Madridom Filmklub

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Avatar
danianevem
Hozzászólások: 739
Csatlakozott: 2014. július 23., szerda 21:46
Kedvenc játékosaid: Puyol, Messi, Koeman, Xavi, Ronaldinho, Cruyff
Kedvenc csapatod: Barcelona

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: danianevem » 2015. szeptember 27., vasárnap 19:36

La cara occulta

A légkör és a látvány szokásos "spanyol filmes", szóval az eléggé rendben volt a színésznőkkel egyetemben. A többi már kevésbé tetszett. Az egész totál sablon kapcsolati drámának indul, aztán a végére már elkezd okoskodni és erotikus-thrillernek állítja be magát, de ahhoz nagyon sok logikai bakit követtek el és így nem igazán volt kiért/miért izgulni.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Belen "nagy" ötletének konkrétan nincs semmi értelme... Ha szakít és a csávó sír, majd ő kimegy, hogy na ugye milyen sz.r, ha megcsalnak, akkor a csávó fogja dobni. Ha a csávó szimplán vállat von és megy csajozni, akkor saját magával cseszett ki. Neki mondjuk sikerült a harmadik és egyben legblődebb opciót kiviteleznie... Ezután meg hiába ábrázolták hatásosan a szenvedéstörténetét, nem volt miért szimpatizáljak vele, mert csak saját magát hibáztathatta helyzete miatt. A témában a Pánikszoba sokkal korrektebb, de az erotikus thriller megközelítésben pedig pont idén volt az Ex Machina, ami meg osztályokkal fajsúlyosabb ennél minden téren.
Amit írt Pipita a karakterek érdektelenségéről, azt én is tartom. Egyikkel sem lehet azonosulni. Mindegyik defektes, de nem, mint valami görbetükör, hanem egyszerűen érzelmi intelligenciájuk nulla. Meg még bénáznak is...

Nem tartom rossz filmnek, de különösebben jónak sem, bár voltak jó pillanatai. 5/10

Avatar
Pipita
Hozzászólások: 2408
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 12:32
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Pipita » 2015. szeptember 27., vasárnap 15:29

La cara oculta

Hjajj Gáborom, nem tudom lőttél már-e így mellé filmmel nálam, de ez valami borzasztó volt.

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Szóval kiderült hogy ebben a filmben mindenki egy szar szemét szar alak. Kezdve főhősünkkel, aki ránézésre egy Christian Bale az American Psychoból és szórakozásból feldarabolja és Hannibalként megeszi azokat, akiket már egyszer meghúzott. Színészi teljesítményével meg még ojbban ráerősít erre az érzésre, egyébként gondolom nem véletlen, az egész film egy hatásvadász kliséparádé volt. Mindezt tetézi azzal, hogy állítólag szerelmes, állítólag kétszer is, de azért valami gagyi hegedős sunával félrejár.
Folytassuk a Belen-pótlék ribanccal, aki meglátott egy részeg csávót pityeregni, és egyből annyira beindult rá, hogy hazavitte és miután az bunkó módon elküldte őt másnap a picsába, ettől csak még erőteljesebbé vált a szerelme és rögtön elvitte megkúratni magát. Tök életszerű jelenetsorok voltak, teljesen, 100%-ban, ez így működik két ember között :’DDD
Mindezt még tudta tetézni, ha nem lenne elég. Kideríti a nagy rejtélyt egyébként zseniális módon, aztán megmutatja hogy mekkora szar szemét szar alak ő is. Ott hagyja bezárva bmeg, na takarodj, ilyet ember nem csinál. NEM. ILYEN NINCS.
És akkor jöhet Belen, a kis aranyoska, aki amúgy tök szerelmes, de féltékeny. Nem ok nélkül, mert nyíltan csalja őt a csávó, és szarik az érzéseire, de azért na. És akkor mi legyen a megoldás? Üljünk le, beszéljük meg úgy, mintha értelmes emberek lennénk? Magyarázzuk el neki hogy nekem ez így annyira nem pálya? Mondjam el hogy érzek, amikor meglátom őt a hegedőscsaj környékén? Hm. FASZT! Játsszuk el hogy eltűntem, ne keressen, és zárkózzunk be egy náci bunkerba. Persze. Így kell. Értelmes felnőtt ember így kezeli a problémáit. Ezaz. Igen. Folytassátok bmeg. :’D Ja, igen. Tök jó hogy miután a csaj kb nyilvánvalóvá tette, hogy ő bizony nem lesz onnan kiengedve mert tökéletes boldogság van Adriannal, akkor ő azért felkészült arra, hogy a csaj kinyitja az ajtót, bemerészkedik hozzá, megfogja a kezét, hogy így majd ő tökéletes technikai húzással lefogja a kezét és fejbevághassa őt. Még szerencse hogy számított mindezekre és előrelátó volt és fegyverrel a kezében aludt el, mostantól én is így cselekszem minden este, mielőtt bunkerba zárnának. :’D
A poénok: A történetszálban ötletesek voltak a fordulatok, az tetszett, hogy először bemutatták, hogy mi miért történik, és próbálták elhitetni, hogy szellemek vannak, aztán visszajátszották ugyanazokat a sorokat más szemszögből, és fény derült arra, hogy mi miért történt. Más kérdés, hogy ez erőteljesebb lett volna ha bármelyik szereplő bármilyen szintű szimpátiát kivált az emberből, de mindez lehetetlen volt mivel szar szemét szar alak az összes aki megfordul ebben a filmben. Mind. Egytől egyig, kivétel nélkül, undorító szar életű buta gyökerek voltak.
Pozitívum még a spanyol nyelv, amit egy jó 40 percen keresztül elvettem magamtól mert valamilyen buta félreértés folytán azt hittem, hogy olasz a film, és olasz szinkronnal néztem. Aztán mikor kiderült hogy Kolumbiában vannak, és mindenki olaszul beszél, ott először röhögtem egyet a filmen, hogy ennél már tényleg nincs lejjebb, de aztán rájöttem, hogy ez alkalommal én voltam a gyökér :D
Erős pozitívum még a sok meztelenkedés, erős negatív 1:03:00 és 1:04:00 között az a jelenetsor amikor először nézi végig Belen ahogy a pasija valaki mással közösül :D Ha egy picit jobban figyeltek, látni hogy nem épp a helyén van a péló. Nem tudtam hgoy ezt így kell csinálni, dehát a jó pap is holtig tanul. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Szóval, ott a forgatókönyvírónak, vagy a rendezőnek, vagy valakinek volt egy egyébként tök jó és kreatív ötlete, de emellé olyan szutyok karakterábrázolás társult, ami egyszerűen vállalhatatlan, kb az álom.netben voltak ilyen sekélyes arcok. Kár érte.


4/10

En duva satt på en gren och funderade på tillvaron
Egy galamb leült egy ágra, hogy tűnődjön a létezésről

Fogalmam sincs mit néztem, de élveztem többnyire. Néha a falat kapartam, néha hangosan felröhögtem. Megmondom őszintén, abszolút nem erre számítottam.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Az elején a halálesetekre, aztán a táncos jelenetre meg a királyra meg a háborúra várnék valami értelmes magyarázatot, már ha létezik olyan. Ezeknek mi célja volt? Miért került bele? Volt bármi értelme, azon kívül hogy lesokkolt annyira, hogy most ezekről kérdezzek?

Egyébként meg I'm happy to hear that you're doing fine.

7/10
"Voltam, és még leszek önmagam paródiája."

"Engem nem zavar, ha ostobák vagytok, és gyűlölködtök, csak otthon csináljátok, négy fal között!"

hijos de putas, antimadridistas. fuera!

Avatar
danianevem
Hozzászólások: 739
Csatlakozott: 2014. július 23., szerda 21:46
Kedvenc játékosaid: Puyol, Messi, Koeman, Xavi, Ronaldinho, Cruyff
Kedvenc csapatod: Barcelona

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: danianevem » 2015. szeptember 22., kedd 15:31

Rendben, akkor bővebben.

13 assassins

A kör előtt megjegyeztem, ha ajánlok, akkor régi szamurájfilm lesz az. Eredetileg a Szeppuku c. remekművet akartam hozni, de valószínűleg túl sokan szenvedtétek volna végig a 130 perces tömény moralizálást szamurájlétről és becsületről. Ami mondjuk annyira nem zavart volna :mrgreen: , de az már igen, hogy lehúzzátok a műfaj talán legjobbját. Szóval az újabb, könnyedebb alkotások között keresgéltem, rövid ideig a Zatoichi - remake volt a befutó (és talán inkább ezt dobtam volna be, ha leszavazzátok a 13 assassinst), amiről annyit kell tudni, hogy a címszereplő tulajdonképpen a japán James Bond. Nem szó szoros értelemben, mivel egy vak, szerencsejátékfüggő masszőrről van szó, viszont a franchise hatalmas tiszteletnek örvend hazájában. Kitano pedig remekül fogta meg a régi Zatoichi filmek hangulatát.

Megítélésem szerint viszont egyik ilyen film sem kimagasló, igaz nem is rossz, magáért a karakterért meg felesleges egy közel két órás filmet bedobni. A 13 assassins pedig egyébként is a történetet leszámítva minden téren legalább olyan jó, mint Kitano rendezése. Az ajánlásom az 1963-as azonos c. film feldolgozása, aminek történetét bevallottan Kuroszava Hét szamurája ihletett. A filmklubban meg már volt annak az amerikai változata, a Hét mesterlövész, szóval a sztori nem sokatoknak hat majd az újdonság erejével.

Ellenben szerencsére nem azon lesz a hangsúly. Miike egészen stílusos chanbarát rendezett meg, ami ha csak kitekintések segítségével is, de nem feledkezik meg a szamurájlétről, illetőleg a kötelességtudatról sem. Műfajilag inkább szamurájos akciófilmként tekintek rá, de a sok dráma között talán jobb is, hogy inkább szórakoztatni akar, mintsem oktatni. Remélhetőleg tetszeni fog nektek. Akik pedig már látták, talán majd más (még jobb :D ) véleménnyel lesznek róla. 8,5/10

Megjegyzés, amit korábban írtam, de inkább legyen itt: tudtommal nincs magyar címe, ergo feliratos móka lesz, viszont az imdb oldalon feltüntetett 141 perc a bővített verzióra vonatkozik, a nemzetközi verzió "csak" 125 perces.

Avatar
lordgabi
Hozzászólások: 4623
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 0:56
Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Tartózkodási hely: Kárpátalja/Budapest

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2015. szeptember 22., kedd 12:52

Régen láttam már ázsiai filmet, nem is hallottam róla, pedig csak néhány éves, patent ajánlás. :agree:
Anyaka írta:Értékelésekre határidő már nincs, akkor jól gondolom ugye? :mrgreen:
Hát, eléggé furfangos kör volt ez (vagyis még mindig tart), számomra legalábbis maximálisan, de remélem azért mindenki befejezi a turnust, aki tagja még a klubnak. :)
Október 18-ig van a két hetes határideje az utolsó ajánlásnak, onnan számítva, ha lesz még több film elmaradva pár arcnál, akkor még ráhúzhatunk két hetet, és november 1 lenne a végső határidő? :hmmm:
Vagy ez már túlzás lenne?!
Ex-szerkesztő.
Kép
HUNGARY ESPANA REAL MADRID UKRAINA BRAZIL

2015. november 25. UEFA Bajnokok Ligája - Shakhtar Donetsk 3-4 Real Madrid C.F.
Arena Lviv, Lemberg - A nagy találkozás! :sziv: :salute:

Avatar
gunner
Hozzászólások: 2734
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 21:34
Tartózkodási hely: Medellin/Scrampton

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: gunner » 2015. szeptember 22., kedd 12:19

Jó lesz, már nem emlékszem rá :lol:

Avatar
Santi
Hozzászólások: 2068
Csatlakozott: 2013. április 15., hétfő 10:58
Kedvenc játékosaid: Santillana, RobyCarlos, Casillas, Zidane, Callejón
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Ferencváros

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Santi » 2015. szeptember 22., kedd 12:15

Maradhat, úgyis megakartam már nézni, egy ideje watchlistes.

Avatar
danianevem
Hozzászólások: 739
Csatlakozott: 2014. július 23., szerda 21:46
Kedvenc játékosaid: Puyol, Messi, Koeman, Xavi, Ronaldinho, Cruyff
Kedvenc csapatod: Barcelona

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: danianevem » 2015. szeptember 22., kedd 10:16

Hát akkor jól elrejtettétek, mert megnéztem ott is és nem találtam. Illetve még Anyaka imdb-je volt a kiindulási alap. Gondoltam, ha ő nem látta, akkor valószínűleg más se nagyon. :mrgreen:

Mindegy, döntsétek el. Ha sokan láttátok, akkor hozom a másik filmet.

Avatar
gunner
Hozzászólások: 2734
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 21:34
Tartózkodási hely: Medellin/Scrampton

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: gunner » 2015. szeptember 22., kedd 5:42

Az eurobarcán volt, de azok közül szinte senki nincs már itt jelen.

Hétvégén jövök a filmekkel, a hétre sok minden összejött, nem volt időm rájuk :)

Avatar
danianevem
Hozzászólások: 739
Csatlakozott: 2014. július 23., szerda 21:46
Kedvenc játékosaid: Puyol, Messi, Koeman, Xavi, Ronaldinho, Cruyff
Kedvenc csapatod: Barcelona

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: danianevem » 2015. szeptember 22., kedd 0:24

Én nem találtam ebben a táblázatban. Van "B" ajánlásom, de az itt hatalmas partykiller lenne. :lol:

Szerintem szamurájfilm egyáltalán nem volt a klubban, kivéve a Szamurájt, ami nem az.

Avatar
soadroli
Hozzászólások: 2028
Csatlakozott: 2013. április 18., csütörtök 22:02
Kedvenc csapatod: a másik

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: soadroli » 2015. szeptember 22., kedd 0:18

ez már mintha lett volna egyszer...de lehet rosszul emlékszek :D
Kép
Kép
Kép

Avatar
danianevem
Hozzászólások: 739
Csatlakozott: 2014. július 23., szerda 21:46
Kedvenc játékosaid: Puyol, Messi, Koeman, Xavi, Ronaldinho, Cruyff
Kedvenc csapatod: Barcelona

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: danianevem » 2015. szeptember 22., kedd 0:14

13 assassins/Jûsan-nin no shikaku

Tudtommal nincs magyar címe, ergo feliratos móka lesz, viszont az imdb oldalon feltüntetett 141 perc a bővített verzióra vonatkozik, a nemzetközi verzió "csak" 125 perces.

Később írok róla bővebben, remélhetőleg még nem láttátok.

Avatar
lordgabi
Hozzászólások: 4623
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 0:56
Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Tartózkodási hely: Kárpátalja/Budapest

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2015. szeptember 21., hétfő 23:00

Gyere mán! :D
realistahuni írta:Emelek 4.5-ről 5.5re
Beírva.
realistahuni írta:Amúgy most látom a tied is svéd, egyem meg a szivedet.
Vannak ám remek északi filmek, nekem a jelenlegi körből egyik sem igazán jött át, de a 'klubos ajánlások közül pár: A vadászat (Jagten), Vérveszteség (Bleeder), Ádám almái, Engedj be! (Låt den rätte komma in, 2008), Melankólia.

Santi: majd szerkeszd már meg aktuálisra a Filmklub honlapját, és a végeredmények linkjeit is módosítsd, mert néhány az első lapra navigál, legalábbis engem (a táblázatos linkkel rendelkezőek).
Ex-szerkesztő.
Kép
HUNGARY ESPANA REAL MADRID UKRAINA BRAZIL

2015. november 25. UEFA Bajnokok Ligája - Shakhtar Donetsk 3-4 Real Madrid C.F.
Arena Lviv, Lemberg - A nagy találkozás! :sziv: :salute:

Avatar
realistahuni
Hozzászólások: 5754
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 10:57
Kedvenc játékosaid: Zidane, Van Nistelrooy, Modric, Varane, Kovacic, Gerrard
Kedvenc csapatod: Reyes de Europa
Tartózkodási hely: Székelyföld

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: realistahuni » 2015. szeptember 21., hétfő 22:18

Az kizárt dolog mert még gondolkozni se kezdtem el az ajánláson, jöhetsz dani.
"Nincs gyűlölködés. Csak óriási csalódás van. Nekem az atleti az életem. Megint nem sikerült. Nem tudod milyen érzés. Megalázo. Elvesztettem a foci iránti érdeklődésem. Na mindegy. Most már leszarom."

Gengszter Zoltán, 2019

Avatar
danianevem
Hozzászólások: 739
Csatlakozott: 2014. július 23., szerda 21:46
Kedvenc játékosaid: Puyol, Messi, Koeman, Xavi, Ronaldinho, Cruyff
Kedvenc csapatod: Barcelona

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: danianevem » 2015. szeptember 21., hétfő 21:17

Nekem már megvan az ajánlásom, hozzam? Vagy realistahuni, akarsz jönni?

Avatar
Faust
El director de fotografía
Hozzászólások: 3318
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 18:47
Kedvenc játékosaid: Raúl, Alonso, Ramos

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Faust » 2015. szeptember 21., hétfő 21:08

realistahuni írta: Guy Ritchie. :mrgreen:
Felejtesz Fószt. :shifty:
Széles és innovatív látókör mit ne mondjak. :mrgreen:

Avatar
Santi
Hozzászólások: 2068
Csatlakozott: 2013. április 15., hétfő 10:58
Kedvenc játékosaid: Santillana, RobyCarlos, Casillas, Zidane, Callejón
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Ferencváros

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Santi » 2015. szeptember 21., hétfő 20:56

Én jönnék, de jöjjön dani vagy huni, mert nincs filmem még. Nem készültem fel mára, őszintén szólva eszembe sem volt a filmklub. :/

Avatar
Anyaka
Hozzászólások: 1672
Csatlakozott: 2013. április 22., hétfő 0:48
Kedvenc játékosaid: Raul
Kedvenc csapatod: Hungary

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Anyaka » 2015. szeptember 21., hétfő 20:53

Van ma ajánlás? Ki következik?
Értékelésekre határidő már nincs, akkor jól gondolom ugye? :mrgreen:

Avatar
realistahuni
Hozzászólások: 5754
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 10:57
Kedvenc játékosaid: Zidane, Van Nistelrooy, Modric, Varane, Kovacic, Gerrard
Kedvenc csapatod: Reyes de Europa
Tartózkodási hely: Székelyföld

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: realistahuni » 2015. szeptember 21., hétfő 18:32

Már nem tudtam szerkeszteni:

Szóval ma melóban volt időm kicsit még elmélkedni a Bothersome Man-ről.
Így visszagondolva kicsit alulértékeltem, Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!ahogy ültem az irodában folyamatosan Andreas jutott eszembe, fura kimondani de kicsit jobban átjött az egész :D Persze újra nem nézném meg rajongó sem lettem, de azért így utólag nem bánom hogy erre fordítottam azt a másfél órát, érdekes volt, csak számomra rosszul volt tálalva, másképp bontottam volna ki az egész témát, de ne kérdezzétek hogyan.

Emelek 4.5-ről 5.5re
"Nincs gyűlölködés. Csak óriási csalódás van. Nekem az atleti az életem. Megint nem sikerült. Nem tudod milyen érzés. Megalázo. Elvesztettem a foci iránti érdeklődésem. Na mindegy. Most már leszarom."

Gengszter Zoltán, 2019

Avatar
realistahuni
Hozzászólások: 5754
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 10:57
Kedvenc játékosaid: Zidane, Van Nistelrooy, Modric, Varane, Kovacic, Gerrard
Kedvenc csapatod: Reyes de Europa
Tartózkodási hely: Székelyföld

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: realistahuni » 2015. szeptember 21., hétfő 18:21

Van olyanod egyáltalán?
Guy Ritchie. :mrgreen:
Felejtesz Fószt. :shifty:

Amúgy most látom a tied is svéd, egyem meg a szivedet.
Legyen benne szervezett bűnözés, annyi kell csak
Ja.
"Nincs gyűlölködés. Csak óriási csalódás van. Nekem az atleti az életem. Megint nem sikerült. Nem tudod milyen érzés. Megalázo. Elvesztettem a foci iránti érdeklődésem. Na mindegy. Most már leszarom."

Gengszter Zoltán, 2019

Avatar
gunner
Hozzászólások: 2734
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 21:34
Tartózkodási hely: Medellin/Scrampton

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: gunner » 2015. szeptember 21., hétfő 12:26

Legyen benne szervezett bűnözés, annyi kell csak :lol:


Vissza: “Minden más”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég