Madridom Filmklub

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
gunner
Hozzászólások: 2905
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 21:34
Kedvenc csapatod: Arsenal

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: gunner » 2015. augusztus 3., hétfő 18:41

Majd három orás bollywoodi alkotás. :coffee: A felvezetés viszont meghozta a kedvem, így kíváncsi vagyok rá :)
"And my heart will leave you never."

Avatar
Pipita
Hozzászólások: 3133
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 12:32
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Pipita » 2015. augusztus 3., hétfő 15:41

Kicsit igényesebb és összeszedettebb értékeléssel egybekötött ajánlást terveztem, de sajnos idő hiányában ennyire futotta, elnézést, remélem mindenkinek tetszeni fog.

Szóval:

Egy 2014-es műalkotást hoznék, mégpedig Indiából. A film címe ennyi: PK, ez egy hindu szóvicc, nagyjából annyit jelent, hogy „részeg”, de ez úgyis kiderül az elején. Szinkronja hálistennek nincsen, magyar felirat többek között innen szedhető hozzá:
http://www.opensubtitles.org/hu/subtitles/6120757/pk-hu
Az imdb így mutatja be a filmet: Egy idegen olyan kérdéseket tesz fel, amiket korábban még senki sem. PK-t gyermeki kíváncsisága és ártatlan kérdései egy csodálatos kalandra invitálják.
Mi, nézők pedig vele együtt utazunk, és tehetjük fel magunknak PK kérdéseit, amiket valóban megéri feltenni. Vallásról, barátságról, szerelemről, előítéletekről, VALLÁSRÓL, Istenről, a pénz értékéről, a kulturális különbségekről és nem utolsó sorban ISTENRŐL ÉS A VALLÁSRÓL.
Manapság nagyon fontosnak érzem ennek a filmnek az előtérbe helyezését, mert fontos dolgokról esik benne szó és igen erős értékeket képvisel. Hozzánk szól, nekünk szól és rólunk szól. Egy papírdarab egy híres ember arcképével hogy válhat az életünk legfontosabb elemévé? Valóban az lenne? És mi a helyzet Istennel? Hinni kell benne? Melyik Istenben kell hinni?
Valóban a vak hit fogja megadni a kérdést minden válaszunkra, vagy inkább a helyes kérdéseket kell feltenni? Hogyha kérdéseket teszek fel és próbára teszem a vallások logikai buktatóját, akkor én vagyok a rossz, vagy az, aki vakon, gondolkodás nélkül elhiszi, amiket mondanak neki? Ki a hibás? Van egyáltalán hibás, vagy csak egy rossz vicc áldozatai vagyunk?
És hogyan lehet reagálni a vallási fanatizmusra? Meghunyászkodással? Félelemmel, rettegéssel, megadással? Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Az egyik legerősebb pontja a filmnek, mikor a terrortámadás következtében meghal PK barátja, aztán a lány és pk közt lezajlik a következőhöz hasonló beszélgetés:
„-Induljunk.
-Hova?
-A műsorodba.
-Hagyd, már nem fontos, nem éri meg.
-NEM. Most vált igazán fontossá.”

Nem tesz rá túlzott hangsúlyt, de nagyon erős pont, zseniális.
Mert ez így van, a terrorizmusra válaszolni kell, mert vallás gyilkolásra nem tanít, ezt így nem lehet, ezt így nem szabad.

Ilyen és ehhez hasonló kérdések millióit teszi fel a film két és fél órás játékideje alatt, és a Mr Nobodyval ellentétben válaszokat is ad. Mindezt imádni való humorral fűszerezve, amely kicsit meg is nehezíti a filmet, mert nagyon súlyos mondanivalókkal dobálózik, és hiába a rengeteg humor, ez nem egy könnyed vígjáték, közel sem. A legjobb film amit mostanában láttam. A legviccesebb vígjáték és a legkomorabb dráma egyszerre. A Forrest Gump óta sikertelenül kutatok ilyen filmet, ez pedig méltó utódja a zseniális amerikai legendának.

Esélytelen hogy tőlem ez a film bármilyen más pontszámot kapjon, nálam ez egy nagyon erős:

10/10

Jó filmezést, remélem nektek is legalább annyira fog tetszeni, mint nekem.

Ezzel együtt egy kis haladékot is szeretnék kérni a Camp X-Ray című filmre, de mindenképpen fogom hozni valamikor.

Avatar
tucsoki
Hozzászólások: 2283
Csatlakozott: 2013. május 22., szerda 22:32

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: tucsoki » 2015. augusztus 3., hétfő 15:28

Camp X-ray

Azt hittem ez kevésbé, míg a Take Shelter jobban fog tetszeni, de pont fordítva lett.
A tetőpont/fordulat elmaradásának külön örültem, nem volt rá szükség, pont így teremtett igazi értéket a film. Esetleges hibái, vagy inkább kevésbé tetsző jelenetek ellenére is kellemesen csalódtam.

7.5 pont

Avatar
lordgabi
Hozzászólások: 6466
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 0:56
Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Tartózkodási hely: Kárpátalja/Budapest

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2015. augusztus 3., hétfő 1:39

Nekem is sikerült befejezni az elsõ filmet, ajánlásnak tökéletes volt, nem is hallottam róla korábban, a fõszereplõ színészt is kedvelem, örültem, amikor megjelent a neve az elején, semmit nem olvastam a film témájáról a megtekintése elõtt.
Sajna 2 részletben néztem meg, ezen a héten is olyasvalami történt a környéken, hogy senkinek nem kívánom, emiatt is nem nagyon ment a filmezés, most sem vagyok gépközelben, de majd délután elolvasom az összes hozzászólást a filmrõl, és hozom a pontszámomat, köszönöm a megértéseteket. :/
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.
UEFA Bajnokok Ligája - Shakhtar Donetsk 3-4 Real Madrid C.F.
Arena Lviv, Lemberg - A nagy találkozás! :sziv: :salute:

Avatar
tucsoki
Hozzászólások: 2283
Csatlakozott: 2013. május 22., szerda 22:32

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: tucsoki » 2015. augusztus 2., vasárnap 19:28

Take Shelter

A "csípős" atmoszférája többnyire erőltetett volt, hiányzott némi természetesség. Nagyjából már leírtátok mi a film pro és kontrái, egyetértek a véleményekkel.

Elfogult vagyok a karakterdrámákkal kapcsolatban, de nem nyújtott kiemelkedő szórakozást, élményt ez a film.

Korrekt, de csak 6.5 pont nálam.

gunner
Hozzászólások: 2905
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 21:34
Kedvenc csapatod: Arsenal

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: gunner » 2015. augusztus 2., vasárnap 17:26

Take shelter

Már pár éve láttam, de megmaradt a film az agyamban.
Ugye a film központi kérdése az, hogy Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!az ürge becsavarodott egészen, vagy tényleg érez valamit. Végül ugye lezárás választ ad, de én nem teljesen nyugodtam meg benne :D

Erős alakítások erős karaktereket eredményeztek, az atmoszférája egyedien hátborzongató.

7/10


Roli filmjét is megnéztem, arról majd ennél részletesebben szeretnék írni a jövő héten :)
"And my heart will leave you never."

Avatar
Anyaka
Hozzászólások: 1672
Csatlakozott: 2013. április 22., hétfő 0:48
Kedvenc játékosaid: Raul
Kedvenc csapatod: Hungary

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Anyaka » 2015. augusztus 1., szombat 15:36

Faust írta:Take shelter
(Shannon nagyot alakít, az Iceman óta nagyon bírom, az is filmklubos cucc volt, talán Tádám tolta be?)
Az is tőlem jött. Jövőre sajnos benne lesz a Batman vs Superman-ben, mint Zod tábornok, az ezelőttiben is ő alakította. Talán csak egyszeri alkalom. Nem illik ezekbe a filmekbe, habár valamiféle elborult elméjű "gonosz" karaktert lazán el tudna vinni, talán még jelölésig is, csak nem ezen a tucat szuperhős vonalon.
De ez még várat magára, mert igazán nagy filmje egyelőre nincs, viszont az eddigiek mind tartanak egy minőséget, ami nem minden színésznél jellemző. Főleg, hogy több, mint 20 éve a pályán van, igaz csak az idősebb karaktere futott be, fiatalon annyira nem.
Ezért adok én is annyi pontot erre a filmre, mint amennyit kap, na meg nálam is voltak hiányérzetek, de gondoltam nem húzom le a saját ajánlásom már az elején, hátha valaki 10-et akar rá adni. :mrgreen:

Pontom:

Take Shelter

7.5|10

Avatar
danianevem
Hozzászólások: 739
Csatlakozott: 2014. július 23., szerda 21:46
Kedvenc játékosaid: Puyol, Messi, Koeman, Xavi, Ronaldinho, Cruyff
Kedvenc csapatod: Barcelona

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: danianevem » 2015. augusztus 1., szombat 10:56

Take Shelter
Faust írta: valahogy az utolsó fél órára nekem összeszedetlennek és átgondolatlannak tűnik. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Végig azért szurkoltam, hogy Curtisnek igaza legyen - amit a legvégén meg is kapunk, de amikor azelőtt lemennek a menedékhelyre, és utána kijönnek, nekem valahogy kifulladt az egész, nem tudom igazán megfogalmazni, miért. A legvége amúgy bitang, csak kicsit pointless.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Két tetőpont került a végére, amikor már úgy tűnt, hogy vége lett a viharnak, akkor jött az igazi. Nekem pont így volt teljes, ha csak az egyik lett volna ott, talán még hiányérzetem is lett volna.
Faust írta:HUUU MADARAK, JÖN AZ APOKALIPSZIS! :lol:
Ízlés kérdése, szerintem szép szimbólum volt:Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!az állatok többsége érzékenyebb a természeti jelenségekre, Curtis tudatalattija pedig összerakta a kettőt.

Camp X-Ray

Hallottam már korábban a filmről, ha tudtam volna, hogy Moaadi az egyik főszereplője, tuti meg is néztem volna. Piszok jó színésznek tartom, aki a bejáratott marketingarcok 99%-át simán le tudná játszani a vászonról. Stewart kisasszonyt már nem igazán tartom nagyra, nincs vele bajom, csak egyszerűen nem tud mit hozzátenni a karaktereihez. Most sem volt extra, a sztori volt jobb, mint az átlagfilmjeinél és ez kicsit feljavította a játékát. Nem csak a történet, a téma is érdekes volt, csak egyszerűen a szkript igazán nem vezetett sehova. A beszélgetéseik során hol szépen, hol erőltetetten kritizálták a rendszert és a sztereotípiák által vezérelt általános felfogást, viszont láthatóan nem volt igazán lehetőség egy fordulat/tetőpont kialakítására. Igazából csak ez hiányzott, de ez nagyon.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Ezért is volt súlytalan a végjáték: 471 nem akarta megölni magát, hirtelen felindulásból előkapott egy pengét, ha komolyak lettek volna a szándékai, akkor nem úgy teszi, hogy blondie láthassa. Egyáltalán nem is volt felvezetve, meg a korábbi feljegyzések alapján is elhivatott "harcosnak" tűnt Ali, aki nem dobja el az életét, inkább folytatja a protestálását. Így nem igazán tudtam izgulni a sorsáért, ami miatt legalább félig üres maradt a pohár.
Egyelőre 6,5/10, de lehet, majd módosítok. Amúgy jó ajánlás volt.

Avatar
Faust
El director de fotografía
Hozzászólások: 8251
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 18:47

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Faust » 2015. augusztus 1., szombat 7:59

Take shelter

Először vélemény, aztán szpájlerben reagálok pár olvasott dologra:


Tetszett, bár nem érzem kiemelkedő alkotásnak. Maga az alapötlet nagyon jó, és a megvalósítás is teljes mértékben kielégítő, nekem azonban a történetből hiányzott valami plusz. Szépen építkezik a film, fordított arányosságban a főszereplővel (Shannon nagyot alakít, az Iceman óta nagyon bírom, az is filmklubos cucc volt, talán Tádám tolta be?), de valahogy az utolsó fél órára nekem összeszedetlennek és átgondolatlannak tűnik. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Végig azért szurkoltam, hogy Curtisnek igaza legyen - amit a legvégén meg is kapunk, de amikor azelőtt lemennek a menedékhelyre, és utána kijönnek, nekem valahogy kifulladt az egész, nem tudom igazán megfogalmazni, miért. A legvége amúgy bitang, csak kicsit pointless.

Maguk az álmok egyetlen egyen kívül gyengére sikerültek. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Amikor Samantha elvileg megöli magát, na az viszont nagyon kemény, pedig kb semmi nem történik.A viharfelhők még szpen meg vannak csinálva, de a madaras látomások nonszenszek. HUUU MADARAK, JÖN AZ APOKALIPSZIS! :lol: Egyébként volt némi gondom a történetvezetéssel, spoilerben reagálok arra is.

Shannon mellett nagyon jólesett Chastaint látni, imádom ezt a nőt - itt is annyira természetesen játszik, ami már szinte teljesen kiveszett a mostani színésznőkből. Ráadásul szerintem, bár nem az a standard díva, gyönyörű is. Imádom.

Szóval korrekt kis film, én a karakterdrámákra ritkán vagyok rágerjedve, ezért nálam nem ütött akkorát, de tény, hogy minőségi darab, és jó ajánlás. Köszönöm.

7,5/10

Pár reakció:


Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Pipita: szerintem Curtis reakciói javarészt érthetőek már az elejétől fogva, hiszen amint kiderül, rögtön az anyjától esetlegesen örökölt paranoiás skizofréniára gyanakszik - érthetően frusztrált és ideges ezesetben. Plusz nem tudom, volt-e már vlakinek ilyen időszaka, nekem egyszer volt 1-2 hetem amikor folyamatosan rémálmaim voltak, iszonyatosan fel tudja borítani az ember életét. A szégyenérzet is teljesen normális szerintem, egy családapa aki egyik napról a másikra behugyozik, stb, jogosan szégyelli magát, még a felesége előtt is.

Amúgy ha jobban ki lett volna bontva Curtis fejlődése, a reakciói is érthetőbbek lennének - pl csomó álmát nem látjuk, csak hallomásból értesülünk róla, és így kicsit súlytalannak érződnek a dolgok.

Talán Pipitát ingerelte Samantha karaktere is, de akárkit is: nem volt még nőd? :lol: Abszolút természetes minden reakciója. Egy anya ösztönösen mindig a gyerekét védi és ugrik rá, ha bármi baja lehet, mindig mindenben a gyerek a prioritás - a végefelé, ahogy Curtis teljesen szétesik, viszont már igazi családanya, aki összetartja az egész hóbelebancot. Nekem az ég világon semmi bajom nem volt vele.


Egyébként most is kéthetes határidők vannak?

Avatar
Pipita
Hozzászólások: 3133
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 12:32
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Pipita » 2015. július 31., péntek 23:04

RR77 írta: Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Az a titkolózás, meg ahogy a barátommal kibasztam, pedig előtte megbíztam benne... szóval ez nekem is életidegen volt... lehet az őrületnek is betudni, de az elején, amikor elkezdte a titkolózást, még közel sem volt annyira súlyos a dolog.
Azt meg meg sem említettem de igen, szóval voltak benne érdekességek, na. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Mondjuk addigra már eléggé készen volt a tag, de az elején még csak egy álommal indult, és nem az volt az első gondolata, hogy leül megbeszéli haha ez történt, hanem elkülöníti a kutyát a családtól, hazudozni kezd, a legnyugodtabb kérdésre felkapja a vizet, elkezd ordibálni. Kellemetlen volt nekem a viselkedése, normális ember nem így működik. :mrgreen:
Mondjuk egy ilyen után tök természetes lenne hogy megtámadja a kutya, mármint ha megfelelő időt eltölt egymaga egy bezárt térben, akkor ne csodálkozzunk már ha megőrül, bár sajnos ezt a ziccert kihagyták. :-( :mrgreen:

Avatar
lordgabi
Hozzászólások: 6466
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 0:56
Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Tartózkodási hely: Kárpátalja/Budapest

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2015. július 30., csütörtök 12:25

Minden hiányosság pótolva a táblázatban, nemsokára befejezem az első ajánlást, köszi, hogy beírtad Faust Roli ajánlását, amíg nem voltam. :)

Santi: majd nem felejtsd el frissíteni az oldalt.
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.
UEFA Bajnokok Ligája - Shakhtar Donetsk 3-4 Real Madrid C.F.
Arena Lviv, Lemberg - A nagy találkozás! :sziv: :salute:

Avatar
RealRaúl77
Hozzászólások: 2236
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 21:02
Kedvenc játékosaid: Raúl; Modric; Marcelo
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Tartózkodási hely: bp.; Kaposvár

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: RealRaúl77 » 2015. július 29., szerda 20:07

Take Shelter

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Jó kis dráma volt, szépen fel volt építve a karakter (negatív) fejlődése. Bíztam a pozitívabb végkicsengésben, mert az ilyen témák mindig keményen tudnak nyomasztani, amikor egy ember apró húzásokkal tönkre vághatja az egész életét. És rendesen tele volt pakolva ilyenekkel.
Tetszett is, meg nem is, hogy a csaj végig kitartott a férje mellett, bár sokszor ellentmondásosnak éreztem a szerepét. Néha úgy tűnt, hogy na most borul a bili és a család is széthullik, de sosem történt meg, kicsit talán irreális volt ez amellett, ahogy a nő viselkedett néha a faszival.
Eléggé hatásosan adagolja a film a drámát, jól meg volt csinálva, még akkor is, ha néha kicsit már soknak éreztem.
Az anyukás résznek a bővebb kifejtését én is hiányoltam, volt benne potenciál, mint Ralph Fiennes-ben.
Ami nálam kis negatívum, hogy szerintem nem volt jól lezárva. Mármint az utolsó jelenet az azért odatette, de úgy összességében, ha azt nézem, hogy hova is tartott a film, akkor némi hiányérzetem van. Nem is esett szét elemeire az élete, nem is golyózott be teljesen, nem is oldódott meg a baja, sőt nem is derült ki, hogy egyáltalán tényleg volt-e baja, vagy esetleg valami misztikus látnoki szerepe volt csak. És még azt sem tudjuk meg, hogy volt-e értelme kockára tenni az egész életét, és a kislányét is. Oké, hogy a vihar jött, de szerintem a bunkert kicsit rossz helyre építette, szóval még csak jó sem volt semmire. Mindegy, itt nekem van egy kis hiányérzetem. Általában jó egy sztoriban bizonytalan lezárás, de ez már több volt annál is, vagy csak nem volt elég jól felépítve. Vagy mindkettő.
A színészek tényleg baromi jók voltak, a csaj szerepe kissé idegen volt nekem, de igazából jól hozta, szóval ez inkább az írók hibája, nem az övé.


Jó kezdés volt, végig lekötött, a fenti dolgok miatt nem adok magasabb pontszámot, de ez még változhat, kiderül, hogy hetek, hónapok távlatában mi marad meg.

7.5/10


Camp X-Ray

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Ez is elég jó volt drámának, bár inkább a lightos fajta volt. Jobban inkább az érzelmek szintjén játszott, kevésbé az idegeken. Valamint a végig bennem lévő bizonytalanság miatt sem tudott kiteljesedni ez a része a filmnek.
Megható volt és magával ragadó az ajtó két ellentétes oldalán álló két ember groteszk szerelmi története.
Pont Kristen fejének találták ki ezt a szerepet, néha be kellett kenni csípőspaprikával a száját és már kész is volt. Az arab faszi meg egyszerűen zseniális volt.
Nagy erőssége volt ennek a filmnek is, hogy nagyon szépen meg volt szerkesztve, felépítve és elénk tárva is az egész, bár néha itt is soknak éreztem, pontosabban feleslegesen hosszúnak.
Elgondolkodtató és elborzasztó volt, hogy mi megy úgy, főleg, hogy sem a néző, sem az ott dolgozók nagy része nem tudja a miérteket. Most vagy elhiszem, vagy nem a 471-nek, hogy ártatlan, sajnos ez nem derül ki, de én úgy az egész koncepciót nem értem. A legabszurdabb pedig a "szabadságot védjük" felkiáltás többszöri elhangzása volt, gondolom nem véletlen. Mindenesetre pont ezek adtak tökéletes táptalajt a filmnek, és ragyogóan ki is használták a ziccert.
Ha az előzőben zavart, hogy nem tartott sehova a film szerintem, akkor ez itt is bőven megjelent. Nem mindig szerencsés, legalábbis én nem túlzottan szeretem, ha úgy hosszabb történésekből kiragadnak egy részletet, hogy minden más cél nélkül bemutassák azt. Hozzáteszem, a bemutatásnak magának van célja, de az egész történésnek így egy se eleje, se vége sztori lesz, számos bizonytalanságot hagyva maga után, melynek jelen esetben csak egy része volt a jó féle. Ezt még megspékelték egy körkörösséget biztosító párbeszéddel, ami teljesen ugyanúgy meg is ismétlődött volna, ha a faszi nem látja meg a Potter Albert legújabb részét a jutubon. Mindenesetre ez egy szívet melengető gesztus volt. A körkörösséget is lehet nagyon jól csinálni, de nem mindenki tud Ágnes asszonyról balladát írni.
A sztori jó volt, nagyon jó volt, szép volt, elgondolkodtató és megható, mégis hiányoltam, hogy tartson valahova. Mindez történt ugyanúgy számomra, ahogy az előző filmben, hogy a végső jelenet (mondjuk itt az utolsó előtti) az baromira tetszett. Az ott egy nagyon jól eltalált csúcspontja volt a filmnek.
Kicsit jó lett volna többet megtudni a miértekről, de ezt a főnökember, az a félig kopasz, egy elég határozott szónoklattal szépen el is vágta. Valamint érdekelt volna Alibabának a valódi előélete. De ez a kettő inkább egy szükséges rossz volt, ami talán épített a filmen.


A jó kezdésnek egy fokkal jobb folytatása, nagyon érdekfeszítő volt a néhány aprósággal együtt is.

8/10

Pipita: Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Az a titkolózás, meg ahogy a barátommal kibasztam, pedig előtte megbíztam benne... szóval ez nekem is életidegen volt... lehet az őrületnek is betudni, de az elején, amikor elkezdte a titkolózást, még közel sem volt annyira súlyos a dolog.
"Modric más dimenzió..a labda jobb helyen van nála mint magzat az anyja hasában." R.M.C.F.

https://www.youtube.com/watch?v=bIIO0WT1nX4

R.I.P. Godfather

deGea-Carvajal,Ramos,Varane,Marcelo-Verratti,Kroos,Modric-Isco-CR,Benz

Avatar
Pipita
Hozzászólások: 3133
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 12:32
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Pipita » 2015. július 29., szerda 20:03

Take Shelter

Először is köszönöm az ajánlást, -1 film a watchlistemről, jár a pacsi. :)

Szóval a filmről:

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Már az elejétől fogva idegesített a tag. Egy normális kapcsolat szerintem nem így működik. A főszereplő egy idegbeteg pöcs volt. Aki megszüli a gyermekemet az előtt ne szégyelljem már azt hogy ki vagyok, ne kelljen már titkolóznom... bár szerencsére én még nem voltam az őrület határán, lehet én is így viselkednék akkor.
Nagyon vontatott volt, nem igazán történt semmi egész végig, viszont kellően fenntartotta a feszültséget az utolsó másodpercekig. Ügyes húzás volt, de ettől még nem lesz szerintem kiemelkedően jó.
Vártam végig hogy na majd most beindul, na majd most beindul, na majd most történik valami, na majd mindjárt, aztán hirtelen csak vége lett és sosem jött el amire vártam. Így egy kicsit keserű azért a szájíz.

6/10

Avatar
realistahuni
Hozzászólások: 7348
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 10:57
Kedvenc játékosaid: Zidane, Van Nistelrooy, Modric, Varane, Kovacic, Gerrard
Kedvenc csapatod: Reyes de Europa
Tartózkodási hely: Székelyföld

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: realistahuni » 2015. július 29., szerda 19:13

Camp X-Ray

Érdekes szempontból van bemutatva ez az egész guantanamoi fogolytábor téma.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Igaz a jellemábrázolos filmek számomra egy idő után át tudnak menni unalmasba, itt is volt 2-3 olyan jelenet hogy már vakaróztam, hogy legyünk már túl rajta. Viszont ez még tűrhető. Az Alit játszó színész jó volt és Kirsten Stewart sem volt rossz. Jó kis film, tetszett benne hogy nem próbál újjal mutogatni sem az arabra sem az amerikaira, viszonylag reálisan és objektíven tálal. Viszonylag. Mert azért akik ebbe a táborba kerülnek valószinüleg nem csak csokit loptak a közértből. Vannak talán kivételek de ebben nem vagyok azért annyira biztos.

Egyelőre legyen

7.5/10
Love football, hate antifa.

Avatar
lordgabi
Hozzászólások: 6466
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 0:56
Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Tartózkodási hely: Kárpátalja/Budapest

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2015. július 28., kedd 21:46

Bocsánat, hogy el van maradva néhány dolog, sokkoló dolgok történtek a hétvégén a faluban, este vagy napközben pótolom majd a hiányosságokat, és megpróbálok idõt szakítani a filmekre is. :/
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.
UEFA Bajnokok Ligája - Shakhtar Donetsk 3-4 Real Madrid C.F.
Arena Lviv, Lemberg - A nagy találkozás! :sziv: :salute:

Avatar
Sierra
Hozzászólások: 8500
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 23:49

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Sierra » 2015. július 28., kedd 12:59

Anyaka írta:Hétfőig. A táblázatban láthatod mindig.
Én már értékeltem a filmet vasárnap.

Avatar
realistahuni
Hozzászólások: 7348
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 10:57
Kedvenc játékosaid: Zidane, Van Nistelrooy, Modric, Varane, Kovacic, Gerrard
Kedvenc csapatod: Reyes de Europa
Tartózkodási hely: Székelyföld

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: realistahuni » 2015. július 28., kedd 11:57

Take Shelter

Nem volt rossz. Bár eléggé lassan csordogált és volt egy kis hiányérzetem de összességében korrelt film.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Valami mellékszálféleséget hiányoltam, pl. Curtis anyjának a sztoriját és a karakterét jobban ki lehetetett volna dolgozni.
Shannon tényleg jó színész.

7/10
egyelőre, majd a végén még változtatok talán, a többi ajánlást figyelembe véve.
Love football, hate antifa.

Avatar
Faust
El director de fotografía
Hozzászólások: 8251
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 18:47

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Faust » 2015. július 28., kedd 6:50

Hú ez eddig is érdekelt, én bírom Stewartot, lehet azért mert nem láttam a Twilightokat. :lol: Nem tudtam, hogy már elérhető, jó ajánlás, remélem a film is az lesz. :)

A Take sheltert ma befejezem végre, önhibámon kívül 3 részletben tekintem meg, de eddig tetszetős nagyon.

Avatar
Anyaka
Hozzászólások: 1672
Csatlakozott: 2013. április 22., hétfő 0:48
Kedvenc játékosaid: Raul
Kedvenc csapatod: Hungary

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Anyaka » 2015. július 28., kedd 0:17

Hétfőig. A táblázatban láthatod mindig.

Avatar
tucsoki
Hozzászólások: 2283
Csatlakozott: 2013. május 22., szerda 22:32

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: tucsoki » 2015. július 27., hétfő 21:20

Meddig is kell értékelni az első ajánlást?


Vissza:

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: 44 regisztrált és 0 vendég