Zeneklub

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Avatar
fiore
Hozzászólások: 595
Csatlakozott: 2013. április 15., hétfő 22:33
Kedvenc játékosaid: isco
Kedvenc csapatod: real madrid

Re: Zeneklub

HozzászólásSzerző: fiore » 2021. július 26., hétfő 22:03

Merry Clayton - Beautiful Scars - 4/10


Nagyon szeretem, hogy a zeneklub alatt olyan dalokkal, albumokkal találkozhatok, amiket alapesetben egyből továbbkapcsolnék. Feszegeti a határokat és már rengetegszer tetszett meg olyan szám, amit magamtól soha meg sem próbáltam volna még csak hallgatni sem, nemhogy kedvelni.

Sajnos ez alatt az album alatt nem gazdagodtam hasonló élménnyel :mrgreen: , de legalább ebbe is bele tudtam kóstolni. Ahogy a többiek, úgy én is 100%-osan elismerem a hangját, de nálam itt kifújtak a pozitívumok az albumot illetően. Szenvedősre sikeredett a végighallgatás, sajnos többször nem is tudtam nekiállni. Nem nagyon érintettek meg a számok sem szövegben, sem hangzásban, egyedül csak a már említett énekhang profi alkalmazását élveztem.

The Score - Carry On - 8/10

Nagyon könnyen fogyasztható és könnyen befogadható album volt számomra is. Munka és edzés közben is lement egyszer, tökéletesen passzoltak hozzá a számok. A Fire az nekem magasan kiemelkedik, azóta már rengetegszer meghallgattam. Különösen tetszett továbbá még a Stronger meg a Can you hear me now. Sajnos a többi nem ment át a lementem spoty-ra rostán, de sokkal több számot élveztem, mint nem.
Sokan hasonlítottátok az Imagine Dragons-hoz, én ezt csak elvétve, homályosan éreztem, azért én őket egy-két polccal feljebb pakolnám (még).
Jó volt, köszi! :)


Most pedig ledobnám az atombombát :mrgreen:

ibbigang - 1331
spoty
youtube

Úgy érzem negatív rekordpontszámok is születhetnek az ajánlásból, de bízom benne, hogy lesz olyan, aki meglátja benne azt a zsenialitást amit én is megláttam bennük, szerintem a magyar trap scene magasan legjobb formációja (kettő építész/építőmérnök srác, most pontosan nem emlékszem) az ibbi. A műfaj nagyon nehezen befogadható egy benne nem jártas hallgatónak és sajnos ezen a nagyon szűk körön belül szerintem maga az ibbigang is egy még ennél is nehezebben emészthetőbb kategória. Amikor először ismerkedtem a magyar trap előadókkal, akkor már szembejött velem pár számuk és akkor első hallgatásra még én is borzongtam tőle. :D

Aztán pár hónap elteltével nagyon rákattantam az 1331 albumra (első és egyetlen teljes albumuk eddig) és azóta nem telik úgy el nap, hogy valamelyik számukat ne hallgatnám. Az utóbbi egy-két évben hatalmasat tört előre a magyar trap, rengeteg új előadóval és hallgatóval, sajnos emiatt nagyon sok 14-17 éves is megfertőzte az előadókat és sokan olyan szövegeket alkotnak, amellyel ennek a korosztálynak lehet imponálni. Az ibbi-ben én úgy látom, hogy rengeteg a felnőtt fejjel értelmezhető utalás, a mélyebb szöveg, amelyhez akár többszöri hallgatás is kell, hogy az ember megértse vagy vibe-oljon velük. (Sajnos a műfajra jellemző hangtorzítások első hallgatásra nagyon megnehezítik az értelmezést lyrics nélkül).

Az alapok szerintem majdnem egytől egyig zseniálisak rengeteg finomsággal, nagyon letisztult és "puha" dologgal dolgoztak. Ezzel valószínűleg nem fogtok egyet érteni, de számomra hihetetlenül változatosak a számok ritmikában, élményben, szövegben, jelentésben, kb. ahány szám, annyi féle flow-ot is hallhatunk. Szalai és Valter annyira kontrasztos hangban és flow-ban is, hogy az még plusz egy fűszert ad az egész hangzásnak.

Nagyon-nagyon réteg és saját tapasztalatból mondhatom, hogy sajnos nehezen is emészthető, de remélem lesz olyan, aki tudja a helyén kezelni és talán egy-két kellemes dallamot vagy élményt is hazavisz belőle.
.

Avatar
Süti
Hozzászólások: 5882
Csatlakozott: 2015. november 8., vasárnap 20:12
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Tartózkodási hely: Budapest/Győr

Re: Zeneklub

HozzászólásSzerző: Süti » 2021. július 26., hétfő 21:10

davi10 írta:

Itt egy kicsit kimosdatnám magam :D
Én is kerültem a csávót, nálam a nosztalgia arra vonatkozik, hogy volt egy csomó haverom, akikkel ezer éve nem találkoztam, és velük mindig ilyeneket kellett hallgatni. :D
Nem pont SP-t, de hasonlókat, akiknek a nevére se emlékszem, és ez kicsit visszahozta nekem azokat az időket.
Jó jó, mindig mindenkinek "voltak olyan haverjai akik..." Nem kell itt takargatni azt az egész hátas SP tetkót. :mrgreen:
Legends Never Die.

...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic... :sziv:

Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

Avatar
davi10
Hozzászólások: 500
Csatlakozott: 2019. november 13., szerda 15:04
Kedvenc csapatod: FC Barcelona

Re: Zeneklub

HozzászólásSzerző: davi10 » 2021. július 26., hétfő 19:56

babaking írta:Nekem nem volt nosztalgiafaktor, mert anno kerültem SP-t mint a dögvészt.
Itt egy kicsit kimosdatnám magam :D
Én is kerültem a csávót, nálam a nosztalgia arra vonatkozik, hogy volt egy csomó haverom, akikkel ezer éve nem találkoztam, és velük mindig ilyeneket kellett hallgatni. :D
Nem pont SP-t, de hasonlókat, akiknek a nevére se emlékszem, és ez kicsit visszahozta nekem azokat az időket.

BBarni
Hozzászólások: 2013
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 21:14
Kedvenc játékosaid: Gera, Lipcsei, Ronaldo, Zidane, Henry
Kedvenc csapatod: FTC, Real Madrid

Re: Zeneklub

HozzászólásSzerző: BBarni » 2021. július 26., hétfő 19:47

fiore írta: BBarni,ha gondolod cserélhetünk és akkor hozom este a két elmaradt értékelésemet az ajánlással együtt. Az SP lemezt sajnos még nem tudtam meghallgatni.
Okés én benne vagyok :)

Avatar
babaking
Hozzászólások: 3106
Csatlakozott: 2013. április 23., kedd 14:11
Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Zeneklub

HozzászólásSzerző: babaking » 2021. július 26., hétfő 18:37

SP - Kölyök

No lássunk hozzá. Nekem nem volt nosztalgiafaktor, mert anno kerültem SP-t mint a dögvészt. Be kell valljam, hogy rosszabbra számítottam - köszönöm a lehetőséget, enélkül soha az életben nem hallgattam volna meg.

Az alapok szerintem zeneileg nehezen értékelhetőek, illetve a szövegek sem túl acélosak. A művész kijelentésével, miszerint "Olyan reppet toltak, hogy ők igazából négerek" nehezen tudok egyetérteni. Másik személyes kedvenc a "Elbassza a bulit ha megérkeznek a ruditták" mellyel objektíven viszont nehéz vitatkozni :mrgreen:

Lefelé nekem egyébként pont az utóbbi a Tapasztalot (ennek tényleg ez a címe, vagy elgépelte a feltöltő?) semmitmondó és alpári. Emellett a gengszterreppes részek sem voltak túl hitelesek egy 17-18 éves szájából.

Ami viszont tetszett, azok a maradék megénekelt témák. Egy 17-18 éves srác rálátása a világra. Akit már kezd érdekelni a politika, de még nem lát bele mélyen. Egy srác aki egyszerre hiszi azt, hogy övé a világ és van tele kételyekkel. Mint valaki aki volt 17 és 18 éves is ( :mrgreen:) egy kicsit magamra ismertem. Illetve egy olyan srác benyomását kelti aki érzékeny a szociális témákra. Viszont a kivitelezés nem olyan jó. A vendégelőadók jót tesznek az albumnak, némelyik még minőségileg emel is rajta, viszont nagyon könnyen elviszik a saját stílusuk felé

Összességében legyen 4/10 Nem bánom, hogy abbahagyta, mert nem ment ez neki. Ellenben a fotózással, mert abban viszont tehetséges, bejön a stílusa és itt is vannak olyan képei amiben megjelenik a szociális témák iránti érzékenység. Ajánlom mindenkinek, hogy pörgesse át a “RED, GREEN, BLUE” sorozatát
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.

Avatar
fiore
Hozzászólások: 595
Csatlakozott: 2013. április 15., hétfő 22:33
Kedvenc játékosaid: isco
Kedvenc csapatod: real madrid

Re: Zeneklub

HozzászólásSzerző: fiore » 2021. július 26., hétfő 15:34

BBarni,ha gondolod cserélhetünk és akkor hozom este a két elmaradt értékelésemet az ajánlással együtt. Az SP lemezt sajnos még nem tudtam meghallgatni.
.

Avatar
soadroli
Hozzászólások: 2807
Csatlakozott: 2013. április 18., csütörtök 22:02
Kedvenc csapatod: a másik

Re: Zeneklub

HozzászólásSzerző: soadroli » 2021. július 26., hétfő 9:50

The Score - Carry On

Na ez egész jó volt. Nem ismertem őket, kellemes meglepi volt. Engem is a Imagine Dragonsra emlékeztetett, igaz tőlük is ismerek vagy 2 számot :D
A legtöbb megtekintése a Strongernek van, pedig szerintem az egyik leggyengébb szám az albumon.
Tényleg elég kommersz amúgy, de még így is az egyik legjobb eddig. Ha ki kéne emelni pár számot, akkor a Can You Hear Me Now, Fire, Born For This.
7,5/10
Köszi az ajánlást!

Az SP-re még gyűjtöm az energiát. :mrgreen:
Kép

Avatar
davi10
Hozzászólások: 500
Csatlakozott: 2019. november 13., szerda 15:04
Kedvenc csapatod: FC Barcelona

Re: Zeneklub

HozzászólásSzerző: davi10 » 2021. július 24., szombat 18:18

SP - Kölyök

BBarni-hoz hasonlóan a biztonság kedvéért én is a youtube fiókomon kívül, inkognitómódba hallgattam meg :D
Nekem nagyon jó időkapszula volt ez az album, a nosztalgiafaktor meg is fog látszani a pontomon. Az alapok tetszettek, nekem ez a fajta sokkal jobban bejön, mint a keménykedős. Nyilván a szövegbe akad néhány kevésbé vállalható rész, de nekem az is rendben volt.
Felfelé nem igazán tudnék számot kiemelni, lefelé viszont a Gátlások nélkül eléggé kilógott.

Abszolút megértem azt, aki ezt majd lepontozza, de nekem valamiért betalált, tuti csak a nosztalgia miatt. Magamtól nem hiszem, hogy később előveszem majd, de ki tudja.

Elsőre adok rá egy 7/10-et, mert ilyen jófej vagyok, de lehet ezt még megbánom :D

BBarni
Hozzászólások: 2013
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 21:14
Kedvenc játékosaid: Gera, Lipcsei, Ronaldo, Zidane, Henry
Kedvenc csapatod: FTC, Real Madrid

Re: Zeneklub

HozzászólásSzerző: BBarni » 2021. július 23., péntek 22:33

SP-Kölyök

Biztos ami biztos kijelentkeztem az album meghallgatása előtt a youtube fiókomból. :mrgreen:

Hát nem tudom most mit mondjak. Talán már valahol említettem, hogy nem nagyon hallgatok magyar rapet. Egyedül Krúbinak vannak számai, amiket kifejezetten szeretek, és hát azzal összehasonlítva ég és föld.
Nekem nem volt semmi előítéletem a sráccal kapcsolatban, az a korszak teljesen kimaradt amikor ő nagyot futott. De sajnos egyszerűen semmi nem fogott meg a számok alatt. Az alap néha egész jó volt és olyankor arra gondoltam, hogy ha nem ilyen szöveg lenne és egy picit dinamikusabb, akkor talán még élvezném is, de volt pár nóta, ahol ez a ingyenes letöltött youtube alap érződött nekem.
A szöveg...hát az is olyan volt, hogy néha voltak benne érdekes gondolatok, de nagyon sokszor meg bugyuta volt az egész. A legtöbb számot az mentette meg, ahol volt közreműködő.

Összességében nekem eleggé szenvedős lett az album. Ha azt éreztem volna, hogy ezek zseni alapok, és elképesztően nyomja a csávó, de gagyi a szöveg akkor azt mondom, hogy okés. Vagy ha fordítva, jó a szöveg, komoly gondolatokkal, de minden más rossz, akkor is más.
Itt viszont úgy éreztem, hogy van egy srác, akinek van valamennyi zenei érzéke és átment a haverokhoz szöveget írni és felvenni a számokat. Nem akarok gonosz lenni, de szerintem ő nem véletlenül hagyta abba, persze biztos kapott érdemtelenül is köpködést, de semmiben sem érzem kiemelkedőnek ennyi alapján. Talán az Egyszerű és a Ringlispil számokat bírtam jobban.

10/3,5

Köszi az ajánlást, magamtól biztos nem hallgatok ilyet, egyszer belefért. :D

Más: Ha jól látom én jövök, de nekem közbejött egy utazás, valaki aki utánam jön esetleg nem akar cserélni?

Avatar
Kercsó
Hozzászólások: 3838
Csatlakozott: 2013. április 19., péntek 12:56
Kedvenc játékosaid: R9, Kroos, Guti, Zidane, Bellingham

Re: Zeneklub

HozzászólásSzerző: Kercsó » 2021. július 20., kedd 8:10

nekem mindig az a vicc jut eszembe, hogy:
SP és FlourTomi a szemetet nem leviszi, hanem kiadja CD-n... :smile:
#whatisyourexcuse

"Mégis, ha legvégül össze kellene foglalnom a sikereim okát, csak annyit mondanék, hogy mindig én akartam jobban." Benedek Tibor

Avatar
El Sie7e
Hozzászólások: 2646
Csatlakozott: 2013. április 26., péntek 18:20
Kedvenc játékosaid: Raúl
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Zeneklub

HozzászólásSzerző: El Sie7e » 2021. július 19., hétfő 11:09

sebydani írta: Azt elöljáróban azért megállapíthatjuk, hogy a részvétel volt számodra a lényeg nem a győzelem :mrgreen:
Az utolsó helyet céloztam meg B-)
“Mindig emlékezz rá; a Real Madrid azért harcol, hogy megvédje a dicsőségét, a többi csapat pedig azért harcol, hogy felérjen a Real Madrid szintjére. Ez az igazság.”
egy 64 éves Real Madrid drukker

Avatar
sebydani
Hozzászólások: 9819
Csatlakozott: 2013. április 23., kedd 11:02
Kedvenc játékosaid: Raúl, Zidane, Modric, Bellingham
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Eagles
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Zeneklub

HozzászólásSzerző: sebydani » 2021. július 19., hétfő 10:19

Azt elöljáróban azért megállapíthatjuk, hogy a részvétel volt számodra a lényeg nem a győzelem :mrgreen:
"A Barcelona történelme, amely az elmúlt 10 évből áll, soha nem lesz egyenlő a Real Madridéval.”- Álvaro Arbeloa

Avatar
babaking
Hozzászólások: 3106
Csatlakozott: 2013. április 23., kedd 14:11
Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Zeneklub

HozzászólásSzerző: babaking » 2021. július 19., hétfő 9:54

davi10 írta: Húha, ez kemény lesz :D
Nem számítok sok jóra, de baromi kíváncsi vagyok. Nekem még általános iskola alatt volt egy minimális magyar rap korszakom, akkor Fluornak is előjöttek a korai számai, de valahogy SP számai totál kimaradtak.

Ezt az ajánlást megköszönöm most előre, mert simán benne van, hogy az értékelésemkor inkább átkozni foglak :D
De ez rohadtul érdekel, hogy milyen lesz.
Szívemből szóltál. Én is lelkes vagyok, mert előfordult, hogy egy előadót "fiatal" koromban ki nem állhattam, aztán később mégis megláttam benne valamit. Legrosszabb ami történhet, hogy szar lesz a pontszám :mrgreen:
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.

Avatar
davi10
Hozzászólások: 500
Csatlakozott: 2019. november 13., szerda 15:04
Kedvenc csapatod: FC Barcelona

Re: Zeneklub

HozzászólásSzerző: davi10 » 2021. július 18., vasárnap 20:06

Húha, ez kemény lesz :D
Nem számítok sok jóra, de baromi kíváncsi vagyok. Nekem még általános iskola alatt volt egy minimális magyar rap korszakom, akkor Fluornak is előjöttek a korai számai, de valahogy SP számai totál kimaradtak.

Ezt az ajánlást megköszönöm most előre, mert simán benne van, hogy az értékelésemkor inkább átkozni foglak :D
De ez rohadtul érdekel, hogy milyen lesz.

Avatar
El Sie7e
Hozzászólások: 2646
Csatlakozott: 2013. április 26., péntek 18:20
Kedvenc játékosaid: Raúl
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Zeneklub

HozzászólásSzerző: El Sie7e » 2021. július 18., vasárnap 19:50

babaking írta: Szerintem jöhet az új :)
ha jőni kell hát jőni fog :kalapos:




az előző körben külföldi előadót ajánlottam, ezért biztos voltam benne, hogy most hazait szeretnék
azt hiszem ledobom az atombombát ezzel :D
az ajánlás igazából felfogható egy szociológiai kísérletnek is (előre elnézést, hogy az alanyai ti vagytok :D ), kíváncsi vagyok mik lesznek rá a reakciók, vélemények, értékelések

az előadót valószínűleg inkább a későbbi munkássága alapján ismerik itt sokan (ugye ma már nem is aktív), pedig korai éveiben még más irányt tolt, bár gondolom ezzel sokan tisztában vannak
egy ilyen korai albumát hoztam, mégpedig 2007-ből, a címe a kölyök
vannak benne egész jó számok is, és persze a korszaknak megfelelően arcpirítóan bénák is (főleg szövegben, sztem az alap majdnem mindenél rendben van)
vannak vendégszereplők is az albumon, sztem benőt, fankát, vagy siskát senkinek sem kell bemutatni
személy szerint nekem erről az albumról az egyik kedvenc számom a ringlispil (emellett az sp vs. siska is egy jó veretős muzsika)
szóval az ajánlás SP-től a Kölyök című album, fogyasszátok egészséggel, remélem senkinek nem fekszi meg a gyomrát nagyon :D
nem hosszú albumról van szó (kb. háromnegyed óra), így akinek szenvedés lesz, annak csak egy rövid szenvedés jut :D

link:
https://www.youtube.com/watch?v=fN5FYZe ... _XD9IAFGyh
“Mindig emlékezz rá; a Real Madrid azért harcol, hogy megvédje a dicsőségét, a többi csapat pedig azért harcol, hogy felérjen a Real Madrid szintjére. Ez az igazság.”
egy 64 éves Real Madrid drukker

Avatar
sebydani
Hozzászólások: 9819
Csatlakozott: 2013. április 23., kedd 11:02
Kedvenc játékosaid: Raúl, Zidane, Modric, Bellingham
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Eagles
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Zeneklub

HozzászólásSzerző: sebydani » 2021. július 18., vasárnap 18:16

Merry Clayton - Beautiful Scars

Na közben pótoltam ezt is, lassan felveszem újra a normál tempót :)

Most a pontszámmal kezdem, 10/6. A hölgy hangja az fenomenális, de maga ez a gospel világ a témájával nem annyira tud magával ragadni engem sem.Hozzáteszem, amikor nem igazán figyeltem a szövegre akkor nagyon könnyen lecsúszott, tényleg elképesztő, hogy milyen hang jön ki emberekből. Magamtól nem hallgatok ilyet, szóval köszi az ajánlásért, egyáltalán nem volt rossz élmény, sőt, nehéz is emiatt pontozni mert ha csak pusztán a hangjára koncentrálok az hibátlan. Viszont természetesen része a zenének a szöveg illetve a mondandó, úgyhogy emiatt nem igazán tudok magasabb pontot adni. Egyszer élőben azért elmennék egy ilyen templomba ahol ezt nyomják, bár lehet nem látnak ott szívesen, ha csak a show miatt megyek :kalapos:

Hamarosan hozom még az utolsó albumot, utána tartom majd az időt :) Köszi még egyszer az ajánlásért, ezért jó ez a zeneklub :)
"A Barcelona történelme, amely az elmúlt 10 évből áll, soha nem lesz egyenlő a Real Madridéval.”- Álvaro Arbeloa

Avatar
babaking
Hozzászólások: 3106
Csatlakozott: 2013. április 23., kedd 14:11
Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Zeneklub

HozzászólásSzerző: babaking » 2021. július 18., vasárnap 17:43

Szerintem jöhet az új :)
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.

Avatar
Kercsó
Hozzászólások: 3838
Csatlakozott: 2013. április 19., péntek 12:56
Kedvenc játékosaid: R9, Kroos, Guti, Zidane, Bellingham

Re: Zeneklub

HozzászólásSzerző: Kercsó » 2021. július 14., szerda 21:03

davi10 írta: Ne sírj, úgyis én nyerek a Sum41-nal :D
örömmel módosítom az értékelésem 6.5-re :lol:
#whatisyourexcuse

"Mégis, ha legvégül össze kellene foglalnom a sikereim okát, csak annyit mondanék, hogy mindig én akartam jobban." Benedek Tibor

Avatar
Caraway
Hozzászólások: 1646
Csatlakozott: 2014. január 4., szombat 18:07
Kedvenc csapatod: Manchester United

Re: Zeneklub

HozzászólásSzerző: Caraway » 2021. július 14., szerda 12:50

En is a heten hozom mindket ertekelesem. Az a baj ezzel a zeneklubbal, hogy mar megint tudnek 2 albumot ajanlani, amirol erdekelne a velemenyetek, de meg nagyon soka lesz uj kor, ha egyaltalan lesz. :mrgreen:

Avatar
fiore
Hozzászólások: 595
Csatlakozott: 2013. április 15., hétfő 22:33
Kedvenc játékosaid: isco
Kedvenc csapatod: real madrid

Re: Zeneklub

HozzászólásSzerző: fiore » 2021. július 14., szerda 12:44

Merry Clayton és a The score is lement. Amilyen szenvedős volt az előbbi, annyira könnyen csúszott az utóbbi. :D Héten értékelem.
.


Vissza:

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: 51 regisztrált és 0 vendég