Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2022-05-23 10:53 ___Samy___ realmadrid.com
Benzemáé lett a Pichichi Érdekességek, statisztikák

Karim Benzema a spanyol bajnokság 2021/22-es idényében 27 gólig jutott, amivel most először a legeredményesebb játékos lett.

A LaLiga 2021/22-es idényében Karim Benzema lett a gólkirály, így karrierje során most először kapta meg a Pichichi díjat. A francia támadó olyan játékosokat előzött meg, mint Aspas (18 gól), a csapattársa Vinícius Jr. (17 gól) és Raúl de Tomás (17 gól). Ez az idény Karim számára a legtermékenyebb, hiszen minden sorozatot figyelembe véve már összesen 44 gólnál jár. Ráadásul a Bajnokok Ligája góllövő listáját is ő vezeti 15 góllal.

A hihetetlenül jól sikerült évének köszönhetően Benzema lett a Real Madrid történelmének második legeredményesebb játékosa, Raúl mellett. Mindkét játékosnak 323 gólja van a habfehér szerelésben, Cristiano Ronaldo mögött, aki 450 gólig jutott madridi karrierje során.

Miután Karim Benzema lett az idei Pichichi díjas, így már ő a 14. olyan játékos a Real Madrid történetében, akinek ezt sikerült elérnie: Olivares, Pahíño, Di Stéfano (5 alkalommal), Puksás (4 alkalommal), Amancio (2 alkalommal), Juanito, Hugo Sánchez (4 alkalommal), Butragueño, Zamorano, Raúl (2 alkalommal), Ronaldo, Van Nistelrooy, Cristiano Ronaldo (3 alkalommal) és most már Karim Benzema.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend