Madridom Filmklub

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
RealRaúl77
Kedvenc játékosaid: Raúl; Modric; Marcelo
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: RealRaúl77 » 2025. május 14., szerda 12:33

Lassan egy hónap eltelt, így nem tudom, lesz-e foganatja, de, ha szívesen veszitek, ajánlanék egyet így utolsó filmre.

Igazából azért is vártam ennyit, mert nekem magamnak ötletem nem volt, de kaptam egy ajánlást egy kollégámtól. Még én sem néztem, meg, de úgy mesélt róla, hogy kedvem lett, úgyhogy, ha benne vagytok, veletek nézem meg.

2023-as magyar filmről van szó Tóth Barnabás rendezésében, a címe:

Mesterjátszma
"Modric más dimenzió..a labda jobb helyen van nála mint magzat az anyja hasában." R.M.C.F.

https://www.youtube.com/watch?v=bIIO0WT1nX4

istimester
rex madridistae
Kedvenc játékosaid: Iván Helguera, Raúl
Kedvenc csapatod: DAC

HozzászólásSzerző: istimester » 2025. április 17., csütörtök 10:29

lordgabi írta:a következő ajánlásnál már nem kések.
Ha lesz következő ajánlás.. Itt van a táblázat, aki maradt, az megnézte a filmeket.

Kérdés - Raúlito kiválásával - ki ugrik be köetkező filmajánlónak? Remy, RR77, Limaten? Ha van valakiben affinitás, mehetünk tovább.

lordgabi
Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2025. április 15., kedd 23:53

Akik maradtak (2019)

Rohantam, hogy megnézzem, köszönöm szépen, hogy írtál Isti és a türelmet is, hogy megvártatok vele.
Limaten írta: Akik maradtak

Hát ez tényleg rövid volt. Ha történt volna benne valami, akkor szívesen néztem volna tovább, hátha felkelti az érdeklődésemet, de így ennyi elég is volt belőle.

Nem szippantott be, nem igazán tudtam beleélni magam a dolgokba. Se az adott korszak, se a film témája nem érintett meg, de ez nem a film hibája.
Ennél jobban én sem tudnám megfogalmazni, sajnos sehogyan nem tudtam magamat beleélni, pedig kemény és komoly téma az alapanyaga, sajnálom, de jó indulattal is csak 6/10.

Mint ajánlás tökéletesen megállta a helyét, mert még nem is hallottam róla, de valahogy nem hatott rám. :/
És még egyszer bocsánat a késes miatt, és a szűk vélemény miatt, de mostanában az én életem is eléggé viharos, próbálom összekapni magam, a következő ajánlásnál már nem kések. :)
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.
UEFA Bajnokok Ligája - Shakhtar Donetsk 3-4 Real Madrid C.F.
Arena Lviv, Lemberg - A nagy találkozás! :sziv: :salute:

Limaten
Kedvenc játékosaid: Gerrard, Henry, Modric, Zidane, Kroos

HozzászólásSzerző: Limaten » 2025. április 6., vasárnap 23:26

Akik maradtak

Hát ez tényleg rövid volt. Ha történt volna benne valami, akkor szívesen néztem volna tovább, hátha felkelti az érdeklődésemet, de így ennyi elég is volt belőle.

Nem szippantott be, nem igazán tudtam beleélni magam a dolgokba. Se az adott korszak, se a film témája nem érintett meg, de ez nem a film hibája.

Tetszett a két főszereplő különbözősége és kapcsolata nekem is, bár elég szélsőséges volt karakter volt mindkettő, így (mivel én a kettő között félúton vagyok) így nemigen tudtam hasonlítani magam egyikhez se, ez kicsit hiányzott.

Lehet csak azért, mert nem érdekelt annyira a film, ezért jobban feltűnt, de nekem nagyon tetszett az operatőri munka. Nem értek hozzá, csak szimplán gyakran feltűnt, hogy tetszik, hogy mikor, mit, honnan látok.

Összességében hidegen hagyott a film, nem érintett meg, de ez inkább a témája miatt volt. Volt egy-két jobb jelenet de a film legnagyobb részére csak azt tudom mondani, hogy nem volt rossz.
6,5/10

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2025. április 6., vasárnap 16:13

AKIK MARADTAK: Ódzkodok a magyar filmektől, egyszerűen nehezen tudom lenyelni azt, hogy filmszínészet helyett színpadi előadást kell néznem (amit amúgy imádom) egy filmben. A kettőt nem szeretem együtt. Nem tudok mit tenni.

Ugyanakkor mégis azt tudom mondani jelen esetben, hogy kifejezetten jó ajánlás volt. Nem csak azért, mert kellemesen rövid a játékideje, de a sztori se akar világmegváltó dráma lenni, szimplán csak elmesél egy olyan történetet, egy nehéz időszakból, olyan karakterekkel, akik a veszteségeiket különböző módon próbálják feldolgozni. Mindezt kellően hatásosan, keserédes, nem elgiccsesedve teszi.

Meglepett, kellemesen. 7,5/10

Köszi! :agree:
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

RealRaúl77

HozzászólásSzerző: RealRaúl77 » 2025. április 5., szombat 22:27

Akik maradtak

A meccs után tökéletes hangulatú film volt levezetésnek. Kemény téma, de, ahogy Isti írta, inkább ki nem mondva meséltek róla, ami kifejezetten ötletes rendezést mutat. És mégis mindent átéreztünk, annyira bennünk van ez a kor. A főhős némaságával mesélve is értettünk, és átéreztünk mindent. Ebben erős a film.

A játék is abszolút minőség volt, mindkét központi szereplőtől. Lényegesen kiemelkedő a magyar átlagból.

A történet feszeget egy, s mást, kellően hatásosan. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Az elején nagyon ódzkodtam a témától, kiakasztott, letaglózott. Aztán baromira megkedveltem őket. A Sünikét is - zseniálisan megírt karakter - beszédes, mindig pörgő kiscsajt, rendkívül sok felnőttes kvalitással, de gyereki viselkedéssel; és a tökéletes ellenpólusát, a néma, nyugodt, törődő, hm, mondjuk, hogy apát. A történelem mindkettejük életére sötét foltot nyomott, amiben jól megtalálták egymást. Az elején jelenlévő "kérlek ne", és "ezt miért" értzés átfordul abba, hogy meg tudtam őket érteni, találtam akármennyire is furcsának az ő kapcsolódásuk, sőt, a végén őszintén sajnáltam, hogy beteljesületlenségre van kárhoztatva, akkor is, ha így valóban egy érettebb döntést hoztak. Elég ambivalens, de pont ezért hatásos.

Igazából szerintem mindenből erős a film, nem találtam rajta semmi gyengeséget. Ízig, vérig minőségi alkotás.

Emellett a szövegkönyv is zseniális bírt lenni néhány egyszerű, de remek, poénos szófodulattal. "Nagyon figyeltek a ritmusra, nehogy rálépjetek."

9/10
"Modric más dimenzió..a labda jobb helyen van nála mint magzat az anyja hasában." R.M.C.F.

lordgabi
Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2025. március 28., péntek 15:22

Még csak nem is hallottam róla, tökéletes ajánlás, köszi! :agree:
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.

istimester
rex madridistae

HozzászólásSzerző: istimester » 2025. március 28., péntek 11:03

Sziasztok

Ha jól látom 5-en maradtunk:

Gabi, ÉN, RR77, Remy és Limaten.

Raulito helyett küldöm én az ajánlásomat, aminek a határideje 06.04.2025 (vasárnap) 23:59. Nem hosszú film, a reális játékideje talán 75 perc sincs. Bár én nem vagyok a magyar cinematográfia legnagyobb rajongója, mégis egy magyar filmet hoznék most a csoportba. Hatalmas akciókra ne számítsatok, inkább a veszteség kimondott és ki nem mondott feldolgoztása körül forog a játékidő. Nem egy vidám alkotás, de szerintem egy megtekintést minimum megér.

Akik maradtak (Those Who Remained)
https://www.imdb.com/title/tt9081558/

istimester
rex madridistae

HozzászólásSzerző: istimester » 2025. március 23., vasárnap 0:42

Bocsánat, kiszedtem egy fél patikát, kemény dögrováson voltam.

Következő ajánlás: szerda 12:00

Aki addig nem végez, megköszönjük a részvételét és megyünk tovább amennyien maradtunk.

Nincs több határidő-módosítás.

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2025. március 17., hétfő 6:01

Hagyd, hat itt a forumon elfoglaltabbak az emberek, mint Orban Viktor. :roll:
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

New England Patriots

RealRaúl77

HozzászólásSzerző: RealRaúl77 » 2025. március 17., hétfő 5:52

Én türelmesen várom a kövi kört, de azért hadd írjak egyet, hátha eszetekbe jut szegény filmklub.

lordgabi

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2025. március 11., kedd 21:43

Mi a helyzet, folytassuk hétvége után? :kivagyhe:
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.

géza

HozzászólásSzerző: géza » 2025. március 3., hétfő 23:48

Pardon, hazasodtam, es koltozunk ezen a heten, optimistan vasarnapig jovok, realistan jovo het kozepe fele.

istimester
rex madridistae

HozzászólásSzerző: istimester » 2025. március 3., hétfő 20:14

Fiúk, reálisan mikor mehetunk tovább?

Géza?
Raulito?
Faust?

istimester
rex madridistae

HozzászólásSzerző: istimester » 2025. február 27., csütörtök 17:21

RealRaúl77 írta:
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Az viszont a végén engem borzasztóan lelombozott, hogy ezt is egy szerelmi történetté futtatták ki. Lehetett sejteni, hogy a rendőrhadnagy érez valamit, és van ott valami, amit nem tudunk, de az utolsó 10-15 perc, és az egész feloldása végtelenül zavart. Bocsánat, de tipikus, bármit megteszek azért, hogy nekem jó legyen, törtető cafkának tűnt a főszereplő hölgy, aki képes összetörni más szívét, érzelmileg zsarolni, csak azért, hogy megkapja, amit akar. Értem én, hogy anyai ösztön erősebb, mint egy idegen férfiért érzett állítólagos szerelem, amire épp csak emlékezni kezdett, de nekem az, ahogy elérte a célját, és hogy arra futott ki, hogy végtére is mindent megkapott, csalódás volt.

A rejtélyes, szövődményes történet egy egyszerű szerelmi film lett a végére, ahol a bűnügy is megoldódott, ami végül igazán nem nyert jelentőséget, a természetfeletti vihar is nyomtalanul eltűnt, tehát az az izgalmas szál is eltűnt, és marad belőle pusztán egy szerelmi film, amiben természetesen semmi veszteség nincs, mindent megkapunk, ahogy szép, és jó, és ahogy a nagykönyvben megvan írva.

Sokkal érdekesebb kérdés lett volna a végén, ha tényleg választania kell, áldozatot hoznia, veszteséget megélni. Halálba küldesz-e egy idegen kisfiút, akit épp csak megmentettél, hogy visszakapd a lányod? Na azon lehetett volna agyalni.

7/10
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Nem törtető cafka volt, hanem egy anya, aki normális esetben mindent is megtesz a gyermekéért. Valahol sajnálom azt a gyereket, akinek nem ilyen anyja van (mínusz a beteges túlszeretés, off course). A szerelmi rész inkább a nyomozó részéről volt releváns.

Nekem összességében nem volt bajom a filmmel, nálam a korábbi klubokban is jól szerepeltek a spanyol alkotások. Lehetne példát venni khmm…..ott ahol túljátszott színházi ripacskodást neveznek filmeknek.

Feszesebb vágást igényelt volna. Tíz perc mínusz és rendben lett volna. A fordulatok nyilván elfogytak a végére, de a futamidőre tekintettel ez korántsem baj. Nem volt világmegváltó újítás, a pillangó-hatást már sokszor és sokan feldolgozták korábban, de a gyerekek köré épített érzelmi töltettel jól ki lett pótolva. Két fiam van, ez nyilván közrejátszik.

Az amerikaiak gyerekek helyett világmegmentést forgattak volna belőle :mrgreen:

Összességében köszönöm az ajánlást, egy jó esti filmet kaptam a watchlistemhez.

7/10

Remy
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2025. február 17., hétfő 23:30

KÁPRÁZAT: Thrillerbe ontott, romantikus sci-fi? Lényegében igen. A spanyolok már többször bizonyították, hogy tudnak, ha akarnak, főleg thriller vonalon... és itt is majdnem összejött az extra, de végül csak majdnem...

Mert bár rettentő erősen kezd, jól adagolja a misztikusságot és rejtélyt, majd a bizonyos csavar után még egy lapáttal rátesz az egészre, hogy végül egy olyan irányt vegyen az egész film, ami túlnyújtottságot, sokszor unalmat, majd egy sablonos, a történet erősségéhez képest gyenge befejezést eredményezett.

Kár érte, mert ebben sokkal több lehetett volna, nem csak egy kihagyott ziccer, ami túl okosnak próbál tűnni. Az ötletet díjazom, egynek még le is csúszik, de többet nem ér.

RealRaúl77 felvetésére +1.

6/10
RealRaúl77 írta:
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Sokkal érdekesebb kérdés lett volna a végén, ha tényleg választania kell, áldozatot hoznia, veszteséget megélni. Halálba küldesz-e egy idegen kisfiút, akit épp csak megmentettél, hogy visszakapd a lányod? Na azon lehetett volna agyalni.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

New England Patriots

istimester
rex madridistae

HozzászólásSzerző: istimester » 2025. február 17., hétfő 13:45

RealRaúl77 írta: Köszönöm szépen, remélhetőleg így a többiek is befutnak még, és mehetünk tovább.
Jelentem a hétvégén mipetink 2 óra hósszú partizános psicho tripjét néztem, úgyhogy pár nap késést most megbocsáthatunk magunknak.

RealRaúl77

HozzászólásSzerző: RealRaúl77 » 2025. február 15., szombat 15:40

Köszönöm szépen, remélhetőleg így a többiek is befutnak még, és mehetünk tovább.

Mirage

Szeretem az ilyen stílusú filmeket. Sok szálon fut, rejtélyes, és folyamatosan leköti a figyelmed, hogy kibogozd a történetet. Szerintem a film ebből a szempontból remek munkát végez, jól van megírva.

Néhol a választott eszközök hatásvadászok tudnak lenni, vagy a viharos párhuzam engem annyira nem nyűgözött le, bár mivel lehetne némi tudományos alapja is, eleinte reménykedtem benne, hogy lesz is, aztán Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!az első tévés beszélgetésnél kipukkadt a lufi. Onnantól olyan átlagos, tucatfilm érzésem volt. És utána többször volt olyan érzésem, hogy ezt már ezerszer megírták más köntösben.

Ennek ellenére szórakoztató volt végig, izgalmas tudott lenni, és gyorsan elrepült a nem is rövid játékidő, szóval élveztem a filmet. A sokszor sötétebb hangulata is nagyon ült, jól használták.

A végén, ahogy összállt a kirakós, az is hatásos volt, érdekelte az embert a kérdés, és jól adagolták a részleteket, nem volt zavaró az ugrálás sem az egyes történetszálaknál, amit ilyen filmekben nem mindig sikerül elérni.

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Az viszont a végén engem borzasztóan lelombozott, hogy ezt is egy szerelmi történetté futtatták ki. Lehetett sejteni, hogy a rendőrhadnagy érez valamit, és van ott valami, amit nem tudunk, de az utolsó 10-15 perc, és az egész feloldása végtelenül zavart. Bocsánat, de tipikus, bármit megteszek azért, hogy nekem jó legyen, törtető cafkának tűnt a főszereplő hölgy, aki képes összetörni más szívét, érzelmileg zsarolni, csak azért, hogy megkapja, amit akar. Értem én, hogy anyai ösztön erősebb, mint egy idegen férfiért érzett állítólagos szerelem, amire épp csak emlékezni kezdett, de nekem az, ahogy elérte a célját, és hogy arra futott ki, hogy végtére is mindent megkapott, csalódás volt.

A rejtélyes, szövődményes történet egy egyszerű szerelmi film lett a végére, ahol a bűnügy is megoldódott, ami végül igazán nem nyert jelentőséget, a természetfeletti vihar is nyomtalanul eltűnt, tehát az az izgalmas szál is eltűnt, és marad belőle pusztán egy szerelmi film, amiben természetesen semmi veszteség nincs, mindent megkapunk, ahogy szép, és jó, és ahogy a nagykönyvben megvan írva.

Sokkal érdekesebb kérdés lett volna a végén, ha tényleg választania kell, áldozatot hoznia, veszteséget megélni. Halálba küldesz-e egy idegen kisfiút, akit épp csak megmentettél, hogy visszakapd a lányod? Na azon lehetett volna agyalni.

A film maga 8, tökéletes volt egy esti szórakozásra, de sajnos csak egyszernézős, a spoileres rész 6. Átlagosan

7/10

istimester
rex madridistae

HozzászólásSzerző: istimester » 2025. február 12., szerda 12:51

Lehetne.
14 nap. Vasarnaptól - vasárnapig.
A mostani film határideje 2025.02.16 23:59

RealRaúl77

HozzászólásSzerző: RealRaúl77 » 2025. február 12., szerda 6:39

Lehetne egy javaslatom?

Lehetnének az egyes szakaszok hétvégétől hétvégéig tartóak, és ne 10 napban mérve, inkább 2 hét (vagy 1, azt sem bánom). Sokat nem változtat a határidőn.

De megmondom őszintén, az elmúlt időszakban, és tudom, hogy időtlen idők óta kint van az ajánlás, de nagyon elsodort minden, és nem ez volt a prioritás. Eddig volt fontosabb, de egy határidő napján, vagy előtte azért tudok 2-3 órát szánni arra, hogy megnézzem, és értékeljem.

Na ez hétközben esélytelen. Ha egy vasárnap lenne a hatáirdő, a hétvégét sokkal inkább tudnám úgy tervezni, hogy beleférjen az utolsó pillanatban is.

Írom mindezt úgy, hogy az elsők közt értékeltem az első ajánlást, ha jobban ráérek, ez nem okoz gondot.

Köszönöm!

Vissza: