megoldást az edzőnk, a védősor pedig szétesőben van, nemes egyszerűséggel meg tudom érteni, hogy nem tetézi azzal az egészet, hogy a CKM-et is szétszedje.
Nagyon szivesen látnám többet Valverdét, és láttam volna többet Ödét, de ha a konyhában ég a ház, akkor nem a nappaliba locsolod a vizet. Megjegyzem, idén ősszel mindketten kiestek jelentős időre, előtte azért bőven szóhoz jutott Valverde, és nem esnék pánikba azért, mert a sérülése után még 1 hónapig nem lett bevetve.

Avatar
___Samy___
Hozzászólások: 8210
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 20:51

Re: Martin Ødegaard - 21

HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2021. január 28., csütörtök 10:02

Tavaly többször is játszottunk 4-5-1-ben, pl a szuperkupán. Vagy azelőtt volt többször 4-4-2. Barmelyikbe befért volna a norvég.
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"

rashidm
Hozzászólások: 4549
Csatlakozott: 2013. április 23., kedd 22:43
Kedvenc játékosaid: Alba, Busi, Alves... ja nem
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Martin Ødegaard - 21

HozzászólásSzerző: rashidm » 2021. január 28., csütörtök 9:51

füst írta:
poronty írta: Mi köze a támadószekciónak, hogy pl 3-at kaptunk egy Shakhtar C-től vagy 4-et a Valenciától, és úgy kapunk ki vagy x-elünk kiscsapatokkal, hogy amúgy Kurtoá a csapatunk legjobbja.
Az a köze, hogy úgy kapunk 2 gólt a Sakhtar C-től, hogy közben 0-t lövünk. 2 kapott góllal lehet meccset nyerni, de 0 lőtt góllal nem.
ZZ-t nyilván imádom, de nem hibátlan. De ne kanyarodjunk el felé, mert most nem róla van szó.
Ennyit állítok: Jelenleg a CKM a legstabilabb része a csapatnak. Ezen változtatnék legutoljára.
Akkor még mindig ott van, hogy játszhatna jobb szélen...

Avatar
wZoLee7
Hozzászólások: 13137
Csatlakozott: 2013. május 26., vasárnap 13:36
Kedvenc csapatod: REAL MADRID
Tartózkodási hely: SK

Re: Martin Ødegaard - 21

HozzászólásSzerző: wZoLee7 » 2021. január 28., csütörtök 9:43

Elment, kapott fél évet bizonyítani. Az egyik fél szerint az edző a hibás a másik meg a végtelenségig megmagyarázza miért nem. Értelmetlen az egész. Jelenleg már padunk sincs, sérültek vagy nullkilométeres emberek lesznek a padon. Kivel rotáljunk? Nem marad lassan ember akit belehetne dobni, mert a padon levő Marcelo, Odri meg hasonló emberek már instant vereséget jelentenek.

poronty
Hozzászólások: 2728
Csatlakozott: 2013. április 23., kedd 21:59
Kedvenc játékosaid: M. Laudrup, Modric, Courtois
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Martin Ødegaard - 21

HozzászólásSzerző: poronty » 2021. január 28., csütörtök 9:40

Pedig bátran kanyarodhatunk ZZ felé, mert, ha szeretnél gólt látni, akkor az edzőtől elvárhatnánk begyakorolt sémákat, új formációkat vagy bármi arra mutatót taktikai elemet, hogy ezen javítani szeretne.

A legegyszerűbb nyilván az, ha cserélgetjük a támadóinkat, de a kezdőben, meg a padon is egyformán gyenge játékosok ülnek szóval azt baszhatjuk. A következő lenne a formáció váltás, de mivel ragaszkodik a CKM-hez ezzel se megyünk semmire. Támadó sémákat meg 5 év alatt gyakorolhatott volna a csapattal, az meg kimaradt. CR meg Marcelo volt a támadójátékunk, az egyik elment, a másik lefőtt, nekünk meg maradt az oldalpasszolgatás, meg a nagy keresztlabdák, bízva abban, hogy az ellenfél védelme elcsúszik a tolódással. Hát nem túl bíztató.

A "néha" rotálást arra értettem, hogy pl Modric ült tavaly Fede helyett, nyilván abból mostanra semmi nincsen. Vagy, amikor volt két csapatra elegendő minőségi játékosunk, és a cserék örömfocival, éles helyzetben behúzták nekünk a bajnokságot.
--------------Körte
Hakimi-Militao-van de Ven-Davies
------Fede------Camavinga
Saka------Bellingham------Musiala
-------------Haaland

https://www.youtube.com/watch?v=kRzMmt_MFko

Avatar
doncsontos
Hozzászólások: 1201
Csatlakozott: 2013. május 13., hétfő 14:12
Kedvenc játékosaid: Luis Figo, Ronaldo, Zidane
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

Re: Martin Ødegaard - 21

HozzászólásSzerző: doncsontos » 2021. január 28., csütörtök 9:37

füst írta: Néha vannak rotálva.
aha, martin érezte a legjobban
Luis Figo 10
Ronaldo Nazárió 9
Zinedine Zidane 5

Avatar
füst
Hozzászólások: 3865
Csatlakozott: 2013. április 17., szerda 10:17
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Martin Ødegaard - 21

HozzászólásSzerző: füst » 2021. január 28., csütörtök 9:32

Néha vannak rotálva.

Avatar
Süti
Hozzászólások: 5891
Csatlakozott: 2015. november 8., vasárnap 20:12
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Tartózkodási hely: Budapest/Győr

Re: Martin Ødegaard - 21

HozzászólásSzerző: Süti » 2021. január 28., csütörtök 9:31

Az, hogy néha rotálod, és nem hajtod a 35 éves fontos láncszemet csapágyasra szerintem nem egyenlő a változtatással.
Legends Never Die.

...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic... :sziv:

Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

Avatar
füst
Hozzászólások: 3865
Csatlakozott: 2013. április 17., szerda 10:17
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Martin Ødegaard - 21

HozzászólásSzerző: füst » 2021. január 28., csütörtök 9:29

poronty írta: Mi köze a támadószekciónak, hogy pl 3-at kaptunk egy Shakhtar C-től vagy 4-et a Valenciától, és úgy kapunk ki vagy x-elünk kiscsapatokkal, hogy amúgy Kurtoá a csapatunk legjobbja.
Az a köze, hogy úgy kapunk 2 gólt a Sakhtar C-től, hogy közben 0-t lövünk. 2 kapott góllal lehet meccset nyerni, de 0 lőtt góllal nem.
ZZ-t nyilván imádom, de nem hibátlan. De ne kanyarodjunk el felé, mert most nem róla van szó.
Ennyit állítok: Jelenleg a CKM a legstabilabb része a csapatnak. Ezen változtatnék legutoljára.

poronty
Hozzászólások: 2728
Csatlakozott: 2013. április 23., kedd 21:59
Kedvenc játékosaid: M. Laudrup, Modric, Courtois
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Martin Ødegaard - 21

HozzászólásSzerző: poronty » 2021. január 28., csütörtök 9:23

Mi köze a támadószekciónak, hogy pl 3-at kaptunk egy Shakhtar C-től vagy 4-et a Valenciától, és úgy kapunk ki vagy x-elünk kiscsapatokkal, hogy amúgy Kurtoá a csapatunk legjobbja.

Nálad ZZ az isten, a középpálya úgy működik, hogy csuda és nem kell rajta semmit javítani, a védelmünkben, csupa top 5-ös játékos rohangál, a kapusunk meg kb top 1, közbe meg szenvedünk évek óta.
--------------Körte
Hakimi-Militao-van de Ven-Davies
------Fede------Camavinga
Saka------Bellingham------Musiala
-------------Haaland

https://www.youtube.com/watch?v=kRzMmt_MFko

kiserik
Hozzászólások: 5827
Csatlakozott: 2016. március 14., hétfő 9:23

Re: Martin Ødegaard - 21

HozzászólásSzerző: kiserik » 2021. január 28., csütörtök 9:20

Realista24 írta: MARCA: Ødegaard and Puig, two opposite ways of facing the same problem. Martin prioritized leaving while Riqui does not throw in the towel.

Upsz.
Ez a Puig tavaly még a harmadosztályban vitézkedett. A menesztett edző "" fedezte fel"", ki is vette a részét a bajnoki cím elbukásából. Martin tavaly a Liga egyik legjobb játékosa volt és azért hívta vissza az élő kölcsönből a vezetőség, mert fontos szerepet szántak neki. Nagyon jól jellemezte a helyzetet az LV-s hír, miszerint a 6. kps posztot betöltheti ő is, magyarul: nem tök mindegy, hogy ki ül a padon?
füst írta: Biztos hogy a CKM miatt aláznak az alsóházi csapatok? Gólképesebb a középpályánk mint a támadószekció.
Gondolom a kapott gólokról sem tehet a középpálya. Az meg a védelem sara. :hmmm:

Avatar
füst
Hozzászólások: 3865
Csatlakozott: 2013. április 17., szerda 10:17
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Martin Ødegaard - 21

HozzászólásSzerző: füst » 2021. január 28., csütörtök 9:11

Biztos hogy a CKM miatt aláznak az alsóházi csapatok? Gólképesebb a középpályánk mint a támadószekció.

poronty
Hozzászólások: 2728
Csatlakozott: 2013. április 23., kedd 21:59
Kedvenc játékosaid: M. Laudrup, Modric, Courtois
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Martin Ødegaard - 21

HozzászólásSzerző: poronty » 2021. január 28., csütörtök 9:10

Ha jól működne ez a középpálya, ahogy mondjuk 3-4 évvel ezelőtt, akkor nem aláznának meg alsóházi csapatok. De egyébként jól zakatolt a közepe a City meg az Ajax ellen is mikor kizúgtunk a BL-ből.
--------------Körte
Hakimi-Militao-van de Ven-Davies
------Fede------Camavinga
Saka------Bellingham------Musiala
-------------Haaland

https://www.youtube.com/watch?v=kRzMmt_MFko

Avatar
füst
Hozzászólások: 3865
Csatlakozott: 2013. április 17., szerda 10:17
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Martin Ødegaard - 21

HozzászólásSzerző: füst » 2021. január 28., csütörtök 9:05

Ami jól működik, azt nem kell megjavítani.

poronty
Hozzászólások: 2728
Csatlakozott: 2013. április 23., kedd 21:59
Kedvenc játékosaid: M. Laudrup, Modric, Courtois
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Martin Ødegaard - 21

HozzászólásSzerző: poronty » 2021. január 28., csütörtök 9:04

És ebből rögtön az következik, hogy nem szabad őket rotálni, ugye?
--------------Körte
Hakimi-Militao-van de Ven-Davies
------Fede------Camavinga
Saka------Bellingham------Musiala
-------------Haaland

https://www.youtube.com/watch?v=kRzMmt_MFko

Avatar
füst
Hozzászólások: 3865
Csatlakozott: 2013. április 17., szerda 10:17
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Martin Ødegaard - 21

HozzászólásSzerző: füst » 2021. január 28., csütörtök 9:01

A CKM az egyetlen stabilan működő része a csapatnak 5 éve. :D

poronty
Hozzászólások: 2728
Csatlakozott: 2013. április 23., kedd 21:59
Kedvenc játékosaid: M. Laudrup, Modric, Courtois
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Martin Ødegaard - 21

HozzászólásSzerző: poronty » 2021. január 28., csütörtök 8:52

Lássuk be riki puncsnak picit jobbak az esélyei ilyen pedri, buszkecc, kutinnyók mellett a kezdőbe kerülésre, mint a norvég barátunknak a CKM mellett, akiket az edzőnk 5 éve nem hajlandó megbontani vagy rotálni.
--------------Körte
Hakimi-Militao-van de Ven-Davies
------Fede------Camavinga
Saka------Bellingham------Musiala
-------------Haaland

https://www.youtube.com/watch?v=kRzMmt_MFko


Vissza:

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: 36 regisztrált és 0 vendég