OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Hol szoktál borravalót adni?

A szavazás 2024. február 23., péntek 13:03-kor befejeződött.

Benzinkúton
5
2%
Boltban
1
0%
Ètteremben
60
29%
Futárnak
43
21%
Fodrásznál
43
21%
Hotelben/egyéb szálláshelyeken
3
1%
Kocsmában
28
14%
Mindenhol
10
5%
Sehol
12
6%
 
Szavazatok száma: 205

Géci
Hozzászólások: 6170
Csatlakozott: 2013. április 21., vasárnap 14:35
Kedvenc játékosaid: Zidane,Benzema,Modric,Kroos
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Tartózkodási hely: Nádudvar

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Géci » 2014. augusztus 1., péntek 6:59

Pipita írta:Füst, fegyelemre meg a csapatszellem fontosságára a sport is meg tud tanítani, csak az körben nem is a szopásról szól feltétlenül, hanem neadjisten még élvezed is.
És igen, nyilván kell szenvednie az embernek, de szerintem az élet épp eleget ad sokaknak ahhoz, hogy ne kelljen még 9 hónap önkéntes szopást vállalni.
A válsághelyzetes dolgot adom, ennyi előnye valóban lenne a dolognak, de engem ez nem győzött meg.
Ebben sok igazság van. Csak ez nagyban függ attól, hogy milyen sport, és, hogy milyen edző edz.

Avatar
füst
Hozzászólások: 3866
Csatlakozott: 2013. április 17., szerda 10:17
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: OFF

HozzászólásSzerző: füst » 2014. augusztus 1., péntek 2:25

A sportot a sorkatonasággal nem igazán lehet összehasonlitani. Maximum a profi sportolóknál lehet fegyelemről beszélni, mert amúgy mindenki hobbyból sportol, nem kötelességből. Már aki sportol, mert ugye nem kötelező, tehát alapból csak egy kis része érintett egy adott korosztálynak.
Másfelől fontos még a retorzió, a büntetés, amit nem lehet sportolásnál alkalmazni. Ha valami nem tetszik, ott lehet hagyni az edzőt, az egyesületet, abba lehet hagyni a sportolást, az ember kénye kedve szerint dönt. A honvédségnél nem lehet önkényesen szabályokat máshogy értelmezni, megkerülni, parancsot megtagadni, linkeskedni, mert jön a bünti.
Ezért van olyan nevelő hatása a sorkatonaságnak amit nem igazán lehet mással helyettesiteni. Persze nyilván nem mindenkinek szüksége erre, van aki önállóan képes felmérni azt hogy mi a dolga/feladata, és azt megfelelően el is tudja végezni. De az ilyen embereknek amúgymeg meg sem kottyan a pár hónap kopaszként, sőt... a többire meg ráfér.

Avatar
Pipita
Hozzászólások: 3137
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 12:32
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Pipita » 2014. augusztus 1., péntek 1:24

Füst, fegyelemre meg a csapatszellem fontosságára a sport is meg tud tanítani, csak az körben nem is a szopásról szól feltétlenül, hanem neadjisten még élvezed is.
És igen, nyilván kell szenvednie az embernek, de szerintem az élet épp eleget ad sokaknak ahhoz, hogy ne kelljen még 9 hónap önkéntes szopást vállalni.
A válsághelyzetes dolgot adom, ennyi előnye valóban lenne a dolognak, de engem ez nem győzött meg.

Avatar
Sierra
Hozzászólások: 8500
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 23:49

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Sierra » 2014. augusztus 1., péntek 0:57

Hat igazabol csak gondoltam megkerdezem hatha jart itt valaki hasonlo cipoben. :D es tudtam hogy itt gyors valaszt kapok. Bar nem irt most senki vegul elmentem az ugyeletre onnan meg elkuldtek a honvedkorhazba szoval remek a helyzet. :D

gunner
Hozzászólások: 2905
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 21:34
Kedvenc csapatod: Arsenal

Re: OFF

HozzászólásSzerző: gunner » 2014. augusztus 1., péntek 0:34

Kecsu linkje
Tiszteletem B-)
"And my heart will leave you never."

Avatar
füst
Hozzászólások: 3866
Csatlakozott: 2013. április 17., szerda 10:17
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: OFF

HozzászólásSzerző: füst » 2014. augusztus 1., péntek 0:31

Akkor az hogy segít az egyedfejlődésben, hogy szopatnak ahol érnek, értelmetlen hülyeségeket kell csinálnod, csicskáztatnak, kutyába se néznek, köpőtálnak használnak
Hát nem árt ha az ember távolabb lát az orránál. A sorkatonaság igenis jó dolog, talán az egyetlen intézmény lehetne Magyarországon ahol belevernék a huszonévesek fejébe hogy a közösség minden esetben fontosabb az egyénnél. Igen nagy szükség lenne erre, nempláne arra, hogy megtanitsák a fiatalokat az alapvető viselkedési és magatartási normákra, mert talán ez az utolsó életszakasz ahol még fegyelmet lehet tanulni. Sajnálatos hogy ez évek óta kimarad, és ez egészen jól megfigyelhető a mostani huszonéves korosztályon ahogyan a nagy áltag természetesnek hiszi hogy csak jogai vannak, kötelességei meg nincsenek. És igen, a megfelelő értékrend és életszemlélet kialakulásához szükség van arra hogy átmenjen az ember némi szenvedésen.
(egészen szerteágazóan jó hatással van ez az egyénre ha meg kell felelni egy szabályrendszernek, illetve ha be kell tartani a felettesek utasitásait, még ha nem is tetszik. Azért valamennyire felkészit a felnőtt életre az hogy olyan dolgokat csináltatnak veled ami számodra nem éppen jó. Mert amúgy mi lesz ha az ember végre kikerül az iskolapadból? Az adózás? Az hogy ne menjen ki minden második diplomás küldföldre mert ott jobb? Vagy hogy az egészen degeneráltak ne rongálják a közteret felesleges károkat okozva csakhogy örömüket leljék az állatias vandalizmusban... van akit otthon jól nevelnek és nincs ilyesmire szükség, és vannak akik csak azt hiszik hogy rendes nevelést kaptak.) Az a 6, esetleg 9 hónap nem valami egetrengető, nem marad le az ember semmiről, de még esetleg jól is jöhet később az hogy felvérteznek némi szivóssággal. És még fizetés is jár, meg enni is adnak, esetleg még fizikálisan is jobb formában lesz az ember a végére.

Ja és akkor ilyen apróságok is vannak, hogy egy esetleges válsághelyzetnél, mondjuk egy nagyobb árviznél nem a 60 éves falusi öregeknek kéne önkéntesként homokzsákot pakolászni, hanem lenne egy elég komoly mennyiségű, néhány 10 ezres erőforrás, amit fel lehetne használni ilyen célokra. A társadalom számára hasznosabb lenne, mint hogy épp otthon üljön és a gép előtt verje a haját, amig mari néni meg pista bácsi lelkeszakadtáig dologzik hogy megóvják a környéket a többmilliós anyagi kártól.

Persze egyszerűbb annyit érzékelni az egészből hogy szaros sorkatonaság azért találták ki az egészet hogy engem szivasson pár vén rozmár.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára füst 2014. augusztus 1., péntek 0:34-kor.

Avatar
Fuentealbilla
Hozzászólások: 521
Csatlakozott: 2014. július 17., csütörtök 11:20

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Fuentealbilla » 2014. augusztus 1., péntek 0:23

Sierra írta:Ma elég csúnyán elvágtam a lábam bent munka közben, egy picit talán mély is a seb, szerintetek el kéne mennem orvoshoz? Most éjjel az ügyeletre, vagy elég ha reggel megyek el?
Hát srác, ez a hozzászólás még az OFF-ban is OFF :D
Erre a választ komolyan a madridom.hu fórumán keresed? :D

Avatar
'shutterisland
Hozzászólások: 8522
Csatlakozott: 2013. április 16., kedd 1:45
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg
Tartózkodási hely: UK

Re: OFF

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2014. augusztus 1., péntek 0:21

Fenomen írta: A sorkatonaságtól szerintem senki nem lett jobb jellem, elég csak ránézni a mostani 40-50-60 évesekre, sokan közülük alkoholisták, láncdohányosok és a viselkedésük is hagy kívánnivalót maga után.
És mivel az idősebb generáció sincs a toppon sajnos, a fiataloktól sem várhatunk mást.

Kollégiumba kéne kerülni sok embernek, meg távol az otthontól valamilyen jó közösségbe kerülni (egyetem, gimi stb.) ott szerintem pozitív irányba változhatnának egyesek.
az első gondolattal részben egyetértek, ugyanakkor a másodikról nekem az a tapasztalatom, hogy a legtöbb koleszos ismerősöm a koleszban eltöltött évek alatt lett fiatalon kis túlzással alkoholista, mert ott nagyon sok esetben a piálásról és bulizásról szól minden.

egyébként meg ha már szívatás, hát eléggé szubjektív fogalom.
például számomra az már rég nem a szívatás kategóriája, mikor valakinek a hasára rajzolnak egy mini autót, majd lefogják, és kanállal addig verik ("kanalazzák") a hasát, amíg az oda rajzolt apró autó személyi igazolvány méretűre nem dagad.
ez speciel épp anyum párjának a katonatársával történt meg.

Avatar
miVida
Hozzászólások: 1046
Csatlakozott: 2013. augusztus 3., szombat 11:11
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema (Marcelo,Kovacic,Kroos)
Kedvenc csapatod: Real Madrid (DVSC, Francia válogatott)
Tartózkodási hely: Nagykanizsa

Re: OFF

HozzászólásSzerző: miVida » 2014. augusztus 1., péntek 0:16

ok. Én a katonaság bevezetésével nem az embereket akarnám jóvá formálni, mert arra nem EZ a megoldás... azt teljesen máshonnan kell megközelíteni.
Én a karakter formálásról és a tisztelet, fegyelem tanulásáról beszéltem, hogy ilyen még csak viccként se forduljon elő:
Akkor az hogy segít az egyedfejlődésben, hogy szopatnak ahol érnek, értelmetlen hülyeségeket kell csinálnod, csicskáztatnak, kutyába se néznek, köpőtálnak használnak? Nekem ez rohadtul nem hiányzik, köszönöm szépen.
mert ez mind abban segít h összezárd a fogaidat, fejezd be a nyavalygást, a panaszkodást, tanuld meg lenyelni (AZ INDULATODAT!!), elfogadni a helyzeted és tiszteld a feletted állót - Nem a személye miatt, hanem a pozíciója miatt! Na de ezt vmi más intézménnyel is biztos meg lehetne oldani, meg hát olvasok itt a ti életetekről és mindenki (ahogy nekem is) máshogy lett faragva... Csak az a baj, h sokan el vannak kényeztetve a jó élettel és elvárják h minden klappoljon, hogy minél többet minél kevesebb energia befektetéssel szerezzenek, még ha ez másnak a letaposásával jár... :/ Ez a mai rohanó világ. Már a szeretet is kihalt az emberekből... Ma is mentem vhova kocsival, két tinédzser fiú kiugrik elém az úton én beleállok a fékbe, és széles mosollyal jeleztem a kezemmel, h nyugodtan menjenek, elengedem őket (anyukám mellettem úgy szintén csak mosolygott), erre ezt hallom: "Ne vigyorogj!" - mintha nem tom mit csináltam volna... (na ezt most nem tom miért írtam le...) :smile:
Mert mit használ az embernek, ha az egész világot megnyeri is, de az ő lelkében kárt vall? Avagy micsoda váltságot adhat az ember az ő lelkéért?

Courtois - Odriozola-Ramos-Varane-Alaba - Kovacic-Kroos - Isco - Hazard-Mbappé-Asensio

Avatar
Fenomen
Hozzászólások: 312
Csatlakozott: 2013. május 17., péntek 23:48

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Fenomen » 2014. augusztus 1., péntek 0:08

Katonaság teljesen értelmetlen lenne, azért, hogy bohóckodjanak a 18 évesek, arra ki lehetne találni mást is. Mert szerintem nem sok lényeges dolgot tanultak anno azalatt az idő alatt az emberek, csak csicskáztatták őket, azt meg nem nevezném katonaságnak.

A sorkatonaságtól szerintem senki nem lett jobb jellem, elég csak ránézni a mostani 40-50-60 évesekre, sokan közülük alkoholisták, láncdohányosok és a viselkedésük is hagy kívánnivalót maga után.
És mivel az idősebb generáció sincs a toppon sajnos, a fiataloktól sem várhatunk mást.

Kollégiumba kéne kerülni sok embernek, meg távol az otthontól valamilyen jó közösségbe kerülni (egyetem, gimi stb.) ott szerintem pozitív irányba változhatnának egyesek.

Avatar
torjack
Hozzászólások: 3428
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 23:48
Kedvenc játékosaid: R9, Zizou, Raúl, RC, San Iker, Redondo, Hierro, Xabi, Ramos, CR7
Kedvenc csapatod: RMCF, Fradi,Nationalelf

Re: OFF

HozzászólásSzerző: torjack » 2014. augusztus 1., péntek 0:06

ha egy emberkéből a sereg farag embert, az azt jelenti, hogy a családja kurvára elbaszott valamit.

a kérdésre válaszolva én sem voltam. még beleestem a sorkötelezettbe, a pollenallergiámról szóló igazolást vittem magammal, hogy ne nyáron vigyenek, ha egy mód van rá. plusz vittem egy kérelmet is, hogy még vagy fél évig hanyagoljanak, friss volt a munkahelyem a lóvé meg kellett otthonra. de végül nem vittek, pedig ha vittek volna, nem csapok hisztit. de igazából nem bánom, hogy kimaradt, már a katonai orvos is kurva nagyképű, lekezelő köcsög volt. úgy tett, mintha kamuznék, erre mondtam neki, hogy az allergiatesztet máris megcsinálhatjuk, erre vissza vett az arcból. de a sok "ideggyenge", meg "magas a vérnyomásom" hantást úgy elvitték, mint a huzat. de a família mellett az első munkahely is felért a sereggel.

nem azt mondom, a sok kis nagy képű, senkiházi, egoista, "istenkirály vagyok" takonygyerekre ráférne, de akit normálisan felneveltek, meg intelligencia is szorult belé, az nem marad le semmi fontosról, ha nem lesz sorkatona. önmagában nem ezen múlik, hogy ember leszel-e, vagy egy pöcs.

Géci
Hozzászólások: 6170
Csatlakozott: 2013. április 21., vasárnap 14:35
Kedvenc játékosaid: Zidane,Benzema,Modric,Kroos
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Tartózkodási hely: Nádudvar

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Géci » 2014. augusztus 1., péntek 0:01

Realista24 írta:Nem tudom. Szerintem nem segítene rajtuk.
Én nem voltam katona, mégsem drogozok, mégsem vagyok alkoholista, és még csak nem is cigizek. Ja, ha már cigi. 10ből hatan a katonaságnál szoktak rá régen, ahogy a piálásra is.
Nem ezen múlik.
Olyan mint egy kemény koli. Én egy élő példa vagyok erre szerintem. Anyu azóta is átkozza magát, hogy koliba küldött... Úgy mentem a koliba, hogy én már pedig nem fogok inni, cigizni és semmi más. Ha beleittak a poharamba már nem ittam utánna belőle, ha az villámmal vett valaki egy falat kaját már a kaja se kellet. Magyarán tipikus kingörcs voltam. Elmentem koliba és ez mind megszűnt. Ráadásnak egy elég kemény koliba csöppentem ahol keményen ment a szopatás. Voltak birkózások ahol kiderűlt, hogy falusi gyerek léttemre vágom földhöz a városi gyurmás legényeket. Aztán kinyilt a csipám... Technikusokkal lógtam, mert megkedveltek amiért nem hagytam magam szivatni és ha kellet verekedtem, és kivivtam a magam igazát. Rászoktam a cigire amiről azóta leszoktam, de fejben teljesen más lettem. Ki merem mondani, hogy az a koli férfit faragott valahol belőlem ,és áldom a napot amikor odamentem. Nekem rengeteget jelentet ez a koli ami nem egy szimpla kis koli volt, hanem abban az időben elég durva kolesznek számitott. Mindent elmond az egészről, hogy 74-en kezdtük elsősként a koliba, és 21-en zátuk. Aki gyenge volt az inkább bejárt, akik nem azoknak egy idő után jó volt minden, csak a kezdetekkor fel kellet szivni magát az embernek... Viszont alapjaiban a szülőknek kéne változni, és nem mástól kell várni, hogy megnevelje a gyereket ha már ő nem volt rá képes. Ennek amúgy szerintem a rohanó világ a fő oka, de ilyen téren sajnos még csikó vagyok, mert még nincs gyerekem, de remélem lesz, és majd meg tudom mutatni a világnak, hogy nekem sikerül olyan gyereket/keket nevelni a világnak akire büszke fogok lenni...

Avatar
Sierra
Hozzászólások: 8500
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 23:49

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Sierra » 2014. augusztus 1., péntek 0:01

Ma elég csúnyán elvágtam a lábam bent munka közben, egy picit talán mély is a seb, szerintetek el kéne mennem orvoshoz? Most éjjel az ügyeletre, vagy elég ha reggel megyek el?

sentry
Hozzászólások: 1888
Csatlakozott: 2013. április 17., szerda 12:44

Re: OFF

HozzászólásSzerző: sentry » 2014. július 31., csütörtök 23:57

Nevelés férne rá mindenkire, nem a katonaság. :)

Meg a jó iskolák! :)

Avatar
Zsombor
Hozzászólások: 4191
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 23:00

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Zsombor » 2014. július 31., csütörtök 23:42

Palesz és Pipa kommentjeire megy a +1, teljesen egyetértek velük.

Avatar
Realista24
El Padre
Hozzászólások: 62890
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 0:50
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2014. július 31., csütörtök 23:38

Pipita írta:Már megint ez a hülyeség a téma? Ráadásul olyan emberek vezetnék be a katonaságot akik nem is voltak katonák. Priceless. :lol:
Akkor az hogy segít az egyedfejlődésben, hogy szopatnak ahol érnek, értelmetlen hülyeségeket kell csinálnod, csicskáztatnak, kutyába se néznek, köpőtálnak használnak? Nekem ez rohadtul nem hiányzik, köszönöm szépen.
Inkább nem is megyek bele, már az ötlet is felcsesz, hogy engem katonának vigyenek.

zárszóként még ennyit szólnék.
Adlak :lol:

A zenét már nem :Đ
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

palesz77
Hozzászólások: 2551
Csatlakozott: 2014. június 24., kedd 11:31
Kedvenc játékosaid: Xavi, Iniesta, Verratti, Dahoud
Kedvenc csapatod: Barcelona

Re: OFF

HozzászólásSzerző: palesz77 » 2014. július 31., csütörtök 23:35

miVida írta:Jelenleg pedig egy olyan egyetemen vagyok USA-ba
És most képzeld el, ha a kötelező katonaság miatt ott kéne hagynod 1 évre legalább az egyetemet.. Vagy képzeljétek el, hogy suli után rögtön kaptok egy jó munkát, de fél év múlva behívnak, mert akkor éred el a kort, és emiatt keresnek mást a helyedre, te meg röpülsz. Fateréknál a 3 testvérből 2 így járt.. Vagy van egy komoly barátnőd, és legalább 1 évig csak hébe-hóba láthatod emiatt - mert akkor már eltáv is csak havi 1-szer legyen gondolom, úgy lenne értelme.. Biztos örömmel vállalnátok így is, mert fejlődik a jellem tőle. (Nem neked céloztam csak, de épp te írtad az egyetemes példát, ami kapóra jött.. :D )

Én nem vagyok amúgy katonaság ellenes, de már kicsit túl van misztifikálva ennek a jelentősége szerintem, mióta nincs. Tényleg van pár ember, akire ráférne, de van ennek olyan oldala is, hogy egyeseknek meg komoly lelki sérülést okoz az, ha folyamatosan baszogatják az elején, ahogy az újoncokat szokták - legalábbis hallásból ezt tudom -, és pont nem fejlődni fog a jelleme, hanem komolyan roncsolódni. És speciel én saját magam nem érzem szükségét annak, hogy hónapokig cseszegessenek, így is tökéletesen megvagyok elégedve a jellememmel, nem drogozok, vannak céljaim, segítek otthon ahogy tudok.. Pedig nem voltam katona.

Sokkal fontosabb lenne szerintem, hogy a szülők rendesen megneveljék a gyereket, akkor nem kéne a katonaság hiányára kenni, hogy ott tartanak sokan ahol - ahogy ezt már alattam is írták páran.
A divatot nem tudjátok irányítani, a 70-80-90-es években is hülyén néztek ki csomóan, pedig akkor volt kötelező katonaság.. :D

Avatar
Pipita
Hozzászólások: 3137
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 12:32
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Pipita » 2014. július 31., csütörtök 23:35

Már megint ez a hülyeség a téma? Ráadásul olyan emberek vezetnék be a katonaságot akik nem is voltak katonák. Priceless. :lol:
Akkor az hogy segít az egyedfejlődésben, hogy szopatnak ahol érnek, értelmetlen hülyeségeket kell csinálnod, csicskáztatnak, kutyába se néznek, köpőtálnak használnak? Nekem ez rohadtul nem hiányzik, köszönöm szépen.
Inkább nem is megyek bele, már az ötlet is felcsesz, hogy engem katonának vigyenek.

zárszóként még ennyit szólnék.

Avatar
Realista24
El Padre
Hozzászólások: 62890
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 0:50
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2014. július 31., csütörtök 23:31

Nem tudom. Szerintem nem segítene rajtuk.
Én nem voltam katona, mégsem drogozok, mégsem vagyok alkoholista, és még csak nem is cigizek. Ja, ha már cigi. 10ből hatan a katonaságnál szoktak rá régen, ahogy a piálásra is.
Nem ezen múlik.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Avatar
Takesz
Hozzászólások: 278
Csatlakozott: 2013. április 23., kedd 14:34
Kedvenc játékosaid: sergio, zidane, cristiano, karim, marcelo, dani, luka, marco
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Tartózkodási hely: Győr

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Takesz » 2014. július 31., csütörtök 23:22

Realista24 írta:Innen hányan voltatok katonák?
Én ha nem is katona voltam, de rendvédelmi felsőoktatási intézménybe jártam (rendőrtiszti) és azt kell mondjam, hogy segít, látni/érezni a különbséget. Igaz, hogy a hét minden napján nyeltem amit kellett... :mrgreen: De úgy gondolom jobb emberré tett és máshogy viszonyulok sok dologhoz.
A katonaságot nem azért kéne visszavezetni, hogy legyen hadsereg, hanem hogy a kis "kihaénnem" népi cserépedények és megalázkodjanak, szenvedjenek és ezáltal jobb emberré válhassanak.
13


Vissza:

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: 134 regisztrált és 0 vendég