Madridom.hu
@madridom az Instagramon
Fórumajánló
2020-03-18 09:52 ___Samy___ managingmadrid.com
Vinicius JR: „Benzema 10 másodperccel gyorsabban gondolkozik, mint bárki más” Nyilatkozatok

A fiatal brazil a FourFourTwo-nak adott interjút, és ismertette Benzema hatását a karrierjére.

Vinicius JR ismét visszatért a Real Madrid kezdőjébe, miután Eden Hazard sajnos ismét súlyos sérülést szenvedett. A brazil támadó visszaszerezte a magabiztosságát és elnyerte Zidane bizalmát, hiszen Hazard hiányában ő lett a csapatban az egyértelmű balszélső. Az interjúban a 19 éves fiatalember beszélt a madridi életéről, és gyorsan rámutatott arra, hogy idősebb kollégája, Karim Benzema milyen hatással volt az életére Madridban.

„Kétségkívül, Benzema segített nekem a legtöbbet az érkezésem óta. Bármikor együtt játszunk, mindig azt mondja nekem, hogy maradjak nyugodt és koncentráljak. Volt egy Atletico elleni meccs, amikor labdát vesztettem és gólt kaptunk belőle. Benzema azt mondta nekem, hogy váltogassam a helyem egy pár percig, így bár kevesebb labdát kapok, de visszaszerzem az önbizalmam és visszarázódok a mérkőzésbe. Így is tettünk, és tökéletesen működött. Ő [Benzema] tapasztalt, már több, mint egy évtizede van a Real Madridnál, szóval nagy öröm tőle tanulni.”

Ugyanebben az interjúban pedig beszélt a csapat intenzitásáról és győztes mentalitásáról – bármelyik sorozatról is legyen szó.

„Nehéz leírni azt a minőséget, ami Madridban van, és a játékosok gondolkodása is teljesen más. Olyan győztes mentalitás van jelen, hogy közülünk mindenki meg akar nyerni minden egyes dolgot, ezzel is növelve a versenyképességet. Ha edzésen lelassítasz egy kicsit, a rés mindenki más felé növekedni fog. Marcelo nagyon ügyes, fenomenálisan kezeli a labdát, Benzema pedig 10 másodperccel gyorsabban gondolkozik, mint bárki más.”

Vinicius érkezésének napjánál Karim Benzema azonnal kapcsolt. Kettejük jól kijönnek egymással a pályán és azon kívül is. A francia támadó, aki számos alkalommal került már hullámvölgybe a jó teljesítményét követően a több, mint tíz éve tartó madridi pályafutása alatt, úgy tűnik, a fiatal brazil játékos mentora lett.

A hozzászólásokat keresed? Új otthonuk a Fórum! Regisztrálj és vegyél részt Te is az aktualitások és mérkőzések kibeszélésében!

Irány a fórum!
Teljes menetrend