Taktikai háború (Legyél Zidane)

A Real Madrid mérkőzéseivel, átigazolásaival, aktuális edzőjével foglalkozó fórumrész.
Avatar
tucsoki
Hozzászólások: 2283
Csatlakozott: 2013. május 22., szerda 22:32

Re: Taktikai háború (Legyél Ancelotti)

HozzászólásSzerző: tucsoki » 2015. február 9., hétfő 11:05

mocsok írta:azért elég gyorsan felejtetek.
most már carlo egy pályakezdő, aki azért nyert zsinórban 22 meccset, mert josé itt volt még 2 éve..
Valami fórum betegség az hogy egyből át kell esni a ló túloldalára, meg kiragadni mondatokat és olyan köntösbe bújtatni ami cinikus, de ráadásul marhaság is?

Avatar
mocsok
Hozzászólások: 1932
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 10:43
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Taktikai háború (Legyél Ancelotti)

HozzászólásSzerző: mocsok » 2015. február 9., hétfő 11:00

azért elég gyorsan felejtetek.
most már carlo egy pályakezdő, aki azért nyert zsinórban 22 meccset, mert josé itt volt még 2 éve..

ancelotti ott baszta el, hogy nem készült fel a sérülésekre.
amint modric kiesett, nem tudta pótolni. ugyanazt próbálja játszatni, csak már nem megy.

és igen... bale.. kurvanagy hátrány hogy ő a pályán van.
nem csak rajta múlik, meg az egész csapat gyenge. de alapból borul minden, amiért ilyen nagyarcú balfasz. :|
“Elnök úr, Karim a legjobb kilences” ||| KAK = Karim A Király

"Ha meghalsz, Te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy."

csabi87
Hozzászólások: 1113
Csatlakozott: 2013. május 9., csütörtök 9:40

Re: Taktikai háború (Legyél Ancelotti)

HozzászólásSzerző: csabi87 » 2015. február 9., hétfő 10:48

Miért szerinted ki találta ki Di Maria helyét?Vagy csak szerencse volt hogy odatette?
Khedira helyett kit kellett volna kezdetni?Illaramendit aki totális csőd volt a Dortmund ellen?
Azért annyira balfasznak nem kellene nézni,csak nyert BL edzőként meg játékosként is bakker.
Mourinhot meg hagyjuk már a sorozatos balhéival basszus.
Ez a videó tökéletesen bemutatja, hogy a FIFA mennyire tisztel engem, a klubomat és az országomat. Sok minden érthetővé vált.

VanillaSky
Hozzászólások: 2131
Csatlakozott: 2013. április 20., szombat 1:26

Re: Taktikai háború (Legyél Ancelotti)

HozzászólásSzerző: VanillaSky » 2015. február 9., hétfő 10:48

Amit nagyon szerettem pl Joséban, h mikor mennünk kellett az eredmény után, kérdés nélkül lekapta Arbeloát, 3 védővel és full támadó focival folytattuk, eredménnyel.
Én is szerettem ezt az aranyomban, mikor 1 kuglinál álltunk hátul 8-an és vártuk, hogy rohanhassunk előre eszetlenül. Persze néha megszopta a kékeres és olyankor pofázott a bírókról meg a sors kegyetlenségeiről. Hibás volt mindenki a játékos, edző, vizes ember, szertáros, riporter, UEFA csak Ő nem. Tartja is jó szokását a dinamonál is.

Avatar
Mike
Hozzászólások: 3024
Csatlakozott: 2013. április 17., szerda 11:41
Kedvenc játékosaid: Guti, Özil, Ronaldo, Zidane, Varane
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Colts

Re: Taktikai háború (Legyél Ancelotti)

HozzászólásSzerző: Mike » 2015. február 9., hétfő 10:34

José utolós évét a balhék tették tönkre, de taktikailag egy kész csapatott vett át Carlo. Amiért jól sikerült a váltás az a nyugalom volt amit ő hozott, erre télleg ő volt a legjobb.
Az első évben nagyon szarul ment a szekér az elején, aztán egycsapásra megindultunk felfelé, de ez azért volt mert Xabi visszatért. A következő ugrás pedig az volt mikor DM került hátrébb a kp-ra, de az is kényszermegoldás volt, mert nemnagyon volt más. Talán Khedira séülése után ha jól emlékszem, addig ő volt az alap. Szóval nem Carlo zsenialitásán múlt a dolog. A BL-t is majdnem elbaszta hogy a nemrég felépült tuniszit kezdette. Meg ugye Marcelo se kezdett. Aztán mikor égett a ház muszáj volt már bedobni Iscot meg Marcit, persze, de más nem is nagyon volt.

Ami teljes mértékben az ő keze munkája, az talán az őszi 1-2 hónap amikor szárnyaltunk, de ezt is sikerült elrontania azzal h nem rotált, kifacsarta a játékosokat.

Nem látok olyan nagy motiváló készséget sem, cserélni nem tud, és amikor tökösnek kéne lenni akkor is sokszor csak alibizett. Amit nagyon szerettem pl Joséban, h mikor mennünk kellett az eredmény után, kérdés nélkül lekapta Arbeloát, 3 védővel és full támadó focival folytattuk, eredménnyel. Ilyet az olasznál nem tapasztaltam még, sztem nem is fogunk.

ja a másik meg az h nyáron megmondta h neki elég 18 ember akire számíthat. Meg is lett a következménye. Mintha most kezdte volna a pályát komolyan...
"Mesut Ozil is my successor. I have never seen such quality in a player. " -Zidane

csabi87
Hozzászólások: 1113
Csatlakozott: 2013. május 9., csütörtök 9:40

Re: Taktikai háború (Legyél Ancelotti)

HozzászólásSzerző: csabi87 » 2015. február 9., hétfő 10:31

Szerintem ott bukik meg az a felvetés,hogy Ancelotti Mourinhoból élt,hogy a portugál mit hagyott itt maga után?
Elég csak a Casillas és Ramos elleni harcot említeni.Az egész csapat szét volt csúszva.
A játékosok megutálták Mourinhot.
Tavaly érdekes Ancelotti nem egy és nem két ellenfelet vert meg mert vagy húzott egy zseniálisat,vagy egy nagyon jó taktikát dolgoztak ki.
Ezeket nem felejti el az ember egyik évről a másikra.
Le merem fogadni hogy az Atletko ellen is kitaláltak már valamit,csak a játékosok nem tudják megvalósítani,mert a nagyképüség van meg az alázat helyett.
Tavaly egész Európát elverte a BBC.Idén Spanyolország középcsapatait nem tudják elrendezni.
Miért van?Mert nagy az arc,megy a puta madrezes C.Ronaldotol,Bale azt hiszi hogy majd ő megold mindent a nagyképű és flegma hozzáállásával.Mert elszállt ez nem is vitás.A tavalyi Bale egy egészen más ember volt.
Nagy lett az arc.

A másik dolog pedig még ez:

Tavalyi szezon után amikor a csere játékosok elbukták a bajnokságot hagyták őket szépen a klubbnál.Már tavaly tavasszal látszott hogy a cserék kb. 2 szintel lejjebb lévő játékosok.
A keretet egyensúlyba kellett volna hozni.Ehez még hozzájött Alonso elmenetele Madridból.Köszönjük Xabi! :salute:

Szerintem.

Arra azért még kiváncsi leszek,hogy ha egészséges lesz mindenki akkor hogy fognak muzsikálni.
Ez a videó tökéletesen bemutatja, hogy a FIFA mennyire tisztel engem, a klubomat és az országomat. Sok minden érthetővé vált.

VanillaSky
Hozzászólások: 2131
Csatlakozott: 2013. április 20., szombat 1:26

Re: Taktikai háború (Legyél Ancelotti)

HozzászólásSzerző: VanillaSky » 2015. február 9., hétfő 10:20

Nem úgy kell érteni hogy Ancelotti semmit nem tett hozzá, mert ez nem igaz, de hogy JM egy szarkupacot hagyott itt volna maga után...
Emellett az sem igaz, hogy Ancelotti arat itt le bármit is Mourinho "mesterművéből". Vagy, hogy van ez 1 évig nem a focival foglalkozunk, de mégis visszatalálunk a mourinhoi útra és lőn világosság? Ramos-Pepe visszaszokott a xanaxra? (lehet itt szépíteni de abban az időben a Real volt a liga Atleticoja)Teljesen más felfogásban játszik a két csapat. Haramdrészt a személyes meggyőződésem, hogy a Real Madrid sikerei jó részét és kudarcai legnagyobbjait is egy bizonyos Perez miatt szenvedi el! A faszi egy zseniális üzletember, de ennél többnek képzeli magát. Soha nem fogunk megbizonyosodni róla, de a Bale transzfer az a Neymar blama viszontválasza lett. Perez a brazilt akarta, nem jött így palástolni kellett a személyes kudarcát, jött a walesi meg a kolumbiai csillag innen meg történelem. Nem az mozgatta elsősorban, hogy a jó csapat még jobbá váljon, variálhatóbb legyen, hanem az hogy a médiafelületet uraljuk. Ez sikerült is, más nem igazán.

Avatar
tucsoki
Hozzászólások: 2283
Csatlakozott: 2013. május 22., szerda 22:32

Re: Taktikai háború (Legyél Ancelotti)

HozzászólásSzerző: tucsoki » 2015. február 9., hétfő 9:44

Sierra írta:
R.M.C.F írta:biztos sokaknak majd nem tetszik,JM építette fel ezt a sikercsapatot,aminek a babérjait CA aratta le,most a csapat tüzelőanyaga elégett,és táplálni már ezt CA nem tudja
Mourinho úgy hagyta itt ezt a csapatot, hogy minden szét volt zilálva, az atlético az ott elvesztett kupadöntőn kapott vérszemet, azóta nem bírunk velük. Szóval Mourinho egy szarkupacot hagyott maga után minden szempontból, Ancelottinak azzal kellett kezdenie valamit.
Nem úgy kell érteni hogy Ancelotti semmit nem tett hozzá, mert ez nem igaz, de hogy JM egy szarkupacot hagyott itt volna maga után... Volt az utolsó év amikor már mindenről szólt a Real Madrid csak nem a futballról. JM személyisége nagyon erősen szerepet játszott ebben, hogy ki mennyire hibás az más tészta, de az előtte való 2 évben igazi csapatot láttam a pályán (és lehet nekem rossz a memóriám, de nem csak egyedül véltem így...). Szarkupac Mou érzkezése előtt volt, nem utána.

Avatar
kiserik_2
Hozzászólások: 655
Csatlakozott: 2013. április 23., kedd 8:59
Kedvenc csapatod: Real Madrid, AC Milan, BVB

Re: Taktikai háború (Legyél Ancelotti)

HozzászólásSzerző: kiserik_2 » 2015. február 9., hétfő 9:39

Pár gondolat:
Miért is nem fog működni soha a büdös életbe a BBC?
Mert a mai futballban az egyik legfontosabb terület a középpálya. A BBC-vel itt olyan emberhátrányba kerülünk, mint az AM ellen, amikor is négyen, öten voltak 3 kp-sal szemben. Természetszerű, hogy megfojtják, elveszik, bedarálják a kp-t, mert kevesen vagyunk ott. Ugye a 433 akkor működik flottul, ha a két szélső visszajár (vagy legalább az egyik) így növelve a létszámot a kp-n (ha mind a kettő visszazár, akkor kialakul a 451, ami már elég vastag kp). Ha a szélsők nem mennek vissza (CR, Bale), akkor a 3 kp-s lehet akár a Szentatya is, akkor sem lesz elég. Egyszerűen létszámban kevés lesz. Itt jött be a 442, Bale kiesésével (és ennek Modrichoz nincs köze). A 442-ben a kp-n alapból 4 ember van, + Benzema gyakori visszazárásával 5. Ez volt a kulcs, és ez is lenne, de Bale nem akar visszazárni és itt megeszi a fene az egészet. És itt azért megint Bale-re hegyezem ki, mert szerintem az alap védekezés most is a 442 lenne, ahol CR-nek nem kell visszalépni, viszont Bale-nek kötelező lenne, de nem teszi (ugye emlékszünk, hogy tavaly a fontosabb meccseken CR hogy futott, zárt vissza. Akkor az volt a feladata... )
Sérülések.
Ennyi kulcs játékos elvesztésével nem kell csodálkozni és mindenfélét belelátni a helyzetbe, ami nincs (Mou vára összedől, Carlo egy szerencsétlen, stb). Meg kell nézni a Dortmundot. Az edző ugyanaz a Klopp, akit sokan nagyra tartottak itt tavaly. A keret szinte ugyanaz, mint tavaly (Lewandowski ment el egyedül, de 2 tehetséges csatárral pótolták). Ami változott, hogy szinte a fél csapat sérült folyamatosan, mégpedig kulcsjátékosok. Meg lehet nézni, utolsók a bundásban. Ennyit jelentenek a sérültek, pedig ott nincs is annyira nagy különbség a padon ülő és a alapkezdő játékosok között.
Esetleges megoldás:
Amit én most kipróbálnék az mindenféleképpen a 442, valahogy így:

--------CR/Bale---Benz
Isco--Kroos--Illarra--Khedira/Jesé

Illetve kipróbálnám a Khedira Illarra belső kp-t, ugyanis Kroos tud (nem is akárhogyan) a szélen is játszani, amolyan Isco stílusban, középre húzódva, szerezve.

Avatar
Sierra
Hozzászólások: 4519
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 23:49
Kedvenc csapatod: Navas, Carvajal-Ramos-Varane-Marcelo, Modric-Kroos-Casemiro, Bale-Benzema-Cristiano

Re: Taktikai háború (Legyél Ancelotti)

HozzászólásSzerző: Sierra » 2015. február 9., hétfő 1:18

R.M.C.F írta:biztos sokaknak majd nem tetszik,JM építette fel ezt a sikercsapatot,aminek a babérjait CA aratta le,most a csapat tüzelőanyaga elégett,és táplálni már ezt CA nem tudja
Ezzel nagyon nem értek egyet.
Nézzük meg mi is volt.

Mourinho úgy hagyta itt ezt a csapatot, hogy minden szét volt zilálva, az atlético az ott elvesztett kupadöntőn kapott vérszemet, azóta nem bírunk velük. Szóval Mourinho egy szarkupacot hagyott maga után minden szempontból, Ancelottinak azzal kellett kezdenie valamit.

Aztán a felkészülés elég jól sikerült, nagy csapatok ellen is jól játszottunk, jöhetett élesben a dolog. Az elején egyáltalán nem volt meggyőző a csapat, atlético megint jött és nyert, aztán valahogy szépen lassan magára talált a csapat, ez szerintem Ancelotti érdeme volt. Neki köszönhejtük, hogy Di María olyan csodás évet produkált tavaly, ha nem vonja vissza a kp-ra, hát minden máshogy alakul ez tuti.

Aztán megnyertük a BL-t, és jött egy iszonyatosan gyatra előszezon és szezonkezdés. De ebből a gödörből is kijöttünk, és utána szárnyaltunk hónapokig. Sajnos lehet hülyeség, lehet ezzel szembeszállni, de Modric kiesése több volt annál, mint ahogy sokan gondoltuk azt. Illetve Bale visszatérése, mert nélküle is szárnyaltunk. Szóval akárhonnan nézzük azóta gyengülünk folyamatosan. Ugye november végén sérült meg Modric, utána még 1 hónapig hoztuk a meccseket, de akkor már látszott, hogy nagyon hiányzik a horvát. És azóta is folyamatosan ritkítja a csapatot a sok sérülés, kulcsjátékosok esnek ki hetekre-hónapokra, és erre még rátesz egy lapáttal a sok formahanyatlás (CR, Ramos, Varane, Kroos, Carvajal-talán ő a leglátványosabb ilyen szempontból), és ezek a tényezők okozták ezt a 4-0-át is szerintem. Krooshoz még annyit, hogy iszonyat nagy spíler, de Modric nélkül sajnos ő is csak félkarú óriás, ők ketten alkották ősszel a tökéletes kp duót, jobbat keresve sem találtunk akkoriban. És bizony nélküle ő sem tudja azt hozni, mint amit együtt, ketten nyomtak.

Szóval egyáltalán nem igaz, hogy Ancelotti még JM babérjait aratná, mert kétszer kellett a gödörből kihúzni a csapatot, mindkétszer sikerült. Reméljük harmadszor is fog.
Sajnos én is azt gondolom, hogy nehéz lesz innen visszajönni, főleg hogy ennyien sérültek, de Modric visszatérésével sok minden fog változni, az biztos. Csak addigra nehogy késő legyen.
Realmadrid <3

Siempre fieles e Inmortales como el tiempo, inalterables como la Historia, que tienen un nombre propio: ULTRAS SUR!!

Navas
Carvajal - Varane - Ramos - Marcelo
Modric - Casemiro - Kroos
Bale - Benzema - Cristiano

BEST TEAM EVER :salute:

Avatar
sonic
Hozzászólások: 2992
Csatlakozott: 2013. április 22., hétfő 22:50
Kedvenc játékosaid: Zidane, Modric

Re: Taktikai háború (Legyél Ancelotti)

HozzászólásSzerző: sonic » 2015. február 9., hétfő 0:20

Realista24 írta:Majd meglátjuk, hogy mi lesz, ha mindenki bevethető. Carlo sokszor mondott már sok mindent.
Hidd el, en is kivancsian varom mi lesz. :) Viszont attol fuggetlenul hogy vegul belenyul-e majd a BBC-be ha lesz mas opcio, ez a kijelentes karos a csapatra nezve. Rosszat tesz a BBC-nek, es rosszat tesz a tobbi tamadonak is.@Matt
Szerintem is az egyensuly a legnagyobb problema, es a kp-n nagyon hianyolok egy Alonsot, vagy egy hozza hasonlo jatekost. Nagy kar hogy nem tudtuk Verratit elcsabitani miutan Xabi elment.
"..We change the course of history. Everyday people like you and me.."

Avatar
wZoLee7
Hozzászólások: 8574
Csatlakozott: 2013. május 26., vasárnap 13:36
Kedvenc játékosaid: Benzema, Modric, Marcelo, Verratti, Isco, Ramos
Kedvenc csapatod: REAL MADRID
Tartózkodási hely: Nyárasd (Szlovákia)

Re: Taktikai háború (Legyél Ancelotti)

HozzászólásSzerző: wZoLee7 » 2015. február 9., hétfő 0:15

csabi* írta:
Realista24 írta: De jobbnak kell lennünk, nem pedig szinten tartani. Itt csak akkor tudunk érdemben variálni, ha visszatér Modric, aztán újra, ha van James.
csak bélán nem látni az akarást, hogy jobb akarna lenni, nem hajt, szarik az egészbe.viszont, ha jesé lenne annyit nyomatva aki bizonyítási vágytól fűtött és azért valamivel mégiscsak jobban illik a gépezetbe, mint a welszi, szerintem biztos hamarabb formába lendülne, mint a meccsenkénti 10-20 percekkel és többet tudna hozzátenni a csapat játékához, mint béla.


(peace :mrgreen: )
Sajnos ez az amit nem fogunk látni

Avatar
istimester
rex madridistae
Hozzászólások: 2813
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 13:22
Kedvenc játékosaid: Iván Helguera Bujia, Raúl
Kedvenc csapatod: DAC
Tartózkodási hely: Brünn, Osztrák-Magyar Birodalom

Re: Taktikai háború (Legyél Ancelotti)

HozzászólásSzerző: istimester » 2015. február 9., hétfő 0:11

Nem rossz. Áttételesen még mindig Pérez apóról van szó.
Én személy szerint úgy emlékszem, hogy Mignoletet agyonsztárolták tavaly, Monaco meg nem komoly.
Floren pedig másodszor is abba az ominózus folyóba lépett. Nem jó, ha az ember tévedhetetlennek hiszi magát.

Ja jólvan, elbasztam :lol: :lol: :lol:

Avatar
csabi*
Hozzászólások: 3467
Csatlakozott: 2013. augusztus 8., csütörtök 23:00
Kedvenc játékosaid: zizou, marcelo, modric
Kedvenc csapatod: los blancos.

Re: Taktikai háború (Legyél Ancelotti)

HozzászólásSzerző: csabi* » 2015. február 9., hétfő 0:11

Realista24 írta: De jobbnak kell lennünk, nem pedig szinten tartani. Itt csak akkor tudunk érdemben variálni, ha visszatér Modric, aztán újra, ha van James.
csak bélán nem látni az akarást, hogy jobb akarna lenni, nem hajt, szarik az egészbe.viszont, ha jesé lenne annyit nyomatva aki bizonyítási vágytól fűtött és azért valamivel mégiscsak jobban illik a gépezetbe, mint a welszi, szerintem biztos hamarabb formába lendülne, mint a meccsenkénti 10-20 percekkel és többet tudna hozzátenni a csapat játékához, mint béla.


(peace :mrgreen: )
Kép

Avatar
wZoLee7
Hozzászólások: 8574
Csatlakozott: 2013. május 26., vasárnap 13:36
Kedvenc játékosaid: Benzema, Modric, Marcelo, Verratti, Isco, Ramos
Kedvenc csapatod: REAL MADRID
Tartózkodási hely: Nyárasd (Szlovákia)

Re: Taktikai háború (Legyél Ancelotti)

HozzászólásSzerző: wZoLee7 » 2015. február 9., hétfő 0:08

Ez most egy olyan dolog, hogy nem tudunk mit csinálni. kulcsjátékosok estek ki. Bármelyik csapatból ha kiveszek 4-5 kulcsjátékost megáll az élet. Egyedül ott van a baj, hogy CR és Bale is többet legyintget jobbra-balra mint futna...több mezőnymunka meghozná a gyümölcsét, de ők erre képtelenek. CR-től már megszoktuk, csak akkor sprintel hátra ha nagyon muszáj...de Bale hol van hozzá képest? Komolyan pad kellene neki...mert így saját magával is elhiteti, hogy jó az amit csinál.

Avatar
Realista24
El Padre
Hozzászólások: 41778
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 0:50
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Tartózkodási hely: Székesfehérvár
Kapcsolat:

Re: Taktikai háború (Legyél Ancelotti)

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2015. február 9., hétfő 0:07

istimester írta:A kapus poszton a Milan kivételével nem volt üresedés. As simple, nem kell túlragozni. Oda kellett, máshova nem.
Rossz topic :Đ Amúgy a Pool és a Monaco is keresett kapust.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Avatar
istimester
rex madridistae
Hozzászólások: 2813
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 13:22
Kedvenc játékosaid: Iván Helguera Bujia, Raúl
Kedvenc csapatod: DAC
Tartózkodási hely: Brünn, Osztrák-Magyar Birodalom

Re: Taktikai háború (Legyél Ancelotti)

HozzászólásSzerző: istimester » 2015. február 9., hétfő 0:06

A kapus poszton a Milan kivételével nem volt üresedés. As simple, nem kell túlragozni. Oda kellett, máshova nem.

Avatar
Realista24
El Padre
Hozzászólások: 41778
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 0:50
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Tartózkodási hely: Székesfehérvár
Kapcsolat:

Re: Taktikai háború (Legyél Ancelotti)

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2015. február 9., hétfő 0:03

csabi* írta:
h3x0r írta: Jese az egyetlen ember, a gond az, hogy o se jobb.
de jelenleg nem is rosszabb
De jobbnak kell lennünk, nem pedig szinten tartani. Itt csak akkor tudunk érdemben variálni, ha visszatér Modric, aztán újra, ha van James.
A 22 meccses győzelmi széria nem Carlo taktikájának, nem a csapat erejének volt elsősorban köszönhető, hanem a relative könnyű ellenfeleknek (a Pool sehol sincs tavalyhoz képest, a Barca mostanra állt össze, más komoly ellenfél nem volt),
22 győzelmet, hogy magyarázni kell, asszem mára kinyomom a gépet.
Azzal van baj hogy Ancelotti kepes lenyilatkozni hogy ez mindig igy lesz, ha esik ha fuj. Szerintem egy magara valamit is ado edzo ne nzilatkozzon ilyet. Ezzel nagyon art a csapatnak.
Majd meglátjuk, hogy mi lesz, ha mindenki bevethető. Carlo sokszor mondott már sok mindent. :)
Motiváció: A csapat kicsit jól lakott, de a legnagyobb baj nem ez, hanem az, hogy nincs harc a kezdőbe kerülésért. A kispad egyrészt nagyságrendekkel gyengébb a kezdőtől,
Majd ha mindenki egészséges lesz, akkor lesz minőség a padon is. Ezzel nem lehet mit tenni.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Avatar
sonic
Hozzászólások: 2992
Csatlakozott: 2013. április 22., hétfő 22:50
Kedvenc játékosaid: Zidane, Modric

Re: Taktikai háború (Legyél Ancelotti)

HozzászólásSzerző: sonic » 2015. február 9., hétfő 0:00

Realista24 írta:Ki játsszon a BBC helyett?
Az jogos hogy jelenleg nincs mas opcionk, mert James is kiesett. Modric miatt Iscora is hatrebb van szukseg jelenleg. Jese meg brutal forman kivul. Amig ok nincsenek addig kezd a BBC, ezzel nincs is baj. Azzal van baj hogy Ancelotti kepes lenyilatkozni hogy ez mindig igy lesz, ha esik ha fuj. Szerintem egy magara valamit is ado edzo ne nzilatkozzon ilyet. Ezzel nagyon art a csapatnak.
"..We change the course of history. Everyday people like you and me.."

Avatar
Matt009
Hozzászólások: 1909
Csatlakozott: 2013. április 17., szerda 9:44
Kedvenc játékosaid: Casillas, Higuain, Varane, Modric, Özil NEM
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Taktikai háború (Legyél Ancelotti)

HozzászólásSzerző: Matt009 » 2015. február 8., vasárnap 23:57

Talán kimondhatom,biztos sokaknak majd nem tetszik,JM építette fel ezt a sikercsapatot,aminek a babérjait CA aratta le,most a csapat tüzelőanyaga elégett,és táplálni már ezt CA nem tudja.Úgy tűnik nekem.
Nagyon jó írás, de ezt ki kell külön emelnem, mert pont ez jutott többször is az eszembe az utóbbi meccseinken. A tavalyi szezonban olyan erényeket villogtattunk, amilyeneket Mourinho alatt sajátított el az együttes, alatta szilárdult meg a védelem, vele lettünk a legveszélyesebben kontrázó csapat.

Ancelotti mióta megérkezett folyamatosan labdatartós futballt erőltet, még akkor is, ha a csapat kulcsembereinek az nem fekszik. Tavaly is ezt nyomattuk, ki is kaptunk a Barca ellen 2x, tehát a komoly próbákon megbukott a labdatartós, játékdominálós foci. A BM ellen és a kupadöntőben visszatértünk a mourinhoi hagyományokhoz, és lehoztunk közel hibátlan meccset. Nem azzal a focival, amit addig játszottunk, hanem a régi stílusunkkal, persze kicsit Carlo szájíze szerint módosítva, elhagytuk a verekedést, és okos labdakihozatallal építettünk kontrákat. Jöttek a sikerek is. A BL döntőt nem Carlo edzői húzása, nem az ő taktikája döntötte el, hanem egyszerűen elfogyott az Atma fejben és fizikálisan is.

A 22 meccses győzelmi széria nem Carlo taktikájának, nem a csapat erejének volt elsősorban köszönhető, hanem a relative könnyű ellenfeleknek (a Pool sehol sincs tavalyhoz képest, a Barca mostanra állt össze, más komoly ellenfél nem volt), illetve fontos tényező volt a BL győzelem, ami nagy lökést adott, és 1-2 győzelem után a csapat elhitte, hogy verhetetlen. Alapvető taktikai illetve felállásbeli problémáink voltak akkor is, de nem volt olyan csapat, amelyik azt meg tudta volna büntetni, a támadójátékunk meg pazar és virtuóz volt, és erőlködés nélkül mindenkit a földbe döngöltünk. Kiemelendő, hogy a széria előtt sem boldogultunk 3 meccsen az Atmával, és most is ugyanez történt.

A csapat legnagyobb problémája szerintem az egyensúly hiánya. Eleve az eddig legjobbnak bélyegzett kp: James-Modric-Kroos-Isco szerintem védekezésben kevés, nem elég stabil, és nagyon könnyen lekontrázható. Ugyanez a kp Xabi Alonsoval tökéletes lenne, mert Xabi jobban védekezik Kroosnál, hátrébb is játszik, és soha nem lép a labda vonalánál előrébb. Ezt a hiányosságot úgy kompenzáltuk, hogy Pepe vagy Ramos közül az egyikük sokszor fellépett Kroos mellé, mögé hogy a védelem és a kp közé berúgott labdákat leszedje, ezzel persze a másik kh egyedül maradt az ellenfél csatárával. Amíg ez a szitu nem fordul elő sokszor, és nem olyan erős az ellenfél, hogy ezt precízen kihasználja, és a két kh eléggé magas szinten van ehhez, akkor ez a kard élen táncoló védekezés biztosíthatja azt, hogy a kp varázsoljon.

A fentiek miatt szerintem elvi hibás kp sor nyerte meccseket, mert támadásban szerintem a legütősebb kp sor jelenleg a világon, a gyengeségeit pedig azért nem olyan könnyű kiaknázni, mert egyszerre kell tönkretenni a játék megszervezését, illetve büntetni a kp sor és a védelem szétszakadását, ami pontos passzokkal és a védők elleni megnyert párharcokkal működhet, de ha nincs olyan támadó az ellenfélnék, aki párharcot tud nyerni Pepe/Ramos ellen, akkor esélytelenek.
Habár a kp csodálatos futballt produkált, és nagyon élveztem nézni, nem szeretem az ilyen kétélű taktikát alaptaktikaként, mert túl könnyű ellene fellépni egy komoly csapatként. Ugyan az Atma büntetett meg minket most, de biztos vagyok benne, hogy van még 4-5 csapat, akik nagyon súlyosan megbüntettek volna minket.

A vég kezdete azonban Modric kiesése volt. A beszorított ellenfelek ellen a Modric-Kroos duó mesterien szedte össze a kivágott labdákat, ezzel képesek voltunk konstansan nyomás alatt tartani az ellenfelet, és a legjobb védekezés a támadás alapon csirájában elfojtottunk a legtöbb ellentámadást. Modric kiesésével azonban a kp magasan szűrő funkciója jelentősen sérült, sokkal mélyebben kell/tudunk labdát szerezni, megnőtt az ellenfél által bejátszott terület, így a mi játékosainknak is többet kell futniuk a labda megszerzéséért, amire már nyilván kevésbé alkalmas az Isco James/Bale szélső páros, így sokkal sebezhetőbbek lettünk. Addig azonban nem volt baj, amíg gyenge ellenfelek ellen játszottunk, és veretlenek voltunk, mert a csapat tele volt önbizalommal, és ugyan a játék nem funkcionált olyan jól, a győzelmek jöttek, és többnyire a gólok is. Az Atma azonban 3-ból 3x szopatott meg minket, és a csapatnak saját magába vetett hite elszállt, a veretlenség mítosza elillant, az ellenfeleink is sokkal öntudatosabban fognak ellenünk játszani, ami még jobban megnehezíti majd a meccseinket.

Ancelotti: Ő sosem volt az az edző, aki nagy mélységekből visszahozta a csapatát. A Chelseanél is hasonló 2 szezont produkált, első év duplázás második év ősze nagyszerű és eredményes foci, majd télen/tavasszal egyre romlott a játék, és végül trófea nélkül zártak, Carlo pedig repült. Kísértetiesen hasonló dolog, nem igaz? Carlo csapataira jellemzőek a nagy hullámvölgyek, ezért nem is nyert sok bajnoki címet, az ő edzői nagysága inkább abban rejlik, hogy jól kezeli a sztárokat, és rendkívül jó érzéke van egy alaptaktika kialakításához és az abba beleillő játékosok megtalálásához. A meccselés viszont nem az erőssége, nála ritka az, amikor a csapata az ő edzői húzásával nyeri meg a meccset, az ő csapatai általában erőből szokták lenyomni az ellenfeleiket, és a nagy erényei a csapatának az, hogy többnyire bárki ellen képesek voltak a saját játékukat játszani. De egy-egy meccsre Carlo nem készül külön taktikával. Ez az oka annak, hogy nem tudtunk győzni 6-ból 6x az Atma ellen. Ez az Atma ennyivel nem jobb nálunk. Mou időszaka alatt a Barca egyénileg erősebb volt, ami ki is jött, de most mi vagyunk egyénileg jobbak az Atmánál, mégsem tudtunk 6 meccse nyerni ellenük. Taktikailag meg lettünk verve 6-ból 6x, (vagy inkább 7-ből 7-szer, ha a BL döntőt is számoljuk, csak ugye ott az erőnlét még kiütközött.), és nincs előrelépés. Ezen okok miatt nem akartam őt edzőnknek. Azóta annyiban módosult a véleményem, ha szabad kezet kapna teljes mértékben, és a padra rakhatná a 90-100 millás arcokat, akkor könnyen olyan alapjáték lehetne itt, amivel tönkre verhetünk mindenkit. Az ősz ugye ezt a látszatot keltette, és ugye abba a csapatba egy labdabiztos, védekezni tudó kkp-s kellene Modric-Kroos mögé, hogy ne legyünk könnyen lekontrázhatók. De ugye ez nincs, és én is pedzegettem már a mai meg a tegnapi nap ezt az "Árnyékedző dolgot".

Motiváció: A csapat kicsit jól lakott, de a legnagyobb baj nem ez, hanem az, hogy nincs harc a kezdőbe kerülésért. A kispad egyrészt nagyságrendekkel gyengébb a kezdőtől, másrészt vannak játékosok, akiknek játszaniuk kell, így nincs meg az a nyomás, ami miatt egy játékos kihajtaná a belét. Bale a legjobb példa, ugye ő CR utódja/helyettese/hadnagya, ahogy tetszik, ő lesz majd a jövő vezérbikája (legalább is ezt mondták neki, amikor idejött), a munka is büdös neki, a kezdőből nem kerülhet ki, nem szakad hát meg a pályán, a csapat amúgy is nyer, a statokat meg valahogy mégis szállítja. Igazából sodródik az árral, nincs fenyegetve, a hozzáállása nem is fog javulni, amíg nem kerülhet permanensen a padra. Hasonló gondok lehetnek más játékosoknál is, de Bale a legfeltűnőbb. Ezen megint csak szabad kézzel és minőségibb paddal változtathat az edző. Carlo nincs tehát könnyű helyzetben, ha a szezon végén trófea nélkül maradunk, tuti, hogy távozik, és az az irónia, hogy nem is ő okolható, mert a keze teljesen meg van kötve. Szerintem a problémákat látja, de nem cselekedhet, mert sem eszköze (a megfelelő szintű cserék hiánya/sérülések), sem felhatalmazása (BBC all time, James kötelező kezdők) nincs arra, belenyúljon a rendszerbe. Így nehéz.

A szezont szerintem azért még nem kell leírni, a PD csapatait a Barca kivételével így is illene vernünk (ugye innen ősszel nem vesztettünk pontot), a Barca is fog még pontot veszíteni, és Modric, meg a védelem visszatértével valamelyest konszolidálódik a helyzet, na meg 1-2 győzelem után persze. A bajnokság még meg lehet, de vérhugyozós lesz az el Classico. A BL pedig lutri, jó sorolással a negyeddöntő is relatív sétagalopp lehet, szóval kis szerencsével komoly párharc csak a 4 között lesz, amit egy teljesen egészséges csapattal meg egy kis szerencsével lesz esélyünk behúzni. De jelenleg nem ebbe az irányba mutatnak a jelek, és ha jön még 1-2 sérülés, akkor esélyünk sem marad.


Vissza: “Labdarúgás”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: KovaLlos valamint 10 vendég