OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Te beadatod a corona elleni oltást?

A szavazás 2020. december 18., péntek 8:05-kor befejeződött.

Igen
25
35%
Nem
47
65%
 
Szavazatok száma: 72

Avatar
ateeemadrid
Hozzászólások: 2796
Csatlakozott: 2013. április 15., hétfő 18:04

Re: OFF

HozzászólásSzerző: ateeemadrid » 2018. november 26., hétfő 12:07

Mondjuk én ezt a nemzetiségeskedést is elengedném. Kell a fsznak a nemzeti öntudat. lenne egy egyesült európai unió és akkor így senki se panaszkodhatna területek miatt
hála a jóistennek ilyen biztos nem lesz még jóideig. :)

Avatar
Rasta
Hozzászólások: 572
Csatlakozott: 2013. április 22., hétfő 8:18
Kedvenc játékosaid: Casillas, R. Carlos, Guti, Raúl, Figo, Zidane, Makelele, Varane, Xabi Alonso, Marcelo, di María, Isco, CR, Ramos, Modric, Kroos, Asensio, Kovacic
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Rasta » 2018. november 26., hétfő 12:05

ateeemadrid írta:ezt mondjuk ki dönti el, hogy ki vannak használva?
Ezt majd az dönti el, hogyha a Fidesz nem fog a kinnti magyarokból valami közvetlen politikai profitot látni, akkor mit fognak lépni. Az tiszta, hogy nem ők fogják leváltani vagy nem leváltani a kormányt, viszont arra elég az a szavazóbázis, hogy a 2/3 vagy a sima többség kérdésében dönthessen. Egyrészt.

Azzal nem vagyok tisztában, hogy a Fidesz kinnt tényleges segítséget nyújt-e, vagy pedig olyat, ami vagy látszat vagy nekik is érdekük. Ezt annyira nem követtem, de tényleg kíváncsi vagyok rá.

kierkegaard
Hozzászólások: 892
Csatlakozott: 2018. július 17., kedd 14:59

Re: OFF

HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2018. november 26., hétfő 12:02

az osztrák határhoz közel állók akik rendszeresen ott dolgoznak sem szavaznak ausztriában és ez így van rendjén.

Mondjuk én ezt a nemzetiségeskedést is elengedném. Kell a fsznak a nemzeti öntudat. lenne egy egyesült európai unió és akkor így senki se panaszkodhatna területek miatt, valósan szabályozni lehetne a gazdaságot és ami talán a legfontosabb a környezeteti szennyezést..Mert amíg külön külön van minden addig nem lesz sose előrelépés.
Rengeteg jó cikk született erről.

Avatar
ateeemadrid
Hozzászólások: 2796
Csatlakozott: 2013. április 15., hétfő 18:04

Re: OFF

HozzászólásSzerző: ateeemadrid » 2018. november 26., hétfő 11:47

tehát akkor megint ott tartunk, hogy poltikailag vannak kihasználva.
ezt mondjuk ki dönti el, hogy ki vannak használva? én sem vagyok naív, nem gondolom, hogy feltétlen csak jószándékból foglalkozik velük a fidesz, de azért egy konzervatív pártra, esetleg egy jobboldali pártra mindig is jellemző volt, hogy foglalkoznak a külföldön élő magyarokkal is.

a fidesz meg nem kampányolna azzal, hogy szavazati jogot adtak, ha nem kezelné ennyire retardált módon közel az összes ellenzéki párt a helyzetet.

ettől függetlenül elfogadom a te véleményed is, racionális szempontból pláne védhető, de szerintem sok múlik az ember személyes tapasztalatain is.

Avatar
csababarca
Hozzászólások: 2682
Csatlakozott: 2013. április 25., csütörtök 9:48
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

Re: OFF

HozzászólásSzerző: csababarca » 2018. november 26., hétfő 11:38

ateeemadrid írta: most komolyan, képzeljétek már a helyükbe magatokat, egyes pártok konkrétan azzal kampányolnak, hogy eltörölnék a szavazati jogotokat, ezzel szemben meg lehet nézni mondjuk az általam is rühellt fidesz hogy áll hozzájuk. ti kire szavaznátok, őszintén?
tehát akkor megint ott tartunk, hogy poltikailag vannak kihasználva.

szerintem egyik oldaltól sem szép, hogy ezt felhozzák, ilyen vagy olyan irányban.
az ellenzék gyökér, tény, ebben a kérdésben is azok. de a fidesz is ezzel kamápnyol, hogy szavazati jogot adtak.
És?
Ezt akkor innen természetesnek kéne venni, és nem kampányolni vele a továbbiakban, mert igen, ugyanolyan része szavazati jog szerint is a magyarságnak, akkor minek kiemelni, hogy mi adtuk nekik?
Szerintem mindkét oldal ugyanolyan rossz.
Megkapták, kész, akkor viszont tekintsük természetesnek, és ne hozza fel egyik politikai oldal sem.


én továbbra is tartom a véleményemet, támogatni kell őket, éreztetni hogy hozzánk tartoznak, de amúgy érzik ezt ők maguktól is, mert a libsik alatt is magyarnak érezték magukat, nyilván. de a szavazati jogot én nem adnám meg nekik. meg mondom, elég radikálisan vágnám meg a szvazásra jogosultak számát.

Avatar
ateeemadrid
Hozzászólások: 2796
Csatlakozott: 2013. április 15., hétfő 18:04

Re: OFF

HozzászólásSzerző: ateeemadrid » 2018. november 26., hétfő 11:23

szerintem szomorú egyébként, hogy kb. csak füst tekinti teljesen normális dolognak azt, hogy szavazati joggal rendelkeznek a külhoni magyarok is, szerintem régen ez sokkal inkább természetes volt, a mai fertő politikai helyzet következménye az is, hogy az itthon élők egyre jobban fel vannak háborodva ezen. kicsit ellenzéki propaganda szagú, ilyen DK féle hányinger pártoknak volt ez a nagy "programjuk", mintha ezen múlt volna a szavazás kimenetele. :lol:

azzal sem értek egyet, hogy kivannak használva, vagy megveszik a szavazatukat. most komolyan, képzeljétek már a helyükbe magatokat, egyes pártok konkrétan azzal kampányolnak, hogy eltörölnék a szavazati jogotokat, ezzel szemben meg lehet nézni mondjuk az általam is rühellt fidesz hogy áll hozzájuk. ti kire szavaznátok, őszintén?

lordgabi
Hozzászólások: 4885
Csatlakozott: 2013. április 14., vasárnap 0:56
Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Tartózkodási hely: Kárpátalja/Budapest

Re: OFF

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2018. november 26., hétfő 11:05

Mindig a statisztika, meg a leleplező cikkek kellenek az embereknek, nem lehet annak elhinni, aki benne van... Nem lesz cikk, mert magyar útlevéllel jöttek dolgozni, ha nem volt magyar lakcím, biztosít a munkahely ideiglenesen. 100 magyar itteni fiatalból 80 Magyarországon dolgozik, 10 egyéb országban, 5 itthon iskolában, ami magyar nyelvvel kapcsolatos 100%-ban, 5 pedig munka nélkül... Mert aki kárpátaljai ukrán, annak csak ukrán útlevele van többnyire, 90 napot lehet egyhuzamban itt, és azokat tudnák csak listázni, sok ilyen is van, hidd el. Olyan helyekről, ahol nem igazán rajonganak a magyarokért, meg hasonlók, de azóta megtanulta a nyelvet, rá kényszerült vagy sem, és teljesen megváltozott a véleménye mindenről, ismerek ilyet.
Köszi Füst az őszinte véleményt, ritka az ilyen, bár gondolom nem 20-as éveidben ha jársz, ha igen, akkor nagyobb respekt. :agree:
Ex-szerkesztő.
HUNGARY ESPANA REAL MADRID UKRAINA BRAZIL

2015. november 25. UEFA Bajnokok Ligája - Shakhtar Donetsk 3-4 Real Madrid C.F.
Arena Lviv, Lemberg - A nagy találkozás! :sziv: :salute:

besteve7
Hozzászólások: 1444
Csatlakozott: 2013. április 26., péntek 10:12
Kedvenc játékosaid: Raúl, Casillas, Falcaó
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: OFF

HozzászólásSzerző: besteve7 » 2018. november 26., hétfő 10:42

kierkegaard írta:
erről esetleg tudsz adni egy statisztikát, cikket?
Nem csak tapasztalat, alig maradt fiatal 20-40 év közötti férfi. Elméletileg vannak, voltak kérdőivek amiket kitöltöttek ottani családokkal, amik pont erre a kérdéskörre is kitértek, de még szerintem ezek nincsenek kiértékelve.

kierkegaard
Hozzászólások: 892
Csatlakozott: 2018. július 17., kedd 14:59

Re: OFF

HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2018. november 26., hétfő 10:36

besteve7 írta:
Csak úgy zárójelben jegyezném meg, pl h a Kárpátaljáról szavazók, kb 80%-a vagy itt Magyarországon él, dolgozik, adózik, és jó esetben egy hétvégre/hétre hazamegy a családjához, v vmely családtagja teszi ezt. .
erről esetleg tudsz adni egy statisztikát, cikket?

besteve7
Hozzászólások: 1444
Csatlakozott: 2013. április 26., péntek 10:12
Kedvenc játékosaid: Raúl, Casillas, Falcaó
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: OFF

HozzászólásSzerző: besteve7 » 2018. november 26., hétfő 10:26

csababarca írta:Nem önszántukból döntöttek, de közülük már (sajnos) nem sok él. Unokák, dédunokák, gyerekek, akik már teljesen oda születtek. Nincs bezárva a határ, bármikor jöhetnének, és költözhetnének a kánaánban.
Valamiért nem teszik, szerintem egyértelmű, hogy miért.
Nem akartam hozzászólni a témához, de ez már kicsit kiverte a biztosítékot.
Talán azért nem költöztek át tömegesen az emberek, mert főleg 2010 előtt ez nem volt olyan egyszerű dolog, külföldinek számítottak pontos szabályok nincsenek a fejemben, de itt kellett dolgozni X évig, letelepedési engedély kérni és aztán talán megkaphattad az állampolgárásgot. A másik, hogy mivel ott születtek, ott szerettek élni, ott volt minden, család, barát, rokonok, ismerősök, a haza, nem akarta mindenki ezt csak úgy otthagyni, h az Anyaországban mindent újrakezdhessen 0 ról. Nem azért maradtak, vagy maradnak "külföldön" mert ott aztán olyan hűdejó, mint azt te gondolod. Sőt, megsúgom neked, ezerszer nehezebb, mint itt... (Most én főleg a Kárpátaljai részről beszélek, mivel ott születtem és éltem sokáig). És küzdöttek, küzdenek azóta is, h magyarságuk ne veszzen el, bármilyen mostoha is volt/van a helyzetük.
kierkegaard írta:hát igen csak azt szokták mondani ilyenkor hogy más péniszével üti a csalánt. Mivel nem itthon él és nem ő éli meg a döntésének a súlyát így semmi joga nincs ahhoz hogy beleszóljon.

Csak úgy zárójelben jegyezném meg, pl h a Kárpátaljáról szavazók, kb 80%-a vagy itt Magyarországon él, dolgozik, adózik, és jó esetben egy hétvégre/hétre hazamegy a családjához, v vmely családtagja teszi ezt. Szóval a te logikád alapján is jogosult a szavazásra, csak ezt annyira nem hangoztatta semmilyen média, csak azt hogy a gonosz ukrán nyugdíjassok tömege jött át szavazni.

Avatar
füst
Hozzászólások: 1982
Csatlakozott: 2013. április 17., szerda 10:17
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: OFF

HozzászólásSzerző: füst » 2018. november 26., hétfő 10:14

Egyetértek Veled egyébként, de az itteni reakciók alapján is kérdezem, hogy ez biztosan igaz?
Nem tudom. De a célja az. Ha pedig nemes a cél... :)
ami egyes rétegeknek nagy csoda, és tetszik nekik-> elmennek és a fideszre szavaznak emiatt.
Na jó, most komolyan. Ennél jobban le se lehetne írni a demokráciát konyhai nyelven. :)
Olyat tesz, ami tetszik a választóknak. Hogy meri. :)
Értelemszerűen akinek nem tetszik, az szavazhat épp emiatt másra, aki mást képvisel. Van is rá jelentkező. Ezzel a részével egyszerűen nem értem mi a probléma.

Nézd, itt felfogásbéli különbségek vannak, máshogy állok ehhez a kérdéshez. Én így állok hozzá: Ahol ők élnek, az magyar föld, nagyon sok évszázadnyi magyar vért és verítéket áldoztunk azokért a területekért. Most mások irányítanak ott, de ez változhat, mert a történelem nem áll meg.
Viszont aki magyar, és ott él, az ne azért jöjjön ide, mert ott nem érzi otthon magát. Minden joga meg van hozzá, és mivel a mi közösségünkhöz tartozik, ezért nekünk kell ebben neki segíteni. Nem abban hogy jöjjön ide, hanem abban, hogy otthon(!) érezze magát otthon. Persze ha jönni akar, akkor tárt karokkal várjuk.
Anyámnak se mondom, hogy költözzön oda ahol én vagyok, máskülönben nem kapja meg tőlem a gondoskodást. Jár neki, ott ahol van, mindig.
Ugyanígy a külföldi magyaroknak, ha magasabb szinten beszélünk erről, nincsenek feltételek, meg kikötések.

Marky
Hozzászólások: 973
Csatlakozott: 2013. április 20., szombat 22:31
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Marky » 2018. november 26., hétfő 9:51

Ameddig kilóra történő szavazatvásárlásra jók a külhoni magyarok, addig a szememben semmivel sem többek, mint az itt élő hasonszőrű kisebbségek. A saját döntésüket adják el némi alamizsnáért, pedig ott a zsebükben az EU útlevél, mehetnének ők is akárhova... ide mégsem jön egyik sem.

Avatar
KAG
Hozzászólások: 7782
Csatlakozott: 2014. március 18., kedd 20:53
Kedvenc játékosaid: G.H#14 ; LuMo#19 ; M#12 ; SR#4
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F

Re: OFF

HozzászólásSzerző: KAG » 2018. november 26., hétfő 9:49

csababarca írta:Nekem nem fáj, nem érdekel, viszont kihasználva látom őket.
mert ez egy propaganda pontja a fidesznek, jééé mi adtunk nekik szavazati jogot.
ami egyes rétegeknek nagy csoda, és tetszik nekik-> elmennek és a fideszre szavaznak emiatt. tehát a számok hogy mennyi szavazatot hoz a fidesznek máris torzulnak.


Nem önszántukból döntöttek, de közülük már (sajnos) nem sok él. Unokák, dédunokák, gyerekek, akik már teljesen oda születtek. Nincs bezárva a határ, bármikor jöhetnének, és költözhetnének a kánaánban.
Valamiért nem teszik, szerintem egyértelmű, hogy miért.
Vagy akkor csinálja azt a fidesz, hogy segít nekik letelepedni itt.

Jöjjenek ide, viseljék a közterheinket, és mindjárt máshogy gondolnák. (nem tudom a románoknál milyenek vannak, mekkora az áfa, arányosan a fizetések hogy viszonyulnak a kiadásokhoz)

Mondom, nekem szerencsére olyan szlovákiai magyar és erdélyi ismerőseim vannak, akik nem szavaznak, mert nem itt élnek. Így gondolják helyesnek. Mint ahogy az Angliában, Svájcban, Ausztriában élő ismerőseim is így gondolják.


Jah és akkor megjegyzem, hogy ha választhatnék, hogy kitől veszem el a szavazati jogot, akkor nem is ők szerepelnének a listám elején. van 3-4 kategória a fejemben, akiktől előbb elvenném.
:agree:
ZIDANE

Avatar
csababarca
Hozzászólások: 2682
Csatlakozott: 2013. április 25., csütörtök 9:48
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

Re: OFF

HozzászólásSzerző: csababarca » 2018. november 26., hétfő 9:36

Nekem nem fáj, nem érdekel, viszont kihasználva látom őket.
mert ez egy propaganda pontja a fidesznek, jééé mi adtunk nekik szavazati jogot.
ami egyes rétegeknek nagy csoda, és tetszik nekik-> elmennek és a fideszre szavaznak emiatt. tehát a számok hogy mennyi szavazatot hoz a fidesznek máris torzulnak.


Nem önszántukból döntöttek, de közülük már (sajnos) nem sok él. Unokák, dédunokák, gyerekek, akik már teljesen oda születtek. Nincs bezárva a határ, bármikor jöhetnének, és költözhetnének a kánaánban.
Valamiért nem teszik, szerintem egyértelmű, hogy miért.
Vagy akkor csinálja azt a fidesz, hogy segít nekik letelepedni itt.

Jöjjenek ide, viseljék a közterheinket, és mindjárt máshogy gondolnák. (nem tudom a románoknál milyenek vannak, mekkora az áfa, arányosan a fizetések hogy viszonyulnak a kiadásokhoz)

Mondom, nekem szerencsére olyan szlovákiai magyar és erdélyi ismerőseim vannak, akik nem szavaznak, mert nem itt élnek. Így gondolják helyesnek. Mint ahogy az Angliában, Svájcban, Ausztriában élő ismerőseim is így gondolják.


Jah és akkor megjegyzem, hogy ha választhatnék, hogy kitől veszem el a szavazati jogot, akkor nem is ők szerepelnének a listám elején. van 3-4 kategória a fejemben, akiktől előbb elvenném.

Avatar
Süti
Hozzászólások: 4168
Csatlakozott: 2015. november 8., vasárnap 20:12
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Tartózkodási hely: Budapest/Győr

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Süti » 2018. november 26., hétfő 9:33

Mindegy, az arány akkor is téves. Ugyanúgy, ahogy a kiáramló támogatások mértéke.
Legends Never Die.

...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic... :sziv:

Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

Avatar
RealMadridFanatic
Hozzászólások: 1868
Csatlakozott: 2013. április 18., csütörtök 18:56

Re: OFF

HozzászólásSzerző: RealMadridFanatic » 2018. november 26., hétfő 9:33

egységesebbé teszi a magyarságot

Egyetértek Veled egyébként, de az itteni reakciók alapján is kérdezem, hogy ez biztosan igaz? Nyilván nem a külhoni magyar tehet róla, hogy szavazati jogot kap, viszont úgy tűnik valamilyen szinten, talán-talán ellenérzést vált ki az emberekből. Nem a más országban élő honfitárs maga, hanem a helyzet, de a kettő érzelmileg összemosódhat akár.

De nem kerülgetem inkább a forró kását, és nem is itteni fórumozókról beszélek, de pár ember fújhat a kinti magyarokra és hőzönghet a szavazati jog, illetve az ottani befektetések létjogosultsága miatt. Az meg inkább széthúzáshoz vezet.
„Ő volt a tökéletes játékos, megvolt benne az erő, a sebesség, a technika, és a gyorsaság. Döbbenetes játékos volt, mintha egy laborban hozták volna létre." (Gianluigi Buffon Ronaldoról)

Avatar
füst
Hozzászólások: 1982
Csatlakozott: 2013. április 17., szerda 10:17
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: OFF

HozzászólásSzerző: füst » 2018. november 26., hétfő 9:26

csababarca írta:
Nem tudom, én ebbe a ki a nagyobb magyar kérdésbe nem mennék bele.
Én sem, nincs ilyen kérdés. Magyar vagy te is én is, meg a többiek is, nincs mértékbeli különbség, csak más a véleményünk ugyanarról.
De miért függ össze a szavazati jog azzal, hogy támogatja őket az aktuális kormány?
Nem működhet egyik a másik nélkül?

Teszem azt a fidesz nyugodtan támogathatná őket, de miért kell ehhez szavazati jogok társítani?
Műküdhetne, de láttuk hogy nem működött, az előző garnitúra nagy ívből tett a határon túliakra.
A szavazati jog pedig. Ugye egyénire eleve nem szavazhattak, tehát az ő szavazatuk már indulásból fele annyit ér mint az enyém vagy a tiéd. Csak országos listán szavazhatnak, és a leadott szavazatuk egyetlen mandátumról döntött. Megnéztem, 5 731 821 szavazat lett leadva országos listán,ebből 216 120 ment a fideszre a határon túlról. 3.7%, az országos listán, az egyéniben ugye 0. Szinte semmit nem befolyásol, egyetlen mandátumról döntött. Ez fáj? :)

És mit nyerünk vele? Nos azt hiszem, ti semmit, mivel jól látszik, hogy másként gondolkozunk erről. :)
Az én vélemény szerint ez fontos, mivel egységesebbé teszi a magyarságot, és ők ezúton is figyelmet kapnak. Szerintem minden ilyen alkalmat meg kell ragadni, akármelyik másik európai országról beszélnénk én nem csinálnék ebből problémát. De nekünk eléggé specifikus a 20. századi történelmünk, ilyen nincs másik, egy több milliós lélekszámú határontúli közösségről beszélünk, akik nem önszántukból döntöttek arról, hogy 7 másik ország területén terülnek el. Ezt nem lehet lesöpörni csak úgy az asztalról. Bármilyen kis apró módja van annak, hogy sorsközösséget vállaljunk velük, hogy segítsünk rajtuk, hogy tegyünk értük, akkor meg kell tenni, én ezt vallom. :)
Ezt értem, de a döntések 99%-ának a következményeit mi viseljük. Ők a maradék 1%-ét. Azt is csak pozitívan. Ennek ellenére az ő szavazata ugyanannyit ér, mint az enyém.
Feleannyit. :)

Avatar
Süti
Hozzászólások: 4168
Csatlakozott: 2015. november 8., vasárnap 20:12
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Tartózkodási hely: Budapest/Győr

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Süti » 2018. november 26., hétfő 9:10

füst írta: Valóban nem, de ez számomra nem gazdasági kérdés. :)
Ezt értem, de a döntések 99%-ának a következményeit mi viseljük. Ők a maradék 1%-ét. Azt is csak pozitívan. Ennek ellenére az ő szavazata ugyanannyit ér, mint az enyém.
Legends Never Die.

...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic... :sziv:

Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

kierkegaard
Hozzászólások: 892
Csatlakozott: 2018. július 17., kedd 14:59

Re: OFF

HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2018. november 26., hétfő 9:08

füst írta:
Csak dobálod a szavakat. :)

Nem másokra mutogatás, hanem arra példa, hogy hatással van rájuk, hogyan szavaznak. Amire ugye azt mondtad hogy nem élik meg a döntésük következményét. Megélik. Legalább annyira, mint amekkora ráhatásuk van a szavazás alakulására.
Abban egyetértünk, hogy a kutyát sem érdekli a DK. :)
de miért kell a kormányka székelyföldön beruházni mikor itthon is elférne bizonyos területeken
Jó, eleve máshogy gondolkozunk ismételten. Szerintem a rájuk költött pénz nem áldozat, mert ugyanannyira magyarok, mint te vagy én. Ha ők kapnak valamit ettől a kormánytól, az nekem olyan mintha mi kapnánk.

Az ő kormányuk semmit se fog tenni értük, románia legelmaradottabb megyéi a székelyföldiek, és ez nekik így jó. A kárpátaljai magyaroknál ugyanez. Nem fognak értük tenni semmit sem.
persze. ők csak jól járhatnak a fidesszel mert nem lesz semmilyen negatív következményeik. Ha itt élnének akkor a döntéseiknek igazi súlya lenne, így nem.

valóban többet fizet be, mint amennyit visszakap de hozzátartozik az is a tényhez, hogy nem tolonganak a külföldi befektetők, az ipar pedig leépülőben, a mezőgazdasági területeket meg parlagon hagyják v elpassozlják.

Viszont Románia iszonyatosan sokat fejlődött az utóbbi években, magyar lakta területeken is volt fejlesztés bőven. Én Nagybányán éltem sokáig és rá se ismerek ha meglátogatom anyámat. Kizöldült, az utak végre nem úgy néznek ki mit amin tankok mentek át 40éven át.

borsod meg a többi putris megye pedig továbbszegényedik, majdnem pesti árban az albérletek de a fizetések nincsenek egyszinten..na meg persze minden pestre koncentrálódik. Lenne min javaitok itthon is.

Alapesetben leszarnám, hogy külhoni magyarokra költi a pénzt a kormány de a belpolitikája miatt nem tudok elmenni mellette.

Avatar
csababarca
Hozzászólások: 2682
Csatlakozott: 2013. április 25., csütörtök 9:48
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

Re: OFF

HozzászólásSzerző: csababarca » 2018. november 26., hétfő 9:07

De miért függ össze a szavazati jog azzal, hogy támogatja őket az aktuális kormány?
Nem működhet egyik a másik nélkül?

Teszem azt a fidesz nyugodtan támogathatná őket, de miért kell ehhez szavazati jogok társítani?
Itt jó példák mennek, hogy semelyik más ország sem teszi ezt meg.
Szóval én értem, hogy támogassuk őket, ez is felhúz, de ezt meg tudom érteni.
De a szavazati jogot semmiképp.

Nem tudom, én ebbe a ki a nagyobb magyar kérdésbe nem mennék bele.
Ennek van szentimentális oldala, meg tényleges, kézzel fogható. Ez utóbbiba nálam az tartozik, aki itt él, adózik, fizetést vesz fel, dolgozik. A másik fele meg teljesen szubjektív vonalú. És tudom ezzel nem leszek népszerű, de így gondolom.Politikailag! Nem érzelmileg, az más kérdés.


Vissza: “Minden más”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: Remy valamint 5 vendég