Madridom Filmklub

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Avatar
RealRaúl77
Hozzászólások: 2236
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 21:02
Kedvenc játékosaid: Raúl; Modric; Marcelo
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Tartózkodási hely: bp.; Kaposvár

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: RealRaúl77 » 2013. augusztus 16., péntek 12:34

Jagten kicsit bővebben.

Naszóval.. Nem is tudom, hogy volt-e még film ennyire hatással rám. Semmiképp nem mondanám a filmet magát 10-esnek. Jó film, de nem ennyire. 8-8.5 max, ha elvonatkoztatok mindentől, ami bennem játszódott le, és csak a filmet tekintem. De ugye ezt miért is tenném meg.
Volt egy film, aminek az alapja hasonló, csak a megközelítés teljesen más. Ugyanez a kiindulópont, csak ott megtörtént. A címét nem írom le, mert gyakorlatilag a csattanót lövöm le most, ha esetleg valakinél úgy alakul, hogy megnézi azt. Aki látta, szerintem tudja miről beszélek most. Az egész szar film volt egészen odáig, amíg nem sokkolt teljesen. Csak ültem, néztem ki az után a film után a fejemből, térdeimet magam elé húzva ringatóztam, és folyt a víz rólam. Egész konkrétan. Azt hiszem ez érzékelteti a hatást elég rendesen.
Ugyanez történik itt ebben a filmben is, csak fikció, nem történt meg, hazugság. Emiatt kevésbé üt, de meglepően nagyot még így is.
Gondolom most már elég sok mindenkiben felmerült a kérdés. Nem, semmi ilyesmi nem történt velem. Egy igen kedves, hozzám elég közel álló ismerősömmel viszont igen. Ezért elég kényes téma ez, eléggé felzaklat, kikészít. Gyakorlatilag nap mint nap tapasztalom azt, amiről a fentebb említett másik film is szól, amit bemutat, annak hatását érzékelem állandóan, amit a kiscsaj kitalált, és amely hazugság Lucast erre az útra terelte. És cefetül el tudja baszni egy ember életét.
Annak ellenére, hogy konkrétan semmi nem történt, mégis érthető módon egyből erre asszociáltam, egyből az ismerősöm jutott eszembe, és ez meg is pecsételte az egészet. A közepe fele, amikor leginkább ekörül forgott a szó, többször meg kellett állnom, sétálni a szobában, kimenni levegőzni egyet.
Nem akármilyen hatással volt rám. És leginkább ezt értékelem egy filmben. Ha el tud gondolkodtatni, ha bármilyen érzelmemre hat, ha felzaklat, kikészít, felcsesz agyilag. Ez itt csillagosötös.
Kicsit a filmről is.
Már alapjaiban az is érdekes téma, ami a kiscsajban lejátszódik. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Az, hogy érzelmek alakulnak ki egy felnőtt férfi iránt. Nem tudom, hogy ez mennyire lehetséges, vagy hogy egyáltalán ilyen korban tudatosul-e ez. Fogalmam sincs, hogy működik. De mindenképp érdekes. Elsőként közel kerül hozzá valaki, aki nem anya, nem apa, nem családtag. Biztos szokatlan volt ez így neki. Hát furán reagálta le. Aztán biztos elkeserítette a visszautasítás, és kóros hazudozásba kezd ugyebár. Arra tudok gondolni, hogy amikor a nagyfiúk mutogatták neki a péniszt képeken, akkor az eléggé sokkolhatta őt. Nem tudom, hogy egyáltalán fel tudja-e ebben a korban az ember fogni, hogy mi is az. A csajnál úgy tűnt eléggé tudja. Mindenképp ez az ő viselkedésének a kiindulópontja. Egyrészt a srácokat idézte. Másrészt nagyon úgy tűnt abból a pár képkockából, hogy az a kép eléggé megviselte. Pláne, ha nem is kép volna, hanem film. Összezavarta a lelkét, az elméjét, és biztos, hogy mély, és maradandó nyomot hagyott.
Aztán az is igen érdekes, és kiakasztó, felháborító, agyfelbaszó, ahogy ezt az emberek lereagálják. Ez is egy kényes téma egyébként nálam, mindig felcseszi az agyam, ha hasonló jut eszembe, vagy valami hasonló szituba kerülök, vagy csak látok. Csak most egyébként a fentiek miatt eléggé eltörpül a jelentősége a szememben, de attól még játszik. Ugye a kiscsaj hazudott. Rendben van. Aztán az emberek vakon elkezdtek neki hinni. Ez is rendben van. Teljesen érthető, mert egyből az az első reakció a szülőknek, meg az óvónőnek, hogy meg kell a gyerekeket védeni, hogy ez azért, ha igaz, kurva nagy baj, és valamit ezzel kezdeni kell, mert igencsak szarrábaszhat emberéleteket egy ilyen trauma gyerekkorban. Tök normális. És igazából az is érthető, hogy nem kockáztathatták meg azt, hogy ne higgyenek a kiscsajnak. Viszont, ha megnézzük a másik szempontot is.. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Egy ártatlan ember életét tették tönkre, akinek még esélye sem volt harcolni az igazáért. Akármit csinált nem hittek neki. És ez igazán elkeserítő. Igazságtalan. Hogy egyszerűen hiába van igaza valakinek, ha nem hisznek neki. És nem hisznek neki. Általában. Hasonló, vagy akár ennél kevésbé durvább szituációkban sem. Az állandó kételkedés, hitetlenség annyira elterjedt, ahol az ember szava már szart sem ér, mert ki tudja bízhatunk-e benne. És sajnos ez így jogos, ez a világ ilyen, tett az emberiség azért, hogy ez így kialakuljon. És kik szopják ezt is be leginkább. Az igaz emberek, a jó emberek. Elég elkeserítő dolog ez.
Aztán persze elszabadul a dolog, elszabadulnak az indulatok, ami szintén igen undorító. A bolti jelenet az ékes példája. Az leír mindent. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!És a végére természetesen Lucas is beleőrül, ez is várható, és érthető. Nem igazán lehet bírni, egy ilyen szintű kiközösítést, utálatot, vagy bármit, amit iránta tanúsítottak.
Még nem olvastam el az összes értékelést, de mindenképp el fogom. De mocsok írta, hogy Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Nem tetszett neki, hogy elég sok mindent átugortak. SZerintem pont jó volt így. Kiderült minden lényeges. Bár az arcokra csak a hozzászólásod után figyeltem fel. Tökéletesen érzékeltet mindent. A kiakadásoddal meg teljesen egyetértek. Nem igazán bírnék én sem létezni ezekkel az emberekkel, akik így viselkedtek velem. A lövés körülményeit továbbra sem értem, de talán nem is lényeges, bőven elég a célzás, a jelentése (és azok az arcok), hogy igazából mégsem fogadták vissza őt, mégsem hisznek neki. A kiscsaj apja hisz neki, ebben biztos vagyok (egyébként ott a végén biztos, hogy nem cipeltem volna, nem vagyok bent biztos, hogy jól reagálták volna azt le a népek, ha látják.), de elég jelentős kétkedéssel tekintenek rá a többiek. Az a lövés kellően jelezte ezt az egészet Lucas felé is, és a nézők felé is. A vége volt szerintem a legjobb amúgy, csak a filmet tekintve, és nem nézve az én reakcióimat. Ötletes volt, mindent kifejező. Nagyon eltalálták.

A pontszám meg ugye: 10/10 továbbra is. Olyan szintű jelentőséget kap nálam ez a film, hogy gyakorlatilag csak egy hozzá fogható van. Ott lesz a kedvenceim között, tőlük mégis élesen elhatárolva, mert sokkal többet jelent, és teljesen más.
Egyébként érdekes, hogy láttam ennek a filmnek a plakátját moziban, és rákattantam, mert úgy nézet ki rajt a faszi, mint a dinamika tanárom, egyben a dékán is (volt). És mindenáron meg akartam nézni emiatt. Érdekes lett volna, ha tényleg meg is nézem moziban ezt. Igen érdekes.
"Modric más dimenzió..a labda jobb helyen van nála mint magzat az anyja hasában." R.M.C.F.

https://www.youtube.com/watch?v=bIIO0WT1nX4

R.I.P. Godfather

deGea-Carvajal,Ramos,Varane,Marcelo-Verratti,Kroos,Modric-Isco-CR,Benz

Avatar
nmate
Hozzászólások: 13782
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 22:24
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: nmate » 2013. augusztus 16., péntek 12:02

francois írta:mindegy legközelebb (ha lesz) beállok majd én is újra és véglegesen a drámás vonalba
Maradj csak ezen a vonalon. Mármint a különleges vonalon. Attól, hogy nem szeretem a horrort, én örülök neki, mert végre egy kis változatosság.

Ezért hozok mostanában régi filmeket, mert igencsak elhanyagolt kategória a klubban - és totál hidegen hagy, ha valakinek nem tetszik :mrgreen:

Avatar
francois
Hozzászólások: 299
Csatlakozott: 2013. április 15., hétfő 11:40
Kedvenc csapatod: FC Barcelona, Olympique de Marseille, FC Parma

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: francois » 2013. augusztus 16., péntek 11:27

Faust írta:viszont nem győzöm hangsúlyozni, hogy az ajánlást nagyon értékelem. Merhetnének többen is "váratlant" húzni a merengős depis drámák helyett.
5-6 pontokra számítottam, de sokkal rosszabb lesz miután santi rásuhint majd egy 1/10-et :lol:

épp most néztem végig az össze kör ajánlását és egy-két példától eltekintve az összes "különleges" ajánlás zátonyra futott. persze attól még valami különleges lehet szhar, nem tagadom :lol:

mindegy legközelebb (ha lesz) beállok majd én is újra és véglegesen a drámás vonalba :)
Kép
Kép
Kép

Avatar
lordgabi
Hozzászólások: 6480
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 0:56
Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Tartózkodási hely: Kárpátalja/Budapest

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2013. augusztus 16., péntek 1:10

Örülök, hogy a többségnek tetszett a filmem, várom a bõvebb értékelésedet RR77, és persze a többiekét is, akik még tartoznak. :)
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.
UEFA Bajnokok Ligája - Shakhtar Donetsk 3-4 Real Madrid C.F.
Arena Lviv, Lemberg - A nagy találkozás! :sziv: :salute:

Avatar
Faust
El director de fotografía
Hozzászólások: 8312
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 18:47

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Faust » 2013. augusztus 16., péntek 0:42

Családias légkör lesz a következő turnusban, ezennel elbúcsúzunk L.Mikitől és messidecótól. Utóbbinak csak azt üzenném, hogy elég inkorrekt dolog, hogy bedob valaki látatlanban egy filmet, amivel eléggé mellényúl, majd a lehúzó értékelések láttán nem reagál semmit, de még meg sem nézi a saját ajánlását. Pfuj, ülj le, egyes.

Sierrának nem tudom, mikor jön meg a nete, holnap felhívom, Pipitának és Istinek ma éjfélig jár az utolsó utáni utáni utáni haladék. 'sszátok meg.

Végezetül:

Cigarette burns

Hát nem tudom. Üdvözítően fogadtam az ajánlást, de ez súlyosan B, amivel még önmagában nem is lenne probléma. Személy szerint én imádom a Tales from the Crypt c. sorozatot, és lehet, hogy ezen sorozat pár darabjával még teszek egy próbát, de ez nem igazán tetszett. Carpentert alapból egy erősen túlhájpolt faszinak tartom, Romeroval együtt (őket, és Cronenberget szokták emlegetni, mint a 70-es, 80-as évek nagy horrorikonjai), bár a Dolog nekem rohadtul tetszett. Itt sem láttam semmi jelét, miért lógna ki teljesen az átlagból az öreg, bár nyilván egy tv sorozat darabjától nem is kell sokat várni.

Keszekusza, sablonos - nincs is ezzel probléma szerintem, nem is akar több lenni, mint egy egyszernézős butaság. Van néhány hangulatos pillanata, de összeségében nem egy maradandó élmény. Nem egy klubkiller szerencsére, hiszen bőven fogysztható (bár gondolom felkészültél a 3 pontokra :mrgreen: ), és még rövid is. Amúgy az operatőr magyar volt, megjegyzem elég szarul van fényképezve. :lol: :lol:

Szóval semmi különös, nálam ez egy ötös, viszont nem győzöm hangsúlyozni, hogy az ajánlást nagyon értékelem. Merhetnének többen is "váratlant" húzni a merengős depis drámák helyett.

5/10

Avatar
nmate
Hozzászólások: 13782
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 22:24
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: nmate » 2013. augusztus 16., péntek 0:08

John Carpenter's Cigarette Burns

Classic horror shit :D

Tipikus tucat horror, sajnos nagyon nem jött be. A sztori maga talán, ami nem hétköznapi, de ez is 10 perc után kifulladt és ugyan úgy megvan a sok horror klisé meg a zsékategóriás színészek. Agyatlan és kesze-kusza. Semmi nem történt jóformán, csak elfolyt pár tartály művér.

Mea maxima culpa, de ez csak: 3/10 :(

Avatar
istimester
rex madridistae
Hozzászólások: 3295
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 13:22
Kedvenc játékosaid: Iván Helguera, Raúl
Kedvenc csapatod: DAC
Tartózkodási hely: Felvidék

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: istimester » 2013. augusztus 15., csütörtök 23:53

The place beyond the pines

Ryan Goslingből ennyi pont elég :mrgreen:

Nagyon felkúrt a film, abban a pillanatban, amikor az elkényesztetett idióta pöcs leült a suliban a random szétcsúszott gyerek mellé, reménykedtem benne, hogy nem a Gosling gyereke lesz, akivel összehaverkodnak, később összevesznek és jön a katarzis.

De.

Pedig Gosling lelövése és Cooper vívódása során lezajlott eseméynek után egy fasza zsaru vs. zsaru történetben reménykedtem, de elintézték egy 15 évvel későbbel az egészet. Számomra sajnos, így a teljes átlagba csúszott le a film. Kár érte.

6/10

Avatar
Anyaka
Hozzászólások: 1672
Csatlakozott: 2013. április 22., hétfő 0:48
Kedvenc játékosaid: Raul
Kedvenc csapatod: Hungary

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Anyaka » 2013. augusztus 15., csütörtök 23:47

John Carpenter's Cigarette Burns

5.5|10

Na ebben a részben pont nem noname színeszek voltak. TWD-ből Daryl, de az ázsiait, és Bellinger-t is ismerni lehet :)
Hol is kezdjem. Szerintem ez nem volt horror. Én rég láttam horror filmet, amit valóban annak mondanék. Ez véres volt néhol, de ezenkívül inkább egy misztikus dráma.
Az értékelésem nem a legnagyobb. Az tény, hogy jobb, mint a mai horror kínálat, ami általában vígjátékként kezelhető, de nekem még ez sem az a kimondott horror. Sajnos ebben a kategóriában nehéz a kedvemben járni. Ha a műfaj szó-szoros értelmét veszem, akkor több, mint egy évtizede nem találkoztam jó horrorral:
"A horror célja, az emberi félelemmel való játék, a félelemkeltés. Fontos tulajdonsága, hogy a néző is belemegy ebbe a játékba. A horrornak nem célja semmilyen erkölcsi tanulság elérése, pusztán a borzongással keltett szórakoztatás."
Ebben a kisfilmben volt erkölcsi tanulság, és félelem sem volt nagyon a középpontban, legalábbis engem nem azzal szórakoztatott. Ha hivatalosan kellene meghatározni sem lenne horror.

Ha úgy tekintek rá, mint nem horror:
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Érdekes, hogy az emberek lelkét/ lelkiismeretét, a rejtett gonoszt hozta elő a film (Az abszolút világvége), ami miatt végül meghaltak, megölték magukat. Kíváncsi lettem volna egy olyan folytatásra, hogy egy ártatlan, minden bűntől mentes ember is megnézi. Akkor mi történt volna. Őt is tudta volna e befolyásolni, vagy sem, ez a "Sátán filmje", vagy legalábbis rejtélyes gonoszé. Mondjuk a levágott angyalszárnyú lény is lehetett volna ez a gonosz, esetleg szolgája. De ehhez is folytatás kellett volna, hogy meg tudjuk mit kezd a kópiákkal. Mert akár angyal is lehetne.
A stáblista előtt a fekete képernyőn való villanást annyira vártam, valahogy éreztem, hogy nem marad ki.


Ezenkívül én jobban belevontam volna a nézőt/minket a filmbe, apróbb elhagyott jelekkel, akár az égő cigaretta véggel, amit nekünk szánnak, és nem a főszereplőnknek.
Az alacsony költségvetés meglátszott, de abszolút jól oldották meg, és nem zavaró. Mondjuk egy kis színekkel való játék belefért volna. Talán egy jelentnél jött elő a vörös árnyalat. Illetve zene se volt sok. Hangeffektek inkább, de azokkal nem vagyok kibékülve. A zongorát lehetett volna tovább fokozni, esetleg kiegészíteni más hangszerrel.
Összességében nem voltak nagy hibái a filmnek, de nem alkotott maradandót. Hogy ez e a sorozat legjobb része azt nem tudom még, de megnézem a többit.

Avatar
Faust
El director de fotografía
Hozzászólások: 8312
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 18:47

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Faust » 2013. augusztus 15., csütörtök 22:21

Szerintem atomzsír ajánlás. :mrgreen: Rá is lesek most, és ha tetszik, lehet megnézek még pár epizódot. A horror manapság úgyis egyenlő a fossal...na csak várjatok míg pénzhez jutok...

Avatar
nmate
Hozzászólások: 13782
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 22:24
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: nmate » 2013. augusztus 15., csütörtök 21:52

RealRaúl77 írta:Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!
viewtopic.php?f=12&t=80&start=60#p68995

Avatar
RealRaúl77
Hozzászólások: 2236
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 21:02
Kedvenc játékosaid: Raúl; Modric; Marcelo
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Tartózkodási hely: bp.; Kaposvár

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: RealRaúl77 » 2013. augusztus 15., csütörtök 21:00

Jagten

Ó az a mocskos, hazudós ribanc....
Kikészített a film, kb felőrölt lelkileg. Engem nagyon mélyen érintett.
Az a helyzet, hogy most végeztem vele, viszont perceken belül le kell lépnem, így nem bírom normálisan átgondolni, és leírni sem. Holnap írnék róla hosszabban.
Most csak annyit, hogy nagyon nagy hatással volt rám, és a lelki békémre, az érzelmekre, kb mindenre. Felcseszett, kikészített. Ütött, ahogy kell. Roppant érdekes, és veszélyes téma, még ha csak hazugságon alapszik is, akkor is. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Nem gondoltam volna, hogy happy end lesz. Leszámítva persze azt a lövést a végén. Azt nem teljesen értem egyelőre. Ki lőtt rá, és miért? ha egy éve lőnek rá, azt megértem, de úgy tűnt, hogy végülis hittek neki, és visszafogadták őt.
Holnap írnék még róla, mert ennyi nem elég, csak össze is kell szednem a gondolatokat.

10/10
"Modric más dimenzió..a labda jobb helyen van nála mint magzat az anyja hasában." R.M.C.F.

https://www.youtube.com/watch?v=bIIO0WT1nX4

R.I.P. Godfather

deGea-Carvajal,Ramos,Varane,Marcelo-Verratti,Kroos,Modric-Isco-CR,Benz

Avatar
francois
Hozzászólások: 299
Csatlakozott: 2013. április 15., hétfő 11:40
Kedvenc csapatod: FC Barcelona, Olympique de Marseille, FC Parma

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: francois » 2013. augusztus 15., csütörtök 18:17

igen, ugy kell keresni h horror mesterei, abból is az 1 évad. letöltésnél meg értelemszerűen csak ezt az egyrészt választod ki
Kép
Kép
Kép

Avatar
nmate
Hozzászólások: 13782
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 22:24
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: nmate » 2013. augusztus 15., csütörtök 18:11

Na, rájöttem, úgy kell keresni, hogy "Horror mesterei" :mrgreen:

Jagten
mocsok írta:Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Mert így egyszerűbb volt, nem lett feleslegesen elnyújtva. Nem lett belőle egy szokásos, unalmas amcsi dráma. Meg így kicsit sarkalatosabb is lett, könnyebben érzékelteti az utolsó jelenet súlyát.

Sz'tem.

Avatar
mocsok
Hozzászólások: 2241
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 10:43
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: mocsok » 2013. augusztus 15., csütörtök 18:03

jagten

jólvan, ez is megvan, ez is tetszett.
ezekhez a skandináv filmekhez azért kell egy gizonyos hangulat, most sikerült megtalálnom azt az időt amikor meg kell néznem. :D

olyan szempontból ne mszeretem ezeket a filmeket, hogy rohadtul fel tud baszni, hogy milyen egyszerűek az emberek.
sokszor komolyan megsajnáltam a főszereplőt.

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!az se tetszett, hogy kihagytak a végén egy évet. nem értem hogy történhetett ez a nagy kibékülés, és azt sem, hogy miért. addig értem, hogy a régi jóbarát észhez tér és átmegy hozzá, de a többiekkel mi van? követték az apukát és akkor már ők is kibékülnek? és a főszereplő mégis mi okból jópofizik velük? bedobták az ablakot, megölték a kutyát, megverték a fiát, megverték a boltban stb. úgy hogy előtte mindenkivel nagy cimbi volt. nem értem, hogy ezek után hogy jhöetett újra össze a barátnőjével és hogy ünnepelhet azokkal a buzikkal. főleg, hogy még akkor is, egy évvel később, az ünneplés alatt is úgy néztek rá. aztán még lőnek is rá. nem értem, na mindegy. :D

amúgy nagyon tetszett a film, végig érdekelt hogy hogy alakul a sorsa. mondjuk én reméltem hogy elkattan és lemészárolja az egész várost. de sajnos nem tarantino rendezte. :(

8,5/10

Avatar
nmate
Hozzászólások: 13782
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 22:24
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: nmate » 2013. augusztus 15., csütörtök 17:40

francois írta:nem is néztem, akkor ezek szerint jutubon is elérhető, de természetesen van neki szinkronos verzioja is (minta ahogy az első évad összes részéhez)
Mondjuk elég silány minőség, de ezen kívül meg csak 1080p-ben találtam, 7 gigát meg nem biztos, hogy leszedek 1 órás film miatt :lol: Meglátom még.

Avatar
Anyaka
Hozzászólások: 1672
Csatlakozott: 2013. április 22., hétfő 0:48
Kedvenc játékosaid: Raul
Kedvenc csapatod: Hungary

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Anyaka » 2013. augusztus 15., csütörtök 17:38

Ma jön már új ajánlás ugye? Mert, akkor nem keresek éjjelre filmet. :)

Egyébként a Jagten-hez csak annyit, hogy ne akarjátok, hogy mindent a szátokba rágjon a rendező. Akkor meg az lenne a gond. Sokkal jobb, ha gondolkodni is kell rajta. Ez a kutya/állat motívum meg valóban már unalmas, de hát ez van. Bevált, és használják bőszen. :)


Szerk.:
Közben megelőztek. Szuper! :)

Avatar
francois
Hozzászólások: 299
Csatlakozott: 2013. április 15., hétfő 11:40
Kedvenc csapatod: FC Barcelona, Olympique de Marseille, FC Parma

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: francois » 2013. augusztus 15., csütörtök 17:37

nem is néztem, akkor ezek szerint jutubon is elérhető, de természetesen van neki szinkronos verzioja is (minta ahogy az első évad összes részéhez)
Kép
Kép
Kép

realfan
Hozzászólások: 264
Csatlakozott: 2013. április 23., kedd 19:52
Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Raúl, Casillas, S.Taylor, Given, Krul, O.Bernard, Di Canio,Candreva
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Newcastle United,SS Lazio

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: realfan » 2013. augusztus 15., csütörtök 17:31

Jagten

Hannibal sorozat óta nagy kedvencem Mikkelsen :D itt is nagyon tetszett a játéka.tetszett benne,hogy más szemszögből világította meg ezt a témát,én még egyszer sem láttam ilyen megvilágításban.sokszor belegondoltam magam Lucas helyébe és nem tudom,hogy bírnám ki.....Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!például a boltos esetnél,tuti fejszével mentem volan vissza feldarabolni őket :mrgreen: :mrgreen: összességében számomra elég felkavaró flm volt,de megérte megnézni :)

8/10

Avatar
nmate
Hozzászólások: 13782
Csatlakozott: 2013. április 13., szombat 22:24
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: nmate » 2013. augusztus 15., csütörtök 17:24

Na 'zmeg, horror.


btw: http://www.youtube.com/watch?v=bO0wQVyH1ZY

Avatar
francois
Hozzászólások: 299
Csatlakozott: 2013. április 15., hétfő 11:40
Kedvenc csapatod: FC Barcelona, Olympique de Marseille, FC Parma

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: francois » 2013. augusztus 15., csütörtök 17:18

jöttem :)

Az ajánlásom nem a szokványos dolog, uhogy egyeztettem fószt mesterrel és biztatott h dobjam be.

Az igazság az, ahogy nézegettem, az ajánlások 80%-a dráma és sztem hozzám hasonlóan marha sokan unják már, hogy többnyire vmi depressziós, merengős 2 és fél órás dráma van terítéken (hol goslinggal, hol nélküle :mrgreen: ).

Persze egyértelmű h tartalmilag azok adják a legtöbbet (eredetileg nálam is az volt a tarsolyban) és ott sokkal könnyebb jobb pontszámokat gyűjteni mint egy aránylag ismeretlenebb vígjátékkal, horrorral stb stb.

Az első ajánlásomkor, a 4. körben beáldoztam a várható jobb pontszámokat egy lazább, könnyedebb film miatt, most ebben ugyanez lesz a helyzet, remélem díjazzátok, hogy mi mindent fel nem adok a klub érdekében :lol: Ráadásul igyekeztem olyan filmet keresni, amit valószínűleg nem sokan láttatok... (remélem..)

Szóval, íme a klub történetének legrövidebb ajánlása, a nagy sikerű John Carpenter rendezésében. A filmről csak annyit, hogy a bukásra ítélt 'A horror mesterei' című, 2 évados tv sorozat egyik, de talán legjobb darabja. A sorozat érdekessége, hogy 2x12 részből áll és lényegében mindegyik egy-egy önálló, 60 perces film. Mindegyik epizódot egy-egy (aránylag) híres horror rendező készítette, totálisan minimális költségvetésből, többnyire noname színészekkel. A sorozatban egyébként a horror minden műfaja megtalálható, van itt az abszolút B kategóriás trancsírtól kezdve a szellemes történeteken keresztül az ázsiai naturalista stílusig minden mi szem-szájnak ingere.

Nálam most ő rá esett a választás, talán ő a 'legklubképesebb' :lol:

Masters of Horror: John Carpenter's Cigarette Burns

port.hu: http://t7.hu/0nrv

imdb: http://www.imdb.com/title/tt0643109/

Az értékelésem nagyon rövid lesz, mert igazából nem az a darab amiről órákat lehetne elmélkedni. Egyszerű, egy könnyed filmezésnek tökéletesen megfelel, érthető, jó a témája (bár egy kis lopás van benne), jó a rendezés. A színészek hozzák amit kell, és még hentelés is van benne. Sőt, sztem a horror történetének egyik legnagyobb jelenete itt látható Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!mikor befűzi a saját beleit a vetítőbe :lol:. Persze sok mindenbe bele lehet kötni a filmmel kapcsolatban, hogy ez hiányzik, meg az hiányzik, de sztem Carpenter jól használta ki 60 percet.

Egyébként nem vagyok egy nagy horror rajongó, de nekem a mai silány kínálat között bőven felüdülés. Akinek csak egy kicsit is bejött az unalmasabb napjain nyugodtan megnézheti a maradék 23 epizódot, biztos talál közte egy-két ötleteset

7.5/10
Kép
Kép
Kép


Vissza:

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: 93 regisztrált és 0 vendég