Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2020-02-13 12:15 Daveko as.com
Így akadályozná meg a PSG Mbappé Madridba igazolását Átigazolási hírek

Az AS sportnapilap értesülései szerint a párizsi klub új szerződésajánlaton dolgozik, mellyel magához láncolná a fiatal támadót.

„A Madridnak nem lesz egyszerű dolga, ha meg akarja szerezni Mbappét a PSG-től” – mondta az AS-nek egy meg nem nevezett forrás, aki közelről figyeli a klub belső történéseit. Információi szerint a PSG egy minden eddiginél nagyobb összegről szóló ajánlatot készül tenni fiatal játékosának a nyári Európa-bajnokság előtt. Az összeg nem kevesebb, mint nagyjából évi nettó 50 millió euró, mellyel Mbappé olyan magasságokba kerülne, ahol csak Cristiano Ronaldót és Lionel Messit találjuk.

„Nem akarják elengedni a 2022-es katari VB előtt. Az ügy létfontosságú” – hangsúlyozza a forrás.

Mbappé jelenlegi fizetése viszonylag alacsony
Mbappé éves fizetése meglepően alacsony, a L’Equipe által nemrég nyilvánosságra hozott adatok szerint nettó 15 millió euró szezononként. Ez alig 3 millióval több, mint 2017-ben, amikor a Paris Saint-Germain 180 millió euróért leigazolta őt az AS Monacótól.

Mbappé jelenlegi szerződése 2022 nyarán jár le, a párizsiak hatalmas összegről szóló ajánlata pedig keresztülhúzhatja a Real Madrid számításait.

A Real a Hazard esetében már bevált tervet követné
Ahogy az AS korábban beszámolt róla, Florentino Pérez 2021 nyarára időzítené Mbappé megszerzését, a francia szerződéséből ugyanis addigra már csak egy év lesz hátra. A madridiak nemrég ugyanezt a stratégiát vitték végig Eden Hazard esetében. 100 millió eurót fizettek érte, ami jóval a belga piaci értéke alatt volt.

A Real célja meggyőzni Mbappét, hogy ne fogadjon el semmilyen hosszabbítással kapcsolatos ajánlatot. Ugyanakkor arra is ügyelniük kell, hogy ne romoljon meg a párizsiakkal meglévő jó kapcsolat.

„Elkényeztetett gyerek? Nem mondanám” – mondta a PSG sportigazgatója, Leonardo, amikor Mbappé klubjához és Tuchelhez fűződő viszonyáról kérdezték. „Imádnivaló, rendkívül elkötelezett, és fantasztikus játékos. A világ négy legjobbja közül az egyik 35 éves, a másik 32, a többiek pedig 28 és 21. Közülük kettő is a mi játékosunk, örüljünk ennek egy kicsit. Sportigazgatóként boldog vagyok. Előnyt kell kovácsolnunk ebből a helyzetből. Ez a futball ünnepe, ne mindig a problémákról beszéljünk.”

Mbappé marketingértéke
Mbappé nemcsak a pályán, hanem azon kívül is értékes a PSG-nek. A Nike a 2022-ben lejáró szerződést 2032-ig hosszabbította meg a franciákkal, melyben nagy szerepet játszott Neymar és Mbappé. Az új szerződés értelmében a sportszergyártó cég az eddig évi 25 millió euró helyett évi 75 millió euró szponzori pénzzel támogatja a párizsi csapatot. Egyes források szerint az összeg csökken, ha a két sztárjátékos valamelyike távozik.

Mióta a Qatar Sports Investments 2011-ben megvásárolta a klubot, a cég adatai szerint a mezeladások évi 80 ezerről indulva tavaly átlépték az egymilliós határt. Nem kérdés, hogy ebben óriási szerepe volt Neymar és Mbappé jelenlétének.

Madridi oldalról Florentino Pérez pontosan tudja, milyen pénzügyi előnyökkel járna Mbappé érkezése. A Forbes szerint a francia jelenleg évi bruttó 10 millió eurót tesz zsebre szponzorációs pénzekből (ebből a Nike 5 millió eurót ad). Becslések szerint az összeg a háromszorosára növekedhet, ha felölti a habfehér mezt.

„Az összeg a fizetése részét képezné” – állítják a madridi illetékesek. A PSG azonban továbbra is az átigazolás útjában áll. A Real Madrid már elérte, hogy Mbappé visszautasítson két párizsi ajánlatot, a harmadik azonban minden eddiginél gigantikusabb lesz.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend