OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Hol szoktál borravalót adni?

A szavazás 2024. február 23., péntek 13:03-kor befejeződött.

Benzinkúton
5
2%
Boltban
1
0%
Ètteremben
60
29%
Futárnak
43
21%
Fodrásznál
43
21%
Hotelben/egyéb szálláshelyeken
3
1%
Kocsmában
28
14%
Mindenhol
10
5%
Sehol
12
6%
 
Szavazatok száma: 205

Avatar
Aroninho
Hozzászólások: 30
Csatlakozott: 2013. április 25., csütörtök 22:35
Kedvenc játékosaid: Rafael Van der Vaart, Bastian Schweinsteiger
Kedvenc csapatod: Real Madrid >> MU, ETO, Roma

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Aroninho » 2015. június 28., vasárnap 14:44

Valaki nem ért véletlenül a statisztikai próbákhoz kicsit mélyebben? :)
Jó, nem kell túl mélyen... :D Szerintem csak az én tudásomat haladta meg...kellene három próbát találnom egy kérdőív kielemzésére, de sehogy sem találom meg a megfelelőt :(

palesz77
Hozzászólások: 2551
Csatlakozott: 2014. június 24., kedd 11:31
Kedvenc játékosaid: Xavi, Iniesta, Verratti, Dahoud
Kedvenc csapatod: Barcelona

Re: OFF

HozzászólásSzerző: palesz77 » 2015. június 28., vasárnap 14:30

Sunsky írta:Szóval aki nem kirívóan viselkedik azt elfogadom, vele született rendellenesség, oké.. De aki mutogatja magát, úgy viselkedik, majd még neki áll feljebb ha megsértik, azzal inkább hadd ne írjam le, mit csinálnék...
Nem feltétlen a meleg témához, de szerintem ezzel mindenki így van.. Teszem azt ha az irodádban lenne egy tipikus plázapicsa, aki azt ecseteli minden nap, hogy tegnap kit oboázott le éppen, akkor tőle se kérnél puszit ugyanúgy reggel.

Ezektől, még szerintem senki nem lesz fajgyűlölő, vagy szexista, szimplán nem szereti a magamutogató egyéneket, ami nemtől, rassztól, bárminemű beállítottságtól független. Viszont ezzel meg sokan visszaélnek - feministák, romák, négerek, stbstb -, hogy ezzel próbálják mentegetni magukat, hogy ők diszkrimináció áldozatai a hovatartozásuk végett, pedig rohadtul nem azért bánnak velük úgy ahogy általában, hanem azért ahogy viselkednek. Nem mind természetesen, akinek nem inge, sokakat ezek miatt bántanak, de van bőven aki csak takarózik ezzel. De ez már más téma, csak most eszembe jutott hirtelen.. :)

Avatar
realmadridfan
Hozzászólások: 540
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 21:23

Re: OFF

HozzászólásSzerző: realmadridfan » 2015. június 28., vasárnap 14:10

Ezek igaz dolgok, amiket írsz. Az a gond, hogy mi nem Németország vagyunk, akihez mi megyünk ki. Nincs sok választásunk sajnos. Az, hogy a szegényebbek jönnek, nem teljesen igaz, mert eleve a legszegényebbek nem tudják a csempészeket kifizetni. Nem anyagi helyzethez kötött a háború sajnos, mindenféle rétegek jönnek.
Cliff írta:Az egyetlen megoldás erre szerintem az, hogy az államnak ösztönöznie kellene a gyerekvállalást, na meg a (most még) félmillió magyar kivándoroltat visszacsalogatja. De persze ezt könnyebb mondani mint megvalósítani
Most is ösztönzi adókedvezményekkel. Sajnos összetett a probléma, ez az összes fejlett ország eredeti népességére jellemző, az államok egyénileg maximum lassítani tudják a folyamatot. Visszacsalogatni nincs esély, amíg ekkora bérkülönbségek vannak. A kultúravesztésről az én véleményem az, hogy nem érzem kevésbé magyarnak magam, ha több külföldit látok vagy több kebabost látok az utcán :) Nem ezen múlik a nemzeti identitás, hogy ki vállal munkát az országban. Szerintem. A 21. században nincs sok értelme elfordulni, mikor 2 perc alatt bárkivel fel tudjuk venni a kapcsolatot a világból és az EU-ba is önként léptünk be. Kéne egy reality-check sokaknak
Anyaka írta:
Nem mondtam, hogy nincsenek határaik. Jól kezelik gazdasági szempontból, igen, nem érzelmi oldalról megközelítve a dolgokat. Vagy akkor nem kéne beengedniük senkit és legyen munkaerőhiány? Nem értem mit javasolsz most. az 1% körüli növekedés az mesterségesen beállított dolog éppen ezekkel a határokkal. De a gazdasági bevándorlók irányított beengedése nem egyenlő a háborús menekültek visszafordításával. A libanoni menekültek hol vannak most? Libanonban, mert már vége a balhénak ott. Ezeknek a nagyrésze haza szeretne jutni, csak jelenleg van egy "kis gáz" otthon.

Avatar
Anyaka
Hozzászólások: 1672
Csatlakozott: 2013. április 22., hétfő 0:48
Kedvenc játékosaid: Raul
Kedvenc csapatod: Hungary

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Anyaka » 2015. június 28., vasárnap 13:53

realmadridfan írta: Az USA ezt nagyon jól kezeli egyébként (1-2%os évi népességnövekedést lőnek be központilag, ami a legideálisabb).
:hmmm: Nekik nincs kerítésük? Ha kell bele is lövik egy gödörbe azokat, akik át akarnak mászni, szóval tényleg belövik azt az 1-2%-ot egy 7.62-essel. Meg jól kezelnek, mit? Minden város tele van olyan negyedekkel, ahova a lábát be nem teszi normális ember, mert nem jön ki többet.
Annyi kerítés van a világban egyikkel se foglalkoztak ennyit, mint a miénkkel. :lol: Izrael betonkerítéséről nem sok hír van, pedig az nem a kizárás miatt készült, hanem bezártak oda embereket gyakorlatilag.

Cliff
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2015. június 28., vasárnap 13:22
Kedvenc játékosaid: Zidane, Varane
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Cliff » 2015. június 28., vasárnap 13:48

realmadridfan írta:Erre egyébként jobb példa a bevándorló/menekült kérdés. Most kizárjuk őket kerítéssel, de még a mi életünkben eljön az az idő (kb 15-20 év), amikor nem tudjuk eltartani a nyugdíjasainkat. Honnan pótoljuk azt az adóalapot? Előbb-utóbb érdemes a bevándorlókra mint lehetőségre, sem mint bűnözőkre tekinteni. Az USA ezt nagyon jól kezeli egyébként (1-2%os évi népességnövekedést lőnek be központilag, ami a legideálisabb).
Szerintem ez több szempontból sem jó megoldás. Egyrészt a bevándorlók erősen eltérő kulturális háttérrel érkeznek, és a Nyugat-európai állapotokból kiindulva nem úgy néz ki, hogy hajlandóak az itteni kultúrát és szokásokat adaptálni, ami társadalmi konfliktusokhoz, hosszabb távon pedig akár a saját kultúránk felszámolásához is vezethet.
Másrészt nyilvánvalóan a származási országukban is az alsóbb társadalmi rétegekhez tartoztak, ezért nagy részük bűnöző vagy szakképzettséggel egyáltalán nem rendelkezik, így csak plusz teher lenne, ami pont hogy felgyorsítaná a gazdasági összeomlást.

Az egyetlen megoldás erre szerintem az, hogy az államnak ösztönöznie kellene a gyerekvállalást, na meg a (most még) félmillió magyar kivándoroltat visszacsalogatja. De persze ezt könnyebb mondani mint megvalósítani :)

Avatar
realmadridfan
Hozzászólások: 540
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 21:23

Re: OFF

HozzászólásSzerző: realmadridfan » 2015. június 28., vasárnap 13:06

A gyerekvállalás kérdése nehezebb téma, mint a házasság, mert az mindenki magánügye, másra nincs hatással. Akkor mindenképpen érdemes engedélyezni a gyerekvállalást, ha a lépés társadalmi/gazdasági stb. haszna jelentősen több, mint a károk vagy ha úgy tudunk javítani az egyik oldalon, hogy másra ez a lépés nem hat negatívan (szaknyelven Pareto-javítás). Az örökbefogadás mindenképpen ilyen, azt ne mondja senki, hogy intézetben nyomorogva tölteni a gyerekkort (aztán 18évesen meg utcára tesznek) jobb, mint meleg szülők gyereke lenni. A másik dolog, hogy senki sem azért szereti az anyját (Oidipuszon kívül :D ), mert csöcsei vannak vagy a pinájából mászott ki, hanem mert anyaszerepet tölt be. Még a szoptatáskor kialakuló anya-gyerek kapocs is könnyen helyettesíthető, ha tudatosan csak az egyik fél veszi ölbe és eteti. Az megint mindegy, hogy csöcsből vagy cumiból. A béranyaság -ami egyébként tiltott Magyarországon-viszont káros, mivel nem vesz le terhet az államról az örökbefogadással és könnyen belátható, hogy a gyűlölködő közhangulat miatt elkerülhetetlen az iskolai bullying meleg szülők gyermekeként, ami mindenképpen hátrány. Szóval a legjobb megoldás tényleg az lenne, ha csak intézetből, senkinek "nem kellő" gyerekeket nevelhetnének.

A másik meg a történelmi oldala a dolognak. Biztos volt, mert akkor nem elleneznék sokan a dolgot, de nekem nem jut most eszembe olyan helyzet, amikor egy etnikai/vallási stb. csoport kirekesztése hosszú távon előrevitte volna a társadalmat. Erre egyébként jobb példa a bevándorló/menekült kérdés. Most kizárjuk őket kerítéssel, de még a mi életünkben eljön az az idő (kb 15-20 év), amikor nem tudjuk eltartani a nyugdíjasainkat. Honnan pótoljuk azt az adóalapot? Előbb-utóbb érdemes a bevándorlókra mint lehetőségre, sem mint bűnözőkre tekinteni. Az USA ezt nagyon jól kezeli egyébként (1-2%os évi népességnövekedést lőnek be központilag, ami a legideálisabb).

Avatar
Becksy23
Hozzászólások: 634
Csatlakozott: 2013. november 25., hétfő 16:00
Kedvenc játékosaid: Beckham, Scholes, Modric, Nani, Varane, James
Kedvenc csapatod: Manchester United, Real Madrid, Portugália, New England Patriots
Tartózkodási hely: Sopron

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Becksy23 » 2015. június 28., vasárnap 12:44

Pipita írta: :lol: :lol: :lol:

Jó, akkor magyarázd meg nekem, hogy mitől lesz jobb szülő attól valaki, ha a szexuális orientáltságát Te, Becksy23, aláírod és elfogadod, mint normális, értelmes, nem beteg perverz szar ember. Van még ezer más összetevője az apaságnak. És aki anya nélkül nő fel, egy darab apával? Abból még lehet normális ember, vagy az is genetikai selejt?
Például hogy nem azt látja 2-5-10 évesen hogy a két apja, két férfi egymást puszilgatja, csókolgatja, hanem hogy a szülei normálisan öltözködő, viselkedő emberek. Mert ismerek én is melegeket, de majd az összesről megmondtam egyből hogy ratyi, annyira látszik rajtuk, gyakorlatilag felvágnak vele hogy esténként arcpakolást és beöntést kapnak. Előbb bíznám a fiamat farkasokra, mint ilyenekre.
Navas - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Verratti, Modric, Kroos - Bale, Benzema, Ronaldo

Casilla, Nacho, Coentrao, Casemiro, Isco, Lucas Vazquez, Lacazette

Yanez, Vallejo, Hugo Mallo, Kovacic, Asensio, Odegaard, Mariano

Avatar
Sunsky
Hozzászólások: 1475
Csatlakozott: 2013. április 21., vasárnap 10:30
Kedvenc játékosaid: Ibra, Modric, Isco, Neymar
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Sunsky » 2015. június 28., vasárnap 12:12

hehe írta:mintha azt probálnád elmagyarázni, hogy nem kék az ég.
Ha már itt tartunk tényleg nem kék... csak az agyad elhiteti veled illetve így tanultad... :D

De amúgy jah, nekem is volt meleg osztálytársam, mindig is poénból b..z..zta a többség, aztán persze mikor elballagtunk a lányok elmondták, hogy tényleg az volt. De nem zavart senkit, engem sem zavar a mai napig. Mármint ő. Aztán van egy másik eset.

A jelenlegi munkahelyemen az egyik srác meleg volt. Nekem eleinte csak az tűnt fel h fura, meg tényleg úgy öltözködik és viselkedik, de hát a mai világban sok az ilyen fiatal, ki gondolta volna, h csak a tinidivatot követi vagy tényleg az... aztán az egyik csaj elmesélte h meleg és neki mindig arról beszél, h kivel mit csinált épp előtte nap. Na innentől nem fogtam vele kezet többet, bocs, de ha én belegondolok h előtte mit csinált azzal, az nekem nem megy.. Ráadásul mint kiderült úton útfélen hangoztatja, akik vele dolgoztak azok mind tudták. Az egyik csávó melóhelyen le is b.z.zta, amiből aztán bírósági ügy lett, mert a meleg feljelentette. A cég ekkor kicsit beijedt, adott volna a srácnak 5 millát, h elintézzék az ügyet bíróságon kívül, amit persze az idiótája nem fogadott el, ő többet akart.

A plusz poén, h még a gyerek anyja (aki szintén ott dolgozok) is feljelentette a céget, h a csávó, aki a fiát leszólta fogdossa a nőket stb. Ment a bírósági per tovább, végül az utolsó pillanatban a cég nyert, hiszen a csávó végülis simán hangoztatta a nemi hovatartozását, így végülis mit csodálkozik rajta, ha megkapja? Így aztán fizethették a perköltségeket, és persze nem kellett két napot várni arra, h anya-fia hibát kövessen el a cégnél és fegyelmivel legyen elzavarva. :lol:

Szóval aki nem kirívóan viselkedik azt elfogadom, vele született rendellenesség, oké.. De aki mutogatja magát, úgy viselkedik, majd még neki áll feljebb ha megsértik, azzal inkább hadd ne írjam le, mit csinálnék...

Avatar
Pipita
Hozzászólások: 3128
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 12:32
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Pipita » 2015. június 28., vasárnap 11:36

miért sarkítod le? kiragadsz 1-2 esetet mindkét oldalról, nincs értelme, van statisztika a világon.
Nem sarkítani akartam, csak annyit mondtam, hogy volt már rá példa, hogy egészséges felnőtt váljon a gyerekből (egyébként erre is lenne egy south park részem, csak nincs kedvem kikeresni :mrgreen: )
Ha valóban van valami hiteles statisztika, leírással mellékelve, hogy mi alapján, kit milyen környezetben vizsgáltak, az engem érdekelne, de kétlem hogy ez ilyen egyszerű lenne. :roll:
Főleg a két apa... Mert még apa nélkül fel lehet nőni, főleg ha nem a gyerek előtt ollózzák egymást, de hogy két apja legyen valakinek, anya nélkül... Az maximum akkor nincs negatív hatással a gyerekre, ha két hetero "apja" van
:lol: :lol: :lol:

Jó, akkor magyarázd meg nekem, hogy mitől lesz jobb szülő attól valaki, ha a szexuális orientáltságát Te, Becksy23, aláírod és elfogadod, mint normális, értelmes, nem beteg perverz szar ember. Van még ezer más összetevője az apaságnak. És aki anya nélkül nő fel, egy darab apával? Abból még lehet normális ember, vagy az is genetikai selejt?

Avatar
Becksy23
Hozzászólások: 634
Csatlakozott: 2013. november 25., hétfő 16:00
Kedvenc játékosaid: Beckham, Scholes, Modric, Nani, Varane, James
Kedvenc csapatod: Manchester United, Real Madrid, Portugália, New England Patriots
Tartózkodási hely: Sopron

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Becksy23 » 2015. június 28., vasárnap 11:30

hehe írta: miért sarkítod le? kiragadsz 1-2 esetet mindkét oldalról, nincs értelme, van statisztika a világon.

összességében az összkép az, hogy egészségtelen a gyerek fejlődésére nézve, hogy nem a hagyományos apa-anya kombó neveli fel.
fasznak kell ezzel is szembe menni, olyan ez, mintha azt probálnád elmagyarázni, hogy nem kék az ég.
Főleg a két apa... Mert még apa nélkül fel lehet nőni, főleg ha nem a gyerek előtt ollózzák egymást, de hogy két apja legyen valakinek, anya nélkül... Az maximum akkor nincs negatív hatással a gyerekre, ha két hetero "apja" van
Navas - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Verratti, Modric, Kroos - Bale, Benzema, Ronaldo

Casilla, Nacho, Coentrao, Casemiro, Isco, Lucas Vazquez, Lacazette

Yanez, Vallejo, Hugo Mallo, Kovacic, Asensio, Odegaard, Mariano

Avatar
hehe
Hozzászólások: 7035
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 21:50
Kedvenc játékosaid: el fenomeno.
Kedvenc csapatod: a 6X-os vb.
Tartózkodási hely: nuthouse.

Re: OFF

HozzászólásSzerző: hehe » 2015. június 28., vasárnap 10:41

Pipita írta:
De amúgy ez az adoptálás téma az USA-ban már elfogadott melegeknek is nem? Vagy ez hogy van?
Neil Patrick Harris nevel gyereket (talán többet is, nem tudom) a férjével, szóval gondolom elfogadott.

Anno én is így gondoltam, hogy kegyetlenség egy gyereket kitenni abban a korban, amikor a más hajszín vagy tényleg bármi különbséget képesek nevetség tárgyává tenni, hogy neki két anyja vagy két apja van. Viszont egy ismerősöm ismerőse két anyával nőtt fel és se nem ferdültek el a hajlamai a környezet hatására (lol :lol: ) se nem lett öngyilkos, se nem volt bullying áldozat, úgyhogy nem lehet kijelenteni egyetemesen, hgoy ez a két véglet van. Persze biztos van példa mindkét esetre is egyébként, de érdekes lehetne pontos adatokat összevetni, fogalmam sincs, milyen eredmény jönne ki, de tippre normális, egészséges felnőttek lesznek, és sokkal hasznosabb tagjai a társadalomnak, mint például azok, akiket alkoholista apa nevelt fel, vagy valami ribanc, aki szeretet nélkül nevelte, stb, stb.

ezt amúgy ajánlom megtekintésre mindenkinek. :)
miért sarkítod le? kiragadsz 1-2 esetet mindkét oldalról, nincs értelme, van statisztika a világon.

összességében az összkép az, hogy egészségtelen a gyerek fejlődésére nézve, hogy nem a hagyományos apa-anya kombó neveli fel.
fasznak kell ezzel is szembe menni, olyan ez, mintha azt probálnád elmagyarázni, hogy nem kék az ég.
Kép
Kép
Kép

Avatar
Pipita
Hozzászólások: 3128
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 12:32
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Pipita » 2015. június 28., vasárnap 10:38

De amúgy ez az adoptálás téma az USA-ban már elfogadott melegeknek is nem? Vagy ez hogy van?
Neil Patrick Harris nevel gyereket (talán többet is, nem tudom) a férjével, szóval gondolom elfogadott.

Anno én is így gondoltam, hogy kegyetlenség egy gyereket kitenni abban a korban, amikor a más hajszín vagy tényleg bármi különbséget képesek nevetség tárgyává tenni, hogy neki két anyja vagy két apja van. Viszont egy ismerősöm ismerőse két anyával nőtt fel és se nem ferdültek el a hajlamai a környezet hatására (lol :lol: ) se nem lett öngyilkos, se nem volt bullying áldozat, úgyhogy nem lehet kijelenteni egyetemesen, hgoy ez a két véglet van. Persze biztos van példa mindkét esetre is egyébként, de érdekes lehetne pontos adatokat összevetni, fogalmam sincs, milyen eredmény jönne ki, de tippre normális, egészséges felnőttek lesznek, és sokkal hasznosabb tagjai a társadalomnak, mint például azok, akiket alkoholista apa nevelt fel, vagy valami ribanc, aki szeretet nélkül nevelte, stb, stb.

ezt amúgy ajánlom megtekintésre mindenkinek. :)

ThePilgrim
Hozzászólások: 183
Csatlakozott: 2013. április 23., kedd 13:30
Kedvenc játékosaid: Modrić
Kedvenc csapatod: Real Madrid CF

Re: OFF

HozzászólásSzerző: ThePilgrim » 2015. június 28., vasárnap 10:22

Érdekes dolog ez a melegkérdés. Nekem személy szerint az ég adta világon semmi bajom a melegekkel, de egész egyszerűen undorítónak találom már a gondolatát is annak, hogy két faszi nyalja-falja egymást. Ennek nyilván egyszerűen az az oka, hogy férfi vagyok, szóval pl. a leszbikusoknál ez nem zavar, ebből is látszik, hogy tényleg nem azzal van a bajom, hogy két azonos nemű együtt van vagy szereti egymást. Ebből kifolyólag nekem aztán hót mindegy, hogy házasodhatnak-e vagy sem, csak ne kellene mindenhol ezt látni. Ők örüljenek, ha akarnak, házasodjanak, de a heteroknak miért kell erre verniük magukat internet-szerte? Meg egyébként miért kell melegfelvonulásokat tartani? Miért kell ezt mindenhol hangoztatni?

Az örökbefogadással kapcsolatban egyfelől nekem is egy határozott NEM a véleményem, hiszen az egy dolog, hogy két azonos nemű mit csinál magával és egymással, de az egyértelmű, hogy a gyerek életét teljes mértékben befolyásolja az a tény, hogy két anyja vagy két apja van. Másrészt viszont abba is érdemes lenne belegondolni, hogy mi a jobb egy gyereknek? Egész gyerekkorát iszonyatos körülmények között, intézetekben leélve, felnőttkorában pedig utcára kerülve vagy bűnözővé válva élnie, vagy esetleg két férfi/két nő "szülő" szeretete közepette, de kitéve annak, hogy a gyárilag hetero hajlamai esetleg a szülői kép hatására elferdülnek. Érdekes kérdés ez na...

Avatar
J. Dee
Hozzászólások: 64
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 21:59
Kedvenc játékosaid: Guti
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: OFF

HozzászólásSzerző: J. Dee » 2015. június 28., vasárnap 10:02

Erről amúgy nincs valami tanulmány, hogy ez milyen hatással van a gyerekekre? Nem olvastam utána, úgyhogy fogalmam nincs róla, de komolyan érdekelne.
Nem tudok ilyet linkelni, viszont nekünk pl. gimiben biosz órán is elmagyarázta ezt a tanár, hogy miért káros. Nem néztem utána, hogy mennyire igaz, de amennyit tanultam bioszból, pszichológiából stb, az alapján nekem elég validnak tűnik, de majd kijavít vki, ha jobban ért hozzá.
És hangsúlyozom, nem melegek elleni uszítás volt vagy szubjektív vélemény. Nem tegnap volt, úgyhogy sorry a nem pontos fogalomhasználatért, de a lényeg szerintem érthető lesz.
Az a probléma, hogy a gyerekeknek 0-6 éves kor között számos olyan reflexe, értéke, identitása alakul ki, amelyek egész életében megmaradnak, gyakorlatilag nem változtathatók (maximum nagyon nehezen) és elsődleges forrása a család, szülők. Na most, ha egy alapvetően egészséges, heteroszexuális gyerek egy ilyen családban szocializálódik, ez az alapvető értékrend, amivel találkozik, ennek akar megfelelni stb., akkor olyan identitászavarai, szorongásai lehetnek, amellyel egy életre tönkreteszik, sérül. Mire felnő, és egyáltalán megérti, hogy mi a helyzet, már rég késő.
“Finding the hidden advantage in an unfortunate circumstance. Using pain to take you to the next level. Those are the things that turn players into kings.”

Avatar
hehe
Hozzászólások: 7035
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 21:50
Kedvenc játékosaid: el fenomeno.
Kedvenc csapatod: a 6X-os vb.
Tartózkodási hely: nuthouse.

Re: OFF

HozzászólásSzerző: hehe » 2015. június 28., vasárnap 1:38

Házasságkötést engedélyezték nem? Nem a gyereknevelésről írtunk szerintem, az komolyabb téma, mint az, hogy ki mehet templomba esküdni és ki nem..
fél lépésre vagyunk tőle, ne aggódj, hidd el, hogy ez lesz a következő.
na és azt én már simán hívom bűncselekménynek, ha bekövetkezik.
Kép
Kép
Kép

palesz77
Hozzászólások: 2551
Csatlakozott: 2014. június 24., kedd 11:31
Kedvenc játékosaid: Xavi, Iniesta, Verratti, Dahoud
Kedvenc csapatod: Barcelona

Re: OFF

HozzászólásSzerző: palesz77 » 2015. június 28., vasárnap 1:24

hehe írta:aki tényleg nem érti miért baj, ha két azonos nemű nevel egy gyereket, és nála ugyanaz a kategória, mint a női vagy faj szerinti egyenjogúság, az menjen autópályát építeni, gyomot irtani vagy kaszálni, oda nem kell agy, de legalább haszna van.
Házasságkötést engedélyezték nem? Nem a gyereknevelésről írtunk szerintem, az komolyabb téma, mint az, hogy ki mehet templomba esküdni és ki nem..
pheco írta:Viszont a gyereknevelést, örökbefogadást én betiltatnám az esetükben. Nem tudom, hogy veleszületett dolog-e a melegeknél a nemi identitás. Abban viszont biztos vagyok, hogy nem tesz jót egy gyermeknek, ha mondjuk két apuka neveli fel és őket látja nap, mint nap. Simán lehet, hogy azt fogja helyesnek gondolni, aztán ő is azt az utat választja... Ne neveljenek már az emberek "szándékosan" melegeket. Pár év és ott tartunk, hogy az lesz a ciki, aki nem meleg vagy biszex...
Erről amúgy nincs valami tanulmány, hogy ez milyen hatással van a gyerekekre? Nem olvastam utána, úgyhogy fogalmam nincs róla, de komolyan érdekelne.

De amúgy ez az adoptálás téma az USA-ban már elfogadott melegeknek is nem? Vagy ez hogy van? Lusta vagyok most utána keresni, privátba is jöhet aki tud róla valamit komolyabban, ha senki akkor majd holnap utánaolvasok..

Avatar
pheco
Hozzászólások: 6670
Csatlakozott: 2013. április 20., szombat 0:03
Kedvenc játékosaid: David Beckham, Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.
Tartózkodási hely: Bp.

Re: OFF

HozzászólásSzerző: pheco » 2015. június 28., vasárnap 1:03

palesz77 írta:én pont leszarom, hogy ki házasodhat. Ők legyenek boldogok, szerintem pont nem ettől lesz elkorcsosult a társadalom, hogy Béla és Józsi egy papírral is bizonyíthatja a kapcsolatukat..
Nem is ezen megy a felháborodás szerintem. Engem sem érdekel, hogy házasodnak-e vagy sem. Az az idegesítő, hogy a csapból is ez folyik. Belenyomják az ember arcába, hogy fogadjuk el a melegeket. Egyébként engem tényleg nem zavarnak.

Viszont a gyereknevelést, örökbefogadást én betiltatnám az esetükben. Nem tudom, hogy veleszületett dolog-e a melegeknél a nemi identitás. Abban viszont biztos vagyok, hogy nem tesz jót egy gyermeknek, ha mondjuk két apuka neveli fel és őket látja nap, mint nap. Simán lehet, hogy azt fogja helyesnek gondolni, aztán ő is azt az utat választja... Ne neveljenek már az emberek "szándékosan" melegeket. Pár év és ott tartunk, hogy az lesz a ciki, aki nem meleg vagy biszex...

Avatar
hehe
Hozzászólások: 7035
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 21:50
Kedvenc játékosaid: el fenomeno.
Kedvenc csapatod: a 6X-os vb.
Tartózkodási hely: nuthouse.

Re: OFF

HozzászólásSzerző: hehe » 2015. június 28., vasárnap 1:01

aki tényleg nem érti miért baj, ha két azonos nemű nevel egy gyereket, és nála ugyanaz a kategória, mint a női vagy faj szerinti egyenjogúság, az menjen autópályát építeni, gyomot irtani vagy kaszálni, oda nem kell agy, de legalább haszna van.
Kép
Kép
Kép

palesz77
Hozzászólások: 2551
Csatlakozott: 2014. június 24., kedd 11:31
Kedvenc játékosaid: Xavi, Iniesta, Verratti, Dahoud
Kedvenc csapatod: Barcelona

Re: OFF

HozzászólásSzerző: palesz77 » 2015. június 28., vasárnap 0:51

Becksy23 írta:És hogy fogják hívni őket? Mert gondolom nem férj és feleség, férj és férj szintén kizárt... Ratyi és cserépedény?
Nyilván így, hogy máshogy? :lol:

Tudom, hogy nem ugyanaz a szitu, de látom magam előtt, ahogy nagyjából 50 éve csomóan ugyanígy háborogtak a feketék jogai miatt.. :lol: Komolyan nem értem, hogy a csomó fos mellett miért ezen akadnak ki ennyien, de hát szívetek joga, én pont leszarom, hogy ki házasodhat. Ők legyenek boldogok, szerintem pont nem ettől lesz elkorcsosult a társadalom, hogy Béla és Józsi egy papírral is bizonyíthatja a kapcsolatukat..

Avatar
Becksy23
Hozzászólások: 634
Csatlakozott: 2013. november 25., hétfő 16:00
Kedvenc játékosaid: Beckham, Scholes, Modric, Nani, Varane, James
Kedvenc csapatod: Manchester United, Real Madrid, Portugália, New England Patriots
Tartózkodási hely: Sopron

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Becksy23 » 2015. június 28., vasárnap 0:32

És hogy fogják hívni őket? Mert gondolom nem férj és feleség, férj és férj szintén kizárt... Ratyi és cserépedény? Amúgy adom hehe írásait (ismét), teljesen korcsul a világ. Az index meg a legundorítóbb weblap amit valaha látogattam, a roma imádattól kezdve a bevándorló kampányon át, a homoktengerig. A boltbezárásnál is amit műveltek... Agyhalottak, mint a teljes baloldal.
Navas - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Verratti, Modric, Kroos - Bale, Benzema, Ronaldo

Casilla, Nacho, Coentrao, Casemiro, Isco, Lucas Vazquez, Lacazette

Yanez, Vallejo, Hugo Mallo, Kovacic, Asensio, Odegaard, Mariano


Vissza:

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: 47 regisztrált és 0 vendég