Madridom.hu
Fórumajánló
7. A jövő Santiago Bernabéuja

2014. január 31-én Florentino Pérez elnök bemutatta a nagyközönségnek, hogyan fog kinézni a Santiago Bernabéu stadion a jövőben. Pérez a következő szavakkal mutatta be a legújabb projektet: “Ismét el kell fogadnunk a kihívást, hogy megváltoztassuk a saját történelmünket. Ebben a stadionban született a klub legendájának nagy része, és nagyságunk a jövőben is itt fog növekedni”.

A győztes design egy látványos külső borítást is magába foglalt, ami bekebelezi a stadiont. A keleti szárny egy hatalmas képernyőt kap majd, amit különleges eseményekkor alkalmaznak majd, hogy kintre is vetíteni tudják, mi történik belül. A külső borítás egy LED világítási rendszer segítségével kel majd életre.

Éjszakai látványterv az új stadionról

Éjszakai látványterv az új stadionról

“Azt szeretnénk, ha a Santiago Bernabéu lenne a legjobb stadion a világon”

A stadiont a legmodernebb technológiákkal szerelik majd fel: információs és kommunikációs eszközök, 360 fokos kijelzők a lelátó felett, és korszerű irányítási rendszerek kerülnek bevezetésre. A látogatók számára biztonságosabb és kényelmesebb lesz, továbbá a projektet a fenntartható energiagazdálkodás fényében tervezték meg.

A tervekben szerepel kereskedelmi, szabadidős valamint éttermi zónák, egy hotel és egy föld alatti parkoló felépítése is. A Bernabéu átalakul, a múzeum pedig tovább fejlődik. A stadion behúzható teteje révén számos sportesemény lebonyolítására is alkalmas lesz. Ezen kívül a látványvilág megvalósítása miatt a folyamatban lévő versenynaptárral sem lesz ütközés, az események zavartalanul lebonyolíthatóak lesznek az építkezés alatt is.

Az új stadion látványterve egy másik szemszögből

Az új stadion látványterve egy másik szemszögből

Florentino Pérez szavai: “Azt szeretnénk, ha a Santiago Bernabéu lenne a legjobb stadion a világon. Az új, 21. századi Bernabéu továbbra is szent föld lesz és továbbra is helyet kap a szívünkben, eközben pedig egy ikon lesz a világ labdarúgásában. Egy Bernabéu, melyre minden szurkolónk és tagunk büszke lehet majd”.

Teljes menetrend