Fejléc kép
Fórumajánló
2011-2020: A Tizedik megnyerése, avagy újra Európa elitjében

A Real Madrid napjainkban is mércét állít a világ labdarúgásában. 2014. május 24-én a klub megnyerte Tizedik BEK/BL serlegét, és ugyan ebben az évben, december 20-án a FIFA Klubvilágbajnokságról is diadallal tértek haza. Carlo Ancelotti irányításával ezen kívül az UEFA Szuperkupa és a Spanyol Kupa kiírásában is győzedelmeskedett a csapat.

A Tizedik BEK/BL győzelem ünneplése Lisszabonban.

A Tizedik BEK/BL győzelem ünneplése Lisszabonban.

Az olasz szakember érkezése előtt, José Mourinho vezetésével további három trófeát emelt a magasba a Real Madrid, a portugál vezetőedző a 2012-13-as szezon befejeztével hagyta el a csapatot, 2015. júniusában pedig Rafa Benítez irányításával kezdődik el egy új és izgalmas projekt a Királyi Gárdánál.

Az évtized első éveiben José Mourinho irányításával három trófea került be a Real Madrid gyűjteményébe, közülük a legfigyelemreméltóbb a 2011-12-es szezon bajnoki címe, melyet rekord mennyiségű ponttal (100) zsebeltek be, és ebben a szezonban a legtöbb szerzett gól rekordja is megdőlt, miután Mourinho fiai 121 találatig jutottak a 38 forduló alatt. A csapat ezen kívül legyőzte a Barcelonát a Copa del Rey és a Spanyol Szuperkupa döntőjében is.

Marokkóban a FIFA Klubvilágbajnokság győzteseiként ünnepel a csapat

Marokkóban a FIFA Klubvilágbajnokság győzteseiként ünnepel a csapat

2013. júniusában Carlo Ancelotti vette át a csapat irányítását. Az olasz vezetőedző négy trófeát nyert a csapattal, az első a Real Madrid 19. Copa del Rey serlege volt a Barcelona elleni, 2-1-re megnyert döntő után. 2014. május 24-én este pedig a Real ismét visszaült Európa trónjára, miután drámai hajrában Sergio Ramos fejesével hosszabbításhoz, majd Bale, Marcelo és Cristiano találataival győzelemhez jutott a Királyi Gárda az Atlético Madrid ellen. Ez volt a csapat történelmének tizedik BEK/BL serlege.

Ancelotti második szezonja sem maradt érmek nélkül, a Sevilla ellen lejátszott Európai Szuperkupa döntőn a Real Madrid győzedelmeskedett, később pedig a San Lorenzo ellen a FIFA Klubvilágbajnokság győztesének járó díjat is hazavihették a játékosok. 2015. júniusában új korszak vette kezdetét, a csapat irányítását a spanyol Rafa Benítez vette át, aki pályafutása elején is a Real Madrid berkein belül nevelkedett. A csapat történelme a szemünk láttára íródik tovább.

Rafa Benítez, a Real Madrid 2015-ben kinevezett vezetőedzője

Rafa Benítez, a Real Madrid 2015-ben kinevezett vezetőedzője

Az évtized folyamán begyűjtött elismerések:
  • 1 Bajnokok Ligája
  • 1 FIFA Klubvilágbajnokság
  • 1 Európai Szuperkupa
  • 1 Spanyol bajnokság
  • 1 Spanyol Szuperkupa
  • 2 Copa del Rey
Teljes menetrend