Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2017-12-15 12:18 Tromposch Ádám madridom.hu
Itt az idő az újabb címvédésre! Előzetes: Real Madrid – Gremio FIFA Klubvilágbajnokság

A Real Madrid a brazil Gremio csapatával küzd meg a klubvilágbajnoki címért.

Mindkét csapat az elődöntők során csatlakozott a kiíráshoz, így mindössze egy meccsen vannak túl az Abu Dhabiban rendezett tornán. A Gremiónak mexikói ellenfél jutott, és elég nehezen sikerült abszolválnia a feladatot, hiszen a 90 perc során 0-0-t mutatott az eredményjelző, végül aztán a hosszabbításban, a 95. percben jött a mindent eldöntő gól, így 1-0-val a brazil csapat jutott tovább a Pachuca ellen.

A Gremio természetesen nem véletlenül van a klub vb-n, hiszen a Libertadores Kupát tudta behúzni a csapat, így nyert jogot a tornán való részvételre. A brazil csapat gerincét természetesen a hazai születésű játékosok alkotják, ám találhatunk benne olyan rutinos játékost is mint Lucas Barrios, aki a Dortmundban is játszott, sőt, kétszeres Bundesliga-győztesről van szó. 

A Real Madrid elődöntője sem volt túl könnyű, bár nagyjából 10 meccsre való helyzetet dolgozott ki a csapat, voltak kapufák, meg nem adott gólok, érdekes játékvezetői ítéletek, ráadásul az Al-Jazira még vezetett is, és a 2-0-hoz is közel járt, ám akkor jött Cristiano Ronaldo, valamint a csereként beálló Bale, így ennek a két gólnak köszönhetően fordított, és ott van a döntőben a Real Madrid.

Korábban még nem találkozott a két csapat, így történelmi mérkőzésre van kilátás, már csak azért is, mert korábban soha egyetlen klub sem tudta megvédeni a klub-vb címét, ami most a Real Madridnak összejöhet, a BL-címvédés után. Újabb rekordért, újabb történelmi tettért lép pályára Zidane csapata, így a francia mester biztosan komolyan veszi a találkozót már az összeállításnál is.

A kapuban újra Keylor kaphat helyet, előtte a védelem jobb oldalán Carvajal, a baloson Marcelo. Középen Varane vagy Nacho párja lesz Ramos, attól függ, hogy a kapitány felépül-e kisebb sérüléséből. Az biztos, hogy Zidane nem kockáztatja meg a játékát, ha nem muszáj, hiszen jövő hétvégén El Clásico, így minden lépést komolyan át kell gondolni.

A középpályára visszatérhet akár Zidane kedvenc triója is, és elől hosszú idő után összeállhat a BBC is, ha a teljes gálacsapatát fel akarja küldeni a francia mester. Erre azonban túl nagy esély nincs, de mindenképpen opció, és jó, hogy ilyen hosszú idő után egyáltalán létezik ez a lehetőség a csapatösszeállításkor, hiszen így nagyon kellemes problémákkal kell megküzdenie az edzőnek a kezdő kinevezésekor.

Ha gálacsapat, ha nem, az biztos, hogy a Real Madrid a találkozó esélyese, és ha ugyanolyan hozzáállással mennek ki a játékosok mint az elődöntőben, akkor biztos a siker, hiszen a helyzetek újfent meglesznek, és nem lehet még egy olyan szerencsétlen napja a csapatnak. Ha az első ziccerek egyikét gólra váltja a csapat, akkor kényelmes összecsapás is lehet, és ami a legfontosabb, végül címvédés. Jó lenne 90 perc alatt eldönteni, és minél hamarabb visszautazni Madridba, hogy aztán a még komolyabb, még nagyobb dolgokra koncentrálhasson az együttes. Előre hát az újabb címvédésért!

Mérkőzés: Real Madrid – Gremio Versenysorozat: Klubvilágbajnokság, döntő Kezdőrúgás: 2017.12.16. (szombat) 18:00 Helyszín: Zayed Sports City Stadium, Abu Dhabi TV: M4Sport (élő)

A várható kezdőcsapatok:

Real Madrid: Keylor; Carvajal, Nacho, Ramos, Marcelo; Kroos, Casemiro, Modric; Asensio, Benzema, C. Ronaldo.

Gremio: M. Grohe; Edílson, Geromel, Kannemann, Bruno Cortez; Michel, Jailson, Luan, Ramiro, Fernandinho; L. Barrios.

Játékvezető: César Ramos (mexikói)

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend