Formula-1

Forma-1, kézilabda, kosárlabda, motorsportok, Olimpia és minden más.
h3x0r
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Formula-1

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2025. március 20., csütörtök 11:03

hehetheoriginal írta: Mi igaz abból, hogy a mekinek szabálytalan a szárnya?
Ilyeneket látok most, de nyilván minden csapat próbálkozik, ha egy túl jó koztuk
https://youtu.be/F-hSzTgtz9I

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2025. március 20., csütörtök 10:24

Elhunyt Eddie Jordan. RIP.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. március 19., szerda 20:38

Mi igaz abból, hogy a mekinek szabálytalan a szárnya?
Ilyeneket látok most, de nyilván minden csapat próbálkozik, ha egy túl jó koztuk
thereisonly1ronaldo

halamadrid
Kedvenc játékosaid: C. Ronaldo, Modrić, Asensio, Ramos, Casemiro, Marcelo, Håland, Fede

HozzászólásSzerző: halamadrid » 2025. március 18., kedd 11:33

Santi írta: Ez a jelenet tökéletesen összefoglalja a Ferrarit 10 másodpercben. :lol:
https://www.youtube.com/shorts/nCoxNLdUSaE
Elvileg arra utalt, ami a pilóta ivóvize, de ja, ebből már nem lehet jól kijönni.
Ceballos: “When I saw all those players — Karim, Carvajal, Modric… — playing cards just a few hours before the game I thought ‘wow, well, there’s calmness anyway’. I couldn’t even sleep.”
:salute:

babaking
Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho

HozzászólásSzerző: babaking » 2025. március 18., kedd 9:27

Santi írta: Ez a jelenet tökéletesen összefoglalja a Ferrarit 10 másodpercben. :lol:
Leclerc már vissza sem fogja magát :lol:
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.

Santi
Kedvenc játékosaid: Santillana, RobyCarlos, Casillas, Zidane, Callejón
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Ferencváros

HozzászólásSzerző: Santi » 2025. március 17., hétfő 20:48

Ez a jelenet tökéletesen összefoglalja a Ferrarit 10 másodpercben. :lol:

wZoLee7
Kedvenc csapatod: REAL MADRID

HozzászólásSzerző: wZoLee7 » 2025. március 16., vasárnap 19:45

Köszi, ezzel elleszek egy darabig úgy nézem :D

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2025. március 16., vasárnap 19:09

wZoLee7 írta: A ferrarinak egy hard reset kellene. Az ilyen szituknál megnézni, hogy miért nem csinálták azt amit kellett, mi vezetett ahhoz h mentek +1 vagy 2 kört sc mögött mire rájöttek, hogy pitelni kellene.
Ezen a hetvegen ugy a pilotak, mint a csapatok is hibat hibara halmoztak. Akar az idomeron nezzuk a gyors koroket, akar a futamot. Norrisek percekig beszeltek, hogy mikor kene cserelni, milyen szituban mit csinaljanak, majd szepen mindketten kicsusztak. Vegul ezek utan Norris dontotte el, hogy o bizony kimegy, ugy emlekszem a szerelok csak ezutan indultak el.

A Red Bullnal is mondtak Verstappennek, hogy box box, majd hogy maradjon, ment egy extra kort es csak utana ment be kereket cserelni es mar csak Norris moge jott vissza. Siman lehet, hogy ezzel bukta a gyozelmet.

A Ferrarit elmondtad. De azert teljesen nem irnam le oket, tavaly mar joval kevesebbet benaztak. Talan a Mercinel voltak teljesen esznel, ki is hoztak a maximumot a futambol.
wZoLee7 írta: Nyilván az autó olyan amilyen, szerencsétlen pilóták is elhitték a tesztek alapján, aztán szombaton szembe csókolt a valóság.
Maximum a szurkoloknak, a hetvege elott a Ferrarinal arrol beszeltek, hogy mindharom nagy elottuk van.
wZoLee7 írta: Az is beszédes volt h bejátszották a sok rádiózást aminek nbagy része arról szólt h haszontalan infókat adnak a pilótáknak amit maguktól is tudnak de elismétlik még 3x. Biztos vagyok benne, hogy a technika és a személyzet is összeérik majd versenyről-versenyre egyre jobban
Ezek a radio bejatszasok olyanok voltak, mintha a Netflixesek lettek volna a kozvetites vezerlotermeben. Parszor felkerult netre 1-1 pilota osszes beszelgetese a mernokevel futam kozben, azok is hasonloak voltak. Verstappen is sokszor lebassza a mernoket, hogy ne beszeljen hozza kanyar kozben. Itt nem lattam semmi kulonoset a Ferrariknal.
wZoLee7 írta: Valaki talált top speed adatokat a futamról? Én csak az avg-t láttam, de az sokat nem árul el. Kíváncsi vagyok, mert az utolsó szektor a ferrarinak totál nem ment, a mclarenek voltak ott nagyon erősek, de gondolom az egyenesekben is azok mentek a legjobban.
Erdemes mindenre rakattintani, eleg sok opcio van. :D
https://www.f1-tempo.com/

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. március 16., vasárnap 16:15

ferrari=mu :kalapos:
thereisonly1ronaldo

wZoLee7

HozzászólásSzerző: wZoLee7 » 2025. március 16., vasárnap 16:07

A ferrarinak egy hard reset kellene. Az ilyen szituknál megnézni, hogy miért nem csinálták azt amit kellett, mi vezetett ahhoz h mentek +1 vagy 2 kört sc mögött mire rájöttek, hogy pitelni kellene. Nyilván az autó olyan amilyen, szerencsétlen pilóták is elhitték a tesztek alapján, aztán szombaton szembe csókolt a valóság. Nagyon hiányzik valaki a falról aki ilyen kétes szitukban azonnal szól a pilótának h box. De gondolom előbb mewgnézik mit mutatnak a gépek a mérnöki standon, gyorsan le alt+tabolnak megnézik, hopp hisz itt eső jön cserélni kell csak elmegy 2 kör mire az inf visszaér a boxba. Mást én nem tudok elképzelni, senkinek nincs töke döntéseket hozni és szarul kommuniokálnak. Az is beszédes volt h bejátszották a sok rádiózást aminek nbagy része arról szólt h haszontalan infókat adnak a pilótáknak amit maguktól is tudnak de elismétlik még 3x. Biztos vagyok benne, hogy a technika és a személyzet is összeérik majd versenyről-versenyre egyre jobban, de nekik tényleg hagyni kell ezt a francba és minden erőforrást 26-ra összpontosítani. Ugyan ez a merci is, menni a lepattanókra.

Valaki talált top speed adatokat a futamról? Én csak az avg-t láttam, de az sokat nem árul el. Kíváncsi vagyok, mert az utolsó szektor a ferrarinak totál nem ment, a mclarenek voltak ott nagyon erősek, de gondolom az egyenesekben is azok mentek a legjobban.

lestat
Kedvenc játékosaid: Beckham, Zidane, C.Ronaldo, Ramos

HozzászólásSzerző: lestat » 2025. március 16., vasárnap 15:35

RaúlCF írta: kicsit olyan volt ez a ferka mint amit pletykáltak off season alatt. dobták nagyjából az évet és 26os új szabályokra készülnek inkább.
Igen, 2007 ota mi a jovo evre keszulunk.

Kicsit tele a tokom a kifogasokkal. Egy jo strategiai huzast nemtudnak felmutatni. Talan tavaly volt egy futam ahol olyan jol reagaltunk hogy szerintem meg ök is meglepodtek.

Lehet remenykedni itt 26-ban meg szabaly valtozasok, meg itt van Hamilton… hatha tud segiteni az ö tapasztalata is (vagy ha nem akkor oszinten nemtudom minek hoztuk ide)
Cristiano Ronaldo :goat:
2014-2024 Champions League Dynasty.
Danke Toni 🎱
Zinedine Zidane

92:48 :sziv:

RaúlCF
Kedvenc játékosaid: Raúl, Modric, Casillas, Zidane, Ronaldinho, Bellingham, Valverde

HozzászólásSzerző: RaúlCF » 2025. március 16., vasárnap 13:57

kicsit olyan volt ez a ferka mint amit pletykáltak off season alatt. dobták nagyjából az évet és 26os új szabályokra készülnek inkább.

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2025. március 16., vasárnap 13:00

babaking írta: Esetleg lehetne hagyni egy kicsivel több tesztet. Ugye van a szabály, hogy bizonyos számú szabadedzésen a 3. pilótának kell vezetni, meg van a rookie teszt és ennyi. Ha nem állsz addig csapat alkalmazásában akkor effektive másfél napod van megtanulni. Az semmi, figyelembe véve, hogy mekkora ugrás van az f2 és az f1 között. Hamilton is nyilatkozta, hogy furcsa és nem érzi az autót, akkor egy rookie mit mondjon?
Hamilton anno ennyit tesztelt F1-es autot az elso hetvegeje elott:
Silverstone - 20/09/2006 64 laps
Silverstone - 21/09/2006 50 laps
Barcelona - 28/11/2006 63 laps
Barcelona - 29/11/2006 47 laps
Barcelona - 30/11/2006 86 laps
Jerez - 6/12/2006 79 laps
Jerez - 7/12/2006 78 laps
Jerez - 8/12/2006 79 laps
Jerez - 14/12/2006 78 + 49 laps
Jerez - 15/12/2006 100 laps
Valencia 24/1/2007 69 laps
Valencia 25/1/2007 33 laps
Valencia 2/2/2007 112 laps
Jerez 6/2/2007 112 laps
Jerez 7/2/2007 109 laps
Barcelona 13/2/2007 118 laps
Barcelona 14/2/2007 125 laps
Bahrain 22/2/2007 83 laps
Bahrain 23/2/2007 87 laps
Bahrain 24/2/2007 53 laps
Bahrain 27/2/2007 55 laps
Bahrain 28/2/2007 55 laps

Ezzel szemben most van 3 nap Bahrain, egy teli gumiteszt, ha elozo szezonban szerencsed volt es kaptal lehetoseget, talan max 3 alkalommal 1-1 szabadedzesen (persze ennel joval kevesebb korrel). Meg ha jol tudom, az egesz csapatnak(!) van 1000 km-nyi tesztlehetosege egesz evben (persze regebbi autoval), ez a Bahreini palyan kb 180-185 kor.

wZoLee7

HozzászólásSzerző: wZoLee7 » 2025. március 16., vasárnap 11:44

Santi írta: Szerintem továbbra sem kell nagy következtetéseket levonni az egész szezonra nézve egy versenyből. Főleg egy ilyen félutcai pályán, eléggé speciális körülmények között, hidegben, félig esőben, erősen szeles időben, semmilyen szempontból nem volt optimális.
A Ferrari teljesítményét persze ez nem magyarázza, próbáltam az időmérőt azzal védeni, hogy biztos az esőre készülnek, de kiderült, hogy tényleg csak ennyi ment erőből.
Ha bejönnek mondjuk 4-5-be, akkor azt mondom fogjuk a pályára és a körülményekre, de ez több annál.
A Mclaren előny az szerintem pályától függetlenül boríték az első pár versenyen, Max meg megint többet hozott ki belőle, mint ami papíron benne volt, tavaly is ez volt a legnagyobb erőssége, hogy akkoris odaért az elejébe és az elhozható legtöbb pontot elhozta, ha gyengélkedett a csapat. Oké, hogy ölébe pottyant a 2. hely most, de ő volt ott megint velük, nem Russell, Lerclerc vagy bárakárki.
de honnan tudjuk, hogy többet hozott ma ki a red bullból mint ami benne van? Szerintem messze nem annyival gyengébb az az autó mint azt sokan itt gondoljátok. Lawson kuka, egy Pereznél is gyengébb pilóta, de ezt tavaly is tudtuk, idénre nem fejlődhetett annyit. A red bull bőven 2. erő, ma annyi történt hogy kijöttek Verstappen esős kvalitásai, nem az autóból hozott ki többet, egyszerűen annyival jobb esőben kb mindenkinél, hogy a marcivel is itt tudott volna menni. Amikor jött egy hosszabb szárazabb etap le is maradt 15+ mp-re. Meglátjuk mi lesz a kövi pár futamon, de nagyon meglepődnék ha 1-2 jobb teljesítménytől eltekintve (mert a ferrari nem lehet mindig ennyire szar) ugyan ezt néznénk egész évben.

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2025. március 16., vasárnap 11:44

Ismetlest neztem, jo kis szezon nyito. Nem tudom, hogy a versenyzok vagy Weber hibazott volna tobbbet :lol:
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

Galacticos

HozzászólásSzerző: Galacticos » 2025. március 16., vasárnap 10:25

Antonelli vegul 4.lett, toroltek a bunteteset.

tibi18
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Benzema, Varane, Modric, Kroos
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: tibi18 » 2025. március 16., vasárnap 10:23

Lehet egyszer ki kéne próbálni a Ferrarinál, hogy azt csinálják, amit a többiek. Mert az látható, hogy egyedül nem okosak.

Santi
Kedvenc játékosaid: Santillana, RobyCarlos, Casillas, Zidane, Callejón
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Ferencváros

HozzászólásSzerző: Santi » 2025. március 16., vasárnap 10:16

Szerintem továbbra sem kell nagy következtetéseket levonni az egész szezonra nézve egy versenyből. Főleg egy ilyen félutcai pályán, eléggé speciális körülmények között, hidegben, félig esőben, erősen szeles időben, semmilyen szempontból nem volt optimális.
A Ferrari teljesítményét persze ez nem magyarázza, próbáltam az időmérőt azzal védeni, hogy biztos az esőre készülnek, de kiderült, hogy tényleg csak ennyi ment erőből.
Ha bejönnek mondjuk 4-5-be, akkor azt mondom fogjuk a pályára és a körülményekre, de ez több annál.
A Mclaren előny az szerintem pályától függetlenül boríték az első pár versenyen, Max meg megint többet hozott ki belőle, mint ami papíron benne volt, tavaly is ez volt a legnagyobb erőssége, hogy akkoris odaért az elejébe és az elhozható legtöbb pontot elhozta, ha gyengélkedett a csapat. Oké, hogy ölébe pottyant a 2. hely most, de ő volt ott megint velük, nem Russell, Lerclerc vagy bárakárki.

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. március 16., vasárnap 9:30

Úgy vok ezzel az ausztrál pályával /első futammal, hogy nem sokat jelent általában, kivéve most, most az az érzés, hogy egész évben ez lesz a forgatókönyv, nekik elől, verstappen próbál küzdeni egyedül a lepattanó pontokért, dobogóért, mögöttük Mercedes, a Ferrari meg csatázik a közepén az épp jó napot kifogó kozepcsapatokkal.
thereisonly1ronaldo

magnus666
Kedvenc játékosaid: Iniesta, Eto’o
Kedvenc csapatod: FCB

HozzászólásSzerző: magnus666 » 2025. március 16., vasárnap 9:19

igazatok van, arra reflektáltam, hogy megint a monacói hibázott és hülyén fejeztem ki magam, lepattanónak nevezni egy jó 8.helyet :lol:

A Ferrari vihette volna Todtot vagy Briatorét Lauda-szerepkörbe, vagy tanácsadónak ahogy Briatore van az Alpine-nál. Nem értem, miért nem lépték meg. Vassuer jó-jó, tavaly majdnem elhittem, hogy változás állt be, de még mindig nem mernek rizikós döntéseket hozni. Mire meghozzák addigra elmegy mellettük a fél mezőny.
Sebaj, majd jövőre.

Vissza: