Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2023-02-10 15:32 e.gergo realmadrid.com
Ancelotti: „Nagyon közel vagyunk a trófeához” Nyilatkozatok
FIFA Klubvilágbajnokság - Döntő 2023 FEB 11 (szombat) 20:00 Prince Moulay Abdellah Stadium, Marokkó 5-3

„Arra buzdítom a csapatot, hogy élvezzék ezt a mérkőzést, és hogy mindenki a legjobbját nyújtsa” – mondta a tréner.

Carlo Ancelotti a Prince Moulay Abdellah stadionban beszélt a sajtónak. Az edző az Al Hilal elleni klubvilágbajnoki döntőre hangolódva így nyilatkozott: „Ez egy hatalmas kihívás. Nagyon közel vagyunk ahhoz, hogy megnyerjünk egy olyan trófeát, ami nagyon fontos számunkra. Rendkívül nehéz volt idáig eljutni, és sok áldozatot hoztunk. Ez a nap az izgalom és a vágyakozás napja. Arra kérem a csapatot, hogy élvezzék ezt a mérkőzést, és hozzák ki magukból a legjobbat. Nagyon készen állunk és nyerni akarunk, mint mindig.”

„Az Al Hilal egy jó csapat, minőségi egyéniségekkel. Sok olyan játékosuk van a szaúdi válogatottban, akik jól szerepeltek a világbajnokságon, és olyan játékosok, akik sok tapasztalattal rendelkeznek Európában. Nagyon tiszteljük őket. Megmutatták a minőségüket azzal, hogy az elődöntőben kiütötték a Flamengót. Ez egy világbajnoki döntő, és ez egy hatalmas mérkőzés. Élvezni fogjuk, mert ez nem túl gyakran történik meg egy futballkarrier során.”

Benzema és Militão
„Azért csatlakoztak tegnap a csapathoz, mert úgy gondoljuk, hogy lehet szerepük. A mai edzés fontos lesz számukra, és úgy gondolom, hogy van esélyük játszani. Ha nem így lenne, nem jöttek volna el. Ma edzeni fognak, és utána döntök arról, hogy játszhatnak-e vagy sem.”

Változások a középpályán
„Ebben az időszakban profitáltunk Ceballos minőségéből – nagyon jól teljesített. A többiek fokozatosan fejlődnek. Kroos jól játszott ebben az időszakban. Modrić erőnléte egyre jobb. Tchouameni sérült volt, és visszatért. A középpályától mindig ugyanazt követelem, semmi nem változott ezen a téren. Az egyetlen dolog, ami változott, az Ceballos formája, ő rendkívül fontos a számunkra.”

Egy döntő pillanat
„A szezon ezen szakasza mindig fontos, amikor februárra vagy márciusra fordulunk. Most korábban jött a Bajnokok Ligája, és ez egyben a szezon döntő pillanata is. De minden évben eljutunk erre a pontra, ahogy tavaly is. Úgy gondolom, hogy jó formában érkeztünk meg ehhez a pillanathoz, és egy világbajnoki döntővel kezdünk, ami nagyszerű dolog.”

Ramón Díaz, az Al Hilal edzője
„Emlékszem, hogy nagyszerű csatár volt, és topklubokban játszott. Fizikailag erős volt, és intenzíven játszott a mérkőzéseken. Mindig pozitív figura volt minden csapatban, ahol játszott, mindenki jól emlékszik rá. Örülök, hogy újra láthatom őt. Játékosként már sokszor találkoztunk egymással, edzőként azonban most először. Szívélyesen fogom üdvözölni, mert szép emlékek fűznek hozzá.”

Stratégia a középpályán
„Elég összetett dolog dönteni a középpályáról. De ez az, amit tennem kell, és én meg is próbálom kiválasztani, hogy mi a legjobb középpálya. Jelenleg az edzőknek megvan az az előnye, hogy öt cserét tudnak végrehajtani, és azok a játékosok, akik nem kezdenek, megváltoztathatják a játékmenetet, amikor bejönnek. Azért jutottunk el a klubvilágbajnokság döntőjébe, mert azok, akik a kispadról jöttek, megváltoztatták a meccseket, és lehetővé tették, hogy megnyerjük a Bajnokok Ligáját. Nehéz, de azt hiszem, a játékosok elég jól megértik a szerepüket. A kezdőcsapatban lenni fontos dolog, de ugyanennyire fontos az is, ha valaki csereként áll be.”

A csatár szükségességéről
„Ez egy olyan téma, amit meg fogunk vitatni. Egyelőre figyelembe kell vennünk Benzema korát, de azt is, hogy mit tesz hozzá a csapathoz. A szezon első részében sérülés miatt nem járult hozzá annyit, ami sok játékossal megesik. Amikor a szezon első részében visszatért, nagyon jól teljesített, és meggyőződésem, hogy jövőre is jól fog teljesíteni. Erről majd a szezon végén beszélünk.”

Tchouameni: „A Real Madridnál minden trófeát meg akarunk nyerni”

Tchouameni meccs előtti nyilatkozata

„A holnapi trófea nagyon fontos. Egy hosszú út végére értünk, és sikeresen kell befejeznünk. Ez a döntő nagy lökést adhat nekünk az elkövetkezendő mérkőzésekre, és még nagyobb önbizalmat adhat nekünk. A csapat jelenleg magabiztos, de a Barcelona elleni vereség a Szuperkupában és a Mallorca elleni meccs is megérintett minket. De az ilyesmi megtörténik a futballban, és nem veszíthetjük el a reményt és az önbizalmat, mert ez egy nagyszerű szezon lehet, akárcsak a tavalyi. Meg vagyok győződve erről, és úgy gondolom, hogy a csapat fejlődött a tavalyi évhez képest. Ha jól teljesítünk, akkor idén is elérhetjük ugyanezt.”

Több csapat a tornán
„A futball változik, és ez abból is látszik, hogy az Al Hilal bejutott a döntőbe. A labdarúgás egyre globálisabbá válik, amit ez a döntő is jól mutat. Már nem Dél-Amerika és Európa közt zajlik a torna, hanem ott van Ázsia is. A világbajnokságon láttuk, hogy Szaúd-Arábia legyőzte a világbajnok Argentínát. Sokkal jobb, ha sok csapat van szerte a világon, hogy valóban globális sportág legyen a labdarúgás. Ez az, ami igazán fontos.”

A szezon eddigi elemzése
„Nem könnyű értékelni a Real Madrid szezonját. Azt mondom, hogy jól kezdtünk az Európai Szuperkupával, és a világbajnokságig jól teljesített a csapat. A szezon első részében jól teljesítettünk, a Bajnokok Ligája-csoport élén végeztünk, a világbajnokság után pedig senki sem tudja, mi történt. Nehéz volt visszahozni azokat a játékosokat, akik ott voltak. A január pontokba és sérülésekbe került nekünk. Eljött a február, és néhány pillanatban és néhány meccsen jól teljesítettünk.”

„Egy dolog egyértelmű, hogy a játékosok fizikailag fejlődnek, és a szezon egy kritikus pontján vagyunk, amikor megpróbáljuk visszahozni a játékosokat. A holnapi meccs egy döntő, és a Real Madrid nagyon tiszteli ezeket az alkalmakat. Fizikálisan, mentálisan és taktikailag is a legjobb formánkat fogjuk hozni.”

Vini Jr.
„Vini kapcsán úgy gondolom, hogy ha van egy probléma, akkor megoldást kell keresnünk, és ez minden. Nem vagyunk hülyék, és meg fogjuk találni a megoldást.”

A Bajnokok Ligája erőssége
„Aki megnyeri a holnapi mérkőzést, az lesz a világbajnok. Aki megnyeri a Bajnokok Ligáját, az az Európa-bajnok. Negyven éve vagyok a futballban, és olyan szerencsés vagyok, hogy ez lesz a hatodik döntőm itt. Nagy dolog hatszor eljutni ide, és ez nem minden évben történik meg. Időről időre megtörténik, és ezt élvezni kell, és megpróbálni nyerni.”

Rodrygo potenciálja
„Nem tudom, megvan benne a minőség ahhoz, hogy rengeteg gólt lőjön. Fontos gólokat lő, tavaly ő lőtte a nagy gólokat. Nem fogok fogadni rá, hogy hány gólt szerez, mert már Valverdével is kockára tettem magam, nem szeretném még vele is.”

Vélemény Marokkóról
„Szerintem Rabat egy nagyon szép és tiszta város. Az emberek nagyon tisztelettudóak, és imádjuk a marokkói szövetség edzőközpontját, csodálatos. Nekünk csak arra kell figyelnünk, hogy megnyerjük a holnapi meccset.”

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend