A TIZENHÁRMAK: Talán Ron Howard mozija nem is adja át azt a horrort, amit a fiúk átéltek a thaiföldi barlangban, sem azt, amit a mentősök, a katonák és mindenki más abban a jó néhány napban. Mégis egy elképesztően hatásos filmről beszélünk, amiben tényleg igazi hősök a karakterek.
Prey után megjött a kedvem néhány Predi filmhez, ami után végül az Alienek is megérkeztek.
ALIEN VS PREDATOR: 2 hibája van ennek a filmnek. Az egyik, hogy PWSA rendezte, a másik pedig, hogy annyira gyér a casting, hogy elkúrja az egész filmet. A film nem jó, de kellően élvezhető trash. Sok ilyen van, csak azokban legalább a cast fasza és emlékezetes tud maradni. Gondoljunk csak az egész 80-as és 90-es évekre.
ALIEN VS PREDATOR 2: Sok év után újrázva... de most egész jól tudott esni, DE... Sötét, kurva sötét, de minden hibájáért kárpótolni tud a badass Predator. És nagyjából ennyit lehet a filmről mondani. A Predi rohadt király benne, de minden más hulladék.
ALIEN 3: Imádom ezt a részt is, de amikor a CGI Alien megjelenik, az annyira kizökkent, hogy arra nehéz szavakat találni. Botrányosan hányinger. Pedig atmoszférában, helyszínben, KARAKTEREKBEN (!), de még sztoriban is iszonyat jó. Szeretem.
ALIEN 4: "kicsit" elrugaszkodott, de megvannak a pillanatai. A vége kurvarossz (Ó, hogy bazdmeg, de kurvarossz), de Ron Perlman.... RON FUCKING BADASS PERLMAN!!!! Miatta már megérte megcsinálni ezt a filmet.
Végül pedig tegnap voltam a Graz mellett Schwarzenegger múzeumban. (szülőháza). Valami csodálatos. Óriási élmény!!! Aki teheti és a környéken jár, kötelező darab.
Előtte rá is hangolódtam kicsit.
VÉGKÉPP ELTÖRÖLNI: Tipikus 90-es évekbeli, tékából sokszor kikölcsönzött akciózás Schwarzival. Se több, se kevesebb. Nem kifejezetten erős darab, de van néhány jópofa egysoros, badass pillanat, szóval csúszik az.