OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Hol szoktál borravalót adni?

A szavazás 2024. február 23., péntek 13:03-kor befejeződött.

Benzinkúton
5
2%
Boltban
1
0%
Ètteremben
60
29%
Futárnak
43
21%
Fodrásznál
43
21%
Hotelben/egyéb szálláshelyeken
3
1%
Kocsmában
28
14%
Mindenhol
10
5%
Sehol
12
6%
 
Szavazatok száma: 205

Avatar
ziro4vr
Hozzászólások: 24561
Csatlakozott: 2013. május 26., vasárnap 20:46
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: OFF

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2016. november 14., hétfő 23:01

Még jó hogy a mr robotra kattantál rá és nem a hannibálra mondjuk. :mrgreen: :lol:
Nem illik.

Avatar
Kerlon
Hozzászólások: 27898
Csatlakozott: 2013. április 15., hétfő 12:27
Kedvenc csapatod: Levante

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2016. november 14., hétfő 22:26

Külön allatfaj. :mrgreen:
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

Avatar
nmate
Hozzászólások: 13782
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 22:24
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

Re: OFF

HozzászólásSzerző: nmate » 2016. november 14., hétfő 22:08

fiore írta:Esetleg van közöttetek olyan, aki korábban tanult egy adott dolgot, majd később teljesen másba kezdett bele?
Jelen.

BSc kozlekedesmernok diplomam van, nem igazan ajanlottak olyan munkat, amihez lett volna kedvem. Majd belevagtam a programozasba. Es kurva jo.
Terjednek el ezek a "nem-akkreditalt" programozo sulik, ha van affinitasod a programozashoz, tetszik maga a programozo kozosseg, es hajlando vagy arra, hogy a szabadidodet is ennek szenteld (kezdetekben leginkabb, kesobb inkabb csak egy reszet), akkor ajanlom. En alszok vagy 4-5 orat naponta most, de nem ugy kelek fel, hogy faszom megint valami fos vizsgara kell keszulni, hagyjatok mar a gecibe...szoval kiraly

ja es nem utolso sorban: $$$ :mrgreen: :mrgreen:

Avatar
Kerlon
Hozzászólások: 27898
Csatlakozott: 2013. április 15., hétfő 12:27
Kedvenc csapatod: Levante

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2016. november 14., hétfő 21:57

Én is éreztem ezt az egyetem vége felé, de teljesen más bekerulni melózni. Azzal, hogy tényleg dolgozol és közben már olyat tanulsz, amit használsz is az sokkal jobb, mint egy 5-ös vizsgán. Szerintem mindenképpen kóstolj bele a munka részébe, aztán add csak fel, ha továbbra is ennyire nem érdekel. Amúgy szerintem nem létezik olyan, hogy ne unj meg valamit hosszabb idő után.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

Avatar
Realista24
El Padre
Hozzászólások: 62793
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 0:50
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2016. november 14., hétfő 21:28

. Engem szimplán elkeserít, ha belegondolok abba, hogy azzal foglalkozzak életem végéig, amit nem szeretek.
Huszonpár éves vagy, ha mondjuk tíz évet lehúzol a szakmádban, jó fizetésért, mellette még másik két diplomád/szakmád/tudásod is meglehet abból, ami közelebb áll hozzád, vagy legalábbis úgy érzed.
Van egy jó szakmád, lesz egy biztos megélhetésed és mellette azt tanulhatsz, amit csak szeretnél. Én így tekintenék erre. Bőven van időd az önmegvalósításra, ezért nem értem, hogy miért írod azt, hogy életed végéig azzal fogsz foglalatoskodni, amit nem szeretsz. :)
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Avatar
fiore
Hozzászólások: 601
Csatlakozott: 2013. április 15., hétfő 22:33
Kedvenc játékosaid: isco
Kedvenc csapatod: real madrid

Re: OFF

HozzászólásSzerző: fiore » 2016. november 14., hétfő 21:20

Érdekelne a véleményetek.

Ha minden jól megy megszerzem a bsc-s gépészmérnök diplomámat a félévben. A bibi ott van, hogy idővel szépen lassan körvonalazódott bennem, hogy kínszenvedés lenne ezzel foglalkoznom életem végéig. Nem különösebben érdekel az egész amit megtanultam, plusz semmi motivációm nincs, hogy Msc-n vagy munkahelyen tovább foglalkozzak a szakmával. Opció lehet, hogy elkezdek mást tanulni, ami közelebb áll hozzám (viszont ez necces lenne a maradék államilag támogatott félévek száma miatt), vagy elmegyek dolgozni gépészként, és várok. Várok, hogy vagy megszeretem gyakorlatban a dolgot/ráerőltetem magamra, vagy netalántán jön egy lehetőség közben, amivel ki tudok lépni az egészből. Ez utóbbit nem tudom, hogyan képzelem el, talán valami isteni csoda formájában. :lol:

Esetleg van közöttetek olyan, aki korábban tanult egy adott dolgot, majd később teljesen másba kezdett bele? Szívesen olvasnék pár tapasztalatot (akár bejött, akár nem), mert jelenleg elég tanácstalan vagyok.

Ugye van a mondás, ha szereted amit dolgozol, akkor nem munkaként tekintesz az egészre, élvezet bejárni meg a többi csilivili bullshit. Na ez nálam már alapjaiban megdől. Szerintetek a mai világban hány embernek adatik meg az, hogy eszerint éljen? Nem saccolnám 5-10%-nál többre, főleg itthon. Nem tudom, hogy törekedjek-e erre, vagy fogadjam el a korábbi döntéseimet, aztán erőltessem magamra a gépész dolgot.

Nem nyávogni akartam, tisztában vagyok vele, hogy a mérnöki munka nem a nehéz megélhetésről híres, hogy inkább meg kéne becsülnöm a diplomát, mert rengeteg ember összetenné a két kezét, hogy ne minimálbérért, hanem mérnöki fizetésért "szenvedjen". Engem szimplán elkeserít, ha belegondolok abba, hogy azzal foglalkozzak életem végéig, amit nem szeretek.

Afféle first world problem az egész szituáció.
.

Avatar
IkerCasillas
Hozzászólások: 504
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 11:17
Kedvenc játékosaid: IC
Kedvenc csapatod: RMCF

Re: OFF

HozzászólásSzerző: IkerCasillas » 2016. november 12., szombat 12:40

ikarus93 írta:Azt még hozzátenném, hogy Clintonnak olyan jelöltjei voltak az alelnöki pozícióra mint Bill Gates vagy Tim Cook (Apple vezére), akik igen kiemelkedő és innovatív alakjai a világnak. Plusz mindenhova a szakmai tudás alapján helyzete volna el a kormányfőket és nem pénztárca/haverság alapján, mint Trumpnál.
Kíméletlen stílusban, de röviden és tömören:
- Először is, nézz utána a ,,kormányfő" jelentésének.
-Másodszor, nézd meg, hogy melyik jelölt kampányában mennyi pénz volt, Clintonéban kétszer annyi, mint Trumpéban. Éles logikával arra lehet következtetni, hogy kemény pénzeket nyomtak bele a pénzarisztokraták HC kampányába.
- Harmadszor, a kampányt dollármilliókkal támogatók valószínűleg nem egy ,,köszönömért" cserébe adták a pénzüket, hanem az elkövetkezendő ciklusra nézve ennek sokszorosát várták vissza (Trumpnál bizonyos mértékben ugyanez megvan valószínűleg).
- Negyedszer, olvass utána, hogy Secretary of state-ként milyen korrupciós üzleteket vitt véghez a lobbizó cégekkel karöltve.

Én továbbra is tartom, hogy egyik jelölt se volt jobb a másiknál, szóval fölösleges mosdatni HC-t Trumppal szemben. A választópolgárok döntöttek, ami utána meg egyenesen nevetséges, hogy a demokráciát hirdető nép nem képes elfogadni a demokratikus választás végeredményét, hanem az utcára vonulnak gyújtogatni. :lol:

Avatar
Bencze
Hozzászólások: 1233
Csatlakozott: 2014. június 5., csütörtök 12:32
Kedvenc játékosaid: Benzema, Valverde
Kedvenc csapatod: Tippelj :)

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Bencze » 2016. november 12., szombat 12:16

wZoLee7 írta:Még mindig ez a téma? :D Én továbbra is azt mondom, teljesen érthető, hogy az amerikai középosztálynak a töke tele van már azzal ami ott folyik. A kettő rossz közül Trumpnál van meg az esély, hogy jobb lesz az ő helyzetük...írják mindenféle szennylapokban meg oldalakon hogy jajj a csúnya Trump elüldözi a bevándorlókat. Ezt aki benyeli az nagyon buta már bocsánat. Persze, az illegális dolgozni nem akaró segélyen élő semmire kellőket vissza zavarja majd oda ahonnan jöttek, de aki ezért hibáztatni fogja az se normális. Egy pl MO.-ről vagy Szlovákiából kitelepült, dolgozó embert nem fog érinteni ez az egész, azzal h ott dolgozik amerikának is termel. Tegnap meg mit írnak a szlovák újságban? Hogy majd mindenkit haza küldenek...
Attól, hogy az ott amerika rohadtul nem élnek jól az emberek, a gazdagok igen, meg azok akik segélyen tolják. Amúgy is, attól, hogy elnök még nem tehet azt amit akar, ha elszalad vele a ló úgy teszik félre mint a huzat.
A legalis bevandorlast is kisse nehezebbe teszi, csokkenti a kiadhato munkavallalasi engedelyek szamat, de az valoban blodseg, hogy az osszes kulfoldit hazakuldene.

Géci
Hozzászólások: 6170
Csatlakozott: 2013. április 21., vasárnap 14:35
Kedvenc játékosaid: Zidane,Benzema,Modric,Kroos
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Tartózkodási hely: Nádudvar

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Géci » 2016. november 12., szombat 11:41

Realista24 írta:Ő egy elnök, akit irányítanak es önálló döntése nem hiszem hogy van.
House of Cards :shifty:

Avatar
wZoLee7
Hozzászólások: 13138
Csatlakozott: 2013. május 26., vasárnap 13:36
Kedvenc csapatod: REAL MADRID
Tartózkodási hely: SK

Re: OFF

HozzászólásSzerző: wZoLee7 » 2016. november 12., szombat 11:35

Még mindig ez a téma? :D Én továbbra is azt mondom, teljesen érthető, hogy az amerikai középosztálynak a töke tele van már azzal ami ott folyik. A kettő rossz közül Trumpnál van meg az esély, hogy jobb lesz az ő helyzetük...írják mindenféle szennylapokban meg oldalakon hogy jajj a csúnya Trump elüldözi a bevándorlókat. Ezt aki benyeli az nagyon buta már bocsánat. Persze, az illegális dolgozni nem akaró segélyen élő semmire kellőket vissza zavarja majd oda ahonnan jöttek, de aki ezért hibáztatni fogja az se normális. Egy pl MO.-ről vagy Szlovákiából kitelepült, dolgozó embert nem fog érinteni ez az egész, azzal h ott dolgozik amerikának is termel. Tegnap meg mit írnak a szlovák újságban? Hogy majd mindenkit haza küldenek...
Attól, hogy az ott amerika rohadtul nem élnek jól az emberek, a gazdagok igen, meg azok akik segélyen tolják. Amúgy is, attól, hogy elnök még nem tehet azt amit akar, ha elszalad vele a ló úgy teszik félre mint a huzat.

rashidm
Hozzászólások: 4549
Csatlakozott: 2013. április 23., kedd 22:43
Kedvenc játékosaid: Alba, Busi, Alves... ja nem
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: OFF

HozzászólásSzerző: rashidm » 2016. november 11., péntek 23:36

ikarus93 írta:
Realista24 írta:Ő egy elnök, akit irányítanak es önálló döntése nem hiszem hogy van.

Akkor OV-t is iranyitjak ? Nem hiszem
Én nem akarlak megbántani de még a vak is látja meg tudja hogy USA-ban a legbefolyásosabb emberek irányítanak. Az elnök tulajdonképp egy báb.

Avatar
Realista24
El Padre
Hozzászólások: 62793
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 0:50
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2016. november 11., péntek 20:10

Hagyjuk.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Avatar
ikarus93
Hozzászólások: 3877
Csatlakozott: 2013. május 26., vasárnap 19:51
Kedvenc játékosaid: Ronaldo,Modric,Guti,Reus,CR,dinho
Kedvenc csapatod: Real Madrid,DVSC,BVB

Re: OFF

HozzászólásSzerző: ikarus93 » 2016. november 11., péntek 20:04

Realista24 írta:Ő egy elnök, akit irányítanak es önálló döntése nem hiszem hogy van.

Akkor OV-t is iranyitjak ? Nem hiszem
"Régen szegények fociztak és a gazdagok nézték
Most a gazdagok fociznak és a szegények nézik"
Puskás Ferenc

Avatar
Realista24
El Padre
Hozzászólások: 62793
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 0:50
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2016. november 11., péntek 17:02

Ő egy elnök, akit irányítanak es önálló döntése nem hiszem hogy van.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Avatar
ikarus93
Hozzászólások: 3877
Csatlakozott: 2013. május 26., vasárnap 19:51
Kedvenc játékosaid: Ronaldo,Modric,Guti,Reus,CR,dinho
Kedvenc csapatod: Real Madrid,DVSC,BVB

Re: OFF

HozzászólásSzerző: ikarus93 » 2016. november 11., péntek 16:59

Realista24 írta:
ikarus93 írta:Azt még hozzátenném, hogy Clintonnak olyan jelöltjei voltak az alelnöki pozícióra mint Bill Gates vagy Tim Cook (Apple vezére), akik igen kiemelkedő és innovatív alakjai a világnak. Plusz mindenhova a szakmai tudás alapján helyzete volna el a kormányfőket és nem pénztárca/haverság alapján, mint Trumpnál.
Az hogy mit ígért, és mi lett volna és mit hagytak volna jóvá, az sok-sok különböző kérdés.

Valóban, de a haladás iránya látszott volna, abban biztos vagyok. Elvégre még is csak a világ legnagyobb hatalmú emberéről beszélünk, ki más tudna változtatni a dolgokon ha nem ő?
"Régen szegények fociztak és a gazdagok nézték
Most a gazdagok fociznak és a szegények nézik"
Puskás Ferenc

Avatar
Realista24
El Padre
Hozzászólások: 62793
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 0:50
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2016. november 11., péntek 16:05

ikarus93 írta:Azt még hozzátenném, hogy Clintonnak olyan jelöltjei voltak az alelnöki pozícióra mint Bill Gates vagy Tim Cook (Apple vezére), akik igen kiemelkedő és innovatív alakjai a világnak. Plusz mindenhova a szakmai tudás alapján helyzete volna el a kormányfőket és nem pénztárca/haverság alapján, mint Trumpnál.
Az hogy mit ígért, és mi lett volna és mit hagytak volna jóvá, az sok-sok különböző kérdés.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Avatar
ikarus93
Hozzászólások: 3877
Csatlakozott: 2013. május 26., vasárnap 19:51
Kedvenc játékosaid: Ronaldo,Modric,Guti,Reus,CR,dinho
Kedvenc csapatod: Real Madrid,DVSC,BVB

Re: OFF

HozzászólásSzerző: ikarus93 » 2016. november 11., péntek 15:54

Azt még hozzátenném, hogy Clintonnak olyan jelöltjei voltak az alelnöki pozícióra mint Bill Gates vagy Tim Cook (Apple vezére), akik igen kiemelkedő és innovatív alakjai a világnak. Plusz mindenhova a szakmai tudás alapján helyzete volna el a kormányfőket és nem pénztárca/haverság alapján, mint Trumpnál.
"Régen szegények fociztak és a gazdagok nézték
Most a gazdagok fociznak és a szegények nézik"
Puskás Ferenc

Avatar
KAG
Hozzászólások: 9595
Csatlakozott: 2014. március 18., kedd 20:53
Kedvenc játékosaid: G.H#14 ; LuMo#19 ; M#12 ; SR#4 ; CR#7
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F

Re: OFF

HozzászólásSzerző: KAG » 2016. november 11., péntek 15:50

Olvastam amúgy, hogy Hillary valahogy kitúrta szépen Berniet még a jelöltválasztásoknál.
Pontos leírást nem nagyon találtam róla sajnos.
Erről tudtok valamit esetleg?
ZIDANE

Avatar
ikarus93
Hozzászólások: 3877
Csatlakozott: 2013. május 26., vasárnap 19:51
Kedvenc játékosaid: Ronaldo,Modric,Guti,Reus,CR,dinho
Kedvenc csapatod: Real Madrid,DVSC,BVB

Re: OFF

HozzászólásSzerző: ikarus93 » 2016. november 11., péntek 15:45

istimester írta: Pedig jó lenne leírni, persze nem olyan index, CNN vagy NYT szerűen, akiknél az első sorban/képen folyamatosan azt emelik ki, hogy Trump főleg a vidéki tanulatlan suttyók, a redneckek és a fehér prolik választották meg, az elektorátusát kvázi totális lúzerenek beállítva. Sajnos a számok most sem hazudnak.
Nagyon röviden összefoglalva Donaldot a fehérek és a módosabbak választották meg.

Fehér felsőfokú:
Trump támogató: 49% - Clinton támogató: 45%
Fehér max. középfokú:
Trump támogató: 67% - Clinton támogató: 28%
NEM Fehér és felsőfokú:
Trump támogató: 23% - Clinton támogató: 71%
NEM fehér, max középfokú:
Trump támogató: 20% - Clinton támogató: 75%

Évi 50 000 income alatt Clinton, az 50 000 felettieknél Trump győzött.


A számok Inkább azt jelzik, hogy a tanulatlan feketék, latinok és ázsiaiak nagyobb arányban részesítették előnyben Hillaryt (75%), mint az, hogy a fehér tanulatlanok Trumpot (67%). A matematika rút dolog :/


Oktatás
Középiskolai végzettséggel rendelkezők:
Clinton 45% - Trump 51%
Szakmát szerzettek:
Clinton 43% Trump 52%
Főiskolát végzettek:
Clinton 49% - Trump 45%
MSc/Phd/Doktorátusok
Clinton 58% - Trump 37%

Ezt akárhogy is csűrjük csavarjuk, minél magasabb végzettséggel egyenes arányban növekszik a Clintont támogatók aránya.

Kor
18-29 éves korú (fiatal felnőttek)
Clinton 55% - Trump 37%
30-44 évesek
Clinton 50% - Trump 42%
45-65 évesek
Clinton 44% - Trump 53%
65 felettiek
Clinton 43% - Trump 53%


Itt pedig egyenes arányba csökken a Clintonra szavazók aránya.
Innen úgy gondolom le tudod szűrni, hogy bizony ám nem az értelmiségek és/vagy fiatalok akarata érvényesült, hanem az idősebbek és/vagy kevésbé értelmiségek

Csúnya dolog ez a matek :/
"Régen szegények fociztak és a gazdagok nézték
Most a gazdagok fociznak és a szegények nézik"
Puskás Ferenc

Avatar
csababarca
Hozzászólások: 4275
Csatlakozott: 2013. április 25., csütörtök 9:48
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

Re: OFF

HozzászólásSzerző: csababarca » 2016. november 11., péntek 13:01

Antika egyszer már vállalhatatlanná vált a fidesz számára is, akkor lekorlátozták, 5.kerület polgármestere lett. Azt a munkát jól végezte, mondom ezt ellenzékiként, a kerület sokat fejlődött, és ami fontos, Rogán csendben volt. Ugye korábban ő volt a fröcsögő karakter, majd Navracsics (ő is vállalhatatlan lett, kiküldték vegetálni), majd focista petike is tetszelgett eme szerepkörben.
Na de a lényeg hogymost megint ez a karakter lett neki adva a fidesznél, nem is áll jól neki. Irritáló a tag.
Az hogy megfossza a fidesz a hatalmától,az nem történhet meg. Azzal legitimmé tenné az ellenzék korrupciós vádjait, ez túl nagy ár.
Majd megint eldugják valami pozícióba, ahol tovább szedheti a millióit.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."


Vissza:

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: 104 regisztrált és 0 vendég