Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2014-10-01 11:54 e.gergo fifa.com
Cristiano Ronaldo: „Csodás lenne újra bekerülni a FIFA álomcsapatába” Nyilatkozatok

Mint a legutóbbi Aranylabda győztese, Cristiano Ronaldo adhatta le az első szavazatot a FIFA FIFPro World XI szavazáson, ahol a világ legjobb játékosaira voksolhatnak a résztvevők, ezzel összeállítva egy „álomcsapatot”.  A portugál világsztár boldogan jelent meg az eseményen, és néhány szóban nyilatkozott is a FIFA.com munkatársának.

A megszavazott álomcsapatot a január 12-én megrendezésre kerülő Aranylabda-gálán fogják majd kihirdetni. Világszerte több, mint húszezer labdarúgó adja majd le voksát az általuk legjobbnak vélt játékosokra, választásuk során meg kell nevezniük egy kapust, négy védőt, három középpályást és három támadót. A szavazás során olyan játékosokat kell megnevezni, akik egész évben kiemelkedő és stabil teljesítményt nyújtottak saját posztjukon.

Csodás lenne újra bekerülni az álomcsapatba: „Büszke vagyok, hogy megnevezhetem, szerintem ki a világ legjobb tizenegy játékosa” – kezdte Cristiano Ronaldo, aki zsinórban – rekordot jelentő – hét alkalommal került be az álom tizenegybe 2007 óta. „Sokat jelent, hogy benne lehetek ebben a csapatban. A játékosok jobban értik ezt a szakmát, mint bárki más, remélem nyolcadszor is sikerül bekerülnöm, az csodás lenne”.

Cristiano Ronaldo madridi csapattársai társaságában nyitotta meg a szavazást, akik közül sokan jó eséllyel benne lehetnek majd az 55 játékosból álló szűkített keretnek, amiből a végső 11-et választják majd ki. Jelen volt Sergio Ramos, Luka Modric, James Rodríguez, Karim Benzema, Keylor Navas, Gareth Bale, valamint a friss Világbajnok Sami Khedira és Toni Kroos is.

És hogyan választotta meg saját álomcsapatát Cristiano Ronaldo? „Ez sok tényezőn múlik. Meg kell figyelni, hogy az adott játékosok hogyan teljesítettek az elmúlt szezonban, milyen egyéni és csapatszintű eredményeket értek el, és azt is látni kell, hogy az idei szezont hogyan kezdték. A legkiegyensúlyozottabb teljesítményű játékosokat kell nézni, azokat, akik magas szinten játszottak az egész év során, és persze az is számít, hogy azok kerüljenek a csapatba, akik a legnagyobb címeket szerezték meg, ezek számomra a Bajnokok Ligája és a Világbajnokság”.

Az előző évben egyébként a következő álomcsapat került megszavazásra a játékosok által: Manuel Neuer, Dani Alves, Thiago Silva, Sergio Ramos, Philipp Lahm, Franck Ribery, Xavi Hernandez, Andres Iniesta, Lionel Messi, Zlatan Ibrahimovic és Cristiano Ronaldo.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend