Taktikai háború (Legyél Ancelotti)

A Real Madrid mérkőzéseivel, átigazolásaival, aktuális edzőjével foglalkozó fórumrész.

Mit vársz ma este a Lipcse ellen?

A szavazás 2024. március 7., csütörtök 8:44-kor befejeződött.

Nyerünk és továbbmegyünk
29
76%
Döntetlennel megyünk tovább
5
13%
Kikapunk, hosszabbítás/büntetők, majd továbbjutás
0
0 szavazat
Kikapunk, hosszabbítás/büntetők, majd kiesés
2
5%
Kiesünk rendes játékidőben
2
5%
 
Szavazatok száma: 38

Avatar
Matt009
Hozzászólások: 1909
Csatlakozott: 2013. április 17., szerda 9:44
Kedvenc játékosaid: Casillas, Higuain, Varane, Modric, Özil NEM
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Taktikai háború (Legyél Ancelotti)

HozzászólásSzerző: Matt009 » 2015. február 8., vasárnap 23:57

Talán kimondhatom,biztos sokaknak majd nem tetszik,JM építette fel ezt a sikercsapatot,aminek a babérjait CA aratta le,most a csapat tüzelőanyaga elégett,és táplálni már ezt CA nem tudja.Úgy tűnik nekem.
Nagyon jó írás, de ezt ki kell külön emelnem, mert pont ez jutott többször is az eszembe az utóbbi meccseinken. A tavalyi szezonban olyan erényeket villogtattunk, amilyeneket Mourinho alatt sajátított el az együttes, alatta szilárdult meg a védelem, vele lettünk a legveszélyesebben kontrázó csapat.

Ancelotti mióta megérkezett folyamatosan labdatartós futballt erőltet, még akkor is, ha a csapat kulcsembereinek az nem fekszik. Tavaly is ezt nyomattuk, ki is kaptunk a Barca ellen 2x, tehát a komoly próbákon megbukott a labdatartós, játékdominálós foci. A BM ellen és a kupadöntőben visszatértünk a mourinhoi hagyományokhoz, és lehoztunk közel hibátlan meccset. Nem azzal a focival, amit addig játszottunk, hanem a régi stílusunkkal, persze kicsit Carlo szájíze szerint módosítva, elhagytuk a verekedést, és okos labdakihozatallal építettünk kontrákat. Jöttek a sikerek is. A BL döntőt nem Carlo edzői húzása, nem az ő taktikája döntötte el, hanem egyszerűen elfogyott az Atma fejben és fizikálisan is.

A 22 meccses győzelmi széria nem Carlo taktikájának, nem a csapat erejének volt elsősorban köszönhető, hanem a relative könnyű ellenfeleknek (a Pool sehol sincs tavalyhoz képest, a Barca mostanra állt össze, más komoly ellenfél nem volt), illetve fontos tényező volt a BL győzelem, ami nagy lökést adott, és 1-2 győzelem után a csapat elhitte, hogy verhetetlen. Alapvető taktikai illetve felállásbeli problémáink voltak akkor is, de nem volt olyan csapat, amelyik azt meg tudta volna büntetni, a támadójátékunk meg pazar és virtuóz volt, és erőlködés nélkül mindenkit a földbe döngöltünk. Kiemelendő, hogy a széria előtt sem boldogultunk 3 meccsen az Atmával, és most is ugyanez történt.

A csapat legnagyobb problémája szerintem az egyensúly hiánya. Eleve az eddig legjobbnak bélyegzett kp: James-Modric-Kroos-Isco szerintem védekezésben kevés, nem elég stabil, és nagyon könnyen lekontrázható. Ugyanez a kp Xabi Alonsoval tökéletes lenne, mert Xabi jobban védekezik Kroosnál, hátrébb is játszik, és soha nem lép a labda vonalánál előrébb. Ezt a hiányosságot úgy kompenzáltuk, hogy Pepe vagy Ramos közül az egyikük sokszor fellépett Kroos mellé, mögé hogy a védelem és a kp közé berúgott labdákat leszedje, ezzel persze a másik kh egyedül maradt az ellenfél csatárával. Amíg ez a szitu nem fordul elő sokszor, és nem olyan erős az ellenfél, hogy ezt precízen kihasználja, és a két kh eléggé magas szinten van ehhez, akkor ez a kard élen táncoló védekezés biztosíthatja azt, hogy a kp varázsoljon.

A fentiek miatt szerintem elvi hibás kp sor nyerte meccseket, mert támadásban szerintem a legütősebb kp sor jelenleg a világon, a gyengeségeit pedig azért nem olyan könnyű kiaknázni, mert egyszerre kell tönkretenni a játék megszervezését, illetve büntetni a kp sor és a védelem szétszakadását, ami pontos passzokkal és a védők elleni megnyert párharcokkal működhet, de ha nincs olyan támadó az ellenfélnék, aki párharcot tud nyerni Pepe/Ramos ellen, akkor esélytelenek.
Habár a kp csodálatos futballt produkált, és nagyon élveztem nézni, nem szeretem az ilyen kétélű taktikát alaptaktikaként, mert túl könnyű ellene fellépni egy komoly csapatként. Ugyan az Atma büntetett meg minket most, de biztos vagyok benne, hogy van még 4-5 csapat, akik nagyon súlyosan megbüntettek volna minket.

A vég kezdete azonban Modric kiesése volt. A beszorított ellenfelek ellen a Modric-Kroos duó mesterien szedte össze a kivágott labdákat, ezzel képesek voltunk konstansan nyomás alatt tartani az ellenfelet, és a legjobb védekezés a támadás alapon csirájában elfojtottunk a legtöbb ellentámadást. Modric kiesésével azonban a kp magasan szűrő funkciója jelentősen sérült, sokkal mélyebben kell/tudunk labdát szerezni, megnőtt az ellenfél által bejátszott terület, így a mi játékosainknak is többet kell futniuk a labda megszerzéséért, amire már nyilván kevésbé alkalmas az Isco James/Bale szélső páros, így sokkal sebezhetőbbek lettünk. Addig azonban nem volt baj, amíg gyenge ellenfelek ellen játszottunk, és veretlenek voltunk, mert a csapat tele volt önbizalommal, és ugyan a játék nem funkcionált olyan jól, a győzelmek jöttek, és többnyire a gólok is. Az Atma azonban 3-ból 3x szopatott meg minket, és a csapatnak saját magába vetett hite elszállt, a veretlenség mítosza elillant, az ellenfeleink is sokkal öntudatosabban fognak ellenünk játszani, ami még jobban megnehezíti majd a meccseinket.

Ancelotti: Ő sosem volt az az edző, aki nagy mélységekből visszahozta a csapatát. A Chelseanél is hasonló 2 szezont produkált, első év duplázás második év ősze nagyszerű és eredményes foci, majd télen/tavasszal egyre romlott a játék, és végül trófea nélkül zártak, Carlo pedig repült. Kísértetiesen hasonló dolog, nem igaz? Carlo csapataira jellemzőek a nagy hullámvölgyek, ezért nem is nyert sok bajnoki címet, az ő edzői nagysága inkább abban rejlik, hogy jól kezeli a sztárokat, és rendkívül jó érzéke van egy alaptaktika kialakításához és az abba beleillő játékosok megtalálásához. A meccselés viszont nem az erőssége, nála ritka az, amikor a csapata az ő edzői húzásával nyeri meg a meccset, az ő csapatai általában erőből szokták lenyomni az ellenfeleiket, és a nagy erényei a csapatának az, hogy többnyire bárki ellen képesek voltak a saját játékukat játszani. De egy-egy meccsre Carlo nem készül külön taktikával. Ez az oka annak, hogy nem tudtunk győzni 6-ból 6x az Atma ellen. Ez az Atma ennyivel nem jobb nálunk. Mou időszaka alatt a Barca egyénileg erősebb volt, ami ki is jött, de most mi vagyunk egyénileg jobbak az Atmánál, mégsem tudtunk 6 meccse nyerni ellenük. Taktikailag meg lettünk verve 6-ból 6x, (vagy inkább 7-ből 7-szer, ha a BL döntőt is számoljuk, csak ugye ott az erőnlét még kiütközött.), és nincs előrelépés. Ezen okok miatt nem akartam őt edzőnknek. Azóta annyiban módosult a véleményem, ha szabad kezet kapna teljes mértékben, és a padra rakhatná a 90-100 millás arcokat, akkor könnyen olyan alapjáték lehetne itt, amivel tönkre verhetünk mindenkit. Az ősz ugye ezt a látszatot keltette, és ugye abba a csapatba egy labdabiztos, védekezni tudó kkp-s kellene Modric-Kroos mögé, hogy ne legyünk könnyen lekontrázhatók. De ugye ez nincs, és én is pedzegettem már a mai meg a tegnapi nap ezt az "Árnyékedző dolgot".

Motiváció: A csapat kicsit jól lakott, de a legnagyobb baj nem ez, hanem az, hogy nincs harc a kezdőbe kerülésért. A kispad egyrészt nagyságrendekkel gyengébb a kezdőtől, másrészt vannak játékosok, akiknek játszaniuk kell, így nincs meg az a nyomás, ami miatt egy játékos kihajtaná a belét. Bale a legjobb példa, ugye ő CR utódja/helyettese/hadnagya, ahogy tetszik, ő lesz majd a jövő vezérbikája (legalább is ezt mondták neki, amikor idejött), a munka is büdös neki, a kezdőből nem kerülhet ki, nem szakad hát meg a pályán, a csapat amúgy is nyer, a statokat meg valahogy mégis szállítja. Igazából sodródik az árral, nincs fenyegetve, a hozzáállása nem is fog javulni, amíg nem kerülhet permanensen a padra. Hasonló gondok lehetnek más játékosoknál is, de Bale a legfeltűnőbb. Ezen megint csak szabad kézzel és minőségibb paddal változtathat az edző. Carlo nincs tehát könnyű helyzetben, ha a szezon végén trófea nélkül maradunk, tuti, hogy távozik, és az az irónia, hogy nem is ő okolható, mert a keze teljesen meg van kötve. Szerintem a problémákat látja, de nem cselekedhet, mert sem eszköze (a megfelelő szintű cserék hiánya/sérülések), sem felhatalmazása (BBC all time, James kötelező kezdők) nincs arra, belenyúljon a rendszerbe. Így nehéz.

A szezont szerintem azért még nem kell leírni, a PD csapatait a Barca kivételével így is illene vernünk (ugye innen ősszel nem vesztettünk pontot), a Barca is fog még pontot veszíteni, és Modric, meg a védelem visszatértével valamelyest konszolidálódik a helyzet, na meg 1-2 győzelem után persze. A bajnokság még meg lehet, de vérhugyozós lesz az el Classico. A BL pedig lutri, jó sorolással a negyeddöntő is relatív sétagalopp lehet, szóval kis szerencsével komoly párharc csak a 4 között lesz, amit egy teljesen egészséges csapattal meg egy kis szerencsével lesz esélyünk behúzni. De jelenleg nem ebbe az irányba mutatnak a jelek, és ha jön még 1-2 sérülés, akkor esélyünk sem marad.

csabi*
Hozzászólások: 3467
Csatlakozott: 2013. augusztus 8., csütörtök 23:00
Kedvenc játékosaid: zizou, marcelo, modric
Kedvenc csapatod: los blancos.

Re: Taktikai háború (Legyél Ancelotti)

HozzászólásSzerző: csabi* » 2015. február 8., vasárnap 23:57

h3x0r írta: Jese az egyetlen ember, a gond az, hogy o se jobb.
de jelenleg nem is rosszabb
Kép

becike80
Hozzászólások: 156
Csatlakozott: 2013. április 24., szerda 21:27
Kedvenc játékosaid: Modric Cr7
Kedvenc csapatod: real madrid

Re: Taktikai háború (Legyél Ancelotti)

HozzászólásSzerző: becike80 » 2015. február 8., vasárnap 23:51

A jelenlegi középpálya nem bír el három embert aki nem védekezik szóval nálam a jelenlegi formában Benzema kezdő Roni meg Bale között döntsön a marketing érték a vagy pénzfeldobás mert ketten sokak a pályán ha egyikük sem akar védekezni!

Avatar
h3x0r
Hozzászólások: 9151
Csatlakozott: 2013. április 22., hétfő 11:24
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Tartózkodási hely: Nagyvárad

Re: Taktikai háború (Legyél Ancelotti)

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2015. február 8., vasárnap 23:50

___Samy___ írta:Akkor mondok en egyet. Bale helyett James, es nem visszavonva a kp-ra. Persze ha nem serult.
Ja, igy konnyu. :kivagyhe: Csak hat 2 honap az 2 honap.

Meg Modric es kesz is vagyunk. :mrgreen:
miro írta:
Realista24 írta:Ki játsszon a BBC helyett?
Mindenki leírja hogy nem működik,de senki nem ír be a helyükre valakit a jelenlegi keretből..
Jese az egyetlen ember, a gond az, hogy o se jobb.

Avatar
___Samy___
Hozzászólások: 8196
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 20:51

Re: Taktikai háború (Legyél Ancelotti)

HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2015. február 8., vasárnap 23:47

Akkor mondok en egyet. Bale helyett James, es nem visszavonva a kp-ra. Persze ha nem serult.
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"

Avatar
miro
Hozzászólások: 2275
Csatlakozott: 2014. augusztus 16., szombat 10:49
Kedvenc játékosaid: Maradona, Guti, Modric, Bale
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Tartózkodási hely: Ausztria, Dornbirn

Re: Taktikai háború (Legyél Ancelotti)

HozzászólásSzerző: miro » 2015. február 8., vasárnap 23:45

Realista24 írta:Ki játsszon a BBC helyett?
Mindenki leírja hogy nem működik,de senki nem ír be a helyükre valakit a jelenlegi keretből..
Perez & CR :arrow:

Zidane :luck:

Coutinho-Karim-Bale :box:

Avatar
Realista24
El Padre
Hozzászólások: 62625
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 0:50
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

Re: Taktikai háború (Legyél Ancelotti)

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2015. február 8., vasárnap 23:42

Ki játsszon a BBC helyett?
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

becike80
Hozzászólások: 156
Csatlakozott: 2013. április 24., szerda 21:27
Kedvenc játékosaid: Modric Cr7
Kedvenc csapatod: real madrid

Re: Taktikai háború (Legyél Ancelotti)

HozzászólásSzerző: becike80 » 2015. február 8., vasárnap 23:38

nagyon jó írás

megtennéd hogy elküldöd ezt CA.nak és Pereznek is!
Hihetetlen hogy Pereznek fontosabb lehet az egója hogy egy jól hangzó már egyre inkább nem működő BBC-vel verje a mellét a világnak hogy nekünk van a legdrágább támadótriója!
Amit leírtál nekem az jön le hogy nem hogy BL címvédés de a bajnokságnak is búcsút vehetünk!
Bár bízom benne hogy ezután a vereség után észhez tér CA&Perez és visszatérnek ahhoz a játékhoz amivel a Barcat vertűk!
(az 4-4-2 Isco-Kross-Modric-James középpályás sorral ahol a két embernek nem okozott gondot hogy visszazárjon védekezni erre valamiért a jobb szélen Bale nem hajlandó)

Avatar
istimester
rex madridistae
Hozzászólások: 3269
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 13:22
Kedvenc játékosaid: Iván Helguera, Raúl
Kedvenc csapatod: DAC
Tartózkodási hely: Felvidék

Re: Taktikai háború (Legyél Ancelotti)

HozzászólásSzerző: istimester » 2015. február 8., vasárnap 23:34

ebből az jön le,hogy perez JM elmenetele után,újra a árnyékedzőnk
Ez számomra is elég egyértelmű.
Ismét olyan dolgokba kontárkodik bele, ahol normális esetben nem lenne semmi keresnivalója. Ennek az egyik legfőbb jele Casillas volt az elmúlt idényben, most nyáron pedig a csapat újbóli orrnehézzé válását köszönhetjük neki. Sokadik évünket vesztegettük el úgy, hogy újfent a támadórészlegbe igazolunk, miközben +1 emberrel tökéletes egyensúlyba hozhattuk volna a csapat közepét. Di Mariát nem veszem ide, ő elképesztő kretén módjára viselkedett az egész ittléte alatt.

Avatar
Jim
Hozzászólások: 5831
Csatlakozott: 2013. április 26., péntek 21:13
Kedvenc játékosaid: Zidane, Nacho

Re: Taktikai háború (Legyél Ancelotti)

HozzászólásSzerző: Jim » 2015. február 8., vasárnap 22:50

nagyon jó írás :)

ha ilyet nyilatkozik egy edző, hogy van (legalább) 3 fix játékosa, megöli a csapatmorált, hogy küzdjenek ezután a cserék, ha úgysem lehetnek kezdők?

az egyféle taktikához ragaszkodás is ostobaság, ezért kaptunk ki az Atleticotól, más felállás kell a kiscsapatok, és pl a barca meg az atletico ellen is

R.M.C.F
Hozzászólások: 9085
Csatlakozott: 2013. április 21., vasárnap 20:45
Kedvenc játékosaid: Sergio
Kedvenc csapatod: Még is KI lehetne? Hagyjuk már a divatokat. A legnagyobb: REAL MADRID.

Re: Taktikai háború (Legyél Ancelotti)

HozzászólásSzerző: R.M.C.F » 2015. február 8., vasárnap 22:02

Pár gondolatot írok,

igazából majdnem mondhatom azt, hogy nem lepett meg ez a vereség,de azért ez így nem teljesen lenne igaz,hiszen mint minden madridista,én is mindig bízom bennük....de.....

...ezt a visszaesést,uszkve 2.5 hónapja lehet látni,már a híres -neves (és sokakat megtévesztő) 22es győzelmi széria végső fázisában már lehetett látni,hogy a csapatnál valami ,khmm,nem tudom mi a jó szó,talán a megtört.
Ez abban mutatkozott,hogy több mérkőzést egyéni megoldásból tudtuk lehozni,még akkor is volt ilyen képzetem,amikor nem egy góllal győztünk.Hivatkoztam modric kiesésére,és most nem is tudom hová tenni, a győzelmi szériában végig ott volt-e,vagy később esett ki,ezt nem tudom,de azt akarom ebből kihozni,hogy lehet már a kiesése előtt is visszaesés volt(ezt majd valaki segít megmondani),szóval azt kellene tudni,a győzelmi széria alatt végig ott volt-e modric.

Hogy mi lehet a probléma?
Ez egy nagyon nagy kérdés. :hmmm: :hmmm: :hmmm: Azt gondolom,CA nem tudja,és ez az oka annak is,hogy a nyilatkozatai megváltoztak ezen idő alatt,előtte végig visszafogott,sablonokat beszélt,eltért finoman a tárgytól ha kényes téma volt,és egy kellemes független nyugodt beszédet mutatott,manapság védi a csapatot,és egyénileg is védelmező szerepet öltött,túlzásokba esik,továbbmegy mint ami szakmailag védhető,és belemegy a kényes kérdésekbe is,ennek oka szerintem,hogy maga sem tudja mi a probléma,nem tudja hirtelen megoldani,és védekezési mechanizmusa így indul be.
Persze ha ő nem tudja,mi honnan tudnánk? Sehonnan.

Vegyünk pár dolgot górcső alá.
Egy edzőnek mindig van alapfelállása,alaptaktikája,amitől nehezen tér el,ez itt is látható,nekem ez mondjuk nem tetszik,de nem én vagyok az edző,nálam kizárólag a legjobb formában lévő,vagy egy adott taktikához illő játékos kezdene,és kizárt hogy azt mondjam,ha ez meg az egészséges akkor mindig ő játszik,ez CA eddigi legnagyobb és sajnos még fel sem fogható hibája,ami még további problémák előszele lehet.Miért?
Mert ezek a szavak,egy egy szófordulat sokat elárul egy ember gondolatáról,felfogásáról.
Amikor diego lopez és iker casillas megosztva védtek,akkor gondolkodtam el azon,hogy ezt edző,szakmailag védhető alapokon magától hozhatta e mint döntés. Egyértelműen NEM. Ez NEM lehet edzői döntés,és ebből az jön le,hogy perez JM elmenetele után,újra a árnyékedzőnk. CA NEM nyilatkozhat olyat hogy a BBC mindig kezd,ezt valakinek utasításba kellett adnia.Mármint azt hogy ők a kezdők és pont. Majd ezt az edző mind megoldást,mint következményt már lead egy nyilatkozatban.
Ezek most biztos sokaknak nem tetszenek,de csak leírom azt amit gondolok. Próbálok belelátni ahová nem lehet.

Amikor visszatért bale,egyből felforgatta az addigi álomszerű csapatot.
Nem rotált,pihentetett már ősszel pedig lehetett volna.
Navasnak esélyt sem adott.
Illarát egyértelműen nem preferálja,akkor miért nem kérte nyáron az eladását,és helyette egy másik minőségi játékos igazolását.
A teljesitmények esése, az akarat gyengülése láttán sem "szankcionál", pedig vannak akik megérdemelnék.
A 4-3-3 felfogás 3 db klasszikus támadó középpályással nem kivitelezető,ez egy perverz gondolat(james,isco,kross).

Egy közösségben néztem a meccset,és pár dolgot elmondtam az első félidőben,majd a szünetben elmentem ki elvégezni egy dolgot,majd amikor visszajöttem azzal fogadtak hogy lászló csaba effektíve elmondta azt,amit én az első félidőben.
Edzői szinten észre kellett venni,hogy a támadó3as,egy játékterülettől kivüli téren helyezkedik el. Kapitális probléma főleg annak tükrében hogy már alapvetően egy masszivabb kp-ás rendszert KELLENE felépítenie egy AM ellen,mert látjuk hogy ott törnek,görbítenek,hajlítanak,erőltetnek mindent. CA nak volt elég ideje az AM ellen felépíteni egy komoly taktikát. NEM tette.


Más,nem edzői problémák,
kétfelé vehetjük,csapat és egyéni jellegek.

Csapat:
Voltak olyan felvetések,hogy fáradság,ez ugye 100%ban megbukott ott,hogy több mérkőzésen az első percekben kaptunk gólt,ez nem fáradság,hanem koncentráció esés. Fáradság akkor lenne,ha most az AM ellen,egy 1:1 nél a vége felé benyomnának minket a kapunk elé,vagy megváltozna az alapjátékunk,esetleg hibára tudnak minket késztetni a mérközés jellemzően problémás fázisaiban,és a végére megtudják nyerni,NEM. Ez a 4 egyértelműen mutatja,a fejeket és tekinteteket nézve,hogy a csapatnak van valami súlyos problémája,de erre semmilyen jel mutat.
Sok volt a sérült,alapvetően pepe,ramos,marcelo,modric nagyon súlyos hiány....persze a speaker 2x is koke hiányát emeli ki,azt nem,hogy nálunk a fél csapat kiesett.
A játékunk összképe nem olyan erős és hatékony mint tavaly,azok a veszedelem kontrák sehol.....az a magabiztos játék sehol......
Taktika,CA nak volt taktikája,ezt láthattuk tavaly,volt....idén ezt nem látjuk,főleg most ezen a meccsen nem lehetett látni elképzelést,nyomokban sem. Ezek figyelmeztető jelek,CA régen sem volt az az edző,aki könnyen változtat.


Egyéni:
Egyénileg többen visszaestek,carvajal,ramos,varane,kroos és CR is. Bale egész szezonban gyenge,benzema egész korrekt meccseket hozott le,isco szépen fejlődött fel,james kicsit fejlődött de keveset,marcelo fejlődött és Iker is.
összességében több volt a vissza mint az előre.
HA megnéztük Isco fejtartását akkor láthattuk kb egész meccsen azt amit képviseltünk,az első pillanattól fogva,egy vert sereg. Mi tettük naggyá az AM-ot,nem ők a kurva jók,ezt KI KELL emelnem,ezek a real mecscek a tudásunk 40%-a jobb esetben.
Én nem hegyezem ezeket a meccseket bale-re pl....mert az egész csapat visszaesett, és a játékunkban már nincsen meg az a különleges erő,mint előtte,hogy nem zavart ha gólt kaptunk,mert tudtam,ha akarják képesek 2út eltenni 10 perc alatt bárkinek.
Ronaldo teljesítménye alaposan visszaesett,ezt messi köszöni és meg is nyeri a góllövő versenyt,de nem ronaldo a probléma,hiszen a bizonyíték a sociedad elleni meccs,ahol nélküle nyugodt(bár elején megint bekapott,nyilván nem megoldott probléma) meccset vívtunk,szép domináns focival,tiszta játékképpel.....oké,az ellenfél gyenge volt.
A védelmet sokan szidták,oké....de szerintem ez a kp-a hibája is,nézzünk meg egy barca védelmet,az védelem? Nem. De kevés a teher rajtuk,keveset vannak "felpróbálva" és kevésszer hozzák őket szar szituba.
Igen,modic rettentően kell ide,nekem jöhetnek az átbaszós statokkal,hogy de isco milyen jól szerez labdát...aha.....anyá***s. De ő egy különleges játékos,ha ronaldinhot hátraküldték volna,és szerez 8 labdát / meccs,akkor azt mondhatjuk az jó? NEM. Mert elől többet veszítünk vele ha nincsen.
A felállás 4-3-3 modric nélkül NEM működik,ő jól helyezkedik,jobban bárkinél,és nyugalmat ad,a helyezkedésével,a passzlehetőségek biztosításával. Ez döntő.

Pepe nagyon hiányzik,most vonatkoztassunk el attól,hogy a média annyit kulázta,hogy még sok madridista is szarnak hiszi....holott messze a legjobb védőnk,és a hiánya nagy baj.Ez a manus olyan munkaterületet "biztosít" ahol mindenki kiélheti a tudását erejét.
A BBC már nem működik,akkor változtatok,bale nem védekezik,az AM ellen,1x!!! ment vissza lezárni,akkor meg is tudtuk fogni őket,és könnyen szereztünk labdát,mert a kp-s létszáma alapvetően kevés volt.
Ronaldo vs irénka......ott is lehet egy probléma,de ez nem lehet meghatározó,mivel ha roni nem volt,akkor is ura volt a csapat magának. Roni kurva jó ha van,de ha nincsen akkor sem volt soha semmilyen visszaesésünk.

Szélső védők felmozgása,ezt abszolut nem értem,és szeretném tudni. Miért van az,hogy többször terület adta lehetőség ellenére sem mennek fel,majd egy adott periódusban mennek folyamatosan.

Kp-a labdát már nem is tart hónapok óta,hamar túlad rajta,nem nyugtat,nem lassít.

Védelem,egyéni hibák. AM ellen,carvajal,varane és nacho hibáit tankönyvben kellene mutogatni,értem alatta,helyezkedések,felszabadítások,emberfogások.....brrr......nullllllllaaaaaaaa.

Ahogy pár hete már mondom,szerintem innen már nem jövünk ki,ezt arra alapozom,hogy láthatóan CA nem tudja mi tévő legyen,másrészt a csapat tartósan esett vissza,ez nem formaesés,vagy nem fizikális probléma,hanem pszihés,és CA nem mutat erre,hanem védekezik,és ez az ami nem lehet megoldás.

Talán kimondhatom,biztos sokaknak majd nem tetszik,JM építette fel ezt a sikercsapatot,aminek a babérjait CA aratta le,most a csapat tüzelőanyaga elégett,és táplálni már ezt CA nem tudja.Úgy tűnik nekem.

Remélem nem lesz megint a2003-2011 közötti madrid éveken át.............
Ha a fogalmatlan osztja az észt akkor nagy a baj.....úgyhogy nagy a baj.

Avatar
nmate
Hozzászólások: 13781
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 22:24
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

Re: Taktikai háború (Legyél Ancelotti)

HozzászólásSzerző: nmate » 2015. február 7., szombat 16:02

Sociban ha láttad focizni ott sokkal jobb volt, annak itt a felét nem mutatta. Egyszerűen csak nagyon környezetigényes Illarra, lassan alkalmazkodik, egy félénk kisfiú. Ha nem megy vissza Sociedadba, szerintem sosem fogja újra rendesen pengetni.

Avatar
Matt009
Hozzászólások: 1909
Csatlakozott: 2013. április 17., szerda 9:44
Kedvenc játékosaid: Casillas, Higuain, Varane, Modric, Özil NEM
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Taktikai háború (Legyél Ancelotti)

HozzászólásSzerző: Matt009 » 2015. február 7., szombat 15:59

nmate írta:Illarra szerintem nem illik a szerkezetbe. Vak is látja, hogy egyénileg jobb mint Khedira, de ez nem minden a fociban. A tuniszi pornócsillagnak több hasznát vesszük jelenleg.
Jah saját 16-osánál tol egy Guzmicsot minden 3. meccsen. Egyetlen dologban jobb Khediránál, méghozzá pontosabban passzol, de az is full lényegtelen, mert alibi passzon kívül mást nem látni tőle.

Avatar
nmate
Hozzászólások: 13781
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 22:24
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

Re: Taktikai háború (Legyél Ancelotti)

HozzászólásSzerző: nmate » 2015. február 7., szombat 15:53

Illarra szerintem nem illik a szerkezetbe. Vak is látja, hogy egyénileg jobb mint Khedira, de ez nem minden a fociban. A tuniszi pornócsillagnak több hasznát vesszük jelenleg.

Avatar
Jim
Hozzászólások: 5831
Csatlakozott: 2013. április 26., péntek 21:13
Kedvenc játékosaid: Zidane, Nacho

Re: Taktikai háború (Legyél Ancelotti)

HozzászólásSzerző: Jim » 2015. február 7., szombat 15:50

Illara jobb mint Khedira, aki ráadásul nyáron ingyen megy,
itt nincs semmi jövője ...

Avatar
nmate
Hozzászólások: 13781
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 22:24
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

Re: Taktikai háború (Legyél Ancelotti)

HozzászólásSzerző: nmate » 2015. február 7., szombat 15:48

Meg most mit akartok? Bedobni a újonc Lucast a legszervezettebb spanyol csapat ellen? Vagy Illarrát aki önbizalomhiánnyal szenved és nem illik a csapat szerkezetébe? Ez nem FIFA. Előreláthatóan Khedira ma a "legkisebb rossz". Aztán persze ez később másképp is lehet, de most a meccs előtt szerintem ez így van.

Avatar
Matt009
Hozzászólások: 1909
Csatlakozott: 2013. április 17., szerda 9:44
Kedvenc játékosaid: Casillas, Higuain, Varane, Modric, Özil NEM
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Taktikai háború (Legyél Ancelotti)

HozzászólásSzerző: Matt009 » 2015. február 7., szombat 15:47

Jim írta:Nem lehetne Khedirán túllépni :-@
Nem lehet ennyire fogalmatlan Carlo sem
nem hiszem el...
Jobb, mint Illara, Lukas Silva meg még nem is játszott a Realban. Mindkettejüknél jobb opció. Azt ne higgye senki, hogy Illaraval több helyzetet tudnánk kialakítani. Védekezésben meg jobb Khedira.

Avatar
morientes
Hozzászólások: 10633
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 13:47
Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)
Tartózkodási hely: mikorhol

Re: Taktikai háború (Legyél Ancelotti)

HozzászólásSzerző: morientes » 2015. február 7., szombat 15:39

Kerlon írta:Egész tűrhető volt a Sevilla ellen, amúgy...
Ezt gondolom én is.Ha ezt hozza ma,nekem jó.
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az... 

Avatar
Kerlon
Hozzászólások: 27844
Csatlakozott: 2013. április 15., hétfő 12:27
Kedvenc csapatod: Levante

Re: Taktikai háború (Legyél Ancelotti)

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2015. február 7., szombat 15:36

Egész tűrhető volt a Sevilla ellen, amúgy...
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

Avatar
nmate
Hozzászólások: 13781
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 22:24
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

Re: Taktikai háború (Legyél Ancelotti)

HozzászólásSzerző: nmate » 2015. február 7., szombat 15:23

Gondolom megvan rá az oka a többszörös BL győztes trenerunknek.


Vissza:

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: 83 regisztrált és 0 vendég