Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2022-01-18 10:54 ___Samy___ managingmadrid.comrealmadrid.com
Elhunyt Paco Gento Egyéb hírek

Életének 88. évében elhunyt a Real Madrid legendája, tiszteletbeli elnöke, Paco Gento.

A Real Madrid hivatalos közleményben erősítette meg, hogy a klub történetének egyik legkiválóbb játékosa és legendája elhunyt.

A Real Madrid CF, annak elnöke és igazgatótanácsa mély sajnálatát fejezi ki Francisco Gento, a Real Madrid tiszteletbeli elnökének, klubunk és a világ futballjának egyik legnagyobb legendájának a halálát illetően.

A Real Madrid részvétét, szeretetét valamint együttérzését szeretné kifejezni feleségének, Mari Luznak, fiainak, Franciscónak és Juliónak, unokáinak, Aitanának és Candelának, valamint rokonainak, kollégáinak és szeretteinek.

Paco Gento az egyetlen olyan játékos a futballtörténelemben, aki hat BEK/BL-t nyert. 1953 és 1971 között védte klubunk mezét, és a Real Madridnál töltött 18 idénye alatt a hat Bajnokcsapatok Európa-kupája mellé még nyert 12 bajnokságot, 2 Spanyol Kupát, 1 Interkontinentális kupát, 1 Pequeña Copa del Mundót és 2 Latin Kupát. 600 mérkőzésen lépett pályára a Real Madridnál és 182 gólt szerzett. 43 alkalommal szerepelt a spanyol válogatottban.

Paco Gento megjelenése hűen képviseli a Real Madrid minden értékét, etalon volt és lesz továbbra is a Real Madrid és a sport világa számára. A Madrid szurkolói és a futballszurkolók világszerte az egyik legnagyobb legendaként fognak rá emlékezni.

Francisco Gento 88 évesen hunyt el. A Real Madrid részvétét fejezi ki a Real Madrid összes tagjának és szurkolójának.

Isten nyugosztalja!

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend