Madridom Filmklub

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Avatar
nmate
Hozzászólások: 13786
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 22:24
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: nmate » 2013. augusztus 2., péntek 15:32

francois írta:nyomozo

8.5-ről 7.5
Kör végén.

Avatar
francois
Hozzászólások: 299
Csatlakozott: 2013. április 15., hétfő 11:40
Kedvenc csapatod: FC Barcelona, Olympique de Marseille, FC Parma

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: francois » 2013. augusztus 2., péntek 15:23

the place beyond the pines

probaltam visszaolvasgatni, látom eddig 3-an irtak róla :lol:

eléggé féltem a filmtől, bevallom utálom ryan goslingot, és mikor olvastam h tiszta drive feeling az egész, akkor még jobban elkzdtem huzni-halasztani a megnézését.

igen, a gyerek itt is hihetetlen fapofával tolja végig az egészet, a legnagyobb öröm azonban az volt, hogy Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!nem kellett sokáig nézni. :lol: nah meg a másik szupersztár eva mendes... azon kívül h a film elején a topját majdnem átszúrta a mellbimbója, sokat nem nyújtott, de hála a jó égnek nem is szerepelt tul sokat :D

viccet félretéve jó film, és ahogy néztem azt a pár hsz-t, nekem is az a legnagyobb bajom h a középső rész marha unalmas. olyan mintha lett volna egy jó 100-110 perces forgatókönyv, de a rendezőnek kiadták volna ukázba hogy ennek már pedig 140 percnek kell lenni, így beltett egy jó nagy adag tölteléket. amugy aránylag jol megoldották az korszakokon átívelő problémákat, a három történet közül az első és az utolsó kifejzetten jó volt, bár a végének nem örültem Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!tul sablonos lett, simán kinyirtam volna coopert a végén.

szoval sokat morogtam, de ennek ellenére jó film

7.5/10

ha jol tudom lehet menet közben is modositani, a nyomozót egy kicsit tulértékeltem, valoszinuleg azért mert előtte gyengébb filmek voltak. meg amugy is megfogadtam h szigorubb leszek, szoval

nyomozo

8.5-ről 7.5


SANTI!

van kedved cserélni? jövő héten én jönnék, de nem tudom még mit kéne hozni, neked meg gondolom már uis megvan :D
Kép
Kép
Kép

Avatar
Anyaka
Hozzászólások: 1672
Csatlakozott: 2013. április 22., hétfő 0:48
Kedvenc játékosaid: Raul
Kedvenc csapatod: Hungary

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Anyaka » 2013. augusztus 2., péntek 12:24

nmate írta:Jagten
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Igazából bárki lehetett volna. Az apa is, mert tett rá utalást előtte, hogy lelövi. A nap miatt, meg csak körvonalakat lehetett látni, de a szakállt nem igazán tudtam kivenni, viszont a haja az inkább az övére hasonlított, a gyereknek ilyen hülye feje volt, magas hajjal.

Avatar
nmate
Hozzászólások: 13786
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 22:24
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: nmate » 2013. augusztus 2., péntek 7:50

Jagten
Anyaka írta:Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!A végén pedig a gyerek lőtt rá ez egyértelmű. Az apja nem hibázott volna.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Szerintem nem hibázott ő sem, mellé akart lőni direkt, hogy érezze a törődést. :)

Avatar
Anyaka
Hozzászólások: 1672
Csatlakozott: 2013. április 22., hétfő 0:48
Kedvenc játékosaid: Raul
Kedvenc csapatod: Hungary

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Anyaka » 2013. augusztus 2., péntek 1:02

Jagten

7|10


Na ez jó volt. Bemutatta, hogy sok hülye ember, kis helyen is megfér. :D A vége felé, már konkrétan nehéz volt elviselni, és az én agyam is kezdett elborulni.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Olyan befejezéseket képzeltem el, hogy odament volna a lányhoz, és amikor megkérdezi hol van Fanny, mosolyogna, és fejbe lőné magát, hogy megjegyezze, hazudni vicces...
Az óvoda főnöke a túliskolázott, de mégis buta ember, a saját sztereotípiájával, hogy a gyerekek nem hazudnak. De sajnos nagyon is tudnak, még beszélniük se kell hozzá tudni... Ha az öreg férfi, akit odahívott valamilyen pszi... foglalkozású ember volt, akkor megint csak egy újabb személyt köszönthetünk, aki valahogy átjutott a vizsgákon. Valószínű magolással. Mert, amikor egy gyerek bólogatni kezd valamire, a szavak után, az hazugság, és ezt nem felismerni, vagy legalább némi kétellyel fogadni ostobaság. Majd ezután már a bepisilős, rémálmos gyerekekbe is belelátják a mártírt. Meg a boltosok is. A többi szülő. Az anya... :vivo: Nem tudom, hogy ez nagyon sarkított jellemek voltak, vagy sem. Mert igazából egy normális világban az lenne egyértelműen, de a miénkben ez inkább jellemző. :D Az meg már egészen banális volt, hogy mindenkinek elmondták az elején mi történt, csak a vádlottnak nem tisztázták.
A kislány viselkedése is egészen XXI. századi. Erre csak annyit mondanék, hogy elég korán kezdi... :sly:
A végén pedig a gyerek lőtt rá ez egyértelmű. Az apja nem hibázott volna. Bár ő sem lehet egy nagy elme, ha nem jött rá, hogy a gigantikus dán virslit az ő képéről mintázta, amit a lány pofájába nyomott a haverral. Bár ez is elég abszurd, hogy gigantikus dán kolbászt néz két tini az ájpeden.
A lezáratlanság pedig megint okos ötlet, mert ezzel jobban bemutatja, hogy soha nem mossa le magáról, hiába nem ment börtönbe.


A színészek jók voltak, de azért nem mindegyik, mert volt erőltetett szereplő is. Meg némi klisé is helyet kapott, bár ezt a kártyát mindenhol kijátsszákSpoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!, mert ettől lesz szívszorító a dolog, ha meghal egy szeretett állat. Ettől eltekintve minden rendben. Talán több természeti képet mutattam volna, és így kerek két órába belefért volna, egy kis színezés, a szürke hangulatba. Na meg kikapcsolta volna a néző agyát is egy pillanatra, és nem kap beteg elméleteket, illetve nem ír ilyen beteg értékelést. :)

Ja, és annak, aki látta, ezt a videót ajánlanám, és az első mondatok szavait. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Ha a filmben előjött volna a bokor, meg letérdel szó lehet, csak egy óra húszperces lenne. :lol:
KATT

Avatar
Faust
El director de fotografía
Hozzászólások: 8351
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 18:47

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Faust » 2013. augusztus 1., csütörtök 23:24

Vasárnap éjfélig van haladék mindenkinek a Margaretre.

Avatar
Tádám
El Siete
Hozzászólások: 2574
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 21:28
Kedvenc játékosaid: Raúl, Pipita, Morientes, Zidane
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Újpest
Tartózkodási hely: Vác
Kapcsolat:

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Tádám » 2013. augusztus 1., csütörtök 23:17

Margaret

Már két napja láttam, de teljesen elfelejtettem írni róla, talán azért is, mert nagy csalódás volt számomra..
Én azt hittem, hogy ez egy jó film lesz, aztán most visszanéztem a pontokat, és láttam, hogy elég kevesen vagyunk ezen a véleményen..
Sajnos nekem sem jött át, túl sok mindent akarta belezsúfolni ebbe, és aztán nem maradt idejük normálisan kifejteni egyik szálat sem.. pedig a játékidőbe bőven belefért volna egy-két normális történés, mert így sokat szenvedtem rajta. Két részletben néztem meg, ami már alapból rossz, untam na.
Pedig még a színészekkel sem volt gondom, nem is idegesített egyik sem :mrgreen: Szóval érdekes élmény volt, de sajnos inkább negatív szinten.
Ahogy Pipita írta, ebben sokkal több volt...
4.5/10. Azért köszi szépen :)
Rengeteg klubnak van komoly történelme, de csak egyetlen klub írja a történelmet... Hala Madrid!

Hierro azt mondta: "Raúl egy Ferrari, amely idővel mindenkit le fog hagyni."- Igaza volt !

VARANE

Avatar
RealRaúl77
Hozzászólások: 2236
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 21:02
Kedvenc játékosaid: Raúl; Modric; Marcelo
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Tartózkodási hely: bp.; Kaposvár

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: RealRaúl77 » 2013. augusztus 1., csütörtök 21:51

Margaret

Érdekes. Nem tudom. Néha tetszett, néha meg az idegeimre ment. Szerintem eléggé túlspilázták az egészet, kezdve az alapsztorival, a mellékszálakkal, és a játékhosszal.
Az alapok jók voltak. Tetszetős téma, amit boncolgat. Mégis nem érzem igazán jónak. Voltak benne olyan dolgok, amik rontottak a megítélésemen.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Kezdjük a balesettel. Király kezdés lett volna. Ugye a film szerintem a csaj leépülését akarja bemutatni. És erre tök jó, hogy nem szándékosan, de a te hibádból meghal egy idegen. Ez jó lett volna. Ugye még az is dob a dolgokon elég sokat, hogy a karjaidban hal meg. De olyan nagyon elhúzták, hogy ahelyett, hogy tragikus lett volna, már elegem lett belőle. Elég lett volna annyi, hogy bemutatja, hogy elüti, egy-két képkocka, hogy a csaj a karjaiban tartja, esetleg még annyit érzékeltetni, hogy a lányának hiszi. Ez úgy ütött volna. Ez is ütött, csak azzal hogy így elnyújtották, be is kötözte neked az ő általa keletkezett sebet.
Ezek után jöttek a legjobb részek. Amikor a legjobban stimmelt minden. A drogozás, az idegbaj, az hogy felhív egy random srácot, hogy akkor kefélj meg, és vedd el a szüzességem. Azért az emberek többsége - főleg a csajok - nem dobják csak úgy oda valakinek azt. Jól érzékeltetett mindent. Kellő érzelmeket váltott ki, sajnálat, szánalom. Tapintható volt a tragédia. A film hangulata is olyan volt, mintha Ackhilleusz húzott volna végig a harci kocsijához kötve egy nagy adag sóderen. Kényelmetlen volt, kellemetlen. Egyszóval király volt.
Aztán mit ad isten egyszer csak sok lett nekem ez is. Főleg az idegbajos részek. AZ anyjával megromlott viszon, meg a kiabálások. Oké, hogy idegileg kikészült, leépült a csaj, de akkor is szar volt az. Meg a barátnővel való kapcsolata is olyan igazán idegesítő volt.
Meg amik még rontottak az élményen, azok a mellékszálak, aminek semmi értelmét nem láttam. Nem tudom miért voltak ott, nem adtak hozzá semmit.
A sulis részek is ötletesek voltak. Minden kb ott is a halál körül mozgott, egyfajta katalizátorként szolgált kb a csajban. És Lippai :loveyou: :loveyou: Kicsit elfogult vagyok, ha ő is a szinkronhangok között van. Ő volt a John tanár úr hangja. Vele volt az az óra, amikor egy Margaretről szóló idézetet/verset/ részeletet/ akármit olvastak fel. Komolyan azért az egy részletért lett ez a cím? Vagy miért amúgy, mert én sehol máshol nem találkoztam Margarettel, pedig figyeltem piszkosul. Oké, hogy az volt a katalizátorok közt az első, talán az indított el mindent a csajban, meg eléggé belevágott a témája a film eseményeibe, de akkor is ennyire, hogy az legyen a cím? Valaki megmagyarázhatná nekem.
Aztán a végén még betoltak egy ütős részt. Az abortusz. Na ha van valami, ami nem segített a csajon, hát az az. Elég durva. Egy ismerősömnek volt egyszer ilyenben része. Azóta szinte folyamatosan halott babákról álmodik, ha rémálma van, akik másznak felé. Szóval ez úgy még eléggé tud dobni a dolgokon, és nem a csaj javát szolgálják.
És az is, hogy végül nem érték el a céljukat az ügyvédes játszmával, az is használt még a filmnek a szememben.

Összességében egy király film volt, csak vannak dolgok, amik rontanak az élményen, és a megítélésen. Nagyon. Ami miatt már nem ugyanaz az érzés, hangulat jön át, sőt kicsit unalmassá is teszik. Sajnos sok az a dolog, és leszámítva félóra-órát nem is feltétlen élveztem.

7/10
"Modric más dimenzió..a labda jobb helyen van nála mint magzat az anyja hasában." R.M.C.F.

https://www.youtube.com/watch?v=bIIO0WT1nX4

R.I.P. Godfather

deGea-Carvajal,Ramos,Varane,Marcelo-Verratti,Kroos,Modric-Isco-CR,Benz

Avatar
nmate
Hozzászólások: 13786
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 22:24
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: nmate » 2013. augusztus 1., csütörtök 19:18

Szóval.
Jagten

Nagyon jó film. Nem olvastam róla semmit, miután megtaláltam, láttam, hogy 8.2 imdb-n meg új, szóval igencsak pótolni kéne.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Rengeteg dolgot boncolgat a film és igen, pont magát a pedofíliát nem, csak annak a szövődményeit, a társadalomra vett hatásait.
Ugye a kis ringyó elsüti, hogy Lucas mutogatta neki a péniszét. (itt megállnék picit: nem csodálom, hogy ilyen beteg állatok ezek a skandinávok, ha a gyerekek körében végigzongorázzák a faroknak az összes szinonimáját...) Tehát, ezután hihetetlen, hogy Lucast milyen gyorsan kiköpte a közösség. A legjobb barátja... még hangsúlyozza is, egyszerűen ellenfordult, meg sem próbálta megérteni őt. Csak hitt a pár éves kölykének, meg sem fordult a fejében, hogy hazudik. Dettó az anyuka, az óvónéni meg a dilidoki. Sőt, ők még adták is alá a lovat és a többi gyerek is elkezdte ezt terjeszteni. A zűrös családi viszonyok közt élő gyereke és neki a keresztapja azért bíztak benne, ez látszott, hogy milyen erőt ad neki, következett a templomos jelenet, ami rohadt feszült.
Lehetne ezeket még sorolni napestig, de talán ezeket emelném ki, mint fontos témák. De a legerősebb talán, hogy mindenki megy a cuki kiscsaj után, mintha ő lenne Jézus. Azután már azt is hiába mondja, hogy nem csinált semmit, nem hisznek neki. Itt még az anyját megjegyezném, akkora nyomorék picsa, hogy az már szánalmas. Őt lőttem volna le egyből azzal a puskával azt hiszem.
A végére persze megtér a "legjobb barát", elsimítják az ügyet, puszi, pacsi, bratyi meg már ceremónia előtt.
Érdekes még a vége, hogy ki nyüvek lő rá Lucasra. Ugye a szembesütő nap miatt nem látni tisztán, de mindenképpen nagyon durva jelenet, érzékelteti, hogy jobb ha szépen vigyázol kedves Lucas. Mondjuk erős a gyanú, hogy a kiscsaj bátyja.

Mads Mikkelsen nagyon jól alakít, de a többiekre sem lehet panasz, igazi profi, nyomott hangulatú skandináv film, ami komoly témákat boncolgat és tényleg betalál az ember lelkébe.

9/10

Avatar
Remy
Hozzászólások: 27397
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 20:54
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Tartózkodási hely: Gotham
Kapcsolat:

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Remy » 2013. augusztus 1., csütörtök 17:43

nmate írta:Amúgy igen csúnyán elmaradások vannak, most nézem.
Jaja... nekem is most jutott eszembe, hogy hoppá egy Margaret. Úgyhogy nézem is.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

Avatar
nmate
Hozzászólások: 13786
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 22:24
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: nmate » 2013. augusztus 1., csütörtök 17:40

Amúgy igen csúnyán elmaradások vannak, most nézem.

Avatar
Remy
Hozzászólások: 27397
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 20:54
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Tartózkodási hely: Gotham
Kapcsolat:

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Remy » 2013. augusztus 1., csütörtök 17:25

óó, jó kis ajánlás ez B-) Már régóta terveztem.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

Avatar
nmate
Hozzászólások: 13786
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 22:24
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: nmate » 2013. augusztus 1., csütörtök 16:34

Tudtam ezt hozod, már amikor írtad, hogy cserélsz Fausttal. :mrgreen:

Este írok róla, nagyon erős film, nálam is 8,5-9 lesz kb.

Avatar
L.Miki
Hozzászólások: 2972
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 22:16
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.
Kapcsolat:

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: L.Miki » 2013. augusztus 1., csütörtök 16:22

Margaret

No csak sikerült, hála a Teremtőnek. Szenvedés volt, végig de nagyon komolyan. Több szót nem is nagyon érdemel, ugyanazt még nem írnám le mint amit leírtak előttem. Sierra véleményét nagyon osztom, de lordgabiéval is teljesen egyet tudok érteni. Gagyi volt, unalmas, történetben színtelen, egyszerűen gyenge, nagyon gyenge alkotás ez.

4/10
2014: La decima
2016: La Undécimo
2017: La Duodécima
2018 - La Decimotercera
Gracias Zinedine Zidane, Gracias!! :salute:

Avatar
lordgabi
Hozzászólások: 6487
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 0:56
Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Tartózkodási hely: Kárpátalja/Budapest

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2013. augusztus 1., csütörtök 16:17

Ma elég zsúfolt napon volt/lesz, így kénytelen vagyok most bedobni az ajánlásomat nektek.
Elég régen szemezek vele, konkrétan még a turnus elején kinéztem magamnak, mint ajánlásra esélyes film, de ahogyan telt az idő, valahogy nem volt kedvem más filmek után keresgélni, amelyek pedig a kiszemeltek között voltak, nem ütötték meg azt a bizonyos szintet, mivel megnéztem jónéhány filmet az utóbbi időben.
Remélem még kibírjátok ezt az északi (stílusú) filmet ebben a turnusban, és remélem, hogy a többségnek tetszeni is fog mint ajánlás/film. Mads Mikkelsent senkinek nem kell bemutatni szerintem, az utóbbi egy évben kedveltem meg igazán, ahogyan pótolgattam a filmjeit, és ahogyan követtem a Hannibál c. sorozatban. Itt is fog főzögetni, de teljesen más tészta a sztori.
Ez a második eset a Filmklub történetében, hogy olyan filmet hozok nektek, amelyet már megnéztem még a beajánlása előtt, remélem sikeresebb lesz, mint A szentjánosbogarak sírja anno.
Szóval jó szórakozást kívánok nektek, remélem sikerül meghálálnom a bizalmat, hogy ismét ajánló lehettem, és remélem, hogy kevesen láttátok eddig, elnyeri majd a tetszéseteket.
Elsőre 8,5 és 9 pont közé raktam, majd én is fogom értékelni, átgondolom még a pontszámát...

A körítés végén pedig jöjjön a filmem, én a tartalmát nem nagyon olvasgatnám előre, úgy szerintem sokkal izgalmasabb, hatásosabb lesz, nézzétek:

A vadászat (Jagten, 2012)
Színes, feliratos, dán filmdráma, 115 perc

Port.hu - 9/10.
IMDb.com - 8,2/10.

Győztes:
Cannes-i fesztivál (2012) - Legjobb férfi alakítás: Mads Mikkelsen
Európai Filmdíj (2012) - Legjobb forgatókönyv: Tobias Lindholm, Thomas Vinterberg
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.
UEFA Bajnokok Ligája - Shakhtar Donetsk 3-4 Real Madrid C.F.
Arena Lviv, Lemberg - A nagy találkozás! :sziv: :salute:

Avatar
mocsok
Hozzászólások: 2242
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 10:43
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: mocsok » 2013. augusztus 1., csütörtök 14:27

the place beyond the pines

tegnap néztem meg, csak elfelejtettem írni.
eddigi legjobb film szerintem. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!megijedtem mikor gosling meghalt, azt hittem már vége is. aztán mikor láttam hogy még csak a felénél tart a film, akkor meg nem értettem hogy most ebből mi lesz. :mrgreen:

na, ennél a filmnél például nem zavart a hossza. bár a második sztori annyira nem jött be.
gosling és cooper remek színész.
eva mendes.

na, szóval zsír volt. köszi az ajánlást.

8.5/10

realfan
Hozzászólások: 265
Csatlakozott: 2013. április 23., kedd 19:52
Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Raúl, Casillas, S.Taylor, Given, Krul, O.Bernard, Di Canio,Candreva
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Newcastle United,SS Lazio

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: realfan » 2013. július 31., szerda 11:18

A nyomozó

érdekes film volt,végig lekötött és együtt tudtam élni vele,ritkán nézek magyar filmet,de ez az egyik kedvencem lesz/lett.számomra kevésbé ismert színészek játszottak benne,elég jól.nem gondoltam volna,hogy lehet még ilyen jó,kevésbé ismert magyar film,kellemes meglepetés lett :)

9/10

Avatar
lordgabi
Hozzászólások: 6487
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 0:56
Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Tartózkodási hely: Kárpátalja/Budapest

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2013. július 31., szerda 1:21

Margaret (2011)

Ráment szinte az egész délutánom, még az edzésről is késtem jó 15 percet, hogy megnézhessem végig, mert ha abba kellett volna hagynom, akkor nem sok kedvem lett volna leülni ismét elé...
Soha nem szoktam filmezés közben nézegetni, hogy hol tart a játékidő, de jelen esetben legalább négyszer is ránéztem az órára, nagyon elnyújtották, szinte a semmit. :/
Nem tudtam azonosulni egyik szereplővel sem, sőt nem is tudtam beleélni magamat csöppet sem a sztoriba, van ilyen.
Nagyon tetszik Pipita véleménye a filmről, még a pontozás előtti rész is stimmel, mivel ötöst nyomtam rá először, de így 6-7 órával a megnézése után teljesen biztossá vált a dolog, a végleges pontszám.
Azért köszönöm az ajánlást, eddig ezzel sem találkoztam. Az elején még érdekelt a dolog, a végkifejlet, de a közepe felé már szinte csak a stáblista érdekelt, nagyon kapkodott a rendező a karakterekkel, ahogyan Pipita is kifejtette, cikázott az egész, sajnos rossz irányba.

4/10.
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.
UEFA Bajnokok Ligája - Shakhtar Donetsk 3-4 Real Madrid C.F.
Arena Lviv, Lemberg - A nagy találkozás! :sziv: :salute:

Avatar
nmate
Hozzászólások: 13786
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 22:24
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: nmate » 2013. július 30., kedd 21:51

istimester írta:És akkor jöjjön az, amivel némileg kitérek a többségi vélemények közül, számomra nem Newman, hanem George C. Scott volt az akinek a karakterőtől és a szinészi játékától jó film lett a film.
Há' ezt mondtam én is.

Avatar
istimester
rex madridistae
Hozzászólások: 3306
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 13:22
Kedvenc játékosaid: Iván Helguera, Raúl
Kedvenc csapatod: DAC
Tartózkodási hely: Felvidék

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: istimester » 2013. július 30., kedd 15:30

The Hustler

Hosszú? Igen. Lassú lefolyású? Igen. Mindez probléma? Nem mondanám, az első óra végén kívül. Mai szemmel valóban nagyon lassú, de 50 éve meglehetősen máshol tartott a filmgyártás és tudni kell helyén kezelni az ebből fakadó helyzeteket. A történet faék egyszerűségű, mégis csak a már emlitett első óra felé éreztem, hogy a játékidő nem arányos a tartalommal, de utána önmagához képest "felpörögtek" az események. A szövegköny talán túl tökéletes is volt a számomra, talán csak a 125. játszma sokadik elismétlését lehet felróni. És akkor jöjjön az, amivel némileg kitérek a többségi vélemények közül, számomra nem Newman, hanem George C. Scott volt az akinek a karakterőtől és a szinészi játékától jó film lett a film. Piper Laurie enyhén alkoholista lelkibeteg megformálása is tetszett, Newman pedig annyira laza volt, hogy majdnem lefolyott a monitorról.

Ami zavart, az igazból nem is a filmmel kapcsolatos, de attól a rohadt bagó látványától a végén már kiütések kerülgettek, el nem tudom képzelni, hogy lehetett kibirni, hogy mindenkinek ott lógott a szájában.

7/10


Vissza:

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: 92 regisztrált és 0 vendég